neljapäev, september 04, 2014

Pullerits: Kas Venemaa sportlased tuleb Eestist eemale hoida?

Ei jagu Euroopas jõudu ja mõttelendu, rääkimata suurte protsesside hoomamisest ja nende mõjutamisest. Valitseb hambutus. Mis siis üle jääb? Ega jäägi muud üle, kui väike inimene peab haarama initsiatiivi ning ütlema suurtele, mida ja kuidas teha, et ka tolku tõuseks.

Neljapäevase Postimehe arvamusküljel argumenteerisin, miks on tagumine aeg hakata boikoteerima Venemaa spordivõistlusi ja Venemaad spordivõistlustel, eriti jalgpallis ja jäähokis, kahel alal, mis venelastele korda ja südamesse lähevad, ning miks boikotile esitatavad vastuväited stiilis, et «milleks karistada poliitikute sigaduste eest sportlasi», võib väheväärtuslikena kanalisatsioonist alla lasta.

Mõtlesin ka sellele, kas näiteks Klubi Tartu Maraton ning teised siinsete suurte võistluste korraldajad peaks midagi ette võtma, et tõrjuda Venemaa inimesi meie jõuproovidelt. Küsimuses on mastaapi. Näiteks Tartu rattaralli pikal distantsil oli tänavu kõige rohkem välismaalasi stardis just Venemaalt – 121. Jooksumaratonil samuti – 49. (Võrdluseks: rattarallil Soome esindajaid 59 ja Läti esindajaid 48, jooksumaratonil Läti esindajaid 31 ja Soome esindajaid kõigest 9. Ja veel: siin ei saa Läti esindajate kohta öelda lätlased ega Soome esindajate kohta soomlased, sest me ei tea, kui palju oli Läti esindajate seas näiteks venelasi ja kui palju Soome esindajate hulgas näiteks somaallasi.) Tartu suusamaratonil 2012 (inglise keeles lisataks: the last year about which figures are publicly available) oli Soome esindajaid stardis 289, Venemaa esindajaid 149 ja Läti esindajaid 81. Tartu rattamaratonil 2011 (taas: viimatised sellekohased avalikud andmed) oli Läti esindjaid 289 ja Venemaa esindajaid 63 ehk ühe võrra rohkem kui Leedu esindajaid.

Niisiis moodustavad Venemaalt tulnud inimesed küllaltki märkimisväärse osa mitte ainult välismaalaste üldarvust Klubi Tartu Maraton üritustel, vaid moodustavad tähelepandava osa kogu osalejaskonnast.

Kas me võiks Ukrainas alustatud sõja vastu protestimiseks keelata Venemaa sportlaste osalemise Eestis peetavatel rahvaspordiüritustel?

Jah, keelata võiks – aga mis on selle mõte? Postimehes avaldatud kolumnis argumenteerisin jalgpalli MM-turniiri Venemaalt äravõtmise ja jäähoki MMil Venemaa meeskonna vastu mängimisest keeldumist sellega, et niisugused sammud tähendaks Venemaale nonde kahe ala sealset populaarsust arvestades küllalti valusat hoopi eneseuhkuse pihta. Niisugused sammud pälviks üleilmset tähelepanu. Aga kui me keelaks Venemaa sportlaste osalemise Eesti massispordiüritustel, siis kes seda märkaks? Hüva, võib-olla mõni Läti või Soome väljaanne kajastaks seda – ja soomlaste puhul ei julge ma küll uskuda, et nende fookus ei langeks eestlaste sammu hukkamõistmisele –, aga laiem üleilmne tähelepanu, rääkimata Venemaale tugeva ninanipsu andmisest, jääks küll ära.

