kolmapäev, mai 09, 2018

Ott Järvela paljastab karmi tõe tillukesest huvist Giro d'Italia vastu

Tere, head Priidu blogi lugejad!

Postimehe sporditoimetuse eesmärgiks veebis on esiteks suur lugejaskond ja teiseks laiapõhjaline spordikajastus. Miks sellises järjekorras? Sest teise jaoks on vaja majanduslikku tasuvust, mille saab tagada läbi esimese asja. Seega kui lugejaid huvitavad Ott Tänak, Ragnar Klavan ja Anett Kontaveit teistest teemadest rohkem, siis aur nende peale ka läheb. Vaba ajakirjandus ei tegutse plaani-, vaid turumajandusliku mudeli alusel.

Kui Priit minu käest pühapäeval uuris, miks reedene kajastus Giro d'Italiast oli selline, nagu ta oli, vastasin nii: „Huvi Tanel Kangerti tegemiste vastu on hetkel väike (näiteks märtsi lõpus temast kirjutatud pikem lehelugu kogus veebis ainult natuke üle tuhande lugemise, mida on vähe, aga mis on siiski viimase kolme kuu Eesti ratturitest kirjutatud uudiste parim tulemus), sest ta pole mõnda aega massidele korda minevaid tulemusi näidanud. Kui ta suudab Girol sekkuda kõrgesse mängu, siis tõuseb ka lugejate huvi ja meie poolt Girole pööratav tähelepanu. Aga seni oleksid otseblogi (eeldan, et seda peetakse silmas aegjoone reportaaži all) kui ka reaalajas tulemuste edastamine ressursi raiskamine, mida me täiesti kindlasti ei tee.

Olgu öeldud, et reedene etapp lõppes kell 17.00 ning meie uudis avaldus kell 17.34. Väike viivitus tekkis seoses ühe järgmise päeva paberlehte puudutanud edasilükkamatu tegevusega. Giro väike ohverdamine oli tol õhtul sporditoimetaja teadlik valik, sest vehklemise MK, kergejõustiku Teemantliiga, korvpalli Eesti meistrivõistlused, võrkpalli teine finaalmatš ja jäähoki MM said prioriteedi, mis oli lugejanumbreid arvestades ka õige otsus (vaata tabelit allpool!).

Jutt, nagu poleks olnud Giro uudis leitav, ei päde. See oli sport.postimees.ee leheküljel 14 esiuudise seas vähemalt kella 22-ni (võib-olla ka kauem). Küll aga polnud see kordagi viie kõrgema uudise seas, sest sinna pääseb ikkagi tulenevalt klikipotentsiaalist, mida Giro uudisel reedel võrreldes konkurentidega paraku polnud.“

Postimehes reedel vahemikus kl 15-01 avaldatud spordiartiklite loetavus suhtarvudes:

10 X Tänaku ja Toyota vägev minek tekitab rivaalides kabuhirmu
8,2 X Kirpu krahh Dubais tõstis intriigi lakke
6,1 X Kelly Sildaru katsetab uut ametit
3,5 X Seeria viigis! Saaremaa tuli Tartus rongi alt välja
3,4 X Kirdile Teemantliigas 6. koht, kolm sakslast ületasid 90 meetri joone
1,8 X Klavan jäi Liverpooliga lepingu pikendamisest rääkides vaoshoituks
1,5 X Manchester United sai piinliku kaotuse
1,3 X Teemantliiga algas aastatuhande pikkuselt teise kettakaarega
0,8 X Jäähoki MM algas Venemaa võidu ja Kanada kaotusega
0,65 X Liverpooli legendist sai vägeva ajalooga klubi peatreener
0,6 X Rootsile kindel võit, olümpiahõbe alustas MMi kaotusega
0,4 X Laskesuusatajad vahetasid presidenti, peatreeneriks Tobreluts
0,4 X Rappa läinud kolmas veerandaeg jättis Rapla 0:2 kaotusseisu
0,4 X Froome kukkus enne starti ja jäi Giro avaetapil 20 seast välja
0,2 X Jürgen Henn: tuleb raske mai, aga peame välja ujuma
0,16 X Müüki tulid Eesti-Soome korvpallilahingu piletid

Olgu lisatud, et kõigi reedel, 4. mail Postimehes avaldatud 32 spordiuudiste seas oli Giro d’Italia avaetappi puudutanud uudis loetavuselt tagantpoolt kuues.

Loodan, et kõik ülalpool kirjapandu tegi asja mõnevõrra selgemaks.

Järgmistel päevadel on Giro etappidest kirjutatud uudiste loetavus olnud laias laastus sama, mis reedel. Samas teisipäevases Postimehe paberlehes ilmunud Giro-teemalise artikli loetavus oli hea.

Ott Järvela on Postimehe sporditoimetuse juhataja.

Foto 1: Tanel Kangert aprilli keskel Ardennide klassiku stardi eel. Foto autor: imago / Panoramic International / Scanpix
Fotod 2-4: Giro d'Italia neljas etapp. Leidke piltidelt Tanel Kangert! Fotode autor: LaPresse/Scanpix

82 Kommentaarid:

At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge mehed, kus kommentaarid on?
Tahaks jälle näha-kuulda Padret ropendamas!

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Loogiline, et keegi ei loe. Kui nii hilja reageeritakse siis on see uudis juba ammu mujalt käes. Kui uudisnupus on ainut võitja nimi ja Kangerti koht siis polegi mõtet seda avada. cyclingnewsist saab põhjaliku ülevaate ja Giro kodulehelt ka teiste tugevate tulemused.

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Jalgratta meeskonnasõidul tuuri raames on oma peen taktika. Sa higistad seal kuu aega oma liidrit vedada, ning lõpuks ei mainita su nime kuskil.
Rallimees ja tennisist saavad oma võidu või kaotuse kohe, juba samal õhtul. Lugeja saab oma kiirtoidu kätte kohe. Rahuldus või mitterahuldus on paugust käes, see on moodsas kiires maailmas oluline.

Rattatuurile pole mõtet ajakirjanikku kohale saata, lugu läheb liiga kalliks maksma. Rattaportaalid teevad päris hea onlain tekstiedastuse, ei ole vaja et pm i omad hakkaksid konarlikku tõlget tegema.

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Siit saab teha ainult ühe järelduse kui tahad näha parema kvaliteediga rattauudiseid siis tuleb jõuga vältida klikkimist ralli, jalgpalli, vehklemise jms uudistel. TULEB SPETSIALISEERUDA! Üldine spordi armastus on SAATANAST.

Aga ühest asjast ei saa ma aru, mis põhimõtetel toimib kultuuri rubriik?
Terv. Tom

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Tulemustega on neil raskusi küll. Meestel peaks ju olema chipid soki sees? Esikümme etapilõpp ja üldseis tulevad kohe, kuid kogu satsi tulemuste avaldamine läheb neil üllatavalt vaevaliselt. Nii et kui meie mees on näiteks 12., siis tema kohta oota nagu hinge õnnistust, seda ei saa kuskilt teada, enne kui ilmub netis.

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Kultuuri rubriik toimib LGBT ja multikulti põhimõtteid järgides.

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Eks ta ole, driving force seitungi majandamisel on klikid ja seeläbi majanduslik kasu. Selle vastu ei saa.
Aga eesti lugeja harimine? Aga oma mehe upitamine? Miks ei võiks see eespool olla hoki uudistest? Vene ja Kanada seal mängivad, aga käimas on alles alagrupiturniir. Kuhu teil kiiret?

Kelly Sildaru artikkel on nõretav klikbait. Mis "uus amet" on stardipaugu laskmine? Londoni maratoni stardi laskis kuninganna. Stardipüstolit paugutab üldiselt mõni teenekas inimene. Maijooksu korraldaja kutsus Kelly puhtalt nime pärast. See on kurb, orienteeruda pelgalt kommertsile.

 
At 17:48, Blogger Priit Pullerits said...

Tubli, Tom, mõnel hakkab juba tulema ja asi kohale jõudma. Nimelt, aastaid tagasi siin mõned mehed leelotasid, et vahet pole, mis sport, peaasi et inimene sporti teeb. Ma siis rääkisin teile, et on küll vahe, et kõik spordialad on üksteisele konkurendid, sest inimeste ajaressurss ja vastuvõtuvõime ja huvi on piiratud. Aga nagu ikka, ajasid jäärapäised oma "ükskõik mis sport, peaasi et sport" rida ja ei tahtnud ega tahtnud mind kuulata. Nüüd siis lõpuks üks, vähemalt Tom, on jõudnud arusaamisele, et iga muuks spordialaks minev sekund või sentimeeter või muu ühik on kaotus teie armastatud alale, antud juhul rattasõidule. Ütleme, et AK spordisaatesse mahub kuus lugu, ja kui viis neist on sportmängudest, siis eks katsuge oma rattasõitu sinna kuuendaks suruda - konkurents on suur ja enamik platse juba varem ära võetud. Nii et siis veel kord: kui tahate, et rattasõit rahva huviorbiiti kerkiks, tuleb vältida muid alasid, nende vaatamist ja nende kohta lugemist.
Kas nüüd jätsite selle kõik meelde või ikka ei saa mõni mees veel asjadest aru?

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Minu Giro huvi teie statistikale vaatamata püsib. Täna elevil, Kangert ainukesena koos meeskonna liidriga Bilbaoga koos üle joone,
alles jäänud 42 ratturi pundis. Ja mitte vähem olulisem fakt see et Tanelit ei saadetud põllul käinud Lopez't gruppi tagasi toomas, nagu seda tegid Lulu Sanchez (kes veel läheb etappi noolima varsti nagu alati) ja Zeits. Teine noor äss Hirt ka mängust väljas, jäi kukkumise taha kinni.
Homne tähtis päev, kui Etna ära kannatab ja liidrite tuules lõpetab. Mine tea. Saab veel oma Girot ehk teha. Olen igatahes eestlaslikult optimistlik ja hoian Tanelile pöialt.

Huu

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Jah härra Huu, Eurospordi kommentaar kirjutas kukkumisest 5km enne finišit kus ka Lopez osales ja et Zeits ja Sanchez peavad staari tagasi vedama.

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Eestlaste maitse on ju "Leto Svet". Klikkide hulk on manipuleeritav. Väheste klikkide kasutamine argumendina ongi selle vastu, et ajakirjandus on kultuuri hoidja. Viies kolonn klikib põliseestlaste kultuuri ajakirjandusest välja ja sinna see eestlus surebki.

Klikkidele tuginemine näitab, et ajakirjandus sörgib rahva sabas ning toob maha kukkunud uudiseid mida huvigrupid maha lasevad. Seega kõik on kinni huvides ja nende finantseerijates. Selles mudelis pole rahvuse säilitamisele kohta.

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe statistika peegeldab maailma trendi. Ikka jalgpall ja võidusõit, ehk kiirnuudlid.
Meie, õilsate kestvusalade harrastajad siiski keeldume painutamast oma kaela briti sadamatööliste madalate huvidega unisoonis. Meie põlgus postimehe sisepoliitika suunas.

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame esimest ülivõimsat kolme teemat.
Täielik Bläää! Kas sellist Eestit me tahtsimegi , kus klikke kogub sisutu lugu karjuva pealkirjaga.
Aga töötab!
Mõtlen siin et kaua lugeja reha peale astub uuesti ja uuesti Kaua lugeja laseb ennast tillitada pealkirjaga "Sildaru katsetab uut ametit." Tõstame edaspidi sellise joga elu24 rubriiki.

