kolmapäev, august 05, 2015

Pullerits: Kas harrastajate tänavasõit väljus juba kontrolli alt?

Minu kindla arvamuse järgi on laupäevane Eesti kõigi aegade esimene Tartus peetav harrastajate klassikaline tänavasõit väljunud juba mitu päeva enne stardipaugu kõlamist kontrolli alt.

Ei, asi pole selles, et osalejaid on kirjas juba 123. Jah, eks neid ole paljuvõitu, kuid vähemasti on stardisirge piisavalt pikk ja lai ning loodetavasti võtavad kõvemad mehed varakult eesotsas koha sisse ning hakkavad usinalt tööd rügama. Samas annab võrdlemisi suur osalejate hulk lootust, et kui suur grupp tükkideks pudeneb – traumatoloog-ortopeed Leho Rips avaldas paar nädalat tagasi arvamust, et mina ja minusugused jäävad liidritest maha hiljemalt võistluse teisel, Vanemuise mäe tõusul (fotol ülal paremal) –, siis õnnestub moodustada kiiresti väiksemad grupid, nii et ei peaks üksinda punnima jääma. Ja isegi kui mahajäämus ei teki Vanemuise tõusul, siis Scanpixi Baltimaade pealik Art Soonets teadis seniste Tartu GP sõitude põhjal rääkida, et igal juhul kaovad kiiremad eest sellele järgneval Tähe tänaval, kus nad suruvad pea õlgade vahel leistangi kohale ja vajutavad pedaalidega nii kõvasti, kui vähegi jaksavad.

Plaan on sellest kõigest teha otseülekanne, milleks fototoimetuse kolleegid Postimehest on asju ajanud ja arutanud, kuidas kinnitada minu või mu ratta külge kaamera ja otsepildi ning -heli edastamiseks vajalikud seadmed. Sellest peaks tulema Eesti kõigi aegade esimene otsereportaaž otse rattarajalt võistlusmöllu keskelt. (Loodetavasti möllu siiski palju ei tule.)

Igatahes on oodata pöörast võidusõitu, ja seda seepärast, et korraldajad, ütleme otse, on ametlikult harrastajate sõiduks kuulutatud võitlusel lubanud starti ka ridamisi neid, kes minu nägemuses küll harrastajate seltskonda ei kuulu. Selleks defineerigem esmalt harrastajad: need on näiteks need, kel puudub ratturi litsents, kes ei ole tänavu ega ka vähemalt paaril eelmisel hooajal osalenud Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel tänava- ega maantee grupisõidus, rääkimata neist, kes on hiljuti kuulunud või kuuluvad praegu Eesti ükskõik millisesse koondisse või selle lävepakule, ja need, kes ei harjuta selliste koormustega, nagu Eesti parimad ratturid, kes ei tee trenni vähemalt poolprofessionaalsel tasemel ega kasuta trennis erivahendeid, mida kasutavad profid.

Ärge lugege siit välja seda, mida ma ei taha öelda. Igaks juhuks olgu öeldud: ma ei unista ega ole eales unistanud eesootaval tänavasõidul kõrgest kohast, mistõttu ei ole õige oletada ega väita, et mu siinne sõnavõtt on tingitud sellest, nagu oleks ma kade, et terve rida minust hulga kõvemaid mehi tuleb starti ja tõrjub mind eeldatavas lõpp-protokollis võimalikult tahapoole. Asi ei ole põrmugi selles. Tegelikult, ausõna, oleks mul isegi hea meel, kui kõik need eliit- ja koondisesõitjad võimalikult kiirelt kõige eest putket teeksid ja oma teed läheksid, et las siis harrastajad isekeskis pusivad. Küsimus on hoopis ja ainuüksi selles, et nii nagu minusugustel ei ole asja MMile ega olümpiale, ei peaks ka mitteharrastajate klassi kuuluvail sõitjail olema asja võistlusele, mis on kuulutatud harrastajate jõuprooviks. See oleks sama, kui minusugune trügiks põhikoolipoistele mõeldud võistlusele õigustusega, et ühed mehepojad ju kõik.

