neljapäev, oktoober 05, 2017

Pullerits: Kuidas ma vallandasin Eestis suure jalgpallisõja?

Teil on vedanud: olete oma silmaga olnud ajaloo tunnistajaks. Eelmise nädala reedel andsin siin blogis avapaugu Eesti jalgpalli ülekajastamise vastu, kui kirjutasin loo «Kas jalgpalli kajastamine on Eestis liiale läinud? (Jah, kahjuks küll!)». Sellest läks lahti suur sõda, mis kandus siit blogist suure lainena üle Eesti – ja kogub ainult tuure.

Kuna paljud on ilmselt sõja alguse maha maganud, siis viin teid kiirelt arengutega kurssi, et teaksite positsiooni võtta ning oskaksite õiges suunas tuld anda.

Reede, 29. september
PP: Enam ei saa vaiki olla. Jalgpalli kajastamine on Eestis muutunud mõõdutundetuks. Sellega on liiale mindud. Nii kui AK spordisaate lahti teed, vaatab sealt kahelt (!) ekraanilt vastu Eesti jalgpall, mis enamikku ei huvita (kas teate, kui nirud on Eesti jalgpalli telereitingud?). Kas Pohlaku antud miljoni võrsed ja viljastav mõju? Mida on jalgpallis praegu sellist, et seda peab nii massiivselt näitama? Kas Eesti hakkab kuskile finaalturniirile jõudma või on mõni Eesti klubi kuskil Euroopa sarjas läbi löömas? Öelge mulle ka, kes ja kus!

Selle avapaugu peale võtsid mu FB küljel püssi palgesse näiteks Erki Nool, Neeme Korv, Erkki Bahovski, Ain Kaare, Martin Šmutov.

Teisipäeva, 3. oktoobri hommik
PP: «Alustame jalgpallist!» teatas Anu Säärits (fotol paremal) rõõmsalt eilse AK spordiuudiseid sisse juhatades. Ohoo, mis siis jalgpallis suurt ja erutavat on toimunud, teritasin kõrvu. Saime teada, et Eesti valmistub viie päeva pärast mänguks autsaider Gibraltariga ning nägime seejärel kaadreid mingist Hollandi meistrivõistluste mängust. Ühe sõnaga: tühipauk. Aga jalgpall oli tühja koha pealt taas oma minutid rahvusringhäälingu ekraanil kätte saanud. Kuid ärge saage minust valesti aru: loomulikult ei ole sel absoluutselt mingit seost Pohlaku antud miljoniga.

Sõtta viskusid ka Pärtel Piirimäe ja Marek Kalmus.

Kolmapäeva, 4. oktoobri hommik
PP: See muutub juba tragikoomiliseks: mis te arvate, mis oli eilse AK spordisaate esiuudis? Muidugi jalgpall, mis muud! Ja uudis, pikk uudis, oli millest: et Mattias Käit pääseb võib-olla Inglismaa tugevuselt teise liiga meeskonna ridades äkki peagi varumeeste pingile. Kõva uudis, ülikõva! Mis te arvate, kui suur on tõenäosus, et ka tänase AK spordisaate esiuudis tuleb jalgpallist? Igaks juhuks lisan: loomulikult, otse loomulikult pole uudiste valikul absoluutselt mitte vähimatki seost Pohlaku antud miljoniga.

Sõjategevusega liitusid Jürgen Ligi, Jaanus Kriisk, Martin Plaser, Igor Gräzin, Olev Remsu, Nils Niitra, Arnold Tokko, Alo Lõhmus.

Jürgen Ligi (fotol vasakul) hoiatas mind: «Vaata ette, Priit, üks väga pikk lugu ilmus juba jalgpalli kaitseks ja su vastu eriti.»

Tõepoolest, 3. oktoobri õhtul avaldas Õhtuleht Marek Tiitsu kirjutise «Savist mõõgaga ristkikäik kodumaise jalgpalli vastu», kus kirjutas: «Täna sai kogu see jampslik teema uue peatüki. Kuulasin Delfi spordireporterite saadet «Mehed ei nuta», kus lahati Priit Pulleritsu blogpostitust, milles too ahastaval noodil karjub, kuidas jalgpall on ka meedia oma diktaadile allutanud, tuues oma väidete tõestuseks kaunis kistud näited ja vürtsitades neid oma varjamatu ja ammu tuntud jalgpallipõlgliku subjektivismiga. Delfi mehed olid, pole tarvis eraldi rõhutadagi, Pulleritsuga igakülgselt nõus.»

Helistasin legendaarse raadiosaate juhile Peep Pahvile ja küsisin üle, kas saate meeskond toetab mind ses sõjas. Pahv kinnitas, et kogu saate meeskond toetab mind igal juhul.

Kolmapäeva õhtupoolik, kaks tundi enne AK spordisaate algust

PP: Kas tunnete, kuidas pinge kasvab? Veidi rohkem kui kahe tunni pärast algab uus AK spordisaade. Ei tea, mis seal seekord esiuudiseks tuleb? Tehkem panused! Kas ERR julgeb kolmandat õhtut järjest panustada häbitult jalgpallile või tõmbab sedapuhku häbi tundes siiski tagasi?

Sõtta astusid lisaks Aivar Reinap, Indrek Lindsalu, Raimu Hanson.

Igor Gräzin esines üleskutsega: «Palve – teatage kõigist sihukestest makstud jalka-libauudistest. Ma ei ole eriline TV vaataja ise, aga kultuuriministrile saaks teha järelepärimise küll. Et mis pull see käib ja kuidas tolle rahaga ikkagi jäi.»

Kolmapäeva õhtu, pärast AK spordisaadet
PP: Tänaõhtune jalgpallikokkuvõte: kas suur jalgpallisõber Aet Süvari pidi mõru pilli alla neelama, kui ei saanudki sõnagi rääkida jalgpallist - huvitav, kas üldsuse jõulise surve tulemus? (vt siin FB kommentaarium) Või... tehti mulle hoopis topelt ära? Sest ERR lülitas jalgpall AK põhisaate lõppu, kus vaatajaskond ilmselt veelgi suurem kui spordisaatel, ja näitas seal jalgpalli kohe õige pikalt. Järeldus: ühe augu topime kinni, aga kohe tehakse mujale asemele kaks korda suurem auk, kust jalgpall veelgi pikemalt ja laiemalt ekraanile pääseb. Mis järgmiseks?

Jürgen Ligi nentis: «Sulle tehti ära jah. Ja homme on vutt kogu AK esiuudis.»

