pühapäev, oktoober 01, 2017

Pullerits: Mis jäi ootamatult kaamerasilma Vahur Teppani korraldatud Sõprade sõidul?

Alati ei pea tegema sõnu. Las sedakord räägib liikuv pildijada. Kuigi seal on samuti saatjaks minu sõnad. Võtsin kaameraga rattasõidu ajal üles Vahur Teppani korraldatud teise Sõprade sõidu, kus olin kiirema rattagrupi üheks tempomeistriks (fotol all vasakul). Taandasin end eestotsast, jätsin vedamise Ergo Kuke (parempoolsel fotol paremal) vastutada, sest tagantpoolt on tegelikult palju parem ülevaade. Seal saab rohkem actionit.

Mõned hakkavad kindlasti nüüd väitma, et mitmed mu manöövrid olid liiga ohtlikud. Ei ütleks. Pigem ikka täiesti tavasituatsioonid. Kuid see ei tähenda, et ühtki kukkumist kaamerasse poleks jäänud. Jäi küll.

Siiski jõudsid minu teada kõik omal jõul ja rattal 54 km pikkuselt sõidult tagasi. Medal, mille Teppan kaela riputas, oli nii suur ja raske, et Klubi Tartu Maraton pole eales sellist jaganud. Ja diplom, mille sai, oli nii tugeval paberil, millega võrreldavat pole samuti KTM kunagi kasutanud. Ja joogiks polnud finišis lihtsalt vesi, heal juhul maitsestatud, vaid kvaliteetne spordijook. Ja sööma ei pidanud järjekordselt borši või rassolnikut – mis värk neil massispordiürituste korraldajatel Eestis on, et pidevalt annavad nad vene retsepti ja nimega suppe? –, vaid sai taldrikutäie pastat, kusjuures lisaks võis valida nii bolognese kastet kui kanalihatükkidega koorekastet. TPsid oli distantsil tervelt neli.

See ei olnud mingi säästuüritus. See oli hästi tehtud üritus, nii et pärast oli Kein Einaste, kiiremate rullsuusatajate tempomeister, kuuldavasti läinud isiklikult Art Soonetsit (fotol paremal) tänama, sest nii head julgestust polevat tema isegi Põhjamaades näinud.

Aga veenduge ise – oma silm on kuningas!

Foto 1: Sõprade sõidu kiirema ratturite grupi tempomeistrid Priit Pullerits (vasakul) ja Ergo Kukk. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits (kollases vestis) alustamas Tartu kesklinnas Sõprade sõitu. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 3: Art Soonets, Sõprade sõidu turvaja. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

28 Kommentaarid:

At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Soonets, Teppan, Pullerits?
Ime ka kui sitt üritus oleks olnud, kui kõik sõbrad koos.

 
At 01:05, Anonymous MargusM said...

päris kole video.. siiberdab ratturite vahel nagu kevadine vasikas, vasakpöörde sõidurajast pööratakse paremale, Kvissentalis sõidab murul nagu Rüblik, rattatee märgid on ka vist madalama IQ inimestele?
Üks hea asi siiski, Priit sai korralikult kõhu täis süüa, tasuta!

Sel nädalavahetusel oli huvitavamaid sõite: Tahtejõu Tuur, Elva CX.

 
At 07:29, Anonymous Anonüümne said...

Isegi buss sõitis vaiksemalt. Kõrva järgi on ratas hooldamata. See jätab mulje kehvast peremehest. Võib-olla oli kaamera kinnitus vale aga esimene mulje on see mis läheb arvesse.

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

sel nädalavahetusel oli 1900 tõusumeetriga Haanja 100 kus litsensiga mehed said eest grupist startida ja võitja sai sinimustvalge särgi selga.
Kuulsat Tartu lödisärki ma seal ei näinud.

 
At 10:04, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM, kõik need manöövrid olid tehtud ennastohverdavalt selleks, et tagada kõigi teiste sõitjate turvalisus. Seal oli osalejate seas palju mitteprofessionaalseid harrastajaid, st argisõitjaid.

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ja tema sõbrad on tublid mehed. Viivad elu edasi. Astuvad vapralt natsismi ilmingute vastu kui peaks tekkima.

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits! Millal tuleb see müstifikaalne unenägu jutuks? See oleks hea vaheldus mtb keti kriginale. Mina isiklikult nägin kurja und, aga loogiline see on kuna on stress ja ilge masendus. Kõik mu sõbrad on mind hüljanud, kedagi pole alles jäänud.
\Kaspar\

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Miks kiireim grupp nii aeglaselt sõitis ? Eriti distantsi teine pool. Osad väsisid ? Mõnda aitas blogiperemees sadulast lükata, et too kiiremini mäkke jõuaks :) Või siis mõni valis omale vale kiirusega grupi ? Selge, et see pole see sõit, kus võidu kimatakse, aga väikest trennikoormust tahaks ju igaüks. Kui videot vaadata, siis kohati läks rivi ikka kole pikaks ja vahed tulid sisse. Selge see, et liikluses vahel on mõned sellised kohad, kus keeruline gruppi koos hoida. Aga grupp lagunes ka täiesti sirgetel lõikudel. Tour de France´i viimasel etapil ju ka ei kimata, vaid jutustatakse, ometi seal punt rohkem koos.

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Praegusel segasel ajal võib vaid Pulleritsu blogi peale kindel olla. Siin ei harrastata tuuleliplust ja võltsväärtuste järele tühikargamist.

 
At 17:02, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 14.55, vahed tulevad taseme ja sõidukogemuse erinevusest. Seal grupis oli ikka väga kirju seltskond koos.

 
At 17:31, Blogger Priit Pullerits said...

Tänases PMis on kaks tähelepanuväärset uudist.
1. Sõprade sõidu gruppides hoidsid korda motmed tuntud spordinimed, nagu Kein Einaste, Ain-Alar Juhanson ja Priit Pullerits.
2. KOVil läheb valima noor Eesti inimene, Viljandist pärit 16aastane Carmen Xin Lin Wang.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

vahed tulevad taseme ja sõidukogemuse erinevusest

See on grupi ülemuse mure sõita nii ,et kolonn laiali ei pudeneks, igaüks seda ei oskagi . Eks sa Priit nägid isegi kuidas pidid eluga littima, et viimaste tagant ... eelviimaste juurde välja jõuda.
Teinekord tasuks Tour d`Öö-l vaatamas käia kuidas kümneid kordi suuremat hipsterite massi suudetakse küllatki kompaktselt läbi pimeda kivilinna toimetada.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Mis selle sõidu eesmärk oli?

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Sõidu eesmärk oli ilmselt niisama sportlikult pühapäeva veeta. Tegemist ei olnud võistlusega. Samas olid välja reklaamitud tugevusgrupid. Gran Fondol saab ka iga osaleja valida millisesse gruppi ta läheb. Kõikidel sõitjatel lihtsalt pole seda sisemist tunnetust, kas ta on tugevama grupi vääriline või ei. Paljud alahindavad end, paljud ülehindavad end. Ega see lihtne pole. Pigem alahinda end, siis on ainus kannataja see, kes end alahindas. Aga kui ülehindad end, siis kannatavad kõik teised. Kiireim grupp liikus keskmiselt 23 km/h. Kui ikka eriti kõvad sõidumehed pundis, siis ilmselgelt hakkas neil sellise tempoga külm :) Lobiseda saaks ka veits kiirema tempoga liikudes :) Ürituse mõte oli ikka see, et saaks lobiseda, sõpru juurde ja natuke koormust. Seda viimast eile küll paljud ei saanud.

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

Sitaks murelikukstegev artikkel, vaat siin on alles "pandud". Kogu see postimehe kirjameeste kamp vanade karvaste Ideoni Aaviku Bahhovski ja isegi suure Pulleritsuga tükkis on tahes tahtmata poisikesed selle indialasest tudengiga võrreldes.

http://m.postimees.ee/section/127/4263059

 
At 11:27, Blogger Priit Pullerits said...

Hea küll, mehed, lugege mu tänast teravat ja jõulist kolumni Postimehes. Kas pole spordimehele vääriliselt konkreetne ja selge?

http://arvamus.postimees.ee/4262813/priit-pullerits-voidukad-kaotajad?_ga=2.45869924.1367500718.1507008827-1107269603.1479062068

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Igal üritusel on oma dresscode. Pole mõtet üritusele kus max on 23 km/h udupeene maantee viiuliga minna. Koormuse saamiseks piisab kui võtad porilaudadega linnaratta kus õhku minimaalselt sisse on pandud.

Oh tänud Priit, sa lahendasid ära senise natsismi tekke üdiprobleemi. Jah BREXIT tõestas, et rahva kannatus saab parketiparteide poolsest mõnitamisest täis ning siis võib rahvas valida mida iganes, et saada mõnitajatest rahu. See aga viib meid teadagi milleni - ikka suure sõjani. Kataloonia käärib, Ukraina möllab, kohe hakkavad äärmuslased tegutsema Šotimaal ja Belgias. Hiljemalt 10 aastaga korraldatakse Euroopas tõsine madin mille tulemusel langeb see kupatus Vene-Hiina keisri jalge ette, et siis 50 aastat jälle haavu lakkuda.

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Tõesti tõesti. Tore lugeda spetsialistide arvamust. Nii see läheb. Euroliit on vaid proovitöö. Tegelik Euraasia liit saab olema pealinnaga Moskvas ja mõne üksiku ametkonnaga Berliinis ja Pariisis. Eesistujateks kordamööda prantsus ja saksa Isariigi valvsa pilgu all. Pullerits kui tähelepanuväärsete organisaatorivõimetega mees saab ülesande kureerida neemetsite territooriume.

 
At 13:41, Blogger Priit Pullerits said...

Neemetsite või siiski neenetsite?

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Venemaa tunnistab vaid saksat ja prantsust. Ülejäänud maad ja rahvad on neile neemetsid.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Jah härra Pullerits, lugu on jõuline, kuid kohati jääb teravusest vajaka. Justkui ei usuks autor ise peatset rahvusliku iseteadvuse ja uue enesemääramise sündi euroopa alistatud rahvaste seas. Mitte asjata pole te tõusnud Eesti tsiklistide ja suusasportlaste kogukonna etteotsa. See kogukond on aga mikromudel rahvusliku vastupanurinde massilisest ülesehitusest, milline saavutas oma ideaali serbia rahvuse kujunemisel julma Habsburgide dünastia vastu võitlemisel. Me peame meile antud aja ära kasutama. Sest ühel päeval saabub Emajõe deltasse vaenuliku Vene-Hiina Keisri družiina, mis puhub meie hädise euro-eesti rahva riismed üle Ontika kalda balti mere põhja. Kas me seda tahame? Ei tea.

 
At 16:29, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Kohe kurb on lugeda, et siin, viimses eestimeelses pelgukantsis, kus veel hoitakse au sees mehemeelt ja karurammu, on nüüd maad võtmas konjukturistlikud meeleolud ning välja lööb see meie rahva alatine häda - popsi-, et mitte lausa öelda orjamentaliteet. Juba otsitakse enesele uut peremeest Euraasia liidu näol.

Kas me ise mehed polegi, et peame ikka kellegi ees kummardama? Sedasorti alandlikud mehikesed tuleb sirge selja ja karmi kaikahoobiga siit minema peletada. Nüüd kus segaduse tuuled maailma räsivad on õige hetk ise asjade korraldamine enda kätte võtta. Käsud tuleb kätte jagada, malevad moodustada ja malevate etteotsa kaine meele, selge silmavaate ning kõlava häälega vanemad kogenud mehed panna. Vastutöötajaid tuleb karmilt ja õiglaselt õpetada. Muidu juhtubki, et sussisahistajad ja parketipoleerijad viivad meid hukatusse ning meist saavad neemetsid.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Väga asjalik ja jõuline analüüs lgp. Säina talu peremees. Esitatud prognoos meie tulevikust iseolemise unikaalses vormis on kahjuks liig idealistlik ja kuulub müstikuste valdkonda. Ajaloo külm hingus on meist palju suuremad ja jõulisemadki rahvad unustuse hõlma määranud. Mis on saanud uhketest läti leedu ja serbia hõimudest? Neid ei ole enam. Nad patsutavad korvpalli oma olematu eksistentsi õigustamiseks. Aga see on väga hale aseaine. Homse eesti rahva suurim ülesanne on Vene-Hiina Keisri jalge ette kingituste asetamine ajutise armu saamise eesmärgil. Ikka parem kui kõngevate euroopa ersatsrahvuste hukkuva laine alla jäämine. Meie geograafiline asukoht annab meile õhkõrna võimaluse. Alandlikkust ja peremehele meele järele olemist tuleb õppida iga päev. Mida rohkem seda parem.

 
At 04:28, Blogger Unknown said...

chrome hearts
light up shoes
curry 2
links of london
nike air max 2016
kobe byrant shoes
yeezy boost 350 v2
air max 90
longchamp outlet
michael kors outlet

 
At 10:04, Blogger raybanoutlet001 said...

mont blanc outlet
nike shoes
oakley sunglasses
fitflops sale
coach outlet online
kate spade outlet
nfl jerseys wholesale
air jordan 4
los angeles lakers
cheap oakley sunglasses

 
At 03:49, Blogger adidas nmd said...

coach outlet store online
oklahoma city thunder
coach factory outlet
nike huarache
michael kors outlet
coach outlet
polo outlet
oakley sunglasses
nike roshe
oakley sunglasses

 
At 05:20, Blogger Unknown said...

jordan shoes
jordan shoes
yeezy boost 350
adidas superstar
vans store
van cleef arpels
adidas yeezy
adidas outlet online
adidas nmd
air jordans

 
At 04:11, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.4.27
ralph lauren outlet
nike outlet store
converse trainers
ferragamo shoes
prada shoes
dsquared2
canada goose outlet
nike shoes
nike blazer
coach outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht