esmaspäev, jaanuar 05, 2015

Pullerits: Kuidas heitlikest oludest maksimum võtta?

Ma polnud veel kunagi labidaga trenni läinud. Aga nüüd on see tehtud. Sest jaanuari lõpuks, kui saabub stabiilne talv ja algab maratonide hooaeg, ei tohi ühtki päeva lasta raisku minna.

Arvestades heitlikke ilmaolusid on treeningud sujunud üllatavalt plaanipäraselt (kuigi plaani kui sellist paberil pole). Jõulueelsel nädalal viis trenni, trenniaega kokku 8:02, kilometraaž rullidel 96,6. Jõulunädalal samuti viis trenni, trenniaega kokku 8:51.30, suusakilometraaži 123. Ja nüüd pilk möödunud, aastavahetuse nädalale.

Esmaspäeval Tähtvere spordipargis 20 ringi ehk 17 km 1:05.45ga, selle kestel ka kümme tosina sekundi pikkust kiirendust kergelt vastumäge nõlval, tähelepanu uisusamme ehk äratõuke teravusele ning kätetöö raiuvusele.

Teisipäeva õhtupoolikul, pärast hommikust elektromüostimulatsiooni ehk EMSi, samas samuti 20 ringi ehk 17 km. Aga seekord oli treenerina kaasas Jaak Teppan, kes näitas kergelt vastumäge kiirenduslõikudel ette tehnikanüansse, andis ette hea tempo ja korrigeeris mu asendit ning liigutusi. Tema üle nelja kiirenduse teha ei jõudnud, ma tegin 14. Nn vahesõitude ajal võtsin rahulikumalt kui eelmisel päeval, et säilitada kiirenduste kvaliteet, mistõttu aega kulus 1:10.25.

Kolmapäeval ehk vana-aastaõhtul läksin dendroparki, et harjutada ka tõusude sõitmist. Kuid sulailmas polnud libisemist ollagi, mäest alla sõites rauges hoog kohe niipea, kui lõppes laskumine. Kangutades kulus nätskes lumes 4,7 km pikkustele ringidele 26.50, 25.50 ja 24.57 (vähemalt läks sõit kiirenevas tempos). Sellisel ponnimisel ei ole suurt mõtet, see teeb vaid lihased tuimaks. Seetõttu piirdus trenn 1:28ga, kilomeetreid läks kirja 16.

Neljapäeval ehk uue aasta esimesel päeval olid olud juba tormised ja vesised. Ometi leidus Tähtvere spordipargi ovaalil vähemalt nii palju lumekatet, et sain seal hommikupoolikul läbida vabatehnikas 24 ringi ehk 20,5 km, aega kulus 1:34.35. Et trennil oleks mõtet, sõitsin ühtlaselt tõusvas tempos (kiiruse reguleerimiseks tuleb jälgida käekellalt ringide aegu) ning püüdsin tagasirgel lihvida paaristõukeid, pöörates tähelepanu ennekõike kehatööle.

Reedel oli teada, et tuleb torm ja vihm ning kuna olin eelnevalt teinud kuuel päeval järjest trenni, sai reede võtta südamerahuga puhkepäevaks. Koormustest tuleb ju taastuda ja areng spordis toimub teatavasti just puhates.

Laupäeval tegin kõigepealt ratta seljas luureretke, millised olud valitsevad treeningupaigas. Üllatuseks nägin, et ovaali välimine serv on täiesti jää- ja lumevaba (sisemine serv oli valdavalt jääkatte all), kuid esimese kurvi järgses lohus lebab küllaltki paks lumi ja selle all jää. Niisiis võtsin kodus keldrist labida – rullid ja suusakepid samuti – ning läksin trenni. Esmalt raiusin labidaga lumisesse-jäisesse kohta koridori, et sealt saaks rullidega normaalselt läbi sõita. Samuti lõin rajalt minema mõned ohtlikud jäised «muhud». See vana tuttav töö. Põhjapolaarjoone taga Nõukogude armees teenides pidin kord oma rühmaga terve riviplatsi kinni tambitud lumekihist puhtaks lööma, nii et must asfalt läigiks. Just siis, kui hakkasime mitmetunnist tööd lõpetama, algas lumesadu ning mõne aja pärast oli riviplats taas üleni valge.

Laupäeval läbisin klassikarullidel 24 ringi ehk 20,5 km, aega kulus 1:38.40. Nagu näha, siis ega kiirus suur olnud, sest puhus raju tuul ning viiendast-kuuendast ringist alates hakkas ka vihma sadama. Aga vähemasti sai üle pika aja taas klassikasammu viljelda.

Pühapäevaks oli talv nii palju tagasi, et sai Fischeri mullasuuskadega ovaalile sõitma minna. Sedapuhku oli plaan teha korralik paaristõuketrenn. Läbisingi üksnes paaris lükates 20 ringi ehk 17 km. Põhja alt sakiliste-karvaste mullasuuskadega polnud libisemine mõistagi suurem asi, rääkimata tuulest, mis jätkuvalt tugevasti lõõtsutas, nii et aega kulus 1:34.35. Olematuid libisemisolusid kinnitab seegi, et 850-meetrise ringi läbimiseks kulus pisut üle 250 paaristõuke. Lihtne aritmeetika kinnitab seega, et tegin pühapäevases trennis üle 5000 paaristõuke, ja seda, muide, ilma ühegi puhkepausita, ka kordagi keppe kaenlasse võtmata, sest spordipargi ringil tuleb ju kogu aeg «kühveldada».

Niisiis kogunes tormisel, vihmasel ja heitlikul nädalal igati korralik treeningunoos: kuus treeningkorda, kokku trenniaega 8:32.50 (v.a EMS), kilometraaži 108,3, sellest 88 suuskadel.

