reede, detsember 14, 2018

Pullerits: Nüüd alles läheb kasvuhormooni tarbimiseks!

Neljal hommikul järjest suusaergomeetriga 5x2000 meetrit üheksanda raskuskäiguga ja keskmise kiirusega 2000 meetrit pisut alla kümne minuti, vahele ja kõige lõpuks erinevate jõumasinatega kümmekond kuni tosin seeriat õlavöötmele – kes seda tampi vastu peaks? Selge see, et pidevalt peab teip olema käepärast, kui kuskilt miskit logisema hakkab või rebeneb.

Sellise liigeseid koormava tambi vastu on rohtu vaja. Ja mis on taastumisel parim, kui meie Eesti suusaspordi vana hea tuntud abimees kasvuhormoon.

Nüüd on seda mul ka! Ja juba läkski võtmiseks. Eile õhtul võtsin ühe kapsli sisse, täna hommikul teise. Kokku oleks päevas vaja võtta kolm kapslit. Saab võetud. Aga mul on pulbrit ka!

Vastavad asjamehed ise võtsid minuga ühendust. Eile pärast tööpäeva lõppu sõitsin pimeduse kattevarjus rattaga Tartust veidi välja. Mulle olid antud juhised, kust ära keerata ja kuhu tulla. Kui olin objektile lähenenud, pidin helistama. Siis vaadati, nagu aru sain, akendest järele, et olen üksi, ja juhatati õige sissepääsu juurde. Sinna tuldi uksele vastu.

Hoones, nagu nägin, polnud kedagi teist. Valitses vaikus.

Algul tehti väike sissejuhatus, et millega tegu, kust see kõik saadud ning siis tõsteti suhkrutoosis kollakas pulber nina alla. Topsis oli valge plastlusikas. Et prooviksin. Esiotsa olin kõhklev. Ent meeste jutt oli asjalik ja tekitas usaldust. Nad seletasid, miks see asi on hea ja miks kahjusid ilmselt pole. Muidugi ütlesid nad otse, et WADAga võib probleeme tekkida, kui peaksin dopingukontrolli minema, ja tunnistasid, et ega nemad ei tea, kui palju seda pulbrit või noid kapsleid võtta võib, enne kui dopingukontroll positiivse vastuse annab, sest nemad ei ole arstid ega muud sellised teadjamehed.

Ent arvud, mida nad ekraanile kuvasid, olid muljetavaldavad. Nad näitasid, kuidas teatud toiduaines on kasvuhormooni vaid tühine osa, aga selles pulbris, mille nemad on saanud, oli kasvuhormooni vist sadu, kui mitte tuhandeid kordi rohkem. Ja lisasid, et nende pulbris pole ainult kasvuhormoonid (IGF-I, IGH-II, TGF-b, EGF jt), vaid ka immuunglobuliinid ehk antikehad, mis pidavat aitama võidelda igasuguste viiruste ja vastikute mikroobide vastu.

Mehed väitsid – ja see oli väga kõva argument –, et Soome endine suusaäss Juha Mieto olla neile vaimustunult öelnud, et kui tema põlvkonna Soome suusatajail oleks ka selliseid vahendeid saada olnud, oleks nad kõigile pika-pika puuga ära teinud.

Niisiis lõime pärast rohkem kui tunni aja pikkust kohtumist käed. Võtsin kaasa paki kapslite ja paki pulbriga ning andsin lubaduse, et uue aasta algul tulen nende juurde taas.

Foto 1: Mati Alaver ja Andrus Veerpalu 2011. aasta kevadel pressikonverentsil. Foto autor: AFP / Raigo Pajula / Scanpix 
Foto 2: kasvuhormooni sisalduse tuvastamine dopinguproovis. Foto autor: RIA Novosti / Scanpix
Foto 3: Hispaania politsei konfiskeeritud dopinguained 2013. aasta juunis. Foto autor: AFP / HO / Hispaania politsei / Scanpix
Foto 4: Pakid kasvuhormooni sisaldavate kapslite ja pulbriga. Foto autor: Priit Pullerits

27 Kommentaarid:

At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Miks ergomeeter 10 astme peal ei ole, miks just 9 aste?

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Kas blogis ei võiks olla hoiatust, et tegemist on sisuturunduse kampaaniaga? Noh, see mitte nagu nõue, vaid soovitus. Pole ju aprill. Praegu loed jutu läbi ja siis selgub, et rämedalt on haneks tõmmatud sisuturunduskampaaniaga. Saad aru? Tekib kohe reaktsioon, et pagana blogija! Meelitas blogikannet lugema ja siis selgub, et labane kauba presentatsioon, mida on maskeeritud olemuselt jube kahtlase põnevusjutuga.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

http://teadusjategu.ee/index.php/et/ternespiim-2/

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit on sotsiaalmeedia influencer!