Seetõttu, midagi pole parata, tuleb meil Venemaa esindajatega ka peatsel rattamaratonil mõõtu võtta. Ma loodan, et iga Eesti startija annab endast parima, et võimalikult paljud Venemaa esindajad selja taha jätta. Nagu mina korraldasin Võru rattarallil, enne finišisirget kurvis pisut riskides, lõpuspurdi, peaasi, et Venemaa sõitjast mööda saada. Ja ma sain! Priit Pullerits – Venemaa 1:0.
******
Sand Flats Recreation Area seen from Hell's Revenge Trail, Moab, Utah, 25. aprill 2012. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Venemaa jäähokimeeskonna maailmameistritiitli tähistamine Moskvas tänavu mais. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Venelastele läheb hoki kohutavalt korda - siin uisutab jääl nende president Vladimir Putin. Just seetõttu tulebki Venemaad jäähokis boikoteerida. Foto: ITAR-TASS/Scanpix
Foto 3: Venemaa president Vladimir Putin vaatab koos ROKi presidendi sakslase Thomas Bachiga, kuidas USA alistab Sotši olümpial alagrupimängus Venemaa. Foto: ITAR-TASS/Scanpix

73 Kommentaarid:

At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Alustaksime teisest otsast. Meie nimekaim korvpallisats Kalev peab loobuma idaliigast (loe:NL meistrivõistlustest). On arusaamatu, millstest põhimõtetest, tõekspidamistest see kamp klubi eestvedajaid lähtuvad? Aga näib, et põhimõtteid lihtsalt polegi, hooaeg pannakse paika läbirääkimistel maksuametiga?! Stipendiaati Skelet võib juba palli põrgatamas näha, lisanduvad ilmselt ka USA hoovikossu statistid. See mansa väärib nimetust Stroitel.

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Peand nüüd natuke hoogu, oraator. Kuhume me oma katkiste liigestega jooksuhaudadesse tormame? Noorem põlvkond ka hoopis teiste väärtusega.

 
At 08:31, Anonymous Anonüümne said...

Värskes Jooksja ajakirjas oli artikkel Eesti suurima jooksusarjast Linnajooksud. Artikli alguses oli toodud, et sarjas on teisel kohal Sergei Tserepannikov. Hiljem oli aga mainitud, et Tserepannikov ööjooksul diskvalifitseeriti. Sellest on ka varem räägitud, et kolm meest jooksid seal umbes 2km lühema raja ja jõudsid enne tegelikku võitjat finishisse ning nad võeti seejärel maha. Vaadates nüüd finishiprotokolle, on kõigile neile märgitud üks ja sama lõpuaeg kohtadele 4-6. Kuidas selline asi on ühes suurimas Eesti jooksuvõistlusel võimalik? Kes on kelle ära ostnud? Kogu see asi lõhnab kuidagi väga halvasti. Peaks vist pealtnägijale vihjama?

 
At 08:39, Anonymous Anonüümne said...

Midagi ei arva. Kui, siis ainult seda, et see ettepanek on veidi skisofreeniline ja klikinäljane oma kuntslikus kategoorilisuses.

 
At 08:43, Anonymous Gustav, your gruppetto buddie from Riisipere said...

PP räägib õiget juttu.
We must chase them down to the Gates of Hell!!!

 
At 08:45, Anonymous Anonüümne said...

Sergo ja co ennistati täiesti loogiliste põhjste pärast.
Ära lahmi niisama.

 
At 09:05, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav oleks teada, nendest "täiesti loogilistest" põhjustest. EM-l jäi 3000m takistusjooksja kullast ilma särgi seljast võtmise tõttu. Eestis on võimalik jooksuvõistlusi või sarju võita nii, et ei pea täis distantsi läbimagi. Jooksusarjas liidetakse kokku minutid ja sekundid. Mismoodi on võimalik kolme mehe aegu niivõrd täpselt ennustada? Kas see pole mitte äärmiselt ebaõiglane konkurentide suhtes, kui lõpus jääb vahe sekundite küsimuseks. Kuid ilmselt keenialane ei protesteeri ning tulemuseks on järgmine JOKK skeem.

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Eestis on ka võimalik olla maratonitiimi liige ja saada stipendiumi olemata ühtki maratoni läbi jooksmata. 8))))))))) Kes seal olidki, Kivistik ja 1-2 Luige õdedest.
Aga eks T.Tarm teab paremini. Ei saa väita, et selles pole oma loogikat. Samuti see kolmik, kes korraldajate süül puusse panid - mingi kohad peab ju neile andma? Aga kas me ei kaldu teemast kõrvale? Millal blogiomanik loomingulisest kriisist välja saab ja korralikke teemasid hakkab käsitlema?

 
At 10:39, Blogger Priit Pullerits said...

Aga mis sel teemal viga on? Venemaaga asjade klaarimisest ja Venemaa boikoteerimisest praegu olulisemat teemat meie regioonis küll ei ole. Teie arutelu mingist ööjooksust - see on nagu imikutele unejutu ajamine.

