esmaspäev, november 19, 2018

Pullerits: Kas nüüd saabus suusahooajaks tähtis täiendus?

Ma saan aru, et kõik tahavad näha, kuidas läks mul Ford Mustang GT tuleva aasta mudeliga sõit San Franciscost lõunas mööda legendaarset Silicon Valleyt. Mida mul ei ole sugugi kahju teile näidata – palun, siin see on.

Aga põhiuudis on siiski see, et täna kella veerand ühe ajal astus Tallinnas Postimehe toimetuses minu tuppa Martten Kaldvee, kes alustas augustis tööd Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretärina. Kuid see on vana lugu. Uus lugu, nagu ehk olete märganud, on see, et Kaldvee asub Ott Järvela asemel ametisse Postimehe sporditoimetuse juhina.

Niisiis jõudis Kaldvee tutvustuse ringkäigul minuni.

Ajasin end laua tagant kohe reipalt püsti ja vaevalt teretanud, viisin jutu sellele, mis talvel saab.

Eelmisel talvel, kui ma nüüd õigesti mäletan, oli selline lugu, et ajasin Jaanus Laidveega – õigemini ajas Laidvee, mina vaatasin rohkem niisama kõrvalt – Tartu teatemaratoniks nelikut kokku. Mingil hetkel tekkis variant – kui ma nüüd jälle õigesti mäletan –, et äkki tuleb ühte etappi sõitma Kaldvee. Kuid edasisest mäletan kuskilt saabunud signaali, et Kaldveel kadus kaasalöömise motivatsioon jalamaid ära, kui kuulis, et peab minusugusega ühes võistkonnas olema – sest taseme vahe on nii nuur. Nii ma toda olukorda igatahes mäletan.

Sedapuhku ei jätnud ma Kaldveele enam taganemisteed. Ütlesin, et sel talvel pole tal enam pääsu, tuleb ühine võistkond kokku saada. Ta küsis, kas Postimehes teisi sõidumehi ka on. Vastasin Fixi sõnadega, et ei, ainult minu najal seisab kogu see tsirkus koos. Kaldvee omakorda vastas, et ju siis tuleb kusagilt lisajõudu värvata ja hakata trenni tegema. Ja mitte ainult mul, vaid tal endal ka.

Avaldasin arvamust, et temasugusel – kes saanud 2010. aastal MK-etapil Oberhofis 10 km-s ikkagi 7. koha – vaevalt vaja treenida on, et kaks korda harjutab ja siis kolmandal korral juba «tulistab». Kaldvee vastas, et nii lihtsalt see paraku ei käi.

Aga vähemasti on nüüd kõrvalt võtta mees, kellelt iga päev nõu küsida.

Foto 1: Priit Pullerits oma toas San Franciscos Mission Terrace'i rajoonis vahetult enne tagasisõitu Eestisse. Foto autor: Sander Ilvest
Foto 2: Martten Kaldvee 2010. aastal alla 26-aastaste laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel Otepääl. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 3: Martten Kaldvee 2010. aastal laskesuusatamise Eesti meistrivõistlustel sprindis. Foto autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpix

102 Kommentaarid:

At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Teate Vintage? Te, mehed, ei tee ju üldse vahet sarkasmil ja tegelikul lamedusel. Ainult mõni saab aru asjadest.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Loodame siis et vanem seltsimees juhatab noore uustulnuka kindlakäeliselt äärmiselt jäikadele rahvuslikele positsioonidele.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Kaldvee pidas ELSF peasekretärina vastu kolm kuud. Kui karjäär Postimehes jääb sama lühikeseks, siis pole mõtet temaga maratonil arvestada.

 
At 19:20, Anonymous Anonüümne said...

Kas büroo juhtimine on karjäär? Büroo nimi ütleb kõik. Teenindaja amet. Lakei. Määravad asju juhatuse liikmed. Büroojuht vormistab ja kerjab. Sinna ei sobi sportlane. Seal peab olema hingekarjane kes koputab kuhu vaja, et oleks raha mida lajali jagada.

Toimetuse juhataja on midagi muud. Mis täpselt, see on muidugi suht segane värk. Kas rohkem nagu kubjas või valgustaja või jääb veel miski variant järgi. Mis iganes.

Oluline on muu. Nimelt. Keegi pole Priitu õnnitlenud raketiväelaste päeva puhul. Loodame, et keegi ikka korraliku patarei taevasse lähetab.

Palju õnne!

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Õige kurat!
Palju õnne Padrele raketiväelaste päeva puhul!!
Mehed ärge magage! Kus on teie munad! Saatke õnnesoovid teele!

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

Õnne!

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Kõik õnnitlejad võivad avada külmiku ja alustada rahvusvahelise meestepäeva tähistamisega.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame kui kõva raketiväelane on PP ja tema semud. Presidendi pöördumine delfis üleval. Postimehes mitte sõnagi. Rahvusriigi müük käib täie tinnaga, aga musklis eesti mehi pole kuskil!

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

Mis siin meie. Las riigiremontijatest faunding faaters advokaadid annavad oma õigusliku hinnangu. Kas oleme selle deklari pärast närima kartulikoori? Ei usu! Ennem emigreerume kui koori närime.

 
At 09:16, Blogger Priit Pullerits said...

Kui ametnikud ja paljud poliitikud väidavad, et rändekompakt ei sea Eestile tulevikus mingeid kohustusi, siis palun vastust ühele lihtsale küsimusele: kui tulevikus peaks Euroopa poole minema liikvele taas sajad tuhanded, lausa miljonid migrandid, ja Eesti on rändekompaktile ikkagi alla kirjutanud, siis arvestades poliitikute ja ametnike väidet, et kompakt ei sea Eestile mingeid kohustusi, kas siis tõesti saab Eesti jätkuvalt vastu öelda, kui Euroopa poolt tekib survestamine, et sajad tuhanded ja miljonid tuleks riikide vahel kvoodi alusel laiali jagada, et meie sellest jagamisest osa ei võta, sest kompakt kompaktiks, kuid see ei kohusta Eestit mitte millekski (nagu on meile seni kinnitanud ametnikud ja poliitikud)?

