teisipäev, aprill 03, 2012

Pullerits: Ja tulebki dopinguskandaalist teleseriaal!

"Nii et tootegi ekraanile ühe skandaalse sarja?" küsisin telefonis pikema sissejuhatuseta ERRi esindajalt Anneli Tõevere-Kaurilt, kes on aastate jooksul mind suurasutuse pressiesindajana alati lahkelt aidanud.

"Ma ei julge seda sõna tavaliselt kasutada, aga seekord kasutaks küll," vastas ta samasuguse otsekohesusega, nagu olin küsinudki. Ta tunnistas, et on näinud viieosalise sarja esimest osa, ja too mõjus valusalt.

Aga ilmselt pahaaimamatult - igatahes sellele ei osanud Tõevere-Kaur põhjendatud seletust anda (kuid selles pole tal mingit süüd) - on ETV sättinud avaosa näitamise ajaks reede, 13. kuupäeva. Sel kuul, mõistagi.

Kuid kõnekaid detaile jagub teisigi. Sarja pealkirjaks on "Alpimaja" ning tunnuslauseks "Kõik valetavad". (Sarja valmimisest räägib üksikasjalikult kolmapäevane "Pealtnägija".)

Millest jutt?

Loo tegevus käivitub Eesti naisujujate olümpiavõidu tühistamisest – sportlased olid kasutanud dopingut ja medalid tuleb tagasi anda. Kriisi hajutamiseks kutsutakse Eestisse Martin Kütt, eestlane, kes pole kodumaal olnud kuusteist aastat. Martin on rahvusvahelise mainega konsultant, suhetekorraldaja, külm ja karm profesionaal, kes tegeleb poliitiliste kriiside summutamise ja meedia manipuleerimisega.

Saabudes vallandab Martin Kütt kogu meeskonna, kes seni on kriisiga tegelenud, tal on omad meetodid. Ta töötab üksi ja ta saavutab alati tulemuse. Martin saab teada, et dopinguteemasse on segatud riiklik olümpiarahastu ja valitseva parteiga tihedalt seotud pank. Kriis, mis on alanud dopinguskandaalist, ähvardab paisuda suuremaks, ja võib ohustada kogu valitsuse püsimist. Kaevudes rohkem selle loo tausta, näib Martin aga sattuvat veelgi suurema vandenõu jälile, kus panused on väga suured. See surmav mäng toimub sfäärides, kus segunevad sport, suur äri, teadus ja poliitika.

Sarja stsenarist on Indrek Hargla, produtsendid Ivo Uukkivi ja Ken Saan. Mängivad Uukkivi, Kärt Tomingas, Jaanus Rohumaa, Uku Uusberg, Raivo Rüütel, Laine Mägi, Eva Klemets, Kadri Lepp, Laura Peterson, Helena Merzin, Andres Lepik, Rein Pakk jpt.

Pärast põhjalikku ülevaadet Tõevere-Kaurilt jäi mul ainult üks küsimus. Ei, mitte see, kas ja kuivõrd on seriaal tõukunud Andrus Veerpalu juhtumist. See on siililegi selge. Hoopis selline: "Aga kes seal mind mängib?"

Tõevere-Kaur tunnistas, et ajakirjanik on täiesti olemas. Teda mängib Raivo Rüütel. Ta pidi olema keskealine, prillidega ja kandma kampsunit.

Ma olen 46. Prille kannan juba tudengiea lõpust. Ja ülikonna asemel olen viimasel ajal tõesti rohkem kampsuneid hakanud kandma. Tänagi on üks neist seljas.
******The San Diego Museum of Art, Balboa Park, San Diego, California. 6. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida kaks korda pildile.)

Foto 1: "Alpimaja" esilinastuse kutse. Foto: ERR
Foto 2: Kärt Tomingas, uue sarja üks peaosalisi. Foto autor: Daisy Lappard, Naised/Scanpix

20 Kommentaarid:

At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

Ahhahhaa,kampsun, prillid, keskiga see kõiki on paranoia Priit, paranoia, ei muud. Lisaks veel sobivalt doseeritud teravaid elamusi. Kokkuvõttesmeelelahutus rahvast huvitaval teemal, mis on mõeldud veidrate vandenõuteooriate sünnitamiseks enne kui kohus langetab otsuse. Tuletame meelde eelmist ETV hitti vorstivarikantidest ja partei marionettidest. Mis see oli? Ainult nali päevakajalisel teemal. Mis see muutis? Võib-olla keegi käis pingest tekkinud diaörraga tihemini kergendavas asutuses aga ei midagi muud. See on komöödia pööblile. Umbes nagu käesolev blogi. Isegi kui satutakse kellegi varbale, siis halvemal juhul lastakse talle kõrge kaarega või tavaliselt keeratakse teema jahtumiseni asjale selg ning oodatakse hetke, et teha miskit muud käkki või surada vana asi ikkagi ära. Seega. Kui keegi mullekutse annaks, siis vaataksin kahesitlust suurelt ekraanilt aga reede õhtul on targematki teha, kui seda lavastust jälgida.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Näis, aga PP kirjelduse põhjal tõesti porno pööblile.
r.

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne, Priit!

Alguses kontrollisin mitu korda, et ega 1. aprill sissekande kuupäevaks ole, aga võib-olla saab ka muudel päevadel nalja teha.

Prillidega ajakirjanik on alati soovinud, et AV dopinguteema kuidagi ära ei vajuks. Niisugune seebiseriaal oleks parim tunnustus taolistele püüdlustele. Tõsiselt.

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Hulk küsimusi tekib peas. Kaks esimest on näiteks, et kas sarja toetavad need ettevõtted, kes ESL rahastamisest on viimasel aastal loobunud ja et kas Neinar Seli EOL-i Presidendiks! valimisstaabis on juba vastukäigud sündinud?

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa vist Neinar Selist seda presidenti. Taustainfo räägib, et uue presidendi eesnimi algab M tähega.

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Teades tegijaid ja olles aastapäevad SEDA kurbmängu pidevalt jälginud, siis paratamatult tekib arusaam, et see saab Eesti spordisõbrale olema valus vaatamine koos hüübima hakkavate haavade lahtikiskumisega. Ai kui valus...
Jõudu meile, vastupidamiseks!

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Aga Nool vaatab kindlasti mõnuga ja itsitab pihku.

 
At 07:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sul on lisaks prillile-kampsunile ka imeilus naba.

Janno

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

sa vist ei loe lehti Priit, kus see suur uudis on.
http://www.ohtuleht.ee/459113

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Kuulu järgi ajas see seriaal marru Eesti ujumisliidu, kes ERRi ukse jõuliselt lahti lõi ja selgitusi küsis. Sest alles oli ju ka veel Sepa-Avandi ujumissketš... Väidetavalt on lepituseks tulekul nii mõnigi ujumisteemaline saade ja ka ülekandeid võistlustelt...

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Kas ujujad ei saa naljast aru, on pikkade juhtmetega või vastupidi, kasutavad kavalalt ära oma võimaluse ja pressivad hüvesid välja, ning teevad endale reklaami?

 
At 08:27, Blogger Ain Veemees said...

Hea raadiosaade oli eile Kukus,
PP vs Soonets ja PPvs HJTM.

Terv
Ain

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Eile näitas Pealtnägijas katkendeid ja usu Priit, sina ei ole see ajakirjanik. See ajakirjanik suitsetas. Ja tal polnud suusakeppe käes.

Janno

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

Muide, eile näitas Pealtnägijas ka Soonetsit.

Aga too "Alpimaja" katkes näidatud ajakirjanik R. Rüütli kehastuses oli Martinson. Küllap ka PP värvikas persoon stoorist läbi tõmmatakse, sest justkui olevat ju kolm erinevat ajakirjaniku tüüpi.

 
At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

Nimetu, aga siiski kuidagi tuttava käekirjaga ajakirjanik (Pullerits?) ei teinud eile hilisõhtul Neinar Seli elu lihtsamaks. Kerge muigega on anonüümseid kommenteerijaid tsiteeritud:

http://www.postimees.ee/798218/neinar-seli-poordus-vaidluses-eesti-ekspressiga-riigikohtusse/

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Eile raadiosaates Soonets ülbitses varguse ohvrite üle. Normaalne inimene ütleb 1k€ lisakulu puhul, et ikka juhtub aga Art tegi arrogantset padureklaami oma majutajale. Vähe sellest, lisaks halvustas ta teiste majutuskohta täiesti asjatundmatult, ilmselt ei pääsenud ta kriitika alla sattunud uksest sissegi aga noh tüüpilise põhulõuana jooksis tal "kõiketeadjana" möla ülepulbitsevalt lobedalt. Ma saingi aru nii, et kahjurõõm pakkus Soonetsile kõige suuremat rõõmu. Kes ei usu, kuulaku ise seda eilset saadet netist.

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

Muidugi teeb Seli meele mõruks, kui püüad tavapärasel viisil kapitali kokku ajada, et siis sõprade toel väärikasse rahvusvahelisse olümpialiikumisse siseneda ja keegi anonüümik nimetab sind näiteks "nürimeelseks jõujunniks". Nii ei ole lihtsalt aus.

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Kui ajakirjanikku kehastava Raivo Rüütli nimi selgeks sai, siis tekkisid kahtlused. Tuntud, aga raske haiguse läbi põdenud Raivo Rüütli ei peaks saama kuidagi kergejalgse suusaajakirjaniku rolli sisse elada.

Ilmselt siis sobiva näitlejamaterjali puudumisel on tegemist ajakirjanike koondportreega, tuleb profiil madalamale viia.

Vaatame siis 13- ndal, mida stsenaarium endast kujutab. Praegu tundub, et vint on tublisti üle keeratud. On see hea või mitte, eks näeb.

 
At 12:29, Blogger Unknown said...

www0516
fitflops
polo ralph lauren
swarovski crystal
longchamp outlet
kate spade outlet
oakley sunglasses
nike shoes
coach outlet
pacers jerseys
michael kors outlet

 
At 10:16, Blogger Unknown said...

www1020

supreme
adidas clothing
coach outlet online
coach outlet
canada goose outlet
louboutin shoes
hermes belt
ralph lauren polo
lacoste polo
hugo boss

 

Postita kommentaar

<< Esileht