 
At 10:54, Blogger Indrek Sarapuu said...

Ahsoo, siis mitte ainult harrastajate jalgrattasporti pole ilmunud selline mõiste nagu "arvestuslik aeg", vaid ka jooksu. Minu jaoks ka müstika. Ei pea rada läbi tegema tervenisti, aeg tõmmatakse pastakast pärast kokku :S

 
At 11:24, Anonymous Maire said...

Aga mulle meeldib PP - kartmatu, intelligentne, salapärane, omab väga väärikaid ja mõjuvõimsaid tuttavaid (Ansip, Coe, ...). See on oluliselt rohkem kui karvane rind ja pehkinud surfilaud.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin Mister Holdeni blogi. Jaaah, hoole ja armastusega kirjutatud. Näha on suure eeskuju PP mõjutusi, mingil määral.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Peep Pahv tänases Postimehe arvamusloos leidis olulisema teema. Nii rumalat juttu pole ammu lugenud. Eks taolise mõttevälgatuse taga peitub inimese tegelik loomus.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Maire, Kaidile meeldivad ka Pullerits, Ansip jne.
Kaidi, on nii?

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Jaroslav Hašeki "Vahva sõdur Svejkis" vist ei olnud ajakirjaniku tüpaaži? Kõrtsmik Palivec, leitnant Dub, ülemleitnant Lukaš ning välipreester Katz olid. Isegi poliitilise politsei agent oli. Aga ajakirjanikku nagu ei mäleta. Mis on kummaline, sest Hašekil oli kindlasti ajakirjanike tegemist ja Maailmasõja eelõhutl ning puhkemisel oli ajakirjanikel väga oluline roll täita. Dr Holdeni breveti-lugu on aga tõesti hea, nagu eelpool öeldakse. Mehine lugemine.

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Kas see Ööjooksu lugu ei näita vajadust rahvajooksude sertifitseerimise järgi? Asi, mille vajadusest T. Tarm ja Kristo Reinsalu on kogu aeg rääkinud.

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas on seotud Pulleritsu saladuslik teade siin blogis, et tal on neil päevil kavas tähtis kohtumine kellegi EPO ehk siis dopinguaine kasutamise tagamaade asjatundjaga ja ärevust tekitav teade, et Eesti teabeteenistuse töötaja - kes omakorda olevat seotud piirülese ebaseadusliku tegevuse uurimisega, on jõuga üle Vene piiri viidud? Pole välistatud, et võeti kinni vales mees. Lugeja, kes ajakirjanik Pulleritsu blogikirjutisi ja meediasõnavõtte jälginud, teab milliste seisukohtadega Pullerist on välja tulnud ja omab mingit pilti Pulleritsu minevikust, et saa küsimust küsimata jätta kas need kaks sündmust on omavahel seotud.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Selge on see, et Pulleritsu neutraliseerimisega lahendaksid venelased kohe mitu küsimust. Ühe asjana laguneks koost Pulleritsu blogi ümber koondunud rahvuslikult meelestatud kestvusharrastuspordi (=jooks, suusk, ratas) harrastajate ring.

 
At 19:47, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, mind ei ole Venemaale röövitud. Täna, reede õhtul tegime Art Soonetsiga Luunja-Aovere tuttuuel teel kiirustrenni. Art tõmbas oma Fordiga ca 60ga ees - kohati ka ligi 70ga - ja mina uhasin tal rattaga järel. Riskantne ja närviline, aga põnev ja fun. Lisaks kuulsin linnapeal räägitavat, et kaastreenijad olla öelnud mu eilse sõidu kohta koos Pauliga tunnustavaid sõnu. Kui nii, siis ei ole suvi mitte asjata läinud. (Aga sügis tuleb nagunii nii, nagu alati.)

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

19:28 olge optimistlikum
On võimalus, et Pullerits jätkab blogi pidamist vangistuses. Sellisel juhul koonduksid rahvuslikult meelestatud kestvusharrastuspordi (=jooks, suusk, ratas) harrastajad veelgi tihedamalt ümber oma vaimse liidri.
Kui see võimalus olemata jääks, siis võiks mõni lingvistiliselt andekas rahvuslikult meelestatud kestvusharrastuspordi harrastaja teatepulga üle võtta ja jätkata blogi pidamist. See oleks siis liiga suurtesse saabastesse astumine, kuid loodame et rakendub esimene võimalus.

