neljapäev, jaanuar 28, 2016

Pullerits: Kellelt saab Eestis parimat suusanõu?

Peep Pahv on kuidagi asjaga seotud. Aga kuidas, seda täpselt enam ei mäleta. Igatahes rääkisime temaga juba mitu nädalat tagasi, et peaks tegema Postimehesse mingi loo harrastajate suusarühmadest, sest neid on tekkinud nii palju. Selget fookust sel ideel algul ei olnud ja seetõttu jäi see pooltoorena ka vedelema. Täpsemalt: ma ei võtnud sellest väga innukalt kinni. Liiati, ega tükk aega talve ka paistnud.

Siis tuli lumi maha ja asi läks konkreetsemaks. Tekkis mõte, et peaks kaardistama ära kõik Eestis tegutsevad harrastajate grupid. Samas sain aru, et ega selgi mõttel ole erilist teravust. Ja siis, ilmselt asja taas juba mitmendat korda sporditoimetuse juhi Pahviga arutades – «Tee ära, enne kui talv ära läheb,» mäletan teda utsitavat –, tekkis idee, et peaks koostama harrastussuusatajate treenerite edetabeli. Panema nad pingeritta. Aga kuidas, mille alusel – see oli täiesti lahtine.

Kõigepealt oli vaja kokku koguda üldse need nimed, kes tänavu harrastajaid regulaarselt treenivad. Eeltööga sain paberile ligi kaks tosinat treenerit. Mõned langesid järgneva töö käigus välja, sest selgus, et sel talvel neil harrastajate rühma pole või pole kunagi olnudki, samuti jäid välja need, kes oma sõpradele-tuttavatele-töökaaslastele vaid aeg-ajalt, ebaregulaarselt treeninguid läbi viivad. Viimaks jäi sõelale 19 nime.

Järgnevalt helistasin nad kõik läbi ning intervjueerisin neid. Intervjuu küllap huvitavaimas osas palusin neil hinnata teisi treenereid ning paigutada nad oskuste, teadmiste, kogemuste ja renomee alusel kolme gruppi: väga kõrgelt hinnatud ja kogenud treenerid (3 p), tublid treenerid (2 p), teistest vähem kogenud ja alustavad treenerid (1 p). Nende kohta, keda vastaja piisavalt ei tundnud, palusin jätta arvamuse ja hinnangu esitamata. Üldiselt, nagu selgus, on treenerid üksteise tegemistega väga hästi kursis. Tosin treenerit sai hinde vähemalt 17 kolleegilt. Kõige väiksem hindajate arv, 14, oli vaid ühel treeneril. Tagantpoolt järgmisena oli kolmel treeneril hindajaid 15. Seega võib öelda, et üldine hinnang kujunes piisavalt representatiivseks.

Seejärel arvutasin iga treeneri keskmise hinde. Selleks lõin kokku talle antud punktid ning jagasin need vastajate arvuga. Saadud keskmise hinde alusel moodustuski harrastussuusatajate treenerite pingerida.

Arvan, et see on parim ja veenvaim moodus niisuguse pingerea koostamiseks. Sellepärast, et hindajad on ikkagi oma ala asjatundjad. Näiteks U.S. News & World Report, mis reastab Ameerika ülikoole ja haiglaid, kasutab suures osas samasugust metoodikat: sealgi moodustab punktisummast, mille alusel need pingeritta pannakse, suure osa see hinne, mille annavad vastavalt ülikoolile või haiglale teiste ülikoolide ja haiglate juhid. Suusatreenerite pingerea koostamisel, olgu lisatud, võtsid treenerid hindamist tõsiselt ja põhjalikult, paljud arutlesid valjusti ja ka põhjendasid, kuigi ma seda ei palunud, kellele nad mispärast just üks, kaks või kolm punkti andsid.

Niisiis, siin on Eesti harrastussuusatajate pingerida, mis ilmus laupäevases Postimehes (seal on tabel palju põhjalikum, siin on vaid selle kokkuvõte; valige Postimehe küljel põhjaliku tabeli uurimiseks teine pilt; siinses tabelis esmalt koht ja siis keskmine hinne):

1. – 3,0 Jaanus Teppan, Sparta, Tallinn
2.-3. – 2,95 Vahur Teppan, Suusahullud, Tartu
2.-3. – 2,95 Riho Roosipõld, CFC, Tallinn, Pirita
4. – 2,89 Kalju Ojaste, Karupesa Team, Otepää
5. – 2,83 Asko Saarepuu, Võru suusaklubi
6. – 2,78 Jaak Teppan, Suusahullud, Tartu
7. – 2,75 Hille Saarepuu, Võru suusaklubi
8. – 2,74 Tanel Ojaste, Suusahullud, Tartu
9. – 2,71 Janek Vallimäe, Alutaguse suusaklubi
10.-11. – 2,61 Anti Saarepuu, Suusahullud, Tallinn, Pirita
10.-11. – 2,61 Kaili Ots (end Sirge), Tamsalu AO suusaklubi
12. – 2,41 Els-Brett Heinsoo, CFC, Tallinn, Pirita
13. – 2,19 Kadri Madissoo, Suusaklubi Jõulu, Pärnu
14. – 2,12 Anniki Inno, Jooksupartner, Tallinn
15. – 2,07 Andres Laur, Suusahullud, Tartu
16. – 2,0 Eiko Toom, Sparta, Tallinn
17. – 1,86 Karli Veelain, Suusahullud, Tallinn, Nõmme
18. – 1,81 Kristjan Külm, Tartu suusaklubi
19. – 1,8 Rahel Allas, Suusahullud, Tartu

Aga vaba maa ja arvamuste paljusus – igaühel on võimalik koostada ka oma pingerida. Siiski oleks toojuures hea teada, mis on pingerea koostamise aluseks.
***
Siin videoreportaaž Viru maratonist. Intervjuud minuga saab näha alates 1:08.45, kohe selle järel intervjuu Raio Piirojaga.
******
Jaanus Laidvee heading into Bell Canyon, San Rafael Swell, Utah, 1. mai 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jaanus Teppan (keskel) kümme aastat tagasi Eesti meistrivõistlustel suusasprindis. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Vahur Teppan kaks aastat tagasi suusabussiga. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 3: Kalju Ojaste 2013. aasta juunis tütre Triinuga Otepääl. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 4: Teist aastat harrastajaid treeniv Anti Saarepuu. Foto autor: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix

60 Kommentaarid:

At 10:39, Anonymous Tõestage, et te pole robot said...

Priit, aga milline on siin õige järjekord - mis on parim õlu?
Pilsner Urquell, Põhjala Öö, Saku Originaal, BrewDog Punk IPA, Rochefort 10, Leffe Bruine või hoopistükis Guinness Extra Stout?

 
At 11:15, Blogger Priit Pullerits said...

Ei tea ja ei huvitagi. See ei ole õlleblogi. See on spordiblogi.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

https://www.youtube.com/watch?v=teP46e_YnSg

 
At 11:31, Anonymous Vesjolõi Pivovar said...

Õlledega on lihtne:
1. BrewDog
2. Leffe (eelistaks Bruine asemel siiski Ruby't)
3. Põhjala
4. Rochefort
Ülejäänud kolm ei vääri kommenteerimist ega järjestamist

 
At 11:41, Anonymous Suusaspetsialist said...

Suure ja hea töö on vanameister jälle teinud. Neil, kes soovivad suusatamises järeleaitamise tunde võtta, tuleb ainult tabel ette võtta ja valik langetada. Eeltööga kaasnev häda ja viletsus on kõik juba PP poolt ära nähtud. Tänud!

 
At 12:15, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan heade sõnade eest, 11:41. Südant soojendav, kui mõni märkab ka tehtud tööd ja antud panust, mitte ei läbustata niisama (nagu siin õllesõbrad) ega parastata õelalt (kahe eelmise sissekande kommentaarid).

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Aga tõeliselt analüütiline küsimus - kes saab parimaks treeneriks, kui võtta aluseks Viru Maratoni esimesed kolmsada lõpetajat-juhendatavat?

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on tabelist puudu Jarmo Nikolai.
Juhuslikult on ta muidugi nr 1 pildi peal.



 
At 13:00, Anonymous Risto Mehine said...

