kolmapäev, detsember 26, 2018

Pullerits: Vaadake, kust tuleb talveks tõusuramm ja laskumiskiirus!

Ümmargune tähis võetud: kümme suusatrenni sel talvel tehtud. Kokku 220 km. Keskmine trenn niisiis 22 km. Üldiselt on käinud põhja ladumine, ehkki vihkan seda väljendit. Põhja on juba 2003. aastast laotud, kokku viisteist aastat – kaua võib? Kvaliteedi poolelt olen jälginud tehnikat, selleks teinud näiteks klassikatrennides keppideta sõitu ja uisutrennides jälginud keha raskuse kandmist jalalt jalale. Ent õige kvaliteettöö algab eeldatavasti uuel aastal. Seniks püüan veel kilometraaži koguda, et keha suusatamisega harjutada. Hommikuti ärgates tunnen, et teatud kohad, mida terve aasta pole tundnud, annavad nüüd tugevasti rammestunult tunda. Siiski püüaks ka juba nüüd, vana aasta sees, mõned kiirendused teha, et organism mugavusse ei sumbuks.

Tegelikult sai osa põhja juba novembris laotud. Siin näete, kuidas tõusudel rammu ammutasin ja laskumistel kiirust kogusin – nüüd tuleb see kõik kasuks.

Tehke järele!

Foto: Suusatajad Šveitsis Gomsi orus. Foto autor: EPA/Scanpix

13 Kommentaarid:

At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Ja eesmärk on...

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Sellest tuleb suur võitlus. Kakssada tuhat tolbajoobi jääb lahinguväljale lamama.

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Äkki mingi ajakirjanduslik eksperiment, et palju on vaja rabada kuni tervis tuksis. Julgen öelda, et selleks ei pea üldse pingutama. Piisab ka kui riietus ei vasta juhuslikult raja ja ilmaoludele. No aga sihuke andmine, mini ringidel, selles eas, võtab sõnatuks. Vaadake noored, kui nii suudate mõnuga panna, siis võib ka teist ükskord tippajakirjanik saada.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Kombata piire, et kui palju õnnestub ennast veel treenimiseks kinni teipida-siduda?

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Ehh. Kus on piir? Kes seda teab. Elon tegi aga valmis triki, mis jätab pikaks ajaks suu pärani. 10 milliga valmis 1,1 miiline täisfunktsionaalne toimiv tunnel. Kujutage ette selline tunnel Otepää ja Elva vahele, 63 km ja lund täis. Kallis? Olgu aga Muhu ja Virtsu vahele? Ilma lumeta. Või miks mitte Tallinna ja Helsinki vahele. Kes arvutada ei viitsi, siis Saaremaa 1 realine tunnel maksab 40 milli (ainult) ja Helsinkisse 500 milli. Lisame tagasisõidu rea ka ja number läheb 2 korda suuremaks. Tõsi. Seal on aga. Tunnel on mõeldud elektritranspordile.

 
At 17:03, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 15:20, andmiseks läks täna. Sellest aga homme. Seni seedige seni tehtut.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits! Mida oli meile, vanadele pässidele, kes me tulest, veest, vangilaagrist ja mitmest riigikorrast läbi käinud, öelda Kelly Sildarul, Baiba Rubešal, SF startuppijatel ja paljudel teistel kekutajatel? Saame kõik aru, et palju mitte midagi. Puhas pinnapealne klätš.
Millal tuleb põhjalik intervjuu suure tartlase Vladimir Heerikuga? Vaat sellisel kangel mehel oleks meile midagi öelda, mida kõrva taha panna. ENSV aegsed Tartu saladused, maa-alused käigud, Luunja raketišahtid, spordimeeste kohtumine Joh Käbiniga enne Müncheni om mänge ja palju muud. Teiegi läheksite otsejoones ajalukku, sest oleksite ainus inimene planeedil Maa, kes Suurt Vollit küsitlenud. Kuidas jääb? Või jääb lähikümnendite sensitiivne histooria igavaseks kalevi alla varjule?

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

Igati nõus. Ega vist härra Heerik väiksema kogemusega ajakirjanikku aktsepeeriks ka. P Pullerits on mees kes võidelnud idas ja läänes, raketivägedes ja salaluures. Sellist meest võib usaldada suuresti.
Ei kujuta nagu ette et mõni Anžeelika delfist läheks hr.Heeriku jutule.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Jah tööd oleks küll. Tartukandi viimased 70 aastat ajalugu on täis müstikat ja õudu. Nii mõnigi poliitiline mõrv on jäänud lahendamata ja aetud ehituselt "kogemata" kukkunud telliskivi süüks. Ükski vikipeedia neist jubedustest meile ei kirjuta. Õnneks on veel elus mõni vana spordimees kes teeninud omakaitses ja vastupanus, miks ka mitte topeltagendina kgb-s. Need mehed teavad mida meie, noored sitakotid isegi ei aima.

 
At 21:36, Blogger Priit Pullerits said...

Palun lõpetage jama ajamine, naaske teemasse.

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Vana tegi täna jäärajal elu sõitu. Homme tuleb seletuskiri - elu pärast lendu. Saab olema selline deliiriumist väljatulnud pohmas jutt, kuidas selle hetke nimel tasus 10 päeva rabada trenni teha. Kahjuks pole selle mälestuseks ühtki kõvemat metallitükki järgi jäänud. Seega täidab see blogi tulevastele põlvedele metallplönni ülesannet.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

22:59
Oled sa ise ka elus miskit teinud peale mölisemise?

 
At 05:13, Blogger yanmaneee said...

cheap jordans
nike air max
christian louboutin
adidas tubular
michael kors factory outlet online
paul george shoes
moncler
air max 90
christian louboutin shoes
birkin bag

 

Postita kommentaar

<< Esileht