reede, veebruar 06, 2009

Pullerits: Mis ootab ees Alutagusel?

Vastus pealkirja küsimusele: 40 km pikkune klassikatehnikaring vahelduval maastikul männimetsade vahel ja järvede ääres. See on maratoni peakorraldaja Robert Peetsi väitel harrastajaring. Stardist minnes on kuus paralleeljälge. Jälgede arv kahaneb peagi neljaks, siis kolmeks ja kahe kilomeetri järel kaheks. Kohe alguses on ka kaks tõusu, kumbki umbes 20-meetrise kõrguste vahega. Rajal on paar pöördega laskumist, mis on tähistatud, kuid kiireid kurviga laskumisi Peetsi kinnitusel pole. 24. kilomeetril ootab ees samasugune sein nagu Haanja maratoni lõpufaasis, ent poole lühem.

Eile hommikul ütles Peets, et ilmaprognoos lubab võistluse ajaks kolm kuni viis külmakraadi. Öösel enne starti peaks tema eilseil andmeil sadama värsket lund. Aga ta lubas, et rada tõmmatakse sisse öösel, nii et hommikul oleks jälg ikka tugev.

Küsimus laiale ringile: milline on homseks määrdesoovitus?

Hea uudis: homme on lubanud pärast aastast pausi maratonirajale tulla ka Art Soonets, kes praegu on sattunud suurde pildisõtta Edgar Savisaarega, kes nimetas teda raadiosaates Mart Kadastiku suureks sõbraks. Näis siis, kas Soonets on suusarajal sama äge ja võitluslik nagu kähmluses Savisaare vastu.

Tehkem igasugused panused, härrased! Kes lööb keda?
******
Seligman, Route 66, Arizona. 8. juuli 2008. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto: Alutaguse maratoni korraldajad valmistamaks homseks ette võistlusrada. Tüng! Nali! Tegelikult puhastavad Jaapani sõdurid Sapporos lumeskulptuuri. Foto autor: Reuters / Scanpix

18 Kommentaarid:

At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis sa määrimise pärast muretsed, sul ju Siljaga oma diil, küll nad sulle midagi alla panevad. Loodetavasti suusamääret.

Ain

 
At 10:14, Blogger Priit Pullerits said...

Ain, ega ma enda pärast muretsegi, ikka konkurentide pärast. Et nad pärast ei saaks öelda, et näe, sõit läks kehva suusa nahka.

Aga Alutagusel tulevad vist pisut keerulised tingimused nagu kaks või kolm aastat tagasi, mil ma seal peaaegu et Mannimat võitsin, alles lõpuga napilt kaotasin. Siis oli ka sulapoolne värske lumi, läksin oma suusaga peale ja see absull ei pidanud. Kähkuka korras üks mees tõmbas 15 krooni eest mingit tahket kliistrile peale.

 
At 10:26, Blogger Vigurivänt said...

Art väljub võitjana, st läheb trenni tegema ja saab järgmiseks nädalaks sammu harjutada. Ega ta lahjemaks ei lähe, käigu palju tahes reisimas. Ma küll imestaksin, kui ta Tartu maratonil sinust kiirem on, aga see poleks üldse halb ju ;-)
Ise üritan ka ikka kohal olla ja sind kiiremini liigutama sundida :-)

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Enne laupäeva õhtut ei oska keegi head nõu anda. Kõik oleneb kui sulaks läheb ja kas uut lund tuleb peale või mitte.
Kui peaks tulema uut sula lund, siis jõudu, ise olen nädalavahetusel tööposti otsas ja pole mingit muret mida alla või peale panna.

Ain

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Kuna tegu ikka alternatiivmaratoniga kahjuks ja arvestades, et rattamehed on klassikas kehvemad, siis 50-s koht on reaalsus. Samas Tartu Maratonil on koht 170, kuna tuleb totaalne haamer. Haamrit arvestades piisavalt hea koht.

 
At 13:56, Blogger Madis said...

Priit, kas Sa arvad, et me armeemundreid ja nägusid ei taipa vaadata, kui üritad tüngatada. Vaata, et ise Alutagusel tünga ei saa :-)

 
At 14:13, Blogger Priit Pullerits said...

Ei leidnud lihtsalt etemat pilti kui need naljakad jaapanlased. Aga kas teist pilti ka uurisite, seda suurt? Kas see ei tõmba rohkem?

Homme võib probleemiks saada see, et ma ei suuda otsustada, kumba kombinesooni kasutada, kas Ameerika valget või Eesti hõbedaselt läikivat sinist. Kas mõni spetsialist oskab soovitada, kumb on õigem valik?

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Soe soovitus! Kuna ilm nulli lähedane ,tõmba vana "ruts kuune " dress selga ja tulemus tuleb nagu iseenesest! Samuti saa uue teema ,kuidas on võimalik kõiki kottida ka veninud dressidega. Näeme homme Alutagusel!

R.

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

kata Ameerika valge kergelt punase kliistriga, et miks see hea on, kui peaksid suure hoo pealt kukkuma siis võtab hästi hoo maha
:)

 
At 18:24, Blogger sk8erboi said...

uisusuusaga muidugi homme!

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Ma tegin sellise kavala nipi, et panin gripper kliistri alla, ( +2 kuni -2 kraadi, väga jäise raja korral ja väga märja värske lume jaoks), ja katan selle tahkega. Vaatame mis saab Haanjas 2007.a kui oli lörtsisadu ja väga märjad olud siis see toimis ühena vähestest. Aga miinuseks on see, et kui sattud laskumistel jälje kõrvale paksemasse lumme, siis käid kõhuli. Nii juhtus Haanjas mitmel laskumisel, kuna pehmes lumes võttis suusa kinni.

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

teeks ka pakkumise. Priidu koht saab olema 43 +-5. TM-l ilmselt 150-ne ümber.
Erki

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Ja tulemus on?

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Protokoll siin: http://www.sportiv.ee/index.php?2/4642

 
At 16:49, Blogger Gaspar said...

Pullerits:
Koht: 67 (nr 39)
Aeg: 2h14:32.2
Kaotus liidrile: 22:31.3

Soonets:
Koht: 252 (nr 388)
Aeg: 2h45:47.4
Kaotus liidrile: 53:46.5

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Järgmise artikli nimi on "Mis juhtus Alutagusel", kuidagi lahja oli see sõit.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Oleks siiski puhta kliistri pidanud panema. Ei pidanud ja sellega lõppes mu sõit ka. Priidul jah kuidagi lahja tulemus. 10+ tundi treeniv 40-aastane mees ei tohiks pähe saada 60-aastaselt vanamehelt

 
At 04:40, Blogger chenlina said...

kobe 10
beats by dr dre
basketball shoes
cheap jordan shoes
air jordans
coach outlet
gucci belts
coach outlet
lebron 13
louis vuitton purses
cheap jordan shoes
adidas uk
longchamp bags
tod's shoes
ralph lauren outlet
polo ralph lauren
jordan retro 3
adidas shoes
jeremy scott shoes
coach factory outlet
ray ban sunglasses
christian louboutin shoes
nike basketball shoes
louis vuitton bags
michael kors handbags
coach factory outlet
michael kors uk
mont blanc pens
michael kors handbags
cheap jordan shoes
true religion sale
jordan concords
louis vuitton outlet online
michael kors handbags
jordan 8
michael kors outlet
nike outlet store
louis vuitton handbags
insanity workout
louis vuitton outlet
chenlina20160729

 

Postita kommentaar

<< Esileht