esmaspäev, juuli 02, 2012

Pullerits: Miks ETV eelistab europööbli ala meie mehe alale?

Vaatasin eile Eurospordi kanalilt Tour de France’i avaetapi viimast 30 kilomeetrit – väga huvitav oli! Kuigi oli raske aru saada, mis toimub, ja leida suures grupis üles meie mees, Rein Taaramäe. Mõne Eesti spetsialisti eestikeelsed kommentaarid oleks väga ära kulunud.

Aga selle asemel, et näidata meie oma kodumaisel kanalil omakeelsete kommentaaridega oma mehe sõitu maailma mainekaimal velotuuril, näitas ETV meile hoopis jalgpalli, kus Eestil pole absoluutselt mitte mingisuguseid huvisid mängus.

Kui kaua kestab selline vildakas ringhäälingupoliitika? Kui rahvusringhäälingu üks eesmärke on kanda üle võistlusi, kus osalevad eestlased ja kus on Eestil oma huvid, siis peab Tour de France’il olema jalgpalli EM-turniiri ees rohkem kui tuhande kordne edumaa.

Hästi panen, eks ole? Kuid lugege edasi: ma panen veelgi kõvemini!

Mida meile jalgpalliga näidatakse? Näidatakse ja tunnustatakse ala, mis sütitab vägivalda (mäletate kaklusi ja vahistamisi seoses Poola-Venemaa mänguga?); ala, kus üks rassismisüüdistus ajab teist taga; ala, kus miljonitega ärahellitatud mehed ei suuda isegi paarilt meetrilt palli pooltühja väravasse suunata ja kus teinekord lähevad söödud sihtmärgist mitme meetri jagu mööda (mis te arvate, kui te oma tööl ka nii palju saatuslikku praaki teeksite, kui kaua teid veel ametis hoitaks?); ala, kus pisut rohkem kui tunnise jooksmise järel tikuvad mõnel mehel jalad krampi kiskuma nii, et tuleb murule pikali heita (kusjuures nad saavad osa aega kõndida ja vahepeal veerand tundi puhata; Tartu nn jooksumaratonil ei anna keegi esimese otsa harrastajatele sellist puhkuse luksust, ja nemad jooksevad mitte napilt 10, vaid 23,4 km – ja seda ühtejutti!).

Viimati esitatud argumendile lisaks: Taaramäe ja teised sõitsid eile ligi viis tundi järjest ja keegi ei ajanud mingit krambijuttu, ja nad sõidavad viis-kuus tundi järjest ka täna ja homme ja üldse kolm nädalat jutti, kusjuures nad ei võta vahepeal kahte-kolme päeva taastumiseks. Kolme nädala peale on neil vaid kaks puhkepäeva. Ärahellitatud jalgpallurid oleks sellise koormuse peale ilmselt juba ammu laibastunud. Surnud. Kaputt.

Panen ju kõvasti?

Seda kurvem ja haletsusväärsem, et rahvusringhääling raiskab aega ja raha jalgpalli peale.

Aga ma panen veel-veel kõvemini – jälgige mängu!

Asi on ka selles, et jalgrattavõistluse kommenteerimine otse-eetris pole selline lapsemäng nagu jalgpalli kommenteerimine. Lihtsakoelises jalgpallis on asjast arusaamise lihtsustamiseks isegi formatsioonid ette antud: 4-4-2 või mis iganes ja iga mees on oma koha peal. Mis viga sellist võistlust kommenteerida, kui väljakul jookseb vaid 10+10 meest (jätame selgelt eristuvad väravavahid siin arvestusest välja), igaühel hiiglaslik number selja peal, et iga loll ikka ära tunneks. Enam primitiivsemaks on asja raske ajada.

Kuid jalgrattaspordis ei jõua lausetega «Torres loeb hästi mängu» ja «Alonso söödab täpselt jalgadesse» ja «Alonso... Ramos... Iniesta... Alonso... uuesti Ramos» kuigi kaugele. Jalgrattaspordist arusaamine ja seal toimuva edastamine nõuab palju rohkem teadmisi, mida Eesti spordikommentaatoreil, vean kihla, ilmselgelt ei ole – vähemasti mitte nii palju, et suuta teha sisukat reportaaži, mis huvilistele maanteel toimuva mõistetavaks muudab.

Vaatasite eilse Touri avaetapi ülekannet? (Ma ei vaadanud jalgpalli EM-finaalist ühtegi sekunditki, lihtsalt ei huvitanud absoluutselt, sest mis vahet seal on, kumb majandusliku kollapsi äärel ja finantsiliselt vastutustundetu Lõuna-Euroopa riik – lugege selle kohta ka minu laupäeval tehtud intervjuud Steve Forbesiga, omanimelise suure majandusajakirja [tiraaž USAs 900 000 ja 21 sõsarväljaande trükiarv üle 750 000] omaniku ja peatoimetajaga [intervjuu eellugu on siin] – teist võidab; täna hommikul kell 10 vaatasin Postimehe veebist, et Hispaania olla võitnud. OK, next news, please!) Ma ei ürita siin väita, et ma rattaspordist midagi jagan, aga nii palju sain aru, et võistlus oli äärmiselt pingeline ja närviline. (Seda kinnitas ka Taaramäe oma blogis.) Millest ma puudust tundsin – need olid just asjatundlikud kommentaarid, mis oleks seletanud, mida mehed rajal teevad, ja seda asjatundjalt, kes oleks telepildis kergelt ära tundnud, kus paikneb suures grupis Taaramäe, kes on tema ees ja kõrval ja ümber, mida sellest järeldada jne, jne.

Aga selle asemel pakub ETV meile mingit manduvate lõunaeurooplaste jalgpalli.

Ma ei ole ETV sellise valikuga absoluutselt nõus. Sellise valikuga näitab ETV, et globaalsed sündmused (Tour de France’ist, erinevalt regionaalsest jalgpalli EMist, ei võta sugugi osa ainult eurooplased!), kus osalevad kõige kõrgemas mängus Eesti inimesed – lubage meelde tuletada, et jalgpallis ei ole Eesti mitte kunagi kõrgesse mängu küündinud, erinevalt Tourist, kus on mehetegusid teinud peale Taaramäe ka Jaan Kirsipuu –, ei lähe talle korda, ning eelistab massiažiotaažist lähtuvat pööbellikku meelelahutust – ja seda nimetatakse rahvusringhäälinguks?!? Ma saaks aru, kui sellise valiku langetab Kanal 2 või TV 3.

Kui te olete seekord minuga nõus, siis olge hea ja jätke kommentaariumi lihtsalt selle kohta lühike märge. Aga tehke seda ausalt: igaühelt ainult üks toetushääl, ei rohkem.
Union Station (Santa Fe Depot), San Diego, California. 8. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto 1: Tour de France'i avaetapi finiš: Peter Sagan Slovakkiast (paremal) võidab Šveitsi ratturi Fabian Cancellara (vasakul) ees. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Tour de France'i avaetapi kuuene jooksikute punt üksteise alla vedades ehk karusselli tehes tempot hoidmas. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 3: Vaat siin on hädasti vaja asjatundja abi, kes tunneks ära, kes on pildil kes. Foto autor: Reuters/Scanpi
Foto 5: Priit Pullerits usutlemas laupäeval Tallinnas Kadriorus Lilleaias Ameerika ärimeest Steve Forbesi. Foto autor: Peeter Langovits, Postimees/Scanpix 
Foto 6: Kiire laskumine Tour de France'i avaetapil. Foto autor: AFP/Scanpix

164 Kommentaarid:

At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Võtsin lahti tänase Postimehe. Tahtsin lugeda Tourist. Pettusin.

Enne tee oma tagatoas kord majja (sorry unustasin, PP sõna ei maksa PM praktikantide seas) ja siis hakka ETV'd kritiseerima.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Jätan märke: jalgpall on siiski rahvusvaheline sport ,mille harrastajaid ning jälgijaid Eestis on ratturitest kordades rohkem. Tunnistan, et jälgisin isegi EM finaali (siiski silmanurgast, muude toimetuste kõrvale). Jalgpall peaks edaspidigi jääma ETV kanalile (vaatajanumbrid on suurepärased! http://goo.gl/1XOzz) Kui kui ka tulevikus meie mehed Tuuril hästi esinevad tuleks ka selle olulisemaid hakata üle kandma. Kas või kanalil ETV2. Hea eeskuju on näiteks Kaia Kanepi (ja tennis), kelle mänge samamoodi üle kandma hakati. Samas räägib Tuuri näitamise vastu fakt, et ülekanded kestavad lausa tunde.
Eks tulevik näitab, Eestlase spordihuvi mitmekesistamiseks on jalgratta spordi näitamine väga kasulik, kuid samas miks ei näidata siis sumo päeva kokkuvõtet või kas või vibulaskmist (kus meil samuti OM sporlane olemas)...

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei võrdleks pulka palgiga. Jalgpall ja jalgrattasport on võrreldamatud.

Jalgrattaspordi mõistmiseks peab samuti olema pisut enam "asjas sees". Kaldun arvama, et Eestis ei ole reaalne Touri ei kommenteerida hästi ega massidele arusaadavaks teha.
Jalgpalli aga küll.

Kui midagi võrrelda, siis jooksu peaks ju igaüks jagama ning EM-i jooksudistantse oleks võinud kommenteerida professionaalselt, huvitavalt jne. Lapsepõlves igaüks meist koolis võidugi jooksnud:)

Aga kes see jooksust jagab. Neid veel vähem kui rattasporti jagavaid televaatajaid. Ja veel - maanteerattasõit on kallis, vigastusterohke, meie auklikele teedele (siin Tallinna pool) masside jaoks mitte sobilik.

Priit, tänane blogipostitus ei küündi Sinu tasemele. Palun mõtle ka sellele, et palju kasulikum on neli-kuus tundi miskit asjalikku (ka füüsilist aktiivsust nõudvat) teha kui televiisori ees ratast vaadata, soolapähkleid, kartulikrõpse, vorstikesi (kes mida) süüa ning ratast vaadata.

Tunnustagem tegijaid ning mõelgem, aidakem kaasa, kuidas rohkem rahvast spordiüritustele või lihtsalt spordiradadele tuua.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

kas etv peaks näitama etappe kogupikkuses või ainult viimast 30 km?

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Kes on UEFA sponsor? Heineken. Eestis on vähemalt ükstootja seotud Heinekeniga.
Jalgpall tagab suurema õlle tarbimise. Õlle tarbimine suurendab maksude laekumist ja aitab müüa kohalike tootjate toodangut. Järelikult on riik huvitatud pigem jalgpallist.
Ülevalt võutud fotol oli ülal vasakus nurgas punases kostüümis ülalt teine Taaramäe (kannab kollaseid Mavicu susse).

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

1. Jalgpalli finaali aeg ei kattunud rattasõidu ajaga.
2. Finaal oli täitsa vaadatav st iga kord kui kisa suureks läks ajasin padja peal silmad lahti ja nägin kõik väravate löögid LIVES ära.
3. Tour ei hakanud eile. Avamine oli suisa reede vist. I etapp oli laupäeval.
4. Esimene nädal võin vabatahtlikult ETV2 otseetris ka ise PP tasemel mulli ajada Tourist. Ega see konti ei murra. Selle ajaga nõuaks rahvas tänavatel skaneerides, et TdF tuleb tõsta põhikanalile. Seda ma aga ära enam ei suuda kanda ja siis peavad järgmised kommenteerijad teatepulga üle võtma.
4. Jalgrattaspordi lõi Kaljuvee koos Jurtšenkoga otseeetrist minema ning asendas vutiga. Vutimehed oskavad spordikajastajaid paremini võida. Pealegi rattaliidus oli mees kes isegi oma aia ehitas rattateele risti ette. Selge see, et ala areng kidub kui juhtidel on poogen sest värgist.

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Touriga ühel ajal oli kergejõustiku ülekanne, vaatasin seejuures mõlemat. Vutt jäi õhtusse ja on üldse eri jutt

 
At 13:23, Anonymous Vambulo Lagunov said...

Priit, tänane blogipostitus ei küündi Sinu tasemele. Palun mõtle ka sellele, et palju kasulikum on neli-kuus tundi miskit asjalikku (ka füüsilist aktiivsust nõudvat) teha kui televiisori ees ratast vaadata, soolapähkleid, kartulikrõpse, vorstikesi (kes mida) süüa ning ratast vaadata.