Ühtekokku olen sel sügistalvel rullidel ja suuskadel kogunud 711,5 km. Siit, nagu öeldakse, on nüüd hea edasi minna.
******
Colorado Overlook Road into Salt Creek Canyon, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 27. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Aivar Rehemaa Eesti meistrivõistlustel 15 km sõidus. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Piret Pormeister jõulupühade järgsel ajal Eesti meistrivõistlustel Otepääl. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 3: Harku suusaradade vihma- ja tormieelse päeva parim lõik tagasirgel. Foto autor: Jaanus Laidvee
Foto 4: Laskesuusataja Roland Lessing Eesti meistrivõistlustel 15 km sõidus. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 5: Aleksei Poltoranin (ees) ja Aivar Rehemaa Eesti meistrivõistlustel 15 km sõidus. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

112 Kommentaarid:

At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Seda ta on

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Kas nüüd, kui põhi alla laotud, on suurmeister PP tuleval nädalavahetusel juba stardis?

http://suusahullud.ee/klubi/suusahullude-maraton/

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Lumevana on maratonirajale unustanud kotiga lund lisata.
Kolm suusakantsi - Kõrvemaa, Pandivere ja Haanja on oma kotitäie saanud.

http://www.ilmateenistus.ee/ilm/ilmavaatlused/sademed/

 
At 12:47, Anonymous Paavo Bull said...

Ma ei teadnud et on olemas Suusahullude klubi. Kõik muidugi salasõnaga peidetud. Inimesed, mida te kardate?

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

Kus see Suusahullude klubi salasõnaga saladus ka pesitseb, hea Paavo Bull?

Aga postituses kirjeldatud kiirenduste ja tehnikasättimiste pealt ei saa reedel Suusahullude Tuuri Tähtvere sprindile küll minemata jätta!? Proloogi järel keskmine eesti suusataja muidugi katkestab, aga eks tulegi ennast Otepää jaoks säästa.

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Kui eilses kohtumises said vigastada Oskar Berggren, Mattias Käit ja Martin Miller, siis täna pidi ...

tegemist Eesti U19 meeskonnaga. loed aga nagu mingit rootsi/norra laste nimekirja ....

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

to 15:22
Moodsad eesti perekonnad, mis muud...
Õigemini, paljud eesi naised peavad eesti mehi ju väheväärtuslikeks, saamatuteks, mühakateks, töllideks - rida võiks vist pikalt jätkata - ja seetõttu mister Berggren või senjöör Miller on neile loogiline valik.

 
At 16:14, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, äkki prooviks seekord siiski nii, et püsime teemas ehk suusaettevalmistuse raames. Või ei olegi siin mehi, kellel on millestki raporteerida, ainult jutupaunikud koos?

 
At 16:29, Anonymous Toomas, Varbla vald, Pärnumaa said...

Suusaettevalmistus ei huvita kedagi. Pullerits ei taba enam aja biiti.
Alakurttis on taas elu! Barets Observer'i teateb paigutab Venemaa taasavatud Alakurtti sõjaväebaasi põhjapolaarjoone taga 3000 luureohvitseri. http://barentsobserver.com/en/security/2014/03/moving-3000-intelligence-officers-finnish-border-14-03

 
At 16:38, Anonymous Paul said...

Meie kandis siin head suusarada ei ole ja ise ei viitsi teha. Jooksmas käin küll ja jõusaalis teen mõned harjutused aga Karvajala seeriani on mul veel pikk maa. Kardan, et karmi hetke tulles löön vedelaks. Sestap hoian veidi tagasi. Ei ole minus seda eesti mehe sisu.

Ei saa aru miks eestlased panevad om poisslastele soome nimesid, kui on eesti variant ka olemas - Mattias, Martti, Heikki on värdjalik panna eesti inimestele. Ainuke "rootsi" nimi mis kõlbab on Mats, ülejäänud on kadaklus.

 
At 18:37, Anonymous Lüllemäe Rein said...

Meil on -18C ja ukselingid kõik jääs. Tegin siiski 5 ringi kooli 3km rajal. Kõrvad täitsa tundetud mütsi all, aga küll saunas pehmeks vihtlen. Paul, nõrk mees oled. Ma seda õiget nimetust "s...kott" sinu kohta ei kasutagi. Aga saad aru küll mida öelda tahtsin.

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

700 on kõva! Vastu on pakkuda 450, aga selle eest mitu räiget paaristõuke lükkamist tõusudega ja tempolõikudega. Tallinna radadel kahjuks mehi hõredalt, tavaliselt paar lödipüksi titekäru või koeraga ainult. Nendele piisab ühest karusest möirgest ja tõmbavad kõrvale, kui mööda lõhun. Eile oli ainuke probleem see, et kepid läksid kohati lõikudel üle kulbi maa sisse ja pärast oli selg ja müts porine ja naise käest sain võtta. Aga siis panin ühe rahmaka ja sain suure prae nina ette.

 
At 18:40, Anonymous Oliver, 27, Tartu said...

Ei huvita ega koti üldse see suusa värk. Vähemalt mind mitte.

 
At 18:54, Anonymous Sander said...

0 km. Ei näe mingit vajadust ega pakilist põhjust rohkemaks.

 
At 19:25, Anonymous Kalmer said...

Sander ja Oliver, ma ei ütle et te olete sitakotid. Ma ei ütle seda. Aga me kõik mõtleme.

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

18:37 tundub olevat Karvajala masti mees.
Kas PP läheb Suusahullude tuurile peale või lihvib veel vormi esimeseks Eestiloppetiks?
711 km,
kui palju sellest asfaldi toksimist?
kui palju uisku?
kui palju paaristõuket ja klassikat?

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Sitakotid ei ole, kruvi lahti asfalditoksijad samuti mitte. Pullerits ei saa aru, et kandest kandesse trennipäevikut kedrata ei too enam lugejaid. Kümme aastat tagasi võis nii kirjutada, mitte täna.

Sander (ka Oliveri eest)

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Nagu kunagi keegi kirjutas - eestlased võiks ise olla Jumalarahvas, kui nad kokku hoiaksid. Selliste meestega nagu Sander, Oliver, Paet, Ansip, see muidugi ei õnnestu.

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

Vanameister on vähemalt laupäeval stardis. Maailma karikaks vormi timmimas.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UH-v3yA-BiEauujQ6Zw4SexsX7uUjYcEWt42Fjbyw_0/edit?pli=1#gid=0

 
At 20:17, Anonymous Isa Toolik said...

Kui nüüd silm teravaks keerata, siis on vanameister nii reede, laup kui pühap stardis.
Vorm peaks saama korralikult timmitud.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Tolle nädalavahetuse nahka Pulleritsu purakas ka läheb, kurat,mehed, ilmaennustus too kah koju kätte ära, need kuradi eelmise sissekande sektandid ja samariitlased oma kollijuttude ja lalisemisega on teid ikka täistolaks teinud.

