neljapäev, märts 08, 2012

Pullerits versus dr Holden: Mis on suusarajal õige mehe mõõt?

Järgnev on näide sellest, kuidas Haanja100 korraldaja Ain-Ivar Tupp alias dr Holden üritas mind ära rääkida ja kui edukalt või edutult see tal õnnestus. Ai, küll ta pingutas! Kas teie annaksite talle järele?

Ain-Ivar Tupp
alias dr Holden:
Kui tavapäraselt lõpeb tavapärase suusataja tavapärane hooaeg Haanja maratoniga (sel aastal küll Tamsalu-Neeruti maratoniga), siis on olemas teatud seltskond suusamehi ja ka -naisi, kel on viimasel kahel aastal saanud tavaks oma suusahooaeg lõpetada Haanjas, eesmärgiga läbida 100 km suuskadel. Täpsem info selle sündmuse kohta on saadaval Haanja100 kodukal. Küsin siinkohal otse, kas ajakirjanikuhärras ja tunnustatud suusapolitseinikus on piisavalt meest, et minu poolt heidetud kinnas vastu võtta? Kas Priit Pulleritsus on ainest vähemalt kuuetunnise võistluse läbimiseks?

Priit Pullerits:
100 km suuskadel?! Jah, ma olen kuulnud, et oled püüdnud teha sellest tõelise eesti mehe mõõdupuud. Aga mis on asja mõte? Ei noh, kas tänapäeval ei ole inimestel tõesti ajaga midagi targemat peale hakata, kui kulutada seda tiirutamiseks rajal, mis lõpeb täpselt seal, kus algas?

Muidugi on minus nii palju meest, et sõita läbi 100 km ja vajadusel veel 1 km alla ja peale kah. Kuid mis ma selle eest saan? Las ma ütlen sulle, mille saan. Väsimuse kindlasti. Tüdimuse samuti. Võib-olla ka villis käed ja jalad. Ja terve päev tühja lahmitud... Aga kui preili Pippa Ühendkuningriikidest sõitis Rootsimaal 90 km läbi seitsme tunniga, siis mulle oleks 100 km kuue tunniga nagu mööda lume lasta.

Aga ma ei näe motivaatorit, dr Holden! Mõistad? Motivaatorit ei näe.

Ain-Ivar Tupp alias dr Holden:
Ei, Priit, eksid! "Tõelise Eesti Mehe" mõõdupuuks on ja jääb ikka Tartu maraton. Kellele 3,5, kellele 4 ja kellele 6 või isegi 8 tunni pikkuse katsumusena on see massiüritus saanud Eesti tavalise harrastaja (ka sinu enda) ülimaks eesmärgiks.

Mina pakun midagi muud - pakun võimalust mõõtu võtta endaga, sest 100 km pikkune distants ei ole ainult võitlus oma füüsisega, vaid seal tuleb mängu ka mentaalne pool. Rajal olles ei ole kogu aeg vaja panna ja mahajääjaid lugeda, vaid jääb aega ka mediteerimiseks ja mõtlemiseks maailma asjade üle. Haanja Suusa100-l ei ole kaotajaid, on ainult võitjad!

Eriti naljakas on muidugi sinu suust kuulda väidet, et inimesel pole midagi targemat ajaga peale hakata, kui kulutada seda rajal tiirutamiseks. Lausa koomiliseks muudab selle väite sinu enda treenimine 850 meetri pikkusel ringil!

Pippat ja Vasat pole mõtet mängu tuua, sest Vasa 90 km ja 800 tõusumeetrit ei ole võrreldav 20 korda Haanja viiese läbimisega ja umbes 2 km vertikaalse kogutõusuga.

Mida ma oskan sinu motiveerimiseks pakkuda? Ilmselt ainult seda, et paljud sinu blogi kurjad kommenteerijad tõmbaksid peale sinu kuuetunnist pingutust ja 100 km läbimist ikka korralikult kuraasi maha ning positiivsete kommentaaride hulk blogis ületaks negatiivsete oma. Tavaliselt on vastupidi. Kutse on ikka veel jõus!

Priit Pullerits:
Mentaalset poolt saan ma kogu aeg rakendada, teisipäeval näiteks alustasin tööd kella 8 ajal hommikul ja lõpetasin kell 23:40 - vaat see on vaimne rakendatus! Füüsisele see muidugi midagi juurde ei anna - aga kas 100 km suuskadel annab?

Teiseks, vaja on ikka panna, mees mehe ja hammas hamba vastu. Kogu aeg peab olema eesmärk, et saaks teistel isastel eest ära või saaks teised isased selja taha jätta. Aga Haanja 100 pakub võitlust... iseendaga. Ma saan endaga võidelda ka Tähtvere 850-meetrisel ringil, ja kui enam ei viitsi, siis lähen koju - vaat see on lõbu ja mõnu suusatamisest.

Äkki seletad minusugusele masohhismi mittejagajale, mis pagana nõksuga sa oled nii paljudele meestele oma hullu idee maha müünud, et 100 km tuleks läbi suusatada? Mul on tunne, et kui sa nüüd veel veidi pingutaksid veenda, siis sa suudaksid noist vähemalt pooled panna uskuma, et seda distantsi tuleks läbida hoopis targurpidi, ja teise poole panna uskuma, et seda tuleb teha purjus peaga.

Ain-Ivar Tupp alias dr Holden:
No ma üritan veidigi oma mätta ostast selgitada, miks näiteks Haanja Suusa100 on parem kui Estoloppeti kahetunnine sutsakas või Tartu maraton.

Ma ei oska tavaosaleja seisukohast kirjeldada seda suurt enesega rahulolemise tunnet, mis lõpetamise järgselt saunas meestega taastusjooki tarbides peale vajub. Ise olin eelmise aasta sõidul n-ö poole jalaga ka samal ajal asja korraldamas, seetõttu tulenes minu rahulolu nii läbimisest kui kogu päeva kordaminekust. Füüsilise poole pealt säärane pikk pingutus kasu ei tee, pigem lõhub organismi, aga see väike keha lõhkumine on pisiasi võrreldes selle kogemusega, mis sellisest sõidust saadakse. Kogemus toitumise osas, kogemus oma keha kuulata, vajadusel tempos järele anda, endas kindel olles juurde vajutada jne. Lisaks veel teadmised suuskadest-määrimisest ja riietumisest - alustatakse ju miinuskraadiga, päeval on õhk olnud ligi +10 ja õhtul taas miinuses.

Miks on ikka ja jälle vaja panna mees mehe, hammas hamba vastu! Ürgaeg on ju möödas, kui "isasem" sai endale parema soojätkaja. Kellele ja milleks on vaja tänapäeval ennast spordirajal tõestada ja oma eneseuhkust teiste silmis tõsta? Palju maalähedasem on ära panna rajale, lumele, ilmale ja miks mitte ka korraldajale, kes selle 100 km sõidu välja mõttes. Muuseas, rattarajal paljud nii teevadki - peale iga lõpetamist väidavad, et ma sain nende käest ära, kuna nad sõitsid raja läbi!

Minu hullu ideed pole sulle seletada vaja ega mõtet - kui sa oled selleks kunagi valmis, saad isegi aru. Hetkel on kellelegi ärapanemine sulle olulisem kui pikast eneseteostusest saadav hingerahu. Ligi kolmveerand Haanja Suusa100 osalejatest üldjuhul ei osale (enam) Estoloppeti sõitudel (eranditeks "alati kohal" mehed Indrek Pak ja Sulev Muru) või üldisemalt üldse suusavõistlustel. Aga sajale nad tulevad ja täitsa kaine peaga! :))

On sul veel mõni vabandus?

Priit Pullerits:
On küll! Esiteks, kuidas saab võistelda elutute asjadega, nagu lumi ja määrded ja ilmaolud? Kas ma lähen pärast lumele ütlema, et näed, olid vesine, aga ikka jõudsin lõpuni? Lumi ei tee selle peale teist nägugi, sulab edasi või külmub koorikuks. Sama hästi võin kodus minna peegli ette ja öelda, et küll ma olen ilus ja muskliline. Peegel ei tee mind selle eest tunnustuseks ilusamaks - ega tee ka inetumaks, kui tahab vastupidist väita.

Teiseks, miks on selline jõuproov iseendaga (?) hooaja lõpus? Käisin kolmapäeval suusatamas ja kuigi rada oli kiire, tundsin juba poole tunni järel, et rohkem ei viitsi, et pole mõtet. See sõitmine mind enam ei arenda, mida ma siin lumel ikka tuiskan või tuian... 50 minutit venitasin välja, sellest oli enam kui küll. Aga kuus-seitse tundi! No mida warcky! Tee selline võistlus hooaja algul, kui on vaja baasi laduda - siis võiks asjal jumet olla, et tuleks lühemal distantsil, näiteks 70 kilomeetril (kui selline kavas oleks), kaasa tegema. Aga nüüdseks, nagu tundsin, on tahe ennast tagant piitsutada maas, ja mitte ainult mul, vaid ka Eestis väga tuntud ja hinnatud onkoarstil, nagu teada sain.

Ain-Ivar Tupp alias dr Holden:
Demagoogia, demagoogia, demagoogia! Sa ei pea lumele midagi ütlema, vaid endale pead mantrana korrutama, et vaatamata sellele, et minu vastu olid lumi, vihm, suusad, rada, rahvusvaheline imperialism ja blogilugejate vihkamine, suutsin ma kõigele vaatama kogu jamast üle olla ja 100 km suuskadel ära teha. Aga sellest sa vist aru ei saa, sinu jaoks on oluline rida protokollis ja tahapoole jäänud (prominentsete) suusatajate nimed.

Hooaja lõpus on see sündmus seetõttu, et Haanja rattasada on ennast nii hooaja raskeima ja hooaja viimase üritusena teostanud. Paljud tolle sõidu osalejad väidavad, et peale sadat saab rattast nii siiber, et enne kevadet seda enam välja ei võeta. Ilmselt sama on suusaga - ka sel aastal kirjutas üks osaleja, et osaleb Haanja Suusa100-l ja sõidab sõna osteses mõttes oksendamiseni, siis tuleb maha ja ei ühtegi suusasammu enam. Siinkohal jõuamegi Haanja Suusa100 ühe põneva lisani: sõita saab täpselt nii palju, kui süda lustib. Karmid vennad teevad ikka 100 nagu karmidele tegijatele omane, ülejäänud täpselt nii palju, kui neile hooaja lõpus vaja on. Nii et kavas on distantsid 25-100 km, igaühelt vastavalt tema võimetele. Ehk protokolli pääseb siis, kui on läbitud vähemalt viis ringi.

Ja veel, osaleda saab nii klassikalises kui ka vabatehnikas. Vaba kasuks otsustades on ju võimalik mõni ring vahepeal klassikat lasta, uisulihas puhkab ja määrdemees teeb vahepeal suusad paremaks. Klassika kasuks otsustades tuleb algusest lõpuni seda vana tehnikat kasutada. Valik on osaleja teha!

Haanja Suusa100 ei lõpe osaleja jaoks kusagil õues supi söömisega, meil saab iga osaleja peale sõitu sauna ning peale sauna korraliku kõhutäie pubis Finiš. Suusatalv peab ju lõppema mõnusalt!
******
Font's Point Wash Road, Anza-Borrego Desert State Park, California. 5. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida kaks korda pildile.)

Foto 1: Haanja100 mulluse suusavõistluse start. Kõigi siinsete fotode autor Külli Leola.
Foto 2: Haanja100 võistlejaterivi lõpuosa suundumas esimesele ringile.
Foto 3: Liidrid minemas uuele ringile: Artur Palok (nr 50), Raivo Pärnpuu (nr 44), Tarmo Neemela (nr 440) ja Siim Sellis (nr 50). Jootja 100 meetri sprindi üllataja Jaan Rakaselg.
Foto 4: Sixten Sild Haanja100-l.
Foto 5: Naiste arvestuse võitja ja kolmas, vasakult vastavalt Karin Kallaste ja Olga Jepifanova Venemaalt.
Foto 6: Suusavahetuse aeg.
Foto 7: Klassikaute parim Ivar Ivanov.
Foto 8: Kiireimad 100 km läbijad (vasakult) Raivo Pärnpuu, Artur Palok ja Siim Sellis.

96 Kommentaarid:

At 14:48, Anonymous Eduard Kull said...

Ei taha uskuda et Pipa 90km sõitis omaenda suuskadel. Selline tahab natukenegi harjutamist (lumel) ja kust üks Londoni koolitüdruk seda võtab?

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen seda meelt, et dr Holdeni argumendid on veenvamad ja ilusamad.
Ise ei osale, kuna möödunud sügisel mõtlesin, et sel talvel ma suusatada ei viitsi.

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

PP läheb natuke aega ja siis mõtleb ta samamoodi kui dr.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd näeme ilmekalt, et üks mees armastab sporti endas, aga teine mees imetleb vaid ennast spordis.

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Minule mõjus küll dr Holdeni jutt inspireerivalt, tahan ka!! Äkki võtangi ükskord selle va Haanja 100ette?

 
At 15:27, Blogger Tauno said...

Kui ma peaksin suusatamist oma põhialaks, küllap siis leiaksin millalgi oma elus tee ka Haanja100suusasõidule. Või siis saab see sündima alates sellest hetkest, kui suusatamisest SAAB minu põhisport. Elame näeme. Ise olen 4 korda osalenud tohtrihärra rattasõidul ja peab tunnistama, et hooaja lõpetamine sedsorti "maasikaga" jätab ikka hoopis teise meki man.
Kõik mida dr. Holden kirjutab on sulatõsi, vähemalt Haanja100 rattasõidu järgi võrreldes. Minu arust kõige olulisem on just see kogemuse oma, ainulaadne kogemus ja mälestus kogu eluks. Erinevad kogemused pidid ju elu rikastama!

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Mmm, jään siin diskussioonis PP poolele. Sorry dr Holden :(

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Öko- ehk mahesuusatamise ühe avastaja-leiutajana väärib Dr Holden minu meelest ainult kiitust. Asetaksin ta isegi Pierre de Coubertini kõrvale, sest tuntud deviisi "Kiiremini, kõrgemale, kaugemale" tulekski tänapäeval täiendada ökoloogilisuse kriteeriumiga: "Kiiremini! Kõrgemale! Kaugemale! Mahedamalt!"
Dr Holdeni üritused on ka usutavalt ökoloogiliselt hea väikse jalajäljega. Uuriksin palju Haanja 100 üritusel osalejaid tuleb. Kui tuleb alla saja, siis soovitaksin osaleda. Vastasel korral aga kipub massiürituseks - mis paratamatult päädib "isaste" suusaragistamisega. Massiüritused aga käivad juba mahespordi printsiipide vastu.

 
At 18:26, Blogger Priit Pullerits said...

Täpsustame nüüd ikka seda mahesuusatamise mõistet, et siin ei hakkaks levima greenwashing nagu ökoloogias (sellest kirjutas kolleeg Nils Niitra hiljuti PMis). Esiteks, mahesuusataja ei tule võistluspaika autoga üksinda, ei peaks tulema ka kahekesi, vaid õige oleks, nagu American car pooli raja kasutamiseks, et reisijaid oleks vähemalt kolm. Teiseks, mahesuusataja ei kasuta keemilisi abiaineid, nagu geelid ja spordijõujoogid, vaid koduseid aiasaadusi ja näiteks õuna- või punaste sõstra mahla. Kolmandaks, mahesuusataja ei kasuta määrdeid ega kliistreid, mida ta siis suusapõhja küljest loodusesse nühib, ega ammugi, rõhutan, ei kasuta mahesuusataja pulbreid, mis on ju suisa mürgised - miks muidu nende suusale kandmiseks maski kasutatakse. Rahu-rahu: ma ei lähe siin äärmusse ega väida, et mahesuusataja peaks sõitma puusuuskadega, sest ma ei arva, et nende tõrvamine eriti mahe oleks. Aga mulle ei meeldi, kui võetakse moodsalt ja puhtalt kõlav sõna ja seda järelemõtlematult kasutatakse.

Kui palju siin on nüüd mahesuusatajaid järele jäänud?

Ja veel: alustame ikka sellest, et mahesuusataja ei lähe trenni autoga! See oleks esimene step teel mahesuusatajaks. Ma teen seda sammu iga kord, kui trenni lähen. Seetõttu olen alustuseks suurem mahesuusataja kui enamik neist, kellele seda silti tunnustuseks külge tahetakse pookida.

Ja ammugi ei ole mingi mahesuusataja dr Holden, kes sõelub Tallinna ja Võru vahet oma autoga.

 
At 18:49, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Sellistel üritustel nagu Suusahunt, Haanja100 jms, ei olegi vöimalik kedagi veenda osalema. Sinna tuleb igaühel tee ise leida, leida mingi veenev pöhjus, et miks on seda "jama" vaja. Üks pöhjus, miks sellistest asjadest hoidutakse, on valge mehe alahoidlikusest teadmine ja kartus, et seal vöib ihu rängalt haiget saada. Miks siis selliseid raskusi ise endale teadlikult tekitada, lihtsam on see päevake kusagil mujal mugavamalt öhtusse veeretada. Mida sellised üritused annavad? Sellele on raske sönades vastata, lihtsam on ise omal nahal ihu ja hingega läbi elada. Kindlasti areneb ratsionaalsus, jöuvarude hindamine-jagamine, psüühika mobiliseerimine, motiveerimine jätkama kuni löpuni, aega on küllaldaselt omaette mölgutada mötteid, mille lahendamine kiiretel tevapäevadel suht keeruline ja vöimatu näib, analüüsida möödunud aasta tegemisi ja palju muud....Ja peale sellist päeva tabab hinge müstiline rahulolu...Palju neid tavamaratone üksipulgi meeles püsib, kus midagi erilist-ekstreemset just juhtunud ei ole? Möne aastaga ununevad, ei mäleta üksikasju, ajad aastad sassi jne...sellised üritused aga jätavad templi mällu pikaks ajaks....
Maamees

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Minu eelistus jääb ikka Suusahundi 8h kekkosel!

Ain V

 
At 21:15, Blogger Matu said...

Mõlemad olete tublid ja targad mehed, kes suusatamise populaarsusele omamoodi korralikult juurde andnud. Pole vaja ära panna üksteisele, Haanja 100 minu silmis vähemalt vägagi prestiižne võistlus...Pullerits, sõida parem läbi, kirjuta lehte ja blogisse oma ülevaade võistlusest, anna konstruktiivset kriitikat, kiida, laida. Seejärel saab dr Holden järgmisel aastal Sinu tähelepanekuid arvesse võtta ja võistlust veelgi paremaks teha. Võiksite jõud ühendada, usun, et tulemus oleks vägagi korralik :)
Peace out!

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Mahemõtlemine on eelkõige mõtteviis. Kui dr Holden pakub transporditeenust, viies oma väikebusssiga 12 suusatajat maratonile, siis on see ökoloogiliselt positiivne tegu ja liigitatav mahesuusatamise alla (kuigi dr Holdeni motiivid võivad olla hoopis merkantilistlikumad). Üheselt me ei saa paika panna kust joon mahe- ja mittemahe vahel läheb. See joon on ajas muutuv. Mahemõtlemise filosoofid üritavad seda joont paika panna, see on pikk töö. -- Ecoskiing vm sarnase nime all võiks mahespordiüritusi ka välismaalastele atraktiivsemaks teha. Ei välistaks, et osava projektikirjutamise korral saaks suunale tuge Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusest vm sarnasest tugiskeemist! -- Määrimise osas, jah, võiks ju olla mahemäärded, ja Holden jt võiksid pakkuda mahemäärimisteenust.

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen täiesti nõus Priit Pulleritsuga mahesuusatamise termini vale kasutamise koha pealt.

Samas ei saa ma nõustuda sellise lausega.

"Teiseks, mahesuusataja ei kasuta keemilisi abiaineid, nagu geelid ja spordijõujoogid, vaid koduseid aiasaadusi ja näiteks õuna- või punaste sõstra mahla."

Aiasaadused ja nendest valmistatud joogid koosnevad täpselt samamoodi erinevatest ainetest ning on uuritavad keemia teadusharu poolt.

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Filosoofilises plaanis leiab siit ka ühe olulise erinevuse dr Holdeni (kelle abiga on ka minul olnud õnn sel hooajal ühele maratonile jõuda) ja PP (kellega koos on mul olnud õnn samadel maratonidel sõita) vahel. Nimelt PP mõtteviis on märkimisväärselt rohkem eesmärgile suunatud, sellesse on aga sisse kodeeritud põhimõtteline rahulolematus ja "veel-mitte-kohalolek". Veelgi hullem on aga sellest eesmärgi täitmine, sest siis on tulemuseks tühjus hinges (piltlikult - olles saavutanud kõik, ei ole enam kusagile minna). Dr Holdeni ja paljude teiste siinkommenteerijate mõtteviisi iseloomustab ehk hästi üks budismi mõte, et tähtis ei ole mitte sihile jõudmine vaid teekond. Rõõm oma tegevusest ongi sellises olukorras kõige suurem tulemus ja laiemalt üleüldse elu eesmärgiks (vt nt Dalai Laamat).
Viimasel juhul nauditakse 6 või enam tundi suusatamist ja 100 km läbimist, esimesel juhul nauditakse kahetunnise kannatamise järel mõned kümned minutid näiteks esimese 100 hulka tulemist (või siis pettutakse kui eesmärki ei täidetud).
Ise kavatsen ka kindlasti Haanja100 läbida kui vorm selleks piisavaks saab. Kas selle tõttu on minu arvamus kallutatud?