 
At 20:38, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe spordiosakond peaks lugejat harima. Spordialad on erinevad ning kuna meie, eestlaste kultuuris, meie tüvirakkudes ei ole animalistlikku palliveeretajate pundi fännamist, siis me võiks/peaks jääma oma traditsionalistlike alade juurde. See et pool hiinat fännab manchestery ja teine pool liverpooli ei tähenda et meie peaks nende järgi joonduma. Teeme pika jutu lühikeseks.... Klikistatistikast hoolimata peaks postimehe insenerid hoidma ennast ja oma rahvast nivelleerumast globalistlike trendide järele, vaid hoidma natsionalistlikku paradigmat, sest mine tea, millal kellapendel jälle teise serva kukub.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Tänud Priit et võtsid vaevaks asja selgitada ja uurida.
Selge on see et eestlast ei saa naljalt panna Giro vastu huvi tundma. Puuduvad traditsioonid , mida põlvest põlve pärandatakse. Lõuna eurooplane saab need ema piimaga kaasa.
Mäletad millist poleemikat tekitati kui kaheks aastaks tuur osteti ETV'sse? Milline kisa ja süüdistused raha raiskamisest. Tulemuseks olid üllatavate heade stuudiospetsialistidega kommentaarid ja mõnigi pereema armus ilusatesse alpide vaadetesse.
Kui kahe kirutud aastaga ei tekita traditsiooni.
Eestlasest saab rattafänn siis kui meil mees kes võimeline iga tuur 5-6 etappi võitma. Siis hoia kinni seda eesti meest kes muud ei taha kui rattasporti.
Küll oleme me olnud kümnevõistuse sünnikodu, kettaheitjatemaa, suusamaa, vigursuusa(sic!)maa, rallimaa, vehklemise maa, judo maa. Punt kameelone kes jooksevad ja imiteeruvad selle järgi mis edukas parasjagu on.
Klikkide süsteem ja vajutuste arv näitab ,et eestlane on ohtlikult rumal spordisõber. Tunnustama peab ka veebimeediat, kes teeb lugejaga mida tahab ja vajab. Vaja, siis teeme selgeks et ammu pole enam väljakul korvpalli, jalpalli meeskonnad, vaid staarid, kes ainuisikuliselt oma võistkondi võitudele tirivad ja kelle pingutustele vaatama ka vahel kaotatakse.


Huu

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

Teeme näite varal. Meie Raggy saab edukalt asendada mõne noore väleda moslemi või bantuga. Neid on seal tuhandeid kõksimas kümnetes järelkasvumeeskondades. Kuidas asendada Tannu? Mida ütleks Vinokurov ettepaneku peale asendada Astana teenekas veteran? Ta ütleks et võ chto rebjaata? Zavtra nam p.. dets budet.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Asjalik jutt härra Huu. Mida katsun siin rõhuda et rattasport kui üks kestvusaladest jooksu ja suusatamise kõrval on meile loomuomasem kui krapsakad võistkonnaalad nagu jalgpall ja hoki. Kui tuure hakati näitama siis me ei mõistnud kuidas vennad väntavad 30 päeva iga päev 5 tundi ja järjestus on ikka endine, samade sekundivahedega. Ometigi tegid Suun ja Pikkuus idatuuri. Tollal ei olnud live ülekannet. Selles on vist asi.
Võib küll ütelda et oleme 10võistlus ja suusamaa isegi sellest hoolimata et enne Veerpalu medalit ei saanud. Venemaa lagendikelt leiti ikka mõni looduse talent, kes meie meestelt koondisekoha võttis. Mida me ei ole kindlasti on kettaheitemaa. Üks mees ei too kevadet. Enne ja pärast Kanterit pole kedagi.

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

AKs täna, mida rahvas hindab Euroopa liidus, kõlama jäi piirideta ja viisavaba reisimine. Väga paljutähenduslik kuid samas kõnekas, mis ütleb paljude inimeste kohta nii mõndagi.

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Padre on meile ja oma semudele seletuse võlgu.

 
At 21:49, Blogger Priit Pullerits said...

Mida ma võlgu olen?? Mul peaks nüüd olema küll kõik võlad likvideeritud!

Aga üks jätke meelde: enam ei kliki jalgpalli ja ralli ja tennise uudistel! Kes klikib, on reetur.

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Hoopis vastutustundlik meedia ei kirjuta suvalistest mustlasmaadlustest.

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Kas Kristo Mehine on klikkide kogumiseks tööle tagasi võetud?

Uudised stiilis, nt. Preili Vonn teeme ära talgutel, olid tema leib.

https://www.instagram.com/p/BikAyprgzD4/?taken-by=lindseyvonn

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Veel üks mõte kod Järvelale vastuseks.
See raport on minu hinnangul suuresti agusihvkalik sita töö õigustus!
On väga suur vahe kas artikkel on lõik protokollist nagu tema toodud näites või taustu avav nagu edetabeli esimese otsa artiklid. Teisipäevases postimehes oli muideks artikkel koos taustainfo ja kommentaaridega - ning tulemus oli ka raportis näha.
Kahjuks ongi sellised artiklid sporditoimetuse harvad sähvatused sestap on ka MUGAV väita, et KEDAGI EI HUVITA. Ega ei huvitagi pool päeva hiljem ilmunud lõputulemused ja refereeringuna see mitmes oli sh eestlane.
Kui jalgpalliuudise sisu oleks: "Liverpool mängis paganteabkellega 1:0 Klavan oli pingil" ja seda päev hiljem - ma tahaks näha millise hulga klikke selline uudis saaks?
Kirjutan seda Postimehe eilse Giro uudise valguses, mille kirjutas ilmselgelt inimene, kes sõitu ei viitsinud vaadata (isegi mitte viimast 10km). MÕTTETU UUDIS MÕTTETULT INIMESELT!
Selliseid uudiseid saaks ilmselgelt arvuti treima panna - pole tarvis inimest palgata ja piinata.
Muide sõbrad "tuleb leida paat" - PP suunata arterist sporditoimetusse ta ju üks väheseid kes viitsib/suudab reporteritööd teha! Kuigi ka temal on puuduseid aga "kollektiivis seltsimehed igatahes peitub jõud".
Terv.Tom

 
At 10:02, Anonymous Kusta, Kadjaste külast said...