Mitme kilogrammiga Karvajala ja Pirita Puraka brigaadi mehed kükke teevad?

http://sport.postimees.ee/3484797/karujouga-mart-seim-naitab-uues-videos-toelist-voimu

 
At 13:02, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei saa tõesti välistada, et mõni võis tabelist välja jääda, sest mingit registrit, kus kõik harrastajate treenerid oleks kirjas, ei ole. Uurisin nimekirja potentsiaalsete kuulujate kohta mitmest asjatundlikust allikast. Nagu ka kirjutasin, siis mõned "lendasid" nimekirjast välja, kui selgus, et neid oli küll pakutud, aga nad ise tunnistasid, et ei kvalifitseeru antud raamesse.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Kohtasin sotsiaalmeedias ühe edetabelis oleva treeneri arvamust, et 4 minuti pikkune telefonikõne ei pruugi olla kõige adekvaatsem sellise edetabeli koostamiseks.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi teadjam spetsialist kommenteeriks, mis suusad on Anti Saarepuu käes ja mis tasemega laudadega tegu. Tänan juba ette!

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Tore, et nimekirjas on enamus nö. uued ja noored tegijad, siiski kõik eelneva korraliku suusa- ja sporditaustaga!

MM

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit ma treenin ennast ise ja nende treenerite õpilasi löön igast asendist. Olen samuti harrastaja.
Vaadates seda listi, siis TEAM TT treenerit ei ole. Ometigi sellest seltskonnast tulevad ühed kõvemad harrastussuusatajad. Ühesõnaga mingi soperdis on see tabel sul.

 
At 15:24, Blogger Priit Pullerits said...

Palun mitte suud jälle paksu täis võtta! (Okei, 14:49 on järjekordne anonüümik, seepärast ta ülbelt prõõkabki.) Peate silmas Tauri Tikerpet. Intervjueerisin ka teda. Aga ta ise taandas end sellest arvestusest, öeldes, et tema on asjaarmastaja, tema ei ole mingi kutseline treener, nagu enamik neid, kes on mu edetabelis, ja ta ei anna trenne n-ö linna pealt kokku korjatud harrastajatele ega tee seda tööd regulaarselt, vaid tal on väike tuttavate ja sõprade ring, keda ta aeg-ajalt juhendab. Arutasime temaga tükk aega, kas ta peaks selles pingereas figureerima, jätsin otsustamise talle ning ta pidas mõistlikuks end taandada.

Nüüd on huvitav veel ainult see, kas 14:49-s on nii palju džentelmeni, et... no ma ei hakka siin ütlema, mis ta teha võiks. Näis, kas tal nii palju endal taipu on.

See tekitab muidugi masendust, et meil on nii palju ülitarku isehakanuid, kes lendavad siin peale, nagu oleks nemad kõige targemad ja maailma naba, aga kui siis nende ülbuse tükkideks lasen, on nad vaikselt kadunud ega suuda isegi seda tunnistada, et käitusid rumalalt, ebaviisakalt ja järelemõtlematult.

 
At 18:47, Anonymous Martin, tudeng said...

Hr Pullerits,
ma millegipärast arvan, et 14:49 võib olla just see mees, keda te otsite.

 
At 19:17, Blogger Priit Pullerits said...

Edastan Klubi Tartu Maraton teadaande

Tartu maratoni toimumiseni on jäänud veidi enam kui kolm nädalat. Paraku ei ole sel nädalal alanud sula ja vihmasajud puutumata jätnud ka Tartu Maratoni rada.

Raja olukord ei ole kiita - vihm, tuul ning plusskraadid on lumekatet oluliselt vähendanud. Siiski on hetkel veel liiga vara teha lõplikke järeldusi. Eestimaa ilm on muutlik ning varasemad kogemused on näidanud, et maratoni toimumiseks vajalik lumekate võib maha sadada ka paari päevaga. Seega jääme ootama tagasi miinuskraade ning lund, mida täna pärastlõunal uuendatud ilmaennustused ka järgmise nädala teiseks pooleks lubavad. Minimaalselt vajame maratoniraja ettvalmistamiseks aega 2 ööpäeva ehk 48 tundi. Lõplik otsus Tartu maratoni toimumise kohta langetatakse hiljemalt 16. veebruaril.

Põhisõitudest nädal varem, 14. veebruaril toimuvate avatud raja ning Tartu teatemaratoni läbiviimiseks kaalume täna ka teisi võimalusi. Juhul kui lumepuuduse tõttu ei ole originaalrajal siiski võimalik neid kahte sõitu korraldada, on alternatiiviks Tehvandi suusakeskuse kunstlumerajad.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb hakata ehitama suusatunnelit, siis saaks ka seal maratoni pidada. Alternatiivina tuleks kaaluda ka suusaergomeetrite võimalusi. Ekraanil libisemas kunagine maratonirada.

Teet

 
At 20:40, Anonymous žürii esimees said...

Kui mujal pole võimalik, siis teatemaraton Tehvandi ringil oleks ju ilmatu vägev üritus!
Korraliku meluga: võistlejad, valmistujad, mahajahtujad-muljetajad, saunalised-õllerüüpajad, omaksed-kaasaelajad, niisama huvilised-kohalikud, turistide ergutuskoorid, kenad cheerleader'id jne jne, kõik suure vennaliku perena koos päeva nautimas. Twelve points!
See paarsada sõitjat mahub vabalt korraga 3km ringile ära, klassikas pole ka 500 probleem (vt suusahullude maraton), uisus kindlasti mõnes kohas on vähe kitsam, aga häda poleks midagi.
Või sel juhul tehagi klassikas, hr Kelk?

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Metoodikal pole viga midagi, kui nominente oleks rohkem, ehk valim efektiivsem.Aaga seda oleks palju tahta. Tehtud töö eest muidugi tänud! Aga, võtkem asja teisest otsast - kui võtaksime harrastajate peamised võistlemised Estolopeti sarjas, siis eht tuleks intervjueerida hoopis nt. tipp 30, välistades profid ja poolprofid (väga raske ülesanne), ning pärida, kes on nende nõuandjad-treenerid, huvitaks küll, kes nt. AlarS-i treenib, kellelt ta nõu küsib.

Toome teise rahvusliku spordiala, korvpalli ka teemasse sisse. Sõber paneb peaaegu iga aasta kohalikud pallipatsutajad ja rändpallurid satsina mängima - see on näitaja, mitte see, kui mõni õline mogul rahakotti tuulutab ja mängumehi kokku ostab, et siis Pärnult pähe saada. Hea harrastajate suusatreener on see, kes suusasahistaja kohalikel maratonidel etteotsa viib, vastupidine kurb olukord on ju meie ees niigi.

 
At 22:44, Anonymous Martin said...

Väga lugupeetud 20:40, teie maalitud pilt on nagu Rooma enne Attila sissetungi.
Tartu maraton peab olema pikad sihvakad mehed, Raio Piiroja tüüpi reljeefsete sitkete figuuridega tahtekindlate lõugadega, agressiivsete, raiuvate paaristõugetega!

 
At 22:58, Anonymous M. said...

Kilba ka
Mis või kes on Jenissei?
A. Deniss Jenissei, Eesti vabavõitleja
B. Tartu Rocki vastane Venemaalt
C. Ujumisklubi Sillamäel
D. spordijook

 
At 23:14, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Noorsand Martin edeneb küll visalt, aga mulle tundub, et siiski kindlalt inimesekssaamise okkalisel teel.
Katsu ikka tempot ja asimuuti õigel kursil hoida, noormees, ja ära liiga tihti libastu. Muidu meil kõigil meel läheb kurvaks, et jälle ühest lihvimata hunnikust (teemant oleks vist liiga ülepakutud väljend, praegu?) ei saanudki asja ja järjekordne muidutoslem valmis!
Ja kahemiljoniline (reljeefsete sitkete figuuridega tahtekindlate lõugadega, agressiivsete, raiuvate paaristõugetega) aarialaste silmapiir kaugeneks veelgi...

 
At 23:18, Anonymous Mälumänguklubi Sagar said...

Kui sa nii ütled, M, siis A.

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

Kas K. Floren või M. Kollo kah harrastajaid treenivad?

22:06 - 30. koht kaotas esiotsa täispühendumusega amatöörsportlastele 9-10%. Kas selle jaoks on siis eratreenerit vaja? Arvasin, et piisab nooruspõlve tugevatest suusatreeningutest või koledasti andekatest geenidest. Kellele kumbagi pole antud, selle jaoks on küsimus rohkem abikaasalt ja tööandjalt ja sõpradelt ja kõigil muudelt harrastustelt allkirja vastu treeningute pantvangi andmises - vali tabelist ükskõik milline harrastajate treener ja liitu aga grupiga..

 
At 23:41, Anonymous Anonüümne said...

23:18, kahjuks vale vastus! Ilmekate nimedega venku vabavõitlejaid nagu Maxim Vorovski on meil palju, Jenissei nimelisest pole aga kuulnud. -M

 
At 23:59, Anonymous Mälumänguklubi Sagar said...

Meile tegelikult paistab, et õiget vastust listis polegi, sest Jenissei peaks hoopis olema kas järv või allikas kuskil Uuralite taga. Meie võit, eks?

 
At 00:16, Anonymous Anonüümne said...

B. Tartu Rocki vastane Venemaalt - TIPPHETKED: Rock kaotas üliolulise euromängu Jenisseile

 
At 00:16, Anonymous M said...

Head Sagari velled!
Õige vastus on Krasnodari Jenissei, Tartu TÜ/Rocki kossumansa nemesis e igivaenlane.
Tore oli mängida!

 
At 00:38, Anonymous Anonüümne said...

13:35, A.S. käes olevate suuskade kohta leiad infot ühe Tartu spordipoe kodulehelt.


......Ski Trab on Itaalia rahvuslik suusavalmistaja, mille toodang on eriti populaarne Kesk-Euroopas, kuid viimasel ajal kanda kinnitamas ka Skandinaavias....

 
At 00:48, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin eile filmi ahvidest kes kamandavad lõvisid. Seal oli kah üks sportliku näoga tudengite kottija, kelle eesmärgiks oli ajupesu abil noorte, andekate, kuid nigela sotsiaalse staatusega üliõpilaste saatmine hukatusse, kus nad ei saa valitseva eliidi positsioone kõigutada. Treenerite innustuste saatel tapalavale ja sealt tinakirstus koju puhkama. Samuti oli seal üks mugandunud vanemtoimetaja kes kugistas alla valitseva eliidi iga infokillu. Loomulikult olid seal ka poliitikud kes kõik p-se keerasid kuid ikka omale tee võimule sillutasid. Vaadates jäi mulje nagu Beverly Hillsi kinomehed oleks maalinud pildi meist. Nii reaalne, nii täpselt siinset elu kujutav, et kui seal poleks koguaeg lehvinud tähed ja triibud ning film poleks olnud ingliskeelne, olekski võinud arvata, et see on elust enesest, reality.

 
At 07:38, Blogger Priit Pullerits said...

22:06 - "Hea harrastajate suusatreener on see, kes suusasahistaja kohalikel maratonidel etteotsa viib."

Kommentaar:
Vahur Teppan, edetabeli teine mees, ütleb PMi loos ju selgelt, et tema ei poolda harrastusspordis suurte tulemuste tagaajamist. Et ta on naljatamisi küsinud, kui keegi on trenni tulnud, et kas tal naiselt selleks ikka kirjalik luba on, kui tema treenerina planeerib talle viis treeningut nädalas. Et äkki on inimene kohusetundlik ka veel ja teebki need viis trenni ära.
Veel ütles Vahur Teppan, et tema ei reklaami end niiviisi, et tulge tema juurde trenni, siis saate Tartu maratonil kõrge koha. See ei ole eesmärk, ütles ta.
"Mu eesmärk ei ole inimesi tippsportlaseks ajada - see ei ole normaalne," lausus Teppan. (Ta nimetas noid, kes lähtuvad põhimõttest, et mida rohkem trenni, seda parem - nagu rattaspordis -, überharrastajateks.)
Samasuguseid mõtteid väljendasid ka teised harrastajate treenerid.

Niisiis, kokkuvõtteks: harrastajate treenerite edetabelit ei saa teha selle järgi, kelle õpilased on Estoloppetil vms kõrgemal kohal. Okei, saab küll, aga õpilaste kõrgeid kohti ei pea ükski harrastajate treener oma tegevuse mõõdupuuks ega eesmärgiks. Sageli on eesmärgiks õpetada inimesi lihtsalt korralikult suusatama, pakkuda neile sportlikku ühistegevust, mitmekesistada nende vaba aja veetmist ja treeninguid, aidata vaikselt kaasa nende arengule TMi 6 tunni sõitjast 5 tunni sõitjaks, aga mitte 310. koha sõitjast 77. koha sõitjaks või mis veelgi hullem, 17. koha sõitjaks.

Nagu näete, 22:06 jpt ka, on lihtne siin teil n-ö lambist sõna võtta, aga kui te taustsüsteemi ega konteksti ei tea ega ole sisuliselt reporteritööd teinud, siis need sõnavõtud ei kanna mingit sisulist väärtust, sest on kahjuks lihtsalt asjatundmatud.

Seda kõike oleme siin aastate jooksul näinud ka sadadel teistel juhtudel, kus isehakanud tarkpead on tulnud maailma asju lõdva randmega paika panema.

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

loomulikult Teppanil on bajebatt,mitmendad hoolealused on,tähtis on et neid rohken oleks---tulusam .Arengut näitab ikka koht protokollis,sest 5-kraadise soojaga Priit sa alla 4h ei sõida,värske lumega.Miinus 5-ga ja vana lumega sõidad aga alla 3.30-e.Antud juhul ajad sa asjatundmatut pada,nagu virus kukutaja otsimine.Külmade saabumisel oleks võinud erialase trenniga tegeleda ja siis virusse minna,mitte mööda tänavaid rattaga kimada ja ennast sandiks kukkuda---kõik see värk on sul mütsi all kinni.

 
At 11:54, Anonymous Risto Mehine said...

Rätsepmeister presidendiks:

http://sport.postimees.ee/3486849/vorno-poordumine-alaliitudele-mu-meeskonnas-on-inimesed-kes-teavad-nii-sporti-kui-finantsmaailma

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu finish - 2:13:05

https://www.youtube.com/watch?v=6J0OyZe5lAo

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Homme toimuma pidanud RMK Kõrvemaa Suusamaraton lükatakse ilmaolude tõttu edasi.

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Ristolt kena pressika link. Tegelikult teab ju ka Hannes, et avalik pöördumine 15 inimese poole ei oma mõju, kui need 15 pole just naised ja neile ei avaldata armastust. Ikka silmast silma aetakse sellist asja ja ka seda teab Hannes väga hästi. Seega tekib küsimus, et milleks selline avaliku pöördumisega meelelahutuslik kirjatükk hea on?

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Tore, et enamik treenereid ei aja taga harrastajate kõrgeid kohti. Oluline ongi, et harrastaja naudiks suusatamist, siis annab ta ka oma lastele edasi huvi end värskes õhus liigutada. Saamegi tervemad noored, kui need, kes päevad läbi arvuti taga istuvad. Meenub laste ''Laulukarussell''. Ühes lõppsaates küsiti juhendajatelt, et millised on nende eesmärgid oma õpilastega. Sümpaatseim vastus - et nad tulevikus oskaks oma lastele õhtuti unelaulu laulda nii, et lastel tekiks huvi muusika vastu.

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

07:38, pehmo vastus. Kas teid ei huvita, kes kõvu mehi treenib, mis viib tugevaid sõitjaid üha kõrgemale kohale, koguni juba 17.? Treeneri taset näitab hoolealuste saavutused, mis omakorda on paljudes asjades kinni. Kui pole ette näidata väärt meest väärt kohaga, jääb tegelik tase ülespuhutuks.
Vahuri tasemes ei kahtle ja tema öeldu on massispordi promo silmas pidades väga kümnesse.

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

14:05 jutt on teoorias õige aga praktikas saavutamatu. Isegi kui lapsevanem viib harrastusest innustunud lapse trenni, siis trennis puudub reaalselt võimalus haarastuspisiku rahuldamiseks vaid kogu ajupesu pannakse tööle tulemuse nimel, punkt. See on tänane seis.

 
At 14:36, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 14:09, kui harrastajate treenerid tegeleksid hoolealuste tippuviimise nimel, siis see, nagu Vahur Teppan ütleb, on ebanormaalne. Kui harrastaja ise seda soovib, et treener ta tippu viiks - palun väga! Aga hinnata harrastajate treenereid selle järgi, kes on nende tippsuustajad, on mitte ainult tobe, vaid ka väär - see sõltub ennekõike sellest, millised inimesed tema juurde harjutama satuvad. Harrastajate treenereid ei saa mõõta sama mõõdupuuga, nagu Mati Alaveri või keda iganes teist, kes tegeleb sportlastega, kellel ongi ning peaksidki olema ainult kõrgeimad eesmärgid, kellele sport ongi elu sisu ja eesmärk.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kust kõrrest sa oma pada välja imed?
Sportlastega, kellel sport ongi elu sisu ja eesmärk... Oled mõnda elusat tippsportlast näinud?

 
At 15:48, Blogger Priit Pullerits said...

Kui tippsportlasel pole sport elu sisu ja eesmärk, siis ei ole ta mingi tippsportlane. Puhas harrastaja.

 
At 15:54, Anonymous Martin, üliõpilane, TLÜ (humanitaarteaduskond) said...

Hr Pullerits, te olete paljastatud!
Kas Kelly Sildaru on tippsportlane? Palun vastake keerutamata!
Kui Kelly Sildaru ON tippsportlane (toksisin ekslikult. tisssportlane - freudistlik lapsus?), siis miks on lapse elu sisuks ja eesmärgiks sport? See on lastekaitseseaduse ja kõigi kristliku tsivilisatsiooni normide rikkumine.
Kui Kelly Sildaru EI OLE tippsportlane, siis miks temast spordimeedias esikülgedel peab pidevalt rääkima ja - Teie arvates - aasta sportlaseks valima?

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Ohh Martin, et ka sina pole veel funktsionaalset lugemisoskust omandanud... Aga kui vaatame kooli, siis vist ei peakski imestama?

Kordame veelkord, hr Pullerits pole kunagi väitnud, et Kelly tuleks valida aasta sportlaseks, vaid selle väikse meediasõja eesmärk oli, et EOK lisaks parimate valimisse ka Kelly, kui ametliku kandidaadi ja tagaks talle valimistel teiste nomineeritutega võrdsed võimalused.
EOK kolhoosnikud ja seltsimehed ajasid oma inni aga edasi ja lendasid omast võttest armetult selili...
On päevselge, et kui EOK oleks kohe Kelly listi lisanud, poleks ta kaugeltki nii palju hääli saanud.
Aga sellise väiklase sammuga keerati ajakirjandus ja seeläbi avalikkus enda vastu ja tulemus täpselt vastupidine kolhoosnike poolt soovitule.
Palju õnne, Sukles ja Seli!
Jälle tähelepanuväärne "saavutus" ämbrite kolistamise meistritelt, killadi-kolladi, killadi-kolladi...

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

to 15.48
Kas kehtib ka vastupidi? Kui harrastajal on sport elu sisu ja eesmärk, siis ongi ta tippsportlane???

to 16.55
Kuidas EOK armetult selili lendas? Kelly Sildaru sai parima naissportlase valimistel 4. koha.
Kuidas ajakirjandus enda vastu keerati? Sildaru sai 4. koha ka ajakirjanike hääletusel.

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümik 16.55
"hr Pullerits pole kunagi väitnud, et Kelly tuleks valida aasta sportlaseks, vaid selle väikse meediasõja eesmärk oli, et EOK lisaks parimate valimisse ka Kelly, kui ametliku kandidaadi ja tagaks talle valimistel teiste nomineeritutega võrdsed võimalused."

WTF? Sa oled vist Tartlane?

Loe:
"Miks peaks aga Sildaru valima Eesti parimaks naissportlaseks? Ühe põhjuse juba ütlesin, ja see ongi peamine: ta võitis vigursuusatajate ühe olulisema võistluse ja jättis vahetus võitluses selja taha kogu maailma paremiku. Mis on teistel Eesti naissportlastel talle vastu panna?" - Pullerist 01.12.2015http://suusk.blogspot.com.ee/2015_12_01_archive.html

M.

 
At 17:34, Blogger Priit Pullerits said...

Well said, 16:55!

Lendas küll EOK selili: Kelly Sildaru sai rahvahääletusel võimsalt esikoha. Vaevalt ta seda ilma EOK põtkimiseta oleks saavutanud.

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

17.10: "Kuidas EOK armetult selili lendas? Kelly Sildaru sai parima naissportlase valimistel 4. koha.
Kuidas ajakirjandus enda vastu keerati? Sildaru sai 4. koha ka ajakirjanike hääletusel."

1. Kui EOK poolt ametlikult aasta sportlase nominendiks kuulutatud 10 sportlase (nemad olid EOK arvates siis ju teistest eelmisel aastal paremad/edukamad) seas pole rahva poolt parimaks hääletatud sportlast ja spordiajakirjanike (sic! kindlasti asjatundjad spordi valdkonnas) poolt NELJANDAKS hääletatud sportlast, kas see näitab sinu arust EOK kompetentsust ja pädevust spordiasjadest ja laiemalt ka elust aru saamisel? Kui see ei ole ämber, siis kuidas sa soovid sellist jama nimetada? Katastroof?

2. Ammu ei ole nii palju ja pikalt ajakirjanduses ühe inimese poolt sõna võetud kui valimise ajal Kelly poolt, mis oli selge trääsa näitamine EOK käitumisele, lisaks otsesed hukkamõistvad sõnavõtud EOK ja selle juhtide suhtes. Lingid leiad vajadusel vast ise üles.
Sellest tulenevalt ka mäekõrgune ülekaal rahvahääletusel.
16:55

 
At 18:42, Anonymous M said...

16:55.
Sul on mingi kius või kana EOKga kitkuda. Sellest ei tea mina midagi. Ei huvita ka.
Paistab, et sa ei suuda lihtsatestki tekstidest aru saada. Ilmselt oled üks loogilise mõtlemise võimeta, hämaratest emotsioonidest juhitud, manipuleeritavast massist - rahvast, nagu ise nimetada. Võite või ratsahobuse populaarsust hääletada. Fakt on see, et 13-aastane laps pole mingi tippsportlane.

 
At 19:38, Blogger Priit Pullerits said...

Anna minna - Kelly Sildaru ei ole tippsportlane?!? Ja Eesti jalgpallurid ja korvpallurid on või???

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

kelly on laps alles. jätke ta rahule, eriti priit, sina.

 
At 22:47, Blogger Priit Pullerits said...

Mine persse. Kelly võitis just X-Gamesi ja sinusugust töllmokka enda advokaadiks küll ei vaja.
No nüüd peaks kõigil suu kinni olema, kes ei uskunud varem minu panuseid ja veenmist, et Kelly Sildaru on Eesti parim naissportlane. Minge nüüd teki alla ja katsuge hästi vaikselt olla. Sh M.

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

kui viisakas vanataat:)

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

tegu on lapsega ka minu meelest. Aasta sportlane või mitte, eestlased ja meedia juba ette nõus ära õgima kui näiteks olümpia peaks tuksi minema. Ei veel parem, paneme talle ennem olümpiat räige pinge peale ja proovime igas intervjuus medali kaela juba riputada ette.
Küsimus nr.2. Palju on alaliit seda mitte just odava spordiala harrastajat toetanud? Isa rahakott, hiljem sponsorid ..auhinnarahad. Aga "au paistel" peesitajaid hiljem küll.
Üldiselt pole eestlastel õigust temalt mitte midagi nõuda , nagu ka eesti ratturitelt. Lõpetavad mitmenda kohaga tahavad ja sõidavad mis maa klubis tahes alaliidu rahasid seal enam taga pole.

 
At 05:47, Blogger raybanoutlet001 said...

kobe basketball shoes
yeezy shoes
cheap rolex watches
coach outlet online
michael kors handbags sale
vera bradley outlet
vera bradley backpacks
kobe shoes
basketball shoes
chrome hearts

 
At 10:10, Blogger expertshelp said...

I just like the way this post have been written, which i was actually referred to by a friend. I can see that it has very nice and informative details, and i have bookmarked it for future reference.
SOP writing Service

 
At 22:08, Blogger furnitureswrry said...

https://coconutketones.blogspot.com.eg/2012/08/my-book-available-now-in-german.html
شركة تنظيف المنازل بعنيزة
شركة تنظيف موكيت بعنيزة
شركة تنظيف سجاد بعنيزة
 شركة تنظيف فلل بعنيزة
شركة تنظيف الشقق بعنيزة

 
At 16:47, Blogger Shaimaa Al-Mahdy said...


كلادينج
الكلادينج
واجهات كلادينج
ديكورات كلادينج
شركة كلادينج
كلادينج الرياض
افضل كلادينج تكنوبوند
مصنع كلادينج بالرياض
شركة كلادينج بالرياض

 
At 13:03, Blogger Techno Bond said...


كلادينج
الكلادينج
واجهات كلادينج
ديكورات كلادينج
شركة كلادينج
كلادينج الرياض
افضل كلادينج تكنوبوند
مصنع كلادينج بالرياض
كلادينج
الكلادينج
شركة كلادينج بالرياض
مصنع الواح الخليج بالرياض
مصانع كلادينج بالرياض
اسعار كلادينج بالرياض
افضل كلادينج بالرياض
مصنع كلادينج بالرياض

 

Postita kommentaar

<< Esileht