 
At 20:05, Anonymous Tennistega jooksin sada neli said...

Hea kommentaar kaposniku röövimise kohta:

venelased ei võta tõsiselt riike kus peaminister on tuhvlialune nolk, kaitseminister on homopoisilik nohik, välisminister on lödi väljanägemisega pehmo ...

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

Tõesti piinlik just välisministri pärast. Oleks siis mehes sisu, aga seda ju pole, rääkiv pea. Vaata kas või Rasmusseni, Paedast 2x vanem kodanik, kuid kõht ei voola pintsaku vahelt välja.

 
At 00:34, Anonymous Anonüümne said...

> Art tõmbas oma Fordiga ca 60ga ees - kohati ka ligi 70ga - ja mina uhasin tal rattaga järel.

Äkki võtaks südame rindu ja prooviks mõnel TT etapil teiste meestega võimeid võrrelda?

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

Art olevat ärimees. Miks ta panniga sõidab?

 
At 10:35, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 20:05 annab valusa kirjelduse meie valitsuse kohta, ent midagi pole teha - raske on talle vastu vaielda, sisuliselt võimatu. See ON oluline, kuidas liidrid välja näevad, mida nad endast projitseerivad. Aga see on nii ränk ja valus teema, et põhivooluajakirjanduses seda juba ei käsitle...

 
At 10:42, Blogger Priit Pullerits said...

Mis panniga, 10:32?! Kui viimati tema autos kohad üle lugesin, siis oli neid seal kaheksa...

Aga kas te eileses PMis KJ Kanguri jalgpallilugu "Huligaanne olevik..." lugesite? Seal oli kirjeldatud sõbraliku Rootsi näitel kõike seda pahelist jalgpallis, mida ma olen oma viimatistes jalgpalli-kriitilistes kirjutistes esile toonud ja mille eest on futbollifanaatikud mind sõimanud. Futbollifanaatikud on lihtsalt ühed pimedusega löödud sõgedikud. Kanguri lugu on siin:
http://sport.postimees.ee/2910225/rootsi-jalgpalli-huligaanne-olevik-ja-lootusrikas-tulevik

Teiseks vaidleb kolleeg Peep Pahv tänases, laupäevases PMis vastu minu üleskutsele boikottida spordis Venemaad. Peebu sõnavõtt on siin:
http://sport.postimees.ee/2911629/venemaa-spordi-totaalne-boikott-voimatu-uksikud-keelud-mottetud

 
At 11:23, Blogger Priit Pullerits said...

Rõõm on tõdeda, et olen oma boikoti-teemalisele kommentaarile, mis ilmus neljapäevases Postimehes ja mida siin eespool linkisin, saanud üllatavalt rohket toetavat tagasisidet ja vastukaja. Poleks osanud arvatagi, et see teema nii paljudele korda läheb ja nii paljud mu ettepanekut jagavad. Kas teie ka?

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Täielik toetus hr Pulleritsu üleskutsele. Seda ebameeldivam oli täna lugeda hr Pahvi sarnase teemaga artiklit Postimehes, mis kutsus üles vastupidisele. Ma ise jumaldan vene muusikat, kultuuri, toitu jmt kuid praegune Putinismus on ületanud igasuguse taluvuse piiri. Istugu oma kuramuse rosakhutoris.
Käesolevas artiklis häirib vaid see, et Postimehega seotud ringkonnad mu meelest suhtuvad korvpalli sallivamalt kui jalkasse. See selleks. Aga Kalevi ühisliiga mängue toetamine ei ole normaalne. See kamp tahab tuua Tallinna CSKA - kurjuse ja ülbuse kehastuse. Maha!

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Couldn't agree more with Mister Pullerits! And my friends from Campognero too.