21.03 Mis asjatundmatut juttu Te nüüd kirjutate: ( Mida me ei ole kindlasti on kettaheitemaa. Üks mees ei too kevadet)?
Olete ehk kuulnud midagi Olümpia pronks Aleksander Tammertist? Juunioride maailmameister Margus Hundist? Ütlevad teile midagi nimed Iisrael, Kupper jne. Nimetage mulle jalgratta spordis mõni ligilähedanegi saavutus? Jätame Pikkuusi aegsed mehed välja. Peale Kirsipuud on tühjus! Nii nagu ei köida tavalist spordisõpra meie suusameeste kohad kolmandas neljandas kümnes, nii ei karga enamus rõõmust lakke meie rattameeste samaväärsetest kohtadest. Jõuga ei panda masse mingit ala armastama! Ratta sport Eestis on üksikute Huu suguste friikide pärusmaa. Selleks, et tekiks rahva ja meedia huvi on vaja tulemusi,st võite ja kohti esikolmikus. Jutud, et keegi on jube kõva ja ta paneks, oleks ja teeks , ei veena kedagi. Enne munege ja siis hakake kirema. Mina sõidan ka igapäev ratast( va talvel, siis ma suusatan) ja osalen rahvaspordiüritustel, aga telekast ma praktiliselt rattasõitu ei vaata, sest vabandust, aga see on igav. Selle asemel vaatan rallit, laskesuustamist,jalgpalli, jäähokit, kergejõustiku, korvpalli jne. Isegi murdmasuustamine on teles põnevam vaadata kui rattasõit. Härra Huu võiks aru saada sellest, et keegi ei võta temalt midagi ära. Vaata seda, kui sulle meeldib, aga palun ära solva ja tümita neid, keda see teles ei paelu, sest võibolla oled hoopis sina võhik ja asjatundmatu ja ei mõista kuivõrd palju huvitavamad on teised alad võrreldes rattasõiduga.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Kusta ära lahmi tühja.
Öelda et Kirsipuu ja Kangerti vahel oli tühjas näitab te rumalust, miks sellega hiilata? Enne Kirsipuud kahjuks seda võimalust ei olnud. Täna riigikorrale kes meie liikumist pärssis (välja arvatud Jaanus Kuum , kes jooksu pani), materjali oleks leidnud küll.
Hundi ja Iisraeli kanti rattasõitjaid kes profi või kontinentaal tiimides udjasid saame ikka üle kümne. Ja kui juba sinna kuulud, oled juba keegi. Ära hakka palun kohti võrdlema. Võrrelda ei saa võrreldamatut. Kui tahad siis võrrelda, palun alusta rattaspordi ja kettaheite harrastajate arvu võrdlusega.
Ütle nüüd järgmiseks et eesti on rohkem vigursuusa kui rattamaa.
Kus sa seda võtad et ma teisi alasid ei jälgi, ei ole jälginud ja hinnata ei oska.
Sõidad igapäev ratast ja pead rattasõitu igavaks spordialaks? Tule taevas appi!

Huu

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks veel.
Ma ei üritagi kedagi rattasõite jälgima meelitada. Milleks mulle selline eesmärk? Ja miks peaks tegelema asjadega, mille tulemus on ette teada.


Huu

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

Oi, Kusta on äksi täis ja lajatab valusa tõega! Siiski tahaks siia juurde öelda, et kui keegi tõesti usub, rõhutan, et USUB rattasporti, siis vaba ilm, kõik on võimalik, tehke ära. PM on seasörki tegev järeljooksik. Küll nad siis kirjutavad kui keegi ala huvitavaks kribab.

Tegelikult on asi nii. Meile kõigile käis eranditult närvidele see miljonäridest suusatsainikute armee haipimine. Rahvas tõi om ameelepaha väljendusene välja samaväärses ja sutsu paremas seisus oleva rattaarmaada. Lüke oli suusatamisele laostav. Tänaseks on tsainikute promomine likvideeritud. Loomulikult ei tõstnud see rattasõidu populaarsust, kuna tegu oli sõjakäiguga suusatajate vastu ja ratturid olid selles sõjas tahtmatult ja täiesti suvaliselt - juhuslikult.

Nüüd küsius, et kas on aeg rattasõitu kuidagi promoda. Eesti väiksust arvestades, mitte. Rahvas võiks rahulikult õppida võõraid keeli ja jälgida selliseid üritusi võõrkeelsetest allikatest. Vanasti jälgis kõike spordileht. See lõppes aga lehe kinnipanemisega, sest kapitalistlikul ajal on inimestel peale spordi hulga huvitavamaid ajaveetmisvõimalusi. Ei pea võistlema. Võib sõita rattaga niisama. Või nii nagu Priit, et kui tahab teada oma võimekust, siis lajatab 3 päeva jutti 10 km pedaali põhja ja nendib, et on kehvake.

 
At 10:38, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei saa aru, Kusta ja teised ka, miks peab üldse telekast sporti vaatama. Milline ajaraisk! Mõelge ise: vaadata õhtul kaks tundi jalgpalli või korvpalli või suusatamist või ükskõik mida - see teeb teie ärkveloleku ajast kaheksandiku! Ja nii nädalas ju paar korda vist, mis teeb kuu aja peale julgelt välja, et ühe päeva kuust olete veetnud sporti vahtides. Mida te sellest saate?!? Mõelge, inimesed, kas teil tõesti ei ole midagi targemat teha! Kasvage ükskord ometi suureks! Kui kauaks te jääte poisikeseks? Nonde kahe tunniga saab teha palju mõttekamaid asju, alates lugemisest ja lõpetades rattasõiduga, mis kõik panustavad teie isiklikku arengusse, mis peaks ju olema iga aruka inimese eesmärk ja lausa elu mõte, aga öelge, mida annab teile vahtida kaks tundi mäntšesteri või liverpuuli või northugit või girot?!? See on täiesti maha visatud aeg. Mul on kahju teist, kui te seda teete, ausalt. Võtke end kätte ja õppige elama!

Tom ütles, et mul on puuduseid. Ei tea, milliseid?!?? Et ma pole veel ühtegi rattarallit võitnud? No kuulge, enamik teist ei ole.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Siin Tom muidugi eksib. Padre on viinud Eesti spordiblogistika maailma absoluutsesse tippu ning ainuüksi sellega on ära teeninud rahva imetluse ja austuse. Praegu kopeeritakse massiliselt Prridu meetodit

 
At 11:08, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Huu, aga võibolla sa siis loetled mõned olümpiavõidud, maailmameistri tiitlid ja suurtuuride võidud, mis meie ratturid saanud on. Lahmivas stiilis ( ala sa oled loll ja võhik) tümitamine eriti ei veena. Löö ikka faktidega. Selles suhtes on sul küll õigus, et alasid omavahel võrrelda ei saa.
Samas see harrastajate arvuga manipuleerimine on natuke spekulatiivne, sest neid mehi kes suudavad jalgrattaga 100 km sõita on miljoneid, aga neid mehi, kes suudaks 2 kilost ketas 60 meetritki heita oluliselt vähem. Lihtsalt mõni ala eeldab rohkem sünnipäraseid kehalisi eeldusi, kui mõni teine.
Pulleritsult jumala hästi välja toodud fakt. Rahvast huvitavadki ainult alad, kus omad on tegijad. Tahame me siis seda või ei taha. Nagu ütleb Kadjaste Kusta ( olen temaga suures osas sama meelt) vägisi me kedagi ala armastama ja sellest huvituma ei pane). Mina sõidan ka suvel jalgratast ja teen aegajalt kaasa ka mõnel rahvaüritusel. Minu huvi rattaspordi vastu meedias jahutas suuresti Armstrongi dopinguskandaal ja kõik mis sellele järgnes. Rattasporti teles vaatan suht vähe ja ka uudiseid eriti ei otsi. Mina usun, et kui omad hakkavad tõelisi tegusid tegema ja ei ole lihtsalt mingid statistid, küll siis rahva ja meedia huvi ka asja vastu suureneb.