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits. Kogukond tahab vastuseid kipitavatel teemadel. Vaid teie suudate massi rahustada. Autoriteet kohustab, rahvas ootab.

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Vastamata on küsimus mis oli TÜ teadlaste osa mängus? Bernatski nime teame ja on kergelt kirjeldatud tema rolli.

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

Tunda on ameerika retke järelmõjud. PP on eemaldunud eesti spordi- ja kodurahvast. Loodame et lähikuud sulatavad barjääri.

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Padre ei saa latti allapoole lasta.

 
At 18:03, Blogger Priit Pullerits said...

Ai värki, homme ilmub mult Postimehes lk 22 kolumn, mis lööb Eesti spordimaastikul nii mõnedki asjad uppi ja paneb oi kui paljud - nii funktsionärid kui lihtkodanikud - imestama, et tohoh tonti, mis siis see nüüd peab tähendama, kust nüüd selline pauk tuli.
Suur mäng ja veelgi suurem pööre on alanud. I did it!

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

Nii, roheline tuli on antud! Ma ei hakka mingi tühise hormooniga sirtsutama, kui juba siis juba- ega keegi ei tea, kust EPOt saada võiks?

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Kas veebis ka ilmub või ainult papris?

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Kas väikest vihjet ei saaks? Et mis ala, talve suve, või midagi üldisemat?

 
At 21:55, Blogger Priit Pullerits said...

Kannatage ära! Ei saa vihjet. Sest kogu blogi on nagunii suuri vihjeid täis.

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Mida kuradit teeb spordiradadelt tuntud Olavi Israel Gruz 200 erakonnas (ametlikult tuntud kui Eesti 200)?
Sama küsimus endise kõrgushüppaja Tarmo Valgepea kohta.
Anna teada, kas seal erakonnas, mis kasutab vankrilast provokatsioonina ega suuda sellist käitumist hulla mõista, leidub veel spordimehi! Siis teame, keda võistlustel eirata!
Gruz 200 nimekiri on siin:
https://ariregister.rik.ee/erakonnad/liikmete_nimekiri?id=&source=&lang=est&ark=80551335&qs=0

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

Jajah, kellegi meelest on ka "!" suur vihje tulevale maailmakorda muutvale sündmusele.

 
At 01:48, Anonymous Anonüümne said...

Andke meile Mati Karlovitš tagasi!

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Kas nüüd võib teema ja peategelased avalikustada?

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Mul on tunne et PP elab läbi raskeid aegu. Pressing nii vasakult kui paremalt, varjatud maskid, anonüümsed lõukoerad, kaigaste kodarasse pildumine igal hetkel ja palju muud.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Kes meist ei elaks läbi raskeid aegu? Aga PP seisab infosõja kaevikutes ja hoiab lippu kõrgel.

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Aga tõesti. Mida teeb O Israel selgelt eesti rahva huvidele vastalises parteis? Ootame vastust.
Rainer K.

 
At 17:42, Blogger Priit Pullerits said...

Suur ja oluline lugu:

https://sport.postimees.ee/6478035/pulleritsu-spordikolumn-andke-meile-mati-alaver-tagasi?_ga=2.54015983.617680248.1544797927-1866287756.1544169927

Täna suusatades 23,9 km 1:42.34ga.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Ega norralased lollid ole. Napsasime nendelt mitu medalit nina alt. Miks peaksid nad prof.Alaverile andestama? Ilusate silmade pärast? Kes on see julge ametnik, kes kinnitab Alaveri ametisse? Kes on see vapper ajakirjanik, kes pareerib norra ja rootsi meediast tuleva pasarahe?

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

See E200 nimekiri on lahe!

(Võimalik)Lugu elust enesest - tulevad kõrvuti vastu kaks erakonna antifašistist liiget kõrvuti (nr. 73 ja 72) ja hüüad tervituseks: "Heil Hartleb!"

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...


Teema kohta ka:
http://jooksusober.blogspot.com/2018/10/kasvuhormoonist-ja-taastumisest.html

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Kui keegi müüb suukaudu manustatavaid kasvuhormoone, siis on tegemist, kas ajast 10 aastat ees olevate geeniustega või lihtsalt petistega... või "geeniustega"

Erki

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea, et ternespiima häid omadusi osatakse ära kasutada. Lehmapiima kõige väärtuslikumat osa: albumiinid, globuliinid saadetakse praegu sigalasse.
1980 keskpaiku valmistati Võru juustutööstuses üle jäävast juustuvadakust membraantehnoloogia abil valgudropse NSVL spordiühingutele.

 
At 05:16, Blogger yanmaneee said...

yeezy boost
supreme hoodie
moncler coat
christian louboutin shoes
coach outlet
louboutin shoes
jordan sneakers
michael kors outlet online
curry 5
supreme clothing

 

Postita kommentaar

<< Esileht