Muidugi ei saa kellelgi keelata osalemast, kui korraldajad ei ole seadnud selleks vastavaid piiranguid. Teisalt, soostun, on korraldajail väga raske tõmmata selget punast joont, kus ühele poole jäävad harrastajad ja teisele poole mitteharrastajad. Samas jääb see iga osalema tuleva mehe südametunnistusele, kas tema kuulub ka ikka harrastajate kilda või on ta koondislane või koondise kandidaat või eliitsõitja ja on sattunud talle mittesobilikku seltskonda. Ent igal juhul leian, et laupäevane tänavasõit kujuneks neile, kellele see on nime poolest mõeldud – harrastajaile, nagu Peip Reedi ja Rajko Rattur, Paul Lõiv ja Arvi Suurpere, Joel Zirel ja Hannes Veide, Tarvi Uusen ja Kristjan Savisikk, Meelis Leidt ja Enn Altin jpt –, palju elamusrohkemaks, kui seal stardiksid tõepoolest ainult pesueht harrastajad. Nagu mina, kes sõitis laupäeval 45 minutit, pühapäeval 62 minutit ja esmaspäeval 47 minutit, mille sees, tõsi, tegin 15x300-350 meetri pikkusi lõike, nende vahel 650-700-meetrised taastumispausid rahuliku sõiduga - ei mingeid proffide pikki sõit.

Peaasi on siiski see, et laupäeval midagi hullu ei juhtuks, sest Kassitoome laskumine suures grupis on ikka üksjagu hull – tühja sellest, kes on koondislane ja kes tšainik. Ja tõestamaks, et ma eesootavat tänavasõitu hullupööra tõsiselt ei võta, luban kõigile, kes starti tulevad, väikse muigega üllatuse. Tulge kohale, saate näha, millise.
******
The final mile of the road to the Maze Overlook, Canyonlands National Park, Utah 29. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Rein Taaramäe (punases Cofidise vormis) 2011. aasta mais Tartus GP sõidul Vanemuise mäe tõusul. Foto autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Rein Taaramäe (punases Cofidise vormis) 2011. aasta mais Tartus GP sõidul Jakobi mäe tõusul. Foto autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Ratturid 2011. aasta mais Tartus GP sõidul Vabaduse puiesteel Raekoja platsi ees. Foto autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Ratturid 2011. aasta mais Tartus GP sõidul Emajõe ääres, kõige ees vasakul Gert Jõeäär. Foto autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix

57 Kommentaarid:

At 19:49, Anonymous Margus said...

Puhas huumor jälle Priidu poolt :) Harrastaja definitsioon on üle prahi! Sisuliselt teevad kõik ratturid erivahenditega trenni, nii et saadame tartu tänavatele oma (vana)vanemad. Neil vast ei ole enam erivahendeid ja vast ei tee nad üle tunni trenni päevas.

Priit tee oma võistlus ja oma nö WADA. Kontrolli, kes kuidas trenni teeb ja kui mõni päev üle tunni tuleb pane 2a võistuskeeld peale.

Liiga palju vabandusi ühes jutus, et tõmbab hea muige näole :D

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Ära kiivri külge küll lase kaamerat panna, see tungib kukkudes läbi kiivri (Schumi).

 
At 21:28, Anonymous Flying Finn said...

Tehke järgi või makske kinni: 17a Soome neiu jooksis 10 000m ajaga 32.58.

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Harrastajad tavaliselt treenivad korrapäraselt ja mõistlike mahtudega.Selline juhuslik,tunde järgi treenimine rohkem tava rahvasportlase teema,kes ennast ka spordimeheks peab.Nii,et võibolla võistlusel vale nimi.Rattasõidust vist tõesti pole selliseid ülekandeid enne olnud,küll aga tehti midagi taolist maijooksul.Siis oli aga tehniline teostus kehvapoolne ja vähehuvitav.Nii,et katsuge tehniline osa korralikult tööle saada,siis hea jälgida.

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

MTBEST Rakvere etapil kandis Mehis Leigri kiivril kaamerat ja filmis oma sõitu, mis jooksis otse Delfi TV-s. Sama tegi Rainer Neidra Rakkes, kuid lõhkus rehvi ja sõit jäi pooleli.

Vaatamata sellele on Pullerits ikka ja alati esimene, omas liigas, sest mujal on asjad juba tehtud... Normaalne ajakirjanik kontrollib fakte enne paskvilli avaldamist!

 
At 22:54, Anonymous M said...

Ärge üle mõelge, hr Pullerits. Laupäeval on ilus ilm. Tõenäoliselt ei pane teie rattasõitu keegi eriti tähele. Kindlasti ei saa sellest meediasündmust.

 
At 23:01, Anonymous A7K said...

Kiivril kaamera kandmine on vist juba aastaid tavaline Eesti rattavõistlustel. Nt peale Marimetsa Kapi etappe on valida mitmete kaamerate poolt filmitud radade läbimist, mõni täitsa võistlejaterivi eesotsas ka

 
At 23:20, Anonymous Martin, jooksusemiootik said...

Räägime natuke ka tõsisest spordist.
8. ja 9.08 on Kadrioru staadionil Eesti meistrivõistlused. 800 m on üles antud päris palju mehi. Vähesed, väga vähesed neist on üle jooksnud Priit Pulleritsu poolt kevadel 1988, kaks aastat pärast Nõukogude armeest naasmist joostud aja 1.55,9. Tervelt 17 EMV 800 m jooksus osalevat meest ei ole sellest ajast jagu saanud.

 
At 23:42, Anonymous Anonüümne said...

Martin, mis te siin niisama tühja plõksite, minge jookske ka see 800 m EMV-l ära. Kui tudeng ja niisama tark olete, ei tohiks ju suurt probleemi olla alla 2 minuti joosta? Pärast annate siin siis teada, mis aja ja koha saite - see oleks esimene asjalik postitus Teie poolt.

 
At 00:33, Anonymous Martin said...

Austatud 23:42, minu tagasihoidlik kommentaar on Teid kuidagi väga hella kohta puudutanud. Vabandan. Aga kui mõelda, et P.Pullerits on oma 1988. a tühjade poelettide aja tulemusega Eesti 2015. a edetabeli suhtes 6. mees, eespool Monte Gordo, Flagstaffi ja Kenya spetsiaalettevalmistusega Andi Nooda ja Allar Lambi sarnased tippmehed, kas hr Pulleritsul pole siis õigust uhkust tunda?

 
At 01:03, Anonymous Silver said...

Tundub, et spordisõda on lahti:

http://sport.postimees.ee/3284751/iaafi-asepresident-kergejoustiku-vastu-on-kuulutatud-soda

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Lgp 00.33,

Kordan juba mitmeid kordi kõlanud nurgakivide tekstid üle:
(1) Kas lähete ka ise nüüd 800m jooksma või ei lähe? Millega võib teie "tudengi põlve" sportlikud kogemused kokku võtta (kui paari päeva jooksul ei võta, teeme oma järelduste põhjal kokkuvõtte ise)?
(2) Kas olete ise taktikajooksu jooksnud ja teada, kui suur või väike roll on koha peale jooksudes ajal?

 
At 14:21, Blogger Priit Pullerits said...

Mida värki! Laupäevase tänavasõidu stardisirge on kui metssigade tallermaa, seal on muist kohtadest asfalt puudu ja killustikukivid lahtikaevatud teel laiali...

Aga sissekande osas oli mul õigus! Võistluskeskuses rääkis mulle üks mees, kes oli pärinud Jassilt, et kas ta tuleb ka laupäeval starti, ja Jass oli öelnud, et ei tule, seal on kõik nii kuradi kõvad mehed koos. Harrastajate võistlus selline siis...

 
At 15:47, Blogger Priit Pullerits said...

Nägin täna medteenistuses Tiit Piiskoppelit. Ohh, jahh... Lühidalt oli jutt selline, et kui teiste võistluseks saadab ta rajale ühe kiirabi, siis harrastajatesõiduks kaks... Põhiprobleemidena nimetas ta ootamatuid saari, mis on tekitanud kukkumisi ka proffide sõidus, näiteks Vabaduse puiestee lõpus (põhjapoolne ots) ja Laia tänava algus. Ohtlik pidi olema pööre Laialt tänavalt Vabaduse puiesteele, mis algul paistab lauge, aga on tegelikult terav, lisaks on seal ohutussaar ja Vabaduse pst-l on vaid üks kitsas rada, rääkimata pöördest Jakobi mäe all, kus kiirus pidi olema kohutav ja siis on küsimus selles, kellel närv peab vastu ja kellel mitte, kes tõmbab pidurit ja kes mitte. Arvestades, etstardis on terve rida poolproffe, millest täna räägiti kõval häälel ka võistluskeskuses, et miks küll nemad on starti tulnud, siis on selge, et kiirus tõmmatakse kohe algul üles ja nõrgemad püüavad järele hoida, mis tähendab, et algus tuleb väga tormiline ja närviline.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

kes hunti kardab, ärgu metsa mingu (eesti vanasõna). Pole mõtet mandraseerida niipalju, et palju kiirabisid, palju lahaseid ja palju kilosid vatti (kilovatte).
Kui üles oled antud, tuleb minna ja panna. kedagi teist see jutt nii kui nii värisema ei aja.
Terv. Toomas