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Käisin tegin just 10 kükki ja kohe otsa 5 klikki rattauudistele.

 
At 11:24, Blogger margus Kivirüüt said...

Eilsel giro etapil jäi silma üks väike nüanss- Lopez sõitis hunnikusse ca 20 km. enne lõppu ja jäi pelotonist maha. Kari Astana jüngreid läks neid abistama, aga Kangertit polnud nende hulgas.
Mina järeldan sellest, et Kangerti staatus võib olla kõvem kui joogimees, võimalik, et isegi "vabaagent" kellel lastakse tegutseda nii nagu heaks arvab, aga keegi tema heaks (veel) tööd ei tee.
Vorm on kõva, eile jälle liidrile 0 sek. kaotust. Ainult paarkümmend meest suutsid seda.
Täna esimene kõva finisitõus Etna tippu, ei jõua õhtut ära oodata.
Eelmise aasta emotsioon samalt etapilt on hästi meeles- tookord ei lootnud Kangertit midagi, liidrid hakkasid finiseerima ja äkki teab kust Kangert tuli mälu järgi 6-7 ndana finisisse. Ei suutnud silmi uskuda.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan et turumajanduse tingimustes tuleks pealkirju paremini valida, et uudist loetaks. Näiteks eilse Giro etapi uudise pealkiri oleks võinud olla "Vaata kuidas mehed Itaalias hõõrusid üle 4 tunni oma jalgevahet aga tsakrad jäid ikka kinni"

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Pole mõtet võrrelda s***a ja saia. Neid inimesi, kes on elu jooksul sõitnud rattaga üle 100 km võib lugeda miljarditega. Neid, kes on 2kg ketast heitnud vähemalt 10 korda pole ilmselt ka kogu planeedil rohkem kui 10 tuhat.
Spordiala populaarsus on otseses seoses meite mehe edukusega. Mäletan veel päris hästi, kui 2000ndate algul Kirsipuu Touril sõites Delfi kommentaariumis 'peleton' käima tõmmati ja esimesel nädalal pea iga päev 1000+ kommentaari täis kribati.

 
At 11:49, Blogger Priit Pullerits said...

Tegin ka tööd algandmetega. Lõin Postimehe sisesüsteemi sisse sõna "Kangert" Giro algusest, seal siis kuvab kõik artiklid, kus on teda mainitud, ja saab näha, kui palju on neile klikitud. Mul ei ole voli numbreid paljastada, aga toon sellise võrdluse. Kirjutasin teisipäevaks kolumni "Lõpetage õnnekultus!". Arvamuslugudel on tavaliselt palju väiksem loetavus kui uudislugudel. Lugejate arvu võrdlus näitas, et loetuim Kangerti-lugu ("Kangert ei jää ainult tööhobuseks"), mis ilmus eilses lehes ja kus põhiallikas oli mindki treeninud Rene Mandri, sai kõvasti üle kahe korra (sic!) vähem (sic!) lugejaid kui minu kolumn. Loetavuselt kolm järgmist lugu kaotasid Mandrit tsiteerivale loole omakorda rohkem kui kaks korda. Siin ei ole midagi teha, huvi Giro ja Kangerti vastu on seni harukordselt leige, sisuliselt olematu.

Võtsin võrdluseks samast ajast Kontaveidi uudised. Ja noist loetuim edestab parimat Kangerti lugu kümnekordselt, paremuselt järgmine üheksakordselt!

Isegi Tänak, kes samal ajal sugugi võistlejana aktsioonis ei olnud, edestas kahe loetuma looga parimat Kangerti lugu kuuekordselt - ja mõelge vaid, mis saab siis, kui Tänak veel võistlema hakkab! Ja Klavan ka, kas või vasrumeeste pingil...

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake head sõbrad rattatuuride müstika peitub just asjolus et tegemist on alaga mis nõuab väga tarka taktikat, kannatlikkust, osavat planeerimist ja mehist raskustele vastu panemist.
Väga palju jääb kõrvaltvaatajale teadmata. Kui nüüd postimees teeb oma lapsajakirjanikule kohustuslikuks iga etapi viimast 10 või 20 või 30 kilomeetrit vaadata, siis... kasu ei ole sest karvavõrdki. Kasu tuleb hoopis sellest kui leida mõni asjalik sait kust gurude jutt maha puksida. Tihti ei saada sellegagi hakkama. Vaadake või selle aasta Londoni maratoni pm-i uudist.

Kas Järvelale ei tulnud pähe leppida Tannuga kokku igal õhtul lühike telefonikõne pidada? Tannu räägib mõne lausega etapist ja ütleb mida homme-ülehomme silmas pidada. Uskuge mind, sel juhul ületaks Giro uudiste statistika igasuguseid Fergusonide Lebronnide ja Mäkiste uudiseid mäekõrguselt. Või osta mõne endise ratturi käest asjatundliku kommentaari?

Aga mida teeb Järvela? Kirjutab spordiuudiste rubriiki pika "spordiuudise" Jelena Netšajeva poolfinaalist. Saame aru, see oli naljana mõeldud, kuid pm spordirubriigi tulevikule mõeldes...?

Rõhutan veel, et koos näiliselt üliigava karavaniga liigub rattatuuril palju elu. Kasvõi maailmapoliitikat. Giro on kevadine "rahutuur". Spekuleeritakse et Giro korraldaja võib pikalt puhkusele jääda kuna Iisrael maksis vägeva nutsu tuuri stardi enda pinnale ostmisega. Mõlemapoolne kasu jah, samas ratturid olid nurisenud et üle kõrbe sõitmise etapid olid vastikud. Aga kes palgatööliste käest küsib?