 
At 00:33, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on minu meelest endale küll selle viimase artikliga vee peale tõmmanud ja astunud samasse ämbrisse tänaste koalitsioonipoliitikutega, kelle jutt järjest küündimatumaks soigumiseks muutub. Mida ma lumele ütlen? Jumal hoidku? See on vähemalt sama hea küsimus, kui palju sinu ema palka saab?
Priit, tunnista, antud küsimuses oled sa argpüks ja demagoog.
Või võta julgus kokku ja ütle välja, et pole lihtsalt selliseks katsumuseks valmis.
Mina ei ole. Ega häbene seda ka tunnistada. Aga aasta-kahe pärast kindlasti. Luban. MOTT.

A. Dendrost

 
At 01:17, Anonymous Anonüümne said...

PP püüab jätta muljet, et tema mõistes mahesuusatamine on cool. Midagi pole teha, minule selline teistest sõltumine küll ei sobi.

Väljend "mahesuusataja" on selgelt positiivse alatooniga. Võõristav on lugeda mahesuusatajaks pürgijalt ülbitsevat teksti. Seepärast teen ettepaneku mahesuusataja definitsiooni täiendamiseks - mahesuusataja on oma väljaütlemistes tasakaalukas.

 
At 06:17, Anonymous Anonüümne said...

Mida te mehed ajate siin paska,mahesuusatamine jne.,keegi meist seda ei ole.Need on inimesed ,kes võtavad oma lauad,käivad metsas,korjavad vaarikavarsi,joovad seda teed jne.,maratonidel nad ei käi,sörgivad oma lõbuks,ilusa ilmaga sõidavad rattaga jne.100 lihtsalt ei motiveeri Priitu,mind ka mitte enam,kindlasti ta mõtleb juba jooksule ja kui soojem juba ,siis ka rattale,kui ta nelikul kirjas on.Vasaga on teine lugu,maailma mainekaim,arvan,et ta kunagi kunagi ta läheb sinna ja paneb korraliku paugu ,soodsate ilmaoludega sinna,sugulased ju seal elavad ,servis missugune,kurat sassi vist läks mõttest saate aru.Pühapäeval,kui värsket peale tuleb enne,on Priit 100 sees.HD.

 
At 08:53, Anonymous ÄN said...

14:48 Eduard Kull

Mida sa mõtled selle all, et Pipa M sõitis omaenda suuskadel?

Aga tõesti, kuidas sai üks lumeta kohast pärit naisterahvas sellise aja, mis on sobilik meie regulaarselt treenivatele suusaharrastajatele? Kas keegi oskab seda seletada? Kas see oli oskuslik PR-projekt, mille füüsilist poolt hakati süstemaatiliselt ette valmistama juba sügisel ja mitte Inglismaal?

PS. Ei saa märkimata jätta, et eelmise postituse esimesel pildid tundus PM esmapilgul keaskealiste klassi võistlejana.

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

"tippdoktor" ja "Eesti ilmselt hinnatuim spordiarst" ,on täna valusa kriitika alla sattunud

 
At 09:17, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 09:51, Blogger Priit Pullerits said...

Kui keegi siin koalitsioonipoliitikuid mainis, siis Jürgen Ligi oli eilses "Kolmeraudses" üllatavalt hea. Esiteks, ta haaras sujuvalt intervjuu initsiatiivi enda kätte ja kehtestas enda tempo. Teiseks, ta jäi rahulikuks, kuidas Mihkel Raud teda ka õrritada ei püüdnud. Kolmandaks, ta kasutas faktilisi argumente, mis olid üle küsija emotsionaalsetest küsimustest. Neljandaks, ta ei häbenenud tunnistada vigu, aga oskas sinna juurde osavalt siduda ke selle, mis pani mõtlema, et kuivõrd need vead olid ikka vead ja mis olnuks paremad variandid. Ja viiendaks - ja sellest sai saate kulgedes ilmselt aru ka Raud, sest ta võttis bravuuri tagasi -, oli Ligi temast oma esituse ja retoorikaga sedapuhku üle, nii teadmiste kui argumenteerituse kui haarde poolest. Ma ei hakka siin punkte jagama, aga Raud kohtas väga kõva vastast, kellest tal üle õnnestuda ei sõitnud. Nii et ei ole mõtet siin koalitsioonipoliitikuid tümitada.

Peaasi, et vasakpoolsed võimu ligi ei pääseks! Me ei vaja uut 1940. aastat.

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ära poliitikas räägi, sa pole selleks veel valmis.
Mis loogikasse puutub, siis ühe ministri sind rahuldav esinemine ei saa kuidagi tähendada, et kogu koalitsioon peaks kõiki rahuldama.
Mõtle uuesti!

 
At 10:54, Blogger Priit Pullerits said...

Miks ma ei või poliitikast rääkida? Ma töötan ajakirjanduses ja olen sellega rohkem kursis, kui enamik teisi. Samuti on mul ligipääs nii mõnelegi tippešeloni poliitallikale, näiteks just suhtlesin privaatselt ühe ministriga ja mõni minut hiljem teisega, ühega telefonis ja teisega meilitsi. Pealegi, vaadake laupäevast lehte, siis saate minu sulest teada, kes moodustab suurima tõenäosusega järgmise valitsuse. (Ja sellele on insaider-kinnitus olemas.)

Ning tagatipuks ei rääkinud ma viimases kommentaaris poliitikast, vaid intervjueerimise ja intervjuu andmise kunstist!

Mõelge ise, 10:27, enne kui sõna võtate, eriti veel anonüümselt. Teie anonüümne sõnavõtt - milliseid paljud on siin püüdnud kaitsta kui sama sisukaid nagu nimelisi - on eesti keeles öeldes puhas sitt. Jah, nii ongi - otse ja ausalt öeldes. Mõnda muud, pehmemat sõna selle kohta kasutades mõjuks see tolle sõna nörritamisena.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Priit, see, et sa poliitilistel ametikohtadel töötavate inimestega suhtled, ei tähenda, et sa poliitikast aru saad.
Sinu kommentaar näitas, et sulle on need asjad nagu kõrtpärtlisärk ja loogikavigu ka piisavalt.
Sinu taset näitab näiteks väide "Peaasi, et vasakpoolsed võimu ligi ei pääseks! Me ei vaja uut 1940. aastat."
Mis puutub anonüümsuse juttu, siis see on sinu alaline demagoogia võte, mida kasutad kui ei oska midagi arukat öelda.

 
At 11:26, Blogger Tauno said...

Nojah, aga miks Priit ei tohi oma enda blogis esineda isiklike poliitiliste seisukohtadega? Pealegi on Priidu parempoolsus juba ammu teada ja vastavad seisukohad ei tohiks ka erilised üllatused olla.

 
At 11:42, Blogger Andres P said...

Dr. Holdeni H100 rattaüritused on siiani väga nauditavad olnud (käinud seal kõik korrad, kuigi ratas pole minu põhiala). Ivar, andesta, et teistel su H100 pole jõudnud ja ilmselt ka see aasta suusaH100'le ei jõua - lihtsalt jaanuari algusest nonstop kestnud võistlusgraafik ei luba tulla.