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

üks kiirabi on personaalne - kõige suuremale jutumehele. kujutage ette, mis reportaaže sealt tulema hakkab ;)
aga muidu - kui aiast pole rääkida, räägitakse ikka aiaaugust.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Olen laupäevaks kirjas ja osalen. Osalesin ka eelmisel laupäeval Ausi sõidul harrastajate klassis. Pole hullu midagi, keskmine kiirus oli 41 km/h ja kogu aeg keegi üritas. Ilmselt sama saab olema ka Tartus. Arusaamatu on muidugi see tee remont. Kas siis tõesti Kelk ja linn ei sõlminud lepingut kus vastastikused kohustused, ehk raja kvaliteet, kirja pandud !? Kui sellist lepingut pole on Kelk ämbrisse astunud, kui aga on siis nõudku korras teid.

 
At 17:33, Anonymous Martin, tudeng said...

14.18,
Ei, ma ei osale laupäeval EMV-l 800 m jooksus. Peamiselt taktikalistel kaalutlustel.
Aga kindlasti lähen ja vaatan rajapiirde tagant.
Hr Pulleritsu harrastaja definitsiooni kohaselt, kuidas määratleda meeste 5000 m jooksus startijaid? Suur kamp mehi on end üles andnud.

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, te ei taba biiti.
Keda huvitab nt. nonde MTB jorsside jäädvustused kolhoosiaegsetest külateedest ja rapitud raielankidest, kus paradoksaalselt ainsad kommentaarid on seal: ajajoonel seal ja seal loobib keegi õnnetu kaasvõistleja geelipakendit või muud soga.
On harrastajate filmimised ja on PP kunstiteos. Nii on.

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

Üks vähestest selles nimekirjas on raske harrastajaks lugeda on priidu treener manner. Ok, ronimois on noor ja alles hiljuti sôitis prantsusmaal. Môned nimed veel aga 95 % osalejatest on siiski harrastajad. Priit, taod jälle tühja tünni?

Helista mandrile ja küsi miks ta stardis on?

 
At 00:13, Anonymous Anonüümne said...

KTM lehel on selgelt kirjas, et 8. augusti Tartu Tänavasõit on mõeldud rahvasportlastele ja pealtvaatajatele. Ometi hüppab üks Julk-Jüri jalalt-jalale ja kireb, et poolproff ja pole ette nähtud.

 
At 04:44, Anonymous Anonüümne said...

Postimees+ on nüüd tasuliseks käänatud EMT interneti paketi tellijatele. Õige, raha on vaja ja seaduseaugud vaja täita. Siitkaudu imbus läbi?

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

Lgp Mister 372-900-kolkhoos-kell-19.14

Vaadake viimatist harrastajate reportaaži "EMV XCO Rakvere", näituseks rota mobilise kama, ja näksige sõna.

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades blogiautori reaalset sportlikku taset on ikka hea julgus sellel sõidul osaleda.Raske saab see olema,ehk leiab mõne kaaslase,kellega koos lõpuni sõita.Aga osalemine on juba iseendast enese üle võidu saavutamine.

 
At 10:20, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, reede hommikul tööle sõites nägin, kuidas Rootsi, Itaalia, Hispaania ja Prantsusmaa koondis tegid tänavasõidu rajaga tutvust. Jakobi mäest läksid küll kõik pealtnäha kergelt üles, Kassitoome laskumist ja selle lõpus olevat paremkurvi võtsid rahulikult ja ettevaatlikult.

 
At 13:47, Anonymous H ja K said...

tsitaat ühest tuntud foorumist:)

..Mu personaalse lemmiku tiitli pälvis me lähistel trepile kõlkuma jäänud asjalikult reibas Pullerits-staila hõreda heleda vuntsi ja suurte prilliraamidega mõnusalt jokkis noorsand..

 
At 14:23, Blogger Priit Pullerits said...

...Teate, ärge uskuge igasugu jama, ma ei ole kunagi viidatud Intsikurmu festivalil käinud ja veel vähem olen ma kunagi üldse jokkis olnud ja juba ammu pole mul mingeid vuntse.

 
At 16:21, Anonymous H ja K said...

aga siiski moeikoon ja trendilooja kirjutaja arvates:) keegi ju ei väitnud, et vanahärra ise seal kohal oli.