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Lopez kukkus kraavi 5,6km enne finišit. Kangert oli tast võibolla eespool. Olukord oli katastroof, nii lühikese teega ei tiri tagasi gruppi.
Aga küll ta mägedes kaotuse tagasi teeb kui ta nii favoriit on medalikohale. Siis peab Tanel ennast ohverdama.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Põnevus on alles ees. Paremus otsustatakse mägedes, arvatakse et Froomest pole asja aga järsku mees kavaldab? Samuti on õnnetu algus olnud Pinotil ja Pozzovivol, GC favoriitidel.

Meid huvitab muidugi Astana. Muidugi panustavad nad oma uutele lootustele Lopezile ja Pellole. Vana olija Sanches tahab ka kaeru ja vahest võitu maitsta. Ehk siis enne Tanelit on mehi küllalt, kes arvavad et lõpuks peaks nendelegi panustatama. Sellises olukorras ei saa me loota et noh, miks Tannu 5-6 etappi ei võida. Näiteks võiks Tanel väga kõva TT teha mis korralikud 34km. Aga kui järgmine etapp on kriitilised mäed? Sel juhul on Taneli ülesanne tasahilju sõita et homme Lopezile toetajaks olla. Nagu targad härrad siin eespool mainisid, spordialad pole võrdsed, pingipoiss Klavan särab meie meedias, aga tegijamees Kangert ununeb. See on ülekohus, mida siinsed kunnid, Padrega eesotsas on tunda saanud eluteel.

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Mina austan selliseid mehi nagu Huu, Padre ja Säinas olgugi et nad spordinuppude pingerea tipus ei figureeri.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit on igel teel oma statistikaga. Teeme testi.
Kaks rattauudist spordirubriiki.
1. Tanel Padar valmistub hispaanias üliinimlikuks katsumuseks
2. Tanel Kangert tõusis Girol kokkuvõttes 9 ndaks.

Pole kahtlustki kumb Taneli lugu on eesti spordisõbrale olulisem.

Huu

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Padre ju figureerib meediataeva tipus küll. Baltikumi eliitajakirjanike parima koolitaja Kuldne Kübar pandi Vilno kõige kallima hotelli banketisaalis kelle pähe?

 
At 13:18, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, eelmine, koolitamise eest ma ei saanud seda. Sain professionaalsuse eest ajakirjanikuna.

Hr Huu, sellist Tanel Padari uudist, nagu viitate, ma ei leidnud, küll aga oli selline uudis, et "Tanel Padar näitab oma kallima loomulikku ilu", mis sai laias laastus tõepoolest kümme (!) korda rohkem (!) klikke kui Kangerti lood Girolt - ise kontrollisin ja kinnitan.

 
At 14:23, Anonymous MargusM said...

Priit ja hr.Järvela te panete ikka parajat joga, arusaadav et peate oma habrast eksistentsi õigustama.. teie palk sõltub ju klikkidest mitte uudisväärtusest!

Tsiteerin otse siit blogist "Ajakirjanduse rolle on just kultuuri ja keele hoidja ja kandja, lisaks rahvavalgustuslik panus."
Seni kuni te neid rolle sisutute klikimagnetitega täidate võib küll väita et Postimees on rahva kõverpeegel #elu24

Piinlik!!

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Mille eest te siin, mehed, üksteist austate? Keegi katsus kedagi?

 
At 14:59, Blogger Priit Pullerits said...

Kui on piinlik - ja selle väljendi kasutajaid siin nimetame me debiilideks ja dolbojoobideks ja tainapeadeks -, siis mine ja põe nurga taga vaikselt, sest muidu ei ole sa lihtsalt usutav - kui inimesel on piinlik, siis ta on pigem vait ja vagusi, mitte ei kaaguta sellest kogu maailma ees.

Mina ja Ott lähtume sellest, et ega vägisi saa lugejaile seda sööta, mida nad kohe üldse ei taha. Ja lugejad ei taha Girot. Ott täidab rahulikult oma rahvavalgustaja ja harija missiooni, andes ikkagi rattaspordist ka lugeda - aga kui rahvas ei taha seda, no mis siis tal ja mul üle jääb... Ei taha, siis ei taha. Valgustustööd me Otiga teeme, aga neid rahva seas, kes valgustust tahavad, ei ole kuskil näha.

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Otti rahvavalgustaja missiooni peab kahjuks iseloomustama sõnaga "2x piinlik". Või millise tunde jätab meile PM spordis artikliks vermitud uudis hirmnaljakast tulnukavideost, mis näitab kuidas Tänak oma konkurente klohmib? Kus on eetika filter? Kas pm paneb tulevikus kõik tiinerite harrastusvideod oma serverisse üles?

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Seda mida rahvas tahab, seda PM ei küsi. Olin kunagi registreeritud kommenteerija, kuid sain disklahvi kui ühe uuskommari artiklit liiga rahvusliku nurga alt nõelasin. Kui PMi kommentaatorid on edevmees JBetlem, ja põmm-mees Aarne Lepla, siis mida tahate?

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Mina, Kaarel Pärn, olen blogipidaja semu ja kaasteeline juba õudsatest nõukaaegadest saadik. Tundub siiski et varsti hüppan reetlikult tolbajoobide rekke.

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame siis postimehe rahvavalgustamist lähemalt. Mingist kärbeskaalu asiaatide puurikakluse matšist saame väga üksikasjalise ülevaate.
Samas kui Eesti rattamees sõidab maailmakuulsat võistlust, siis ta ei ole piisavalt edukas, et rahva huvi äratada.
https://m.postimees.ee/section/1402/4486110

 
At 16:12, Anonymous MargusM said...

Annan täiega tuld sest selline joga ajab ikka radika keema:

Priit, hoopis sina ja Ott peaksite kuskil nurgas häbi tundma ja olema "pigem vait ja vagusi" mitte kogu maailma ees eestlasi virtsauudistega pommitama ja endid veel edendajateks nimetama!