Seal EI ole mingit stardirüsinat, rabelemist, tõmblemist, ärapanemist. Seal on Sina - ja su rada. Ja sõbrad, jah isegi võõrad inimesed on sõbrad. Nad jagavad vajadusel Sinuga geele, jooki. Vajadusel annavad selle viimase tõuke, et tõusunukist üles saada.

Suusataja - armastab seda "jälki" külma ja märga ollust.Naudib melu, olu ja kulgemist, ettevalmistust ja tulemust. Vahel aeglast, vahel fking kiiret. Pigistab trennis mõne pisara, aga ei saa teisti kui ikka ja jälle uuesti tulla. Villid paranevad ja tüdimus lahtub - emotsioon jääb.
See teeb mind paremaks inimeseks - ja teen kõik et see nii jääks.

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Siinkohal ma mõtlen ja tunnen küll nagu PP. Jutt ja seisukoht täiesti õige! Veelgi enam tunnen nüüd parimaid lumeolusid arvestades, et krdi väistav on see enese sundimine niikuinii. Tõeline vastupidavus ongi päevast päeva ja õhtust õhtusse olla tsüklis töö-trenn ja kodused toimetamised. Milleks veel vaja siinuures midagi enesele tõestada, et ma suudan 100km järjest suusatada? Mis haige propaganda see on, kelle soovitusel? Enamik neist „iseenesele tõestajaid“ läheb üritusele, et facebookis oma populaarsust tõsta või blogisse kirjutada: „tehtud“, „läbitud“ jne. Praegu on maa külmunud ja ennast saab tõestada kasvõi metsa tehes - pakkuge end appi mõnele talunikule, saate aastaks küttepuud ja teete tõesti midagi ära kah. Ma ütlen siiralt, et selleks ei ole vaja 100km suusatada, kõndida, ratast sõita. Arulagedus ruudus. Vastupidavus langeb sealjuures peamiselt rahakotile. Need üritused on suunatud neile, kes muidu konkurentidega võrdselt võistelda ei suuda, et siis saab nö iseenast võita. Mis krdi mõõdupuu järgi see mingi saavutus on? Jah ründan oma mõtteavaldusega seda üritust, sest väsinud enese „kaitsmisest“, et miks sellistel idiootsustel ei osale. Kui PP suusataks Tähtvere ringis 100km jutti, kas ta oleks siis ka tehtud mees? Ei oleks, sest kedagi ei huvitaks. Nagu ei tohiks kedagi huvutada ka suusahullud 100.

 
At 12:00, Blogger barutoson said...

Dear god.
Mahesuusataja.
Minul hakkab nahk hakkab sügelema igasuguse mahe sõna kuulmise peale.
Paratamatult liigub mõte järgmisele levelile.
E-vaba suusataja
E621-vaba suusataja.
Jeesus-maria karjatas eit.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

"Peaasi, et vasakpoolsed võimu ligi ei pääseks! Me ei vaja uut 1940. aastat."

Ansip on endine kommunist. PP pidas auasjaks Lenini tsitaate loengus ette kanda. Kes on vasakpoolne?

V

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Kas Päts oli kommu?
Kas punaste revolutsioonilise aktiivsuse tõttu ei tekkinud mitte EW?
Kas EW pole mitte sünnist saati punaste projekt, mida juhtisid monarhia vastased tsaaririigi ohvitserid?
Kas elu on muutunud ja punased on läinud?
Kaua veel kestab punaste diktatuur?

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

"Peaasi, et vasakpoolsed võimu ligi ei pääseks! Me ei vaja uut 1940. aastat."
See priidu parempoolsus puutub ainult niipalju asjasse, et ta on erapoolik.
Mis ülaltoodud lausesse puutub, siis täie aruga inimene saab aru, et see lause on arulage.
Kui PP ei saa sellest aru, siis püüdku vastata küsimusele: Kuidas ja milline uus 1940. meil tekkiks kui Sotsiaaldemokraadid Eestis koalitsooni pääseks? Muide nad on seal juba olnud, aga ikka on meil millegipärast aasta 2012, mitte 1940.
Head demagoogitsemist!

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 13:15, Blogger Tõnuke said...

Minu arvates on Haanja Suusa100 igal juhul üritus omal kohal ja hooaja lõpetamise seisukohalt väga õigel kohal! Millised prioriteedid keegi endale seab, see on iseasi. Ei ole ju midagi pahasti, kui keegi peab Tartu Maratoni või Vasaloppeti tulemust enda jaoks tähtsamaks, kui Haanja Suusa100 tulemust. Ise olen neil kõigil osalenud. Samuti olen osalenud ka Tähtvere rajal toimunud suusasprindil ja ma ei saa öelda selle kohta ühtegi halba sõna - väga fun kogemus. Iga suusavõistlus on erinev ja ma ei ole kuulnud, et meie sprinterid oleksid Tartu Maratoni või Vasaloppetit nende distantside pikkuse tõttu mõttetuks või nüriks pidanud. Haanja Suusa100 on (samuti kui Suusahunt) omaette kestvusvõistlus, mis pakub hoopis teistsuguse elamuse, kui lühemad maratonid. Ma ei pruugiks selle puhul sõna "mahe" vaid pigem sõna "muhe". Igal osalejal on võimalus kogu see 100km hullult kangutada, vahepeal kang saada, uuesti end ellu äratada ja miks ka mitte - kogu võistlus veel võita (KUI IKKA VÄGA KÕVA MEES OLED). Samas isiklikult fännan seda üritust just selle mõnusa meeleolu pärast mis seal valitseb. Ja ringi peal on võimalus omada suhteliselt head ülevaadet kogu võistluse käigust. Nii et mitte ainult ise ei võistle, vaid saad paljuski olla pealtvaataja :-)
Arvan et sa Priit võiksid selle dr.Holdeni heidetud kinda ikkagi üles küll korjata ja osaleda, sest pärast oleks kindlasti kõigil väga huvitav lugeda siin blogis põhjalikku analüüsi sellise ürituse läbimise positiivse elamuse või siis elamuse puudumise ja mõttetuse kohta :-) See ongi minu poolt pakutud motivaator - eesmärk teha blogisse sisukas, huvitav ja analüüsiv sissekanne!
P.S.Jürgen Ligi on väga hea eeskuju – kui palju meil valitsuses ikka neid liikmeid on, kes oleks Ironmanil osalenud!

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Lp 12:58 ja 13:02
Teie kommentaarid saavad ilmselt kustutatud täpselt nagu juhtus ka 19:24 mitte kedagi solvava kommentaariga( ja on korduvalt juhtunud varemgi).
Kas on tegu ajakirjandusliku eksperimendi või blogi põhjal toimuva teadusliku uurimustööga aga antud teema tõstatamine selles blogis on kategooriliselt keelatud :))

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit teeb klassikalise vea, mida demagoogid armastavad teha. Omab kindlat väljakujunenud seisukohta asjast või üritusest, mida ta ei tunne või millel ta pole osalenud ja teeb selle alusel järeldusi ning annab hinnanguid. Priit, kui ei taha, ära osale, aga ära mõlise.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Pipa olevat läbinud ka 85km jooksumaratoni - mis sa selle peale kostad Priit?

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Lp Barutoson,
On mõistetav, et seostamine "mahe"-sõna ei lase teil end täisväärtusliku mehena tunda. Nii nagu dr Holdengi peab vajalikuks igaks juhuks ümber lükata võimalikud ekslikud väited tema mahemeelsuse kohta (tema mahedus piirdub väga kindlapiirilise harva tegevusega). Olete mõlemad Eesti kultuurikontekstis, kus mahemehi tossikesteks või pededeks peetakse. (Paljud mahemeelsed kindlasti on ühtlasi ka vasakpoolsed - järelikult tuleb neist kui katkust eemale hoida!) See on see meie Macho-Eesti, kus igaüks tahab olla ärimees, kus keegi ei taha olla vasakpoolne, kus juhtiva parempoolse ajalehe kirjanik Nils Niitra kirjutab Eesti Kunstiakadeemia "poputamisest" riigi poolt, valitsus aga ütleb, et Kunstiakadeemia ei suuda ju endale raha teenida. Riigis, kus kõik tahavad olla ärikad, ei ole muidugi kunsti ega Kunstiakadeemiat vajagi. (Ja hoidku Jumal - kunstnikest ei tea kunagi kes nendest vasakpoolseks pöörab). "Mahe" sõna võib-olla pole tõesti inglisekeelse Sustainable vasteks hästi valitud. Mahe peaks tähendama jätkusuutlikkust, kuid tähendab enamat. Macho-Eestis on ka sport macho. Näiteks jalgrattur Rein Taaramäe, oma sõnul jalgratta-rambo, paneb oma blogis teksti nii, et veri vahutab. Sõitvat iga päev endal pildi eest ära, jne. ERR Spordile aga see meeldib, ja tiražeeritakse sellist spordi-fašismi iga Jumala päev.
Kindlasti ei ole see "mahe". Aga minu meelest ei ole see ka jätkusuutlik. 8)))))) - mis ehk hakkab ka Taaramäele endale pikapeale kohale jõudma, kui tulemused ei lähegi kogu aeg ülesmäge.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit ära mine Haanja100le! Ja mis kõige tähtsam, ära lase end mõjutada ka sinna minema! Kui vaja siis hoian su kätt, et Mahesuusataja seda sul ära ei vääna.

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Pipa olevat läbinud ka 85km jooksumaratoni

Sellest 2/3 möödus siiski ratta seljas. Tubli sellegipoolest.

 
At 14:09, Anonymous ÄN said...

Miks Janno kommentaare järjepidevalt kustutatakse?

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

"P.S.Jürgen Ligi on väga hea eeskuju – kui palju meil valitsuses ikka neid liikmeid on, kes oleks Ironmanil osalenud!

13:15"

Mis Ironmanist jutt käib

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

ironmanil ta pole käinud ega teinud,poolikut küll ja päris hästi.

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Ligi on tõesti tore mees. Mõelge ise, rahandus on selline kuivikute ala, aga tema on vitaalne spordimees.
Tasakaalustuseks on meil kaitseministriks rambo kes pakatab tervisest...

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Selge värk, mehe mõõt on Ironman või samaväärne üsritus suuskadel. Pole teinud - pole õige mees ja pole õigust kobiseda. Suusatamise Snowman peaks sisaldama siis tunnike suplust, Haanja 100km ja lõpetuseks 42 km jooksu. See on õige mehe mõõt.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Suusatamise ironman võiks olla ikka kõigepealt paar kilomeetrit jääaugus suplust (või nt pühajärves ümber esimese saare) ning seejärel tartu maratoni läbimine suusahüppesuuskadel, suusahüppekombes ja kiivriga nagu üks humorist möödunud aastal tegi. :)
Nägin möödunud aasta viienda kilomeetri paiku seda selli ja tollase külmaga voolas sellel mehel higi kombe püksisäärest välja. Aga lõpuni jõudis. :)

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Nii et Tartu Maratonist jääb väheseks Priit, et tegijaks saada!

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

Priit, see on puhas provokatsioon! loodan, et keegi selle õnge ei lähe ja kommenteerima ei hakka.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Boikott

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Vasakpoolsete avaliku toetamise eest kuul - selge ja mehine Eesti seisukoht!

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti respekteerin nende inimeste otsust, kes on võtnud nõuks igasugu raudmeestel, plekkmeestel, 24h üritustel, ultrajooksudel ja H100-del osaleda. Samas häirib see triatloni ja jooksumaratoni promo, mis levib epideemiana. Nende ürituste reklaamile peaks kehtestama piirangud, sest enamik pole nende läbimisks sobivas vormis. Täiesti piisav on harrastajale järvejooksude sari.

Ise tunnen pigem puudust klassikalistest suusadistantsidest (eraldistart, 10 km klassikat).

H100 osas olen Priiduga 100 % nõus. See on mõistlikule inimesele totaalne ajaraisk. 5 km ringil sõita 100 km on jabur. See on hamstriga sama tase. Ei ole kõige targem loom, kuigi tema rutiinitaluvusele ei ole midagi ette heita.
Kui see teeb teid õnnelikuks, siis on väga hea, kuid hakata eeldama, et seda normaalsed inimesed mõistavad ei ole mõistlik. See on teie kiiks. Üritage mõista ka inimesi, kes sellistest üritustest midagi teada ei taha.

Martti

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

Muuseas Martti, rutiin ongi spordis kõige tähtsam asi. Kes rutiini ei talu see tippu ei jõua.
Hamstriga saab võrrelda neid kes jõusaalis jooksulindil jooksmist harrastavad.

Teet

 
At 00:28, Anonymous Anonüümne said...

PP sirgeseljalisus sotsdemmide suhtes väärib tunnustust. Toetame, igatahes!

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

Palun Priit, siin on ka nimekirjad, et huupi ei raiskaks.
https://ariregister.rik.ee/erakonnad.py

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust, ei osanud sellise möga peale enam teisiti reageerida :(

 
At 09:46, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

To Teet: nõus, kuid mis on pistmist rahvamaratonidel ja sel H 100 suusavõistlustel.

To Holden: nõus, et tegemist on nõiaringiga. Aga sama asi kordub ka nn alternatiivürituste puhul.

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Vasak- ja parempoolsusega on lugu nii, et kas me soovime elada põhjamaa tüüpi riigis või Ladina-Ameerika tüüpi moodustises? Hetkel oleme mõlemast võrdlemisi kaugel, aga suund on selgelt viimaste suunas. Priit ajakirjanikuna võiks siiski oma poliitiliste eelistuste avaldamisel veidi neutraalsemat tooni omada, muidu lihtsalt tema usaldusväärsus kannatab.

Lugu ise oli hea, sest enamus ei adunud ära tellitud reklaami H100-le :D
Erki

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui tahad sotsdemme NLKP-ga seostada, siis ära unusta, et reform on selle organisatsiooniga palju tugevamini seotud. Eesotsas Ansipi, Kallase jne. on selle organisatsiooni liikmed reformis rohkem kui sotsides. Aga see on pisiasi, oluline on see, et sinu maailmapildis on ühiskonna toimimisest arusaamine väga puudulik. Ilmselt ei suuda sa aru saada, et sotside olemasolu on vähemalt sama tähtis kui reformi. Inimeste (erakondade) jagamine parem- ja vasakpoolseteks on aegunud maailmakäsitlus. Sinu reformi pooldamine on usu küsimus, mitte teadmisel rajanev maailmavaade, saa usud, et see on õige valik. Usklikuga pole mõtet vaielda. Head iidolite kummardamist!

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

10:50 kui sa ei adunud, et tegemist oli H100 reklaamiga, siis sellest pole midagi, ikka juhtub. Aga ennast enamuseks pidada on suuruse hullustus.

 
At 11:35, Blogger Priit Pullerits said...

Nagu kommentaaridest näha, hakkasid mitmed juba mu mõtteid innuga väänama ja neid suvaliselt interpreteerima, mistõttu on otstarbekas need pahatahtlikele ja hoolimatutele üksikasjalikumalt ja pedantsemalt väljendada.

Nii mõnestki võib aru saada, aga nendega, kes toetavad vasakpoolseid, sh sotsiaaldemokraate, kelle aseesimees Tšerepanov on avalikult öelnud, et Eesti okupeerimine NSV Liidu poolt on usuküsimus - vaat selliste meestega ei ole võimalik leida ühist keelt. Sellised vasakpoolsed ei ole mitte ainult minu, vaid kogu Eesti riigi vastased, ja selliste suhtes ei saa olla mingit mõistmist. Kellele meeldib ja kellele ei meeldi Haanja 100 (ja mulle meeldis väga 11:42 argumentatsioon, aitäh!) - see on sellega võrreldes, et mõned siin avalikult reeturlikke vasakpoolseid toetavad, tühine ja mänguline küsimus. (Peaminister rääkis mulle aastalõpu intervjuus, kuidas vasakpoolsed tahtsid näiteks riigile laenu võtta ja kuidas see oleks Eesti rahvast orjastanud ja pankroti veerele ajanud - puhas reeturlus ju!) Ma võin aru saada neist, kes ütlevad, et Haanja 100 on mõttetus või et Haanja 100 on parim asi, aga neist, kes toetavad vasakpoolseid, ei ole arukal inimesel ka parima tahtmise juures võimalik aru saada. Need, kes saavad, on kas lollid või häbematud Eesti reeturid.

Vanasti öeldi - ja seda ütlesid vasakpoolsed ise, muide! - , et reeturi palk on kuul.

Eesti reetureil soovitan läbi lugeda paari aasta tagune Siim Kallase suurepärane kirjutis EPLis, kuidas vasakpoolsed ja just vasakpoolsed kultuuriinimesed Eesti omal ajal ära andsid - ja selle üle sügavalt järele mõelda ning aru pidada, miks nende enda saatuse-, mõtte- ja aatekaaslased on läbi ajaloo seesuguse reeturliku hoiaku kandjaid kõige karmima karistuse vääriliseks pidanud.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:01, Blogger Madis said...

Pole küll autoriteetne allikas, aga abiks ikka:
https://et.wikipedia.org/wiki/Sotsialism

Priit, kui kuulud kuhugile ametiühingusse, peaksid välja astuma, kui sotse halvustad. Aga Sa vist ei kuulu.

 
At 15:51, Blogger Priit Pullerits said...

Madis, a/ü-sse ei kuulu ja sotse pean Eestile väha halvaks ja ohtlikuks variandiks. Lugege veel neid valitsuse moodustamise läbirääkimise asju ja ainult pime ei näe, kuidas nad Eesti pankrotti ja kollapsisse tüüriks, rääkimata nende ühteheitmisest erakonnaga, mille liider on avalikult väljendanud vaenulikke arvamusi Eesti kohta. Nüüd on ta püüdnud ühteheitnuna küll öeldust pehmendada. Aga mu keemikust isa mäletab nende vasakpoolsete ütlemisi väga hästi, ja üks neist on selline: kes nahka vahetab, see kahte kuuli väärib.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Isamaa reeturile kuuli andmine on talle halastamine. Sõjas ja poliitikas on vaja vaenlane teha vigaseks, sest surnu pole kunagi koormaks, küll aga oigav, halav ja targutav sant.

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

keegi lubas et tänasest arterist saab teada järgmise peaministri nime. ja oligi 11 (!) nime hoolikalt kirja pandud. kohe näha et kõva poliitvaatleja. suisa ministritega suhtleb vabalt nii telefoniga kui meilitsi. aind et infi ei saa kätte.

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks sa 14.47 kommentaari kustutasid? See polnud ju su enda komme arvestades sugugi vale ega solvav.
Väike ajakirjanduslik liialdus käib ju ka su enda ametiga kaasas. Miks sa siis kardad, kui see sind ennast tabab? Teiste kohta kirjutate (üldistan meelega) küll igasuguse piiritundeta Skandaal!!! Sakandaal!!!

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust, mõtlesin 14.57-t.

 
At 20:15, Blogger Priit Pullerits said...

Sellepärast, 19:04, et anonüümset (sic!) kriitikat, rääkimata solvanguist ja muust säärasest, ma siin läbi ei lase. Ka mitte ükski endast lugupidav ajakirjandusväljaanne ei avalda oma lehekülgedel anonüümset kriitikat - sest kogu maailma ajakirjanduspraktika järgi on rünnatul õigus teada, kes teda ründab, ja mina kasutan siin ajakirjanduspraktika tõekspidamisi, olgu pealegi, et blogindus pole ajakirjandus - aga standardid võiks ju sellegipoolest tavasopaloopimisest tunduvalt kõrgemad olla. Siit lähebki põhiline veelahe selle vahel, mida kirjutan mina, ja selle vahel, mida kirjutavad anonüümikud, ja miks noile on vähem lubatud. Ja selle üle ei maksa teil vaidlema üldse hakatagi, sest see on nii ja jääb siin nii. Võtke teadmiseks ja leppige sellega.

18:58 - kas teil pole kübetki kirjaoskust, funktsionaalset, ma mõtlen? Lehes on ju selgelt kirjas: kandidaat number 1 valitsuse moodustajaks on Kristen Michal. Millest te küll aru ei saa??!

 
At 20:16, Blogger Madis said...

Huvitav, kas mujal maailmas on sotsid samasugused nagu meil, Priit? Või on see lihtsalt meie (Eesti) probleem?

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Kõik vasakpoolsed on kommunistid ja parempoolsed head?
Aga härra Edgar Savisaar suutis raskel kriisiajal leida palju raha rahvale kiriku ehitamiseks, samal ajal kui parempoolsed erakonnad aina kärpisid.

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

Sel juhul, Priit, saan sust aru küll ning aktsepteerin su otsust kommentaar kustutada.
Ma hakkasin juba mõtlema, et kardad seda, kui ka laiem avalikkus teada saab, et Mikserile kuuli kuklasse nõuad. :)

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Priidust oli seni jäänud mulje kui Savisaare mehest. Saan aru, et nende seltskond "vasakute" alla ei kvalifitseeru?

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Priit kui kirjutad provotseeriva kommentaari (11:35) ja ma seda nii nimetan, siis kus see solvang siin on?
Mis anonüümsusesse puutub, siis pane see anonüümse kommenteerimise võimalus siin kinni ja vaata mis saab?
Tegelikult sa ju tead, mis siis saab, seetõttu seda ära ei keelagi.
Miks lugejaid rumalaks pead?

 
At 21:59, Blogger Priit Pullerits said...

20:50 - eks tule mul ju ka siin kommentaatoreid kaitsta, kui nad liiga uljalt sõna hakkavad võtma ja esinevad väidetega, mis tõele ei vasta.

Mikseri tee on ohtlik ja hävitav. Ma ei saa aru, miks inimesed temast nii vaimustuses on?! Kunagi oli ta kergejõustikuliidu president. Need lugejad, kel pole haugi mälu, küllap mäletavad, kuidas ma Mikseri tema saamatuse ja ebakompetentsuse pärast lahti kangutasin ning Teigamäe tema asemel ametisse aitasin. Kes arvab, et blufin, siis otsigu üles minu mitu selleteemalist kirjutist-kommentaari, mis ilmusid tema valitsusaja jooksul, sh ka raadiosaade, kus temaga debateerisin. Miks arvatakse, et ta saab Eesti elu juhtimisega hakkama, kui isegi kergejõustikuga ei saanud?! Lisaks need tema arvamused, et kergitame makse ja laename raha juurde ja muu täiesti vastutustundetu jamps, lisaks ühteheitmine kuradi kahtlase vene jõuga...

Jah, Madis, sellised on need vasakpoolsed, ja mitte ainult meil, vaid ka mujal - kes oli Läänes Putini parim sõber? No muidugi vastiku limuka olemisega sotsiaaldemokraat Gerhard Schröder! Või teine mees meile lähemalt, kes samuti Putiniga hullu paneb - soomlane Paavo Lipponen, põhjanaabrite (kuradile sellised naabrid!) Nord Streami apologeet - ja muidugi sotsiaaldemokraat! (Ja mõni siin püüdis väita, et ma ei jaga poliitikast miskit...)

21:03 - teile jääb ainult kaasa tunda, teil pole üldse inimestest arusaamise võimet. Nüüd saan aru, miks paljud oma nime all kardavad sõna võtta - sest siis paistab nende lollus ja rumalus kõigile kaugelt kätte.

 
At 22:06, Blogger Priit Pullerits said...

...ja see on ka põhjus, miks nii ülevoolavalt bravuurikas 18:58 nüüd kramplikult vait on ja häbeneb - ei osanud ju lugeda! Mõelge, kui ta oleks oma lollust ja saamatust ja kirjaoskamatust siin nimeliselt üles näidanud. Aga ta on ka lisaks argpüks - õiendama ja norima on anonüümselt kõva, aga kui paugu ku***esse ära sai, siis on hing kinni ja pole meest enam ollagi. Michal on number üks, kas kuuled, 18:58, või kuuled ikka veel ööbikuid?

Kurat, küll sellised nõmedad mehed, kes ainult tühja hauguvad, raiskavad me elus väärtuslikku aega. Sellistel tuleks suu kinni kleepida ja arvuti käest ära võtta, et nad oma idiootsusega ei laiutaks.

Nagu näete, olen homseks maratoniks piisavalt võistluslikult häälestatud.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

PP homme saja sisse ei tule, kogu aur läks kell 22.06 välja.

ain

 
At 23:05, Anonymous Anonüümne said...

"Kurat, küll sellised nõmedad mehed, kes ainult tühja hauguvad, raiskavad me elus väärtuslikku aega. Sellistel tuleks suu kinni kleepida ja arvuti käest ära võtta, et nad oma idiootsusega ei laiutaks."

Täiesti nõus, Priit.
Täiesti nõus.

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Mis pagana poliitikajamps nüüd käib? Püsigem teemas. Jooge vähem.
Teet

 
At 00:31, Anonymous Anonüümne said...

Kuni Eestis leidub jõumees, kes kangutab lõdva randmega miksereid lahti ja vinnab pukki terveid teigamägesid, siis ei maksa Eesti raskejõustiku tuleviku pärast muret tunda.

Küll aga tuleb muret tunda ajakirjanduse ebaühtluse pärast. Miks Mihkel Kärmas saab hakkama ilma ülbitsemiseta ja valeinfo esitamiseta, aga mõni teine ei saa?

 
At 00:46, Anonymous tuut said...

"Kurat, küll sellised nõmedad mehed, kes ainult tühja hauguvad, raiskavad me elus väärtuslikku aega. Sellistel tuleks suu kinni kleepida ja arvuti käest ära võtta, et nad oma idiootsusega ei laiutaks."

Ka Avaliku Sõna Nõukogu on seda nõmedikku püüdnud ohjata. Ent tüüp tuututab ikka edasi.

 
At 08:53, Anonymous Anonüümne said...

tegelikult pole enne näinudki, et keski avaliku elu tegelane oma pisikese hinge aluspüksteni paljaks kisub, nagu see eile siin autoriga juhtus.
kuna olen seda blogi alles aastajagu lugenud, sai nüüd selgeks, miks pimedale, lombakale ja kurdilegi selged seosed suusaerakonna ja av keisside vahel siin kajastamist pole leidnud.
aga edu, maailm on INIMESI täis.

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

Kõik märgid näitavad, et PP profiil lähitulevikus muutub. Ma söön oma mütsi ära kui ta reformierakonna kuulsusrikastes ridades järgmistel valimistel parlamenti ei kandideeri.

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit käib Ansipiga ühte sammu, vähemalt viimase aja ämbrid on korrelatsioonis peaministri omaga!

Miks seda vaja oli Priit? Teema on "Mis on suusarajal õige mehe mõõt" aga sina hakkad siin vasakpoolseid lihtsalt sõimama, kes oled sina teistele ette kirjutama, millist maailmavaadet keegi omale südamelähedaseks pidama peaks - selge on see, et meie mudel ei tööta! Sa ju ise ka õpetaja, kas streikisid ka või sõid samal ajal PM pitsat jälle?

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Lehes on ju selgelt kirjas: kandidaat number 1 valitsuse moodustajaks on Kristen Michal - see oleks Eestile küll kõige halvemvariant! Michal on kõige ebameeldivam poliitik - jätab väga ebaausa ja salgava inimese mulje!

 
At 10:02, Anonymous Anonüümne said...

Öelge nüüd veel, et Postimees ei ole Reformi hööletoru! Ja süüdistage vasakpoolseid oma meediaruumi loomises!

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Ükski firma ei tule kriisist välja ainult kulude optimeerimisega! Sama kehtib ka riigi puhul! Kui sa kevadel seemet mulda ei pane, siis sa sügisel vilja ei korja! Võid küll külvamise pealt kokku hoida, aga siis ära oota et sul midagi lõigata on!

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits - 90. Kärab küll!
Estoloppet sai lõpetatud ülelati lendamisega, no või siis kerge riivakaga.

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

10.10-le lisaks, narri põldu üks kord, narrib see sind üheksa korda vastu...

 
At 11:16, Blogger Tõnuke said...

Haanja Suusa100 toimus tänavu jällegi suurepärase kauni ilmaga. Rada oli vabatehnika vaatevinklist samuti suurepärases korras - päike ei suutnud ka kardetud määral libisemist kehvemaks muuta. Võistlus oli minu jaoks lõpuni väga põnev - vahed suhteliselt väikesed...

Tehti ka parasjagu ajalugu - Monika Irves läbis oma elu esimese suusavõistluse ja nagu dr. Holden tabavalt ütles: "Juhtumisi oli see Haanja Suusa100!" Abikaasa Hillar tegi tema ergutamiseks ja toetuseks 10km sajale lisaks. Naised on igatahes tugevam sugu, sest kõik 5 starti tulnud naist ka 100km ära suusatasid. Elamus oli igatahes suurepärane!

Imelik oli ainult see, et Priitu ei näinudki...

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

 

Postita kommentaar

<< Esileht