teisipäev, juuni 20, 2017

Pullerits: Aga palun - siin on viimaste aastate Eesti kõvim sportlik manifest!

Viimase aja anomaalia Eestis on igasuguste avalike pöördumiste kirjutamine. Mida värki!? Lugege maailma suurte ja mõjukate lehtede toimetuspoliitika põhimõtteid ja seal on selge sõnaga öeldud, et mingeid kollektiivseid pöördumisi nemad ei avalda – ärge lootkegi! Ma ei pea siin ju teile ometi seletama, miks.

Seevastu vähe ilmub Eestis programmilisi sõnavõtte, selliseid, mida võiks nimetada lausa manifestiks. Õigemini, ei mäletagi, millal viimati viimane niisugune ilmus.

Nüüd see siis lõpuks ilmus. Sest ei vähemaks kui manifestiks saa nimetada minu kirjutist ajakirja Jooksja värskes numbris, mille kaant ehib Tanel Kangert, mõlemad käed lahases ja toestatud.

See, mis ma kirjutan, on ood üksinda treenimise ülistuseks ning karjamentaliteedi hajutamiseks. Kurb on vaadata, kuidas meie oma eesti inimesed iseennast ära kaotavad, massiga arutult kaasa jooksevad, end teiste tahtmistele allutada lasevad. Tulemuseks on see, et kaob sõltumatus, kaob eripära, kaob kriitikameel, kaob mõtlemisvõime. Kaob kõik, mis teeb ühest inimesest inimese ja mis eristab teda loomadest – kes on ju valdavalt karjaelukad.

Põhjus, miks te Jooksja ostate, võib olla ennekõike selles, et ajakirja kaanel on Kangerti pilt. Seda ei saa pahaks panna – sest selleks Kangerti pilt seal ongi. Küllap loete läbi ka Kangerti loo. Aga kui soovite, et miski avaks teile elus uusi horisonte, rikastaks te arusaamist maailmast ja inimestest ning mitmekesistaks te elu ja aitaks teil paremini olla heas, rõõmsas, terves suhtes iseendaga, siis uskuge, te ei raiska aega, kui loete läbi minu kirjutise «Vabanege grupispordi sunnist!». Asusin kirjutama Jooksjale järjekordset kolumni, kuid tunnistan, et endalegi üllatuseks päädis see sportliku manifestiga – sellisega, mida pole Eestimaal ei tea mis ajast kirja pandud.

Aga palun, võite täiesti vabalt ka vastu vaielda – ent argumenteeritult, eks. Selleks, palun, lisage viide, kes ja kus on Eestis oma sportliku kreedo veel paremini, selgemalt ja jõulisemalt kirja pannud. Ootan huviga. Kui te seda ei suuda, vaid lahmite niisama, siis.... siis sõitke kogu täiega siia - äkki leiate seal oma igatsetud õnne!

Foto 1: Tanel Kangert võidab viis aastat tagasi Šveitsi velotuuri viimase etapi. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Tanel Kangert 20. juunil 2017 Eesti Jalgratturite Liidu pressikonverentsil. Foto autor: Georg Kõrre, Postimees/Scanpix
Foto 3: Priit Pullerits 2012. aasta kevadel Ameerikas Utah's Moabi lähedal Poison Spider Mesa rajal. Foto autor: Jaanus Laidvee

35 Kommentaarid:

At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, seletage meile maakatele miks maailma suured ajalehed ei avalda pöördumisi? Kas seal mingi poliitiline psühholoogiline põhjus on?

 
At 20:15, Blogger Priit Pullerits said...

Lühidalt: ükski leht ei taha muutuda mingite survegruppide poliitiliste ideede propageerimise ja võimendamise platvormiks ehk vahendiks. Arvamusküljed, kuhu sedasorti ühiskirjutised võiks maanduda, on ikkagi mõeldud selleks, et avaldada seal erinevate vaadetega inimeste seisukohti, mitte ühenduste ükskõik mis manifestatsioone.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, ka Teil on klubiline kuuluvus, tööandja kirjade-reklaamidega rattavorm.

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Head alanudsuve, võhmamehed!

Preili Vonn näitab harjutusi sabale.

https://www.instagram.com/p/BViE7CQBZAK/?taken-by=lindseyvonn

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

9:27 - pervo ? Ära ka ei väsi ühe tädi jõllitamisest.

 
At 10:28, Blogger Priit Pullerits said...

09:12, eksite, Postimehel ega Eesti Meedial pole mingit klubi, kuhu kuuluda. Mul on ka Katjuša meeskonna rattavorm. Kas teie arust tähendab see kohe, et kuulun Katjuša klubisse? On teil ikka värdloogika. Mõelge enne, kui järgmine kord jälle suu paksu täis võtate.

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Ma nüüd proovin väga lihtsalt seletada. Kui kannad Katjuša vormi, ei näita see alati mitte seda, et kuulud sinna klubisse, vaid et sooviksid kuuluda. Kuid paraku meie- ega teiesuguseid sitakotte sinna ei võeta. Ikka ainult mehi ja neid kes teevad igapäevaselt tundidepikkusi sõite ja suudavad rohkem kui 3 km atrõõvis olla. Saite aru?
Kandes reklaamkirjadega vormi määratledki ennast grupi liikmena. Kui tahad sõltumatu olla, tuleb grupikuuluvust näitavatest asjadest loobuda.

Analüüsime nüüd ühte varasemat juhtumit ka, mis ilmekalt näitab, et olete samasugune karjaloom nagu me kõik. Olete siinsamas blogis lasknud kõlada mõtetel, et Tartu rattaralli on sellisel kujul vastuvõetamatu. Arusaadav seisukoht ning mõistan ka neid põhjusi mis sellise tulemuse võisid põhjustada. Kuid vaatamata oma sõnadele ronisite TRRile ikka kohale, minnes nii vastuollu oma põhimõtetega, kui ka segades teisi võistlejaid. Võõra vara vargus ka veel kõigele lisaks.

Ei ole teis seda iseseisvust. Veel hullem, kui meie oleme leppinud oma karjalooma staatusega, siis teie olete veel kehvemas seisus kui meie. Te olete sabassörkija. Tahaksite olla alfa või kuuluda kuhugi, kuid ei saa ei ühte ega teist. Ning nii juhtubki, et grupist väljatõugatud inimesed kipuvad radikaliseeruma. Seesama juhtus Teiega ka TRRil. Kurb lugu.

Inimhingede analüütik
Kalamaja koolkonnast

 
At 11:46, Blogger Priit Pullerits said...

Nice try, but totally off the mark.
Hea üritus, aga täiega mööda.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Korrektne oleks öelda, et ENAM ei ole Eesti Meedial oma klubi, kuhu kuuluda. Veel kaks aastat tagasi eksisteeris MTÜ Eesti Meedia Spordiklubi. Paraku ei saanud juhatuse liikmed oma tegemistega hakkama, aruanded jäid esitamata ja registripidaja kustutas MTÜ registrist. Kes need ebaõnnestunud juhatuse liikmed olid, seda võib ainult aimata.

Ei imestaks kui Pulleritsu suurte reklaamidega vorm pärineb samuti tolle põhjalastud MTÜ varudest.

PS. Kalamaja koolkonna mees tabab kümnesse

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Halloo Priit, mida Sa soovisid oma kirjutise esimeste lõikudega öelda?

1-> Viimase aja anomaalia Eestis on igasuguste avalike pöördumiste kirjutamine. Mida värki!?
2-> Lugege maailma suurte ja mõjukate lehtede toimetuspoliitika põhimõtteid ja seal on selge sõnaga öeldud, et mingeid kollektiivseid pöördumisi nemad ei avalda – ärge lootkegi! Ma ei pea siin ju teile ometi seletama, miks.
3-> Seevastu vähe ilmub Eestis programmilisi sõnavõtte, selliseid, mida võiks nimetada lausa manifestiks. Õigemini, ei mäletagi, millal viimati viimane niisugune ilmus.
....
1-> Eestis kirjutatakse palju avalikke pöördumisi/manifeste
2-> Välismaal suured ajalehed ei kirjuta kunagi selliseid manifeste
3-> Eestis ei kirjutata pöördumisi/manifeste, isegi ei mäleta, millal viimane ilmus.
....
Seda me saime teada, et välismaal suurtes ajalehtedes sellise värgiga ei tegelda, aga kas siis Eestis tegeldakse või ei tegelda pöördumiste/manifestide kirjutamisega?

mp.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, tee olete hälbega. Aruannete esitamata jätmise võimalus on seadusesse kirjutatud. Seega seadusandja ootus ongi, et aruandeid ei esitata kui tegutsemise vaim on otsa saanud. See on kiirtee registri prügist puhastamiseks. Pealegi on normaalne, et ühemehemikrofirmad ei esita aruandeid. Miks peavad mingid pervod nuhkima ausa ettevõtja rahakotis samas kui need kes töölt lambipirne, kontoripaberit ja pastakaid varastavad jätavad oma sissetulekud avalikustamata, ahh? Kui paljud Vonni keha ja taibuga maksavad naabrimehele torutööde eest natuuras? Ka sellised sissetulekud tuleb avalikustada. Lisaks tuleb isikustada kõik netis tuulamised, otsingud ja klikid ning loomulikult ka kommentaarid. Kas olete selleks valmis? Siinkohal tuleb siiski kiita seadusandja mõistlikust, et aruandluse esitamata jätmist ei peeta patuks. On veel riigisüsteemi inimesi, mitte selliseid Vonni ilase lõuaga vahtijaid, kes tahavad kõikide MTÜ-de rahaasjades sobrada.

 
At 12:47, Blogger Priit Pullerits said...

Eesti Meedia Spordiklubist ei tea ma midagi. Pole sinna kunagi kuulunud. Ma pole vist sellest isegi midagi kuulnud, vähemasti ei tule meelde, et oleksin. Ja isegi kui oleksin, on kindel see, et selle liiga ma ühelgi moel ega viisil olnud pole. Ärge tehke tühjast tüli, lugege manifesti ka ja otsige mõni, mis Eestis võiks minu omaga konkureerida, sinna kõrvale. Praegu on igatahes asjalood nii, et mina juhin ja raudkindlalt.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Nii see on. Priit Pullerits juhib mängu. Pika puuga.

 
At 13:59, Anonymous Joakim said...

Eelmisest postitusest jäi võlgu vastus et kes olid need 5 vahvat vembumeest kes pühapäevasel päeval oma bahtonge käisid liputamas. Ei ole mõtet salatseda, hiljemalt jaanipäevaks on tegijad teada. Kus siis selle häbi ja uhkuse ots?

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Päris perv

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Juba jooksen poodi ajakirja ostma.
--
PP, mis on Teie järgmine võistlus?

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Kas suve alguse puhul on PMis tasuta lood?

http://sport.postimees.ee/4152817/tanel-kangert-videointervjuus-kirjeldus-kuidas-operatsioon-labi-viidi-oli-paris-kohe

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Mittetulundusühing Eesti Meedia Spordiklubi
Üldandmed
Õiguslik vorm: Mittetulundusühing (MTÜ)
Registrikood: 80317277
Registreerimise kuupäev: 22.10.2010 (6)
Aadress: Gildi tn 1, Tartu linn, Tartu maakond, 50095
Olek: kustutatud
Kustutamise kuupäev: 18.12.2015 (1)
Nimi Sünnikuupäev Roll Alguse kuupäev Kehtiv praegu
Art Soonets 28.06.1967 (49) juhatuse liige 22.10.2010 (6) ei
Meelis Luht 20.06.1970 (47) juhatuse liige 22.10.2010 (6) ei
Andres Kull 26.07.1970 (46) juhatuse liige 22.10.2010 (6) ei

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Art kui kaasblogija on selle blogiga läbi ja lõhki seotud. Suure tõenäosusega on ka PP uus maastikuratas soetatud selle klubi abil puhtaks pestud vahenditest. Seega jah, Eesti Meedia Spordiklubi on selle blogiga üle ootuste tugevalt seotud. Blogilugejatena on meil siiski õigustatud huvi, et kuidas siis nii, üks sahmerdab rahadega ja teine blogija mängib lihtsalt lolli, wtf? Ütle ära, et jah oli selline avantüür nagu Maarjamaal kombeks ning läheme eluga edasi. Aga ei, lihtsalt tavaline sitakott nagu kõik ülejäänudki.

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Mida mida? Kas tuleb korruptsiooni lõhna juba üles? Ärge jamage mehed! Me tahame uskuda et kõik oli puhas ja läbipaistev.

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Vandenõuteoreetikutel on jaanitule ääres palju peamurdmist...

Kas spordiklubi võis Eesti Meedialt saadud annetuste eest osta ühe ratta ja anda juhatuse liikmele kasutada?
Kellele jäid SK varad peale registrist kustutamist?
Kas nimetatud ratas müüdi hiljuti ühele Eesti Meedia töötajale?
Kas SK endine juhatuse liige kulutab müügist saadud summa oma 50. sünnipäeva tähistamisele 28. juunil?

 
At 17:18, Blogger Priit Pullerits said...

No näete, 16.54 ja järgmised ka, kust te ka ei otsi, ükski jälg ei vii minuni. Sest nagu ma teile ütlesin, ja ausalt: mina ei ole mingi spordiklubiga seotud. Asjatu vaev siin intriigi käima vedada. Kuulge, kui mina ka selliste jamade ja suvaliste detailide pealt intriige looks, siis see oleks ikka nõrkuse tunnus. Miks teie, mõned mehed, siin oma nõrkust afišeerite? See, mis mina teen, toetub ikka palju kõvemale pinnasele. Mäletate seda, kuidas Veerpalu juhtum siin teemaks tuli, ma rääkisin teile kuu aega, kuidas lood on, te ajasite vastu, et ärgu ma sogagu, aga kui pauk ära käis, siis oli vähemalt mõni, kes aumehelikult tunnistas, et kõik, mis rääkisin oli puhas kuld - enamik muidugi ei paindunud sedagi tunnistama. Lugege Veerpalu kaasuse aegseid asju - jõhkralt põnev ja faktidega toestatud!

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Juhime selgelt probleemilt tähelepanu AV teemale? Aeg on blogi nimetada sitakottide blogiks. Neutraalsemalt võib nimetada ka jokkblogiks. Üldiselt on kõik mõistetav. Kiidame heaks, tubli, nii jätkata!

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Kas blogi hallil kardinalil - kaasautoril on juubel tulemas? Kas blogiperemees hundijalavett seal ka viskab või joob morssi?

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Tõega sitakotid olete. Blogiperemees joob kallist konjakit, sest ta on kõige hea oma kätega üles ehitanud.

 
At 00:49, Anonymous Anonüümne said...

Karm lugu. Art, kes tegeles EMSK põhjalaskmisega, on seotud ka EROK-ga mille juhtpositsioonil on ka ulmesõbrast raadio peatoimetaja abikaasa. Meil aga poisid rääkisid juba ammu, et ulme see on sõjasaladuse avalikus meedias käsitlemise vorm. Reaalsus on see, et poistel on kuskil mäe sees tehnoloogia, mille sarnaseid asju saab tavakodanik heal juhul tarbida s inimpõlve pärast. Sellega juhitakse ühiskonna meemirünnakuid, et hoida ajud kenasti pestud ja mammona teenimiseks töökorras. Teisisõnu on see blogi otseselt seotud militaarjõududega, mille ülesanne on hoida ühiskonda kontrollitud seisundis. Lahe värk, kas pole?

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

00:49, lahe värk jah.
Siiani arvasin et Pullerits ja tema salajased kamraadid eesti rahva rahvuslike huvide eest hea seisavad, tuleb aga välja et hoopis kellumeeste brigaadiga mesti löönud. Karm värk.

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Muidu vägivaldes junnitud postituses ka üks tõde. Korda ja korda , isegi siis ei saa kõik aru veel mida sa öelda tahtsid ja ütlesid.

Aga et Pullerits Soonetsi Eesti Meedia Spordi MTÜ'st midagi ei tea ja sõber sinna kutsunud pole on küll kuradi imelik. Mis sõber see on?

Lauri

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Miks asjata intriig?
Kuidas te hr. ise toimetate? Järjekindlalt raiute ja kordate negatiiset mantrat Team Haanja ja KTM suunas.
Asi mida taguda Eesti Meedia Spordiklubi ja Pullerits kes väidab et ta sellest ettevõtmisest mitte midagi ei tea.

 
At 11:53, Blogger Unknown said...

fitflops sale
ugg boots
ugg boots
jordan shoes
polo ralph lauren outlet
michael kors uk
jerseys wholesale
broncos jerseys
ugg outlet
ugg outlet
20170803

 
At 05:34, Blogger Unknown said...

yeezy boost
hermes belt
yeezy boost 350
adidas online shop
nike air max 2018
yeezy
michael jordan shoes
adidas nmd
cheap jordan shoes
jordan shoes

 
At 06:11, Blogger raybanoutlet001 said...

ralph lauren outlet
baltimore ravens jerseys
coach outlet
detroit lions jerseys
coach outlet store online
nike trainers
ugg boots
ugg outlet
pandora outlet
ugg boots
2017.8.26

 
At 11:08, Blogger raybanoutlet001 said...

michael kors outlet
chargers jerseys
ray ban sunglasses outlet
ralph lauren outlet
adidas yeezy
coach factory outlet
coach handbags
chiefs jersey
dolce and gabbana outlet
nike outlet store

 
At 04:07, Blogger adidas nmd said...

ugg outlet
ugg outlet
new york giants jerseys
salomon shoes
michael kors outlet
falcons jersey
replica watches
true religion outlet store
michael kors outlet
bengals jersey

 
At 05:33, Blogger Unknown said...

birkin bag
lacoste outlet
adidas online shop
hermes belt
led light up shoes
nike lebron 14
kate spade outlet
adidas ultra boost 3.0
yeezy boost
cartier bracelet

 

Postita kommentaar

<< Esileht