teisipäev, aprill 05, 2022

Pullerits: Kuidas ma avastasin Eestis samasugused ideaalsed kiirusrekordi olud, nagu on Suurel Soolajärvel

LISATUD VIDEO.

Ma ikka ei saanud muidu, kui tundsin vastupandamatut tõmmet, et minna taas meie kagupiiri kontrollima. Ja tuleb välja, et õigesti tegin.

Kui staapi (fotol all vasakul) saabusin, näitas toatermomeeter kõigest neli kraadi. Kähku ahju tuli ja pliidi alla ka. Kuni need küdesid, panin maja kõrval auguga Fischerid alla ning kontrollisin nendel õhtupimeduse laskudes igast küljest üle, kas kõik on ümberringi ohutu. Kuuekilomeetrise tiiru tegin, et lähimad metsaalused pilguga üle käia. Peale loomade jälgede ja mootorrataste jälgede ei näinud midagi.

Järgmise päeva hommikul läksin paarsada meetrit eemale suurele põllule (fotol ülal ja all paremal), mis laiub Riia–Pihkva kivitee ääres. Seal valitsesid ideaalsed olud. Peaaegu veatu, st kivideta ja mullapaljastusteta paks tuulte poolt siledaks lihvitud lumekate, koorik kõva nagu vaat et asfaldil.

Eelmisel päeval olin helistanud Anti Saarepuule, Torino taliolümpia suusasprindi kaheksandale mehele, et uurida, kuidas on lumeolud Haanjas. Ta kinnitas, et seal on MK-tasemel rajad, isegi 21 km ring on korralikult sõidetav.

Aga ei näinud põhjust autoga 26 km kaugusele Haanjasse sõita, et sõita seal suuskadel veebruari lõpus tuttavaks saanud radadel, kui ideaalsed tingimused olid mul sealsamas nina all. Kusjuures marsruudi ja suunad sain ise valida – lähed sealt, kust tahad. Loomingulisus missugune! Anna ainult veidi hoogu ja suusad lippavad justkui iseenesest. Tegin sellest ka väikese videoülevaate, et näeksite – ma ei luiska ega valeta (nagu Venemaa kogu aeg).

Pühapäeva hommikul tegin sealsamas teise samasuguse sõidu – oli veelgi parem, sest tuult oli minimaalselt. Kes oleks uskunud, et Eestimaal on aprilli alguses nii fantastilised suusatamistingimused (fotol vasakul), mida terve talve jooksul haruharva mujal kogeda sai. Lähiajal, tundub, et see fenomenaalne aeg saab läbi, sest igale heale asjale saabub ükskord lõpp.

Kas teile, muide, ei tundu, et Lõuna-Eesti olud (fotol paremal) on peaaegu täpselt samasugused, nagu Ameerikas Utah’s Suurel Soolajärvel, kus on pikka aega püstitatud autode kiirusrekordeid? Mina ei näe küll suurt vahet!

Kõigi fotode ja video autor Priit Pullerits.

30 Kommentaarid:

At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Ilusa ja kiitva ideaali lähedaste tingimuste jutu kohta väga nadi sõiduaeg. Mis põhjus, kas vorm nadi või miskit jupsib?

 
At 13:57, Anonymous jan said...

Ka Otepää kandis samailusad olud, minutine video Tartu maratoni rajast Harimäe ümbruses 1. aprilli õhtust https://youtu.be/O121iotuTZI
Vara veel suuski nurka visata, Tehvandi rajadki väga heas seisus.

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Nonii, nüüd siis ka ametlik avaldus tehtud: https://forte.delfi.ee/artikkel/96344393/dmitri-medvedev-putini-eesmark-on-ules-ehitada-avatud-euraasia-lissabonist-kuni-vladivostokini

Kui see teoks saab, siis saame venelastega piiramatult Euraasia meistrivõistlustel ning loomulikult ka MM-del osaleda. Ameeriklased on ju sõbrad ja ega nemad venelasi nii usinalt ei sanktsioneeri nagu eurooplased.

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Seltsimehed Kremlist jõuavad oma russki miri paralleeluniversumis lausa Lissabonini, reaalsuses saavad juba Kiievi all peksa.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Kiiev on venelastele häbiks. Aga Saksamaa ja Ungari ootavad neid avasüli. Kui venelased sinna saavad, siis ülejäänud koputavad ise venelaste uksele ja paluvad luba liitumiseks.

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

2021. aasta parimate tööde nominendid:
Kirjutava pressi publitsistika: Priit Pullerits (Postimees);
Kommentaar/kolumn: Priit Pullerits (Postimees/Jooksja)

Noh kas tuleb vaatamata jupsivale vormile medal ära või jääb ainult paralleeluniversumis parimate kiibitsemise rõõm?

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Aga kuhu jäi parima blogipostituse nominent (suusk.blogspot.com) ?

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb, tuleb, küll ka see tuleb kui boss usinalt sponsi taldu paitab niiske ja kareda organiga.

Ausalt öeldes on kummaline, et miks selliseid auhindu jagatakse inimesele kes on deklareerinud, et ta ei ole spordiajakirjanik. Õigemini, et miks ta selliseid preemiaid üldse on vastu võtnud ja miks ta oma lummavaid teoseid sellisele sponsorile on premeerimiseks esitanud, ahh?

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

to 18:22, Russia deserves being hated. Not being able to travel, buy products made in western countries and compete around the world means nothing compared to what you f*ckers are doing in Ukraine right now. So, time to stop crying and embrace your well-deserved sanctions.

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Very much very much
Much more gogo i am gogo muchos mogo

 
At 23:11, Anonymous alfaisaste marssal said...

18:22, go and commit a physically impossible sexual act on yourself!
Understood?
If not, I'll explain briefly: GFY!

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

Ukraine will be Ok. But you be smart. Russian team comes to Otepae to train. Bolshakov, all the stars. They pay you roubles, handsome money! With roubles you buy gas, fertilizer, wheat and be not hungry and freezing. You be smart! :)

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

A wise person lives very nicely without wheat, without gas, without Njusha. This is not even a problem. Don't be stupid to cause a problem with these things🙂

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Venemaale kõige tõhusam sanktsioon on, et enne ei vabane sanktsioonidest kui Ukraina on rahaliselt ülesehitatud. Igasugune rahavool sinna tuleb peatada seniks. See on ainus võimalus, mis teeb seal olukorra väga raskeks ja hakkab mõistust tasapisi persest ülespoole upitama.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Njusha is the milk and salvation of our miserable lives.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Every day

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Martin, kirjuta eesti keeles.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Mis häda mul peaks olema inglise keeles kirjutada (pun not intended)?
Soovitage parem head lõutõmbeprogrammi. 10x tahaks ära tõmmata. Praegu tõmban 5.
Martin

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

No nullist viieni on ju kõva progress, jätkas sama programmiga samas vaimus. Tubli!

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

15:40 Poole aastaga sain 0-st 5-ni. Pärast aga progressi enam ei ole. :(

Antti Saarepuu tõmbab 30x. Ma niipalju ei saa ilmselt kunagi. Kuid 9-10 tahaks ära tõmmata.

Martin

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Priit hakkab varsti trenni tegema, et sügis-talvel panna jaksaks. Gaasiküte on sügisest tabu. https://arileht.delfi.ee/artikkel/96352875/ajalooline-valitsuse-otsusel-loobub-eesti-vene-gaasi-kasutamisest Puudu jäävaid kraade tuleb oma keha ja vaimuga hõõruda. Kätekõverad kuluvad Kägu juhendamisel marjaks ära.

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

Pikalt järgi mõeldes on üks mees kelle sõna võib isegi putini põrmustada, kellega ta minuteada pole kohtunud on Chuck Norris. Miks see nii on see, et ta tunneks ennast madalalt selle mehega koos viibides,kaotades tunde et ta on ühe "suur" riigi diktaator. 10:1 musta vööde suhe võitlus kunstides Norrise kasuks. Olles judo maailmaga kursis siis on mõistetamatu kuidas üldse on sellisele kaabakale must vöö antud. Norrise a vestlus kisuks selle poisikese hinge tüdruku tasemele.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Nalja teed mees? Mis Norris? See kino beibe? Mingit musta vööd pole vaja amerikossid ja norris kardavad Putinit nagu välku. Putinil on noored poisid ja tüdrukud relvad käes ja langevarjud seljas see sinu ameerika penskar ei jaksa enam iseseisvalt hingata.

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Putin alistatakse ilma relvata, tõmmatakse silmus koomale. Tüübile on judo elus väga tähenduslik olnud. Jaapani ja USA judo ringkondade otsustajad saavad tühistada vöö ja välja heita nimekirjast, ajaloolise märkusega ei olnud võimeline judo taaka kandma.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Ilma judota oleks putin tavaline suli. Tal on isegi kõnnak judost

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

No näete, Putin on tavaline pärdik, kõnnib nagu judokas aga mõistus judo sügavama filosoofiani ei küüni. Judo wannabe!

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Tänapäeva Jaapanis kujutab judo endast sügavalt läbimõeldud riiklikku kasvatus-süsteemi, hästi organiseeritud pedagoogilist protsessi isiksuste kujundamiseks, rahva kehalise ja vaimse rikkuse arendamiseks. Judost on saanud kasvatussüsteem mis teenib üllaid eesmärke: õpetab viisakust, lugupidamist, tagasihoidlikkust ja õilsust ning kaitseb headust, samal ajal aga kasvatab osavust, kartmatust ja oskust võidelda ülekohtu ja kurjuse vastu.

 

Postita kommentaar

<< Esileht