Puhas kuld. Priit vingud, siin et jalgpall on igav jms, aga kas 5 tundi vaadata sõitvaid rattureid on hhuvitavam (kus midagi hakkab juhtuma lõpusirgel). Sama käib ka 50 km suusatamise kohta.
Tuleks vist teha blogipostitus, kus nõuda, et ETV näitaks selle asemel, et mingit suuskamist näidata, kus Eestlased võitlevad 40ndate kohtade peale (ja kus ainukesed õnnestumised on saavutatud tänu doningule), näidata parem Ojamaa, Kanguri või Klavani mänge


koomik

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

paistab, et PP pole veel toibunud Forbesi käest saadud maksahaagist Obama teemal.

 
At 13:27, Anonymous Vambulo Lagunov said...

Ja ma arvan, et Tour De France huvitab enamasti sinusuguseid friike, aga vaata parem EMi vaatajanumbreid.

Jah mind huvitavad ka Tour De France tulemused, aga vaatan need pärast ÕHTULEHEST üle, mitte ei raiska enda kallist eluaega 4-5 tundi teleka ees passimiseks, selle asemel lähen teen sporti veidi väljas ja kui õhtul olen juba väsinus jms vaatan jalkat

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

5 tunnise sõidu jaoks lihtsalt ei jätku meie kommentaatoritel juttu et seda huvitavalt täita, ja nii oleks vaja ju 3 nädalat jutti.

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

täna hommikul kell 10 vaatasin Postimehe veebist, et Hispaania olla võitnud

Kui tahad spordiuudistega kursis olla, siis on Postimehe veeb küll õnnetu valik. Näitab ilmekalt, kui sügav huvi tüübil spordi vastu tegelikult on.

 
At 14:19, Blogger Madis said...

Mina vaatasin täies ulatuses eilset TdF etappi Eurosport pealt. Miks? Taastumispäev oli.
Sealsed kommentaatorid (mh ka Sean Kelly) on tasemel. Kuna keeleprobleemi ei tundu mul nende räägitu osas olema, siis ei tunne ka puudust ERR vastava kajastuse järgi. Kui ERR peaks kajastama, siis võiks see olla 60 minutit, milles võetakse kokku eelnev sõidu käik ja lõpu(kümne)kilomeetritel lülitutakse otsepilti.

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Madis - see on äraandja jutt - luurele ma suga ei lähe B-)

10 km on komöödia. Oma kaameramees tuleb saata tourile ja panna ta tegema live reportaaze Taarakaga otse pärast finishit. Mehed kui teha siis täiega. 10 km blablablaa on lapselalin.

 
At 14:41, Blogger Priit Pullerits said...

13:25 - no nii, nüüd õnnestus mul teid ja teisi lugejaid ka ära petta! Ütlete, et sain maksahaagi Forbesilt Obama teemal. Ei saanud! Tutvusin enne intervjuud Forbesi vaadetega ja sain kinnitust, et minu omad kattuvad tema omadega peaaegu sajaprotsendiliselt. Ma ka arvan, et pole see Obama mingi hea president ühtigi, kaldub sotsialismi (riigi tugev sekkumine majandusse) ja vasakule (näide: homoabielude toetamine). Aga ajakirjanikuna pean olema intervjueeritavaga näiliselt pigem opositsioonis, et intervjuu tuleks põnevam. Seda ma, nagu näha, suutsin seekord edukalt välja mängida. Te peaksite ju ometi teadma, et vasakpoolsus on mulle üdini vastukarva, sest vasakpoolsed on äraandjad (vt Eesti ajalugu) ja teiste tehtu ja vaeva ja viljade arutud laialijagajad (vt Euroopa).

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Vasakpoolsus on Teile vastukarva ainult sõnades. Arvestades Teie käitumist - kerjame transporti võistlustele sõiduks, nihverdame mööda stardimaksudest, elame hruštšjovkades jne - keeravad õiged parempoolsed Teid kohates pea kõrvale.

 
At 15:31, Anonymous Vambulo Lagunov said...

no ja minu kommentaaridele ei vastatagi. St et see oli
liiga hea, ja pani Pulleritsu suu vait:D:D:D

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin nii TdF viimast 40 kilomeetrit kui ka jalgpalli. Vahe oli selles, et TdF ülekande ajal ei jäänud televiisori ette magama. Jalgpalliga see nii paraku läks.

 
At 16:19, Blogger Priit Pullerits said...

14:48 - ma ei ole hruštšovkas. Aga ei ela ka majas, sest ei soovi elu lõpuni olla panga ori. Õigete majade hinnad algavad viiest miljonist kroonist, kõik muu alla selle on põllupealne saast, ja nii suurt raha mul küll võtta ei ole - oleks pangast, aga nagu ütlesin, ei taha panka nuumata ja ennast orjastada -, isegi kui stardimakse ei tasu ja iga aasta suuski ja ratast ei vaheta. Ja ma ei ole selle üle kurb, sest olen saanud maailmas käia seal, kus mulle meeldib, ja see toidab mind rohkem kui 200 ruutmeetrit mõttetut pinda, mida vaid küta ja küta. Lõppeks võtame ju ikkagi kõik ühe palju ruumi: õlgade laius korda kõhu ja selgroo vaheline osa ja korda pikkus. Ma mahun om 79 ruutmeetrile ilusasti ära. Kas näiteks teie jalgrattad mahuvad tükkideks võtmata teie auto pagasiruumi, nii et kohale jõudes on need ilusasti kuivad, ei ole tolmused ega porised ega märjad, ja ei ole vaja hakata neid kokku putitama? Kah mul argumenteerija siin väljas - kes kus elab...

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

kus saaks PP demagoogia kursustele registreerida? huvilistest puudu ei tohiks olla. parematele lõpetajatele ehk ka töökoht postimehes.

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

15:48 - sellel võis olla see lihtne põhjus, et jalgpalliülekanne toimus kellaajaliselt märgatavalt hilisemal tunnil.

 
At 17:01, Blogger Andres said...

Mulle tundub, et kõige suurem probleem peitub ETV reporterite tasemes. Olles jälginud ETV spordiülekandeid 30 aasta jooksul, ei meenu, et varasemalt oleks vaadanud näiteks jalgpalli Soome kanalist, kui samal ajal on ETV`s ülekanne. Ja ma ei ole kindlasti ainuke, kes analoogseid valikuid on tegema hakanud. Kui ei ole piisavalt häid reportereid, ega siis ikka maanterattavõistluste ülekandeid täismahus ei saa üle teha, kuigi need on ka minu jaoks palju huvitavamad kui jalgpall. Paar aastat tagasi mai lõpus Itaalias viibides oli päris huvitav Giro ülekandeid Itaalia televisioonist jälgida. Aga olid ka tasemel reporterid ja kommentaatorid.

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Priidu 16:19 kommentaarist jääb mulje nagu oleks jalgratta pagassi mahutamine mingi imeasi. Nomaeitea, minul mahub ratas ka tervena pagasiruumi ära, autoks on Toyota Corolla. Kui on vaja mitut ratast transada (jah, ma olen vasakpoolne inimene, kes aeg-ajalt ka sõpradele küüti pakub), siis selle jaoks on katuseraam, kuhu mahub mitu ratast peale samuti ilma, et nad peaksid seejuures tükkideks või poriseks minema.

Tõmba pea tagumikust välja ja vaata natuke ringi. Sa ei ole ainus ininimene, kes omadega normaalselt hakkama saab.

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Tere,
põhimõtteliselt PP-ga nõus, kuid ilmselt peaks asja siduma eestlase osalemisega võistlusel, kuid jalgpall tänu Kaljuverile pühalehm.

Minu meelest peaks olema, et kui eestlane mahub ikkagi tegijate hulka, peaks selle näitamine olema eelistatud. Näiteks Leok ja Tänak samuti mingi hetk võiks pilti ehk mahtuda.

Kas PP Eurospordi komentaariga ei jää siis rahule?

Sven

 
At 17:59, Blogger Madis said...

Priitu häirib vist pigem see, et tavaeestlane ei saa oma keeles kommentaare kuulata. Egas kõik ju saa englesmannide keelest ka sotti.

Kas kellegil on üldse aimu, mis hinnaga meile TdF näitamisõigust müüakse? Kui ei, siis parem mitte kobiseda sel teemal. Need pole mitte väiksed summad. Nendest rahanumbritest on meedias varemgi juttu olnud ja seda on ka ERR rahvas kommenteerinud. Ehk siis - ERR etteantud eelarve juures tuleb valida parim halvimast.

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin veel PP postitust kommentaariumis. Argumenteeriks natuke majanduse alal...

Millest tuleneb 5 kr mln maja kriteerium? Julgen arvata, et ehitushind eramajal 8000 kr/m2 või isegi vähem.
Mõistlik krunt 400-500kr. Kui praegu mahub ära 80 m2, siis võiks olemasolevale ehk lisanduda väikesed mugavused ehk külalistuba, saun, garderoob ja garaaz. Ülejäänud juba ilmselt mõttetus, seega kokku 150 m2 kokku. 150 x 8000 on 1,2 mln. Haljastus + väliköök ja krunt kõik kokku ca 2 mln krooni.

Lisades sinna maasoojus, kõrgema soojuspidavuse saab kokku ca 2,5 mln krooni. Selle täiendava 500 000 kr eest saab tulemuseks peaaegu selle, millest Marek Strandberg laupäevases keskpäevatunnis rääkis ehk energiat tootva hoone ja tulemuseks on väiksemad kom. kulud kui supilinna korteris.

Seega lähtume 2,5 mln krooni laenamisest pangast.
Üürides tähtvere korteri välja julgen oletada üüritulu ca 6000 kr, millest peale maksusid jääb 5000 krooni järgi.


Korteri turuhind hetkel 15 000 - 18 000 kr/m2 ehk 1,2 mln - 1,45 mln
Maja turuhind mõistlikult korraldades tõenäoliselt ca 2,7-3 mln krooni, kui just roosat värvi ja ilma akendeta ei tee.

Pangalaenu teenindamine 30a graafiku puhul ca 10 000-12 000 kr - üüritulu jääb ca 5000 krooni kuus. Iseasi kas 30a laen võimalik...

Pangast raha hind ca 3%,

Infot stat.ee-st

Keskmine brutopalk eurodes
2000 1.83
2001 2.04
2002 2.28
2003 2.53
2004 2.72
2005 3.03
2006 3.55
2007 4.30
2008 4.95
2009 4.80
2010 4.78
2011 5.04

Inflatsioon
1999 3.3
2000 4.0
2001 5.8
2002 3.6
2003 1.3
2004 3.0
2005 4.1
2006 4.4
2007 6.6
2008 10.4
2009 -0.1
2010 3.0
2011 5.0
Keskmine 4,1%

KORTERIOMANDINA OSTETUD-MÜÜDUD KINNISVARA --- Kvartal, Kinnisvara asukoht, Aasta, Kinnisvara suurus ning Näitaja
55-69,99 m²
Ruutmeetri keskmine hind, eurot
I-IV kvartal
Tartu linn
2009 788.93
2010 803.56
2011 825.72

KV131: ELURUUMI RUUTMEETRI KESKMINE ÜÜRIHIND KUUS KINNISVARABÜROODE VAHENDATUD ÜÜRITEHINGUTE ALUSEL --- Tubade arv, Asukoht, Kvartal ning Aasta
Kasvavalt kokku
2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2-toaline
Tartu linn 3.96 4.35 4.41 5.24 6.90 6.39 4.60

eeldusel, et majandus toimib enamvähem mõistlikult:
20a pärast korter ja maja hind 1,5-2x kõrgemad
10a pärast palk 1,5x kõrgem
10a pärast inflatsiooni 30%
10a pärast katab üüritulu kogu laenu ära, tõenäolise varemgi
10a pärast supilinna korteri kom. kulu 1,5x kõrgem kui energiasäästlikul majal


See panga orjaks olemine üsna mitme otsaga asi ja kas saadud laenu eest on ostetud õhku täis kinnisvara või paigutatud mõistliku suurusega energiasäästlikusse majja...

