neljapäev, jaanuar 10, 2019

Pullerits: Miks jäid märkamata Šmigun-Vähi ja Höövelsoni avaldused?

Teinekord on mugav ebamugavaid tõsiasju lihtsalt ignoreerida. See ei ole minu stiil. Näiteks ei salga ma tõsiasja, et tosin päeva tagasi vigastada saanud vasak käsi on endiselt valus ega luba ilma seda teipimata korralikult suusatada. Teisipäeva õhtul proovisin klassikatehnikas ilma kätt toestamata sõita ning iga tõuge tekitas kerget valu, mistõttu ei saanud keppidega kvaliteetselt lükatagi. See aitas ka maha rahustada vähimagi alateadvusliku kihu osaleda laupäeva õhtul Otepää öömaratonil.

Kuid suures plaanis on see väike tõsiasi. Hoopis suuremad tõsiasjad on need, mis puudutavad suurt pilti. Ja suurt pilti näitas meile eelmisel aasta lõpu eel olümiavõitja Gerd Kanter, kes usutles «Pealtnägijas» kahekordset olümpiavõitjat Kristina Šmigun-Vähi ja endist sumomaadlejat Kaido Höövelsoni. Too oli poliitiline usutlus. Ja Eesti tulevikku määravad valimised on ju ukse ees.

Šmigun-Vähi ja Höövelson esindavad pealtnäha vastandlikke erakondi, vastavalt Reformierakonda ja Keskerakonda. Mistõttu oleks seal võinud loota näha-kuulda vastandlikke seisukohti. Aga seda seal palju ei juhtunud. Kõige kõnekamad olid nende vastused kahele küsimusele, mis tavaliselt tekitavad ajakirjanduses suurt vastukaja. Aga kuna nende vastused olid ebamugavad, siis on arusaadav, kui mõne arvates võis olla parem nende vastuseid ignoreerida.

Nägite toda saadet? Kas tuleb meelde, millest jutt?

Kanter küsis, kuidas nad suhtuvad kooseluseadusesse, kas pooldavad seda ja kas see tuleks rakendusaktidega vastu võtta. Mõlemad, nii Šmigun-Vähi kui Höövelson, vastasid pikemalt mõtlemata: «Ei.»

Kanter küsis, kuidas nad suhtuvad koostöösse rahvuskonservatiivse erakonnaga, kas nad välistavad selle. Šmigun-Vähi jäi vastusega n-ö kokutama. Oli selgelt arusaadav, et ta oleks tahtnud öelda, et ei välista. Sest kui ta välistaks, olnuks tal ju lihtne vastata «jah» - see on ju poliitiliselt soositud vastus. Kuid ta ei teinud seda. Nii jäigi ta ebalevalt kahe vahele, arvestades konjunktuuri, mis nõuab justkui, et pead välistama, kuid kuulates ilmselt oma sisehäält, mis ütles, et pigem siiski ei välistaks.

Baruto käitus sellele küsimusele vastates mehiselt ja otsekoheselt nagu ikka ning ütles keerutamata, et ei, tema ei välista.

Niisiis. Populaarse «Pealtnägija» erisaates (!) oli kolm kuulsat (!) ja edukat (!) inimest, kes rääkisid päevakajalistel (!) ja teravatel (!) teemadel, kellest kaks esitasid poliitika uustulnukatena oma seisukohti (!) ning sinna see kõik vaikselt jäigi (!), ei mingit vastukaja ega kajastust (!). Huvitav, miks? Lihtsalt küsin.

Muide, tänase Postimehe toimetuse arvamusküljel ei ignoreeri ma ebamugavat tõsiasja, mis juhtub siis, kui usaldada oma elu üle otsustamine väidetavalt targale tehnoloogiale. Olete hoiatatud!

Foto 1: Rootslanna Ebba Andersson Beitostöleni MK-etapil maas lamamas. Foto autor: imago/Bildbyran/Scanpix
Fotod 2-4: Kristina Šmigun-Vähi, Gerd Kanter ja Kaido Höövelson aasta sportlaste galal. Fotode autor: Konstantin Sednev, Postimees/Scanpix

41 Kommentaarid:

At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Milles seisnes nende öeldu uudsus?
Neid arvamused on mujalt tuhandeis kordi kostnud, pealegi ei sõltu nendest kolkmest veel tükk aega midagi.

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Mart Juur ja Peeter Oja tegid kunagi ühe väga hea laulu Varro Vooglaiust ja EKREst. Mis oleks, kui kuulaks seda lugu jälle? Ebamugav? No mis vabandus see on?

 
At 12:44, Anonymous Sotside toetaja said...

Te ei saanud asjast aru. Küsimus on selles, et kui mõni kuulsus oleks teinud avalduse, et nad TOETAVAD kooseluseadust ja VÄLISTAVAD koostöö EKREga, siis oleks peavalumeedia sellest treinud lugusid küll ja veel.

Kuna üüd oli kuulsuste sõnum selline, mis peavalumeediale ei sobinud, siis vaikiti need ka maha. Sest kui oleks sellest kirjutatud, oleks see pannud ju ka tavalisis inimesi mõtlema, et ahaa, kooseluseaduse vastu ei olegi ebapopulaarne olla ja EKRE on järelikult täitsa okei partei, kui kaks ässa sellega koos on valmis töötama.

Kuidas te küll seda ei mõista?!

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, meil on blogis antifa. 12:05 Mida teha?

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Mis mõttes KE ja REF vastandlikud on? Kelle vaatevinklist? Meie omast küll mitte. Kanter kui Refi kaanepoiss peab oma mainet küll oluliselt siluma.

Eesti inimene ei ole nii rumal et kuulsuste järgi oma atra seada.

 
At 14:09, Blogger Priit Pullerits said...

Täna Postimehes avaldatud Kanter Emori uuringu kõrval on avaldanud uuringu ka Turu-uuringute AS. Tulemused on erinevad. Kui Kantar Emor ütles, et Reform läks Keskist mööda (24 v 23), siis Turu-uuringute järgi on kindlalt esimene Kesk 26ga ning Reform on langenud jagama EKREga teist kohta, mõlema toetus 20 protsenti.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

See kõik on selleks, et kruvida pingeid ühiskonnas. Seleta nagu lapsele.

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits! See kanter emor saatke kukele, see on süvariigi tööriist. Tulge meie poole üle!

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Valimised on tsepuhaa. Savisaar on elus. Esineb julgelt. Järelikult omab olulist võimu. See on olulisem, kui igasugused uuringud ja 200-d kokku. Küsimus on, et kas ta tõuseb tuhast?

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Tõuseb tuhast ja kuidas veel. Eesti rahvas ja ühiskond on kriisis. Vaja on meest kes mõistab rahva soove ja tunge.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Mis neist teravatest teemadest pinnida? Šmigun hääletab rk saalis nagu Kaja ja Jürgen märku annavad.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Keegi ennustada julgeb palju hääli Kiku Toolikova ja Barutšik valimistel korjavad? Ei saa just öelda, et nad ülearu populaarsed rahva hulgas on...

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Las Padre ennustab. Tal on sidemed ja info jookseb talle sülle nagu magavale kassile.

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Netanyahu isiklik luuremeeskond saadab aegajalt Padrele inffi. Seejärel Ansip helistab ja palub ennast briifida.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Kas see tähendab et Pulleritsuga on kasulik sõber olla?

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

22:22 väga

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu jääb Priit hierarhias võrreldes Edgariga, kummaga tuleb suurem sõber olla? Viimaselt võiv tulla süsteemile selline litter, et Eesti raiub tema bareljeefi Lasnamäe kanali kiirtrammitee algusesse, nagu Rushmore kaljusse on raiutud ameeriklased. Vaevalt, et Priidule midagi samalaadset kunagi isegi mõtteharjutusena üritaks luua.

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

Ikka ikka. Edgar oli 1988 resistance'i juht. Priit on seda alates 2018. Teatepulk on edasi antud.

 
At 00:04, Anonymous Anonüümne said...

Vana hullu ilmaliidi nüüd Padrega võrdlema! Häbi teil olgu!

 
At 00:45, Anonymous Anonüümne said...

Mehed te võite siin huumorit rebida nagu ise heaks arvate, kuid pidage silmas et 3.3.19 on ukse ees. Käerauad hakkavad klõps ja klõps kinni kargama. Siis küsite endalt küll kas maksis positsiooniga meest narrida. Aga siis on hilja.

 
At 07:30, Blogger Priit Pullerits said...

3.3.19 saab olema nii mõnegi poliitjõu ja -oina mihklipäev. Uus aeg on juba alanud, vaid senises kinniolijad ei märka seda. Ja uus aeg on alanud tänu seni pumba juures olnute tegevusele. Nii ma ütlen. Pidage meeles.

 
At 08:20, Anonymous Anonüümne said...

Nii mõnigi korrumpeerunud mees pidi oma käe õigust kasutama.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Aga siinse blogi provokaatorid? Mis me nendega teeme?

 
At 10:20, Blogger Priit Pullerits said...

Lugege tänases Postimehes Lauri Vahtret - kohustuslik!

https://arvamus.postimees.ee/6496259/lauri-vahtre-pipart-silmakirjatsejate-keele-peale

 
At 10:45, Blogger Priit Pullerits said...

Veidi statistikat.

Lugesin tänase Postimehe arvamusküljel (lk 17) kokku, kui mitu korda on seal avaldatud kolmes artiklis nimetatud EKRE-t. Tulemus: 24 korda (7+4+13), sh korra artikli pealkirjas ja korra artikli väljavõttes.

Nagu näha, ei pea mõni erakond üldse pingutama, et pildil püsida ja teemasid dikteerida. Kõik teised teevad seda tema eest.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Selle ekretamise põhjuseks on asjaolu, et konjunktuursed erakonnad kardavad rahvast. Lõpuks on vastamisi süvariik, euroeesti oblast kontra rahvas.

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

Ekre või mitte ekre aga loodame et rahva ja riigi jaoks kriitilisel hetkel tuleb Pullerits oma meestega rahva poole üle. Teeb seda õiget schenkenbergi.

Muide ammu pole kuulda olnud doktor Piirimäest. Kas jälle välismaale pakku pugenud?

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Aeg võib uus olla aga uuel jõul pole vunki millega seda täita, seega tiksub laias laastus kõik vanaviisi peale 3.3.19 edasi, kahjuks.
Elu on meil selleks lihtsalt piisavalt hea.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Vanaviisi, aga uute lippude all. Valus, väga valus kuupäev saab olema 3.3.19

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

"Loomulikult olin tunnike enne trenni kõhu täis puginud ja jooksu ajal kepslesid kaks verivorsti kõhus paremalt vasakule ning andsid endast igal sammul märku." Lihtsalt orientiiriks seatud või juba hirmust, tegemist ikkagi oktoobrikuuga?

 
At 16:13, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei saa eelmisest kommentaarist aru, seepärast asjalikumast asjast.

Eile, neljapäeva õhtul soovisin teha tugevama klassikasõidu. Lasin Jaanus Kuntsil selleks suusadki ära määrida. Aga ei suutnud endast kätte saada teravust. Olgu, rada ei olnud ka õhtuks enam kõige parema kvaliteediga, kergelt läikis, mistõttu pidamine oli hell. Aga tegelik põhjus on ilmselt muus - õhtuses trennis.

Kas kell 18.40 on ikka mõistlik aeg keskmisest tugevama trenni tegemiseks?

Ega vist mitte. Pikk tööpäev on selja taga ning väljas on pimedus, need kumbki ei anna tiivustust.

Siit siis järeldus: tööinimesel on raske teha tööpäeva järel vastu õhtut kvaliteetset arendavat treeningut.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

2 nädalat esimese Estoloppetini ja 5 nädalat Suure Mõõduvõtuni.

Mis seisus on Pulleritsu rahvuslik jäse?
Kas Pullerits on võhmameestega neil päevil ühel joonel?

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Mis hulabaloo nüüd naiste võrkpalli ümner lahti läks! Tegid ajalugu! No mis ajalugu on tiitlivõistlusele pääsemine? Eesti naised ei ole spordis rahvusvahelisel tipptasemel. Ei individuaalis ega ammugi võistkonnana. Vehklemise epee on nišš ja juhus.
Kes midagi oli Kiku, kuid temal oli erakordne tahtmine saavutada, ehk sisukus. Väidan, et naiste maailma sport on tasemel, kuhu eesti naistel asja pole. Eriti veel meesnaiste areenile tulekul. Füüsist ei ole. Eesti laskesuusatajad on võrreldes konkurentidega töntsakad paksukesed. Võib ju aastaid sammu ja püssi sihtida, aga ei tule. Kaugele näha.

 
At 20:08, Blogger Priit Pullerits said...

Ai, täna oli raske. Värske tuisulumi kõval läikival pinnasel - no absull ei lipanud. Tempotrennist ei tulnud midagi välja, oli tuim ja nüristav kangutamine, 1:03 järel keerasin boksi. Aitas. Mõttetu.

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

Kas võib siit järeldada et hr.Pulleritsu südametunnistus on puhas. Mees kütab trenni teha ja ei tunne vähimatki muret et 3.3.19 pole enam mägede taga.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Naiste spordist. Kas mitte spordi asjapulgad ei tee endale häid töökohti? Naiste kahevõistlus on turul ja delfis juba õhutavad et Eesti ei tohi medaleid käest lasta. Eks ta põhjamaalaste nišialaks jääb ja hõreda konkurentsiga alaks, kus medali latt kõige madalam.
Naiste 2v jääb noorte ja juuniorite alaks. Täiskasvanud täie mõistusega naine ei lähe tornist alla hüppama.

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

17.02.2019 on oluline kuupäev võhmameestele.

 
At 22:46, Anonymous Võhmamees ja mitte kehvem vändamees said...

17.02.2019 is The Day, kus terad eralduvad sõkaldest, selgelt ja halastamatult, vastuvaidlematult ja tõlgendamisruumita, lõplikult - selleks aastaks.

 
At 09:04, Blogger Priit Pullerits said...

Selline kõmakas siis täna:

https://sport.postimees.ee/6496716/pullerits-paljastab-ma-tean-kust-saab-kasvuhormooni

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

Kas tegemist on sisuturundusega?

 
At 12:11, Anonymous MargusM said...

Oh, kus te nüüd, Priit kogub lihtsalt annetusi ameerika tripi jaoks..

 

Postita kommentaar

<< Esileht