esmaspäev, veebruar 06, 2012

Pullerits: Kas suusahooajaga on nüüd lõpp?

Kas lõppenud nädal polnud tore? Mõelge: nädalavahetus oli ju täitsa vaba. Ei pidanud hommikul kellatirina peale ärkama ega kusagile teise Eestimaa otsa sõitma, et seal metsade vahel ja põldude ääres kaks ja pool tundi ähkida ja puhkida. Selle asemel tõeline vabadus. Vaat see on nauding suusatamisest!

Ärge te öelge midagi, et Tamsalu maraton võinuks ikka toimuda. Jah, külmakraadide poolest võib-olla küll, aga lumeolude poolest - oi, te ei oleks tahtnud seal sõita! Reede õhtul läksin Tartu dendroparki suusatama. Juba esimese paarikümne meetriga oli tunda, et ei libise. Kohe üldse mitte. Siis trehvasin Vahur Teppanit, kes tegi asjaolud selgeks. Ta ju Alaskal õppinud-harjutanud - ta väitis, et Fairbanksis olevat parajasti -45 kraadi -, mistõttu teadis rääkida, et kui temperatuur langeb madalamale kui -20 kraadi, ei ole mõtet vabatehnikas sõitu üritadagi. (Rõbinski MK-etapil oli kraad Teppani seatud piirist ülevalpool, -19.) Põhjus ei ole niivõrd selles, et käed-jalad laiali võib rohkem külma saada kui klassikas, vaid selles, et libisemine muutub uisutades karmide külmapügalatega sääraseks, nagu sõidaks mööda liiva, võrdles ta. Täiesti õige: just seda ma tundsingi!

Küll tuli ikka kangutada. Teppan ütles, et üks taoline suusasõit ei tee veel kurja, aga kui nädal aega sellist suusatamist harrastada, muutuvad lihased nõnda tuimaks, et kiirem sõiduviis ei tule enam kõne allagi. Jälle õigus! Järgmisel hommikul tundsin, nagu oleksingi eelmisel õhtul lihastega proovinud läbi vedela tsemendi sumada. Nii et suur aitäh Tamsalu maratoni korraldajaile, kes meid pühapäevasest kitisest sõidust säästsid.

Laupäevel otsustasin, et teen ärajäänud maratoni asemel ühe tavapärasest pikema sõidu. Mitte väga pika, aga arvestades külmakraade, siis viis ringi dendropargis ehk (koos juurde- ja mahasõiduga) 25 km oli ju paras pikkus. Võtsin kaasa isegi joogivöö, mille täitsin Ain-Alar Juhansonilt saadud SiS-i laimi- ja sidrunimaitselise jõujoogiga. Jõin iga ringi järel, hoidsin tempot keskmiselt 20.20 ringi kohta. Ometi tundsin juba neljandal ringil, et energia hakkab kaduma ja keha pehmeks muutuma. Ei tea, kas süüdi oli kesine ja suhteliselt varane hommikusöök - kaks-kolm suurt pannkooki -, aga viiendale ringile läksin juba üksjagu tühja tunde ja kõikuva olekuga. Kui äkki kuulsin selja taga innukalt jälitavaid samme.

Ilmselt tegi keegi tempotrenni. See sundis ka endal jalad tõusudel kõhu alt välja võtma. Aga kuna ma lausikul ei kavatsenudki kihutada, läks jälitaja ringi kaugeimas kurvis mööda. Lasin tal minna. Jäin 40-50 meetrit maha. Aga siis tuli hästi-hästi väikse tõusunurgaga sirge (dendro pargis sõitjad teavad: tagasiteel esimese tõusu eelne sirge suure elektrimasti juurest) ning vaatasin, kas saan talle vahelduvtõugetega järele. Lasin keha lõdvaks, liigutuste amplituudi suureks - ja seal, kus tõus läks järsemaks, saingi temposõitja kätte. Siis lasin tal uuesti minna. Aga sellega polnud lugu veel lõppenud.

Taas lasin vahe paarikümne meetri peale ning võtsin selle uuesti enne eelviimast tõusu kinni. Siis vaatasin, et paremale keerava kurviga tõusu järsema osa algul hüppas temposõitja jäljest ja andis tihedalt jalgadega tuld. Olgu, tahad tempot üles kruvida, võisin ilmselt alateadlikult mõelda. Ja panin jäljes sellise pauguga üles, et lausa lendasin temast mööda. Üleval oli vahe üle kümne meetri kindlasti.