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

jutu mõte jäi kokkuvõtmata, et kui mingi hetk tekib mõte, et koliks vanaduspõlve veetma Moabi ja ostaks seal väikese onni, siis mingi hetk on võimalik siin müüa korter, mille väärtus 2x kõrgem kui praegu ja lisaks ka maja, mille väärtus 2x kõrgem kui laenatav 2,5 mln krooni, millest enamus ära müüdud ehk kokku vara Moabi maja vahetuseks natuke rohkem kui supilinna korter...

 
At 18:42, Anonymous Margus said...

Jõudu Priit oma ristisõjas jalgpalli vastu. Olen ise mänginud aastaid vutti treeneri käe all ja mängin praegu ka veel. Samuti suusatan terve talve ja sõidan terve suve rattaga päris arvestataval mahul ning sinu jutt tõmbab muige näole ja täitsa lõbus on lugeda seda macho juttu, kuidas väljakul ja väljaku ääres on ainult naised.

Priit sa pole ise ilmselt elus jalgpalli nö treeninud ja seepärast sellest ka aru ei saa. Jalgrattaspordis saab ka eristada jalgratta trenni ja jalgratta sõitu ning ilmselt oled sa mõlemat teinud. Jalgpalli sa ilmselt oled jalaga löönud aga vaevalt, et trenni teinud oled. Hea meelega näeks sinu kirjutist peale seda kui oled näieks aasta trennis käinud ning tundnud seda :) Proovi järgi - ausalt ka. Kindlasti võtaks ka Tammeka või keegi sind trenni ja saad seal oma korralikku jooksuvormi näidata. Palun ainult ära hakka nüüd ajama mingite pseudo vabandustega, miks sa ei saa minna jne jne. Tee parem ära see ja näita meestele siis seda ;) Ja siis loodame, et sulle ei tehta mingit hinnaalandust trennis.

Kokkuvõtvalt jalgpalli tuleb näidata ja kommentaatorite taset parandada. Kanepi mängud võivad olemata olla, sest tennis on kuidagi üle makstud spordiala. Parem juba tõesti Tuuri näidata, kuigi ma ei leia, et vajalik oleks üldse ERR-l teha kulutusi, kui eurosport (mis on suhteliselt laialt levinud kanal) seda näitab. Paneks raha millegi kasuliku alla.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

täielik põhulõug

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Kui mureks eestikeelne kommentaar, siis kuula kergejõustiku EMi intervjuusid. Tekib isu? - Tartu Ülikooli lõpetanu.

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

Vabandan, kui ma valesti mäletan, aga kas lugupeetud blogija pole mitte väitnud, et ta on alfaisane? Ja nüüd jälle sellised eidelikud seisukohavõtud jalgpalli suhtes.
Tõsi, jalgpall, kui väga huvitav ja kaasakiskuv spordiala, tõbab ligi igasuguseid, sealhulgas ka idioote. Viimane näide meie omal maal FC Flora fännidest. Aga sellise suure auditooriumi sees, nagu seda on jalgpallil, on kriitilise idiootide arvu saavutamine küllaltki kerge ning tulemuseks ongi vahetevahel lõkkele löövad konfliktid. Arukas inimene ei anna sellistele konfliktideletuginedes spordialale läbivat hinnangut, sest et fännid on vaid jalgpalli ripats ja eksisteerivad tänu jalgpallile jalgpalli juures, mitte jalgpall ei eksisteeri tänu fännidele fännide juures.
Kui jalgpalli ei oleks, siis elaks needsamad idioodid ennast välja mõne teise spordiala juures. Väga hea näide on Balkani korvpall.
Jalgrattaspordis ei tule fännide omavahelist kraaklemist meelde, aga kindlalt on rusikatega arveid õiendatud rajal ja mitte ainult omavahel, vaid ka saateautode ja -mootorrataste kallal. Ka suusatamine pole laamendamisest prii.


Telekavast:
Mina ei kannata küll 3+h jalgrattasõitu telekast vaadata. Kui rattasporti üle kantaks (TDF, kevadised klassikud a la Paris-Roubaix, Tartu GP, Tartu rattaralli, Tartu rattamaraton), siis tuleks ülekannet alustada 1-2h enne lõppu, sest et enne seda mitte midagi ei juhtu.
Kui aga tegutsetakse piiratud ressursi tingimustes, siis ise, vana rattamehena, kes pidevalt võistlusi ka telekast jälgib, aastas ikka veel üle 6000 km maha väntab, eelistan ma iga kell jalpalli vaadata, isegi kui Eesti ei võistle. Hokit peaks ka kaaluma.

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

Puller-Poiss, rahune maha ja ära sa Olümpia kohta midagi idiootset postita..

 
At 20:38, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits paneb ära: on kurb ja haletsusväärne, et rahvusringhääling raiskab aega ja raha jalgpalli peale.

http://www.ohtuleht.ee/483248

 
At 20:57, Anonymous Lennart Mägi said...

Õige jutt, Pullerits! Igal juhul peab näitama Tour de France ja mitte jalgpalli EM-i. Kui palju on jalgpallureid dopinguga vahele jäänud? Mingi käputäis ja ka siis enamasti mingi kanep, kokaiin vms mis ei paranda kuidagi sooritusvõimet. Ehk siis sportlikus mõttes täiesti amatöörid. Aga Tour de France'l ei mahtunud vennad 10-15 aastat tagasi isegi ajaliimidi sisse, kui polnud EPO-t ja kasvuhormooni täis süstitud. Vot see on tõeline sportlik Olümpose mägi. Ja just sellist atleetlide-keemiavabrikute kõrgpilotaaži on meie Rahvusringhäälingus vaja näidata. Ning Tour'i kahel puhkepäeval peaks ETV eetris olema loomulikult 2002. ja 2006. aasta taliolümpiate murdmaasuusatamise meeste 15km klassikat. No et ikka tõeline sport pääseks juulikuus maksvusele!

 
At 21:17, Anonymous Vambulo Lagunov said...

Küsimus Pulleritsule:

Kui sa saaksid Marko Kaljuveeri asemel ETV sporditoimetuse juhatajaks, mida sa hakkaksid näitama?

(Ei ole mõtet hakkakata ka lahmina et null jalgpalli ja topeltmanus suuskamist)

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Härra Priit,
Olen mänginud jalgpalli Eesti Meistriliigas ja olen jooksnud Otepää-Elva jooksu Sinuga peaaegu samasse aega. Kui neid võistlusi Sinu terminoloogiaga võrrelda, siis jooks oli tõeline mugavussport.
Ära räägi asjadest millest Sul aimugi pole.

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpalli oleks iga mats võinud ise lõdvalt vaadata Eurospordist. ERR peab olema tippvõistlustel kus eestlane on tegijate seas. Jalka näitamine süvendas minus usku, et Eestis ei eksisteeri jalgpalli. Seda harrastajate vuti tagumist ei saa nimetada jalgpalliks.

Madis võta teatavaks,et ERR uuris TdF kajastamist kuid eelistas integratsiooni nimel vutti. Raha ei olnud siin selles mõttes argumendiks nagu sa mõtled.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits teeks kohe kaks head lugu iseenda kommentaarist:
"Pullerits vihkab homosid"
"Pullerits: meil ei ole haigekassat vaja!"
Lisaks pildid naistest, parem pikali kui püsti, parem alasti kui riides.

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

PP vaatab asju natuke liiga must-valgelt. Ma olen igati nõus, et Tourilt võiks teha umbes 2-tunniseid otseülekandeid, kuid jalgpallist, mida vaadatakse ikka kahjuks suurema huviga kui rattasporti rahvusringhääling loobuda samal ajal ei tohiks.

Teiseks teemaks on see, et miks AINULT ERR peaks näitama sporti. Erakanalitest võiks ka veidi konkurentsi tulla ses osas.

Rattaülekande kommenteerimisega saaks 2 tunni ulatuses kindlasti hakkama Jurtsenko, keda võiks assisteerida erinevatel etappidel Kirsipuu, Aug või Mandri.

Praegu lepin Eurospordi vaatamise ning rattaproffide portaali vestlusnurgaga.

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

Õhtu käes ja aeg kokkuvõte teha - 37 kommentaarist 5 mingil määral Priitu toetavad. Hale lüüasaamine Priit. Pole vist mõtet kõrgesse mängu nina toppida - Sinu laeks on marginaalsed spordialad.

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Kümmekond aastat tagasi näitas miski eestikeelne telekanal keskpäeval TdF etappe. Jurtsenko kommenteeris ja seletas pikalt lahti, et kes kus on ja keda veab, kes mispärast just kedagi veab või tuulevarju pakub jne jne. Väga huvitav oli aga see, et ainsaks ülekande näitamise kriteeriumiks saab olla ainult eestlaste osalemine, see ei päde. Kohe üldse ei päde.

Janno

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Olen Pulleritsuga täiesti nõus! Saatsin eelmine aasta sellekohase kirja ka ETV-sse, sealt tuli tüüpiline vastus, et raha ei ole piisavalt jne. Tule taevas appi!
Priit.

 
At 22:28, Anonymous Vambulo Lagunov said...

Kui enamus Maailma riikide rahvuskanalid näitavad jalgpalli suurturniiri, siis miks peaks Eesti oma erand olema?

 
At 22:57, Anonymous Anonüümne said...

Toetan Priidu mõtteid

Raimond

 
At 23:05, Anonymous Anonüümne said...

Mina jalgpalli toetajana (vaatasin huviga ka eelmise aasta Tour´i, kus Taaramäel jäi Maillot´ Blancist õige vähe puudu, diletandiks rattaasjades julgen end pidada küll)
Nii, jalgpalli ei näita odavast satelliittelevisioonist otseülekandes mitte ükski kanal. Starmani igal odavamal jublakal on olemas Eurosport, kust tulevad otseülekanded päevast-päeva. Vaadake, palju tahate. EMi teleõigused antaksegi üldjuhul rahvusringhäälingutele minu teada (BBC, YLE, ETV, mis iganes).
Rattahuvilised ei saa väga nuriseda.. digirevolutsiooniga on niigi üle mindud ning pea igas tüüneris on olemas Eurosport, kust näitab põhimõtteliselt kõike. Vähemalt kahel kanalil.
Muidugi julgen väita, et kõik kes hakkasid isiklikult herr Pulleritsu kallal võtma, on idikad. Mis te nüüd saavutasite? Teie argumendid paistavad kõvasti naeruväärsemad (kui seal peale sisulise küündimatuse midagi üldse oli)

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Kutsun Pulleritsu jalgpalli duellile, kui see mäng sulle nii kerge tundub. Prill jäta koju.

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 23:33, Anonymous Vambulo Lagunov said...

http://ohtuleht.ee/483287

Rääkisid kunagi kui ebakultuursed on jalgpallurid, vaata Taaramäe stiili näidet.

PS:Taaramäe on üks lemmiksportlasi mul:D

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole anonüümne: Indrek Kelk olen aga ei saa hakkama selle värgiga siin....
Kahel käel toetan Tuuri näitamist ETV-s. Kindlasti ei taha aga sellega öelda, et tipptasemel jalgpalli ei võiks ERR näidata. Vaatan ise ka hea meelega aga kui valik teha, siis langeks see kahtlemata Tuuri kasuks. Jalgpalli pluss on kindlasti tänaseks välja kujunenud 2 väga head kaaskommentaatorit Lemsalu ja Zelinski näol. Kuid kindlasti on ratturite hulgast leida sama häid jutumehi, keda siin on ka juba nimetatud. Isiklikult nautisin täiega Pekingi olümpia grupisõidu ülekannet ETV-s mida kommenteeris Jass. Super! Sugugi mitte kehvem kui Sean Kelly! Kahjuks Jassi 3 nädalaks telepurki toppid kindlasti ei õnnestu aga mine sa tea.
Ja kui keegi ütleb, et õhtusel Prime Time´l toimuvate jalgpalli ülekannete vaatajanumbrid 120-130 000 on ülisuured (finaalid kindlasti seda küll parandavad) siis võrdluseks võib tuua, et Otepää MK oma hiilgeaegadel tõi teleri ette 210 000 vaatajat, Kiku kullasõidud ja Kanteri medali heited 230-270 000 vaatajat ja isegi Tartu Maratoni (suht hädised) ülekanded päevasel ajal 150-170 000 vaatajat. Seega olen täitsa kindel, et kui Taaramäele saaks eesti kanalil kaasa elada, siis see tooks publikuks vähemalt 150 000 vaatajat ja kui ta tõsiselt taas ka pildis on siis kindlasti üle 200 000. Ja mis kõige olulisem, selline asi tõstaks kindlasti meie kõigi eneseväärkust, usku ja uhkust olla Eestlane. Tubli Priit!
Tao rauda edasi aga nii, et jalgpalli ei peaks EM ja MM tasemel maha kraapima vaid rattasõidu ja taas ka suusatamise peaks juurde lisama. Ja see kõik võiks olla rahastatud rahva tervisekasvatuse vahenditest, sest innustab kindlasti kümmneid tuhandeid sportima ja on seega täiesti preventatiivse iseloomuga rahakasutus.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Ma mõtlesin, et sellised mehed kadusid koos 2007 aastaga, kes kommenteerisid teiste korteris elamist ja üritasid matemaatiliselt tõestada, et ainult väga rumal inimene ei laena pangast raha, et endale 30-aastase laenuga 200-ruudune maja ehitada, kus üksi elada, kuna naine jättis maha, kuna mees on pidevalt tööl, et sedasama laenu teenindada. Nüüd on jutt sama... ainult et kuskile 15-nenda rea kanti toksitake ka "energiasäästlik", nagu ossid räägivad oma viimase raha eest ostetud X5 kõrval seistes nüüd ka veel tähtsa näoga besniinikulust, täpsemalt "ökonoomsusest".

