reede, veebruar 05, 2016

Pullerits: Kas Tartu maratoni korraldajad puhuvad lõkkele intriigi?

KOMMENTAARIUMI LISATUD KELL 10:12 VÄGA TERAVAD KÜSIMUSED! (Vt üheksas kommentar)
See tundus esiotsa nagu loll, küündimatu nali. Et kui Tartu maratoniks traditsioonilisele rajale piisavalt lund maha ei saja, toimub maraton nelja kilomeetri pikkusel kunstlumeringil ja kestab kokku kolm päeva.

Kas selle peale peaks naerma või?

Ei peaks. Aga koomiline tundub see sellegipoolest. Seda enam, et säärane plaan on täiesti tõsimeelne. Tsiteerin Klubi Tartu Maraton kodulehelt:

«Põhisõidu korraldamiseks tänastes äärmiselt ekstremaalsetes ilmaoludes /--/ oleme viimasel nädalal töötanud tõsiselt alternatiivi kallal, mis on sarnane Tšehhi kolleegide poolt jaanuaris kasutatuga,» rääkis edastas klubi pealik Indrek Kelk. Nimelt oli Tšehhi suurim suusamaraton Jizerska Padesatka (fotol paremal) toimunud jaanuari alguses 4 km pikkusel kunstlumeringil ja väldanud kolm päeva: osalejad olid sõitnud lühikesel ringil 400 osaleja kaupa ja distantsiks oli 16 km. Eliitvõistlejate sõit toimus eraldi ja nemad sõitsid rohkem ringe.

«Peamine oli see, et maraton ei jäänud ära ja kuulsime Tšehhi kolleegidelt, et kokkuvõttes oli osalejate tagasiside äärmiselt positiivne,» rääkis Kelk.

Kas teile ei tundu äärmiselt meeleheitlik ponnistus maraton sellistes oludes ja tingimustel maha pidada? Isiklikult ütlen esimese hooga ja küsimust pikemalt seedimata – aga just esimene emotsioon on tavaliselt see õige, sest edasi võib inimene endale üldsuse ja teab mille survel mis tahes lollust lasta sugereerida –, et minul jääb selline maraton suure tõenäosusega küll sõitmata. Sest selline maraton ei ole mingi õige maraton. Ma võin neid ringe teha ka Tähtvere spordipargis nagu eile õhtul, kui Endomondo mõõtis mu tunni ja kümne minuti pikkuse sõidu kogupikkuseks 18,9 km, mis teeb keskmiseks kiiruseks ligikaudu 16 km/h. (Numbripedantidele: Endomondo ametlikul küljel näete mu ajana 1:11.15, mis on tingitud sellest, et pean Endomondo enne käima panema, kui kindad kätte tõmban ja kepid kätte võtan; aega mõõdan Suunto randmekellaga sellest hetkest, kui tegelikult liikuma hakkan.)

Tartu maratoni korraldajad annavad teada, et maratoni ainuvõimalik alternatiivne toimumiskoht oleks Tehvandi spordikeskuse kunstlumerajad (fotol paremal ja kõige esimesel fotol). Kuid tulenevalt tavapärase ringi raskusastmest ja laskumiste tehnilisusest, on kirjas ametlikus teadaandes, nõuaks see teataval määral raja ümbertegemist, mis omakorda nõuab lisalume tootmiseks vajalikku külmemat ilma. Kahjuks praegused ilmaennustused ei toeta ka selle alternatiivi jõustumist, tõdeb Klubi Tartu Maraton.

Nii et jutt 4 km pikkusel rajal kolm päeva kestvast Tartu maratonist oli vaid publiku irriteerimiseks?