Resümeerisin: Õige vastus minu eelmise postituse küsimusele, kas ERR julgeb kolmandat õhtut järjest panustada häbitult jalgpallile või tõmbab sedapuhku häbi tundes siiski tagasi, kõlab: astus sammu tagasi, kuid tegi enne seda kaks sammu edasi.

Täna, neljapäeva hommik
PP: Vaatame nüüd jalgpalli teemal fakte ka ikka! Sest mulle meeldivad faktid. Ja fakt on see, et Eesti jalgpalli meistrivõistluste mängudel on tribüünidel rahvast mängu kohta keskmiselt... 289. Jah, 289 inimest. Ja see arv hõlmab ka piletita pealtvaatajaid. Jalgpalli meistrivõistluste mängude teleülekannete reitingud jäävad sageli 0,4 ja 0,8 vahele ning ulatuvad parematel päevadel 1,0-ni. 1,0 võrdub 13 000 televaatajaga. Mis siit järeldub? Nii staadionil viibivate pealtvaatajate arvu kui telereitingute põhjal puudub Eesti jalgpalli vastu igasugune arvestatav avalik huvi. Sellegipoolest oleme näinud AK spordiuudiste esiuudisena pikki lugusid meistriliiga mängudest koos otselülitusega staadionile, kus reporter teeb takka otsa veel kellegagi intervjuu. Siinkohal, head inimesed, saavad mul sõnad otsa... Jätkake nüüd teie!
*
Sõda kogub tuure. Pole kindel, millega see lõpeb. Kahtlemata on igas sõjas langenuid, aga vähemasti ma võitlen, avalikult ja otsesõnu, mitte ei vehi niisama rusikaga taeva poole, nagu mingi Ameerika liiga üüratult ülemakstud mängijad, jes leiavad, et neile, täisjõus mehemürakaile, tehakse justkui liiga. Milline on sõja tulemus – kas leppida tuleb teise, kuid auhinnatu kohaga? –, sõltub üksjagu ka kõigi teie panusest. See on sõda, kus igaüks saab näidata, mis süda tal tegelikult rinnus sees tuksub. Ses sõjas ei saa jääda erapooletuks kulunud ja idiootse mõtteteraga, et ei ole mõtet spordialasid üksteisele vastandada. Vastandamine käib juba ammu, ja seda ei tee sugugi mina, see algas eestis juba ammu enne seda, kui ma teema üles võtsin. Kes nii väidab, et vastandada ei maksa, siis sellele selgituseks, kui ta veel siiamaani pole sellest aru saanud: iga sekund või sõna rohkem tähelepanu jalgpallile tähendab iga sekundit või sõna vähem tähelepanu muudele aladele. Sealhulgas neile, mis meile kallid.

Foto 1: Lahing käib, jalgpallur vaatab kõrvalt. Foto autor: Marko Saarm, Sakala/Scanpix 
Foto 2: Anu Säärits. Eesti Kultuurkapital annab üle oma aastapreemiad 2016. aasta silmapaistvate saavutuste eest. Auhinnagala toimus Kohtla-Järve kultuurikeskuses. Foto autor: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix 
Foto 3: Jürgen Ligi Otepää triatlonil. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Viljandi jalgpalliklubi Tulevik U-21 vanuseklassi koosseis alistab Viljandi linnastaadionil Eesti meistrivõistluste teise liiga Lõuna-Lääne grupi turniiril 3:1 FC Kuressaare II. Foto autor: Marko Saarm, Sakala/Scanpix
Foto 5: Eesti jalgpallipublik. Leia fotolt tuntud poliitik! Foto autor: Marko Saarm, Sakala/Scanpix

107 Kommentaarid:

At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Meile kallid alad ei pääse protokollidest uudisteks olenemata tulemustest. Jalgpallil pole selles osas mingit tähendust. Alati leiab mõne "olulise" pallimänguala uudise teiselt poolt maakera. Lihtsalt kohalikele pärismaalastele tõmmatakse kotti pähe.

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

Väga sisukas sissekanne härra Pullerits. Rõõm lugeda, kohe tunda et hingega kirjutatud. Soovime kõike edu selles võitluses.
Võib ka emotsionaalselt argumenteerida- eesti rahvale ei ole jalgpall armsam kui korvpall kergejõustik suusatamine ..... seega ei ole õigustatud jalgpalli suurendatud esitamine meedias.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pulleritsu ustav kaasvõitleja senjöör Piirimäe kirjutas alati väga asjalikke, loogilisi ja teravaid huvitavaid kommentaare. Tõsi mitte nii jõulisi kui P Pullerits. Viimasel ajal ei ole hr Piirimäe sõnavõtte näha olnud. Küsime kollektiivselt et miks? Kas meie siin, suusablogirulli kogukond oleme teise sordi inimesed? Palume kollektiivselt blogi peremehel taastada hr Piirimäe kuldaväärt kommentaarid kasvõi kopipeist vormis. Me oleme seda väärt! Kommentaarid letti ja kohe!

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Järgmine rõvedus
http://m.sport.delfi.ee/jalgpall/article.php?id=79737970

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Tähelepanek.
Pahvilt küsida kas jalpallist on liiga palju meedias juttu. Sama mis küsida joodikult, kas viin on poes liiga kallis ja kas toetad järgmist aktsiisi tõusu?
Pahv on kossu mees. Puudu korra olematu korvpali taset , saad sõbralt vastu lõugu.

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Aga mis alasid peaks näitama (millest kirjutama), mis pööblit paeluks? 800 meetri jooksu?
Priit, sul on ju sidemed kõiksugustes ringkondades, pane oma mõjuvõim maksma, alustades Postimehega. Näita neile sporditoimetuse nagladele koht kätte, triibulised persele ja korras. Tee sporditoimetuses paleepööre, haara endale peatoimetaja koht ja voilaa, jalgpall kaputt

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Nojah. Korvpall ka veel. Spordile tehakse ikka ülisuur reveranss. Spordist vahutatakse ka siis kui tulemust ei ole. Mis on vale. Eesti jalgpalli väljakutse on võita või viigistada Gibraltariga. See on häbi häbi häbi. Maa mis on kõigil aastakümnetel võitnud medaleid olümpiamängudel ei saa jalgpallis jagu Gibraltarist ja korvpallis toksib mudaliigades.

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

13:15 mitte kaputi eest me ei võitle, vaid proportsionaalse kajastuse eest.
Nagu muude alade puhul, enne edu, siis kuulsus. Kui poleks meil rahvusvahelist edu vehklemises, siis kodusest vehklemuse spordist me ei kuuleks kõssigi. Miks on jalg ja korvpalliga teistmoodi?
Vastan: aga sellepärast et jalg ja korvpall on a kategooria spordialad. Vehklemine ja sõudmine seda ei ole. Kahjuks.

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

13:16 - kas mudamaa väärib iseseisvust? Õigem on öelda, et kas mudakad väärivad reaalset iseseisvust? Meri lahendas selle küsimuse ära EL-i sisseastumise avalduse esitamisega. Seega pole enam ka rahvuslikku sporti. Miinimumtase on eurosport tippklubide tasemel. Kõik muud otsigu omale levikanaleid kas FB-s või personaalses blogis. Rahvusspordi kajastamine suri spordilehe koolemisega. Ilma rahata, vaid rahvuslikel väärtustele ei püsi see püsti. Nagu ei seisa sportlane haige põlvega rivis. Eesti spordile on aastaid tehtud eutanaasiat. Tulemused ongi käes. Omaette nähtuseks sellel teel on ka see, et spordiuudised on AK-st väljapuksitud eraldi spordisaateks. Küsime parem nii, et kui uudiseid on napilt kas on siis mõtet seda saadet iga päev eetrisse lasta. Vast piisab kui seda teha ülepäeva? Milleks risustada samuti lehti igapäevaselt sprodirubriigiga? Pange seda samuti ülepäeva. Online-s on ju kõik protokollid operatiivselt tutvumiseks väljas.

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

13:30 väga asjalik sõnavõtt. Vaadake mehed missuguat kulda tuleb meile otse suhu ja silma. Ilma irooniata ausõna. Mul isiklikult on au olla PP suusablogi lugeja, kus tulevad jõulised ja erapooletud sissekanded ja ässi kõrvetavad kommentaarid. Kui hästi üteldud - Spordilehe surm tähistas ka rahvusspordi surma meedias. Väikeriikide sport vaagubki globaalses maailmas surma piiril.
Et saavutada edu korvpallis, peab vähemalt 2 noort mees jõudma NBA pingile. Ponksi jalgpallikoondise saamiseks peavad mitmed mehed mängima tugevates välisklubides. Kui tahad 10v tippu jõuda ei jää sul muud üle kui usasse õppima minna.

 
At 14:13, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 13:30, tõstatate valusa teema spordiuudiste vajalikkusest.

Ütlen teile veel valusama tõe: rahval pole mingeid spordiuudiseid vaja. Et kust ma tean?

Kanal 2e produtsent Ivar Vigla, parima kõhukoopatundega mehi Eestis, kes teab, mida rahvas tahab, ja oskab rahva maitse ja huvide järgi tegutseda, ei ole võtnud populaarsesse Reporteri uudistesaatesse spordiuudiseid... kas teate, miks? Aga seepärast, et nii kui sport ekraanile tuleks, kaob rahvas ekraani eest. Sport ei huvita rahvast - see on valus, aga karm tõde.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Sitakotid, teie silma all tehakse ajalugu -- aga teie? mõmm, mõmm, mõmm

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, teie 14:13 repliik väärib ERMis säilitamist.
Valus aga nii on. Keda kotib vananeva Zenjovi mänguminutid kuskil Moldaavia klubis? Keda huvitas Kanguri teekond Itaalia tippklubis? Korvpalli-inimesi kindlasti, kuid suurt rahvahulka siiski mitte. Pakun et isegi kaunikese Gritt Šadeiko ponnistused nii armsal alal kui kergejõustik ei liigutanud laiu valijate hulkasid Eestimaal.
Kaval oleks olnud rääkida kaua ja põhjalikult rahvaspordisündmustest. Televaatajatetuhandetest mõned sajad kes isiklikult osalesid. Aga ei, selle asemel loeti usa profiliigade tulemusi. Rüve!

 
At 14:38, Anonymous Kalmer said...

Kuigi minu iidol ja eeskuju Ausa Sõna Rüütel Priit Padre Pullerits on seotud ajalehega Postimees, ei saa ma silma sulgeda liberaalse meedia lipulaeva ajalehe Postimees kohta käivalt kriitikalt :

-----------------------------
Postimees käitub nagu Putini meedia Venemaal, kui kommentaatorid presidendi jutuga helge lapsepõlve puudumisest ei nõustunud, siis kustutati need kommentaarid ja keerati kommenteerimine üldse kinni. Kusjuures olid enamik kommentaare täiesti viisakas vormis. Ja nüüd kustutatakse hoolega seda praegust kommentaari. Kas tõde on siis nii valus? Kuhu sõnavabadus jäi?

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Muidu nii sõnakas seltsimees Pohlak püsib vait kui sukk?? Kes ei mäletaks tema püüdlikke 6klassi tasemel kirjatöid mis püüdsid kangesti filosofeerimisena välja näha?
Usun et midagi tuleb, ehk on mees nüüd kavalam ja laseb kellegil nutikamal teksti valmis kirjutada. Õhtulehes oli jah hoogne kirjutis.

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Reporteri saade, kas tõesti soovivad eestlased uudiste asemel primetunni ajal vaadata 45 minutit lakkamatut reklaami? Oleks siis veel midagi uut, kogu aeg kordab samu klippe. Sisuturunduse lõigud on haledad. Ja siit tuleb vastus Vigla fenomenaalsusele - ei, sport ei ole kadunud mitte madala huvi tõttu, vaid selle pärast, et spordi uudiste valmistamise eest ei maksa keegi. Vanasti hoiti spordiuudistega rahvast nagu präänikuga ekraani ees, et kui kohustusliku propa ära vaatate, siis saate teada ka päeva sporditulemused. Nüüd kus oma spordi tase on mudas, puudub sellel magneti staatus, mis tund aega sunniks reklaame jälgima. Seega lihtsalt visati see rubriik üle parda, et saaks rohkem reklaame näidata nendele vähestele ajupestutele kes ekraani jõllitavad ja ei oska puldil sobilikuma programmiga kanalit valida. Eks see kanalite valik on ju nadi kah. Isegi järelvaatamises pole midagi mõistlikku, mida vaadata.

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Tüüpiline Pullerits... Esitab aga arvamusi (Vigla) sellisel kujul, et need enda teooriat toetaksid. Ent lugeja on tänu varasematele kogemustele valvel.

Lugeja võtab lahti Emori teleauditooriumi uuringu augustikuust. Vigla show ja spordiuudised on vaatajate arvult samaväärsed (101 vs 99 tuhat). Pärast Aktuaalse Kaamera lõppu jätab spordiuudised vaatamata vaid kümnendik AK vaatjatest. Pulleritsu "valus tõde" ei rajanenud faktidel.

 
At 18:55, Blogger Naaber Margus said...

Ei ole see mingi sõda, jalgpallisõda veelgi vähem. On vaid kamp kibestunud (rahva)spordisõpru kes on hingepõhjani solvunud, et nende lemmikalasid vähem kajastatakse kui populaarseid alasid nagu jalgpall. Jalgpallivanker veereb muretult edasi, kümned tuhanded harrastajad selle peal. Ja nendele kümnetele tuhandetele harrastajatele ja niisama jalkasõpradele(keda on kaugelt rohkem kui paarkümmend tuhat)meeldib väga näha õhtustes spordiuudistes jalgpalli. Alutaguse rahvajooksu kokkuvõtet naudib ka kindlasti teatud väike seltskond inimesi. Võibolla.

 
At 19:04, Blogger Naaber Margus said...

Ahjaa, unustasin lisada, et lähemate päevade jooksul on spordiuudistes seoses valikmängudega päris palju jalgpalli. Soovitan õrnhingedel juba apteegid palderjanist tühjaks osta.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Naaber, ära aja meile siin kärbseid pähe oma jalgpalliga. Eesti jalgpall on ja jääb karikatuuriks punnita palju tahad.

 
At 20:03, Blogger Naaber Margus said...

Ei aja kärbseid pähe ega mujale ka mitte. Eesti jalgpall klubi-ja koondise tasandil ei ole muidugi maailma tipptase ega isegi mitte lähedal sellele. Aga ei saa sina ega Pullerits vastu vaielda sellele, et jalgpalliharrastajaid ja niisama huvilisi on Eestis VÄGA palju. Ja seepärast tuleb jalkat nii spordiuudistes kui lehtedes. Lihtne ja loogiline.

 
At 20:35, Blogger Priit Pullerits said...

Eesti peal räägitakse, et jalgpall nihkus täna, neljapäeval konspiratsiooni mõttes ERRis isegi AKst välja - "Ringvaatesse". On see tõesti tõsi?? Vaadake, kuidas jälgi püütakse segada, milliseid haake tehakse, et jalgpalli iga hinna eest pildil hoida. I love this game!

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Eks lihtsa mänguna jääb jalgpall alati harrastatuks, seda saab isegi metsas juurikate vahel mängida. See on üks.
Aga kohe kui UEFA rahakraani koomale keerab jääb mõõtmatu jalka propaganda kohe seisma.

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Onlain meedia on lolliks läinud. Delfis on esimese uudisena kohaliku korvpalli OTSEÜLEKANNE Cramo - Rapla. Milleks meile see?

 
At 21:17, Blogger Naaber Margus said...

See on tõesti kohutav, et delfi kohalikku sporti pildil hoiab ja inimesteni toob. Kohutav...

Priit, ma tõesti loodan et Teie viimane kommentaar oli huumoriga kirjutatud :D

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Pole mingit sõda, mille justkui PP tekitas, see kõik on huumor. Jalgpall on kuningas.
ETV võiks üldse kinni panna, sest Ivar Vigla teab kõige paremini, mida rahvas tahab, kuigi vaatajanumbrid seda päris ei kinnita.

 
At 00:25, Anonymous Anonüümne said...

Seoses Ringvaate jalgpalli kajastusega (lugu ei tea millest räägiti, ei huvita) tundub võimalik see teooria, et austatud Padre on hoopis topeltagent ehk siis tal tegelik eesmärk on jalgpalli hoopis rohkem esile tõsta kui see seni on olnud, et see oleks veelgi rohkem kajastatud, kaval lüke Priidu poolt.
On õnnistatud elada sellise Suure Meistri tegutsemise ajal.

 
At 01:11, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpalligurmaan Pullerits on tublit tööd teinud selle promomisel, igatahes vaatajanumbrid on laes ja ootus on vägev õhtul kella teleka ees vaadates, millal tuleb ja kaua kuningas tuleb))))

 
At 08:19, Anonymous hobuse unenägu said...

http://epl.delfi.ee/news/eesti/president-kersti-kaljulaid-meie-front-on-liberaalsed-demokraatlikud-vabadused-arme-hagustame-seda-pilti?id=79742676

 
At 09:50, Anonymous rahvatarkus said...

Naistekas-
rabi 12. märts 2011, kl 00.57 Mille metafoor on niisugune väljend nagu hobuse unenägu?

(Pilkav ütlus kiirustava inimese kohta, tuli käibele Lutsu "Kapsapeast", mida siin palju mängiti.) Tormab oma tööga nagu hobuse unenägu, ei tia kus jookseks! Hobune nääb kah lühikest und ja juba ärkab jälle.

Ohh, mis metafoorid siin blogis möllavad.

 
At 14:17, Anonymous Toits Pärnumaalt said...

Arvan, et asi pole mitte jalkas kui spordialas vaid Linnamäe pundi ja ERR-i vastasseisus. Läks ju Kaljuveergi omal ajal ERR-ist tüliga minema ja maandus peale väiksemaid katsetamisi Linnamäe impeeriumis.
Aga mida PP siis telekas näha soovib? Suusatamist?
Ma pole ka mingi jalkafänn, pigem ikka kestvusalade vaataja- harrastaja, aga see PP vingumine kogu aeg samade teemade kallal on ka paras jura.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Mis vastasseis sunnib ERR-il igavat jalgpalli näitama? See on ikka see Pohlaku propagandamiljon mida err nüüd orjalikult teenindab.
Aga küll PP saab oma tahtmise. Lõpeb see jalgpalli pesemine inimeste ajudesse. Pööbli ajaviide.

 
At 16:26, Blogger Priit Pullerits said...

Toits, mina ei vingu. Ei vingu - jätke see meelde. Vinguvad eided. Mina võitlen ja väitlen, argumenteerin. Eks tooge mõni näide mu vingumisest! Sellist ei ole. Pole.

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits! Ärge visake püssi põõsasse. Ühiselt võidame jalkapedenduse meedias.

 
At 18:28, Anonymous MargusM said...

Priidul ei ole oma elu, sellepärast ta koguaeg teiste ettevõtmistele vett pealetõmbamas käibki!
..meenutab prinstessi herneteral või Oh ja Ah maktal..

Tore on materdada teiste tegemisi, kuid proovige nüüd anda sisutihedaid "asendustegevuse" programme.
Ma vaatan jalgpalli MM, EM ajal, tavaliselt rohkem mitte. On huvitavaid ja igavaid matse kuid jalgpalli idee massides peitub selle lihtsuses- lapsed saavad õues väga lihtsate vahenditega hakkama et jalgpalli mängida ja see on tore, saavad füüsilist ja arendab nende kombineerimis võimekust.

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Viibides välismaal, olen ainult korra siinsest meediast lugenud uudist Eesti jalgpallist. Jutt käis siis Pohlaku kihlvedude-masinavärgist.

 
At 18:38, Anonymous MargusM said...

PS.
Priit, kahjuks on Toitsil õigus, vingud ikka küll.
Ei mäletagi enam millal positiivseid blogikandeid tuli.. rattaspordist vingud, suusatamisest vingud, jalgpallist vingud ega sul pole midagi tarka ka tennise kohta öelda olnud. Igal alal on sul midagi "öelda" kuid käitud nagu elevant portselanipoes.
..ehk leidub veel mõningaid eksootilisi spordialasid milleni sa pole jõudnud ja hoidku Jumal neid alasid sinu eest!

 
At 18:41, Anonymous Jussike said...

MargusM nagu tava ette näeb paneb jätkuvalt pange. Kirjutab meile triviaalsust mida iga laps teab. Kombineerimis võimekust? Et siis ärimehed tulevad lastest kes jalgpalli mängivad?
Kui Margus ei tea, siis last arendavad KÕIK mängud mida ta mängib.
Margus unustas ära et siin ei seista jalgpalli kui idee vastu, vaid selle ülemäärasest ja elanikkonda häirivast kajastusest Eesti meedias.

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Vaata Margus. Meil kõigil on öelda mitmete alade kohta, mida alatu reklaamimeedia meile näkku söödab justkui oleksime tegijad maailmaareenil. Aga me ei ütle, sest oleme arad sitakotid. Julge mees P Padre Pullerits ütleb, ning selle julguse eest oleme talle tänulikud. Kui kuningas on alasti, tuleb see välja ütelda, muidu hakkame arvama et oleme spordirahvas vigursuusatamise ja ühe rallietapi võidu ja kahe kettaheite pronksiga. Jalgpallis madistame nii väikese riigiga, kel ei mahu täismõõtmetes staadion oma riigi pinnalegi.

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

MargusM, kus näete te portselanipoodi? Aga mida head on teil öelda tennise kohta? Et meil on nii konkurentsikõval alal maailma umbes 30.mängija? Tõesti kõva. Meie naabril lätil aga on 2 mängijat 20 parema seas. Me saime selle teada juhuslikult, kui üks mängijatest suure turniiri võitis. Siit järeldub et ega muu maailm meie ülikõvast tennise tasemest suurt ei tea. Mida peaks siis isand Pullerits meile tennisest ütlema? Või suusatamisest? Et peaaegu oleks olümpiavõit tulnud Phönjangis?

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

PPP blogi on seepärast hea et sa tuled siia lugusid lugema aga võta näpust! Sul lüüakse nätaki mokk lõhki! Teinekord on see mõnus aga teinekord jookseb verd ja tatti aga on ka päris mõnus.

 
At 19:35, Blogger Naaber Margus said...

See blogi on avanud mu silmad. Nimelt olen ma saanud teada, et on olemas "spordisõpru" kes elavad kaasa oma lemmikaladele, aga samal ajal põlgavad mingit muud ala. Ma olen hämmingus, et siin selliseid inimesi on. Et suusatamine ja jalgratas on kõvad alad, aga jalgpall on kurjast. Ma tõesti ei saa aru sellisest asjast, naiivne olen olnud vist. Ma olen ise jalgpallisõber, aga ei ole olemas ühtegi spordiala mida ma EI salli ja millele ma tahaks hirmsasti pommi alla panna.

Ja veel lahedam on see, et vandenõuteooriad on jätkuvalt au sees :D Lahe värk, pange edasi!

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit,Sinu FB leheküljel olevad postitused on nähtavad ainult Sinu sõpradele. Mis Suurest sõjast siin rääkida saab, kui paugutamine käib privaatses alas....
Niimoodi võib iga kodanik kogu maailma poliitilise nomenklatuuri allavett lasta ja rusikaga vastu rinda lüüa, et küll mina olen alles kõva mees.

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Kuule MargusMun*, ära vingu siin. Sinu suust siin muud ei kuulegi kui üks ving ja kiun, ving ja kiun. No vaata ise oma kirjatükke ja võrdle neid Padre omadega - nagu öö ja päev. Öö oled sina MargusMun*.

 
At 20:36, Anonymous Ain said...

Naabri Margus sinust peab politseisse teatama - see pommi jutt annab täiesti põhjuse.

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

20:35 hästi kokku võetud

 
At 21:15, Anonymous MargusM said...

Oi, oi proff Anonüümsed, mina väitlen ja argumenteerin! Kas on arusaadav?
Jalgpalli on nii lihtne mängida et see sobib juba lastele kel jalad kannavad ja joosta jõuavad. Nõuab väga vähe ressurssi et mängima hakata, tõmba hoovis kannaga kaks jutti maha ja värav valmis, edasi jääb mängurõõm.
NB! Jussike, mina pole väitnud et ainult jalpalluritest ärimehed tulevad, pigem mitte. Võibolla sa ei tea kuid kombineerimisvõime on kasulik laialdasemalt kui ainult "äris".

Portselanipood on kujundlikult kõik need inimesed kes tegelevad/on seotud sportliku tegevusegaga mis neile meeldib, eriti lapsed. Olgem õnnelikud et nad liiguvad ja oma ala toetavad. Millega nad teiearust tegelema peaksid, anonüümse kommenteerimisega?

Astuge uksest välja ja tehke ise ka midagi.
Homme hommikul Tour de Tolly, ~100km ratastel. Lööge kampa ja olge positiivsed!
..või ärge lööge kampa kuid olge ikkagi positiivsed, kaks puhkepäeva on ees!

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Pole juba mitu päeva telekat vaadanud, ei julge, sitakott olen, äkitse vaatan midagi valesti... näpp aga vägisi telekapuldi poole kipub....Priit ole hea, mis spordialast lugu tohib pidada, vaadata, kaasa elada?
Raul, vana truda mees

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Naaber Margus, oled eksinud blogiga. Siin ei ole tugitoolisportlased kes vihkavad. Siin on aktiivsed sportlased kes armastavad. Siin võideldakse võrdse kohtlemise eest ja tõmmatakse liistule rämedad afäärid spordi valdkonnas. Ei ole nii, et spordi vallutavad ära laulu ja marketingi mehed tugitoolides. Sport peab jääma tervete ja tugevate kommunikatsiooni ja ühenduse paigaks ning seda ei tohi spämmi levitajad ära solkida. Esine siin vähem, loe rahulikult, tutvu reaalse eluga ja püüa kaasa lobiseda ilma vihakõneta. Keevitada võid avalikul laval.

 
At 00:40, Blogger Naaber Margus said...

Vastus viimasele Anonüümsele(Muide, kutsun üles oma nime all postitama).

Seda on hea teada, et antud foorumis kommenteerivad ka sportlased. Aga enda kaitseks pean ma ütlema, et 1)ma ei ole siin kommentaariumis kordagi "esinenud" 2)vihakõne ma esitanud ei ole. Keevitaja ja spämmija pole ma samuti. Kust üldse selline mõte? Siinsed kommentaarid olen ma rahulikult läbi mõelnud ja puusalt tulistanud ei ole.

Aga vastata palun kahele küsimusele:

1)Miks peab sport jääma tervete ja tugevate pärusmaaks? Piiratud võimetega inimesed ei ole teretulnud sporti tegema?
2)Mida Te mõtlete võrdse kohtlemise all? Võrdset kajastatust meedias? Mismoodi saab võrdselt kajastada sadu spordialasid, vibulaskmisest kujundujumiseni? See pole võimalik. Ikka peab tegema mingi valiku ja populaarsus on üks kriteeriumeid sel raskel valikul.

Ootan vastust.

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Oota edasi

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Oled sa see keevitaja või nimekaim?

Kontaktinfo
M.NaaberMargus.Naaber@mail.ee
Vaata kawww.metal.ee/maleva
2006.aasta hakul loodud Maleva segab oma muusikas thrash metalit stiilile mitteomaste meloodiatega ning vürtsitab seda kõike emakeelse lüürikaga. 2006.aasta aprillis ilmus bändilt kolmelooline demoplaat "Laulud, mis raiutud kivisse", 2011.aasta maikuus nägi ilmavalgust aga bändi esimene album, "Hingemaa"./www.rada7.ee/VT ka http://www.myspace.com/malevaband

 
At 12:33, Blogger Naaber Margus said...

Mina jah. Aga ma pole kindel kuidas see sporditeemaga seotud on. Aga anonüümsetega on tegelt natuke igav diskuteerida, seega ma jätan teid rahule siin. Edu!

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Kaljulaid on salliv muslimpagulaste ja geide suhtes ja sallimatu põlisrahva suhtes.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Te võite siin sepitseda palju tahate, aga kuningas Pulleritsu juba troonilt ei tõuka

http://m.postimees.ee/section/2277/4268813

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

15:31
harilik vene droon

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

President jooksis täna poolmaratoni.
Mis teie ajad ka olid?

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Täna on Putinil sünnipäev ja mitte keegi pole õnne soovinud? S i t a k o t i d !

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Ma pole märganud, et Putin oleks meid kordagi õnnitlenud. Ka padre on meid alati ära unustanud. Kas pole mitte huvitav stiil neil? Lihtsalt püüame seda stiili vaikselt omandada. Äkki tuleb kasuks.

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

Aga tõesti. Millal on suusablogi sünnipäev? Õnnitleks Padret ja kogukonda tähtpäeva puhul.

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

President Rüütel avas täna Kogulas lihaveiste ammelauda. Mida on teistel vastu panna?

 
At 20:23, Blogger Priit Pullerits said...

19:31, blogi esimene sissekanne oli 26. oktoobrist 2006. Seda võib siis pidada ka blogi sünnipäevaks.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Suurepärane! Tore et blogi sünnipäev on Suure Oktoobriga samal päeval sündinud. Hea meeles pidada. Pange siis mehed puhtad riided ülle ja läkitage tellegrammid teele. Üks Padrele, teine kaasteelistele ja kolmas iseendale.

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Suur Oktoober on märgilise tähendusega selle blogi sünnipäevana.

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

Oo jalgpall ja pildis))

 
At 00:26, Blogger Priit Pullerits said...

Raivo Allale, siinsele mõnikord julgelt sõnavõtjale palju õnne Tartu linnamaratoni võidu puhul!

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

6:0. Suu nüüd vett täis, ah?

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Seda suu vett täis asja mõõdame bosnjakkidega.

 
At 12:15, Blogger Priit Pullerits said...

09:47, ajad Gibraltari (!!!) 6:0 alistamise järel tõesti rinna kummi või??? Gibraltar, kellel on ajaloo kontos vaid üks võit, ja seegi Malta üle, ei saanudki suurest kaotusest neutraalsel väljakul pääsu loota. Leidsid ka, millega kiidelda.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Õige hr Pullerits! Õige spordimees on üllas ja ei kasuta oma suurt üleolekut.

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Jalka toksijatel on vajadus kolle koguda. Hiljem ei küsi keegi KELLE vastu sa koondise väravad lõid? Brasiilia või Eesti vastu. Eks näiteks Portugal - Eesti matsis lõi mõnigi oma ainukesed väravad koondise eest Eesti vastu aga suled kübaras on ikkagi.
Rattaspordis ei saa nii lihtsalt kuulsust koguda. Ikka vaja nibaali ja chipollini ära kägistada. Või vanameister Pulleritsust kiirem olla.

 
At 21:59, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, pühapäeval kerges vihmas ja üksjagu tugevas tuules maanteel rattaga 46,5 km ja siis kolumn ka ajakirjale Jooksja sinna otsa.