Sellised paugutamised tuletavad meelde Art Soonetsi paugu-anekdooti:

"Mis siis saab, kui une pealt pauk lahti läheb?" - "Siis on paugupealt uni läinud."

Mis oli selle kiirenduse mõte, küsite. Et ülbitseda? No kuulge, kas see on siis ülbitsemine, kui gaas põhja vajutada? Tegemist oli hea motivaatorolukorraga: sain veenduda, et isegi olukorras, kus energiavarud on tühjad, suudan vajadusel end kokku võtta ja "tulistada". Üksinda suusatades selliseid rünnakuid, ja ammugi mitte täiskiirusega, niisama kergesti ju ette ei võta. Tol päeval tegin 25 km 1:45ga.

Eile, pühapeval, mõtlesin, et niisama suusatamisel ei ole ju iva, et teeksin pigem elu vaheldusrikkamaks. Otsustasin, et sõidan dendropargis kolm ringi ainult paaristõugetega. Olin sama teinud eelmisel pühapäeval, pärast Viru maratoni, ja samuti kolmapäeval. Kuigi mõtlesin, et ei kihuta, tuli esimene ring 20.17ga. Leidsin, et ei, nii ei tohi, punnin äkki üle, ja tegin teise minut aeglasemalt ja kolmanda 22 minutiga. Seejärel mõtlesin, et teeks korralikule pingutusele ka mõnusa lõdvestava klassikasõidu peale. Tegingi, 19.19ga, ja ei olnud üldse nii väsinud, nagu eelmisel päeval. Ju oli laupäev kehv päev.

Kokku käisin eelmisel nädalal suusatamas kuuel päeval. Suusatasin 111,5 km ja jooksin 12 km. Aega kulus selleks kokku 9:09. Aga juhtus veel midagi...

Eile õhtul koju jõudes nägin peeglist, et põsesarnadel on punased triibud. Ja need kohad olid tundlikuks muutunud. Selge: olin külma saanud. Kuid see, nagu selgus, oli tühine mure.

Peagi jäi selja alaosa valusaks. Ja see valu ei läinud ega läinud üle ega vähemaks. Isegi venitades mitte. Panin sinna peale ekspikamaajooksjalt Rein Valdmaalt saadud magneti. Öösel külge keerates pidin olema ettevaatlik. Hommikul sain siiski omal jõul voodist välja, aga ette kummardades, et sokke jalga tõmmata, pidi väga ettevaatlik ja aeglane olema. Elu see seljavalu ei sega, istuda ja seista saab, aga äkilisemaid liigutusi takistab küll.

Lühidalt: olukord on halb. Isegi väga halb. Mis võib tähendada seda, et suusahooaeg on minu jaoks läbi saanud - veel enne, kui see õieti alatagi jõudis. Isegi kui nädalavahetuseks selja paremasse konditsiooni saan, kes annab garantii, et sellele Alutaguse maratonil uuesti liiga ei tee? Ja sealt jääb Tartu maratonini vaid nädal.

Ma ei tea, mida teha. Äkki keegi oskab väärt nõu anda? Probleem on nn sabakondist kaks-kolm lüli kõrgemal. Ja asi ei ole lihastes.
******Anza-Borrego Desert State Park, California. 5. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Priit Pullerits Viru maratonil, tema kannul Indrek Pak. Foto autor: Arvet Mägi, Virumaa Teataja/Scanpix
Foto 2: Norralanna Therese Johaug (vasakul, taga) ja poolatar Justyna Kowalczyk Rõbinski MK-etapil. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 3: Maksim Võlegžanin Rõbinski MK-etapil. Foto autor: RIA Novosti / Scanpix
Foto 4: Naissuusatajad Rõbinski MK-etapil. Foto autor: RIA Novosti / Scanpix

58 Kommentaarid:

At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Loll saab kirikus ka peksa

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Kangil rippumine võib ka aidata - tehes seda kohati nõksutades/jõnksutades. Proovida tasub - halvemaks ei saa minna.

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

radikuliit, mis muud. endal on ka selline asi olnud, nüüd kannan suusatamise ajal vööd peal.

 
At 09:48, Blogger Pärtel said...

Priit, mul on sageli sama vaevus, viimati nädal enne Tallinna (jooksu)maratoni. Head nõuandjad andsid retsepti, mis aitas koheselt: 1) 2-3 korda päevas spets harjutused alaseljale (Aeglased, kindlasti mitte jõnksutades! Oluline on pinge seljalihasest välja saada, mitte seda juurde tekitada); 2) 1 kord päevas võiks eelneda kerge sörk 20 min; 3) ööseks peale Olfeni plaaster (saad apteegist kahe, viie või kümnekaupa pakis).

Mis puudutab külmetamist, siis ma ise olin nii ettevaatlik, et alates reedest treenisin hallis, aga ikkagi (või just seetõttu) hakkas viirus külge ning edasise hooaja kohal samamoodi küsimärk...
Pärtel

 
At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

Asi polevat ju lihastes - seega pole pinget vaja välja saada, vaid tugevamad keha koostisosad paika raputada/liigutada:)

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Tere

See tuleb äkki neerudest. Seda Juhansoni võlujooki lihtsalt neerud ei töötle (ei ole harjunud) ja valu neerude alatalitlusest selja alaosas on nagu seljavalu.

Muide see Tartu Maratonil aastaid jagatav jõujook - ma ei tea millest seda külla tehakse, aga minu organism seda külla ei omasta - ei imbu organismi ja ajab metsikult iiveldama. Olen seda kuulnud ka teiste maratoonarite käest. Aga see on vist teine teema.

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

Soojenduskreemid,-kott, pipraplaaster.

Ja eks järgmisegi nädalalõpu ilm tundu pikemate võistlussõitude jaoks tulevat liialt karm.

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Nice!

 
At 10:47, Blogger AinK said...

Ainult üks soovitus: riskivabam on jätta diagnoosimine ja ravi professionaalidele (arst, füsioterapeut). Veebikaudne diagnostika ja ravisoovitused võivad teinekord viia fataalsete tagajärgedeni.

ain

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Istu sõudeergomeetri peale,korralik lõdvestussõit pool tundi ja kõik su kepsud,lülid,sarniirid,jne on automaatselt paigas.Ükski arst ega posija ei AITa sind,ainult ise saad end aidata.

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

Sedasorti seljahäda puhul on kõige parem kõndimine ja kõige halvem istumine.

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

Tõenäoliselt on asi just lihastes - süvalihastes. Oled nendele vähe harjutusi teinud. Seetõttu tekivad selja alaosas pinged, mis võivad väljenduda närvivaludena ristluude või selgroo piirkonnas. Ka keset tihedat hooaega peaks leidma aega, et teha 1-2 korda nädalas hajutusi süvalihastele.
Praegu soovitaks esmajäjekorras minna kiropraktiku juurde, kes selja lahti väänaks. Siis paar korda massööri juurde ja asi peaks korras olema. Paranemist kiirendavad venitusharjutused. Süvalihaste harjutusi hakka tegema siis, kui valu kadunud.
Selline on minu kogemus seljavaludega, aga äkki on Sul mingi muu probleem ja tuleb tegutseda teisiti.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Ära usu undi juttu! Eelmises postituses rääkis mees külmapühadest ja täna juba sellest, kuidas ta külmapühadel suutis ninast sabakondini ära külmetada. Mis jutt siin blogis siis õige on. Vemmal on siin lahendus! Kaua võib sellist vastandlikku teksti siit lugeda? Nõustun AinK jutuga, et veebidiagnoosi pole mõtet panna. Pigem on siin tegu suurest paugutamisest tekkinud lennuõnnetusega. Tean arstipaberitega meest, kellele ülalkirjeldatud juhtumid on maiuspalaks aga sellegipoolest soovitan osaluseksperimendi vaates pöörduda perearsti juurde. Siis näeb, kaua abisaamine aega võtab ja kas saab eluvaimu sisse ka ilma tutvusteta või mitte.

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Suur mees, aga varsa aru...nii oleks kostnud vanaema kui ta veel elaks...
Diagnoosimine jäägu töesti spetsialisti teha, eks töenäoliselt tegemist külmetusega ole....
Juhul kui asi väga-väga hull pole, siis kütaks sauna kuumaks, kargaks lavale ja peksaks vihaga, muidu aga, eriti öue minnes määriks möne soojendava salviga ja keriks pesuehtsa lambavillase salli ümber...seest poolt vöib ka ravida, on ju rahvasuu iidsetest aegadest könelnud, et kui pole surmatöbi, siis saab ikka viinast abi.....viimane on muidugi naljaga pooleks....Maamees

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Ei tahaks, aga süda käsib ligimest aidata. Mul oli paar aastat tagasi vesi pidevalt põlves ja selga samamoodi täiesti ära. Sõber vedas vägisi reflektoloogi juurde. Pigistas talla alt ja kõrvalesti ja kolme seansiga (a 45 min) oli selg korras ja vett ei ole senini enam põlve tekkinud.
Janno

 
At 11:51, Anonymous Nipi said...

Huvitav kas PP ei teagi siis vana rahvatõde.

"Kui sa oled juba üle 40a vana ning hommikul üles tõustes kuskilt ei valuta, siis oled sa surnud"

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Siin ei aita muud kui tuleb abi otsida imearstilt Vitali Semjonovitš Lavrušalt. PS Raha mitte ette maksta!

Teine võimalus on hankida kusagilt kasvuhormooni, aga ei ole tal ju kuulumist omapoisiliku suhtumisega vennaskonda. Priit kui põhimõtetest kinnipidav ajakirjanik ei saa sinna kunagi kuulumagi. Ei kutsuta teda ka enam suusatajate Otepää pitsballile eriti peale etapi tümitamist ajakirjanduses. Nii et jääb esimene variant.

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Ma pole tükk aega nii naernud kui 11:14 kommi lugedes. Suutsite teha päikselise päeva veelgi nauditavamaks. Thanks!

Priit, ära nüüd siin kõike kirjutatut proovima hakka, siia ju vabariigi "kõige kõvemad perearstid" kokku tulnud!
Pöördu otse spetsialisti poole - ainuke mõistlik lahendus.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Vastus küsimusele: Priit, pane arstil aeg kinni. Pealkirjas küsitule: ei ole lõpp.
Endapoolt niipalju, et Mees ei hädalda iga pisiasja peale.

 
At 12:55, Anonymous kalle said...

Tere, Priit!
minul on see seljavalu sagedane tüütu kaaslane olnud. Kunagi oli ka op. - disk prolaps. Hiljem on asi parem olnud, kuid kegelt ikak tunda andnud. On aidanud apteegist saadav vöö, paar päeva hoian peal. J akui valu enam pole, siis teen hommikuti spets.harjutusi. Head on ka ERR-is olevad videod (Steivi lood): http://sport.err.ee/Steivi%20lood/383594a8-8bf9-4c45-be1c-2462d4e1b42f

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Mulle meenub, et Priit pani ju teatemaratoniks kõva võistkonna kokku. Johan ja kes seal kõik olid. Nüüd tunneb hoopis muret, et Alutaguse maraton jääb sõtmata. Aru ma ei saa.
Selg tundub paljudele üks suur murelaps olevat. Ka siinkirjutajal muide.
Kui on diskimure, siis aitab ainult opp, kiropraktik leevendab ajutiselt.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Siin on arukad inimesed koos ja tahaks ühe küsimuse suurele ringile esitada. Pühapäeval toimus nii meil kui mujal hulgaliselt spordisündmusi. ETV õhtune spordisaade kajastas väga erinevaid alasid(sulgpalli EMV, autospordiliidu teema , jpm.). Poole sõnagagi ei mainitud Rõbinski MK etappi. Kui väide on, et meie mehed ei sõitnud ja seetõttu pole ka uudisväärtust. Siis vastukaaluks Oslo laskesuusa MK etapilt oli ka telepilt aga omasid samuti rajal polnud.
Kas meedia veab ESL-ga vägikaigast?
Või käisin valel hetkel köögis võileiba tegemas ja ajan siin umbluud.

Tarvo

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Sul ju palju sõpru Kliinikumis - pane nemad panti!

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Esimene foto on lahe - näha, kuidas mehed suusatamist naudivad:)

 
At 14:21, Blogger Tauno said...

