esmaspäev, jaanuar 04, 2010

Pullerits: Kust saada professionaalne hooldetiim?

Aasta polnud veel lõppenudki, kui Teppanite kuulsa suusadünastia esindaja Jaak, keda tuttavad kuuldavasti Jackiks kutsuvad, mind rajalt ootamatult maha võttis. Ja diili pakkus.

Diil seisnes taustajõudude tugevdamises. Ja kes vähegi viitsinud kuulata, mida Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver on rääkinud, siis taustajõud otsustavad vaat et kõik. (Muu on kukepea: tuleb vaid trenni teha.)

Siit tuleb nüüd uue aasta esimene tõsiseltvõetav uudis: Jaak Teppanil on oma hooldetiim nimega Suusavennad (www.suusavennad.ee). Sinna kuuluvad veel omaaegne Eesti juunioride meistrivõistluste medalimees Jaanus Kunts, kes määris eelmiseks Tartu maratoniks edukalt mu klassikasuusad, ja Kristjan Oolo, kes aasta tagasi sai Hiinas kahel FISi jõuproovil sprindis kaks seitsmendat kohta.

Loomulikult sain Suusavendadelt eripakkumise, ent see ei tähenda, et teistele nende tiimi uks lahti poleks. Konkurents hooldemeeskondade vahel on ju terav. Näiteks A&T Sport nägi terve eelmise aasta kõvasti vaeva, et mind Silja Spordilt enda poole meelitada. Vaevalt olid nad näpud mu suuskadele ligi saanud, kui tuli Teppan veelgi magusama pakkumisega. Pakkumine oli ausalt öeldes liigagi hea, nii et hakkasin kahtlustama: huvitav, kui käed löön, kas siis edaspidi hakkavad Suusavennad minult ka tulemust nõudma?

Kui unustada pakkumise finantspool, siis logistiliselt oleks Suusavendadele küll raske vastu saada. Diil oli järgmine: kui olen trenni lõpetanud, jätan suusad nende juurde, ning kui järgmine päev uuesti trenni tulen, on suusad juba aegsasti ette valmistatud.

Aga kas selline asjaajamine juba liiga profispordiks kätte ei lähe? Kuid teisalt: eks harrastajate tase ongi muutumas järjest professionaalsemaks ning, kui meenutada veel korraks Alaveri öeldut - pisiasjad kipuvad üha otsustavamaks saama.

Konkurentidele on hea uudis see, et eelkirjeldatud diil pole siiski läbi ja lõhki eksklusiivne. See pakkumine kehtib tegelikult kõigile. Suusavennad leiate Tartu laululava alt, kus uisu- ja suusalaenutusest viib trepp üles teisele korrusele. Aga et te ei peaks põrsast kotis ostma, siis minge homme, teisipäeval kella 16 ja 20 vahel, pärast noorte ja juunioride sprindimeistrivõistluste lõppu sinna ise kohale ning kaege olukord oma silmaga üle ning laske meestel ette näidata, mida nad oskavad ja suudavad.

Ja need, kel kodus leidub vana, kuid endiselt sõidukõlbulikku suusavarustust, saavad selle Suusavendade abil turule lükata. Mul on näiteks pakkuda Madshusi vasak universaalsaabas nr 43 (paremal läks mäletatavasti tald katki).

Ega ma aastavahetusel muidugi jõude vedelenud. Pärast seda, kui jõulude järel kallale kippunud külmetushaigusest kolme päevaga enam-vähem jagu sain (kolm korda päevas Theraflud ja 5 C-vitamiini tabletti ja kurku Hexorali ning enamasti voodis sooja teki all lebades), asusin taas harjutama: esimesel päeval tunnike, järgmisel päeval ligi poolteist tundi ning seejärel tõstsin treeningaja kahe tunnini. Ühtekokku läks lõppenud nädalal kirja kuus treeningpäeva, ligi 11 treeningtundi ja 161,5 km. Kui konkurente huvitab, siis sel talvel olen suusatanud 310 km, mida pole küll palju, ent ei maksa unustada, et rullikukilomeetreid eelnes sellele tublisti üle 700. Kui veel kolmandat korda Alaverile viidata, siis sellise kilometraaži pealt - üle tuhande - tohib juba Tehvandile treenima minna.

Aga milleks? Suusavennad, kes on lubanud suusad professionaalselt ette valmistada, asuvad ju Tartus. Ja dendropargi rajad - seitse tõusu 5 km ringil - on sel aastal piisavalt head, nii et ei pea sugugi üksnes Tähtvere ovaalil tiirutama.
******
Badwater, Death Valley National Park, California. 19. juuli 2008. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Albu suusavõistlus Jaak Mae karikatele. Foto autor: Arno Saar, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Suusavendade hooldetiim Jaanus Kunts, Kristjan Oolo ja Jaak Teppan Tähtvere spordipargis hooldeboksi ees. Foto autor: Suusavennad
Foto 3: Suusavennad Jaanus Kunts (vasakul) ja Jaak Teppan tööhoos. Foto autor: Suusavennad
Foto 4: Siit kaudu Tartu laululava alt pääseb Suusavendade vastuvõtule. Foto autor: Suusavennad
Foto 5: Albu suusavõistlus Jaak Mae karikatele. Ees võitjaks tulnud rootslane Johan Olsson, tema kannul teiseks jäänud Andrus Veerpalu. Foto autor: Arno Saar, Õhtuleht/Scanpix

19 Kommentaarid:

At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Tubli Priit! Aga kas peale haigust kohe 11h nädalas natuke palju ei olnud? Aga nüüdest sa vist enam harrastajate hulka ei kuulu? Proffesionaalne suuahooldetiim, treenerid, nõuandjad ja treeningtunnid ka juba üle kümne? Kas sul suusasaapad on valitud ja uued muretsetud? Äkki on liiga vara vasakujala saabas ära müüa, pigem otsida paremajala oma abiks? Mul oleks pakkuda sulle rossignoli klassika saabas, kuna vasak lagunes ära. Saabas nr 44. Ma annaks tasuta ära, seega saaksid komplekti kokku ja harjutamiseks aega piisavalt :)

Jõudu ja head uut aastat!

eero

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Kõigepealt, head uut aastat kõigile! Loodetavasti kujuneb kättejõudnud suusatalv üks aegade parimaks.

"Aga kas selline asjaajamine juba liiga profispordiks kätte ei lähe?"
See on õigustatud küsimus mehelt, kes nüride keppidega rullikutrenni õigeks ja heaks peab. Priit, oma loogikat järgides peaksid just suuski mitte määrima ning suusataldu hoopis kahjustama. Ikka selleks, et treeningul raske, aga võistlustel kerge oleks.
Skiwaffe

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Tore pakkumine sulle Priit! Saan aru tasuta.Teistele maksab see kindlasti suht kallist hinda ja kui sa ei saa aru siis sa teed ju reklaami nendele.

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

ju reklaam selle diili sisu oligi
HUA!

 
At 11:31, Blogger Priit Pullerits said...

Eksite, midagi ei ole siin tasuta. Tasuta asju ei tohi ma vastu võtta. Aga hinnad on Tartu parimad, nagu Suusavennad ise on oma koduleheküljel www.suusavennad.ee välja kuulutanud. Mulle on boonus see, et nende tiim asub mul kodunt jalutuskäigu kaugusel ja otse treeningradade ääres. Just see on see, mis saab otsustavaks. Kaob ära vajadus BMWga teise linna otsa sõita.

11 tundi eelmisel nädalal ei olnud liiast, nagu Eero kahtlustab. Eelmine aasta treenisin sama ajaga 14 ja veerand tundi ning 186 km. Liiast olid sedapuhku külmakraadid. Külmetasin laupäeval ära vasaku põsesarna ja mõlemad kõrvanibud. Viimased on siiamaani valulikud. Aga see nädal kavatsen koormust alla lasta ja hakata lõike ka tasapisi uhama. 12. jaanuaril on juba hooaja avastart ju.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Aga eelmine aasta ei olnud sa ka haige enne 14 tunnist nädalat? Aga kui ei olnud palju siis ei olnud.
Edu avastardiks.

eero

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

HEAD UUT!
Priit, kui Sa pole veel leidnud lahendust oma saabastele, siis mul on 1 paar korralikke (sõitnud max. 600 km) nr 44 SALOMON /SNS loomulikult/ klassika CL9 saapaid aastast 2006 ära anda sümboolse tasu eest /aga mitte tasuta, hind sulle vähemalt 10 EEK ja reklaami ei tohi teha:)/, mis peaks Su 43 jalale perfektselt sobima.

Seniks, kuni otsid ja otsustad (saan aru, et kaalutletud otsus võtab aega), soovin, et ka Uuel Aastal jätkad meie lõbustamist oma blogiga, muidu tõesti mul rajale minna õhtul peale tööd igav, kui ei tea, palju Sa eelmisel nädalal treenisid.
Igatahes tundub, et jään mahtudega 35-40% maha (tavaliselt u. 7h nädalas avrg, mitte 11). Loodan, et see vahe rajal sama suurena ei kajastu, kui kokku satume :)

Alar S.

 
At 12:14, Blogger Priit Pullerits said...