"kui rahvas ei taha seda, no mis siis tal ja mul üle jääb...
Ei taha, siis ei taha.
Valgustustööd me Otiga teeme, aga neid rahva seas, kes valgustust tahavad, ei ole kuskil näha."
# WTF loogika!
Ainult üks näide: kas lugejad soovisid uudist Kelly stardipaugutamisest (täiesti mõttetu klikimagnet!) ja siis te selle kohe treisitegi ..vastavalt rahva soovidele?
Kas Tanel Padari pruudi kohta nõudis ka rahvas uudiseid?

Vaat selliseid ajakirjanikke "nimetame me debiilideks ja dolbojoobideks ja tainapeadeks"!

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Margus Emm te olete uskumatu põmmpea. Teile tehakse asi puust ette ja värvitakse punaseks, aga te ajate ikka oma töra !

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

MargusM ütleb ausalt ära et kuningas on alasti.

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Kuulake eurospordi venek ülekandest 53km paiku rääriti pikalt ja asjatundlikult kangertist tema võimalustest tasemest ja ülesannetest.
Üldse minu arust on venek eurosport´parema infoga kui inglise.
Priit te enesekindlus hämmastab 10:38, haridus ja elukogemus oleks nagu mööda külgi maha jooksnud. Kõigil on puudused, kui neid poleks siis oleme otsapidi hauas. Lihtsalt rattasõit ei ole ainult n+1 korda rattarallit. Aga loomulikult pole see midagi olulist, lihtsalt nüansid.
Terv.Tom

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Tom, sa vana rebane, järsku räägid meilegi? Vabariik meil tsiklismi spetsialiste täis, lihtrahva eest aga hoitakse informatsioon pimeduses peidus.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Margusel õigus, et ega see teab mis rahva harimise-valgustamise moodi välja näe. Samas pole ka Priidul midagi teha, et ajudeta rahvas soppa tahab. Kui seda ei anna minnakse mujale veebi lugema (Delfi, Õhtuleht) kahju on et Postimees nendega võistelda tahab. Turumajandus nõuab. Riik ei jaksa peale Err , Sirbi ja kultuuriajakirjade rohkem ülal pidada

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Järvela ja Padre ei tea ajakirjanduse ärist essugi. Giro ajaks oleks tulnud palgata Vader juttu veeretama. Kui mees oleks kirjutanud kes on pelotonis tšainik ja kes normaalne furunkul, klikiloenduril oleks kaane pealt ära löönud nagu Tsernobõli reaktoril. Poisikesed!

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

20km on minna. Tõustakse Etna mäele. Astana tõmbab sitakottidel hapnikku vähemaks.

Astana take up the slack on the front as they bid to affect Operation Lopez Fightback. The Colombian crashed in the finale yesterday and conceded 47 seconds.

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Padre on tegelikult meie mees. Ta tahtis teid väheke irriteerida.

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

7km lõpuni
Still Sanchez and Kangert pedal tempo on the front with their team-mate Lopez tucked in behind Sky's little-and-large combo, Froome and Elissonde.

Kangert veab pelotoni. Poisid juba näost rohelised.

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

5km
Lopez läks atrõõvi, kas abimeestel jalg sirgeks?

 
At 18:21, Blogger Priit Pullerits said...

Kus see Kangert jäi?

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Esikümme etapist ja GC on teada, aga ülejäänutega läheb väga kaua.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Kangert 24. Kaotas küll Sanchesele ja Pellole, aga mitte palju. Võib isegi GC ettepoole tõusta.

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Lopezele ja Pellole. Sanchest võitis pikalt.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav et Postimees Sport osakonnas ei teata sõnapaari võistlema - võitlema tähendust...

Kopi-peist siia :
Eesti ujumistreener ning avamereujuja Merle Liivand võitles hiljuti USAs Miami avamereujumise võistlustel ning sai 10 km distantsil naiste arvestuses kolmanda

 
At 21:16, Anonymous MargusM said...

No vaat Spordi osakonda võetakse otse kutseka ukse tagant neid kes isegi sealt välja kukuvad. Sellel tööl pole ju muud vaja kui läbi Ggl transleidi copy-paste konvertimine ja ongi rahvavalgustuslik uudis treitud.

Sõitis Priit Rahinge teel vastu, mingit kerimist ta küll ei teinud. Kui läks Viljandi mnt-le edasi siis sai jälle häid keskmisi kiiruseid taganttuulega paugutada. Elame- kuuleme..

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Giro on lahe, mingit passimist siin pole. esimesel mäel pannakse nii kuis torust tuleb.
Tanelil pole hullu midagi, vedaja kohta sõitis oma ära. Ande andeks aga Taaramäe oleks täna 8minutiga saanud. Las Giro küpseb.

Huu

 
At 07:58, Blogger Priit Pullerits said...

Eile Kangerti ja Giro uudis... see number on ikka jahmatavalt väike. Palju väiksemad kui need, millest ma siin eespool rääkisin. Sinna pole midagi parata, aga Kangert ja Giro praeguses seisus Eesti rahvast ei huvita. Merle Liivandi Florida ujumislool (Eesti ujuja USAs: paar nädalat tagasi öeldi mulle, et võib-olla peaksin olema järgmine Eesti president) on ka rohkem lugejaid...

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on "eesti rahvas"? Kas ta ise kuulub ka oma arvamuse hulka või mitte? Kui sina oled eesti rahvas, siis mina olen sinu neerukivi.

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

See Liivandi uudis peaks olema elu24 rubriigis. Teda eesti ujujaks ei saa nimetada sest võistleb ta seal oma klubi, mitte Eesti eest. Tuleb üle aastate korraks Tartusse ja korraldab rahvusv võistluse? Missuguse? Mingi ametlik võistlus see vaevalt on, mingi sõpruskonna värk koos paari väljamaa kamraadiga. Väga kehvalt kirjutatud lugu. Haleda klikimagnetiga pealkirjas.

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Kes on Merle Liivandi??
Ehk peaks Kangertile ka ütlema, et ta võiks olla järgmine president? Pealkiri ju loeb!

Kurb on tõdeda, et "kvaliteetajakirjandust" (Postimees ju ikka tahab uskuda, et nad on kvaliteetajakirjandus?) tehakse klikikorje põhimõttel!
Kurb, et mitte öelda piinlik - ma pidasin silmas, et piinlik on olla tellija!
Muide paberlehes ju klikke ei loeta - seal võiks ju ikka kvaliteeti ja rahvavalgustuslikku põhimõtet hoida aga EI! sama stt tuleb.
Minu arust sai asi alguse Kaljuveerist aga võib olla pole ma õigesti aru saanud?
Terv.Tom

 
At 11:12, Blogger Priit Pullerits said...