No sel juhul, tuleb tõdeda, suudab Klubi Tartu Maraton isegi mind intrigeerimisega üle trumbata. Palju õnne vähemasti sellegi puhul!
******
Goblin Valley, Utah, 1. mai 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 4: Kaitseliidu meistrivõistlusel murdmaasuusatamises eelmisel nädalavahetusel Otepääl Tehvandi staadionil. Fotode autor: Rein Säinas, Valgamaalane/Scanpix 
Foto 2: Norralane Petter Eliassen võitmas tänavust Jizerska Padesatka maratoni Tšehhis. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 3: Näitleja Mihkel Tikerpalu harjutamas eelmisel nädalavahetusel Tartu maratoniks Pirita kunstlumerajal. Tema kohta loe laupäeval ilmuva Postimehe lisa Elustiil kaaneloost! Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix

64 Kommentaarid:

At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Esimene emotsioon - muidugi oleksin rajal. Täpselt nagu 2 aastat tagasi, kui samal maratooni ärajäämise päeval VT jt kõigile Tehvandil asendusemotsiooni pakkusid. Väga mõnus oli purakas välja lasta.

Mis puutub variantidesse, siis puhuge KTM-le ometigi veel suurem intriig - üle pika aja saaks Tartu Maratoni hoopis Tartus korraldada, Tähtveres on võimalik väikese lisalumega teha 1+0.85+1.5km radadele sujuvad üleminekud, 3-4 klassikajälge igale poole ja tuld! Liikluse reguleerimiseks - rahulikum sõitja paremale, kiiremad keskele ja vasakpoolne äärmine ainult möödasõitudeks. Numbrile saaks rahulikult 200m eemal asuvasse peakontorisse järgi minna ja Harku Karvajalal oleks ometigi võimalik mõõduvõtt otse vanameistri koduõuel (:)

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Teen väikese teemavälise peatuse. Sellepärast, et olen tige. Postimees, tehes võimatuks anonüümse kommentaariumi, et väidetavalt vähendada risustamist, on otsustanud ise minu isiklikku e- postkasti hakata risustama. Enda poolt produtseeritud rämpspostiga. Keeldumise võimalust ei ole, kui sulle midagi ei meeldi ja ebasobivalt sõna võtad, võidakse andmed edastada jõustruktuuridele. Vastutasuks pakutakse 3 kuud digilehte tasuta ja saad kommenteerida oma nime alt. Tasuta rämps minu postkastis jätkub ka peale kolme kuud. Teen üleskutse hääletada klaviatuuride ja hiirtega. Ehk siis mitte kunagi enam sisestada otsinguribale sõna postimees.
Teet

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Noh, kui Priit oma Endomondo avalikustas, siis lisan siia juurde ka sutsu parema lehe statistikaga

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Tehvandil võiks siis juba lasketiiru (laskmine) ja suusahüppemäe ka sisse planeerida

 
At 23:14, Anonymous Hendo Mondo said...

Endomondol on olemas funktsioon, a la 60 sekki stardini. Vajutad käima, paned minutiga kindad, kepid kätte ja minek. DUMBUSER'i probleemid....

 
At 01:03, Anonymous Anonüümne said...

Miks PP oma pulsi numbreid varajab? Kuuldavati olla pulsivöö ööpäev läbi peal.)

 
At 02:31, Anonymous Anonüümne said...

Pole hullu. Pullerits viskab Teppanile 15 euri ja too paneb Endomondo õigel aja tööle.

 
At 03:40, Anonymous Elmu said...

Mage värk, Teet, osta nagu õige mees lehte ikka paberil. Muud pasunad ja viled tulevad siis ju digikujul ilma koju. Ei maksa nõnda saamatu olla.

 
At 10:12, Blogger Priit Pullerits said...

Nõrk, mehed, neetult nõrk! Nokitsete mingi tühise Endomondo-jupstüki kallal, aga tõeliselt SUURT PILTI ei märka. Ma kirjutan teile siin pika ülevaate, kuidas teile tahetakse teha poolpidune asendusmaraton, aga teie ikka ei näe teemat. Okei, ma siis seletan teile.

