kolmapäev, veebruar 03, 2016

Pullerits: Kas Tartu maratoni ajal toimub maraton hoopis Tamsalus?

Appi, Vahur Teppan ahistab – suusarajal!

Ega ma ise süüst päris puhas ka olnud. Eks ma provotseerisin teda pisut. Asi oli selles, et kui pühapäeval suusatamas käisin, meenutasid Tähtvere spordipagi kunstlumerajad mulle liustike pinnast: praod, lõhed, voolav vesi ning muhlik pinnas, kollakas-pruunid laigud ja risuga kaetud kohad. Sellisel lumekattel ei saa kõvasti sõita. Mitut puhku lipsasid kepid aukudesse, nii et murra need või ära. Kiirus oli hädine: tunni ja kolme minutiga läbisin 14,7 km. Siis aitas. Ei mingit naudingut. Läksin ära koju.

Aga esmaspäeva õhtuks oli spordipargi hooldemeeskond raja korda teinud. Ka temperatuur oli pühapäevaga võrreldes rohkem nulli ligi ning libisemine suurepärane. Keskmine kilomeetri kiirus, nagu näitas Endomondo, ulatus sageli üle 16 km/h, paaril puhul isegi üle 17 km/h, kusjuures ma suurt ei pingutanudki. Olin juba peaaegu lõpetamas, kui otsustasin, et teen siiski veel ühe kilomeetrise ringi. Ühtäkki tulid sprindirajalt pimedas kaks meest ning haakisid mulle sappa.

Läksin ees tempovariandiga. Panin veidi kiirust juurde – mulle ei meeldi sappa haakijad. Need tahaks minu tuules justkui priiküüti saada. Aga nad ei jäänud maha. Säilitasin tempot. Piilusin silmanurgast, kas nad soovivad minust ehk mööduda. Ei näinud sedamoodi. Hoidsid tihedalt kannule. Kontrollisin neid tõusul – jälgisin, et kiirus oluliselt ei kahaneks – ja läksin hooga laskumisele. Ikka püsisid mu selja taga.

Lõpuks, kui ring täis hakkas saama, võtsin kõrvale klassikajälje sisse, et libisen seal rahulikult lõpuni – las lähevad mööda, mul ju trenn läbi. Aga nad astusid samuti klassikajälge ja libisesid mu järel. Mida teie sellisel puhul teeksite?

Pidurdasin: algul sahka, siis külge ees. Nemad ka.

Vaatasin siis, kellega tegu.

Tundsin jälitaja tema naerust ära – Vahur Teppan.

Ta nentis, et olin sõitnud päris kiiresti. Jah, ega ma maganud. Ja ütles, et mu tempovariant on täitsa hea, kannan keha raskust ilusasti ühelt jalalt teisele. Aga tõusuvariant – vaat sellega on puudujääke, tõdes ta.

Jah, tean ja tajun seda ise ka. Et ei vii keha raskust piisavalt hästi ühelt jalalt teisele, et tõuge jääb sageli ebamääraselt kahe jala vahele. Aga tempovariant on hea, kinnitas Teppan. Et tavaliselt on vastupidi: enamikule käib mogren ehk tempovariant üle oskuste läve.

Teppan oli valmis mind õpetama, kuid paraku olin trenni lõppenuks kuulutanud. Sedasi jäi õppetund ära.

Ja ega sellest käesoleval hooajal ilmselt kasu olekski, sest talvele võib nüüd joone tõenäoliselt alla tõmmata. Täna, kolmapäeval, sõitsin autoga (kõrvalistmel) läbi Kesk-Eesti ja igal pool sadas vihma, maapind on kõikjal must ja tumeroheline. Küsitav, kas Tähtvere spordipargiski enam suusatada saab. Fakt on igatahes see, et pühapäevaks kavandatud Tamsalu maraton jääb ära. Mida oligi tegelikult juba eile, teisipäeval arvata.

Tamsalu maratoni korraldaja Vahur Leemets tunnistas mulle täna pärastlõunal telefonis, et maratoniks rada teha ei õnnestu, sest metsa on vett juurde tulnud ning isegi väikse miinusega, mida heal juhul loota võib, ei külmuks lumekiht piisavalt ära. Selleks oleks vaja mitmeks tunniks ikka kuut-seitset külmapügalat, nentis ta. Tamsalu kandi metsasihtide vahel on Leemetsa sõnul lumi küll olemas, kuid see on nii pehme, et rajamasinaga sellele peale minna ei kannata. «Ilma vastu ei saa,» sõnas ta.

Leemets avaldas lootust, et ehk õnnestub Tamsalu maraton korraldada sel talvel kunagi hiljem. Tõsi, esimene maratonidest vaba nädalavahetus on alles 12.-13. märts. See pole päris lootusetu aeg, meenutas Leemets, sest kolm aastat tagasi oli saanud sealkandis veel aprilli keskelgi suusatada. Ent tõenäolisem on ilmselt variant, vaagis ta, et mõni planeeritud maraton tuleb mujal ära jätta ning selle asemel saab läbi viia maratoni Tamsalus.

Seega pole sugugi võimatu, et Tartu maratoni päeval toimub hoopis maraton Tamsalus.

Isiklikult panustan pigem selle peale, et tänavusest talvest asja ei saa ning suusad võib rahulikult nurka jätta. Kuid kihla ma selle peale ei vea. Sven Mikser vedas minuga viis aastat tagasi kihla, et saab viie aasta jooksul valitsusjuhiks – aga ei saanud. Ta kaotas. Ja mitte vähe. Mul ei ole vähimatki huvi seda, mille ma Mikserilt viie aasta jooksul võitsin, siin meist mitte kellestki sõltuvatel asjaoludel maha mängida.
******
Bell Canyon, San Rafael Swell, Utah, 1. mai 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 2: Finišeerijad mullusel Tamsalu maratonil. Fotode autor: Marianne Loorents, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 3: Tehnikanäide mulluselt Tamsalu maratonilt. Foto autor: Marianne Loorents, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 4: Priit Pullerits üle-eelmisel nädalavahetusel Viru maratonil. Foto autor: Riho Lüüs
Foto 5: Tähtvere spordipargi kunstlumega kaetud ovaal selle nädala esmaspäeval. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

60 Kommentaarid:

At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Äripäev võiks aga ette võtta uurida, kuidas Postimehe ajakirjanik saab Utah-is 999 €-ga seal, kus teistel kulub 3000 e. Kes selle vahe kinni pletib ja kuidas see on seotud Ameerika-kuulutamisega ajakirjanik Pulleritsu poolt. Teravat silma ja sulge Äripäeva ajakirjanikele!

 
At 16:43, Blogger Priit Pullerits said...

Just, 16:31! Ma soovitasin neile seda isegi, et uurige ja puurige, kirjutasin Piret Reiljanile nii:

Teile veel ideid. Vaadake viimast Go Reisiajakirja, seal on mul lugu Colorado platoost kui maasturite mekast, ja tolles loos mainin mitmeid automarke, mida näitan ka enda tehtud piltidel. Kas Te ei taha uurida, et äkki on nood autotehased ka mulle soovitanud nende toodangut, mis nii rasketes oludes katsumustele vastu peab, mainida ja näidata, ja kes nonde autode rentimise eest on maksnud ja kes üleüldse on maksnud mu reiside eest Ameerikasse, millest olen kirjutanud Eesti ajakirjandusse, nii Postimehesse kui Postimehe peatoimetaja loal ka Estravellerisse ja Go Reisiajakirja ridamisi lugusid, ja loomulikult ärge unustage uurida ka seda, kust ma nende lugude jaoks ikka ideid olen saanud - äkki on autorendifirmad neid andnud või osariikide turismiametid või hotellid-motellid ning mis on tagatipuks ja lõppude lõpuks olnud ikkagi nende reiside eesmärk? Ja kindlasti kaevake üles ka mu nelja aasta tagune lugu Estravelleris, kus kirjutan pika reportaaži San Diego Marriott Marquis and Marina hotellist, kahtlemata oleks Teil sellegi kohta hulk huvitavaid küsimusi.

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Käed eemale meite päälikust! Postipapa lugejate kirja rubriigist leidsin hiljuti lugejakirja: "Mul on suurim hea meel, et vanemtoimetaja Pullerits hoiab elus ajakirjanikukutse kõrgemaid ideaale. Ülekohut on meie ümber nii palju, kuid selle kurjusega tuleb võidelda ning on tõeline rõõm, et Priit Pulleritsu näol on tegemist mehega, kes selle vastu ajaleheveergudel astub ja õiglust jalule seada üritab." Kas ÄP kohta ka kuskilt midagi sellist leiab? Palun siis lahkelt jagada.
Panen seiä lingi kah, muidu mõni äkki ei usu: http://arvamus.postimees.ee/3484733/lugejate-kirjad

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Kes on Endo Mondo ja kuidas ta kiirust näitab?

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu võit. Postimehe kommentaariumis on sõnavabadus likvideeritud. Samamoodi nagu Pulleritsu blogis.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Veebruar on kõige külmem kuu Eestis (ikka olnud)

Justnimelt, ma ei pea aknast välja vaatama, et seda tõsiasja teada.

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

"Anonüümne Martin ütles ...

Kunnus jagab asja? - ses asjajagamise künnis on Eesti väga madalale lastud."

Sina, Martin, oled ise see sundmõtetega madal, kes naela nähes, sinna alati haamriga peab pihta panema.
Aga tegelikult võib ju igaüks Martini nime all anonüümselt kirjutada.
Vaata tänast AK-d, pr. Lea Pähkel paneb kulda. Vähem möla, pikem samm.

 
At 20:54, Anonymous Valdu, 15 km klassikat said...

Hästi tehtud! Sotsidelt tulebki raha ära võtta, nad ei oska sellega muud teha, kui toetusteks, subsiidiumideks ja dotatsioonideks laiali jagada - tappev humaansus. Samuti kipuvad nad reha hoogsalt edasi tallama, kas mõni ullike uue kihlveoga konksu otsa sai tõmmatud?

 
At 23:12, Anonymous Vigurväntsuusataja said...

Nonii, korralik raha nigu maast leit!
Boonuseks kahtlemata see, et just sotsilt sai see käest võet ehk nö ümber jagatud.
Teadupärast on ju sotsid üle ilma tuntud kui ümberjagamise ilmameistrid, ainult et pärast sellist arutut ja sihitut rapsimist jäävad kõigil enam-vähem tühjad pihud, ka neil, kel enne midagi justku oli.

Ah et kus on praktiline nõuanne, küsite? Aga palun!
Selle raha eest saab Suure Mõõduvõtu tarbeks varuda paar purki eriti libedat pulbrit. Siis läheks korje nigu ikka asja ette. Vahur teab kindlasti õige otsa kätte juhatada.

 
At 23:36, Anonymous Martin said...

20:00, jah, tegelikult võib igaüks nime Martini nime all anonüümselt kirjutada.
Mida aga igaüks ei või (ei suuda - ka parima tahtmise juures), on kirjutada sisukalt, elegantselt, mõttega ja veenvalt, John Steinbecki, Allen Ginsburgi ja Walt Whitmani parimate traditsioonide najal (kui need nimed teile peaks midagi ütlema)..
- -
Pulleritsu blogis (blögis - ma leiutasin just uue sõna!), siin blögis võib igaüks kirjutada.

 
At 23:43, Anonymous Anonüümne said...

Spordisõbra kohustuslik vaatamine: Suure Meistri tänane jõudemonstratsioon Drammenis.
Ainus, kes kõik 4 sõitu kasutas ainult paaristõuget.

Sõidutaktika huvilistele soovitaks vaadata ka ässa veerand- ja poolfinaali sõitu - väärt õppematerjal.

 
At 08:56, Blogger Priit Pullerits said...

Tähelepanu, hädaoht! Siinset Martinit kummitab kaurkenderi sündroom - mina olen parim, mina ainsana suudan, teised on haledad kopeerijad. Kes kuulis eile raadios Kenderi intervjuud, see sai kuulda, mida kaurkenderi sündroom tähendab.

Aga suusakomprat kah. Mulle edastati selline info:

Henrik Roonemaa
@henrikroonemaa
Riia lennujaam. Vetsust väljub Kasahhi suusakoondise jopega näomaski kandev noormees. Minut pärast teda samast üksikboksist Mati Alaver.

See, et tegu ei ole anonüümse sõnavõtuga, vaid ajakirjanduses tuntud inimene räägib oma nime alt, annab sellele infole kõvasti kaalu ja sisukust juurde. Nagu öeldakse: kus tegijaid, seal nägijaid. (Ja näete, anonüümikud, miks on vaja oma nime alt kirjutada: nimeline jutt on kaalukas, sest sellega kaasneb vastutus, anonüümne jutt lihtsalt sageli loll ja ajuvaba möla.)

 
At 09:13, Anonymous Dateering ka juurde roonemaale said...

http://ekspress.delfi.ee/teateid_elust/ulo-jalaka-valitud-sahinad-keeletaidurist-peaprokuror?id=70645497

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

mis seal imelikku,igal pool ju gripp.

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit läbib ühe kilomeetri 16 km/tunnis. Omapärane ühik. Tea, mis tal kahe kilomeetri keskmine kiirus on?
"Keskmine kilomeetri kiirus, nagu näitas Endomondo, ulatus sageli üle 16 km/h, paaril puhul isegi üle 17 km/h, kusjuures ma suurt ei pingutanudki."

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Jah, anonüümsuse ohuga silmitsi olev Priit, kes ütleb, et "Sind on märgatud rassist!" lehekülje ja muu Brüsselipoolse propaganda-näolise materjali tootjana tuntud isik (tahtsin kirjutada "kodanik", aga pole kontrollinud, prk-nimi on võõrapoolne), kes küll kirjutab kohati ka oma nime alt, vist peamiselt oma EKRElastest sõpradega, aga sotsiaalmeedia eraldi lehtede all prooviks nagu mängida anonüümset poliitkallutatud politseinikku, ühesõnaga, kes ütleb, et näiteks hoopis tema ka siin anonüümsuse varjus pinna sondeerimise eesmärgil nö "Martinit" ei pane? Mina küll ei ütle.

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

Kust sa Priit neid Riho Lüüsi tehtud pilte näed, Viru maratonist?

 
At 11:35, Blogger Priit Pullerits said...

Ta saatis mulle. On varem ka saatnud.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Ütleme nii, et mulle meeldib näha Priidu Endomondo statistikat. Räme vunk on üleval. Jaanuari tippnädal 13 tundi, tõsi koos kiire kõnniga kus tippkiirused ulatuvad 7 km/h-ni. Vägagi objektiivsuse lähedane ülevaade. Kohe nagu lisamõõde sellele blogile. Pehmele blogile ilmub juurde selline tugev karkass või luustik. Kokkuvõttes võtab kogu komplekt täiesti uue ja huvitavama näo.

 
At 12:53, Blogger Priit Pullerits said...

Kus ma seda Endomondo statistikat näen?

 
At 13:02, Blogger Priit Pullerits said...

Palju õnne Raio Piirojale Valgetähe V klassi autasu puhul!

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Nime alt on kõik päeva sündmused kenasti näha. Lisaks on seal veel eraldi statistika alavalik "Training" tabi all. Seal on summeerimise variante piisavalt palju.

 
At 15:55, Anonymous Endo Mondo said...

Nojah, unustasin lisamata, et sisse pääseb avalikust veebist. Juhul kui oled kasutajaks registreerinud siis avaneb maagiline maailm kõikide kasutajate avalike andmetega. See nigu lausa omaette blogi laadne keskkond, kuid ainult registreeritutele.

 
At 15:55, Blogger Priit Pullerits said...

Õhtul ikka suusatama. Lasin kolleegil just uurida - no ega ma ise ka kõike musta tööd tegema pea -, kuidas Tähtvere spordipargis rajad on. Pidi olema täna parandatud ja isegi nii, et ka kalliste suuskadega saab peale minna. Tuld, mehed!

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kas Tähtvarese rajal pardi stiilis ei saagi suusatada. Märkasin, et Priidu tippkiirus jääb seal 25 km/h piirile. Mul isegi nigela vormiga pole pardi stiilis 40 km/h treeningul miski probleem. See pole küll miski eriline näitaja aga suusatamine ilma parti panemata on nagu rattasõit ilma jala sirgeks laskmiseta. See õige pool fanni on nigu niuhti kadunud.

 
At 16:30, Blogger Priit Pullerits said...

40 km/h pardi stiilis?!? No seda tahaks näha, kui jutt no ikka siledast maast, mitte mäest alla tuiskamisest.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

10m langust 200 m peale pole küll just mägi aga korralik küngas siiski. Oi ja kui sealt parti lasen, siis kõik enne laskunud naissuusatajad muutuvad seisvateks postideks, kes liiguvad selg ees. Vot see on fann. Ilma naisteta pole seda lõbu küll nii palju aga siis saab sellise hoogsa 400 m pikkuse liu, kus pole vaja kordagi keppi lumme susata ega jalgadega hoogu anda. Loomulikult ei anna selline tuiskamine treeningu kvaliteedile erilist vunki aga selle eest on tegu hea meelelahutusega, nagu ameerika raudteel.

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

Hea Pardi Fann, tülitan ühe küsimusega. Kas väike itt ka tuleb, kui pardi lased välja?

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

18:08 - mis sa silmas pead ÕS 2013 ütleb ,et - it't <22e: iti, `itti> argi infotehnoloogia. (nt Iti+mees).

IT on meie blogi alus. See tuleb vältimatult nii pardiga kui pardita.

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Millest see Vahur Teppan elab?

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas see kuidagigi sinu mure on, 23:10?
Vaata, et ise elatud ja oldud saad!

 
At 23:47, Anonymous Anonüümne said...

Annab suusatunde? Palju õpilasi on? Toovad sisse krosse.
Suusatunnid. Lund aga pole.
Ega ajakirjanik Pulleritsu elustiil ka ei vasta ka tema teadaolevatele sissetulekutele.
Tundub, et Pulleritsul on välismaalt mingeid sissetulekuid, mida ta ei afišeeri.
Maksuamet võiks ette võtta seda Tähtvere karusselli veidi uurida.

 
At 01:46, Anonymous Anonüümne said...

Su 7.02 +3, +3
Mo 8.02 +1, +3
Tu 9.02 +2, +4
We 10.02 +3, +4
Th 11.02 +4, +3
Fr 12.02 +1, +1
Sa 13.02 +1, +1
Su 14.02 +1, +2
Gismeteo

 
At 01:47, Anonymous SK Pirita Purakas said...

Pirita poistel on lood hästi. On rada, on mehed. Jõgi on ülevaltpoolt Lükatit dünaamiline, allpool jääkamakad kuhjuvad. Kobrast ei ole näha sellise ilmaga Lükatist allpool. Veidi masendav, aga suusatajaid palju ja see on tore. Sellised aastad on mõnusad sugu teha, anname pihta ja ega vana meigaski ei maga. Mõnus aeg! Senjoor karvajalg, ära anna alla, põrutame vägevalt! Nagu Jaanuse täkk Oodele!

 
At 08:17, Anonymous Anonüümne said...

Tehtigi päkkad? Mitme aasta tagant neid suurvõistlusi Otepääl korraldatakse?

 
At 08:38, Anonymous Vootele Võrumaalt, endisest S.Kirovi kolhoosist said...

Suusaliidus jälle käärib. Miks suusablogis ei sahistata, on see suusablogi või memmerättide klubi, ma küsiks?

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

Miks ei sahistata? Eks kontrollitakse informeeritute lojaalsust ja suu lukus pidamise võimekust. Simpel. See, et ei räägita, näitab, et kõik on kontrolli all. Näitemäng kestab veel. Stsenaristid ja režissöörid tegutsevad sponsorite juhiste järgi. Elu on lill. Liigume edasi sponsorkunnide ühise visiooni suunas. Maa puhastatakse kõhklevast ja ebateadlikust elemendist ning vajadusel kasutatakse selleks abivalmis naabrite käsi.

 
At 11:06, Anonymous Keemik said...

No, mehed!
Ei saa teatud funktsionääre lihtsalt minema lasta.
Pidage ikka toiduahelat ka silmas -- kes kus asub ja kuhu tuleb paigutada, et vilet puhuma ei hakkaks. Mõni mees juba tööta ei jää -- teab liiga palju.

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

to 09.43
Siinsamas kommentaariumis vihjati Priidule juba paar nädalat tagasi, et Päkk on päkad teinud. Suusaliit korjas isegi oma veebilehelt juba tüki aja eest Päka kontaktid ära. Ainult kummarda ja korja info üles. Küllap on Sul õigus, et kontrollitakse suu lukus pidamise võimekust.

 
At 11:44, Blogger Priit Pullerits said...

Käib kõva teoretiseerimine ja spekuleerimine, aga et astuks teadlikele meestele ligi või helistaks neile - selleks ei ole teist, lödipükstest, keegi võimeline. Siis on teil jälle vaja mind, kes reaalset reporteritööd teeb. Olengi teinud. Aga miks ma peaks kõik siin teie ette laotama? Et taas kuulata isehakanud, kuid täiesti informeerimata tarkade targutusi?...

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Teie peategi reporteritööd tegema, sest Teie olete ajakirjanik. Nõuda, et lugejad uuriks ja siis tasuta jagaks seda Postimehega seotud blogis - sellisele mõttele saab tulla ainult Priit Pullerits. Aga kui teema on Pulleritsu töölaual olnud juba nädalaid, samas on taust jäetud mingil põhjusel "lugejate ette laotamata", siis pole lodipüksid mitte meie, vaid keegi teine.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Krt! Uuriv ajakirjanik peabki tegema oma tööd -- UURIMA!
Meie asi on pläägutada. Ajakirjanik peab ju kutsenõudeid täitma, unustamata kutse-eetikat.
Mõni mees on ikka õige mugavaks ja ühekülgseks muutunud. Elu ei seisne ainult ovaalil kulgemises.

 
At 12:32, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake, milline kino on seoses EOK presidendi valimistega lahti läinud:
http://sport.postimees.ee/3572011/kummalisse-skandaali-kistud-uudmae-ma-ei-tunnegi-seda-noormeest-kes-minu-toetusel-eok-presidendiks-kandideerib

Aga uskuge mind, see ei ole veel kõik. Siin on tulemas veel üks veelgi verisem ja vihasem kaklus. Elate, näete.

 
At 13:19, Anonymous suusaunt said...

Nii tore näha, kuidas blogiomanik oma lugejaid üheselt lödipüksteks nimetab. Alguses olid nõrgad memmeräti kandjad, siis anonüümikud ja need kes pehmostestis läbi ei saanud. Nüüd oleme kõik lödipüksid. Nunnu. See on nagu heade sõpradega, sa võid neile ükskõik mida öelda, nad on ikka sõbrad ja tulevad tagasi. Palju õnne, Pullerits, oled loonud kestliku ja kõikemõistva sõpruskonna, sellega iga lödipüks hakkama ei saa.

 
At 13:29, Blogger Andres P said...

See Henriku jutt on tsipa üle aasta vana teema. On vahepeal midagi selgunud ?
Ja oma nime all kirjutamine ei tee juttu mitte alati mittelolliks või mitteajuvabaks. Võta või seesama Kenderi case.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Midagi on valesti, kui lödipüksid ja reibas püstolreporter evivad sama nappi informatsiooni ESL-st ja EOK-st. Vootelel ja teistel meestel on tuline õigus, kui see on veel suusablogi, siis me nõuame informatsiooni.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Vihjasin juba 23.jaanuari sissekande "Pullerits: Millega šokeeris Viru maraton?" kommentaaris (25. jaanuaril kell 13:54), et Päkk päkad tegi ja PP seda asja uurida võiks. Seega, aega on olnud tõe selgitamiseks ...

 
At 15:00, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, Päkk oli ESLis nii lühikest aega, et teha tema lahkumisest mingi suur uurimus või uudis... no kuulge, kas teil enam üldse mõõdutunnet ei ole või?

Ja ma ei saa teile ikka kõike ka siin tilgutada, sest mina, pange tähele, esinen ju oma nime alt. Mul on mõned allikad, kes infi toovad, et ma arengutega kursis oleks ning valmis reageerima, kui tõesti midagi suurt ja põrutavat peaks juhtuma. Aga kui ma hakkaksin iga väikse asja peale siin siksima ja kõike suureks puhuma, oleks ma noist allikaist ilma nigu niuhti. Quid pro quo!

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/3572391/kaks-nadalat-tartu-maratonini-?-teatemaraton-voib-toimuda-tehvandil

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Mis toimud Suusaliidus, uuri palun seda Priit. See muu on siin tühi loba!

 
At 15:35, Anonymous Martin said...

Pole haruldane, et ühes isikus on ühitatud nii ajakirjanik kui ka luuraja. Ajalugu teab palju selliseid juhtumeid. Ka Eestimaa ajalugu. Pole ka ebatavaline, kui ajakirjanikus on ühendatud ebatraditsioonilise seksuaalse orientatsiooniga isik.
Pullerits. Kes peitub selle lakutud seitlisoengu ja keep smiling ameerikaliku naeratuse taga. Kas see on teeseldud edukus? Miks? Mis see on on?
Oleme neile küsimustele vastust otsinud. Läbinud tuhandeid kilomeetreid, jalgsi, lennukiga, ühistranspordiga, rafting-parvega, maastikurattaga. Oleme intervjueerinud Pulleritsu lähedalt tundvaid inimesi, tema koolikaaslasi (kas ta oli juba siis natuke teistmoodi?), endisi trennikaaslasi, kolleege, inimesi kõige erinevamatelt elualadelt, kes Pulleritsuga ajuti, episoodiliselt või pikemalt kokku puutunud. Oleme intervjueerinud Utah'i lennujaama toilet-i Head Toilet Cleaner-it (kuidas Ameerikas küll väike tipp inimeste keelepaelad avab!). Oleme matkanud Murmanski oblastis lumehangedes, otsides kinnitust Pulleritsu paljukorratud versioonile Nõukogude Armees teenistuses olemisest. Oleme mõõdulindiga üle mõõtnud Tartu Tamme staadioni jooksuraja. Oleme teinud veel tuhat asja - kõike selleks, et tõde lugejate silme ette tuua. Sellest kõigest täpsemalt kõige lähemal ajal siinsamas blogis.

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

P.S. See saab olema The New Yorkeri stiilis trumancapotelik analüüsiv sissevaade ajakirjanik (kui nimetada vaid üht, fassaadrolli) Pulleritsu olemusse.

 
At 15:52, Blogger Priit Pullerits said...

Uut ametlikku infot Tartu maratoni kohta

Kehvades ilmaoludes muutub põhisõidu toimumine originaalrajal aina vähemtõenäolisemaks ning täna töötame aktiivselt alternatiivplaaniga.

14. veebruar: Tartu teatemaraton ja avatud raja sõidud

Koostöös Tehvandi spordikeskusega toimuksid 5. Tartu teatemaraton ja avatud rada ettenähtud kuupäeval ehk 14. veebruaril Tehvandi kunstlumeringil. Täna on vajalik lumering Tehvandil olemas, kas plaan ka teoks saab, sõltub järgmise nädala ilmast.

Võimalusel tehakse ametlik otsus 14. veebruari ürituste kohta esmaspäeval, 8. veebruaril. Väga heitlike ilmaolude korral võib otsus lükkuda ka uue nädala keskpaika.

21. veebruar: Tartu maratoni põhisõidud

Hetkeseisu ning eeloleva kahe nädala ilmaprognoosi arvesse võttes on ebatõenäoline ka 44. Tartu Maratoni toimumine originaalrajal. Alternatiivina näeme Tšehhi kolleegide poolt jaanuari alguses kasutatud varianti, kus maraton toimus 4 km pikkusel kunstlumeringil ning kestis kokku kolm päeva.

Tartu maratoni puhul oleks ainuvõimalik alternatiivne toimumiskoht sellise plaani järgi taas Tehvandi spordikeskuse kunstlumerajad, kuid tulenevalt tavapärase ringi raskusastmest ja laskumiste tehnilisusest nõuaks see teataval määral raja ümbertegemist, mis omakorda nõuab lisalume tootmiseks vajalikku külmemat ilma. Tartu maratoni põhisõitude toimumise osas tehakse otsus kõige varem 15. veebruaril.

 
At 15:58, Anonymous Martin, spordisemioloog, TLÜ tudeng said...

Hr Pullerits,
vaatan seda vehklemist, milles teie ka aktiivselt kaasa lööte. Öelge palun, kui Indrek Kelk ütleb, et lume olemasolul on klubu Tartu Maraton võimelised 48 tunniga raja valmis tegema- mida nad siis ülejäänud 362 päeva teevad?

P.S. Kunnidest ja könnidest kirjanduses (ka blogikirjanduses).
http://calvertjournal.com/news/show/5424/estonian-jaan-kaplinski-wins-european-prize-for-literature

 
At 16:31, Anonymous Hääl rahva seast said...

Kas ridade vahele kirjutamise oskus on juba kadunud? Meil, vanematel seltsimeestel on too lugemise oskus veel säilinud, nii et laske, hr. Pullerits, oma tõelised oskused valla ja heitke Eesti spordi hämaratesse katakombidesse valgust. Küll me juba teid teie ohtlikul teel toetame!

 
At 16:45, Blogger Priit Pullerits said...

S*ttagi te toetate...

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Kristjan Jaak Kangur ja Kadi Parts kirjutasid ju avalikult suusaliidus toimuvatest muudatustest, mis siin enam tilgutada..

 
At 00:37, Anonymous Anonüümne said...

Blogilugeja on lödipüks sest tal pole otseseid allikaid Olümpia komitees?
lugege oma kirjutis üle enne kui postitate.

 
At 10:24, Blogger Priit Pullerits said...

Ja miks ei võiks blogilugejal olla otseseid allikaid EOKs või ESLis? Kes tal keelab neid luua? Mina olen ka ise need allikad loonud/soetanud, keegi ei ole mulle neid kätte toonud.

 
At 15:01, Anonymous MargusM said...

Pullerits, see on sinu töö. Minul on minu töö, milles sa oled lödipüks ja kõik muud siinses blogis kõlavad halvustavad hinnangud kokku. Kas see teeb mind kõvameheks- ei , kas see teeb sind lödipüksikuks- jah.

 

Postita kommentaar

<< Esileht