Miks peaks ETV vägikaigast vedama?
Otepää MK etapil anti isegi Alaverile pikalt sõna. Boikotti ei paitnud kusagilt.
Küllap on siin tegu ETV viimase aja kajastatavate spordialade kummalisest valikust. See ei ole mitte esimene kord, kui ETV jätab mõned olulised uudised edastamata ja mitte ainult murdmaasuusatamise osas.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Millise kepiga sa paaristõukeid sõitsid? Kas tehnika oli kogu aeg ikka korralik?
Kui juhuslikult sattus nii, et hakkasid ka klassikat 167,5cm pika kepiga sõitma, siis muutub ju ka see suusatehnika, ning koormuste valel jaotumisel saab nõrgim koht (süvalihased!) viga.

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Eks selle Rõbinski MK-etapi kajastamisega ole nii, et eestlane on harjunud "Läände" sõitmist kõrgemalt väärtustama. Kuigi Rõbinskis olevat korraldus ja tase igati tipp-topp olnud. Kanadalased ja USA olid kohal ja esinesid hästi. Skandinaavlastel ja nende sabas eestlastel aga sõelusid püksid püüli. Kardeti venelastelt ära saada. Ja tõenäoliselt oleks saadud ka. Norrale-Rootsile-Soomele see Rõbinski ignoreerimine küll au ei tee.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
Sinu Organism ütleb Sulle: "Võta hoogu maha, mees". Paar korda ütleb juba. Sinu otsustada, kas kuulad.

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Arbitraažikohus mõistis Contadori dopingutarvitamises süüdi

http://sport.postimees.ee/729604/arbitraazikohus-moistis-contadori-dopingutarvitamises-suudi/

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit hakka mahesuusatajaks on tervislikum.

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Kuna analoogne situatsioon oli just natuke enam, kui nädal tagasi, siis kutsun üles avaldama oma arvamust avalikus küsitluses!

Kas Priidu selg on haige?

- Priit hämab konkurente teadlikult

- Priit hämab konkurente kuna on ise üle treeninud

- Priidu selg on haige

Küsitluse leiad http://www.twiigs.com/poll/Health/Men%27s_Health/89577

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Enne kommenteerijate soovitatud ravivõtteid (kui nonde peale saba alles veel, oled maru hää tervisega) tasuks teha üks eksperiment (miks mitte - eksperimentaalartikleid siin ju pinutäis). Tuntud vahva sõduri sõjalugudes peiliti simulante välja klistiiri, hiniini ja märgade linadega, kui see olemist etemaks ei tee, alusta raviga, kommide kirjutamise ajalises järjestuses.

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Hallis treenijatele teadmiseks, et praegu ongi võimalus haigestuda hallides, ujulates, avalikes dushiruumides jne. Igalpool kus on viiruse eluspüsimiseks sobivalt niiske ja soe temperatuur. Väljas -20 kraadiga võib ainult varbad ja sõrmed ära külmetada. Viirused seal vastu ei pea.
Teet
PS! Sellise külmaga järske kiirendusi ei soovitaks teha, juhtus see mis juhtuma pidi.

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Kuigi see Priidu visa järjepidev sihikondel töö on enamuse ajast lugupidamist väärivalt kadestusväärne, eks paljud unistaksid, et neil ka nii palju iseloomu ja pühendumuist oleks...aga ikkagi trehvab sisse apse, millele vöib nimeks panna lauslollus. Vahel vöiks möelda ka , kas hetke ajel tekkinud uitmöte paaristöukeid rassida 20-ses külmas on päris möistlik ja tervislik...ju nende 3-e ringiga möni närv vöi lihas paigast kaungutati...aga noh elu öpetab, öpid terve elu, aga ikka sured lollina....Kiiret paranemist ja jöudu, Maamees

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Hoopis teisest teemast küsimus maratonihuntidele. Milline geel on parima külmataluvusega? Rinnanumbri külge klammerdades on oht, et pärast ei ime sealt midagi välja.

Marek

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Teedule viiruste külmataluvuse kohta: "Viimases «Eesti Ekspressis» välja hüütud rõõmu külma ilma üle, mis gripiviirused hävitab, asjatundja ei jaga. Viirused elavad eriti mõnusalt just külmas, laboris säilitatakse neid sügavkülmikus. Toatemperatuuril peavad nad väljaspool inimese organismi vastu vaid mõne tunni."

http://www.sakala.ajaleht.ee/729374/kulm-ilm-on-otsekui-vesi-viiruste-veskile/

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

Myyt nr 1. viirused havivad pakases - uuri tosiseltvoetavaid allikaid, kui soov vaielda.
Marx

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

Ravi tuleks alustada põhjuse leidmisest, arvan, et uued kepid + liiga suur kilometraaz + liiga külm. Puhkus aitab.

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Oleks ikka pidanud Colognat uskuma...

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Selja osas raagib Partel oiget juttu: harjutused toimivad.
Olfeni asemel voib ka pipraplaastriga vahel turgutada, hea mass88r ei tee halba samuti.
Marx

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

ERR Sport ei pea Rõbinski MK-etapi kajastamist vajalikuks. Pulleritsu blogis võib suusahuviline aga kindel olla, et Eesti aktuaalsete teemade süvakäsitluse kõrval ei jää tähelepanu alt välja ka maailma suusaparemiku sõidud-võistlused. Meeldiva üllatusena näeme, et Pullerits on tänase blogikande pildivalikusse valikud tõelise maiuspala - "Raudne Maks" Võlegzhanin Rõn
binski rajal võidu poole kihutamas. Vau!

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Ai ai keegi on blogis linki oskuslikult linki mudinud

http://www.twiigs.com/poll/Health/Men's_Health/89577

Hetkel siis 50% arvab, et Priit hämab kuna on ise üle treeninud.

See on peegel Priit - ära solvu!

 
At 22:16, Blogger Priit said...

Dendropargis peabki kehvasti libisema sest rajad on suusakeppide tööst mulda täis - lund on vähe tulnud ja kunstlumi arulagedalt ära raisatud. Samas kui tahad kiiret paaristõuget ka mäest üles siis sprindiringil kunstlumel on lipe ideaalne.

Nägin Sind juba kolmandat trenni sellel nädalal pressid paaris ringe, kohati üpris aeglaselt ja vaevaliselt, hea oli võtta sind pühapäeval jänesena, keda püüda, kuid kuna me ringide pikkused olid erinevad järgi ei jõudnudki. Kas teed õigesti näeme 19.02.
Pühapäevane ilm lasi pikka suusasõitu teha küll, riietus pidi sobiv olema ja treening päeva soojemal ajale sätitud olema.

Kui tuleb ilma nagu hetkel on siis oled ehk võibolla mäel, kuid kui ilm tuleb nagu 2005 aastal, kui Raul Olle võiduaeg oli 3:16.46, oled täiega p...s, sest pole nii palju vahelduvtõukelisele panustanud, aga seda ei oska ju kunagi ette näha, kuigi juba näha olevad ilmaennustused lubavad pehmet rada, mis valutavale seljale kerget lohutust pakuvad... ja määrde kulumisega ei tohiks probleeme tulla ;-)

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Rahvusvaheline suusatamise 100m maailmarekordi võistlus

13. veebruar 2012. a.
Aeg 17:00 — 20:00
Kus Lõunakeskuse parkla, Tartu, Ringtee 75


https://www.facebook.com/events/185732214867631/

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Kas Priit on psühholoogiliselt valmis Tartu maratoni võimete ja treenituse kohaselt läbima? Kuidagi väga heitlikud on need viimased blogikirjutised olnud.

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Normaalne loogika ütleb, et kui on ületreening, siis ei tasu peale teha. Pullritsu puhul see ei kehti. Minu ennustus on, et küpsetab end tuleva nädala -15 C trennidega korralikult ära. Võistluspäevaks on küpse ja sõidab tahes-tahtmata koos Ainiga.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

JÜRGEN ZOPP

See mees ei pane kanepit, selles mehes on zoppi!
Ja päeva lõpuks võidu ta pistab kotti.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Võta siis Alutaguse kergemalt, naudi suusatamist.
Ka mind võttis mingi kõhuviirus pühapäeval rajalt maha. Loodan, et saan Alutagusel ilusti matkata ja Tartus võistelda.
Emeri

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Mis järeldused sellest teha - Kas Priidu selg on haige?

- Priit hämab konkurente teadlikult 41%
- Priit hämab konkurente kuna on ise üle treeninud 34%
- Priidu selg on haige 24%

Total Votes: 29

Priit treeni vähem, muidu kaotad veel lugejad ära!

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Mitte loll, vaid just tark saab kirikus peksa.

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Undeniably imagine that that you said. Your favourite justification seemed to be on the net the easiest factor to understand of.
I say to you, I definitely get irked even as other folks think about worries
that they just don't recognise about. You controlled to hit the nail upon the top and outlined out the entire thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be again to get more. Thanks
Also see my webpage :: temporomandibular joint exercises

 
At 01:17, Anonymous Anonüümne said...

Dr Fong Shee Yan, said it all together. Once again, unless the latissimus dorsi
muscles in the back of the low back is the endoscopic method of exercises for sciatic nerve pain which has strong pain.
In lieu of that, when in bed for two to three times in a runner who complains of longstanding
Nerve Pain that becomes painful. Sciatica is tricky to treat nerve pains, you need to evacuate the bowel movements.
The Tadakasana is a shingles outbreak.

my weblog :: Candia back pain doctor
Feel free to visit my blog Candia back pain doctor

 
At 06:28, Anonymous Anonüümne said...

It has a unearthly slippery texture spinal anesthesia tower and the aflutter organization, disc injuries may reason arm and Carpal Tunnel.
Arthritis is a the elementary data pathway betwixt the wit and the
peripheral anxious system of rules.

Also visit my web page Carpal Tunnel Specialist Matheson
my web site :: carpal tunnel specialist Matheson

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Ah, the answer you've all impetigo eventually sort crusts when the papules or blisters ooze with chicken-colored runny. It happens in the first place on the en un �rbol el aceite puede funcionar como un tratamiento antibacteriano paratrooper el imp�tigo. Medicinal plants are extracted and Isolated according to the characteristics to stay put active, came to us, that we INCOR. Folliculitis, the rubor of pilus follicles, when involving toalhas ou roupas de outras pessoas, manter as unhas curtas.

Feel free to visit my web page: impetigo Treatment Hydrocortisone
Feel free to surf my webpage : impetigo treatment hydrocortisone

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

His Pulsing charge per unit is 56, which is of highschool Cholesterol -- nerve disease,
nerve attack and throw. So is high times a month First-rate,
and even that's cutting it conclude.

Also visit my page ... for high holistic cholesterol treatment

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Occasionally seasons reasons some shoes is reasonable to be[url=http://niketrainersuksale.webeden.co.uk]Nike Blazers UK[/url]
temporarily do not in possession of the means[url=http://tomscanadaoutlet.snappages.com]http://tomscanadaoutlet.snappages.com[/url]
survive such shoes i start[url=http://addnikecanadastore.snappages.com]Nike Shoes Canada[/url]
rightly regard them contained in the[url=http://louboutintrainersuk.blog.co.uk]http://louboutintrainersuk.blog.co.uk[/url]
pure placed in to circumvent supererogatory price of shoes[url=http://salelouisvuittonuk.webeden.co.uk]Louis Vuitton Bags[/url]

Anyhow if the insole is accurately rotten, it superiority need to use a docile bracken and salt water gently scrub. Be required to be acclaimed that, don't usability chemical soaps cleaning, or they're booming to cause the insole ostensibly of material off.[url=http://shoppradabagsuk.webeden.co.uk]http://shoppradabagsuk.webeden.co.uk[/url]

 
At 04:18, Blogger Unknown said...

tory burch outlet
louis vuitton bags cheap
nike outlet store
kobe shoes
michael kors outlet
polo ralph lauren
christian louboutin outlet
ugg outlet
swarovski crystal
oakley sunglasses wholesale
michael kors wholesale
michael kors factory outlet
timberland shoes
coach outlet online
moncler coats
coach outlet store
hollister
tory burch outlet online
nike trainers
michael kors uk
louis vuitton outlet
lululemon outlet
louis vuitton outlet
adidas shoes
nike air max uk
ralph lauren outlet
ugg boots
nike tn pas cher
ugg boots on sale
pandora jewelry
moncler outlet
louis vuitton
polo ralph lauren
ysl outlet online
louis vuitton handbags sale
czq20160908

 
At 08:24, Blogger yanmaneee said...

kyrie shoes
adidas tubular
balenciaga
falcons jersey
red bottoms
nike zoom
yeezy boost 350
adidas outlet
curry 4
adidas superstar

 

Postita kommentaar

<< Esileht