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

We here in Süd-Estonische province, Russian Empire very much agree too

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe ajakirjanikud Pahv ja Pullerits on, kas igavusest või paremate ideede puudumisel hakanud harrastama üksteisega straw man poksi.
Pullerits võiks parem kirjutada kuidas ta napilt Vene poolt röövimisest pääses. Tõenäoliselt taheti Pullerist üle piiri viia ja sõjaväesse, võib-olla sinnasamasse Pihkva 76. õhudessantvägede diviisi šturmovoi dessantpataljoni. Pullerits oleks siis Vene sõjaväes tagasi, kamorkast antaks kirsasaapad, paar kasutatud portjankasid, pilotka ja bljahaga rihm. Võib-olla oleks antud kohe talvine vorm. Vene sõjaväes käinud meestest on Venemaal puudus Ukraina kriisi tõttu. Siis Pullerits ei kobiseks siin enam. Aga ei saa vist päris aru, millest pääses.

 
At 13:29, Blogger Priit Pullerits said...

Jaa, väga tuttav tuli ette see trööstitu olukord, mida te kirjeldate, 13:09, kõik need portjankad ja pilotkad ja bljahad. Päris õudne, kui niiviisi tagasi mõelda - aga ellu jäin, ja see annabki tugevuse ning - NB! - moraalse õiguse paljude asjade kohta, millest lääne sinisilmad ja vasakliberaalid ning muud toslemid, lödipüksid ja dolbojoobid aru ei saa, kriitiliselt ja jõuliselt sõna võtta ja - olgu otse öeldud - verbaalselt molli sõita igaühele, kes siin põlvist nõtkuma peaks hakkama. Our time has come!

Selg sirgeks, spordimehed, praegune aeg on selline, kus just meie suudame selle riigi ja rahva meelsust õigel ja arukal kursil hoida, eksijaid ja rappa uitajaid korrale kutsuda ning ära hoida igasugused etnost ja natsiooni ohustavad siseriiklikud kõrvalekalded.

Huvitav, mida reamees Kõvatoomas arvab? Või on ta saadetud juba itta või lõunasse salamissioonile?

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Seoses piiri-intsidendiga näidati meie lapsjuhtidele koht suurepärasel kätte. NSVL sõjaväe-karastusega mehed on kõrgema taseme otsustamisest kõrvale lükatud ja tulemus kohe näha - KAPO direktöör kobises kohe et "poliitiline dimensioon" puudub, siseminister kägises midagi et kolleegidega FSB-st peab hakkama sügavamat koostööd tegema. Katsu aru saada poisike et vene poolele ei ole te mingi võrdne koostööpartner, kui ennast iga kell sisse lasete vedada. Poisid pole veel õppinud et valetamine ja eesti moodi hädine rehepapi-tegemine enam läbi ei lähe.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

15:54, teie kommentaar kõlab vastikult aga julmalt õigena

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Oot oot, pigem oleme meie rohkem vaskasid siin vahele võtnud.
Ei maksa kodumaad maha teha!

Boikoteerimise osas olen Priiduga täiesti nõus. Meenutage viimast OMi, see oli kõike muud kui sport, eriti veel see, mis varjus toimus.

P.

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Suuremaks bläkiks kui antud operatsioon, pean ülemuste valetamist. See näitab et asi läheb viltu juba planeerimise tasandilt. Sinisalu ütles et tegemist pole üldse poliitilise juhtumiga. Tegelikult ju vägagi on. Isegi kui venelased räigelt vvaletavad, siis usutakse neid.
Teine suur vale oli Pevkuri jutt et FSB ei tea asjast midagi. Eesti luure ikka väga äpu. Oleks pidanud sellele mõtlema et sisuliselt Obama visiidi ajal oleks tulnud eriti ettevaatlik olema, et mitte sisse kukkuda. Venelaste propagandaveskile nüüd ainest siit kuni jõuludeni ja veel edasi.

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Oot oot, pigem oleme meie rohkem vaskasid siin vahele võtnud.
Ei maksa kodumaad maha teha!

Aga kus on sellele järgnev propaganda? Mis lubatud Jupiterile, ei ole lubatud härjale. Meil võib olla 10 vahelevõetud vasjat, kuid neist ei kirjuta väljamaised lehed. Seda Kohvrit saab venemaa nüüd ekspluateerida aegade lõpuni - püstol, raha, bla-bla-blaaaa ...

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

"Estoonets?" - Brutaalse lõuapäraga turjakas tüüp, kelle halvasti aetud habe ja lohmakas stiil andsid tunnistust mitte just kõige kõrgematest vaimuannetest, vaatas oma pilujate silmadega uurivalt Pulleritsu poole. Sõdurid kogunesid uustulnuka ümber. Kamorkas tekkis kurjakuulutav vaikus. Mõtete rida jooksis Pulleritsul peast palavikulise kiirusega läbi. Mida teha? Columbia ülikoolis õpetatud peente võtetega ja taktikaliste skeemidega polnud siin midagi teha. Need mehed tunnistasid ainult toorest jõudu. Siin sai ellu jääda ainult iseend jõuga kehtestades. Aga kuidas? "Estonets. Sportsmen. Srednevik", tegi Pullerits meeleheitliku pingutuse, et end sirgu ajades rühikamana näida. "Aa-aa-aa! Jestoonets-begun!" Sõdurite seas tekkis elavnemine, näod selginesid. "Da, pomnim. Лэмбит Каун, pomnim!"
Enne kui meie kangelane nüüd põrgu järgmise ringiga - Vene sõjaväe stoloovajaga e sööklaga - sai tutvust teha, pidi ta aga vormikuue lõkmetele nooremseersandi nupud õmblema.
/"Ajakirjanik Pullerits Vene sõjaväes"

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

18:19 nii ägedat teksti pole ammu olnud, kus ikka mõnel pea lõikab .... maladets!

 
At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

Jah, nõus küsimärke on palju.
Samas ei saa aru meestest, kes omasid kohe materdama hakkavad.
Miks see ei öelnud seda, miks too ei öelnud toda.
Nii ei saa, me oleme väike rahvas, peame hoidma ühte!

P.

 
At 19:42, Blogger Priit Pullerits said...

18:19, teil on kõik sassis. Vene sõjaväes olin 1984-1986, Columbia ülikooli New Yorgis läksin 1990 sügisel.

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole sassis. 18:19 tegevus toimub aastal 2014 või 2015, tegu on peategelase sundimisega teise riigi väeteenistusse - mis on väga tõsine rahvusvahelise õiguse rikkumine. Jaroslav Hašek, muide, kavatses kirjutada jätkuteose "Sveijk sõjavangis", tegu oleks siis Vene sõjavangiga ja tegevus oleks toimunud mitte kaugel praegustest "kuumadest paikadest". Kümned tuhanded tšehhid langesidki Galiitsia sõjaväljal vangi, palju andsid end ise. Kapitalistid, raisad, ei lasknud aga Hašekil oma kavatsust ellu viia.

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Hr. Pullerits, arvamusartikli juures oleval pildil kannate vuntsi. Kas teete naisele kõdi sellega?

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Noh, analüütikud.
Obama-driim muutus kiirelt murelooks.
Maailma parim kapo pidi ikka surkima just "parajal ajal". Oleks lasknud meil mõned päevadki õnne-uimas lennelda. Keegi juba varem kommenteeris mis tähendab laste ja sorose koolis käinutega riiki mängida. Nüüd silmad häbi täis.

 
At 18:31, Blogger Indrek Sarapuu said...

No Kõvatoomas ilmselt Luhamaal ei olnud...

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Kahju. See ta on kui kapo poisikesed kohmitsevad ja tõsised tegijad kasarmus konutavad. Seersant Kõvatoomas platsile, skandeerime meie.

 
At 19:02, Anonymous Budjoonok said...

Autoriteetsed spordimehed võiksid ikka südametäiega välja öelda mida nad sellest pornograafiast arvavad.
Kuidas saavad seltsimehed Obaama ja Merkel Eestit tõsiselt võtta kui esimesena kätleb neid Urmas Paet, kes on meil pea 10 aastat minister aga ei oska inglise keeles Crimea hääldada?

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Kõvatoomas jäi Ukrainas Ilovaiski kotti. Vene Föderatsiooni sõjaväe "otpusknikud" s.t puhkuse ajal eraisikutena Ukrainas viibivad sõjaväelased tõmbasid "Grad" reaktiivmiinipildujatest tule peale. Urmas Paet inglise filoloogina kindlasti oskab Crimead hääldada. Pornograafia on aga see, kuidas alla miljonilisel rahval on välisminister, kes nimetatud isikutega üldse ühele pildile satub.

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Minu arust käis Hobrama siin ütlemas, et artikkel 5 ei kehti. Või mida ta siis ütlemas käis?