Küllap saab Indrek Kelk järgneva peale pahaseks, aga ei maksa - järgnevad küsimused kerkiksid nii või naa ning lisaks on ta oma pressiteates ise need küsimused sujuvalt kahe silma vahele jätnud.

Tõsi see on, et ma ei maksa Tartu maratonil osalemise eest ise - kindlasti saaks Äripäev siit järjekordse poolkõva "uurimusloo" välja imeda, näis! -, aga see ei tähenda, et mind teiste inimeste rahalised kaod ja koorimised ükskõikseks jätaks.

Praegu teame seda, et üks variant on teha Teile Tehvandi kunstlumeringil ca 16 km pikkune asendusmaraton. Kuidas seda käsitleda? Seda saab käsitleda teilt raha kergelt äravõtmisena. Me teame ju, et maratoni ärajäämise korral saate pool osalusrahast tagasi või kantakse see muude ürituste sissemakseks. Aga kas see, kui nüüd tehakse asendusmaraton, tähendab, et maraton loetakse siiski täies mahus toimuvaks ning te ei saa tuhkagi tagasi? Kui te keeldute sellisel pseudomaratonil osalemast, kas see loetakse siis lihtsalt loobumiseks ning jääte kogu rahast ilma? Aga kas asendusmaratoni tegelikud läbiviimiskulud on tõesti kogu seda raha väärt, mida olete tasunud 63 km pikkuse maratoni tegemise eest?

Mehed, teil on kitsas, hämmastavalt kitsas maailmapilt. Te näete ainult oma taskutelefoni, aga suurt pilti ei hooma teist mitte keegi. Peale minu.

 
At 11:03, Anonymous Andre said...

Lõpetage tõmblemine. Kelk, tõmba nahhui oma rahaga. Kedagi ei huvita need 50 või 60 euri. Lund pole, jääb ära. Järgmine aasta uuesti.

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Kelgu jutust võib aru saada, et eliitgrupile tehakse sõit täispikkuses 3km rajal.Palju seal eliitgrupis on ehk miski 60 tuleb ära. Täitsa ok mõte.

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Mul suva, mis sokk selle TM-ga on. Kõrvaltvaatajana nõustun, et 16 km Tehvandil on jama, mis ei vääri transa trill-tralli. Samas hoiab Kelk oma mõttega suusatamist aus.

Äsame nüüd hoopis PP-le suure nutipildiga. Iga maratoonlane võiks teha ära jääva TM asemel Endomondoga korrespondent sõidu omale sobilikul kunstlume rajal kasvõi Revalis ja saada sedasi kirja osaluskord ning aja järgi ka järgmise korra stardigrupp. Ainus tingimus on, et sõita võib vabas stiilis, läbida tuleb vähemalt pool maratoni distantsi ja kõrguste summa peab olema sama mis TM-l. Need kes osalevad korrespondent üritusel saavad järgmisest TM-l registreerida poole hinnaga. Teised maksavad 100%.

Tarmo

 
At 11:50, Anonymous Martin said...

Väga õige ülekutse, hr Pullerits!
Pekske seda tuima harrastajakarja, kes teie blogi väisab, et nende maailmapilt veidikenegi avarduks.
- -
Mida teha Tartu maratonil suure tõenäosusega kasutamata jääva rahaga?
Hea küsimus.
Seda raha peaks ju, kui ka KTM tiimi kulutused maha arvata, päris suur summa üle jääma.
Kas teeme võistluse, kes pakub parima kasutuse?
Raha võiks suunata Eesti suusakoondisele, nt Kein Einastele ja Peeter Kümmelile suusatajapalkadeks.
Tule kohale, sõida 2 või 4 ringi kunstlumel - ja/või sponsoreeri meie vahvaid suusaselle, et neid tuleval talvel Davosis ja Val di Fiemmes jälle suusad hästi libiseksid!

 
At 12:44, Anonymous Martin said...

#2:
Võtta raha pangast sulas välja ja katta rahatähtdega 2-3 km pikkune raha. Eurode peal libiseb hästi! Määret pole vaja.
Raharajal võiks maraton käia, jah, 3 ööd-päeva järjest.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Tähelepanu Äripäeva ajakirjanikele!
Tänases Arteris on Pulleritsul intervjuu Anna Gavronskiga. Kuidas mõjutas intervjuud see, et:
1) Tartus tegutseb osaühing "Perearstid Pullerits & Gavronski" (regkood 10351775);
2) Pulleritsu abikaasa töötab vene keele õpetajana Miina Härma Gümnaasiumis, mille Gavronski lõpetas 2008. aastal.

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, te olete tõepoolest kaunis väiklane kopikakoi!
Palun korraldage ise kordki elus mõni võistlus või üritus ja arutlege pärast iskliku kogemuse baasilt! Praegu ainult lahmite! Kelk on tubli mees, kes püüab s......s oludes suusasõbrale miskitki pakkuda, siin kodanik arutleb nöörimise teemadel.... Nõrk ja hale avaldus igaveselt priiküüdimehelt!

 
At 13:35, Anonymous Sten, Põllküla, Harjumaa said...

13:03, seesama Gavronski? Nõukogude ajal töötas sovhoosis varustajana, nimi viitab ärisoonele, sulaajal alustas ärikana koos vendade Linnamäedega. Linnamäede pikajaline kompanjon. Linnamägi on praegus Postimehe omanik.
Kes neid Arteri mammutintervjuusid rahastab? Keegi neid ju ei loe. Tualettpaberiks ei kõlba. Ahjus põletades rikub korstna ära. Rahamehed käivad ise pappi välja? Palju? 15 000?
Öelge suurusjärkki, hr Pullerits. Doteerimata Eesti turg neid intervjuusid ju ilmselt välja ei kannaks.

 
At 14:03, Anonymous Kärna Ärni said...

Tehvandil mõnekilomeetrisel ringil maratoni korraldamine on tsirkus. Jaanuaris oli ilma, et näiteks 10 km kunstlumerada varuvariandiks teha. Jutt jätta, et raha ei ole, mujal tehakse täispikk rada kunstlumega ja me ei saa 7 korda lühema rajagagi hakkama. Otepääle pulli tegema ei tule ja pool raha loodan tagasi saada

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei mõista, kuidas ühtpidi öeldakse, et TRT maratoni ühtegi sõitu ei tohi mujal korraldada, aga teistpidi tahetakse vägisi mujal teha.
Vastuolu, kas pole?

P.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

#3:
Kelguna ma ei kiirustaks raha tagasi maksmisega. Raha pannakse Põhja-Eesti Laenuhoiuühistusse kasvama ja lund ootama. PELHÜ maksab head protsenti.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

#4:
Venemaal kulub ainult 3 päeva Eesti vallutamiseks. Tõenäoliselt kasutavad venkud kliimarelva. Lumi tuleb ja Tartu maraton toimub. Ainult transparente DruZhba-Sõprus-Mir tuleb valmistada.

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Ilma vastu muidugi ei saa.Aga lihtsalt huvitav,mitu korda järjest on nõus suusasportlased nõus raha maksma,ilma korralikku teenust vastu saamata? Osalustasud selle klubi üritustel alati suht kõrged olnud ja hinnad järjest tõusnud aastatega.

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

16km oleks mingi tsirrulirr, mingi poolik trenn - heal juhul kõlbaks teatemaratoniks - kasvõi nii:
(Tehvandil)
20.02 hommikul 8-16km etappidena teatemaraton vabas tehnikas
20.02 pärastlõuna kuni 21.02 õhtu Tehvandi asendusmaratoni stardid 42-52km stardigruppide kaupa (neljatunniste vahedega, laupäeval kaks starti, pühapäeval kolm sh eliit)

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Vasaloppetil ja Marcialongal on toodetud 60 000 - 100 000 kuupi lund ja sellega garanteeritud 25-57km rada (rootslased pole sealjuures kõike seda pidanud enamasti maha panema, kuna looduslikku lund on jätkunud).

 
At 19:50, Anonymous Martin, kolmas kursus said...

Naljakas on see, et mees, keda me teame fanaatilise väikesel ringil treenijana, tõstab relvad hädamere vastu ning asub võitlema mitte nii väikestel ringidel sõidetava TM-i vastu.
Kas tuul on jälle puhunud ja tuulelipukese suunda muutnud? Või on leivaisa käsu andnud KTM-i tümitada? Mine võta kinni!

Tegelikult on lahe see, et vaatamata pidevale sitale suusailmale suudab Kelk&Co genereerida ideid, ilma tuimalt raha taskusse pistmata. Hilpharakale see, nagu antud paskvillist näha, vist ei sobi!

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Enne suurt sula ja vihma oleks olnud võimalik kuu aega kunstlund toota ja alternatiivvariandi toimumine kindlustada. Suusasõbrad käisid detsembris raha välja, oleks võinud seda jaanuaris mõistlikult kasutada. Aga oleks on poleks ...

 
At 20:11, Anonymous Martin, tudeng said...

19:50, oled ka Martin? Oleme Linnar Priimäe loengus kohtunud?

#a: Pole sitta suusailma, on ainult sitad suusamehed. (Tehke rohkem trenni)

#b: Pole sitta suusailma, on ainult sitt suusamääre. (Vahur Teppan aitab, € 5)

#c: Pole sitta suusailma, on ainult sitt suusavarustus. (Külastage A&T Sporti)

 
At 20:15, Blogger Tauno said...

Vasa osalustasu on ca 4 korda suurem, kui TM-l ning ka osalejate arv on Vasal ligi neli korda suurem. Ehk siis tinglikult on Vasa kooraldajatel ühe raja kilomeetri kohta suurem rahanuts käes. Selle asjaolgua tuleb arvestada.
Mõtlemise koht, kui paljud oleks valmis maksma TM-l näiteks kaks korda kõrgemat osalustasu, kui sellega tuleks siis kaasa TM raja vähemalt osaline katmine kunstlumega?

 
At 20:22, Anonymous Martin, kolmas kursus, aga mitte pede said...

Jah, olen Martin, kolmas kursus, nagu sinagi, brat moi!

Iga pede võib olla Martin, kui tahab, aga nii pede ma pole, et selle pede Priimäe loengus käiksin! Ehk siis, olge omavahel, peded!

Aga teemast, Vasa ja ka Marcia toodavad headel külmadel päevadel (sel aastal 27.12.2015-26.01.2016) piisavas koguses kunstlund, et teha sellest rada, sõltumata ilmast. OK, TM-i puhul tõuseks nö iga kell raja lubamise puhul osavõtumaks ca 150 euroni. Kas Martin ja muud oleksid selleks valmis? Pullekal on poogen, tema eest maksab see ravimimees....

 
At 20:41, Anonymous Martin, TLÜ humanitaariatudeng said...

"Tolavankad ja tõsised kandidaadid". http://sport.delfi.ee/news/varia/spordipoliitika/vorno-suudistab-spordiajakirjanikku-tal-on-oigus-olla-vulgaarne-ja-matslik-kuid-kindlasti-mitte-araostetav-ja-korrumpeerunud?id=73617685

Tolavanka läks Võrnole hinge. Aga Peep Pahv ei ole seda kirjutanud. Pahv ei suuda nii kirjutada. Ilmselt keegi kõrval aitas. Kes itsitab pihku.

150 € korraliku suusamaratoni eest, garanteeritud kunstlumega, kord aastas ei käi korralikust inimesest harrastajale üle jõu. Kelgule soovitasin seda siin blogis juba sügisel. Penskaritele ja muidugi tudengitele tasuta! Aga ega seeniore väga palju olegi.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Keegi ei ole arvutanud, palju maksaks kunstlume tootmine nt Harimäeni.
Kindlasti mitte sedavõrd, et peaks osalustasu 150€ni tõstma. Hästi elavad need sellid, autod on priimad jne

 
At 21:52, Anonymous Marta said...

Tutvuge enne oma €150-ideid Marcialonga hinnakirjaga ja vaadake pilte - rada tehakse täispikkuses kunstlumest, kõrval on muru tärkamas. Kui tahame ühe aastaga korraga kahurid, veetorud, kastiautod ja kopad osta lasta, ei saa muidugi rahasid kokku, aga itaallased ja rootslased said hanked juba 90ndate alguses käima panna ja on nüüd juba tükk aega vilja lõiganud.

 
At 22:41, Anonymous Karvajalg Harku vallast said...

Panin täna pohmakaga trummis 25km. Pärast oli hää olla.

 
At 09:06, Anonymous Anonüümne said...

Mis meie Poltoraninil eile juhtus, et ta Holmenkollenis katkestas?
OFFICIAL RESULTS

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Siimu käis ikka pohmakaga jooksmas ennevanasti. Kes siis Siimu ei tea?

Priit, Postimees+ hind on eelmise aastaga võrreldes kerkinud 1.99€-lt 5.99€-le?

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

http://www.ohtuleht.ee/716752/video-kas-holmekolleni-maratoni-voitnud-sundby-peaks-disklahvi-saama-norralast-suudistatakse-uisutamises

 
At 17:18, Blogger Priit Pullerits said...

Nädalavahetusel kirjutasin isegi purjetamisest - peab ju mitmekülgne olema, ka ajakirjanikuna:
http://sport.postimees.ee/3570581/parnu-poiss-laheb-saaremaale-mm-medalit-jahtima

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

Ent millega põhjendada kolmekordset hinnatõusu?

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Põhjenduse asemel antakse viide tasulisele artiklile. Mehed asi on jama. Kommertsajuloputusmeedia usub, et nende vahendataval infol on miski väärtus. Huvitav milline? Kui sellel infol on väärtus, siis kuidas selle väärtusest aru saab? Kuulujutud räägivad, et kuskil jutus pidi miski koodsõna olema juhul kui infol on oluline väärtus. Kas keegi teab, mis see koodsõna tänapäeval on?

 
At 20:20, Anonymous margus said...

Üldiselt kui mingi asendus maraton toimub, siis eeldaks, et Priit hangib kõigile siin tekkinud küsimustele ka vastused. Tegemist peaks olema ikkagi ju korraliku uuriva ajakirjanikuga.

Lisaks kas see asendussõit läheb ka worldloppeti sõitude seedingu jaoks ka kuidagi kirja? Või kuidas üldse selliste ebavõrdsete olude puhul stardigrupid jms järgmiseks maratoniks määratakse. Ütleks, et kui see osavõtt aitaks kuidagi worldloppeti maratonide stardigruppe või järgmise aasta gruppi, siis kaaluks osalemist. Muidu 16km-i pärast tehvandil tiirutada - tänan ei.

Ilmselgelt asendussõit ei tohiks ühtegi stardigruppi kuidagi määrata, sest olud on igal lainel ju erinevad - nii et jah pigem tehkem tõesti juba siis selline üleskutse, et igal alles oleval kunstlumel võib iga mees pool maratoni distantsist ära sõita ja siis saad linnukese kirja. Võistlusena on aga selline massi klounaad tehvandil väga kahtlane.

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas ikkagi seletada seda 3 X hinnatõusu?

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Praegu, tundub, on kõik kuldid siiski rukkis ja vagusi, 21:20.
Ärge nüüd niisama asja eest teist järjest ka segage. :))

 
At 22:11, Blogger Priit Pullerits said...

Valelt mehelt küsite hinnaasja. Ma ei tea hindadest midagi. Ma ei tea isegi, kui palju mingi Estoloppeti etapp maksab.

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Hea lihtne elu ikka mõnel inimesel...
Aga asjast ka. Mulle selline maratoni "vägistamine" ei meeldi. Raha ei kulu Tehvandil kindlasti niipalju kui õigel rajal. Raja ettevalmistamisega tegelevad ju ka teised. Või äkki Tehvandi radade rent nii kallis, et tuleb jälle ots-otsaga napilt kokku. Sel juhul tahaks ka, et peale igat ringi söög-joogipunkt oleks.
Kelk ja Kütt käisid vast paari kohalikuga täna 16-17 ajal Tehvandil rada planeerimas. Mis sealt nüüd välja genereeritakse? Head nahka pole loota... Miks peab asju vägisi ära korraldama?!

KK

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Tsiteerin:
"Tartu Maratoni põhisõitude puhul saavad ainukesed alternatiivid olla ainult Tartu Maratoni originaalrajal mingil lühendatud kujul, kui lumeolud peaksid seda võimaldama. Tartu Maratoni üleviimine mõnda teise toimumispaika pole võimalik, kuna sellist kohta, kuhu nii suur üritus ära mahuks, pole Eesti maa peal looduslikult olemas."

 
At 00:38, Anonymous Anonüümne said...

Selle jura peale mida planeeritakse ei hakka küll Põhja-Eestist Tartusse sõitma. Saan Trummi ringil oma 16 km. vòi mis iganes täis mökerdatud, kui peaks isu tekkima.
Selline kuntslumel tõmbleminen tundub nii ehk nii juba absurdse ettevõtmisena ka trenni tehes.
Me kõik teame mida Tartu Maraton tähendab..need on need massid mis alguses seal üle küngaste liiguvad. Ka korraldajad on ju ise sõitnud ja teavad seda tunnet.
Nüüd suures hirmus et suusahullud teki pealt ära tõmbavad nagu 2 aastat tagasi korraldatakse samasugune sõit, aga mitte 500 le. vaid 8000dele. Jätke väärikalt ära...kõik saavad aru et ilma vastu ei saa.

 
At 01:24, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru, mida te siin tühja sonite, kas lugemisoskusega on raskusi. Mingit maratoni Tehvandil ei toimu. Kelk pole midagi sellist ju öelnud.
Teatemaraton jah, kui nädalane sula, tuul ja vihm sedagi rada ära ei võta.

 
At 08:54, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole midagi sellist öelnud, 01:24? Lugeda ei oska või? Panen siia peakorraldaja suust ametliku info KTM lk-lt:
„Põhisõidu korraldamiseks tänastes äärmiselt ekstremaalsetes ilmaoludes, kus selle talve jooksul Euroopas toimunud suusamaratonidest on Viru Maraton ainus suurem, mis ei ole toimunud kunstlumel, oleme viimasel nädalal töötanud tõsiselt alternatiivi kallal, mis on sarnane Tšehhi kolleegide poolt jaanuaris kasutatuga ,“ ütles Kelk.

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Kes nõus ei ole, sellel peaks olema õigus oma raha tagasi saada. Mitte selle porno jaoks ei makstud.

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu puhul on tegu ajakirjanikuga, kel küll tahtmine kirjutada, kuid pole stoorit..

 
At 10:45, Blogger Andres P said...

Marcialonga puhul teeb kunstlume tekitamise lihtsaks praktiliselt terve trassi ulatuses käe-jala juures olev jõgi. Pealegi on rada kuradima kitsas (valdavalt 2-3 jälge). Ilmselt sobilikud veekogud olemas ka Vasa raja ääres (ei vaadanud sellise pilguga kui seal viimati sõitsin, aga siis oli lund kõvasti ka). TM rajale kusagil valmistehtud lund vedada, hmmm. Aga ilmselt on KTM seda varianti juba analüüsinud sobivate kaardimaterjalide ja hüdroandmetega.
Nõus , et pigem jäägu ära kui mingi tiirutamine Tehvandil.
Erinevalt Jižerskast ei kuulu TM ka SkiClassic sarja, nii et punnitamiseks puudub tegelikult põhjus. Arusaadav, et KTM muretseb osalejate vähenemise üle - ärajäänud maraton tõmabab oluliselt järgmise aasta osalejate arvu alla. Siin peaks nüüd analüüsima, kuidas mõjutab poolepidune asendusmaraton järgmist aastat.


 
At 03:29, Blogger chenlina said...

ray-ban sunglasses
nfl jerseys wholesale
adidas trainers
san antonio spurs jerseys
prada outlet
oakley store
louis vuitton outlet
gucci outlet
basketball shoes
michael kors handbags
chenlina20161007

 
At 10:53, Blogger Unknown said...

michael kors outlet clearance
cheap oakley sunglasses
oakley sunglasses
fred perry
coach outlet store
ghd hair straighteners
borse gucci
oakley sunglasses
fitflops sale clearance
gucci outlet
20170419caiyan

 
At 05:34, Blogger chenlili said...

jordan shoes
louboutin
ugg boots cheap
stan smith shoes
supra shoes
michael kors outlet online
nike outlet
north face
air jordan
ralph lauren uk
201711.16chenjinyan

 
At 03:11, Blogger Unknown said...

true religion jeans
coach outlet
polo ralph lauren
birkenstock outlet
pandora jewelry
canada goose outlet
canada goose outlet
michaelkors outlet
jordans
uggs outlet
201711.29wengdongdong

 
At 05:48, Blogger Unknown said...

juicy couture outlet
michaelkors outlet
ugg boots
canada goose jassen
oakley sunglasses
polo ralph lauren
north face outlet
canada goose
adidas stan smith
mont blanc pens
201712.5wengdongdong

 
At 02:40, Blogger Unknown said...

coach outlet
beats by dre
nike air max
free running
ugg soldes
cheap wedding dresses
juicy couture outlet
puma shoes
balance shoes
michael kors handbags
2017.12.11chenlixiang

 
At 08:18, Blogger chenlili said...

ugg uk
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
nike football boots
polo ralph lauren outlet
ugg australia
canada goose sale
kate spade
ray ban
doudoune canada goose
20171.2chenjinyan

 
At 03:12, Blogger Unknown said...

timberland pas cher
timberland boots
valentinos
ray ban sunglasses
ugg australia
ray ban sunglasses
rayban
mac makeup
lebron shoes
barbour jackets
2018.1.11chenlixiang

 
At 09:35, Blogger chenmeinv0 said...

nike blazer
hollister
tods
christian louboutin
tory burch outlet
flip flops
montre
ray ban
barbour
nike outlet
2018.1.17xukaimin

 
At 04:16, Blogger chenlina said...

oakley sunglasses cheap
hermes
ugg
valentino shoes
nike free run
ralph lauren
the north face
adidas wings
nike outlet
longchamp
chenlina20180225

 
At 17:53, Blogger Unknown said...

link situs sabung ayam terbaru www ayam bangkok com

 
At 15:52, Blogger Mua bán sửa chữa máy thêu said...

An Phước hiện là một trong những công ty chuyên cung cấp và bán máy thêu chính hãng Tajima , Sunstar tại TPHCM, Hà Nội và toàn quốc. Tất cả sản phẩm đều chính hãng 100% được nhập khẩu từ Nhật Bản với giá thành cạnh tranh nhất.

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

– Trong ngành chế biến gỗ, giấy nhám cũng góp phần mài vẹt tròn các góc cạnh để sản phẩm trở nên tròn trịa và dễ thao tác làm đẹp hơn. Các hạt grit có trong tấm giấy nhám công nghiệp sẽ nâng cao hiệu quả phá vỡ.

các loại giấy nhám chà gỗ
giấy nhám xả sơn xe
giấy nhám chà tường 180

 

Postita kommentaar

<< Esileht