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Vastus on imelihtne Priit. Sinust, spordiblogist ja eestlastest ei sõltu midagi. Kõik läheb nagu <inimõiguste deklari puhulgi. See muutub Eestile kohustuslikuks ka siis kui Eesti ei osale poolthääletamisel. Ratta tegevusest sõltumatult.

Loeme parem wikit: "Inimõiguste ülddeklaratsiooni võttis vastu ÜRO Peaassamblee 10. detsembril 1948 resolutsiooniga A/RES/217.

Teksti peamine autor oli John Peters Humphrey (Kanada), lisaks Eleanor Roosevelt (Ameerika Ühendriigid), René Cassin (Prantsusmaa) ja Zhang Pengjun (Hiina).

Et Peaassambleel puudub siduvate aktide väljastamise pädevus, siis ei ole inimõiguste ülddeklaratsioon õiguslikult siduv. Hoolimata sellest ning samuti asjaolust, et inimõigused on dokumendis visandatud eesmärgilistena, peetakse temas kirjeldatud õigusi ikkagi riikidele kohustuslikeks. Üks võimalikke seletusi sellele on, et ta täpsustab ÜRO põhikirjast tulenevat üldist inimõiguste austamise kohustust.

Inimõiguste ülddeklaratsioon võeti vastu 48 poolthäälega, kusjuures vastu ei olnud keegi. Erapooletuks jäid 8 riiki: Jugoslaavia, LAV, NSV Liit, Poola, Saudi Araabia, Tšehhoslovakkia, Ukraina ja Valgevene. Nõukogude blokile ei meeldinud see, et inimõigustena polnud nimetatud õigust tööle, tasuta haridusele ja tasuta arstiabile."

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Väike Eesti teeb oma demokraatiamängimise tuhinas (sisepoliitiline kemplemine) ennast lolliks ning paneb veel nööri kaela.

Kui Poola ja isegi Rootsi Norra ütlevad EI, siis nendele jagatud pagulased jagatakse edasi Eestile. Ega need jagamata ei jää.

Väga kahju, et eestlane oma aidamehe mentaliteediga ei näe SUURT PILTI.
Nii nagu maadluses on eri kaalukategooriad, tuleb sama arvestada ka poliitikas ja majanduses. Leping mis sobib Prantsusmaale ja Rootsile, EI SOBI automaatselt neist kümneid kordi väiksemale ja nõrgemale Eestile!!!

Jään endise juurde. Eestisugune formersovjetunion riigike ei otsusta midagi. Isegi EI öeldes, ehk oma rahvuslike huvide arvestamine ei taga seda, et meile siia igal aastal ca 2000 pagulast ei saadetaks. Lõpuks tulevad nad ise ja relvastatult. Lõpuks maksab jõud ja patriotism, mitte haledad lepingud. Ilus enesepetjalik muinasjutuke Alabama farmeri pojast selleks jääbki.

Mida täna pm Ratas teeb on katastroof! Mees, mida sa lollitad, kus on sinu EI sõna! Kas su vanemad on eestlased või mustlased? Kus on eestlaste rahvuslik uhkus? Üksi lepinguabiline ei tule appi rahvusele ja riigile, millel puudub OMA sõna, riigile, kus kaabitakse globalismi kintsu.

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Otsustades kommi 09:16 põhjal on hr Pulleritsul idealistlik käsitlus olukorrast. Massid lõunast ei lähe liikvele tulevikus, nad teevad seda pidevalt juba aastaid. See et meie avalik meedia ei näita ega räägi, ei tähenda, et asja poleks.
Vaadake youtuubis on 7 aastat tagasi tehtud videod Pariisist. Juba siis oli asi kohalike jaoks pisdets. Sellesamas tuubis tehke otsing GCM ja seal puha araabid ja idalased selle pakti ümber juubeldavad. Filipiini peaminister nutab õnnest kui kuuleb et saab liigsest rämpsrahvast lahti. Hiljuti oli uudis et Türgi saatis pakistani pagulased tagasi, kuid Pakistan ei lase neid enam riiki tagasi. Pakistanis on 202 miljonit elanikku ja maad vähe. Mida teha? Eesti istub ÜROs laua taga, ehk see mure saab olema ka Eesti mure. Venemaa võib ju lepinguga liituda, kuid neil on musklit iga kell EI ütelda. Panevad piirile sõjaväe vastu ja jokk. Eesti saab ainult sooja jutu ja oma lepingutega vehkida. Eestil ei ole välispoliitilist prestiiži ollagi. Meist ei ole üros ega mujal vastast pakistanile filipidele ega mitte kellelegi. Meie kaitse oleks rahvuslik Poola, kuid kas Poola usaldab Junckeri isiklikke sõbrantse Kaljulaidu Ratast ja Mikserit? Ei usalda ja õigesti teeb.

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Jätke see pehme mulisemine. Kas mõni mees julgeb öelda mis tegelikult toimub? Lühidalt ja otse näkku.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Globaliseerumise sildi taha varjuvad kolooniaid omanud riigid üritavad heastada oma röövlitegusid oma endiste kolooniate ees (röövpõllupidamisega, kaevandamistega tekitatud viljatud maa-alad, joogivee saastamine jne.) ning selleks tegelikult see rändepakt ongi mõeldud.
Paraku Eesti poliitikud, kes on juba harjunud läänest tulevad vahtu uskuma, ei suuda uskuda tasuta lõuna puudumist, sest võim on nii magus ja tulus.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole tegemist mingi heastamisega, inimhingede insenerid taipasid, et massimigratsioon on parim viis rahvusriikidega 1:0 teha.
Ühes veebis toodi ära rabi nimi, kes on Merkelimuti superviisor.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

.... Lühidalt ja otse näkku.
Las Padre ütleb. Tal on autoriteeti.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust! Heastamine peab olema - "heastama".

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige, talviste teemade juurde!

Isegi ERR soovitab seda, mainides, et suvised Škodassepad ei saanud isegi Ultratriatloni rahvusvahelise alaliidu (IUTA) tulemuste raamatusse, rääkimata Darwini või Guinnessi raamatust.

Postuummehe toimetusse soovin jõudu. Parem ikka va tsentraliseerija Tõnnisaare kapral kui Suli leitnant maid lunima saada, aga kaugel see teinegi aeg on.

 
At 13:53, Blogger Priit Pullerits said...

Minuga võttis ühendust keeleinimene, kes ütles, et kurikuulsa rändekompakti siduvuse küsimus (punkt 7) on Eesti ametlikes dokumentides valesti tõlgitud.
Originaal: This Global Compact presents a non-legally binding, cooperative framework that builds on the commitments agreed upon by Member States in the New York Declaration for Refugees and Migrants.
Tõlge: Globaalne ränderaamistik on õiguslikult mittesiduv koostööraamistik, mis tugineb pühendumustele, milles liikmesriigid on pagulasi ja migrante käsitlevas New Yorgi deklaratsioonis kokku leppinud.
Väidetavalt pidi õige olema: mitteõiguslikult siduv; mitte, et õiguslikult mittesiduv.
Järelikult on kompakt siduv ikka küll ja meile on kõige kõrgemal tasandil, olgu küündimatusest või sihilikult, otse näkku valetatud!

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

See heastamise jutt jutumärkides või ilma on eelmise aastasaja retoorika. Nüüd põhjendatakse asja kliima katastroofiga. Selle saab ka lääne süüks kirjutada.
Nii nagu juba 1969 ütles Rooma klubi et ees seisavad sitad ajad, siis loomulikult teati ka 2005, et heaoluriikide sotsio kassad saavad varsti tühjaks. Ometi hullus jätkus. Miks? Võib ju öelda et rahvaste segamine on puhas vandenõuteooria. Kui lääne euroopas käib kohati elu šariaadi järgi, siis kas juhtus see juhuslikult? Belgias pürgib parlamenti islamistlik erakond.
Kui suurtes riikides on veel puhvrit, siis mis saab Eestist? Kust tuleb raha neegusid koolitada ja kasvatada? Mis keelt õpivad uued "eestlased"? Nad ei ole lollid, miks peaksid nad valima eesti keele mida räägib... mitu tuhat? vene keele asemel?

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

See ilus ümmargune mittesidumise ja vabatahtlikkuse jutt on vaid preambulas. Kui kogu dokument on paarkümmend lehekülge, siis on seal piisavalt miine, mis on kohustuslikud ja mis Eesti nukuriigikese selili panevad.
Jälgige mängu. Eesti pidi olema ühise laua taga maailma suurtega, kuid äkki ei osata rahvusvahelist dokumenti tõlkida. Seda poleks üldse tõlgitud poleks ekre kisa tõstnud.

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Väike tagasvaade ajalukku ja midagi ka tulevikuks.
Inimene alustas maailmavallutust Aafrikast. Algselt oli see tingitud võib-olla uudishimust, aga võib arvata, et otsiti paremt toidulauda. Kaugete maade edukas vallutamine andis võimaluse tsivilisatsioonide tekkimiseks ja varandusliku ebavõrdsuse arenemiseks. Tulid sõjad ja enamasti toidulaua pärast, sest üha suurenevat rahvastikku ei suutnud tolle aja kohta intensiivne põllumajandus (maa muutus väheviljakaks) enam toita ning vaja oli uusi viljakaid maid saada enda valdusse.
Kaasaja sõjad, ütelgu poliitikud mida tahavad, on energia pärast.
Järgmised põhjused sõdadeks on muld ja puhas joogivesi. Kõik sõltub sellest kumb suurtel tegijatel enne otsa saab või kumba ei ole neil õnnestunud niiöelda varakult kokku osta.
See, mis käib praegu on veel lapsemäng.
Nagu nii mõnigi eelnev anonüümik on juba märkinud, pregu käib hiiliv annekteerimine ja kui munad on kastreeritud (käib lääne kummardamine nagu endal mõistust ei oleks), siis ühel hetkel märkame, et ei ole meil maad (mulda) ja vett - see kuulub juriidiliselt kellelegi teisele ning ise oleme taas vaid rentnikud omaenda maal.

Lugupidamisega
Rein Valdmaa

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Ma juba ootan kannatamatult kuidas tõlgib rände dokumendi eesti keelde doktor Säinas, mees, kes kohakaasluse alusel talu peab. Vaat kus elab tegelik autoriteet. Mitte Toompeal ega Kadriorus, vaid Säina vallas Tartumaal.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Jaapani vald Tartumaal.

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Hr Valdmaa näitab suurt vaadet, õppige, nikerdajad.

Asi on sitt ja seejuures on eriti sitt, et osa poliitikuid, kes hoiavad Eesti riigi ohje, ei saa aru, kui sitaks asjad veel lähevad, kui nad selle rändeleppega kaasa lähevad. Ainult rahvuslikult mõtlevad jõud eesotsas Isamaa ja EKREga ning spordimeestega nagu Jürgen Ligi suudavad hoida õiget, ausat, Eestit säästvat kurssi.

Mul on tunne, et varsti plahvatab.

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

Jääb silma et Tänakut promotakse siseriiklikus meedias 24/7. Õhtuleht veab sae käima et kuna Tänak nii ülipopulaarne siis temast peaks tegema järgmise Colin Mcrae rallimängu?? Tõsiselt, mehed? Instagrammis võib ju palju järgijaid olla, kuid olge nüüd ikka. Autospordis maksab vaid esimene koht, ning sellest jäi Tänak kaugele. Kas juba piinlik ei ole?
Loeb, kuigi ammu pensionil on bränd, mitte Tänak. Aga noh, eestlaslik eneseuhkus.

 
At 17:32, Blogger Priit Pullerits said...

Kuule, 17:14, keda kotib Tänak, kui meil tahetakse vastu võtta ja allkirjastada rändelepe, mis muudab kogu Eesti tuleviku mustaks? Kõige muuga kui rändeleppe vastu võitlemisega tegelemine on praegu Eesti rahvuslike huvide reetmine.

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Mis kurssi hoiab Jürgen Ligi? Paluks täpsustada.

 
At 17:34, Anonymous Heldur said...

Tere mehed!

Kas ja kus saab Tartus teha suuskadele kivilihvi? :)
Tänud abi eest

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Väga nõus. Kõik muu on rahvuslik reetmine. Kahjuks ka rändeleppega tegeldakse puhtast siblimise huvist. Proua president kulutas oma kallist tööaega kohtudes Herkeli ja Kaul Nurmiga! Milleks? Kellele etendatakse sellist pakasuuhat? Samas kui KE jättis oma arvamuse avalikult välja ütlemata. Kurat kui lepe on ilmselgelt Eesti rahvuslike huvide vastane, siis raisk ei mängita erakondlikke mänge ega etendata klassikalist demokraatiat. Aga kus sa sellega! Eesti mogrile on tema rahakirst tähtsam kui rahvuslik huvi.
Küsitakse et kuidas soomlased suutsid oma säilitada? Nad hoidsid kokku kui perse kõrbes. Kelle sakslase või prantslase ees eputab Kaljulaid kui kohtub mõttetute klounidega? Viljandis elavad mustlased. Kas Kaljulaid kutsub ka need audientsile? Ta kuulutas et otsus peab kõikidele sobima.???? Ei pea! Kurat valus vaadata sellist lollitamist! Eesti riigil pole isegi väärikust järel.

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Mis eided siin tönnivad? Kas tõesti olete nii julmad ja loete pihku tagudes Vahemerel hukkuvate rändurite laipu? Seda jama on vaja raamidesse sättida. Ükski neist rändajatest ei saa kodakondsust. Marokosse mittesõitmine ei võta Eestilt kohustust Compacti oma seadustes arvestada.

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Reform ütles lepingule poolt. Kas juba täna õhtul tuleb Jürgen L sulest jõuline avaldus, mille sisuks igikestev seismine eestlaste rahvuslike huvide eest ja kaitsel siit kuni Igavikuni välja?

Kes kihla tahab vedada? Mina ütlen et tuleb.

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Kellel elu ei ole siin, neile pakt sobib mugavuspaktiks, saabub ju uut energiat selle läbi... Eestis on vaja luua sisemise progressi ilminguid regionaalselt, et kohalik inimene veits kinnistuks või muidu tuleb pagulane, metslane, toore jõuga, sõidab üle. Kahjuks eestlane on juba suht hell ja geelküüntega, kelle ainus identiteet meelelahutus. Lühemaks kasvada on ikka raskem, kui pikemaks, vibalikuks.

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

18:48 mis lolli jura sa ajad?

 
At 19:04, Blogger Priit Pullerits said...

Raporteerin: saatsin Jürgen Ligile täna sellise kirja:
Hea koolivend Jürgen, soovin sulle jõudu ja meelekindlust võitlemaks selle jäleda leppe vastu, mida meile mõned ettenägemisvõimetud kaela tahavad määrida.

ma ei saa kirjavahetuse privaatsust arvestades siin avaldada, mida Ligi mulle vastas, küll saan aga kirjutada, mida mina talle omakorda vastasin:

Loodetavasti sa ise tead, kuidas kallutada seda [lepet] õiges suunas, kuigi minu jaoks on väga küsitav, et kui leppel on ju üldsõnastus olemas, siis kuidas saab Eesti selle leppe raames teha oma leppe, mis ei arvesta kõiki suure leppe punkte, vaid kus on arvestamiseks oma punktid. Kas see pole nagu see Tootsi maakera, mille sees pidi olema veel suurem maakera?

ma loodan, et koolivend ei pahanda, aga selguse huvides on siin hea ja kasulik, kui tema vastas omakorda mulle saab siin edastatud:

Lepe otse ei kohusta. Meie kohustame otse. Lepe hakkab kohustama, kui seda paljud riigid järgivad ja kui teda seadustesse kirjutatakse. Me hoolitseme, et ei kirjutataks midagi kontrollimatut ja püüame rahvusvahelist praktikat kujundada sihtriikide huvi järgi.

Ta taas mina:
Päris keeruline kombinatoorika. Oled kindel, et see on võimalik ja see kõik ei ole ainult rahva rahustamine ja soovmõtlemine?

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

Pullisitt ja hämamine. Kui lepe otse ei kohusta, siis miks on suured riigid järsu ei ütelnud?
See, et Eesti saab lepet oma huvide järgi õgvendada ei ole usutav. NSVL ajal sai ENSV rehepappi teha. Tänane tehnokraatlik uus maailm seda ei võimalda. Eestisugust vasallriiki käsutab Macron otse, ilma mingi lepinguta.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Või Ligi arvab et tema hakkab soolotsema? Kas prantsuse-tädi-saadiku hoiatus juba ununenud?

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Reformil tulevat sinna lisatingimustesse üks kaval punkt.

 
At 01:35, Anonymous Anonüümne arvamusliider said...

Keegi soovis siin põhjapanevat steitmenti kuulda. Järgnev ei tule küll põllumees Säinalt, kuid lugupidamistvääriva sõnavõtuga on tegemist ilmeksimata.

Tulge mõistusele, astuge samm tagasi!

PS. Siinkirjutaja pole Martin, isegi mitte EKRE valija, veel...

 
At 01:53, Anonymous Anonüümne said...

Kas proua Kaljulaid ei sooviks emigreeruda sellelt mõistmatute, aga oma kodumaad väga armastava rahvaga (v. a. 7% - sotside valijad) maalt?

No näiteks Marrakechi? Hea soe kliima ja hingesugulased ümberringi. Saab sõbralikust rändekavast ja kompaktidest vadrata nii et mõnujutt käib kuklast perseni ja tagasi!

 
At 08:16, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole enam vahet, kas Eestisse tuleb 200tuh pagulast või tuleb Jaapani vald, mõlemad on vastuvõetamatud. Jaapani vallas näiteks ei ole võimalik regionaalne progress ning isegi vesiniku tootmine.

 
At 08:51, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, 17:34, keda kotib kivilihv, kui meil tahetakse vastu võtta ja allkirjastada rändelepe, mis muudab kogu Eesti tuleviku mustaks? Kõige muuga kui rändeleppe vastu võitlemisega tegelemine on praegu Eesti rahvuslike huvide reetmine.

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Suusatamine pole rahvuslik huvi?

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Vene valitsejate tarkus ütleb, et kui asi on segane, siis on kasulik võtta samale asjale teine vaade. Teine ametlik vaade "non-legally binding" tuleb aga eestlastele tuntud ja vihatud ÜRU ametlikust vennasrahva keeles olevast dokumendist. Raketiväelane vast suudab nüüd oma sõnu süüa kui tõlgib omale lähedasemast keelest ära selle inglisekeelse teksti venekeelse vaste - "Настоящий Глобальный договор представляет собой не имеющий обязательной юридической силы рамочный документ о механизме сотрудничества, основу которого составляют обязательства, провозглашенные государствами-членами в Нью-Йоркской декларации о беженцах и мигрантах. "

Eesti keeli raamdokument, mida ei suutnud rahvale oma arvamuses selgitada ka Jõksi institutsioon. Pole vist vene keelt koolis õppinud. Oh lapsed lapsed, oma naabrite keelt võiks ikka õppida!

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Vene tõlgib kuidas tahab. Nende "tarkus" on ju jõud. Kui nina on kartul ja emal on lokid, siis nii on ja nii jääb.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

10:27 - eksid. See on ametlik juriidiline dokument. Uuema aja nagad ei tea mis jõudu omab ametlik dokument. Link 100% avalikult ametlikult kodulehelt selliste linkide abil järjekorras klikkides > http://www.un.org/ru/conf/migration/ > http://undocs.org/ru/A/CONF.231/3 > https://daccess-ods.un.org/access.nsf/GetFile?Open&DS=A/CONF.231/3&Lang=R&Type=DOC

Lihtsalt uskumatu kui palju jama suudab Eestis olev ajakirjandus avalikku ruumi paisata. Keegi ei viitsi algdokumentidega tegeleda ja üllitavad kommentaaride ja arvamuste pudru.

See mis toimub Eesti ajakirjanduses on 100% pure-ajupesu. Täiesti süüdimatu kamp.

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Seda arvab Jaapani vallavalitsus. Eks tõehetk on talvel, siis näeb, kas lumi tuleb maha või ei tule. Aga loomulikult peaks paktile ei, ütlema. Või sellega omalt poolt Igavikuni venitama.

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Täitsa Peee mis toimub! Mingi memm topitakse siseministriks! Kurat alles oli 2007 kui olime lähedal riigi pööramisele. Meil, eestlastel ei ole enda kaitsmise strateegilist oskust ega mõtlemist! Raisk siseminister ei ole sul koosoleku juhataja nagu mingi kultuuriminister. Siseminister on jõustruktuuride admin. Vabalt võib mingil põhjusel teine Pronksimäss tekkida ja meil on pukis sotsdemokraatlik jututädi! Kutsuge mõistus koju! Kui kunagi ilusatel aegadel pandi naised ohututes riikides kaitseministriteks siis see ei tähenda et tänases uues segaduses Eestisuguses tudisevas riigikeses kus teadmata kodakondsusega isikud orgunnivad luuramist, sõjamänge paintballi, peavad martial arts klubisid pistetakse jõu ametkondi kamandama naine!
Liitlased ju ka vaatavad ja vangutavad pead, kuidas Eestis pannakse elementaarse planeerimisega puusse.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

3 kuud valimisteni võib ka tädi vastu pidada. 2 kümnendit narvakatega kokkupuutumist annab piisava praktilise oskuspagasi selleks. 1 naispresident vastutab eestis suurema jama korra puhul niikuinii ja minister ei muuda siin miskit.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Võib ka kuus kuud vastu pidada, asi on põhimõttes. Piiririik, kus luuravad ida lääs ja arvata et ka araablased. Kas mehed otsa meil lõppenud?
Mida see narvakate tundmine annab? Tallinna venelased on midagi muud.
Eesti president on nukuroll. Juba THI ajal haagiti presidendi kohustusest lahti Kaitseväe juhataja sõja korral. President vastutab? Mida vastutas THI pronksimässu ajal ja pärast seda?

Niivõrd väikese inimressursiga riik nagu Eesti ei tohiks kasutada liigseid struktuure, see on raiskamine. Meil ei ole piisavalt maksumaksjaid demokraatia pidamiseks. Eestile sobiks täiesti rahvuslik diktatuur. Maksaks vähe ja rahvas oleks rahul.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Japsil on keegi perseprao kallal käinud vist.

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Mida oligi arvata. Reformikad rahvusnihilist Jürgeniga tagaotsas hüppavad SD kelgu peale. Vaadake hea maarahvas. Me läheme sama laua taha, sama lepingu külge kus on 90 miljoniline Egiptus, 202 miljoniline Pakistan, juba ammu multikultistunud föderaalsed prantsus ja britid. Meie eestlased võime olla väga nutikad pakiroboti insenerid ja pisielektroonika muukijad, kui mitte kunagi pole me võrdsed partnerid idamaise sotsiaalse kavaluse juures. Nendel rahvastel on aastatuhandete pikkused kogemused võõraste vastu füüsilisel ja psühholoogilisel sõjapidamisel. Meie uusajalugu on vaid pange astumised. Mis vastased olid Lavrovile ja venemaa ministeeriumitele poisikesed Paet ja Mihkelson piiriläbirääkimistel? Kui Moskva jutskedel on tegelik rahvusvaheliste läbirääkimiste kogemus, siis eestlased punnisid Vanatallinna ja suitsuvorsti diplomaatia põhjalt. Väga ebavõrdne vastasseis oli.
Poola 40 miljoniline rahvas tunnetab ohtu enda suhtes. Eestlased, selle asemel et poolakate selja taha peitu pugeda läheme meile rassivõõraste semiitide seltsi ja ootame et nemad meid seal võrdse partnerina võtaks! Kui loll võib olla eesti rahvas!
Kas täna juhitakse Tallinna, Eestit eesti rahva huvidest lähtuvalt? Ei, Eestit liputavad nagu koer saba Moskva semiidiärimeeste huvid.
Ei ole vahet mis kavalad nõksud me oma lepingusse sisse kirjutame, Eesti on juba praegu massiga üle joostud. Ning kaotanud psühholoogilise ja mentaalse sõja.
Kui tolkamid on eestlased näitab fakt et moodustatakse mingeid elurikkuse jms davate zit druzno sõpruskondi selle asemel et ühe rahvusliku erakonna taha koonduda.

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Oot-oot. 30% eestlastest on oma geenidelt hiinlastele lähemal kui naabrimehest eestlasele. Meil peaks seda idamaade kavalust geneetiliselt palju olema. Mis toimub, kas kõik on ennast lambiks lakkunud? Toimub tüüpiline sovjetiajast pärit hädaldamine. Alfad on maha löödud ja alles on jäänud hädakultuur. Siia on hädasti vaja kavalaid päid juurde.

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

ÜRO on rahvusriikide vaenulik ühendus. See pole mitte avalik saladus, vaid avalik info, mida on jaganud erinevad ÜRO ametnikud aastast aastasse ning ka antud raamistik on koostatud lähtudes põhimõttest, et ränne on kõigile kasulik! Selle pärast jäädakse leppest kõrvale, mitte ei minda sinna oma tingimusi esitama, mis on lootusetu üritus.

 
At 16:20, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 16:56 on esitanud nii jõulise ja argumenteeritud seisukohavõtu, et selle ees kahvatuvad nii Ossinovski kui kõik teised, kes rääkimise ja argumenteerimise eest palka saavad, sh proua president. Toore talendi ehe ilu, ütleks 16:56 väljaütlemise kohta. Eesti poliitikute taustal unikaalne ja imetlusväärne.

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Tänan, hr. Pullerits, kahjuks on asi tõsine, tegemist ei ole pelgalt rääkimise võistlusega ega imetlusväärsusega. Puhas kohaliku maatamehe mure.
Me oleme ära võetud ning ära lollitatud mitte jõu, vaid kavalusega. Mis oli Pronksiöö eesmärk? KE pukki upitada. Kiire vahelehõikena et KE on vene partei, kus ilusa kooriku pärast mõned eestikeelsed perenimed esindatud. Kes on täna pukis? KE. Kes on järgnevatel aastatel pukis? KE, sest neil on ühtne putinlaste ja kibestunud eestlaste mass hääletajaid. Mida teeks siin nutikas eestlane? Kui KE on 35000 hääletajat, siis isegi mitte väga nutikas eestlane orgunnib sellise liikumise, mis saab 37000 häält ja urgitseb alles seejärel edasi. Aga mida me näeme? Mingite totakate miniparteide pidevat juurde sünnitamist.
Kui mõnusat naeru pugistatakse Pika tänava mustade klaaside taga kui vanad eesti mehed, kel peaks olema kogemust ja rahvuslikku väärikust, moodustavad tõsise näoga mingeid vaba kodanik tüüpi taskuparteisid mida lõpuks hääletavad nad ise ja pereliikmed. Just sellest naeruväärsest paradoksist lähtudes ütlen et kõige pahemad eesti rahva vaenlased on Herkel Kaul Talvik Ligi... sest kellelt siis veel oodata eestlaste huvide eest seismist kui mitte vanadelt eesti meestelt?
Venestunud Ratasest, Eesmaast keskaritest ei ole seda oodata. Noored eestlased kes europunastesse parteidesse astunud Vakra Mikser Rumm Mihkelson ja nendesarnased on vaid rahvusvahelise karjääri peal väljas.

Meil korter põleb. Nii elu- kui magamistuba. Selle asemel et seda kustutada jookseme üleilmset rändekriisi abistama. Saavad need aafrika hädalised ka ilma Eesti abita hakkama. Eesti EI PEA seal saba liputama. Ometi ta teeb seda. See korteri põlemine on vaikne vene-eesti segakoolide sisseimbumine. Need on juba oma kongresse pidanud. Postimehes kenasti kirjas. Eestvedajad on vene õpsid, kel segased eestivene nimed kuid meelsus ja kodune keel kindlalt vene. KE püsib võimul nagu juurikas. Vene keel on Eestis kinni nagu juurikas. Eestlastest ametkond võitleb ÜROs 60miljoni somaallase huvide eest. Tuleb üks selline näljane siia ulu alla. Mis keelt ta siin õppima hakkab? Ta on küllalt nutikas et valida see suurem kohalik keel ja kui mõni rahvuslane vigiseb, siis kohalik advokaadinäss aitab tema asja Euroopa kohtusse kaevata. Koolivend Jürgenilt küsiti nende vene koolide asjas. Vastus oli ligilik vassimine ja keerutamine. Vaadake ise võrgust.

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Eesti on anomaalia, mida teoreetiliselt ei saaks olla. See on aga NSVL ja selle suurjärglase lammutamise vajaduse tõttu. Eesti eesmärk on viia idanaaber killustamisele. Selleks meid toetatakse. Selleks näitame trääsa itta. Meie toetajad ei kõhkle eesmärgi nimel sobival hetkel minema trääsa näitamisest kaugemale. Kodurahu huvides on KE piisavalt tasakaalukas jõud, et vältida jama. Selleks aga, et jama maailmast ei lõppeks on sõbrad eskaleerinud rändurite teemat. Kunagi promosid seda teemat sõbrad idast kiusliku lääne survestamiseks. No kes seda teab. Igatahes Trump tahab ehitada Berliini müüri, mille elusuuruses paneel seisab meenutuseks Toompea sissesõidu tee ääres. Ei aita meid siin parteivahetus. Partnerid läänest on meile teinud ju piisavalt ettepanekuid pagulaste kontsentratsiooni paiga sisseseadmiseks. Oleme mõnusalt suurte tuusade vahel. Parim mis teha saame on japsidele vanadekodu teenuse pakkumine rabade servades. See võimaldab meil muutuda uueks Šveitsiks. Jõukate Eestit armastavate japside tagumiku kasimine annab eestlastele tööd, leiba ja uhket sõltumatust. Seda aga ei taga parteid, vaid EASi toel ettevõtlikud eestlased.

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Kuradima targad vennad siia saamapeale kokku roninud. Padre peaks nad seit minema rehitsema.

 
At 22:10, Blogger Priit Pullerits said...

Juhtusin "Esimeses stuudios" nägema Ratase ja Kallase debatti. No ei näe mina mõlemasse võrdselt erapooletult suhtujana, kuidas Kallas kuidagigi valimistel Ratase vastu võiks saada. Taas jäi ta nõrgaks. Ratas oma lõpusõnavõtus rullis Kallasest jõuliselt ja rahulikult üle. See oli karm...

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Selles loos peab Tõnissoni taktikat kasutama ehk lihtsalt kodust ära minna kui Toots raha küsima tuleb.

Vaadake kod Ligi FB raamatusse. Mees seletab mis kõik sada parandust ja täpsustust viib Eesti sisse leppesse. Kust selline ülbe arvamus et suurte ninade poolt valmis kirjutatud, kaua küpsetatud leppesse saab Jürgen koos Kerstiga viimasel sekundil oma parandused teha? A la migratsioon ei ole inimõigus ja piirid peavad pidama? Sisuliselt arvab Jürgen et kui tema soovitab, siis leppe postulaadid kirjutatakse risti vastupidised?
Leppe autorid on ülerahvuseliste organisatsioonide raskekahurid ning siis tuleb kuskilt idaeuroopast väikeriigi president kes leppest oma versiooni dikteerib?
Lugupeetud kaasblogilised, mis toimub meie peades? Mina näen und. Kas teie ka?

 
At 10:14, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Mehed, mis toimub?!
Kas praeguses pingelises geopoliitilises olukorras paduliberastide diktatuuriihaluse püüdluste raamistikus on meil õigustust olla unised?

Ei, meil pole seda võimalust.
Mis näoga te vaatate oma valgele lapsele 15 aasta pärast otsa, kui armsat esiisade maad koloniseerivad pigid, kilid ja nõgid?
Tegudele, mehed!

Kas jälle peab Padre kõik ette nämmutama ja tegema?

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

Tundub et peab. Ei ole Padrele väärilist mantlipärijat kasvanud. Ehk Kaldveest tuleb, aga ta õige noor veel. Peab ennast tõestama.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Kus on alfaisad, lõvinaised ja teised patriootilise meelelaadiga spordirahvas? IF Roobert teeb üleskutse ja vastus on mõmm mõmm.

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Me oleme ootaval seisukohal. Kui Padre toetab IF Rooberti marssi, siis me võime veidi kaasa mõmiseda.

 
At 13:02, Blogger Priit Pullerits said...

Toetan küll.

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Asi pole enam presidendi isikus või erakondade vägikaikaveos. Postimehest Ülla Vähki kommentaari lugesite?

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Ei lugenud, valgustad ehk.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Ehk valgustab sirge seljaga Padre rahvahulki tagatoa juttudega ka sellest TÜ kaotusest endisele raamatukogu juhatajale. Töövaidluskomisjon otsustas et vallandamine oli ebaseaduslik ja põhjendamata.
Mis saab alusetu kaebuse esitanud metoo-tajast?

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Mida oleks vana juut Morgenstern sellise tülgastava enesepiitsutamise kohta, mida eesti rahvas enda peal harrastab, öelnud?

 
At 16:01, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, lugege seda! Targa inimese väärt jutt!
https://arvamus.postimees.ee/6459879/ajaloolane-kalle-kroon-kas-sisserandajatest-saavad-head-kristlased-voi-saavad-kristlastest-head-moslemid

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Eestis on kristlasi nii naeruväärne osa, et Krooni jutt lihtsalt ei päde. Tulgu need moslemid meie maausuliste ja mangikummardajatega kaikaid vedama ja vaatame, mis neist saab. Saavad seaduse karmuse ja vanglate lobiga tuttavaks. Said eestlased hakkama tundmatu sõduri kummardajatega, saavad nad hakkama Allahi kummardajatega. Ei tasu üle mõelda.

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Lapseke ei tabanud üldistust.
Muide ei saanud eestlased tundmatu sõduri kummardajatest jagu. Nende järgi muganduti järjekordselt nagu orjarahvale juba 800 aastat tavaks. Kui maarahvas siin väga isetsema hakkab kutsutakse neile märulipolitsei.
Allahi kummardajatel on nuga alati kasutusvalmis. See ei ole sul poja hooplevad venelased.
Isegi kui nad lähevad vanglasse, siis enne seda viilutatakse sul kõri piirkond.

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Kas 100 kommi tuleb täis?

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Ahsoo, Ansip on ka saamatu venelastega. Otsid äkki nööri? Natuke aega rabeled ja siis harjud nagu eestlastele kombeks. Ei tasu ikka näha tonti ainult varju jõllitamisega. Ei lase keegi siia rootslaste kombel moslemeid. Enne tõmbavad meie sõbrad läänest meil vaiba alt ja siis muigavad, et edasi võid liikuda vaibsl lennates kui moslemitele peavarju annad. Ja siis annamegi, ja harjume. Keegi ei taha esivanemate kombel kiviajas muldonnis elada. Kaasaegse mugavuse nimel talutakse ka mošeede öiseid sireene.

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Nagu ma aru saan, siis on siin moodustamisel võhmameeste odini-sõdalaste rakuke? Patrulli läheme suvel jalgratastel ja talvel suuskadel, pakume ühiskonnale turvalisust ja samal ajal teeme ka veidi trenni?

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

18:18 mis mõtet on asi naljaks keerata? Õigest piirkonnast pärit moslemi võitlejale on eesti võhmamees nagu hommikune võisai. Pistab pintslisse ja haigutab. Sa võid olla lausa triatlonimees kuid lapsest saati võitlejaks kasvatatud tüübi ees kangestud nagu rott mao ees. Ta raisk on kõhn ja kasvult pisike, aga lõhnab vere ja kättemaksu järele.

Või ühiskonnale turvalisust pakkuma, mõnusaid muinasjutuvendasid siia tekkinud.

 
At 09:45, Anonymous Preili Agnes said...

Kallid mehed, kas kumm juba enne hooaja algust nii tühi, et isegi visinat ei tule enam?
Ma olen teis pettunud...

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Ei, preili Agnes, nüüd alles läheb sõiduks. Nagu ütles Genka ehk Kõrvitsa mängitud tegelane, bändimees, "Klassikokkutuleku" esimese osa alguses. Mäletad? Mõistad, millest jutt?

 
At 09:55, Anonymous Preili Agnes said...

Ei mõista, mina ei vaata madalalaubalistele tehtud filme.
Mina vaatan näiteks "Panka".

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Preili Agnes on rehvide sõber siis.

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Kas Tartust kadunud Veiko on leitud? Mis tal juhtus? Kas võime ikka Eestis edasi elada pärast niisugust jama või peaks kolima Lätti? Süüdi on muidugi meri, lumi, kepid, suusad, munad ja kõik, kõik segab.

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Millest teie mõtlesite? Kas karistuseks jääb Tartu maraton tänavu kõigile vahele? Endal ju VIP elab Tartus, sõidab MTB-ga, aga mõtted on kloostri taga metsas, kus muuseas on mehed, mitte naised, aga mida mehed seal teevad, äkki seksivad? Ah? Siim ka seksib?

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Miks sulle õnnetu Veiko ette jäi? Järsku tunneks muret selle üle kuidas homme Eestis elada? Täna loeme kuidas saksas ja rootsis naisi vägistatakse. Kas meie veikod ja petsid oleme nii kõvad mehed et suudame endal sellise jama ära hoida? Kõik märgid näitavad et ei suuda.
Kelle käest me homme küsime sama mis 1940 et miks te 2018 talvel pauku ei teinud?

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Juhiksin tähelepanu, et meri on eriti süüdi, sest ta raisk julgeb liigutada.

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Kohutav millist lamba juttu ajab suust välja Aleksander Laane. Ei arvanud et see mees NII loll on.
https://m.postimees.ee/section/127/6460517
Kohe homsest hakkavad Eesti firmad aafrikas rohelist müüri ehitama ja india naisi koolitama. Kas Padre ei tahaks nii lennuka mõttega meest oma semude hulka integreerida?

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Semude hulka niisama, sooja jutuga ei saa.
Kui kaua hoiad keskmist kiirust 45km/h lõuna eesti kuppelmaastikul?

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu. Tõstja sai 2 aastat võistluskeeldu aga võrkpallur pääses näpuviibutamisega. http://sport.delfi.ee/news/vorkpall/eesti/eesti-vorkpallikoondise-temporundaja-andis-positiivse-dopinguproovi?id=84537957

"31. augustil võeti Rasmus Zarubinilt võistlusväliselt dopinguproov, mis osutus positiivseks, sisaldades tamoksifeeni. Sportlane taotles B-proovi avamist, mis kinnitas A-proovi tulemust. Sportlane ei osanud selgitada halva analüütilise leiu põhjust. Oletas, et tamoksifeeni võis olla toidulisandites.

Saksamaal asuva dopinguproove analüüsiva labori andmetel on tamoksifeen antiöstrogeen, mis võib tõsta testosterooni tootmist organismis ning seega suurendada lihasmassi. Lisaks kasutatakse seda ainet sageli anaboolsetest steiroididest tulenevate kõrvaltoimete vältimiseks."

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Keda kotib võrkpall? Cretu veidi kergitas eesti võrkpalli, aga see selline pereringi suvemäng, maailma skaalas nähtamatu.
Mida ütles suur Hemingway? On vaid kaks sporti - alpinism ja härjavõitlus. Padre semudena teame et ka maanteejalgratas ja klassikaline suusk on sport. Aga võrkpall? Naiste pepu võdistamine on ka rohkem sport kui võrkpall. Jääme siin blogis ikka tõsise spordi juurde, aitäh!

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Tahad Padre semu olla - näita oma tublidust härjavõitluse areenil või sõida Tartu Otepää 45km/h. Kolmandat võimalust ei ole. Ega tule.

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Kust lambist 45 tuleb? Miks mitte 47 või 48 või lausa 50? Padre tänab selle peale ja võid jälle temale sparringusse asuda.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Me kõik tahame Padre semud olla.

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Padre on mõnus mees ja loeb eksami sooritatuks ka 42 taseme meestel, aga allapoole ei saa enam lasta.

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Jutt peab ka semutsemiseks jooksma. See nädal ei saa 100 kommigi täis. Sellistega pole midagi semutseda. Ajaraisk.

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Saab ikka 100 täis kui tõsised, karvase rinna ja võimsa muskulatuuriga mehed eesti asja arutavad. Sihuksed härjavõitleja mentaliteediga semud kes punalimuskite mesijuttude peale haneks ei lähe.

 
At 19:48, Anonymous Vaid ühe nupuvajutuse abil valmiv kohv igale maitsele. said...

Täiuslik kohvinauding saab alguse olulisimast komponendist – kohvioast. Traditsiooniliselt käsitsi ja eriti säästlikult röstitud neli Lõuna-Ameerikast pärit araabika kohviuba moodustavad ideaalselt Miele kohviautomaatide jaoks kohandatud segu Black Edition No°1. See on Miele kohv, millel on õiglase kaubanduse märgis, ökosertifikaat ja ainulaadne aroom.

Selleks et kohvinauding oleks püsiv, on Miele kohviautomaatides kasutatav tehnoloogia hästi läbi mõeldud. Roostevabast terasest koonusveski jahvatab iga oa ühtlaselt ja eriti aroomisäästlikult. AromaticSystemi dünaamiline keedukamber segab kohvi ja vee optimaalselt, paisudes joogi valmistamise ajal. See on täiuslik koosmäng, mille tulemuseks on intensiivne aroom ja vähem mõruaineid.

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Mis pask see nüüd on?

 
At 20:53, Blogger Priit Pullerits said...

Nüüd läks kellelgi tõesti lappama. Järelikult tuleb uus postitus püsti panna!

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Mis lappama? Tegemist on ilmselge provokatsiooniga. Kõige parem arstirohi siin on pesapallikurikas ja üldrahvalik hukkamõist.
Kas tõesti pole siin karvase rinnaga mehi kes ugrimugri põliskombed maksma paneks? Isafiguurid Roobert ja Säinas? Vanameister Valdmaa? Kõik on pedekultuuri kiiluvees ennast siledaks raseerinud? Poleks uskunud sellist skenaariot juba aastal 2018 Euroeesti pinnal rahvussuitsiidi paradigmas.

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Ma lisan ka steitmendi, kui lubate. 100!

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Grafomaan - 10:21

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

10:21 on valus sitakott.

 

Postita kommentaar

<< Esileht