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 21:58, Blogger Priit Pullerits said...

Vaatasin täna õhtul homse raja üle. Vanemuise mäele oli juba kirjutatud suurelt minu loosung "Panna on vaja!". Vaatasin, et see on nakatanud ka Eesti noori rattamehi, üks neist tsiteeris seda ETV õhtustes spordiuudistes. Tähe tänava raudteeületuse järel möödusin ühest pedaalijast, kes soovis mulle homseks stardiks jõudu. Tänasin. Pärast nägin veel, kuidas üks mustas, valgete ruutudega vormis rattur samuti homse rajaga tutvust tegi.

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Oo Priit, nüüd saabusid siis kuulsuse viljad. On siis mõnsa tunne olla kuulus ja tsiteeritud,nagu mõni klassik või filosoof? Tere tulemast kuulsate vennaskonda!

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Juba ammustel aegadel olen eelnimetatud
loosungit kuulnud Urmas Välbe suust.

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

"Panna on vaja" pole käibele võetud Pulleritsu poolt. Häbi!

 
At 23:47, Anonymous Rannaröövel, Kõpu lahelt said...

Te, mehed, 22:10 - 22:52, vaatan, võtate ikka väga tõsiselt seda, mida vanameister meile oma vabast ajast pakub. On teie hingelise tasakaaluga kõik korras ja olete endas ikka kindlad?
Või... ega viimati oma orientatsioonis kahtle või midagi?
Üks hullemaid asju, mis saab olla, on see, kui mees oma parimais aastais pedestub. Kannatavad kõik - kannatab naine, kannatavad lapsed, kannatab ema, eriti räigelt kannatab isa...

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Rannaröövel on blogis uustulnukas. Anname andeks.

 
At 17:11, Anonymous Vana pedaalimees said...

Vanameistrilt korralik sooritus täna, vanuseklassi 5.koht. Rajale läinud 117 ratturist 62. Noored mehed said lutti nii mis ludises. Vormi on.

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

http://www.championchip.ee/ftp/liveresults/2015/150808_62km/

 
At 19:45, Anonymous Martin said...

Hr, Pullerits, sündmused siin Kadrioru staadionil on olnud pingelised.
Kahju, et teid siin pole. EMV-l klounijookse kuulsatele ja kummalistele pole.
Võib-olla Teigamägi tulev aasta võtab kavva.
Maris Mägi siin intervjuus pärast oma võitu märkis, et EMV-l "on vaja panna täiega".
EMV-l täiega panemise ja teie 100 m suusatamise, jms klounisõitude "panemisel" on vaks vahet, kas pole? Või pole?

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Kas Priidu live ülekandest salvestust ka kusagil näeb?
Teet

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäe oli kõva!
Toits

 
At 23:05, Anonymous M. said...

Hr Pullerits, J'accuse!
Kasutate oma ametiseisundit juhtiva päevalehe populaarse ajakirjanikuna, et saada priipileteid EM, Wordl Cup sarja jt rahvusvaheliste võitluste raames korraldatavatele nn "harrastajate" sõitudele. Osavõtjate valik sinna ei toimu demokraatlikel alustel, vaid tutvuste - ja IAAFi ning FIFA skandaale arvestades - tõenäoliselt ka käsi-peseb-kätt põhimõttel osutatavate teenuste abil. Vastutasuks teile osustatud favour-tele käsitlete spordiliitude juhtisikuid kirjutistes soodsas valguses, nii oma blogis kui ka päevalehes.
Mida on teil oma kaitseks öelda? Mitte essugi?

 
At 00:19, Anonymous Anonüümne said...

Kulla M. (sõna otseses mõttes). Tartu harrastajate sõidul polnud mingit "osalejate valikut" . Igaüks sai sõitma kes aga soovis.

 
At 08:54, Anonymous Anonüümne said...

Päris huvitav oli ülekannet jälgida,kahju et lõpuringi ei näinud.Tulemusega võib rahule jääda,hästi sõidetud.

 
At 22:11, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, oleks ka ise huvitav näha, kuidas paistis. Seepärast pean küsima neilt, kes nägid, et kuidas pildi ja heli kvaliteet olid?

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Juhuslikult sattusin vaatama, pilt ja heli olid küll head. Aravsin, et saab tulema hüplev pilt ja katkendlik heli, kuid pilt oli nagu TDF motikalt. Paar katkestust oli ka, kuid võib-olla seotud mu mobiilse andmesidekaardiühendusega. Vaatasin ca esimest poolt, et millega tegu!