Mõned mehed ei muutu ikka vist kunagi....

Ja et kommentaar teemast mööda ei läheks, siis lisan, et Pullerits on muidugi kah jätkuvalt loll!

 
At 23:41, Blogger Madis said...

21:51
Ma tean mida ma mõtlen ja see ei ole raha mida ma mõtlen. Ehk siis, ei tea te midagi, mida ma mõtlen :-)

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei oska enam vahet teha, kus siin lõpeb provokatsioon ja kust algab seisukoht. Kust lõpeb iroonia ja kust algab nali.

 
At 00:27, Anonymous Anonüümne said...

Tunnen suurt vajadust tõelise spordiblogi järel, kus võtaksid sõna normaalsed vennad a'la Indrek Kelk. On küll vahvaid nišiblogisid, kus põhiteemaks jooks, ratas, triatlon vms. Täna siin seda kartuliputru lugedes tekkis soov sama teema kohta lugeda, aga teises keskkonnas. Pullerits on näidanud, et huvitavaid teemasid leidub küll. Aga neid ei tohiks esitada inimene, keda peetakse klouniks, siis läheb värk kohe kraavi.

 
At 03:58, Blogger Heiki said...

Nõus nii Priidu kui ka Indrek Kelkiga. Tour peab olema ETV-s kuniks seal on vähemalt 1 eestlane, kes sõidab mingis kategoorias esikoha nimel.

 
At 04:46, Anonymous Anonüümne said...

Nõus. Viimast tundi vaataks küll meeleldi rattasporti tundva inimese eesti keelsete kommentaatoridega. Rohkemat ei pea vajalikuks ja vahepeal sageli ei toimu ka suurt midagi, eelnevast osast oleks hea vaid highlighte vaadata.

 
At 07:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit on õigel teel! Ma spordihuvilisena, pean tunnistama, vaataks võimalusel nii vutti, rattasõitu, tennist ja ka rallit ((tõsi, selles vallas on meid esindmas kahtlaselt palju kurjategijaid (narko- ja muud krim.kurikaelad) - pole väga sünnis eeskujuks teles sättida, suustamine ootab oma tõendite kehtetuks tunnistamise kohtuotsust - aga sellegipoolest vaataks TVst. Aga mida ma tahtsin õelda, on see, et peagi me saame teada, mis tähendab kommertskanalist olümpiat vahtida - paremat võõrutusteraapiat annab välja mõelda.

 
At 07:57, Anonymous Anonüümne said...

Seda kurvem ja haletsusväärsem, et rahvusringhääling raiskab aega ja raha jalgpalli peale.


12 points!
Tipptasemel jalgpalli vaatamise vastu pole ka midagi aga kui seda tehakse näiteks talviste suusa MK-etappide või korvpalli ülekannete arvelt siis on midagi kapitaalselt paigast ära.

 
At 08:15, Anonymous Anonüümne said...

"sest vasakpoolsed on äraandjad (vt Eesti ajalugu)"

Eesti ajaloos on suurimateks äraandjateks olnud ikka Päts ja Laidoner. Kumbagi ei saa nimetada vasakpoolseks.

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Aga selline ongi jalgpallipublik, eile Ak näitas, mis vabadue väljakul toimus, kõigil pudelid käes ja kõik see sodi sinna ka jäi, madal moraalivaba pööbel. Kusjuures tähelepanuväärne oli asjaolu, et Ak uudiste ankuri, kes ta iganes ka oli pilgus peitus rahuolu, heakskiit, et vat kui tore!

 
At 10:01, Blogger Priit Pullerits said...

19:23 - väga hästi argumenteeritud sõnavõtt! Tak deržat, jalgpallur!

19:28 - mina teid isiklikult ei solvanud, miks teie võtate endale selle õiguse seda teha? Häbi teile!

Samuti 23:17 luuletuse jätja - palju õnne, lasin teile sellise kurjuse eest needuse peale panna. Kui teil hakkab elus viltu kiskuma, siis teadke, millest see võib tulla. Kerge teil olema ei saa, aga ise selle endale esile kutsusite... Ehk lohutab teid see, et mõni kuu tagasi toimisin samamoodi ühe teise kurja õelutsejaga, ja ta tuli juba varsti minu juurde nuttes hoopis teise jutuga. Tahtis halvast lahti saada. Aga ma ei tahtnud temaga enam tegemist teha.

18:20, lp majahinna arvutaja. Eksite, ma ei ela Supilinnas, vaid Tähtveres. Mul on kodu eest tööle kesklinna 17 minutit kõndida. Teie pakutud 2,5-3 miljoni krooni majad asuvad ilmselt kuskil kaugel põllu peal. Mina ei taha sellises kohas elada, liiati on sealt tööle pikk maa autoga (pluss kaasnevad parkimismured). Tähtveres müüdi Jannseni ja Ilmatari tn ristil kaks aastat tagasi, languse põhjas, maja nelja miljoni krooni eest, ja see majas vajas kõvasti remonti. Sellised on heas kohas kinnisvara hinnad. Paberil on teil lihtne arvutusi teha, aga tegelik elu on hoopis midagi muud.

Täpsustuseks Eurospordi kohta: seal ei räägita Taaramäest ega pöörata talle tähelepanu. Näiteks teise etapi ülekandest ei saanud aru, kus Taaramäe sõitis ja lõpetas. Eestikeelset ülekannet on vaja seepärast, et jälgitaks just Taaramäed, tema tegemisi, mitte mingit Sky või Lampre võis mis iganes tiimi tundmatute tööhobuste ponnistusi.

Nõus, et kogu 4-5 tunnise võistluse ülekandmine oleks igav. Aga mäletate, kui Jass Touril mehetegusid tegi, kandis meie TV üle viimast tundi. Seda peaks ka nüüd tegema, näitama viimaseid 30-40 km-t.

23:05 - olen teiega igati nõus, et kui vastased lähevad üle argumentum ad hominem peale, siis sellega nad tõesti näitavad oma sisuliste argumentide puudust. Vt nt 23:10 - no kas see on mingi mehelik käitumine, kui hakata teise inimese silmanägemise ja miinusprillide kallal nokkima? Tak deržat, jalgpallur!

Mis puutub Õhtulehte, siis vaadake, mehed, that's how you should make news and raise issues promote your agenda - tehke järele ja siis tulge kritiseerima!

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

keegi on vist hoopis Pulleritsule needuse peale pannud, et viimastel nädalatel sellist teksti tuleb.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Tour de France kusjuures ületab vaadatavuselt maailmas jalka EM-i...aga samal ajal toimus veel üks hädine ülekandemaraton Helsingist, kus toimus üks täiesti mõttetu võistlus! Igatahes olen väga poolt, et ETV võiks rattaspordi draamat vähemalt tund aega tuuri ajal iga päev näidata. Küll juba kommentaatoreid leiab, kes selle rahvale lahti seletavad. Rattasport on taktikaliselt üks keerulisemaid ja ootamatumaid spordialasid üldse. Ainuke oht on selles, et kui Taaramäe näiteks katkestab, siis pole sel võistlusel rahvusliku identiteediga enam mingit seost.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Isiklikult ohverdaksin ma kõik igavad murdmaasuusatamise ja kergejõustiku ülekanded Tour de France'i ülekanneteks. Jalgpalli ei puutuks. Aga, kui paljud seda vaataksid?

Rumal jutt, et eestlased vaataksid. Eestlased vaatavad ja tahavad teha vaid neid alasid, milles kindel võit paistab. Enne kirjutas härra Kelk vaatajanumbritest Otepää MK TV ülekantelel, kui meie võitlejatelt oli loota kohta tipus. huvitav oleks teada vaatajanumbreid nüüd, kui hetkel kellelgi tippu asja pole. Silmagagi oli näha, kui hõre oli Tehvandi tribüün.
Mis moodi ma selle rattaspordiga seon? Lihtsalt! Rattasport on selline ala, kus iga päev on väga vähesed tipus. Favoriit ei ole alati esimese viiuli mängija. Käesolevas blogipostituses on TDF näitamise argumendiks, et Taaramäe võistleb eesotsas ja pretendeerib valgele särgile. Rattasporti tundev inimene ei oleks selles sugugi nii kindel, et julgeks sellele lootes pileteid müüma hakata. Hea näide eelmisest aastast sellelt samalt Tuurilt ja valge särgi võistluselt: favoriit oli Robert Gesink, aga kuhu ta lõpuks jäi? Kas Pierre Rollandi esiletõusu oli oodata - ei olnud? Sellel aastal on favoriit Rein Taaramäe, aga arvestades tema kevadet sellel aastal, siis võib seal igasuguseid asju oodata ja rattaspordihuviline saab sellest aru, kui tal ei lähe hästi. Tavaline Eesti televaataja aga paneb teleka kinni ja teeb alles siis lahti, kui meedias on jälle kuulutatud, kuidas Taaramäe peale rasket hetke tipus on. Huvitav, kui paljud oleks 2011 Vueltal peale grupettos üle joone loksumist hakanud 14 etappi vaatama ja paljud oleks edasi vaadanud, kui Taaramäe järgmisel etapil jälle teiste sabas lõpetas?
Eesti inimesed toetavad ainult neid, kes võidavad , kui võitu ei tule, siis ei vaadata, aga kui sportlane mingil põhjusel veel enesekindel on, siis valatakse ta sopaga üle - n: A.Värnik.
Selle pärast ei usu ma, et ETV hakkab seda riski võtma ja väga kallist TDF ülekannet ostma. kes ikka suur huviline on saab Eurospordist по русски või englishis või siis France 2 pealt en français vähemalt 3h päevas seda vaadata.

 
At 11:18, Blogger Jarms said...

Kindlasti olen hr Pulleritsuga nõus!
Jalgpall on tore ja värki, aga erakanalid oleksid selle näitamise reklaamirahaga kenasti ära suutnud katta(ülikõrged reitingud)ja ERR oleks saanud jalkast vabanenud vahendid EESTI spordi jaoks olulisematele sündmustele(mida TdF kindlasti on!) suunata. 5 tundi ülekannet teha pole meil kindlasti mõtet, viimane tund ja mõnel üksikul mägede etapil ehk rohkemgi. Kommentaare ja asja sees olevaid kommentaatoreid, kes 1-2 tundi välja veavad, Eestis kindlasti jätkub.
Olen seda meelt, et rahvusränghääling peaks kajastama eestlastele olulisi asju, suusaülekannete vähenemise vastu ei ole mul mitte midagi, mis neist norrakatest rahvusringhäälingus ikka näidata(muide, olen ise 11 aastat seda ala teinud). Kibestunud jalka-inimesed võiksid ka nüüd maapeale tulla:)

 
At 11:30, Anonymous Vambulo Lagunov said...

Priit

Miks sa minu küsimustele ei vasta????

 
At 11:40, Blogger Madis said...

TdF on ka selle poolest ettearvamatu, et iga aasta on trass erinev. Oleks trass pidevalt sama, siis poleks võib-olla pooltki nii huvitav.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

10:01 - Õhtulehe nupp on hapukurgihooaja komöödia. Täna me näeme ajakirjanduse meistriteost,kuidas maetakse parteide rahastamiseskandaali olmeprügi alla. Nüüd aetakse jalgpallurid ja jalgratturid omavahel selle nimel vahtu, et poliitikud saaks omakuued "keemilises puhastuses" puhtaks teha.

 
At 12:01, Blogger Priit Pullerits said...

Ei võta meedia millestki õppust! Kas tänast Eesti Päebvalehte olete vaadanud? See on niigi õhuke, vaid 20 lk, aga sellest on neli lehekülge pühandatud Eesti koondisele U-19 EM-il, kusjuures ühel paarisküljel on absoluutne dominant Eesti lipp ja teisel on üle kahe külje jalgpalliplatsi taustale laotatud Eesti meeskonna mängijate pildid ja statistika. Kõik selle oleks saanud vabalt leheküljele paigutada, aga ei - vaja on ikka see jalgpall, kus, ennustan, Eesti kokku üle ühe värava ei löö, saab kolm kaotust ja väravate vahega ligi miinus kümme, ikkagi suureks puhuda.

Eile, muide, sai ka Peep Pahv minult oma jao koslepit kätte, et ta Taaramäe Tour de France'il pani tagumise spordikülje kõrvalloona väikses kirjas, ei suuremalt.

Ja muide, et te ei arvaks, et ma jalgpalli pole mänginud... Poisipõlves tagusime maal vennaga jalgpalli hommikust õhtuni, tegime värava, lõime sinna penalte üksteise võidu, ja leiutasime omavahel sellise mängu, et hakkasid kaugelt palli jala peal põrgatades (maha ei tohtinud kukkuda) värava poole tulema ja pidid väravavahi üle mängima, oma asi, kuidas, kas kaugelt pommlööki pannes või lähedale tulles ja siis palli kuskile nurka suunates - kordan, kui pall maha kukkus, oli su üritus lõppenud nulliga ja rünnaku kord läks vennale. Aga ühel hetkel kasvad ju suureks ning teed selle lapseliku-lapsiku alaga lõpu.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Jass (11.18), mulle on mulje jäänud, et kibestunud on keegi teine. Jalkainimestel pole kibestumiseks põhjust.

Ise olen jalgpallis igat pidi sees. Sellele vaatamata jälgin suure huviga Touri. Televiisri vahendusel ma seda aga ilmselgelt ei teeks, sest tööajast ei saa ju televiisorit vaadata.

Aga kohe üldse ei saa ma aru miks peab kahte ala vastandama? Fakt on, et jalgpalli vastu on liiga suur huvi, et seda ära jätta. Milleks aga rünnata personaalselt jalgpalli poolehoidjaid? PP küsib miks teda isiklikult rünnatakse, kuid ometigi on ta enda kirjutatud blogipostitusega seda ka ise teinud - jah, mitte nimeliselt, kuid üldistades. Mina kui jalgpallur, ja selle ala toetaja tunnen ennast sellest postitusest väga puudutatuna. Küll ei lase ma aga ennast sellest häirida - tegemist on lihtsalt ühe tyuntud provokaatori arvamusega, kes üritab lihtsalt oma blgile tähelepanu saada ning lugejanumbreid tõsta ja ma pean mainima, et ta teeb seda väga edukalt.

 
At 12:04, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, nii see ei lähe, 11:57 - rahastamisskandaali võtan nädala lõpus uuesti jõuga üles! Midagi ei saa niisama maha matta; ja mis siis, et toetan parempoolseid, on mulle aususe ja õigluse universaalsed põhimõtted veelgi tähtsamad kui parempoolsus.

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall on tegelikult ju paljuharrastatav sportmäng. Selle on ära lörtsinud tavaline lihasuretaja, kes muud ei mõista teha kui märjukest rüübata. Taolisi inimesi on ju maailmas enamuses ja mis parata kui rumalus valitseb. Jalgpallis kui sportlikku saavutusvõimet küllaga, aga see ei oma tänapäeval publiku hulgas kahjuks enam tähendust. See on ka üks põhjus, miks enam klassikalised alad popid pole. Seal tuleb ju pingutada, aga kes see tahab pingutada!

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Toetan PP-d.

Tiit

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Kas on võimalik, et Pullerits on vihane kontaktalade ja võistkonnaalade peale, sest ta oli lapsepõlves nii muna, et keegi teda oma meeskonda ei tahtnud?

Kuidas on dopingust punane rattasõit, kus mehed liibukates mitusada kilomeetrit sadula seljas hõõruvad mehelikum ala, kui jalgpall?

Ja ka seal võidutsevad need samad rahaliselt vastutustundlikud lõunaeurooplased, kuigi ma ei saa aru, kuidas see üldse asjasse puutub?!

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

12:04 - Tore, ootame siis weekendi. Samas ei mõista, et miks PP luuletajaid ahistab kustutamiste ja needustega. Kujutad ette, et kirjutad luuletuse ja saad needuse? Mina pole küll selline inimene kelle kohta saaks öelda, et ei tee kärbselegi liiga (see oli lapsepõlvehobi) aga ma nii õel ka ei ole, et Potteri vaimus nõiduma hakkan. Pealegi vajab see oskust, muidu võivad omale palgid, ei tea kust, rattateele otse ette potsatama hakata.

Hrutšovka teema on jälle põnev. Eks ole ka ise sellistes elatud ja lausa Tammsaarel (see meenutabjuba ühte vene filmi kus mees eksis teise linna sama nimega tänavas asuvasse samasugusesse korterisse) mis igas suuremas linnas olemas ja nenditud, et avarust on lihtsalt vähe. 200 m2 on sihuke keskklassi taks, mis on parasjagu väike (kütmiseks) ja parasjagu suur elamiseks. Jala töölkäimise võimalus on muidugi omaette luksus, mis korvab puuduvaid ruutmeetreid ja eks see seletab ka PP väga head füüsilist vormi, kuid ikkagi on see vaid kompensatsioonimehhanism, mille ülesanne on korvata klaustrofoobilisi eluolusid.

See, et PP pole pangaori paistab tema jutust õnneks välja. Mees julgeb öelda asju,mida pangavõlglane öelda ei söenda. Siit aga selgubki, et kui tahad vaikelu saavutada, siis tuleb töövõimeline seltskond pangaorjastada. Selliseid vihjeid on mulle ka korduvalt jagatud ja kuid pärast lühikest proovimist sai tolle süsteemi olemus kärmelt selgeks ning arvan, et Eesti riik saab olla vaid siis iseseisev, kui ministrite ja rahvasaadikute võlakoorem ei ületa nende isiklikkua aastast SKP-d. Pigem oleks veel karmim ja tõmbaks joone 6 kuu peale.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole sinuga absoluutselt nõus.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Küll leiaks ka Eestist Touri kommenteerima, kellel on aga aega nädala sees 5 tundi järjest telekat vahtida on hoopis iseküsimus - ETVl Touri üle kanda on mõttetu - kas YLE näitab?

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Priidu argumentatsioon ei vääri isegi kommenteerimist.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Õigete majade hinnad algavad viiest miljonist kroonist, kõik muu alla selle on põllupealne saast...

Kes teeb statistika, kui palju eestlasi elab saastas?

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

"Oletame, et ajakirjanik ei luba soodustuse eest ja temalt ei küsita vastutasuks mitte midagi. Miks see siiski häirib? Väga lihtne – tegemist on ametipositsiooni kasutamisega selleks, et võita endale privileege. Inimene, kes kasutab ära mingi võimuga (ajakirjandus seda on) seostuvat ametipositsiooni, muutub automaatselt kaasinimeste silmis ebausaldusväärseks.

Küsimus ei ole niivõrd selles, mida ta konkreetsel juhtumi puhul vastuteeneks teeb või ei tee, vaid isikuomadustes – on oht, et inimene seab ametiülesannetest kõrgemale isikliku heaolu ja kasutab positsiooni iseenda, mitte ühiskonna, lugejate hüvanguks. Ajakirjaniku puhul polegi niivõrd tähtis mitte see, mida ta sellest murutraktorifirmast hiljem kirjutab, nutikam seda ei teegi. Pigem on ohtlik see, mis ta kirjutamata jätab – kas siis teadlikult või alateadlikult paneb inimene ennast olukorda, kus tal oleks ebamugav mõnda teemat puutuda, kuna ta on sidunud ennast ja oma ametipositsiooni soodustusega.

Neile ajakirjanikele, kes kahtlevad, kuidas on õige käituda, on heaks orientiiriks eetikakoodeks. „Ajakirjanik ei võta vastu ametikohti, soodustusi, tasu ega kingitusi, mis tekitavad seoses tema ajakirjanikutööga huvide konflikti ja võivad vähendada tema usaldusväärsust.” Ent tegelikult pole õiglase maailmatunnetusega inimesele koodeksit vaja, sest nad ei kasuta positsiooni isikliku heaolu parandamiseks. Eetikakoodeks annab ülevaate elukutse esindajate käitumispõhimõtetest väljapoole elukutset – annab kindlustunde, et ameti esindajad käituvad väärikalt. Koodeksile saab viidata, kui nad seda ei tee. Lihtsam on ametkonna sees probleemidega tegeleda, vajadusel töösuhted lõpetada."

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

See tasuta võistlustel käimine on samasse auku

http://www.ap3.ee/opinion/2012/7/2/volvod-toendavad-riigikogu-eetilist-kuundimatust

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

PS! Täna algab Eestis U19 EM-finaalturniir

Samavõrdset rattaspordiüritust ei saa meil vast kunagi olema :-)

 
At 14:00, Anonymous Vambulo Lagunov said...

Kas tänast Eesti Päebvalehte olete vaadanud? See on niigi õhuke, vaid 20 lk, aga sellest on neli lehekülge pühandatud Eesti koondisele U-19 EM-il, kusjuures ühel paarisküljel on absoluutne dominant Eesti lipp ja teisel on üle kahe külje jalgpalliplatsi taustale laotatud Eesti meeskonna mängijate pildid ja statistika. Kõik selle oleks saanud vabalt leheküljele paigutada, aga ei - vaja on ikka see jalgpall, kus, ennustan, Eesti kokku üle ühe värava ei löö, saab kolm kaotust ja väravate vahega ligi miinus kümme, ikkagi suureks puhuda.


Loogiline ju, läbiaegade suurim spordivõistlus mis Eestis on peetud.

Või mis sa arvad et Iluuisutamise EM või U 27 laskesuusa EM on tähtsam?:D:D:D


Ja ega sinusugused ei saagi aru selle turniiri õigest tähtsusest.

troll
Jään jälle ootama sinu vastuseid

 
At 14:40, Blogger Priit Pullerits said...

Mis sellisele küsimusele ikka vastata... Isegi suvaline murdmaasuusatamise MK-etapp Otepääl, kust sugugi kõik maailma parimad pole osa võtnud, on oma tasemelt kõvem kui U19 EM. Nende jumbude tase, kes tulevad siia mängima, ei küüni veel kusagile. Küll näete, publik näitab seda - ei kogu need mängud suurtes linnades soojal suvisel puhkuste ajal tribüünidele sama palju vaatajaid nagu suusatamise MK-etapid külmal talvisel ajal metsade äärde pealinnast väga kaugele lume sisse.

 
At 14:47, Anonymous Vambulo Lagunov said...

Heh jumbude tase jah:D:D:D

Pole vist ikka saanud aru selle turniiri eesmärgist

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Hispaania 6 jumbut on Barcelona klubi listis.

Jalgpall on suurem kui jalgrattasport. Ise jälgin mõlemat, käisin Ukrainas ka kahte mängu vaatamas, tahaks ka tuuri kunagi vaatama minna.

M

 
At 14:53, Anonymous Vambulo Lagunov said...

Vaevalt, et Otepää MK etappile oleks nii palju vaatajaid tulnud, kui oleks teatud mis masti mees tegelikult Veerpalu ja co on

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

PP: Isegi suvaline murdmaasuusatamise MK-etapp Otepääl, kust sugugi kõik maailma parimad pole osa võtnud, on oma tasemelt kõvem kui U19 EM.

yes! nyyd saan aru miks PP enam ametlikult spordiajakirjanike liidu liige pole ;) et publiku hulk määrab ära võistluse taseme!!!

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Lapsena sai ikka päris palju rattaga sõidetud. Vist iga päev, kui ilm lubas. Mõnikord sõitsime võidu, mõnikord niisama. Vahepeal sõitsime käed lenksudest lahti ja tegime muid trikke. Ma olin ikka päris osav.
Ühel hetkel aga kasvasin suureks ja iga päev enam rattaga ei sõida. Tegelikult pole juba päris kaua sõitnud.
Ma pole küll rattavõistlustel osalenud, aga arvan, et tean rattasõidust kõike. Ja Touril suudaksin ka grupis püsida - mis see tuules sõitmine ära ei ole, ainult head ratast oleks vaja. Kurat, raha ei ole et osta.
Triip

 
At 15:07, Anonymous Vambulo Lagunov said...

Super triip, sajandi kommentaar:D!

 
At 15:08, Anonymous Natuke faktidest said...

Teades, et need täna tulevad, ootasin ühe päeva. Ja faktid, erinevalt emotsioonidest, saabusidki.

Eelmine nädal:
Kergejõustik, kus eestlased möllasid ja medali tõid, selili ja see on veel vähe öeldud. Rattaslängis öeldakse vist, et said valgusaastaga.

Teletop:
1. «Jalgpalli EM: Hispaania-Itaalia» 211 000
2. «Jalgpalli EM: Portugal-Hispaania» 178 000
3. «Jalgpalli EM: Saksamaa-Itaalia» 142 000
7.-9. Kergejõustiku EM, 27.06/18.45 93 000
7.-9. Kergejõustiku EM, 30.06/18.55 93 000

Üle-eelmine nädal:
1. «Jalgpalli EM: Inglismaa-Itaalia» 153 000
3. «Jalgpalli EM: Tšehhi-Portugal» 140 000
5. «Jalgpalli EM: Inglismaa-Ukraina» 129 000

Lahmimise asemel võiks uurid ehk kunagisi andmeid, et palju seda ratast vaadatud ka on (vähemalt kahel aastal on eetris olnud?)? Ja mis need suusatamise numbrid olid?

Kui on selline (sellised) nišiala(d), nagu arvata võib, siis saab autor mudellennundust, sudokut jms, kus eestlased ehk edukad on, promoda, sest Eesti televaataja on rääkinud ja numbritega on vähe keerukam vaielda.

Ütleme pealkirjakeeles: jalgpallile ei ole vastast.

Muide, võidupüha paraad sai 151 000 vaatajat. Lihtsalt võrdluseks.

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Ei tahaks seekord raisata aega vaidlemaks Pulleritsuga jalgpalli väärtuste osas - pole aega vastu tuult sylitamisega tegeleda... Kyll aga jääb Pulleritsu teksti osas selgusetuks, miks ta Eurosporti jälgides sõidule pihta ei saanud? Kas tõesti olid nii saamatud kommentaatorid? Mitte just kõige keerulisemast inglise keelest peaks nii mitu korda USAsse reisinud mees ju ikka aru saama...

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall on parem kui seks!

Saller

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

Spordialade vastandamine on nõme! Ega TdF ilmselt meil liiga palju vaatajaid ei ole, kuivõrd vastasel juhul oleks mõni erakanal juba ülekandeõigused ostnud. Oma kultuurituses jätan luuleminutid ja OPi vahest vahele, kuid ego siiski nii suur ei ole, et hakkaks seda mõtetuks tembeldama, argumendiga, et mina seda ei vaata! Jalka on siiski religioon ja seda tuleb näidata! Kasvõi mõeldes sellele, et lapsed sealt mingi tõuke saaksid, sest jalka on küllaltki hea baasharidus teistele aladele. Kui vaadata seda hulka lapsi, kes selle ala trennides käib on seda üksnes seetõttu vaja. Alati ei pea eestlased osalema, kuigi jalka EM-l nad osalesid, mis sest, et finaali ei jõudnud. Justnagu juhtub suusasprindis ja enamustel kergejõustiku aladel. Oleks suht nõme kui me näitaksime ainult neid kontserte ja filme, kus mõni paganausuline osaleb:) Aga sellegipoolest: rattapedena vaataks TdF meeleldi, ka emakeeles.

 
At 16:21, Blogger Priit Pullerits said...

Vaat nüüd on targad koos... Eriti 14:59, kes teab enda arust minust rohkem kui ma ise, väites, et ma ei ole enam spordiajakirjanike liidu liige. Tõesta, tõbras! Ära lahmi, lollpea! (Sellisele lambale ei saagi viisakamalt midagi öelda.)

Edasi, argumenteerijatega, räägime asjalikumas, argumentide keeles. Tõite siin välja EMORi vaatajanumbrid. Okei, panen siia kõrvale mingi "mõttetu" suusatamise vaatajanumbrid tiitlivõistluselt. Vancouveri olümpia 2010:

N 10 v - 278 000
N 30 kl - 269 000
M 50 kl - 262 000
MN sprint - 233 000
N suusavah - 227 000
Tartu maratoni finiš - 162 000

Allikas: EMOR

Millest me siin räägime... Isegi mingi kohalik rahvaspordiüritus kogus nädalavahetuse päevasel ajal rohkem vaatajaid kui Euroopa jalgpall õhtuse prime time'i ajal.

Jalgpallurid, teil ei ole midagi siin vaielda, meeldigu see teile või mitte, Eestis on jalgpallist palju vaadatavamaid alasid - ja need on vastupidavusalad. Sh teie vihatud suusatamine. Kui veel ratast ka näidataks...

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

13:27

YLE ei näita jalgratast, sest et soomalsed ei ole eriti kõvad ratturid. See on ala, kus Eesti tase on veel Soomest kõvasti üle. Soome foorumit lugedes peale meie võistlusi ikka kiidetakse, et kus on meie harrastajatel alles tempo ja mida eriti viimase Tartu Rattaralli järgselt kiideti oli võistluse korraldus. Eriti viidati sellel, kuidas vastutulevad autod kas ise või siis politsei suunamisega tee veerde aeti, kuigi võistluse juhendis on, et võistlus toimub avatud liiklusega trassil. Selles vallas said ka teiste rattavõistluste korraldajad kiita.

Seega jah Eesti rattasport on kõva.
Aga ikkagi, kui valima peaks, siis jalgpall.

11:12

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Tere, hr Pullerits.
Otseselt mulle teie vastandamine ei meeldi, aga osade asjadega olen täiesti päri.
Selline asi, et kas Teile Eurospordist ei piisa? Inglise keelt oskate kindlasti perfektselt. Minu arvates on seal väga asjalikud kommentaarid. Ütleks, et väga-väga asjalikud. Sean Kelly on võitnud ise Tour de France-il viis etappi jne. Alati räägivad nad ratturitest postiivses võtmes, toovad esile nende tugevused ja nõrkused. Mis põhiline, nad naudivad seda. Seda on rõõm kuulata. Ma ei näe, kes Eestis oleks võimaline asjalikult kommenteerima. Ükski ETV spordiajakirjanik hetkel selleks ei sobi. Vanasti oleks olnud Jurtšenko, aga tema lahkus paljuski sellepärast, et ei kannatanud seda ETV ja Kaljuveeri poliitikat enam välja. Loomulikult saaks kaasata endiseid rattureid... Ise näeksin ühe võimalusena, et iga õhtu oleks spordiuudistes mingi viie minutiline pikem lõik, kus seletatakse lahti, mis toimus, mida tegi Taaramäe. Praegu öeldakse vaid koht, umbes ''Taaramäe lõpetas 106. kohaga etapi'', aga see ei ütle ju midagi. Mis toimus vahepeal jne. See on oluline.
Üldiselt on häbilugu, et ETV ei saada sinna isegi reporterit. Väidetavalt ei ole raha. Ma ei saa mida oodatakse, et ta võitma hakkaks või? Krt mees sõidab absoluutses maailmatipus, terve maailm jälgib. Aga ETV jaoks pole see veel oluline. Mõtlemise koht. Eelmine aasta vist käis kohapeal Delfis töötav Jurtšenko. Muidugi on ajakirjanikel mugav, Taaramäe teeb nende eest töö ära. Aga ETV ajakirjanik saaks teha intervjuusid ka spordidirektoritega, teiste sõitjatega jne. Mida teie sellest arvate?

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

OK, PP, aga toome siis ka hiljutisemad andmed, kus meie tipud enam ei võistelnud.

1112

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Tõestan, lollpea - Eesti Spordiajakirjanike Liit (registrikood 80119838) kustutati äriregistrist mai lõpus. Ühendus, mille juhatuse liige on olnud ka Priit Pullerits, ei suutnud oma kohustustega hakkama saada. Õnnitlen!

 
At 17:00, Blogger Tauno said...

Selle aasta TDF ülekandeid veel vaadanud ei ole, aga varasemalt on Eurospordi kommentaatorid vägagi tasemel olnud! Taaramäed teavad nad väga hästi ja ei hoia tema kohalt suud teps mitte kinni. Samuti on võistluse sündmuste seletamine ja kommenteerimine ka siiani ikka heal tasemel olnud.
Taaramäed on muide hea ära tunda kollaste rattakingade järgi. Teiseks tasub seljanumber meelde jätta. Eeslmisel suvel ei olnud mul erilist probleemi Taaramäe pildilt üles leidmisega. Tõsi ma vaatasin siis pigem mägede etappe ja seal oli Taarame enamasti ikka ilusti grupi eesotsas ja grupid suurematel tõusudes ka väiksemad.

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Saate aru inimesed. Kes see viistib tuima rattapedaalimist jälgida(higistavad ka raisad) ja kommenteerida. Sarnane olukod on näiteks kergejõustikus jooksualadega. Kuulake milline kiunumine algab alati Osila ja teiste suust, kui kettaheite või kümnevõistluse asemel näidekase rahvusvahelist pilti jooksualadest. Nad ei ole siiani aru saanud, et jooksud on kergejõustiku põhialad, seal on kõva konkurents ja kõrge tase, muu on kõik ebaolulisem. Vaadake millise taustaga on ERR-is meie spordireporterid. Tiisler oma sportmängude hullusega ajab kõikseeaeg mingit lugu taga. Ei ole enam vanakooli tegijaid, kirusime neid mis me kirusime, aga võrreldes praegustega on vahe nagu öö ja päev. Asi ei ole mitte ainult spordis vaid üleüldiselt inimeste suhtumises ellu.

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Tormasin kohe peale selle postituse lugemist vaatama TdF. Saabusin teleri ette kui sõita jäi 92 km ja peale lõputut vaatamist on jäänud 41. Teate, see on sama igav kui 50 km suusatamine, see variant kus kõik koos minema panevad. Seni pole mitte midagi juhtunud...

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits 16:36
Aga nende numbrite saavutamise juures ei olnud meedia meid veel valgustanud hormoonidest elik eestlaste sohitegemisest, mis nagu selgus, kohati oligi nii vist...

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit, prime time pole siiski mõtet rõhutada, kuivõrd suvi on hapukurgihooaeg televisioonis. Suusa ülekannete juures tuleb arvestada, et siis pole inimestel suurt midagi peale TV passimise teha.

 
At 17:48, Anonymous Natuke faktidest said...

Lugesin mõne aja eest raamatut „Praktikaaruanne“, kus autor tsiteerib Priitu, et fakt on püha, kuid kommentaar vaba. Tundub, et faktid või vähemalt faktide kasutamine pole samuti enam püha.

Esiteks saab ju igaüks aru, et võrrelda olümpiat ja EMi pole adekvaatne, kuid kui isegi EMil iga mängu eest medalit antakse, siis on numbrid täitsa sarnased ja eestlasi jalka EMil polnud ning teise punktini jõuame nüüd.

Teiseks otsis Priit välja muidugi peaaegu hiigelajal, kuigi olemas on ka hoopis hiljutisemad numbrid. Tegu meenutab natuke Krugmani tempu.

Seega. Viimati toimus suusatamise MM (ja mitte EM, mida suusas vist polegi, mis näitab ka väheke ala mõjukust) 2011. aastal.

Vaatame siis neid numbreid. 2011. aasta veebruari lõpp ja märts: mõlema kuu 20 vaadatavamat saate hulgas oli 0 suusatamist. Küll aga mahtus sinna märtsis jalgpalli EMi valikmäng Eesti-Serbia. Sellesama EMi, mis nüüdki teletabelites võimutses. 1:0.

Vaatame veel täpsemalt. Nädalatabelit MMi esimese nädala kohta ei leidnud, kuid teisel nädalal oli tabelis täpselt 0 suusatamist. 2:0.

Priit kindlasti saab täpsemad andmed, kuid pakun, et tabelites pole ka ühtegi tänavust MK-etappi (ainsa erandina Otepää ja sealgi parimana 145 000). See oleks juba 3:0, kuid tundub, et tühja väravasse tagumisena ja see pole põnev.

Muide, Priit, kui sa tahad veel võimsamaid numbreid, siis Torino OMil oli naiste 30 kilomeetri sõidul 329 000 vaatajat. Kahjuks oli küll aasta siis 2006 ja praegu on 2012. Üks ala kahest on kadumas ja hea, kui suusk kergeraksugagi võistelda suudab, kuid eks me tea, kuidas nendel aladel nagu trekisõit ja kahevõistlus läinud on.

Ja nagu sinu leitud number näitab ning kõik järgmised aastad kinnitavad, siis langustrend on juba alanud. Tsaupakaaa, suusk!

 
At 17:56, Anonymous Natuke faktidest said...

Vist jäi segaseks. Mõtlesin, et kui olümpiat võrrelda EMiga, siis saab võrrelda ainsat medalimängu ehk finaali.

Ürituste olulisuselt on olümpia jalgpalli jaoks muidugi viimane ja EM tähtsuselt teine. Esimene MM. Suusas siis olümpia-MM-MK vast?

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall on meeste mäng - seepärast see "autorile" ei meeldigi.

 
At 18:41, Anonymous Marek T said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Mõlemad Eurospordid näitavad U19 EM-i

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Dopingu jutuga teevad jalgpallurid ilmselgelt teistele liiga. MM ajal suri 23 a hispaanlane vähki. Väga sarnane juhtum geenidopingu tagajärgedele. Pealegi sureb noori jalgpallureid nagu kärbseid viimasel ajal. Asjapulgad aga räägivad muinasjuttu puhtaimast spordialast... jätaks edaspidi vaidlemisel dopingu teema mängust välja, siis tunduvad vutifännid täitsa brood vennad olevat.

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Ups ikka EM ajal mitte MM.
1901

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

19:04 ma pole selle hr Pulleritsu postitusega absoluutselt nõus aga Teie isiklik kommentaar autori vastu on madal. Autor ju ei rünnanud isiklikult Teid ja isegi kui ta alavääristas noori vutimehi, polnud see ebaviisakas vormis.

 
At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tunnista ometi, et seekord hüppasid lati alt läbi. Pole lihtsalt enam argumente.
Või on kogu ülejäännud maailm hulluks läinud ja vaid herr Pullerits normaalne? Kui nii, siis... Kahju.

A.

 
At 22:22, Anonymous Natuke faktidest said...

Autor siit mainis mingi hetk, et "segi suvaline murdmaasuusatamise MK-etapp Otepääl, kust sugugi kõik maailma parimad pole osa võtnud, on oma tasemelt kõvem kui U19 EM. Nende jumbude tase, kes tulevad siia mängima, ei küüni veel kusagile. Küll näete, publik näitab seda - ei kogu need mängud suurtes linnades soojal suvisel puhkuste ajal tribüünidele sama palju vaatajaid nagu suusatamise MK-etapid külmal talvisel ajal metsade äärde pealinnast väga kaugele lume sisse."

Postimees kirjutas, et Otepää MK-etappi, mis toimus kahel päeval, vaatas kokku 10 000 inimest.

Kus need 10 000 sellel pildil end peidavad, on muidugi hea küsimus: http://f3.pmo.ee/f/2012/01/23/923554t41hea2b.jpg, kuid see selleks, äkki tõesti on kuskil raja ääres.

Tänane Eesti-Portugali mäng tõi staadionile 6691 pealtvaatajat. Erinevalt suusatamisest on esiteks arv täpne ja teiseks, kui see kahega korrutada (kaks päeva nagu MK-etapp), siis on suusatamine jälle seljatatud.

Autori argumendid purunevad järjest, sest tegemist on mullidega ja faktide vastu ei saa.

Muide, kas autor oskab nimetada mõnda Eestis toimunud U-19 spordikohtumist, kus on olnud 6691 pealtvaatajat? Thought so, öeldakse inglise keeles.

Äkki on aeg vabanduspostituseks?

 
At 22:24, Anonymous Lennart Mägi said...

Eelmise aasta Jalgpalli U-17 MM-i finaali vaatas kohapeal üle 100 000 inimese. Seda on ligi 10 korda rohkem kui Otepää MK etapi parimail päevil. Kas võime sellest järeldada, et jalgpalli U-17 MM-i tase on 10 korda kõrgem kui murdmaasuusatamise MK-l?

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

Publiku numbritest ärge laske end petta. Pileteid jagati tasuta ja see tõi ka inimesed staadionile. Oma raha eest paljud seda "jama" vaadata küll ei soovi.

Jalgpalli, suusa- ja rattaspordi sõber Priit

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

->A 21:35

Pigem peaks enamus põlema minejaid koolis käima ja põhitõed vaidluste ja arutluste kohta endale hankima. See, kui keegi milleski mingi seisukoha esitab, siis ei pea kohe jalaga kõrri kargama.
haritud inimeste diskussioon mingil teemal käibki nii, et keegi esitab mingi hüpoteesi või siis vaatepunkti ning siis arutletakse selle üle, et miks nii ja kas nii on õige või saaks kuidagi teisiti.

Lumpenile ütled, a la ,et autod võiks kasutusest maha võtta selle pärast, et 1) 2) 3) jne.

lumpen ei saa aru, et tegu on lihtsalt mõtte veeretamisega ja läheb peast lolliks.

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Tänaseid U19 finaalturniiri mänge külastas kokku 11138 pealtvaatajat.

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

Oma raha eest paljud seda "jama" vaadata küll ei soovi.

Jalgpalli, suusa- ja rattaspordi sõber Priit ---

no aga mis siis selle jamaga teha? alla MM ja OM on kõik saast? kõik muud võistlused ära keelata? PP ei käi oma raha eest ka võistlemas.

 
At 05:46, Anonymous Anonüümne said...

Lumpen on pöördesse läinud.
Teet

 
At 08:45, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

to 23.45
On äärmiselt ekslik arvata, et kõik need pealtvaatajad on pileti ostnud ja põlenud soovist maksku mis maksab sinna staadionile saada.
Need pealtvaatajate numbrid ei ole adekvaatsed. See on sama kui Otepää MK etapile pääseks tasuta.

Jätkuvalt jalgpalli, suusa- ja rattaspordi sõber Priit

 
At 09:00, Blogger Priit Pullerits said...

Marek T, 18:41, nii isiklikult ja nimeliselt ja vaenulikult ja mõnitavalt solvavat kommentaari, nagu teie siia jätsite, pole vist keegi siia juba tükk aega jätnud. Ja lausa hämmastav, Marek T, et te ise ka oma kultuuritusest ja igasuguse hea maiste piiri ületamisest teise isiku ründamisel-halvustamisel aru ei saa. Te olete tõeliselt tundetu ajukääbik! Häbi teile siin kõigi ees!

 
At 09:01, Anonymous Anonüümne said...

http://jalgpall.ee/news.php?st=style_fp.css&news_id=3967

Uhuhuu... Kui palju suusa juunioride mm-il Otepääl pealtaavajaid oli?
Saa aru Priit, et jalgpall on oma mastaapsuse, populaarsuse jne täiesti võrreldamatu teiste aladega.
Ära ole nii kibestunud ja mine vaata reedel head vutti (enne muidugi tee trenn ära) :)

 
At 09:10, Blogger Priit Pullerits said...

Kahjuks on siin veel teisi kultuurituid ja matse, nagu 19:04, kes arvavad, et kõige õigem argument on see, kui nad teist inimest isiklikult mõnitavad. Näete, isegi teised kommentaatorid, nagu 19:54, peavad teiesuguseid mölakaid korrale kutsuma (kasutan, jah, siin teie vastu krõbadaid sõnu, mida muidu teise vastu ei kasutaks, aga see on ilmselt teie postitustest lähtudes keel, milles te end kõige kodusemalt tunnete, nii et oma sõnumi paremini arusaadavaks tegemiseks pean laskuma teie tasemele, kahjuks.) Häbi-häbi kõigile sellistele siin teiste ees!

Nüüd saan ka aru, miks need mõnitajad alati end argpükslikult varju jätavad ja täisnime alla ei pane - endal ka oleks neil häbi oma sõnade pärast. Anonüümselt haukuma on sellised matsid aga kõvad, oi kui kõvad.

Nagu näete, siis kõigi nende sõnavõtud, kes mind isiklikult ründavad ja kasutavad solvavat keelt, kustutan ma ära.

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Nõus, Priit, et isiklikut ründavad kommentaarid on nõmedad ja kustutamist väärt. Aga paraku saavad ainult sellised kommentaarid Sinupoolse reageeringu. Argumenteeritud viisakas kommentaar või küsimus, kui see on sinu seisukohale vastu, jääb üldjuhul Sinupoolse argumenteeritud vastuseta. Mõttekoht.

 
At 09:40, Blogger Priit Pullerits said...

...Vabandust, alati ei jõua kõigile küsijatele vastata. Tõesti, olen nõus, asjalikud küsimused väärivad rohkem vastust kui kraaklejate rünnakud - aga paraku võtavad nood pahatahtlikud mul enamuse ajast, sest enda eest tuleb ju seista, kui sulle kallale tungitakse.

Ja mõnikord on asjalikud küsimused nii head, et ei oskagi neile miskit kohe vastata :)

Teie märkus on konstruktiivne, püüan sellega edaspidi paremini arvestada. Aitäh!

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Marek T kommentaari 18:41 poleks küll tarvitsenud ära kustutada, seal oli välja toodud mitmeid aspekte ja küsimusi, millele oodanuks blogipidaja kommentaari. See, et keegi kellelegi risti vastu räägib, ei tähenda solvamist ja mõnitamist.

 
At 10:09, Blogger Priit Pullerits said...

Marek T sõnakasutus - halvustavad, mõnitavad, ründavad sõnad ja väljendid - oli igasugust talutava maitse piiri ja tsiviliseeritud väitluse tavasid ületav. Rohkem ma sel teemal ei peatu, ükskõik, mis küsimused seal lisaks olid. Kui inimene ei oska end väljendada ilma teist inimest sõimusopaga üle valamata, siis ei vääri temasugune rohkemat kui delete-nuppu.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

"Kommentaare tahaks, aga ainult selliseid, mis meeldivad!"

Mõttekoht demokraatia seisukohalt

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

"Te olete tõeliselt tundetu ajukääbik!" - kas see ei ole solvav Priit

"sest enda eest tuleb ju seista, kui sulle kallale tungitakse" - seisad sellega jooksed minema - kah variant!

 
At 10:32, Blogger Priit Pullerits said...

Krt, jälle väänate asju!

10:23 - ei, siia jäävad alles ka kriitilised ja teistsuguseid seisukohti kaitsvad kommentaarid, kuid - pange nüüd hästi tähele! -, kui need ei lähe üle isiklikeks ja solvavateks ja halvustavateks rünnakuteks.

10:25 - sellistega, kes sind mõnitavad, tulebki rääkida teistsuguses, veidi jõhkramas keeles, nagu siin äsja eespool kirjutasin - jätke see meelde! -, millest nad on võimelised aru saama ehk tuleb laskuda nende tasemele, paraku ja kahjuks.

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:48, Blogger Madis said...

Kes tahavad TdF arvutist vaadata ja pole veel leidnud variante:
http://www.procyclinglive.com/livestream/#

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Priidule- täielik põhulõug, 19.23
Priit vastu- väga hästi kommenteeritud sõnavõtt!Tak derzat,Jalgpallur! 10.01
Kuidas tead kindlalt, et kommenteerija jalgpallur on? Faktid?

 
At 11:13, Blogger Priit Pullerits said...

10:33 - proovige uuesti, ilma 16.-18. sõnadeta.

 
At 11:18, Blogger Tauno said...

Muide, kas keegi teab kommenteerida kui kaugel Kangert on sellest, et Astana võistkonnas TdF rivistusse saada?
Sel aastal ei ole, aga kas järgmisel suvel oleks juba lootust TdF-l kahele meie mehele kaasa elada?

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:29, Blogger Priit Pullerits said...

Lugeda ei oska või, 10:33 ja 11:26 - ma ju ütlesin, et ilma 16.-18. sõnadeta.

 
At 12:57, Anonymous Natuke faktidest said...

Äkki räägiks nüüd faktidest? ;) Ei maksa teemat mujalt tüürida, kuigi solvamine pole kena, tuleks oma väidete eest ka vastutus võtta.

It takes a big man to admit he’s wrong. It takes a bigger man to do something about it, nagu öeldakse.

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Olgem täpsed - Fletch tunnistas:"I am NOT a big man." Ma pole tähele pannud,et PP spordis ennast parimaks oleks pidanud.

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

10:25 - sellistega, kes sind mõnitavad, tulebki rääkida teistsuguses, veidi jõhkramas keeles, nagu siin äsja eespool kirjutasin - jätke see meelde! -, millest nad on võimelised aru saama ehk tuleb laskuda nende tasemele, paraku ja kahjuks - kas sinu kui õppejõu tase ei peaks kõrgemale küündima?

 
At 22:05, Blogger Priit Pullerits said...

Kas me tunneme teineteist, 13:12, et mind sinatate?

 
At 23:03, Anonymous Lennart Mägi said...

Kas Priit Pullerits on lõhestunud isiksus, et kodanik 13:12 peaks tema poole mitmuse vormis pöörduma?

 
At 10:42, Blogger Priit Pullerits said...

...Ei ole, lihtsalt minu lastetuba on mulle õpetanud - erinevalt teist, kellele see asi paistab ikka täitsa võõras -, et võõrast täiskasvanud inimest ei sinatata, vaid teietatakse. Ja et teie kasvatuse puudujääke veel tasandada, siis olgu lisatud, et sina peale üleminekuks teeb ettepaneku vanem nooremale. Teie, Lennart Mägi, olete igal juhul minust noorem, ja teile ei ola ma sinatamiseks küll ettepanekut teinud.

 
At 11:07, Blogger Tauno said...

Ma ei saa jätta mitte nüüd teemat torkimata. Teietamise tava on ka mulle kummaline.
Jah, on mindki kasvatatud ja ma olen hästi teadlik, et seda PEETAKSE tihti viisakuse ja lugupidamise märgiks.
Aga mul on kaunis keeruline leida selle tava loogilist alusmõtet, et MIKS peaks ühe inimese mitmuses kõnetamine olema lugupidamise märk. Tava on olemas jah, aga mis on see loogiline algpõhjus, miks see tava peab just selline olema, sellest ei saa siiani aru. Viisakus ja lugupidamine ei sõltu minu jaoks sellest, mitmes isikus ma kellegi poole pöördun.

 
At 11:27, Blogger GuidoMukk said...

Ma olen Priiduga nõus..kuid ei taha mina et eesti saamatut spordikommentaatorid minu lemmik ala kommenteerimise ja edastamise kallale lähevad. Kes se tahab et Kaljuveer mikrofoniga Taaramäed taga ajaks ja oma statistikast lähtuvaid mina tean ja numbrid näitavad küsimusi esitavad. Jalgrattasport ei ole nii must-valhe.
Olen väga rahul Kelly ja muude eks sõidumeste kommentaaridega eurospordis.
Ka Eestis kindlasti leiaks asjalikud mehed juttu sellest rääkima..ja on ka ju kuulus ETV legend et tujukas Kaljuveer lõi Jurtsenko minema sest see jahus liiga palju rattaspordi kui ala suurusest.
Kui arvate et eesti on jalgpalli maa, siis eksite rängalt. Jahh jalgrattasport on euroopas spordiala nr. 2 jalgapalli järel..Eestis on ta ala number 24 meediakajastuselt ja huvilt. Las jääbki nii kuni ei tule peale teise mõtlemisega põlvkonda.
Muidugi rahad..
Jalgpallis liikuvad rahad kõrvaldavad me viimased kõhklused ja kahtlused.
Linnalegendidest veel üks..miks pole jalpalli korralikult dopingukasutusest läbi puistatud.? Hooajad on ülipikad ja rasked ja kindlasti oleks abi taastumist aitavatest vahenditest.
Suured rahad ei lase ühelgi dopinguagentuurile jalgpalli peale valjusti uriseda. Kui isegi Lance Arnstrong suudab aasta kümemndi meid lollitada ja oma rahadega dopinguskandaali eemale hoida..miks seda ei peaks siis suutma suur jalgpall.
Sama Puerto nimekiri millega kõrbesid Ullrich jt. mehed. Arvate et selles olid vaid ratturid? Ei olenud..seal oli ka pool Barcelonat, terve Real ja ka hispaania tennisistid.
Aitab vandenõu teooriatest.

 
At 13:00, Anonymous Lennart Mägi said...

Härra Pullerits, kus kohas ma Teid küll sinatanud olen? Ka mina teietan võõraid täiskasvanuid, viisakuse eesmärgil. Antud juhul olete Te mind küll alatult laimanud. Kas läheme kohtusse?

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Lennart Mägi, palun ärge pange tähele PP vassimisi. Kui inimesel puudub aeg või huvi süvenemiseks, siis ilmuvadki kommentaarid nagu 11:07. Elame üle, kui need eksimused ilmuvad internetis. Halvem, kui need jõuavad ajalehte või veel hullem kui raamatusse.

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

15:47 - Kuldsed sõnad. 12 points.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Mulle meeldiks ka kui näidataks GT võistlusi - samas tuleb nõustuda Guido Mukk'iga on see ETV sporditoimetuse koosseisule mõeldes üsna lootusetu. Kuigi siis kui Kirsipuu liidrina sõitis vist TV1 (noh see mis alguses sõnajalgade oma oli) näitas mingit osa sellest kus Kirsipuu liider oli. Peab ütlema, et said hakkama. Kommenteerijateks oli vist Toomas Kirsipuu ja ...
Samuti oleks võimalik jalgrattureil kommenteerida lastes seda võimalik lahendada küll.
Samas eks see kommentaaride ja ka kustutatute hulk näitab ja tõestab nii ühtede kui ka teiste väidete paikapidavust.
Igatahes julge temp, samas rohkem närvi. :))
Terv. Toomas

 
At 12:56, Blogger Priit Pullerits said...

Haledalt kukkusite vahele, Lennart Mägi või kes iganes, väga haledalt! Toon vaid ühe näite teie sinatamisest (kõige esimene kommentaar minu loole "Kes päästab Eesti suusatamise"):

At 16:54, Anonymous Lennart Mägi said...

Priit, ei ole siin midagi case closed ja sinu võit.

Lennart Mägi, kas nüüd on teis ka mehisust, et vabandate? Ja järgmised mehed samuti, kes talle kriitikavabalt kaasa kiitsid?

 
At 22:53, Anonymous Lennart Mägi said...

Mille eest ma küll vabandama peaks? Ma ju esitasin täiesti ausa küsimuse, et kus kohas ma teid sinatanud olen. Teie leidsite vastuse ja ma aksepteerin seda ning tunnistan, et antud juhul tõepoolest olen teid sinatanud. Laimanud olete te mind siiski, kuna väidate, et ma ei tunne kommet võõraid inimesi teietada. Tunnen küll. Ja üritan ka seda ise järgida. Kuigi nagu näha, siis vahel tulevad inimlikud eksimused sisse.

Aga kuna te ilmselgelt pole aru saanud mida mu sarkastiline küsimus teie lõhestunud isiksuse kohta tähendas, siis meeleldi selgitan pikemalt. Kust kohast on üldse pärit see teietamise komme Eestis? Eks see sai alguse ikka sellest, kui saksa mõisnikul ei kõlvanud enam, et tema töölised va matsid räägivad temaga samamoodi kui matside omavahelises kõnes. Seega tuli hakata mõisnikut teietama, et näidata välja oma lugupidamist kõrgema klassi inimese suhtes. Nö sama klassi inimesed omavahel loomulikult ei teietanud vaid ütlesid ikka sina, nagu on normaalne omavaheline suhtlus. Tänapäeval on teietamisest saanud tavapärase kõne osa, mis iseenesest ei väljenda mingit klassilist vahet, vaid on lihtsalt tavaline kõnepruuk. Aga kui keegi hakkab kõva häälega nõudma, et TEDA teietatakse ning teeb suurt lärmi sellest, et keegi julges teda sinatada, siis on tegu ilmselge pretensiooniga, et "Teie matsid peate mind kui mõisahärrat ikka teistmoodi kõnetama!" Kuivõrd ma ei ole kuulnud, et härra Pulleritsu näol oleks tegu mõisahärraga, siis jäigi üle (irooniline) variant, et tegu on mitmistunud isikuga, keda tuleb mitmuses kõnetada.

 
At 23:40, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 01:47, Anonymous Anonüümne said...

See jutt oli nüüd ikka puhas kuld!! Paraku on ikkagi poliitvaraste rahapesu alad ja päris spordi alad ja ei tea meenutada aega kui Eestis oleks tähelepanu saanud need inimesed kes Eestist tegelikult maailma tipus on olnud paraku. Ja ei tea ka väga neid kodu eestlasi kes Eesti lipu kuskile masti enam saaks. Valetage palju valetate reaalsus jääb reaalsuseks. Velo ja motokrossi mehed on teinud selle suure töö aasta kümnete jooksul ja naiste tennis, Märtin ja Baruto on teinud mis suutnud uskumatul tasemel arvestades Eesti vastuseisu ja maksimaalselt takistades. Michael Roos, Poom ja sellega on enam vähem rivi lõpetatud. Motokrossiga on küll Eestis ka tänaseks ühele pool ajupuuduliku kuritegeliku ja täiesti harimatu võimu hulluses ala föderatsiooni süsteemse spordi lõhkumise tulemusena. 80a tööd hävitati viimase 10nega. Leokid küll sõidavad veel tehase teamides mida Eestlastega kunagi enam ilmselt ei juhtu ja millest Eestlased ei saanudki jällegi aru kunagi, mis level see on ja mida see tähendab.
Varaste presidentki ei tunnustanud Tanel Leokit 15a Eestit +/-17 riigis Eesti lipuga maailma tipp alal eetris hoidmise eest 30+ nädalvahetusel ! Et selline rahvus ja „riik“ siis …
Nii, et velo tuleks nüüd hoida enam, kui kätepeal sest rohkem neid tipp alasid Eestist reaalselt ei tule mida keegi ka teaks või vaataks maailmas. Kuskil metsa lauajooksu või ninaga herneveeretamist olematus konkurentsis ikka tehakse aga sellest ei tea peale Lembutu Kuuse, rahapesijate ja ajupesu sfääris olevate keegi kunagi midagi.

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

pullirits, sa oled üks väga rumal inimene. Kuidas sa küll kooli ära lõpetanud oled? Või on su haigus hiljem välja löönud? Palun mine ravile! Sa vajad seda!

 
At 08:14, Blogger yanmaneee said...

vapormax
kyrie 3
adidas yeezy
birkin bag
kyrie 4
yeezy boost 350 v2
calvin klein outlet
lebron soldier 11
adidas stan smith shoes
adidas nmd

 
At 10:37, Blogger yanmaneee said...

nike air max
supreme hoodie
longchamp outlet
kyrie 3 shoes
nike foamposite
coach purse
kevin durant shoes
curry 7
golden goose sale
nike air max 2018

 
At 16:27, Anonymous http://ariadnetravel.com said...

Fantastic site. Lots of helpful information here. I am sending it to some pals ans additionally sharing in delicious. And of course, thank you on your effort! http://ariadnetravel.com/

 
At 14:10, Anonymous casa paradiso said...

Considerably, the post is in reality the finest on that laudable topic. I fit in with your conclusions and can eagerly look forward to your incoming updates. Saying thanks definitely will not simply just be enough, for the outstanding clarity in your writing. I will certainly at once grab your rss feed to stay privy of any kind of updates. Pleasant work and also much success in your business efforts!   casa paradiso

 

Postita kommentaar

<< Esileht