Alar S. - mul on küll Rotafella sidemed, aga kui saapad saab õiglase turuhinnaga, mis teatavasti kujuneb nõudluse ja pakkumise vahekorras - ja 10 krooni on ilmselgelt liiga vähe -, siis olen valmis asja kaaluma ja Salomoni sidemetele üle minema, aga peaks enne ikka proovima, kuidas see saabas istub suuruse poolest. Äkki saame meilitsi või telefonitsi edasi arutada, priit.pullerits@postimees.ee või 5145319

PS: Ja ega ma iga nädal ka 11 tundi treeni. Ikka mõistuse piiresse tuleb jääda. Ja see piir jookseb just 7-8 tunni pealt.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Ja mis on nende treeningute miinimum eesmärk, mis kohad on sihiks võetud?

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Mehed kas panite tähele Priidul on BMW mitte auto.

 
At 18:17, Blogger sk8erboi said...

mina arvan, et siin on tööd dopinguküttidele.
esiteks, professionaalsed sportlased - aga seda ju pp nüüd on :) - peavad kuu aega ette andma oma liikumistest teada, et dopingukütid saaks tulla ja teste teha.
teiseks, pärast haigust sellise mahuga trenni kohe teha - kes teab, mis keelatud ained seal teraflus jms vitamiinides, mida pp väidetavalt sisse sõi ennast pesitsevad.

pp asemel mina läheks juba ise proaktiivselt ja laseks endalt vajalikud proovid võtta :)

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

kas läbikukkunud noorsuusatajaid peab tituleerima kohe professionaalseks hooldetiimiks? siin toob priit pullerits mängu vaid temale teadaoleva interpretatsiooni mõistest professionaalne.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

18:36 - Mike, sina voi ?:)

 
At 10:15, Blogger Priit Pullerits said...

Kogu tõde Mike'ist:

teatan, et Mike'i kui sellist ei ole tegelikult olemas. Tegu on minu enda alter ego'ga, kes on siin sõna saanud puhtalt selleks, et ärgitada diskussiooni ja lisada keskustelule vürtsi. Sest nagu öeldakse: kui tahad vastaseid kontrollida, siis pead ise nende sekka imbuma; ma ütleksin, et veelgi enam - pead üheks nende seast kehastuma.

Nii ma siis olengi siin esinenud aeg-ajalt Mike'ina, et intriig püsiks.

Otsustasin selle tõsiasja avalikustada, kuna sain vihjeid, et nii mõnedki olid seda trikki juba läbi hammustamas.

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Paistab, et karistusseadustiku muutmine indentiteedivarguse lisamise näol võeti ette õigeaegselt. Kõigi maailma maade Mike'id, ühinege! Asuge kohtu kaudu oma õiguste kaitsele!

Esimesena esitas avalduse poksija Mike Tyson, kes taotleb pahategijalt maine kahjustamise eest kompensatsiooniks kasutatud bemarit, ühte katkist suusasaabast ja paari transrasva. Kes on järgmine?

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Millal saab ühe blogisissekande, mille pealkiri poleks küsimus?

 
At 13:47, Anonymous õu mai kaad said...

“Internet on saast ja ajaraiskaja,” leiab meediateoreetik ja Postimehe nädalalõpulisa Arter vanemtoimetaja Priit Pullerits. “Internet on inimkonna nuhtlus – inimene peab väga täpselt teadma, mida ta sealt leida soovib.”
36aastane Pullerits peab silmas Interneti lõputut kulgu, lugematut hulka viiteid, mille sekka huviline surfaja võib eksida. “Internetis surfamine on peaaegu sama mõttetu kui TV vaatamine,” lisab Pullerits ja toob võrdluse noorukist, kes jalutab Tartu Ülikooli raamatukogu riiulite vahel, haarab riiuleist siit-sealt juhuslikke raamatuid ja avab neid juhuslikest kohtadest. “Ahhaa, siin on karm sõjapilt, siin on huvitavalt joonistatud inimese skelett. Kas oled targemaks saanud? Ma kahtlen selles,” laidab Pullerits sihitu surfamise ideed.
Pulleritsul on kodus sissehelistamisega Internetiühendus, ent tema kaks last, Piibe (8) ja Hanno (16), peavad Internetti minekuks luba küsima ja selgitama, mida nad seal teha kavatsevad.

 
At 23:22, Blogger Priit said...

Dendropargi ringi täpne(täpsem kui 5km ) on 4,5km.

Et tea siis arvestada, kui 10 ringi sõidad siis tuleb kokku 45km mitte 50
:-) (nali)

Priit

 
At 06:43, Blogger Unknown said...

coach outlet handbags
coach outlet stores
golden goose starter
stephen curry shoes
nike hyperdunk
jordan retro
adidas eqt support adv
tory burch outlet
michael kors
jordan shoes

 

Postita kommentaar

<< Esileht