"See Liivandi uudis peaks olema elu24 rubriigis. Teda eesti ujujaks ei saa nimetada sest võistleb ta seal oma klubi, mitte Eesti eest."

Ja nüüd asendame Liivandi nime... Kangerti nimega:
"See Kangerti uudis peaks olema elu24 rubriigis. Teda eesti jalgratturiks ei saa nimetada, sest võistleb ta seal oma klubi [Astana], mitte Eesti eest."

Vaidlete vastu, et Kangert võistleb MMil, kui sinna läheb, Eesti eest. Hea vastuargument - aga sama kehtib ka Liivandi kohta! Ta esindas taliujumise MMil Eestit ja esindab ka avamereujumise võistlustel Eestit.

Tom jt - palun, lepime kokku, et seda magedat sõna "piinlik" siin blogis sõnavõtjad ei tarvita. Me peaks olema originaalsemad, mitte vehkima tobedate klišeedega.

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Ahaaaa! Kus on avamereujumise võistluse nimi ja mitmenda koha saavutas Liivandi? Seda ei ole. On hoopis fakt, et sõbrants soovis teda Eesti presidendiks ja suvel tuleb Tartusse. Siis veel et tema õpilane sai surma. Sisu järgi otsustades puhas elu24 artikkel. Sama nagu hilisemad jutud Erika Salumäest olid kroonikas, mitte Spordilehes. Kui inimene oli kunagi sportlane siis tema tänane turul ja teatris käik ei ole enam spordiuudis.

Saame aru et uudise peab kirjutama kiiresti, mõned faktivead on kerged sisse lipsama, aga kui üldfookus metsa läheb?

Kus on professionalism, mis eristab spordiajakirjaniku tavalisest?

 
At 13:09, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Me kõik teame, kes peaks olema järgmine Eesti president ja ta ei ole sugugi mitte tundmatu Eesti ujuja Floridast. Kui meie soosik saaks presidendiks, oleks Tartus ja ehk Tallinnaski velotrekk valmis nagu naksti. Jalgrattaliidule ja sealsele suurettevõtjast ehitusmehele antaks käsulauad tööde alustamiseks kohe kätte. Küll tõuseks siis jalgrattauudiste osakaal. Inimesed loeksid ja järgmine päev arutaksid nii atrõõvidest kui pelotonist. Targemad võtaksid sõna ka keirini teemadel. Kui vaidlus paisuks suureks, antaks sõna AK spordiuudistes Huule. Tema ütleks kuidas asjad on.

Paraku seni kuni meie soosik veel presidendiks saanud pole, tuleb kahjuks leppida riigis valitseva olukorraga. Terve riik on tühja ja tähja täis. Üks jaskar ning elu24 käib aovalgusest ehakumani. Mõistlikul inimesel pole enam miskit lugeda. Vot see on üks plass lugu. Piinlik pole enam ammu. Kord on käest ära ning asjaliku arutelu viime kants siinses blogis on samuti täitumas elu24 rubriigi uudistega. Veeretatakse jutukest, et mis spordialad Eestis on populaarsed. Vaadake parem kuhu suunatakse enim raha, siis saab aru, kes tegelikult tähtsad on. Kelle käes on võim ja vägi.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Mida siis sõna piinlik asemel kasutada? Häbenemisväärne?
https://m.postimees.ee/section/3337/4486145/comments

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Mina küll ei näe kuhu suunatakse enim raha. Kuhu siis? Kelle käes on võim? Pohlak valitseb vutimaailma aga ülejäänus on jäme ots Pulleritsu ja ta semude käes? Või kelle?

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Giro uudiseid niipalju et kui Astana favoriit Lopez oma lolluse tõttu palju aega on kaotanud, siis seda higisem saab Kanksi ja Sanchesi töö olema tema konkurentsi tagasi vedamisel.

Siis käib mingi vingumine et Kanks pole jälle meeskonna liider nagu Martinson täna delfis. Kas jalgratas on mingi raketiteadus? Astana on rikas meeskond kes ostab pidevalt oma satsi uusi staare. Loomulik et kui Kanks pole 22 aastane mägedekuningas, siis tema liidriks ka ei ole.

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Mida tähendab saatus. Kui Padre oleks noorena rattatrenni sattunud oleks meil oma mägedekuningas. Voibolla isegi Giro võitja. 1994 võitis Giro tundmatu venelane. Indurain oli lõpetanud ja Pantani polnud veel alustanud. GrandPrix oli saadaval.

 
At 16:24, Blogger Priit Pullerits said...

...Oli ka või?? Miks te alles nüüd seda ütlete?

Aga taluperemees Säinas on kirjutanud väga ilusasti, hea sõnaseadmisega. Sellised mehed ja sellise keelevaldamisega kaunistavad seda blogi. Õppige, tuuletallajad!

 
At 16:38, Anonymous MargusM said...

Priit mõtleb sõnaseadmise osas tõenäoliselt Säina kommentaari teist lõiku ja pean nõustuma, blogi päis tuleks ümberkirjutada, see ei vasta ammu enam sisule.

Kuid tulles esimese lõigu juurde siis Eesti ratta- ja trekikultuur pole alguse saanud teps mitte TLN Piritalt..
Kas oskate öelda kus loodi esimene eesti meeste rattaselts? (tänapäeva mõistes klubi)

(infoks et sellel kohal asub ka mälestuskivi ja ajaloolise tegevuse kirjeldus)

 
At 16:48, Blogger Priit Pullerits said...

Tabiveres, kes seda ka ei tea. Iga mees on sealt rattaga mööda sõitnud.

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Säinas taluperemees käis filoloog Mirjami juures järeleaitamisetunde saamas. Andeka õpilasena pani kõik kõrva taha ja tulemus on käes. Laksib meid siin nagu rannamees rotti. Ma ei julge enam lõugu lõksutada nagu tavaliselt. Säinas teeb elegantselt 1:0 ära. See on kurb, aga samas on Padre kõrval mees kellelt õppida. Sama jutt Kägu ja Huu puhul.

 

Postita kommentaar

<< Esileht