 
At 19:38, Anonymous Kaarel, tsiklist ja lobimees said...

Sul on õigus - ridade vahelt lugesin minagi välja et ei kaitse. Pealegi, ärimaailm teadis seda juba aeg tagasi. Tegid vehkat tasahilju. Nii et Eesti rahvas ....

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

Urmas Paet inglise filoloogina kindlasti oskab Crimead hääldada.
------------------
kevadel kui salalindistus Ashtoniga oli, siis küll ei osanud.

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

MUkunga pistis Pärnu Sillajooksus 800 € kotti. SEB Tallinna maratonil on võimalik lisada veel 8000 €.

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Võib-olla Paet tahab Krimmi tavapäratu hääldamisega rõhutada Eesti välispoliitika sõltumatust.

 
At 20:04, Anonymous Džoodž said...

Ärge nüüd mehed herr Paetile nii palju liiga ka tehke.
Lödi on ta küll, kuid inglishit räägib ikka well enough. See, et Pihkva järve kallastel kasvanud talupoeg räägib härraste keelt vähe kangemalt kui New Jersey kallastel kasvanud Toomas, on täiesti normaalne. Absolutely.

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Olge nüüd. Aga te kujutlege rühikat ja lee-van-cleefeliku ninajoonega Priit Engelbert Pulleritsu meie välisministrina. Frau Merkeliga oleks hoopis teistlaadi suhe ja Eesti võiks Berliini poolt asjalikku toetust omada. See oleks väga kõva sõna.
Kui kohale saabub Eesti delegatsioon ja Paet kellele ei istu isegi rätsepaülikond selga kõige ees sammub (tegelikult veereb) ... no mida edasi?

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Jah, kes see munapea on? tüüpi küsimused langeksid paugult ära. Pullerits saaks vajadusel ka Venemaa välisministri Lavroviga venelastele arusaadavamas, nende enda keeles mõned asjad selgeks teha. Aga ärgem fantaseerigem - nagu teame võeti Pullerits pettusega kinni, viidi üle piiri ja tahetakse uuesti Vene sõjaväkke võtta.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Mukunga pistis 800.eur. kotti suure eesti mehe Tiidrek Nurme kaasabil, kes ise enam Fostile vastu ei saa, kaotushäbist jagu saamiseks teeb Ibrahimile ""jänest""..

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

No Kapo ämbrikolin oli ilmselt selles, et siinmail wannabe tšekistid kelle ainus oskus on meie konnatiigis vett segada ning poliitilisi tellimustöid täita läksid liiga täkku täis ning sattusid ehtsate tšekistide otsa. FSB on ikkagi kraad karmimad tegelased, nendega jändamine pole mingi kohaliku kuriteo matkimisega vangi panek. Et siis kui ehtsaid kaabakaid kätte ei saa, siis toodame ise.

Aga Euroopa poliitika käib laias laastus nii. Tuleb FSB asjamees Gazpromi dollaritega ning palub mõnda ametnikku midagi teha. Ametnik vaatab ühest aknast välja, seal homod aelevad paljalt tänavatel. Vaatab teisest aknast välja, neegrid põletavad ja vägistavad. Järsku kostab tume mürts, moslem laskis ennast õhku. Noh ja siis vaatab lakke ning mõtleb, miks mina pean selles hullumajas ainus loll olema kes tsivilisatsiooni püsti hoiab.

Mqa ise olen nende sanktsioonide koha pealt üsna pessimistlik. Kõik need sanktsioonid ja boikotid on lihtsalt näide, et Läänemaailm on nii alla käinud, et midagi tõsist teha ei suuda.

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Täpne analüüs 21:17 poolt. Postimehes jm nn "suures meedias" seda ei leia.
Sanktsioonid ja boikotid -
Mukunga täis on kotid.
Ega me kadedad ei ole. Eks Žolnerovitš tuli ka võitu jahtima. Lätlane, kes on üsna tugev jooksja, jäi pika ninaga.

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Karma peksab kapot. Alles see oli kui eesti rahvuslasi kotiti iga väikse asja eest. Võtsid mehed kokku ja tahtsid lätti rahva omakaitse paraadile minna. Piiri peal võeti kinni ja saadeti tagasi.

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

I koht 800 EUR
II koht 500 EUR
III koht 300 EUR
Lätlane jäi siis miinusesse. Kuigi polnud bussiga kaugelt tulla.
Palju Mukunga-Tiidrek loodavad sügisega kokku saada? Äkki Postimees võiks seda valgustada?

 
At 21:33, Blogger Priit Pullerits said...

21:17 on suutnud napi kolme reaga Euroopa olemuse tabavalt kokku võtta. Ma vaatan, et isegi reamees Kõvatoomas eemaloleku ajal on siin mehi, kes matsu jagavad.

Nüüd tõsisemalt. Eile rääkis minister Pevkur, et rääkis Vene ametivennaga. Mõtlesin, kuidas see rääkimine käis - kas üksteisest aru ka saadi? Ehk kuna Vene ametivend eesti keelt ei oska, pidi Pevkur rääkima vene keeles - aga kas meie Sorose kooli koolitusega noorte riigijuhtide hulgas üldse on vene keele suurepäraseid oskajaid. Siit jooksebki selge vahe minu ja nonde vahel. Mul on perfect American English, korduvalt Ameerikas treenitud, lisaks soveršenno normalnõi russkii jazõk, vene sõjaväes praktiseeritud - ma kirjutasin seal isegi paremini kui pärisvenelased, sest nood ei saanud isegi bojevoi listoki või mis iganes too jura oli, mida seinale pandi, korrektselt kirjutada, nii et mina, estonets ja nemets, pidin nende eest selle töö nende emakeeles ära tegema. Vaat selline on tase - tase, millega võib Venemaal midagi ära teha. Valed mehed praegu asjatavad meie eest. Praegune aeg nõuab hoopis teistsuguste oskustega tegelasi, kui seni.

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Jajah, Tiidrek ikka kangesti ootas Mukunga võitu. Huvitav kas Mukunga viisa juba otsa ei saa?

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

21:33 Priidu poolt krestomaatiline kommentaar - perfektne keel, nõtke areng, mõte nagu piitsahoop silmaauku, fantastiline lõpp-akord :
"Praegune aeg nõuab hoopis teistsuguste oskustega tegelasi"

paremini ei saagi ütelda. Eks venelased tasapisi ja jõudumööda meie "uuseurooplastest" siniste sokkide ja veel sinisemate silmadega noori poliitikuid mõnita. Ansip kui vanakooli mees oleks parem vastane lahingusse saata. Aga samas ei meenu et Ansip oleks venelastega suheldes midagi olulist koju toonud? Kes mäletab, andke teada.

 
At 22:05, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake, mehed, kui tahate venelastega asja ajada, tuleb venelasi tunda, ja sellele ei aita kaasa ei Sorose ülikooli ega teiste fancy õppeasutuste elukauged targutavad loengud. Ma olen kaks aastat olnud totaalses Venemaa keskkonnas, mul on mingigi ettekujutus venelaste tegelikust olemusest ja mõttelaadist ja eluhoiakuist. Uue aja noored "juhid" seda ei jaga ja nii neid haledalt solgutataksegi. Mis teha, kui kogenud hunte ei osata tänapäeval vääriliselt hinnata...

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Helista siis Putinile, sul ajakirjanikuna peaks number olemas olema? Mida sa keksid niisama?

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

aga miks peaks Putinile helistama? Mis sa talle ütled? Mida see annab? Seleta sõber.

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

Öelda, et "желтая пресса рождает голубых" ja soovitada Venemaal lääne liberalismi viga vältida.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Helista siis Alla Pugatšovale, sõber, kui Putinile ei julge.

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Mitte julguses pole küsimus. Sinu lolluses. Kui pakud et helista Putinile, siis seleta veidi rohkem. Et mis edasi? Helistad. Mis sa talle ütled? Et kell on pool kaks vä?

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Priidu asi on seletada temaga, sest Priit väitis, et on õigeim mees asju ajama. Las ajab siis seda asja, milles kindel on. Keegi teine mõtles selle välja?

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Aga kes sa ise oled, Priidu ihukaitsja? Tõmba uttu, ise oled lollpea.

 
At 04:04, Blogger Unknown said...

jinyi921
prada shoes
vibram five fingers
pandora outlet
michael kors outlet
red bottom shoes
christian louboutin outlet
coach outlet
issey miyake
yeezy boots 350
prada handbags

 

Postita kommentaar

<< Esileht