 
At 21:08, Anonymous Vanem senjöör said...

Tolle nädalavahetuse nahka ei lähe midagi, vastupidi, see annab hädatarviliku koormuse, millest tekkiva superkompensatsiooni mõjul pannakse MK-l nagu kulda!

 
At 21:20, Anonymous Rott said...

Aitüma härra vanem senjöör. Panid otse naelapea pihta. Vaat selline sõnavõtt, aus, siiras ja asjatundlik, vaat selliste kommentaaride pärast tasub oma nukraid päevi hommikust õhtusse veeretada. Veelkord tänan suuresti härra vanem senjöör. palju edu teile ja loodame et leiate ikka vahel aega sõna sekka öelda. Õpetuseks noortele kukkedele ja manitsuseks vanadele peerudele.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Senjöör Kristobald Reinsalu from Estonia on pannud Portugalis kõva jooksu. Tubli!

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Pole tänu väärt, lugupeetud Rott.
Teie VS

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Laupäevasele sõidule veel 227 vaba kohta.
Kuidas vanameister PP tuuriks valmistub, kas laseb koormused alla?

 
At 21:59, Anonymous Martin said...

SELLE VALIMISKAMPAANIA TUNNUSLAUSED
"Paet on pehmo!" "Savisaar on sitakott!" "Mikser on lödipüks!" "Reformikad on pehmod!" "ERKE on pehmod!" "Isamaaliit on pehmod!" "Sotsid on sitakotid!" "Keskerakond on lödipüksid"

 
At 22:12, Anonymous Maks Veeber said...

Punane Kommunaar Martin, ära oma intelligendi-imidžit siis ära riku. Need tunnuslaused on väga vaimuvaesed. Pealegi lubasid sa Eesti Punaste SuusaBrigaadide Koondisele põhikirja kirjutada. Sinule kui lobedale kirjamehele oleks see paari tunni töö vasakuga valmis visata. Küll meie siis vaatame kas sobib.

 
At 22:44, Blogger Priit Pullerits said...

Täna jõudsin alles õhtul kell veerand kümme trenni. Nojah, hommikupoolikul sai 24 minutit EMSi ehk elektromüostimulatsiooni ka tehtud nädala sissejuhatuseks. Aga kui nii hilja trenni jõuad, siis ju pikka mahutrenni ei tee, pole mõtet öhe sõita. Mida teha? Õige: tempotrenn tuleb teha! Võtsin nurgast suvalised suusad, need osutusid ammu määrde kaotanud Atomiceks, nendega tegin esmalt Tähtvere spordipargi ovaalil kaks ringi mõõdukas tempos sooja, siis tegin aga kümme ringi temposõitu, eesmärk oli hoida ca 3 min/ring tempot. Läbisin 10 ringi 29.38ga, aga ei saanud vere maitse moodi asjagi suhu. Õigemini, ei õnnestunud looma pisutki välja lasta. Peab veel treenima... Nojah, rada polnud ka suurem asi, lumekiht imeõhuke, kepid kraapisid pidevalt asfalti, suuski polnud kuskile kantida, aga igasugustes oludes tuleb hakkama saada. Lõpuks veel kaks ringi lõdvestuseks. Nii et esimene veidigi kiirem sõit tehtud, igaüks võib minna ja proovida ning vaadata, kui kiiresti tal välja tuleb.

 
At 23:19, Anonymous Martin said...

Suusatamine on tänapäeval eeskätt ja eelkõige jõukama rahva enesenäitamise ala. "Land Cruiseri" ja "Mercedese" mehed, igat sorti "ärimehed", monopoolsete riigifirmade suurte palkadega arrogantsed juhid, sekka mõni parempoolne ajakirjanik ja ajaloolane. Ühesõnaga, kodanliku ühiskonna koorekiht.
(Tavaline inimene, seevastu, kes metsas jalutamas, koeraga või niisama - hoidku alt! Mis sa, t*ra, koperdad! -- kui elu peremehed värskelt freesitud jälge nautides välismaiste kirjadega kirevates trikoodes metsas kihutavad...
See on tänapäeva moodne suusatamine! Pärast suusatamist - apres ski. Oti pubis, Comebacki klubis! Sellises suusatamises avaldub välisele edule orienteeritud ühiskonna alpus. Lihtne inimene võtab lihtsalt saapad ja käib lumises metsas - nagu Juhan Liiv. Nii on demokraatlikum.

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

Martin, nõus sinuga. Sain sinust ennist valesti aru, normaalne sepp oled. Lase aga tulla, hästi kirjutad. Pane neile ilueedidele!

 
At 23:58, Anonymous Monsenjöör said...

Martin, sa ajad midagi palju sassi oma viimases epistlis.
Need, kellest sina räägid, need on need, kes just nimelt suusatada ei jõua ja lasevad oma kõhukad /vatsakad /matsakad /rasvunud kogud hirmsa ökoloogilise jalajälje saatel tuhandete kilomeetrite kaugusele mäkke vedada ja siis kogu selle kirevuse ja laia mõmina (millest kirjutad) saatel koperdavad /kakerdavad /ukerdavad /lõhuvad end mäest alla, millele järgneb veelgi laiem ja valjem ja koketeerivam mõmim kohtades (millest kirjutad).

Vat sellises "suusatamises" - kuidas sa väga õigesti ütlesidki - "avaldub välisele edule orienteeritud ühiskonna alpus."

Ole hea mees, mine Harku metsa või Dendro mägedele ja vaata, kuidas ühtne suusapere demokraatlikult koos sõidab nagu Juhan Liiv oleks jälle metsas käimas, vaguralt ja sulnilt.

 
At 08:30, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

EMS on pehmode kraam, ise magasin täna õues terrassi peal. Katteks oli garaazist leitud 100mm isoveri rullvilla tükk. Nüüd vara hommikul ei saanud enam kuidagi sooja sisse, tegin väikse tihi(naisega), lõi korralikult vere käima. Täna plaanis veel Harku rajal jälg sisse sõita. Ah jaa üleeile pumpasin veel rinda ka 5x15 seeriat.

 
At 09:03, Anonymous Ain, 42, Türi said...

Washington, London, Tallinn, Berliin. Just neis metropolides otsustatakse tsiviliseeritud Lääne saatus. Kas Venemaa suudetakse demokraatlikele rööbastele suunata ja tükeldada või mitte.
Kapitalismi "stahhaanovlane" Pullerits aga muudkui suusatab. Miks Pullerits suusatab?

 
At 09:56, Blogger Ain Veemees said...

PP: Tartus on tore ja hea treenida(lausik), kuid Otepääl õigemini Tehvandil on ka mäed. Kerge ei saa see 30km olema ega ka tulema, pigem saad haamri ja "klouni" MK-ks püssirohtu enam ei jätku. Edu Ain

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Monsenjöör paneb kulda! Suurepärane kokkuvõte. Mõnede eranditega täpselt nii ongi.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav mis on nendel Martini sugustel jalutajatel asja suusatajate ja suusarajaga? Lugeda nad ei mõista ja elementaarsetest reeglitest sellised matsid ju naguinii kinni ei pea. Või millega seda talvist suusaradadel massilist jalutamist ja koerte situtamist seletada? Ometi on iga terviseraja ääres sildid mis keelavad sinna koertega tulla ja talvel ka suusarajal jalutamise. Mõni värd on lausa nii nahaalne, et ei suvatse koera rihma otsa ka panna. Kas sa Martin sellest aru ei saa, et suusaraja tegemiseks on kulunud üüratu summa raha ja aega, see on spordirajatis, samasugune nagu jalgpallistaadion või liuväli, kas sa staadionil ja liuväljal käid ka jalutamas?
Priit, sa peaksid selle teema kusagil loetavamas meediumis ka ülesse võtma ja inimesi korrale kutsuma.

 
At 10:51, Blogger Priit Pullerits said...

Martin, kes on, kui mälu ei peta, end intelligendiks nimetanud, näitab oma 23:19 sõnavõtuga eluvõõrust. Ilmselt pole ta ise ühelgi murdmaasuusarajal käinud ega, nagu näha, tee vahet murdmaa- ja mäesuusatamiselgi. Teda ei maksa väga kuulata, sest ta räägib oma peas mittekokkukäivatest tükkidest moodustunud väärpildist. Hea, et Monsejöör 23:58 tema totaalse puusse paneku siin selgelt paljastab.

 
At 11:28, Anonymous E-poe tegemine said...

Edu ja jaksu :)

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Ma üritaks Martini mõtet edasi arendada. Tänapäeval on suusatamine muutunud suures plaanis võistlusspordialaks, mitte nagu vanasti, mil suusatamine tähendas ka elustiili, üheskoos perega mindi näiteks suuskadel nö. matkama, värsket õhku hingama. Tõepoolest võib olla on tekkinud olukord, kus tavalisel perel ei ole enam suusatmises kohta. Ma ei räägi siin koertega situtajatest vaid tavalistest inimestest, kes oma valitud tempoga võiksid suusatades talve nautida. Freesitud suusarada on muudetud sportlastele trassiks nagu jooksjatel on see staadioniring. Ja kui sa näed ja tunnetad seda melu,kuidas seal sportlased kimavad ega sa tegelikult väga sinna enam kipugi.

 
At 12:40, Anonymous Tartust lood pakaselised said...

Lugesin nädalavahetuse maratoni juhendist: "Suusatatakse klassikalises sõiduviisis. Au ja surematu kuulsus paaristõugetega läbijatele."

Paras auhind Harku Karvajala autasustamiseks, kui ta maastur ikka väiksesse Lõuna-Eesti parklasse ära mahub.

 
At 12:59, Blogger Andres P said...

12:39 - See pole Martini mõte.Ta paneb lihtsalt kiunu.
Suusatada ,liikumise mõistes (matakata, õhku hingata) saab täpselt sama moodi nagu "vanasti". Tuleb leida lihtsalt läbipääsetav maa ja matakata palju kulub. Ka näiteks eelpool nimetatud Suusahullud tegelevad palju suuskadel liikumisega väljaspool radu. Võimalik, et vihjatakse varasemate matakaradade muutumisele Terviseradadeks, kus paljudel on rajad traktoriga ette valmistatud ja harrastussportlased arendavad CP tootmist.
Kui soovi, või Tartu ümbruses juhatada, mitmeid kohti, kus matakata. :)

 
At 13:02, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei usu, et suusatamine on muutunud selliseks kõvade meeste alaks, et teised inimesed suusaradadelt kõrvale hoiavad. Olgu, ma räägin küll vaid Tartu oludest, aga võib-olla ongi Tartu sõbralikum ja vennalikum linn kui Tallinn? (Muidugi on.) Näiteks nii dendropargi rajale kui ovaalile ja sprindirajale mahuvad ilusasti ära ka tavalised matkajad, harilikud inimesed, kes naudivad päeva, väikelastega vanemad. Keegi ei pahanda nendega. Isegi siis ei pahandata, kui last saatev vanem tallab saabastega auke rajale (juhul kui ta seda ei tee klassikajäljele). Küll aga võiks mõned ikka adekvaatsemalt oma võimeid ja kiirust hinnata. Ovaalil on alati olnud sildiga tähistatud, et välimine klassikajälg on kiiretele ja sisemine aeglastele. Möödunud talvedel olen küll välisel sõites seal mammidele ja mömmidele märkusi teinud, et kas te silte ei näe lugeda, et see rada on kiiretele. Aga üldiselt mahuvad Tartus kõik ilusasti ära. Eilegi oli pärast kella üheksat õhtul nii mitugi inimest, kel tasakaaluga probleeme, rajal liikumas, ja enamik neist võtab ilusasti kõrvale, kui kuuleb tagant kiiremaid tulemas. Aga ühele endisele Postimehe kolleegile tegin küll märkuse, kui ta sõitis, kõrvaklapid peas, ja ei kuulnud, kui ma tagant tulin - siis ütlesin, et nii, klapid peas, võib ta ohtlikke situatsioone põhjustada. See on seni olnud tänavu ainus vahejuhtum. Ai, kaks intsidenti on siiski veel olnud... Kui üks umbes kümnene poiss hakkas ees kiirendama, siis aga peaaegu seisma jäi ja mulle ette libises, kui tagant tulin, nii et meil jalad risti läksid, aga jäime püsti ja ma ei öelnud talle midagi - ei pidanud vajalikuks, sest ilmselt sai noormees niigi oma õppetunni. (Seda kordas talle üle kaasa olnud isa, kes poega pisut noomis.) Ja teine juhtum veel: kui väikemees tuli isaga kelgutama ja kuigi ta nägi mind tulemas, otsustas kelguga üle raja tormata, ja loomulikult jäi ta mulle ette ning sõitsin talle küljelt sisse, peaaegu kraavi, aga jäin püsti. Siis hüüdsin küll, et vaadaku ette. Oli viisakas noorsand, hüüdis tagant järele mulle "Vabandust!", aga sai isa käest ka kergelt võtta, et ettevaatamatusega sellise olukorra tekitas. Nii et, jah, juhtub, endal peavad ka silmad lahti olema, aga seda, et keegi lapsi ja emasid-isasid ja tasakaaluhoidjaid ära ajaks - seda Tartus küll ei ole. Tulgu ja suusatagu rõõmuks ja terviseks, küll me ära mahume, kui üksteisega arvestame ja mõtlematuid ning ootamatuid lollusi ei korralda.

 
At 13:08, Anonymous Martin said...

12:39, avaldan tänu toetuse eest!
"Tänapäeval on suusatamine muutunud suures plaanis võistlusspordialaks, mitte nagu vanasti, mil suusatamine tähendas ka elustiili, üheskoos perega mindi näiteks suuskadel nö. matkama, värsket õhku hingama. Tõepoolest võib olla on tekkinud olukord, kus tavalisel perel ei ole enam suusatmises kohta."

-
"Lauristini ja Anvelti juhtimisele julgelt edasi!"
"Töötajad! Anvelti, Ansipi ja Lauristini parteilise juhtimise all julgelt rünnakule!"
"Lauristin ja Anvelt - töörahva esidajad Riigikokku!"

 
At 13:20, Anonymous Oliver said...

"Ometi on iga terviseraja ääres sildid mis keelavad sinna koertega tulla ja talvel ka suusarajal jalutamise. "

Mis alusel? Näidake mulle pädeva, seaduslikult ja demokraatlikult valitud võimuorgani õigustloovat (või selle alusel antud, korrektselt vormistatud haldusakti), lugupeetud 10:16? Ei ole ette näidata? Iga suvaline suusamees, olgu tal kasvõi fišheri aukudega "püssid", ei saa avalikus ruumis, kõigile kasutamiseks avatud radadel mingeid oma reegleid kehtestada. Välimine (parem) rada on kiirematele? Kust te seda võtate, hr Pullerits? Aeglasem peab kõrvale tõmbama? Kus see kirjas on? Ei ole sellist asja kirjas.

Ja muide, Dr Holdeni ökosuusatamine Nõmme lumiseid tänavaid pidi on räige liikluseeskirjade rikkumine. Dr Holden, palun ärge tehke seda - see pole ta teile endale ohutu!!!!

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Senjöörid Martin ja Oliver muide räägivad täitsa asja. Arvan et ka senjöör Karvajalg on samal arvamusel kui demokraatiast ja inimõigustest lugu pidav seltsimees. Ei ole siin midagi oma välismaa varustusega eputada ja vaba rada taga nõuda. Lumised niidud Harku ja Vääna metsades kuuluvad kõigile kodanikele.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Kuna talv tuli peaaegu tagasi, üle paarikümne aasta sai suusavarustus taas kokku aetud ning jooksmisele oleks vaja lisa ja vaheldust, siis küsimus teadjamatele: millised nö ketispordipoed suusahooldust pakuvad? Hawaii vist, mõni veel?
Ise ei oska, ent kuskilt tuleks pihta hakata ja ise lambist toimetama hakates võin ilmselt suusad p...e keerata.

Toits Pärnust

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Toits,
Õige Eesti mees määrib oma suusad ise.
Õpi, see võtab aega, kuid tasub end kuhjaga.

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Kiirematele õigustuseks. Rajal kehtivad kirjutamata reeglid. Nii ngau staadionil liiguvad aeglasemad äärmistele radadele, nii ka suuarajal. See et sildid väljas on, näitab lihtsalt meie suusakultuuri taset. See on nagu avaliku korra eeskiri, mida ei ole vaja mõtlevale inimesele, kuid orjahingele on see vältimatu.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Õige märkus, 13:59. Staadionil on siserada kiirematele. Siin ei ole vaidlust. See on tava, nagu õigesti märgite. Tavad on head asjad!
Miks siis Pulleritsu arvates suusastaadionil on siserada hoopis aeglasematele? Peaks olema vastupidi. (Pullerits, muide, õigusargumentatsioonis, nagu venelastel kombeks öelda "ploho deržit udar". )

 
At 14:08, Anonymous Spordisõber said...

Kuulge ninatargad, mõni vist ka päris loll või vähemalt pimedusega löödu, kes ilmselgelt pole jalga viimasel kümnel aastal suusaradadele saanud.
Olles külastanud aastate jooksul üle Eesti kümneid suusaradu (enamuses Terviserajad), siis seda, kus algaja "sahistaja" ja kiirema sõidu harrastaja koos rajale ära ei mahuks või sellest oluline probleem tekiks, mina pole kohanud.
Kui keegi hakkab rajal idiootselt käituma ja vahet pole, on ta kelgul, suuskadel, ratastel või jalgadel, siis loomulikult võib sellest tekkida ebameeldivusi teistele ja ka konflikt, kuid sel juhul pole tegu nn süsteemse veaga (et erinevatel kiirustel ja liikumisviisidel ei saaks koos kulgeda), vaid mõne üksiku idioodi ebaadekvaatse käitumisega.
Sama nagu liikluses. Aeg-ajalt sõidab meile ikka keegi ette või tekitab muul moel liiklusohtliku olukorra, aga ega sellepärast linnas veel liikumist ära ei keelata. Kui muidu ei saa, tehakse vastavalt kas trahv või korralekutsuv noomitus ja liigutakse edasi.
Rohkem mõistust ja mõistmist ning kõigile jagub ruumi.

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Kas siis võib lumevaibal Pirita terviserajal joosta või ei või?

 
At 14:17, Anonymous Aivar said...

Mis pada te ajate? Mis eeskirjad, kirjutatud ja kirjutamata. Kellel povvarit rohkem, sellele kuuluvad kõik 8 rada. Ma käin ka vahel Harkus liuglemas. Kui on kuulda suuskade raginat nagu oleks lahing Leiptsigi linna all käimas, siis võtan heaga ära põõsaste varju - Karvajala brigaadi mehed on tulemas ja siis ei maksa mingi pehmode apelleerimine reeglitele või seadustele, lendad nagu sitakott kõrvale kui piisavalt kiiresti ise võssa ei kao. Me siin Põhja-Eestis harjunud sellise virtsahvtiga.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Just! Kellel jõud selle õigus. Endal ka selline kogemus mineval aastal staadionirajalt. Tegin mõned ringid, siis tuli peremees ning käratas ja olingi läinud nagu takukoonal.

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Konkreetselt, palun - kus hetkel Tallinnas suusatada saab?

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

14:23 kas Jürgenil nüüd oma staadion?

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Konkreetselt, 14:25, palun:

http://arhiiv.sport.err.ee/lumeinfo.php?0&id=15

http://terviserajad.ee/tervisekeskus/nomme-harku-terviserada/

 
At 14:41, Anonymous Martin said...

Julgelt edasi, mehed! Pole see parempoolne kehkenpüks Pullerits nii kõva midagi.
(Kirsiks tordil: Pulleritsule ärapanemiseks polegi vaja 700 km trenni teha.)

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan et siiski on. Pulleritsu ei võida te iial. Kes teist sitakottidest on parem kui Pullerits? Mitte keegi.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Mina, (12:39 komm) kes ma olen siin paar korda kommenteerinud pole üleüldse ei parem ega vasakpoolne. Üks on kindel, olen üdini konservatiiv, mitte IRL-i tähenduses.

 
At 14:55, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Toits võta kodus oma eide triikraud, küta kuumaks,sulata parafiin suuskadele. Siis õõru veel parafiin laiali ja nühi mingi plastik tükiga maha. Põrandaharjaga anna veel läige ka ja anna tuld. Pidamisega ei maksa jännata, sest normaalsed kuldid panevad ainult paaristõukeid.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Poliitikahuvilisele intelligendiniru Martinile,
Ehk huvitab sind kõige enam, miks EKRE on lödipüksne? Vanem Helme märkis küll väga õigesti, et valijad on idioodid, kuid peamised põhjused on alljärgnevad:
1. Suutmatus kaasata aktiivsesse poliitikasse ahretüüpne Arnold Rüütel.
2. Võimetus teha koostööd Iseseisvusparteiga, laiemalt rahvuslastega.
3. Seal on sitad suusamehed. Siin on ju korduvalt mainitud, et hierarhia (sh valimistulemused) pannakse paika Tartu maratonil.
Nii on lood.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Toitsil on puusuusad. Parafiiniga pole midag teha.

 
At 15:24, Anonymous Martin said...

14:53 on kõikuval positsioonil. Üleminekuühiskonnas on selliseid vahekihte palju. Ära lase end parempoolsetel oma paati tõmmata!

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Jaa, isegi Toitsi suuskadel on tegelikult plastmasspõhjad. Ehkki mu tõekspidamised on mõnes asjas iganenud, olen siiski moodne mees- suviti joostes tõmban teinekord isegi värvilise säärise jalga ja neoonkollase särgi selga.

Aga Karvajalg on küll sisukas ja konkreetne mees, oleks temasuguseid siin rohkem. Isand Karvajala õpetuses on jumet. Kahjuks saan eide käest kohe laksu ära kui ta triikraua p..e keeran.

Toits Pärnust

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Jah tõesti, vahekihte on palju. Konservatiivsus klassikalises mõistes Eestis on võimatu. Sa kas oled rahvuslane või oled null (0).

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Ärge kurram rääkige Arnold Rüütlist. Tänu sellistele mömmidele oleme selline transnistria vabariik. Üleminekuteel tiblastan. kuigi tema üksi pole süüdi.

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Eestlased on sedavõrd ära hirmutatud, et ükski mõistlik inimene ei julge EKRE nime isegi nimetada, rääkimata siis nende ridadesse kuulumisest.

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Toits - vaata see Pleiboi juhis üle, seal on kogu määrimise lahendus koos eitede poolse keeluga olemas https://www.youtube.com/watch?v=F2aHyzqPD4U

Teised ärge täna lingile keset tööpäeva vajutage, see lõputu aeg läheks tööandja kukrule jälle kulukaks. Õhtul tõugake selle kiusatuse pähe hoopis paaris.

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

EKRE viga on endised rahvaliitlased. Ma ei saa aru miks Helme Kunnas Põlluaas jpt. üksikult kandideerisid, aga Rahvaliidu Tuiksoo ja poisike Rüütliga kokku astuda???

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Tänud, 15:56. Väga sisukas vaatamine oli, silm puhkas kohe. Asja tingimata õnnestumiseks peaks ehk nahkrõivaid kandma või vähemalt suuremaid rindu omama?

Toits.

PS: tegelikult mul suurem mure selles, et mu valduses olevatel suuskadel on keskosade all mingi ilge kleepuv eelmise aasta punane pask (mingi pidamiskraam?), tahaks sellest lahti saada.

 
At 16:25, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Toits see võib vabalt olla koera sitt(pask) või geel, nuusuta! Pidamist tänapäeval keegi enam ei kasuta. Mine julgelt sõitma, küll see pask ise ära kulub. Kaasaegne alfa laksab ainult paaristõukeid.
Täna peale 18:00 trummi paaristõukeid laksama.
Kõik Kaidid on teretulnud!

 
At 16:43, Anonymous Martin said...

Paaristõuked jah.
Arenenud intellektiga võid aga konkurendile igal ajal ära panna. Ei sõltu sellest, kas lumi tuleb või ei tule, ega kord aastas toimuvast TM-st.

 
At 16:48, Blogger Priit Pullerits said...

Toits ja Karvajalg, häbi teil olgu oma naist eideks nimetada! Minge ja paluge kohe nende käest vabandust - või paluge mind, et ma teie üleannetud ja liiguljad sellekohased kommentaarid siit diliidiks, sest kui teie ....? teie vastavatele kommentaaridele peale satuks, siis on teil kuuks ajaks karistuseks kodune suusakeeld soolas, kindel see.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit! Mehesõna. Mis see siis olgu! Aga teisest küljest, eit ei pea tingimata naisterahvas olema? Võib kah noh kooselukaaslane olla.

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

No aga Mari on Matsi alati kärsaks kutsunud, mis vastuseks "eidel" s'erilist?

 
At 19:05, Anonymous Martin said...

Tuhandetest meestest üleolemiseks on hoopis lihtsamaid teid kui pimedas-külmas 700 km suuskadel toksida.

- -
Sotsialistlike ja demokraatlike ümberkorralduste teele! Lauristini ja Anvelti juhatamisel jõuliselt edasi!
Sotsiaaldemokraadid peavad võtma võimu!

 
At 19:17, Anonymous Martin said...

Seltsimehed, HURRAA!

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Martin, ole nüüd tubli poiss ja mine tee ka värske õhu käes törts jooksu või lükka mõni suusaring.
Usu, saab märgatavalt parem ja klaarim olemine.

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Palusin eide käest andeks. Täna magan kuuris. Toits

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Toits, sinust hakkab mees saama. Hoia kõva!

 
At 22:10, Anonymous Oliver, 27 said...

Jürgen Ligi: pangateenused ei pruugi postkontoreid sulgemisest päästa /Postimees

Küll see Ligi on hirmus mees! Tühi maa tekib. Mis selle tühja maaga tehakse?

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

Ligi muidu peaaegu normaalne mees- sporti teeb ja raha oskab lugeda, ka sotsid pani paika, aga seda ei tea, et postkontorid ongi juba maal sisuliselt suletud. Mida siin päästa? Toits

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Maa võib lasta Sõnajalgadel tuulikuid täis ehitada, ilus vaadata kuidas undavad ja lihtsameelsetelt roheenergia sildi all raha kokku korjavad.
Samuti hea jälle maailmas silma paista. Näiteks midagi nii: Maa, kus tuulikuid rohkem kui inimesi, hõissassaa!

 
At 00:32, Anonymous Martin said...

*
Kartke lonkijat nii hilist.
Temas võib peituda nihilist.


*
Olen esteet - ma sõin
esteetiliselt.


*
Harkus jälle on kuuldus lahti,
et taas suusatab Hull-Ahti.

 
At 09:48, Blogger Priit Pullerits said...

Mõni mees võiks oma kommenteeriva tegevuse üle vaadata. Liiga vähe sisulist panust, liiga palju tühja möla. Hakkan edaspidi tühijuttu jõudumööda kustutama, nii et pikki ja mõttetuid tiraade pole mõtet ette võtta ega neile aega raisata. Kuigi kustutamise koha pealt pole vahet, kas kustutada M-i lühikesed hüüdlaused või mõne mehe paarirealine sõnavõtt.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Mida siis isand Pullerits ootab, spordijuttu?

Toits Pärnust

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Eespool oli juttu suusaradadest ja metsast. Tänapäeva suuskadega ei sõida enam lihtsalt lume peal, vaja on jälge. Buraane ka enam pole eriti järgi, millega metsaradadele jälg sisse ajada. Rahvale meeldiks väga lihtsalt metsas, mitte ainult terviserajal, sõita. Siis poleks ka probleeme suusatajatega.
Kekkose rada on ilmekas näide, et rahvale meeldib matkata.
Harrastaja

 
At 10:40, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Eile õhtul tegin väikse sutsaka trummis. Nühkisin seda väikest ringi umbes 1,1km pikkust aeg oli 48:32, keskmine 16,6km/h ja distants 13.38km.
Panin paaristõukeid(uisu suusaga), üks tuli tuulde, üritasin küll teda maha raputada aga ei õnnestunud. Ju oli kõvem sõidumees minust:). Napilt oleks eile kepist ka ilma jäänud. Jäi kuhugi sügavale auku kinni, kaks korda ka veel. Pimedas ei näe ju mitte sittagi, kuhu kepi lööd.
Täna lähen teen valges ja pikemalt 2+ tundi.

 
At 12:00, Blogger AinK said...

Lp 10.31-ne harrastaja.
Tänapäeva suuskadega saab sõita ka lume peal, pole vaja mingit jälge. Käidud nii metsas, rabas, jäätunud jõgede- järvede peal, põllul. Vaja vaid korralikku lumikatet, võta klassika suusk, pane natuke pidamist alla ja minek. Ainult Salomoni Pilot side ei sobi- kummi kanal läheb lund täis ja siis ei pääse kumm korralikult liikuma.

aink

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Tõsi ta on AinK, kõvad mehed võivad ka liival suustada, aga sulle hoiatuseks ja meeldetuletuseks Priidu ja kogu meie heteropundi poolt:

' Kõik täiearulised inimesed teavad, et IGASUGUNE peeseks on räpane, ilge ja terviseohtlik perverssus, millega tegelevad ehk vaid üksikud, eriliselt väärakad pervarid. Seda sõltumata mölast, millega Eesti Seksuaaltervise Liit al. amor.ee pederaste koolitada üritab, kusjuures selle möga kuulamine on isegi nendele vabatahtlik. See on ka põhjus, miks nende mula ei saa üheski koolis õppematerjaliks olla, või julgeb keegi väita, et peeseksikoolitus on mõnes õppekavas. Pealegi saab Eesti Seksuaaltervise Liit oma möga ajada vaid seal, kuhu kutsutakse ja koolidsse loomulikult ei kutsuta. Miskipärast on Haridus-Teadusmin. oma pedefoobsusehirmus, selle Eesti Seksuaaltervise Liidu mögaajamise karistamstust kinnitanudki. Samuti ka meie teised ametkonnad, asutused, tohtrid, etc. kes peavad nö. "kohustuslikult" seda jura kaasa pobisema, kui nad ei soovi paari perverdi pärast oma sissetulekuga riskida, kahjuks.

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

16:55, kas te just pöördusite arsti poole avaldusega, mille järgi tuleks koolis hakata teadmatust pooldama?

Lisaks teate rohkem, kui "kõik täiearulised inimesed" ja ei räägi asjast. Kuidas siis peaks tegema? Ja jääge terminite juurde, "peeseks" sobib halvemal päeval kirjatehniliselt äpardunud "pesema" tingivaks kõneviisiks, veel halvemal päeval mittetäiearulise "peed" millekski pidava inimese äparduseks.

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Ajaleht küsib: Miks ei ole Tartu maratoni rajaolude kohta kusagilt operatiivset infot leida?

http://tartu.postimees.ee/3048417/ajaleht-kusib-miks-ei-ole-tartu-maratoni-rajaolude-kohta-kusagilt-operatiivset-infot-leida

 
At 18:49, Anonymous Oliver said...

> Napilt oleks eile kepist ka ilma jäänud. Jäi kuhugi sügavale auku kinni, kaks korda ka veel.

Karvajalg on meil kõva kepivend. Räägid, et teine võttis tuulde. Kas oleks ise tahtnud taga olla?

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

18:13 - le lisaks

Toimiv asi(ERR lumeinfo) pandi kinni, detsembris tehti mingi ime läbi uuesti lahti(tuleb välja, et selle ime taga oli Tartu Maratoni klubi).

Nüüd värske info maratoniraja kohta olemas.

http://arhiiv.sport.err.ee/lumeinfo.php?0&id=23

Paneb imestama, et ERRi spordiuudiste lehele otselinki ei tehta.
Arvan, et talvisel ajal oleks selle lehe(sport.err.ee) külastajaid - spordiuudiste lugejaid oluliselt rohkem.

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Karvajalalt korralik kiirus, arvestades, et selle "kaheksa" peal kaks kohta, kus rada ristub vastastulijatega ja lisaks kaks hoogu maha võtvat tagasipööret ning lisaks veel ette jäävad aeglasemad liikujad.

Millist kiirust arendaks Karvajalg
Pulleritsu nimelisel ovaalil?

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP-lt Suusahullude Maratoni eellugu ei tulegi?
Ootame vähemalt tuuri järgset reportaaži, kes vanameistrist tahapoole jäid.

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Kõvadele meestele motivatsiooniks:

http://sport.postimees.ee/3048081/video-seksika-tantsuga-kuulsaks-saanud-tokkejooksja-valmistas-ulikuuma-treeningvideo


PP, kas Risto Mehine ei töötagi enam Postimehes?

 
At 20:58, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Oliver, pealik peab ikka ees olema.
Täna käisin päeval Trummis sama ringi laksamas. Sõitsin täna vaba 23.35km 1:31:32s avg 15.3. Hea rahulik oli sõita rahvast oli vähe, võrreldes eilse õhtuga. Eile oli ikka korralik laulupidu. Kuna jalad on nõrgad, siis vabas mingit kiirust ei ole loota. Plaanisin küll 2+ tundi teha aga ilma joomata ja söömata tuli peale esimest tundi haamer peale ja ei hakanud punnima. Homme võtan nosimist kaasa, ehk veab 2 tundi välja. Noorte trenn tuli ka peale, läks natuke keeruliseks ka see sõit seal. Need sõidavad ju neljas reas sulle vastu ja räägivad omavahel juttu jne.

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Silejalad, ei ole mõtet suusarajale ette koperdama jääda, pehmosi ei tolereerita.

Siit ka paar värsi Priidu toetuseks:

Priit (PP) vabana sündind,
vabana ka sureb,
vabana elanud,
vabana pederastide murest,
suuskadel ta liugleb,
poest ostab vorsti,
jõest püüab kala,
vasakpoolsetele perse -
topib mullase jala!

 
At 21:48, Blogger AinK said...

Kuule anonüümne 16.55, äkki selgitaks, miks minu metsassuusatamise jutu peale selline ähvardava sisuga kommentaar. Ja kui julge mees oled, siis pane oma nimi ka alla.

aink

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Võimas. Kui Priit teeb tunni trenni, siis selleks kulub tegelikult tund ja 30 minutit, mees on lihtsalt ajast kiirem 33,3% võrra.

 
At 22:19, Anonymous Sander said...

Ain, 16:55 - seksuaalselt väärastunud agressiivne homovihaline "Peeseks", kes väisab seda blogi juba mõnda aega, vajaks ravi. Ta võib saada teistele inimestele ohtlikuks.

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

...ja kahjuks on Google Pulleritsult "Delete" nupu ära võtnud, või pigem - see arvamus ühtib blogiomaniku arvamusega.

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

AinK

Pole mõtet Priidu ja teiste meestega plõksida. Pill tuleb pika ilu peale. Kaua nii välja ei vea.

Mine jookse metsa vahel paar ringi, äkki lööb pea selgeks, lödipüks.

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

AinK le ja teistele mittearusaajatele. 16:55 kirjutab ju konkreetselt ilma ilusatamata, et igasugune peeseks ja pornograafia ( mida see võistlussuuskadel hooldamata rajal kakerdamine kahtlemata on), on siin portaalis taunitavad tegevused ja neid ei peaks avalikult levitama. Kes sellisest sõnumist aru ei saa, millest selline üldse aru saab?
Jaan Kägu Kapakohilast, teise järgu suusamees.

 
At 23:45, Anonymous Martin said...

*
Hästi kirjutab ajakirjanik Muuli.
Konjakipudelist niisutab huuli.
Väljas on jaanuar, ei - juuli.

Reformierakond enam ei ruuli.
Aeg on toonud teistsugu tuuli.
Halv ajakirjanik saada võib kuuli.

 
At 23:53, Anonymous Anonüümne said...

Pikema taibuga inimestele veel selgituseks et pee-seks= pornograafia
Lugupidamisega Jaan Kägu

 
At 23:55, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust õhtune aeg kirjutan juba ise lauslollusi.
maakeeli peeseks on teaduslikumalt pederastia ikka
Käo Jaan

 
At 00:21, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh, Käo Jaan, selgituse eest, tegelikult ongi parem, kui too arvamusavaldus suusablogi ehtima jääks.

 
At 08:47, Anonymous Anonüümne said...

Meile meeldib peeseks.

Sander & Oliver

 
At 08:47, Anonymous Anonüümne said...

Veel pole hilja - http://tartu.postimees.ee/3047391/suusahullud-korraldavad-tuuri

 

Postita kommentaar

<< Esileht