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

Bassimees on esitanud huvitavad küsimused. Tõepoolest, et kuidas jagada eetriaega spordile? Allikmaa teadis, et aega tuleb selles rubriigis anda reformierakonna toetajate aladele ja vältida keskerakonna toetavate alade kajastamist. Lihtne valikupõhimõte, sest valijad ei eksi. Kuigi objektiivsem oleks kasutada spordiregistri alade populaarsuse jaotust, mis tähendab, et ERR-i spordiuudiste nädala 75 spordiminutist, peaks kuuluma võimlemisele 10, vutile 9, kulturismile 8, ujumisele 7, kossule 4, kergejõustikule 4, võrkpallile 3, tennisele 2, tantsule 2, judole 1, suusale 1, malele 1 ja orienteerumisele 1 minut. Kokku 55 minutit neile aladele ja kõigile ülejäänutele 20 minutit. Seega aastas peaksid kõik muud alad saama kajastust vähemalt 1040 minutit. Seega peaks 10 harrastajaga alad saama ERR uudistes aastas 4 sekundit ja 5-aastakus lausa kokku 20 sekundit eetriaega. Teisisõnu peaks ERR kajastama tv-spordiuudistes igat spordiala oma uudistes vähemalt korra 5-aasta jooksul selle ala tähtsaima uudisega, milleks on kindlasti EM või MM säravamad tulemused, rääkimata olümpiast. Võtame aga nüüd stopperid kätte ja hakkame mõõtma, kuhu kaldub ERR ja kuhu kaldub PM. PM puhul on kalle ilmne, nende sporditoimetus pole alade populaarsusega ja võrdse kohtlemisega absoluutselt kursis.

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Ongi sõda läbi?
Sõda või asi ..peeretus.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Eilses oli onu Mardi jutuvoor.

http://sport.err.ee/634758/taispikkuses-klavan-ja-poom-raagivad-elust-ja-karjaarist-inglismaal

PP, kas teete statistikat mitu minutit eelmisel nädalal tuli iga uudistesaate kohta vutijuttu.

 
At 13:12, Anonymous Meil saab väga lõbus olema said...

Kuidas eesti keelest rüveinglise keel tehakse. Olete tähele pannud kui tihti ja millises kontekstis kasutatakse sõna "lõbus". Eriti rohkelt olen asja kohanud O Tänakuga seotud artiklites. Okei arusaadav et vend on inglisekeelses keskkonnas, aga asi on külge hakanud ka PM ajakirjanikele.

http://m.postimees.ee/section/3337/4269751

Tegemist semantikaga küll, aga minu kõrva riivab küll eestikeelse teksti kaanonitest kõrvale kalduv üleliigne ja räige "lõbusa" kasutamine seal, kus seda traditsioonilises eesti keeles ei kasutata.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

12:39 see nähtus on spetsiifiline just Eesti spordiuudistes/meedias.
Spordimeedia klassikaliselt on aktuaalne uudis kes kus mitu punkti sekundit sooritas ja mitmenda koha sai. Kuna Eesti spordi väiksuse tõttu seda võtta ei ole, siis tuleb meedia täita sellise tühjaga js kõrvalisega. Eriti saab seda teha tehnikaga seotud aladega (Tänakust loeme iga päev, kuigi võistleb ainult 2-3 nädala tagant) ja leegionäridega ehk võistkonna mängijatega kuskil välismaal. Nüüd see viidatud lugu - perset mind huvitab mingite Klopi ja Wengeri personaalportreed või mis pubis need futtarid lõõgastumas käivad pärast mängu. Aga näe tõsise näoga tehti saade ära. Poomist räägiti küllalt aastaid tagasi, isegi raamat on temast ....kaua võib?
Kui lahedalt saab spordimeedia sisu täita uudistega mis meile ei tähenda midagi a la Kontaveiti konkurent saab lapse, Sildaru kange konkurent kukkus kodus koeraga mängides, Hunti klubi külastab laste haiglat.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

13:12 - üks ahistamise viis ongi traditsioonidel tuginemine, millega mõnitatakse laiema silmaringiga inimesi. Jah lõbusa asemel võiks kasutada ohtralt sünonüüme, nt amüsantne, lustakas, naljakas, vallatu jne.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

See et eestikeelseid lauseid kirjutatakse inglisekeelse lauseehituse järgi ning võetakse üle võõrsõnu kus oma sõna olemas - eepiline, ikooniline, pusle ... ei tähenda absoluutselt "laiemat silmaringi". Vaid hoopis oma keele potist alla laskmist.

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Eesti keeles on vaid 2% originaalseid eesti päritolu sõnu. Kõik muu on import. Keel on potist alla lastud juba sajandeid ja ikka kestab. Potist allalaskmine ongi keele säilimise omadus. Keel mis kannatab vee peale laskmist, see jääb - ta on nagu prussakas, seda ei hävita miski.

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits suudab siin otsustada. Tema on meedia, semantika, võrdleva antropoloogia ja ikonoklastika spetsialist.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Sul on õigus 14:56. Me võime siin vigiseda ja möliseda aga lõpliku hinnangu ütleb härra Pullerits lühidalt ja kokkuvõtlikult mida ta asjast arvab sest tema selja taga seisab rahvusülikooli gigantide kolonn ja malev.

 
At 16:45, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 13.27, meedias on tõesti palju müra ja prahti.
14.01, see pole küll keele säilimiseks kuidagi vajalik, et anglitsisme sisse tuua ja inglise keelele omast lauseehitust kasutada: kolm punkti sai eile tabelisse Flora, kui alistas Le Coqi areenil vana rivaali Levadia jms.

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Kas vanameister Pärtel Piirimäe kui rahvusliku ajalookäsitluse doktor oskaks hinnata eesti keelele ja meelele tehtavat kahju kogu selle avatud maailma raames? Kui paljud meie noored blogivadki vaid inglise keeles?

 
At 17:07, Anonymous Jesper said...

On tõesti palju ebavajaliku müra, kasvõi need mõne nädala tagused Padre orkaanipaanika lood Postimehes. No mis meil on pistmist selle orkaaniga (ja nende inimestega), mis möllab seal üle ookeani. Me peame siin Eestimaal oma asja ajama, mitte pöörama oma tähelepanu Mikimaa mööduvatele sündmustele. Seega sellised ebavajalikke artikleid palun mitte avaldada enam.

 
At 18:16, Anonymous Anonüümne said...

Padre ei mõista, et keel on kommunikatsioonivahend aga mitte museaal nagu I põlvkonna kohver-mobiil.

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

Targad rahvad kaitsevad oma keelt kõrvalmõjude eest. Eestlased seda kahjuks ei tee. Oma puuinglisega jääme enne naerualuseks kui eesti keelega.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

18:16 sa tossike, kui Padre aega saab, siis ta praeb sind vardas nagu peekoni tükki.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Mis padre siis sahmib? Hapukurgi hooaeg ammu läbi aga padre tegeleb peenarde vahel tilli diagnostikaga. Isegi unenägu on ununenud.

 
At 19:05, Anonymous Kuljabin Viktor said...

Padre praeb teid kõiki vardas aeglasel tulel, aga te olete nii ohmoonid et ei pane seda tähelegi.

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Ärge palun vihastage härra Pulleritsu oma mölaga. Ta sulgeb kommentaariumi ja meiesugustel sitakottidel pole minna mujale kui nurgatagusesse

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Padre sai jalgpallilt jälle mööda tilli. Esimene spordiuudis oli ikka vutt.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

19:49 see pole Padre süü vaid uimaste eestlaste tohletus. Eestlane orjaküür seljas laseb oma "rahvustelevisioonist" omaenda raha eest sööta endale kogu maailma multikulti ja sallivuse otse suhu ja silma. Asi talle siis jalgpalli järele sööta ei ole.

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

Jah ja kes juhib orjameelset tv-d? PM-i eksjuht, kes tegi kohalike spordiuudistega oma lehes 1:0 ja asendas selle kultimultiga. Lehte sai mittetellida aga eetriaja kaaperdamine on roim rahvuslikus eelarves. Nagu mingi prussakas ronib mööda rahakotti ringi.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

20:02 on suurepärane kommentaar - nii sõnaselget ja konkreetset sõnavõttu ootame iga päev.

 
At 23:00, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 19.49, nii kui ERRilt pilgu korrakski kõrvale keeran, on vutt kohe esirinnas ekraanil tagasi.
18.39, ei ole unenägu ununenud; aga enne teeme korra majja jalgpallis, siis võtame ette presidendi, kes, nagu nüüd ilmnes, oli NYs jooksnud mingi mõttetu 30 km, selle asemel et hoida end koduseks rattamaratoniks, kus tuhanded eesti mehepojad tema etteastet ootasid ja mina talle selleks lausa leheveergudel tasuta nõu jagasin. Kas president ei hooli enam oma rahvast, vaid kulutab ja raiskab end väljamaal?

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

Nii see on. Härra Pullerits toob meid maa peale tagasi ehk grillib tasasel tulel. Kes väga ülbeks läheb sellele sahmakas äädikat otse kulmude vahele.

 
At 23:20, Anonymous Jesper said...

Ehk siis sõjakäik jalgpalli vastu läks luhta? Räuska, mis sa räuskad, aga jalgpalli vanker põrutab ikka edasi.
Vaadake mehed, Padrel on on haaret, ainult Padre otsustab kas ja kus tohib keegi osaleda.
Vaevalt küll tuhanded eesti mehepojad presidendi etteastet ootasid, mis meil presidendist, las ta rahus kulgeb. Meil on ju legendaarne Shark of Tartu, kelle etteastet oodata ja kellega rammu katsuda ning sellest, kallid kaasteelised, meile piisab.

 
At 09:02, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

PP on vägev mees. Liider ja juht ning justkui vaime majakas. Pimedas sügisöös plinkides näitab ta meile vaimuvalgust ja õpetab elama, kuid jalgpalli vastu ei saa temagi. Jalgpall on kaval, lööb sulle palliga vastu pead ja oledki siruli. Ja nii juhtuski eilsete AK spordiuudistes. Mis oli esiuudis? Loomulikult jalgpall!
Kas PP on veel mõni salariugas varuks või tulebki saba jalgevahel ja häbinägu peas minna uue teema kallale?
Kuid nüüd, toanurgas vaikselt haavu lakkudes, on aeg analüüsida, et miks jalgpall võitis. Tuleb hoolsalt uurida vastase käike ja asuda ettevalmistama järgmist rünnakut. Ja ma ütleksin, et seekordses kaotuses on süüdi hoopis blogilugejad, kes vaatamata juhi innustavale kõnele ja isiklikule eeskujule ei suutnud kaevikutest välja ronida ning rünnakule tormata. Blogiperemees võitles küll vapralt, lausa paljakäsi, ilma mingi toetuseta meilt ja see oli vaid aja küsimus, kui ka tema jõud raugeb. Süüdistaval ilmel pean nüüd küsima, et miks pole meie seas enam pealehakkamist ja käib üks igavene nahahoidmine. Kas ongi see meie eestlaste pärisosa ja meid ootab ees tume tulevik?

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

Bassimees esines kristliku üleskutsega - mitte pommitada neid kes ei meeldi. Blogijälgijad lihtsalt mõistsid, et kristlus oli enne meid ja on ka pärast meid ja kommunismi või marksismi. Järelikult tuleb selle õpetuse järgi elada. Las pallurid möllavad. Aeg tule ja tõmbab prussakad siruli.

 
At 10:22, Blogger Priit Pullerits said...

09:02, väga võimas ja veenev süüdistuskõne nahahoidjate aadressil! Mis aga minusse puutub, siis üks käik on veel varuks - see ju vastupidavusspordis teada-tuntud tõde, et alati peab üks käik veel käisest võtta olema. Kohe tuleb uus sissekanne ja see saab olema jalgpalli manipulatsioonide pihta päris valus!

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Ka Team Haanja sõjakäik läks luhta. Ikka ei kirjuta keegi ESL lepingut alla. Tartu gäng peab taas kukalt sügama ja uue ründe plaani välja töötama.

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Säinase ja Jesperi ülimalt hale rünnak Padre vastu jooksis täiesti liiva. Ei ole teist mehed kõigevähematki asja. Palju juttu aga tõestust ei ole ega tule.

 
At 04:38, Blogger Unknown said...

longchamp
jordan shoes
michael kors outlet
nike basketball shoes
nike mercurial
yeezy
pandora jewelry
hermes belts
foamposites
golden goose

 
At 10:15, Blogger raybanoutlet001 said...

jacksonville jaguars jersey
ray ban sunglasses outlet
oakley sunglasses wholesale
mbt shoes
true religion outlet store
longchamp handbags
bills jerseys
michael kors outlet
armani exchange
mbt shoes outlet

 
At 04:05, Blogger adidas nmd said...

christian louboutin shoes
jaguars jersey
coach outlet online
ed hardy outlet
arizona cardinals jerseys
michael kors canada
skechers shoes
tods outlet
michael kors handbags
jordan shoes

 
At 05:34, Blogger Unknown said...

birkin bag
lacoste outlet
adidas online shop
hermes belt
led light up shoes
nike lebron 14
kate spade outlet
adidas ultra boost 3.0
yeezy boost
cartier bracelet

 

Postita kommentaar

<< Esileht