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Küsi oma it-meestelt videot näha ja näita teistele ka (las laevad kuskile üles). Või las monteerivad sellest nii ca 10 minutit ja panevad paremad palad kokku. Tundus täiesti ok kvaliteet. Las siis asjatundjad hiljem kommenteerivad, kus mis vead tehti.

Summa summaarum ei saanuks midagi paremini teha. Ees olev grupp oli püüdmatus kauguses ja nende tempo olnuks selgelt ülejõu käiv. U23 mehed läbisid sama distantsi 1:24-ga. Aga see oli nendel alles viies ring, kokku sõitsid nad 12 ringi. Pühapäeval oli ilm muidugi natukene leebem ka.

Kokkuvõttes hea töö ja oli täitsa huvitav nii jälgida.

Edaspidi võiks proffidel olla ka kaamerad kiivrite küljes, mõelgu mingid pisikesed atribuudid välja. Küll see otseülekanne oleks põnev, kui saaks igalt rattalt pilti pakkuda :) Kukkumised, värgid särgid. Tehniliselt ilmselt teostatav, aga see oleks üüratult kallis lõbu.

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Liiga tihti kasutate sõna "kurat" ja "kuradi" läbi eetri. Muutus suisa häirivaks.
T.

 
At 11:04, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, eks need "kuradid" ikka tulevad, kui olukord on ohtlik ja pingeline. Need tulevad spontaanselt, sinna on võistlusolukorras raske midagi parata. Aga vähemalt ei kasuta ma neid t- ja v- ja p-tähelisi roppsõnu, mis nüüdisajal on noorte (ja kahjuks ka mõnede vanemate seas) nii levinud nagu mingi nakkus ja on tõesti rõve kuulata.

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Meil siin Maardus kasutavad eesti aksendiga eestimeelsed teisemelised kiigel kiikudes neid t- ja v- ja p-tähelisi roppsõnu päris lärmakalt ja usinalt. Näha kohe, et selline jõukate töödejuhatajate kodune kasvatus. Eks sellised sõnad seda rikkust koguda aitavadki. Eesti värk. Võta või jäta.

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Suur suvi on võtnud oma MTBsarjades.

Möödunud nädalavahetus:
HWEC - pikk: 395 lõpetajat, lühike: 190
MTBE - pikk: 279, lühike: 144

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Millal monteeritud video üles tuleb? Minule portaal materjali ei näidanud, iga kord uuendades näitas ainult reklaami ära, aga ülekannet ennast tuhkagi.

 
At 13:22, Anonymous Nördinud tehnikaspetsialist said...

12:52, sul oli s..t ühendus. See PM äpp on muidugi üldse nii õnnetu asi (isegi nii elementaarne asi kui auto-rotate puudub, no mida me üldse räägime!) , aga väga hea ühenduse korral siiski kuidagimoodi toimib.
Oleks tulnud vaadata internetibrauseris, tegin nii ja ülekanne toimis.

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

Piinlik lugu küll nende "suurte" MTB sarjadega Eestis - suured võistluskeskused (Elva, Otepää jm.) - parklad pooltühjad, osalejaid vähe. Ei ole sellest sarja poolitamisest võitnud vist keegi kokkuvõttes

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Ülekanne täiesti nähtav ka takkajärgi Postimehes. Kahjuks küll lõpp puudus ja finišit ei näinud seetõttu. Muidu oli huvitav vaadata. Vähemalt kaamerasse kägarasse panekuid vist ei jäänud? Napikaid paistis küll.

Toits

 
At 18:41, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, sel sõidul ei olnud kiirabil vaja üldse tööd teha, teatasid pärast finišit mulle korraldajad.

 
At 04:26, Blogger Unknown said...

20151126xiaodaige
ugg outlet uk
cheap nike shoes
discount oakley sunglasses
nobis jacket
mizuno running shoes
cyber monday 2015
miami heat
tiffany and co
north face outlet
tory burch outlet online
oakland raiders
lebron shoes
michael kors handbags outlet
timberland shoes
michael kors factory online
new orleans saints
prada sneakers
michael kors handbags
moncler outlet
vans shoes
adidas outlet
arizona cardinals
fred perry polo shirts
chanel outlet store
cheap oakley sunglasses
calvin klein outlet
karen millen uk
tiffany and co
mlb jerseys
michael kors uk
oakley outlet store
coach handbags outlet
winter coats
ed hardy clothing
the north face outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht