kolmapäev, november 28, 2018

Pullerits: Aitab jamast! Tooge Mati Alaver tagasi!

Aitab jamast! Me tunneme, et väljas külmetab, me näeme, et lumi tahab tasapisi maha tulla – aga mida me jätkuvalt ei näe, need on ootuspärased tulemused Eesti suusatajatelt. Taas kohad 30ndast üksjagu tagapool. Ei ole ka selle hooaja algus millegipoolest erinev eelmistest, kuigi Postimehe sporditoimetuse uus pealik, endine laskesuusataja Martten Kaldvee (lootkem, et tal tekib aega ja tahtmist ka siin meid juhendamas ja harimas käia!) avaldab oma kommentaaris lootust, et «hooaeg alles algas ning paremad tulemused on loodetavasti ees».

Seda lootust oleme tundnud juba aastaid, aga täitunud need pole. Isegi mulluse hooaja MK-sarja avastardi teise kümne alguse kohtadele Marko Kilbilt ja Raido Ränkelilt järgnesid neilt ja teistelt ainult kehvemad tulemused.

Lühidalt: aitab jamast! Me oleme näinud, et kes iganes on proovinud Eesti suusatamist vedada, välja vedanud ta ei ole. Mistõttu tuleb püstitada järgmine loosung:

«Tooge Mati Alaver tagasi!»

Ma tean, et see loosung on nüüd suur jahmatus kümnetele, sadadele, võib-olla koguni tuhandetele, kes on aastate kestel käinud siin suusatamise kohta pindepunkte nõutamas. Aga mehed, aeg on edasi minna! See, mis kunagi oli, oli.

Arvan, et teenekas treener Alaver on niigi kaua, liigagi kaua pidanud varju hoidma. Arusaadav, ilmselt oleks enamik meid tema asemel käitunud samamoodi. Olgu pahatundest, et enamik on sulle vastu, või pettumusest, et enamik on selja pööranud. Aga see ei tähenda, et mees, kellel ju juriidiliselt ei ole mingit süüd, peaks jätkuvalt käituma nii, nagu peaks ta end tundma süüdlasena.

Jah, olen minagi Alaveri kohta kriitiliselt kirjutanud. Ma ei hakka siin kordama neid põhjusi, miks – need põhjused on mu kirjutistes selgelt välja toodud, midagi ei ole kuskile peidetud ega kustutatud. Aga kuulge, kui kaua võib?

Kui teil on moraalselt keeruline minuga nõustuda, siis soovitan lugeda Norra eluaegse suusaajakirjaniku Ernst Arve lühikest lugu selle kohta, kas on ikka õigustatav, et norrakad hakkasid pärast Vene suusataja Aleksandr Bolšunovi (fotol vasakul ja all paremal) edu Soomes MK-etapil venelastele nina peale hõõruma, et nende treener Juri Borodavko on endine n-ö dopingutreener. Norra ajakirjanik ütles, et ei ole õigustatav.

Kui kasutate tolle artikli raamistikku, saate ehk paremini aru, miks esitan siin suusa- ja spordiüldsusele üleskutse, et toodagu Alaver Eesti suusatamisesse tagasi.

See ei ole, muide, sugugi ainult retooriline üleskutse. Sest mis siin salata, eks me oleme viimasel aastal vaikselt, suurema kärata mõningaid mõtteid vahetanud, millest ma ei saa kuidagi teile teada anda, sest see rikuks rängalt suhtluse privaatsust ning hävitaks usaldust. Vähemasti mina olen seda vähest suhtlust võtnud paljutõotava märgina, et jääd on võimalik sulatada.

Samas, ma ei riku ühtegi reeglit, kui ütlen edasi seda, mida mul oli Alaverile öelda täna, sest need on ju ainult minu mõtted. Nimelt:

«Vaatan, et meie suusatajad ponnistavad ikka heal juhul 35.-45. koha kandis. Ühest küljest müts maha, et neil jätkub tahtmist ja motivatsiooni jätkata, kui tulemused paremaks ei lähe. Teisalt, kas ei peaks midagi uut proovima? Lühidalt, kas te ei ole mõelnud asi veel kord käsile võtta ja näidata, mis on võimalik? Tikun arvama, et ega sportlased ise ka suurt endasse usu, kui neil pole autoriteeti, kellele alt üles vaadata. Nagu oli eelmisel, nn kuldsel põlvkonnal. Nagu viitab Norra ajakirjanik Ernst Arve, siis aeg on edasi minna ja oli, mis oli.»

Niisiis, olen ukse paokile tõuganud. Nüüd oleneb meestest, kes juhivad Eesti suusatamist, kas neil jätkub julgust ja otsustavust see uks rohkem lahti teha... ja näha, et (parafraseerides ühte näitlejannat) teises toas ei olegi kolli.

Foto 1: Mati Alaver Pyeongchangi taliolümpial meeste 4x10 km teatesuusatamise ajal. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Mati Alaver ajamas möödunud suvel suusataja Kaarel Kasper Kõrge rahaasju. Foto autor: Dmitri Kotjuh, Järva Teataja / Scanpix
Foto 3: Vene suusataja Aleksandr Bolšunov Ruka MK-etapil 15 km sõidus. Foto autor: Newspix24/SIPA/Scanpix
Foto 4: Vene suusataja Aleksandr Bolšunov Ruka MK-etapil 15 km sõidus. Foto autor: AP/Scanpix

54 Kommentaarid:

At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

"Päevaleht" on avaldanud "Eesti 2018 Mõjukate" raames sporditegelaste tipu. Uskumatul komble ei ole seal Priit Pulleritsu nime. Ta väärib seda kaugelt rohkem kui näiteks keegi Tarvi Pürn (edetabeli 6.). Tõsiselt, ilma igasuguse irooniata.

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

TH-l oma blogi.

http://www.teamhaanja.ee/blogi/ruka-mk-eelohtu

 
At 16:32, Blogger Priit Pullerits said...

Eelmine: ära juhi tähelepanu ebaolulisele ja siin peamiselt kõrvale! No mis blogi too on? Seal ei saa isegi kommenteerida. Teiseks, meeste püssirohi sai otsa MK-etapi eelõhtuga. Pärast seda, kui võistlus läbi, siis, nagu näha, polnud neil millestki kirjutada. Ega tõesti olegi.

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

Eesti suusatamises pole oma bolšunovi, klääbut ja niskast samal põhjusel miks eesti jalgpall ja korvpall ei saa jalgu alla. Pole materjaliga priisata.
Okei, jalkas ja kossus on suureks miinuseks omapoistest peatreenerid. Võrkpall tegi hüppe tänu võõrale treenerile. Sportmängudes on suur osa psühholoogial. Aga põhiline sama. Pole materjali.

Tagasi suuskamise juurde. Põhjamaadel on meiega võrreldes väga suur valik. Kui tippudele veel kerget meditsiinilist teenindust teha, siis nende tasemele ei jõua me mingil juhul. Kas Alaveril on unikaalne metoodika varuks?

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Lugesime Postimehest Kaldvee jutukest. Oli seal midagi et lepime ära ja ajagu igaüks oma asja. Sisering taipas millest jutt, aga suurem publik?

Moodne suusatamine on kallis spordiala. Varustus, määrded, elusad määrdemehed, lumemaade hotellid, lennud. Kas maksumaksja peab kinni maksma? Kas leidub otsustav ametnik kes ütleb et teatud piirist on liiga kallis et saata teatevõistkond 16.koha järele?

Erasponsori enda asi kas ta rahuldub 60.kohaga ja maksab?

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Pilt 2 - Mati Karlovitšil on TH särk seljas, kas tema ei ole see, kes poistele treeningplaane teeb ja AS on lihtsalt treener.

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Alaver ärples eelmisel hooajal, et tema hoolealune Poltoranin on maailma parim klassika sõitja, kuna ta jõudis kõigil klassika MK etappidel poodiumile. Tänavu Ruka 15 km. klassikat ja 27. koht. Mis juhtus? Kehv tervis? Ebaõnnestunud määre? Pohmell? Mina küll julgen väita, et Alaver ja Veerpalu on selle vaieldamatult andeka mehe karjääri perse keeranud.

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Kui vana on Poltoranin? Kas poleks aeg juba Poltoranin junior Kasahstani steppidest leida ja võitjaks sepistada?

See aspekt, et kui meile sõbralikud roosti norra ajakirjanikud avastavad et Alaver Eesti koondise trenna, siis kirjutavad nad teatud võtmes lookese. Kas pole nii? Mis on meil vastu väita? Et tahame edasi minna ja Norras tehakse samamoodi? Ei sittagi. See mis lubatud Norrale ei ole lubatud Eestile. Eesti peab oma kohta teadma.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Alaver võib vabalt Venemaa juuniorite või naiste koondise treeneriks minna. Kui norjakad ütlema hakkavad siis tuleb Jelena V ja paneb neil suu lukku nii mis koliseb. Autoriteeti peab olema.
Kes astuks Eesti poolt Alaveri kaitseks välja? Ansip? Ossinovski? Paet? Pullerits? Kellel on autoriteeti ülbetele norra rõllidele krõks teha?

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Doktor Pulleritsul on autoriteeti piisavalt, kuid pole tema tase hakata norra krõllidega vaidlema.

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsul on andmeid, et Alaver on kämmbäkki tegemas?

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

Alaver alles eelmine aasta üritas kämmbäkki suusaliidu juhti kangutades. Ei läinud õnneks. Suur kombinaator on vanaks jäänud lihtsalt.

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan, et Alaver pole oma viimast sõna veel öelnud. Nagu ka Helme seenior tänases Tralla saates. Vana oli kõvas vormis, ei saanud noor mees temast jagu, lõpu eel andis alla ja lausa leebus.

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

Martten on Mati "poiss" ja tegemist ilmselgelt ülevalt poolt tulnud käsuga see artikkel valmis kirjutada. Ja käsuandja on niipalju kõrgel positsioonil, et ka Postimehe töötaja PP peab hakkama uut laulu laulma hakkama. :-)

 
At 07:17, Anonymous Anonüümne said...

Kui eeldused puuduvad, ei aita ükski alaver

 
At 07:18, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, mina tegutsen täiesti iseseisvalt ja blogi sisu keegi ülevalt ei mõjuta. See pole nende pädevuses!

 
At 09:06, Anonymous Anonüümne said...

Tralla on Paris kaks, piinlik oli eile saadet vaadata, vasakäärmuslaste rünnakut Helme suunal.

 
At 10:19, Anonymous Sotside fänn said...

Helme seenior oli eile supertasemel. Kui tulevad valimiseelsed debatid, siis ma ei näe küll, et Kaja Kallas või Jevgeni Ossinovski või Kristina Kallas temaga väidelda suudaks. Suudab ainult Jüri Ratas, keda aitab seejuures positsioon (peaminister) ja kõmisev madal hääl. Naisperel ja pehmo-Ženjal jääb üle teha ainult kordeballetti.

Mind hämmastas, kui kiiresti ja jõuliselt Helme reageeris Tralla pidevatele rünnakukatsetele ja kui hästi ning selgelt end kehtestas, kutsudes saatejuhti korrale, pannes ta vaikima ja ennast kuulama ning haarates sedasi ohjad kohati lausa enda kätte. (Kuigi Tralle püüdis oma muigvel näoga näidata, et räägi-räägi, oli see näide pigem saatejuhi ilmselgest erapoolikusest, mis rahvusringhäälingus on taunitav.) Seejuures ei olnud Helme seeniori vastuväited Trallale sugugi lahmivad, vaid väga täpselt üles ehitatud ja kompaktselt esitatud. Te ju nägite ise, et lõpuks sai noormehel laskemoon otsa või jõudis talle viimaks kohale, et seda matši ta ei võida ning edasist kähmlust edendades hakkab ta üha valusamalt sisse saama, misjärel debati viimases kolmandikus-neljandikus läks ta üle sõbralikule sparringule. Alguse bravuurist ei jäänud tuhkagi järele.

Väga õpetlik saade.

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

Mis me Trallast räägime. Tarandi kottimise koosolekul olid Helmed samuti kõva laksu all. Nii kui Mikser ilmus nende ette pedeliku naeratusega esitatud küsimusega, et kas need ongi EKRE valijad ja kas nasd teavad mida tahavad, vastas Helme, et sa Mikser ei saanud vist aru aga see ongi rahvas ja nad saatsid su perse. Vot see oli tase. Ainult, et sada EKRElast ei muuda valimiste käiku. Kindlasti lisavad nad hallile rutiinile väheke värvi. Valimised tulevad lõbusamad kui muidu.

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Miks oled Ratasest heal arvamusel? See seltsimees tegi juba väikese mõttetu erakondlasena väga eestlaste vaenulikke väljaütlemisi. Milleks meile selline peaminister, kes ei seisa oma rahva (eestlaste) poolel? Tegemist on puhta politikaaniga, tema kogu energia ja eesmärk on vaid pukis kügeleda.

Meil kui väikerahval ei ole vaja kõrgeid ametnikke (Kaljulaid Paet ja kõik need muud) kes töötavad meile võõraste huvide jaoks. Ratas on MoskvaBerliini ühishuvide mängukann, kes üritab maarahvale head nägu teha. Tema poolt ülihale vingerdamine oli see näitemäng erakonnajuhtide koosolekute pidamine. Kurat sa oled peaminister ja tee otsus Eesti rahva huvides mitte ei hakka juudivenelastega sobingut seebitama ise samal ajal oma rahvale tühje ümmargusi sõnu veeretades.

Võta või see rändeleping. Kes usub jürgenligilikku valet, et Eestil on nüüd lõpuks oma sõna kaasa rääkida maailma migratsioonis??? Suurt maailma juhivad juba mitmeid sajandeid teatud rahva usulised juhid. Mis autoriteet on selliste taatide silmis J Ligi või mõni teine, olgugi või brüsselisse trüginud eestlane? Puhas null! Sada null!

 
At 11:10, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, Jürgen Ligil on täiesti õigus, kui ta ütleb, et "Eestil on nüüd lõpuks oma sõna kaasa rääkida maailma migratsioonis". Loomulikult on! Kui ÜRO ja Brüssel saavad kokku ja otsustavad, et nüüd tuleb hakata migrante vastu võtma ja laiali jagama, siis saab ka Eesti koos teistega laua taga istuda ja võrdsena kaasa rääkida, et muidugi tuleb migrante vastu võtta ja laiali jagada. Me räägime teistega kaasa, nii et vähe pole - küll te näete, rsk!

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb silmas pidada, et ikka kehtib Suure peetri ja Väikese peetri diametraal. See võrdsena laua taga istumine on tv pildis rahvale näitamiseks. Kui kaamera kõrvale keeratakse võtab kintsukaapijarahvas oma positsiooni sisse.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Õnneks on Padre sama laua taga (samas raamistikus) rahva ja resistansi meestega. Loodame et ka Alaver ja Kaldvee on. Tõde tõuseb, vale vaob.

 
At 11:53, Blogger Priit Pullerits said...

Kuigi kõik poliitikud vahutavad ja vannuvad üksteise võidu, et massiimmigratsiooni ei tule ja nemad on selle vastu, valitseb küsimuses täielik ebaselgus. Kui nad räägivad massiimmigratsioonist, siis millest nad ikkagi räägivad? On see 1000, 5000, 10 000 või 30 000 migranti aastas? Kas nonde hulgas on nende nägemuses ka vastuvõetavad pagulased ja kõrgeltharitud kvoodipõhised spetsialistid? Seni kui erakonnad ei seleta selges arvude keeles, kust algab nende nägemuses massiimmigratsioon, on nende massiimmigratsioonivastane jutt puhas häma.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Numbrid pole olulised, numbreid saab alati õgvendada. Võib ju ütelda, et tehakse proportsionaalselt, saksa 30 000 ja eestisse 1000. Eesti on rohkem kui 30x väiksem. Järgmisel aastal määratakse Eestile juba 2000 migranti, mis Eestile massimigratsioon, ei ole suurtes riikides näha ega tunda.

Norra ütles, et osa GCM lepingupunkte on ohuks nende riiklikule suveräänsusele. Seda ütleb Norra, iseteadlike, rikaste ja ülbete trollide rahvusriik! Võõraste kamandatud, alandliku ja peksuga harjunud rahvaga Eesti rahvasaadik ütleb, et küll MEIE hakkama saame! Kui selline pole kuritegelik lollus, siis mis see on?

Tuleb arvestada, et seda massi eestlasi millele toetub reeturlik establishment ja nõrk rahvuslus, seda tegelikult ei ole.
Lähituleviku Eesti on see kui 10 neegrit peksab laiali hallipäiste rahvuslaste demonstratsiooni.
Meil võivad ju liitlased olla Venemaa edukaks ähvardamiseks, kuid siseturvalisusega peab ise hakkama saama. Kuidas? Pioneeripataljonid patrullivad välismaal. Jõustruktuure kamandavad salliva maailmavaatega tädikesed.
Ennustan, et Tallinna mägedesse tekivad omakaitse salgad, kuid need saavad olema venekeelsed. Jürgeni asemele valitakse Riigikokku mõni sõnakas venelane, kes lubab Eesti reeturitele korralikku kerepeksu.

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Erakonnad ei seleta arvude keeles...mis on nende nägemuses....

Tänaseks on selge, et meie erakondade programmid on kassi kusenire. Seda enam tuuleõhk on nende NÄGEMUS.
Vabaerakonna kloun Kaul võib ju ütelda mingi numbri. See ei koti ametnikke Tallinnas, seda enam ametnikke Brüsselis ja ÜROs.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Kui Eestil pole ülevaadet piiridel toimuvast,siis nii jääbki, et massiimmigratsioon juba toimub ja on pidev. Kui siseminister ei tea palju meil illegaale on, siis on ikka midagi täiesti mäda. Eesti ei kontrolli oma piire olukorras, kus illegaale on sadades tuhandetes kogu Euroopas. Peale selle ei ole Eestis selget rahvastikupoliitikat, riik ei tea kui palju ja kus inimesed tegelikult elavad, rahvastikuregistriandmed on ebaadekvaatsed.

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Loen ja olen pisut segaduses. Suuremal osal "meie inimestest" on hirm teist värvi kehapinnaga ning teist laadi mõtteviisiga, väärtussüsteemi ja religiooniga inimeste ees.
Alustama peaks pigem sellest otsast, et miks tuhanded inimesed Eestist on lahkunud või plaanivad seda.
Selles on palju kõvem (majandus)poliitiline pähkel pureda.

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Veel kõvem pähkel on, et meiei inimesed emigreeruvad maadesse, kus on valdavas ülekaalus linnatänavatel tumedanahalised. Kas eestlaste armastus mustade vastu on tõesti vaeste valgete armastusest tugevam? Mehed, eestlased surevad Eestis vaesusesse ja seetõttu põgenevad nagu rotid uppuvalt laevalt. Ei ole kahtlustki, et enne kui viimane kahjutundes kustutab tule, tuleb siin utiliseerida kõik rikkused ja mitte kinkida seda siia kolivatele mustadele.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas annad endale aru, et teist laadi väärtussüsteemiga inimesed... muudavad selle niigi salliva pasaaugu hoopis teistsuguseks süsteemiks?
Venelased on siin ja jäävad. Eesti on tänu neile kahestunud. Me peame alati arvestama nende väärtussüsteemi. Kas nemad meie oma arvestavad? Tallinna volikogus visati eesti lipp minema, pole kuulnud, et tagasi oleks toodud.
Näiteks ei vene ega saksa süsteemid, kui nad siin peremehetsesid, ei sallinud enda kõrval teisi väärtussüsteeme? Miks? Sest nad teadsid mis on mis.

See on kavalate ajupesijate mantra, justkui annaks erinevad väärtussüsteemid uue kvaliteedi. Ei anna. Eriti peab väikerahvas valvel olema, et mitte võõraste väärtushinnanguid sisse lasta. Me ei seedi seda ära.
Saksa lubas omale teise religiooni koju. Saksa on järgmine jugoslaavia.

Inimesed lasid siit jalga, kuna valitsus ei kaitsnud eestlast, vaid tegeleti teistsuguse väärtussüsteemiga inimeste poputamisega. Mis oli OSCE missioon Eestis? "Vähemusrahvas" venelaste kaitsmine. Vene propaganda ähvardas siin kaasmaalaste huvide eest. Siinseid koloniste kaitsti nii Berliinist kui Moskvast. Kes eestlast kaitses? Kas Ansipi valitsus kaitses eestlast?

Kui järgi anda, muudetakse Eesti sallivuse mustermaaks. Eesti rahva huvid surutakse kõige mustlaste ja moslemitega samale tasemele. Küll siis on vahva erinevaid väärtushinnanguid nautida ja poliitilistes läbirääkimistes arvestada!
Juba praegu vaatavad ärksamad venelased, et eestlased ei saa oma riigi ja väärtushinnangute kaitsmisega hakkama.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Lood on sitad, aga kui Padre ja kõvemad suusamehed on rahva poolel, siis mehed, paneme veel veidi vastu!

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

See peab nüüd küll mingi nali olema! Alaver? Et taas 8 aastat kuskil nurgas väriseda ja oodata uudiseid Šveitsist? Veider lähenemine. Häid treenreid on olemas, neile on vaja raha maksta, aga see on kindlasti kordades odavam ning ausam kui vana rada edasi käia. Vaja on inimest, kes ei tea siinsetest konnatiigi mängudest mitte kui midagi ning ei oma mingit seost siinsete aferistidega. Lihtne.

 
At 15:22, Blogger Priit Pullerits said...

Ei lähe nii, 15:07. Oli see keskmaatreener, vist Schmidt nimi, oli ka norrakas, mis ta nimi oligi, Kristiansen? - ei teadnud nad midagi meie konnatiigist, aga näe, tulemusi ikka ei tulnud. Seda esiteks. Teiseks, kui on häid treenereid, nagu väidate, siis kus on nende head õpilased? Ei ole neid. Küll aga on Mati Alaver, kes lisaks kõigele on ka hea manageerija, mees nagu orkester.

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on suusad alla saanud, kas Emajõe ääres lumemasinad käivad?

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

Kelk saatis kirja ja kutsus laulupeole.
Kas Pullerits ka kutse sai?

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Alguses vaatasin ning imestasin kui tarka juttu ikka PP oskab ajada ning suusaspordis on ta samuti esirinnas, kuid pärast tuli hoopis välja, et ta on Tartust.

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Me teame, kes on tegelik Mees Nagu Orkester. Täna Pariisis, homme Berliinis, ülehomme Santa Claritas. GGB, Hangman's Valley, Bucaneer's Trail, Turbo Mustang, Uptown Flaw, Grand Simulacrum.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Täna lisandus uus, pikk ja lohisev, saba ja sarvedeta heietus. Huvitav kui anda see anonüümselt keele ja kirjanduse õpetaja kätte? Vihjeks üleeestikuulus koolivend.

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

Priit jäi hiljaks oma üleskutsega...
kah Priit

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Mati A ütleb Postimehes et juht peab vastutuse võtma.

 
At 10:42, Blogger Priit Pullerits said...

Lp kah Priit, 09:10 - jäin hiljaks??

Palun vaadake kuupäevi: mina kirjutasin 28. novembril, Postimehe lugu Alaverist ilmus 30. novembril. Kahe päevaga panin ära. See on ju lausa kalendriga! Eks nad siit selle idee üles noppisidki, oletan.

 
At 10:43, Blogger Priit Pullerits said...

Ja veel: isegi pildi valis Postimees sama, mis mul oli. Kes siin ikkagi hiljaks jäi, ah?

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Nagu artiklist selgub, oli MA oma valiku teinud juba ammu enne 28.novembrit, ses mõttes hiljaks
kah Priit

 
At 11:04, Anonymous Sotside fänn said...

Ma arvan, et Postimehe loost tuleb pressinõukogu keiss. Alaver kritiseerib seal kolmel veerul Andreas Laanet. Lugesin hoole ja huviga, aga mida ma ei leidnud, need olid Laane vastulaused tema pihta tehtud kriitikale. Vaadakem siis ajakirjanduseetika koodeksit:

4.2.Konflikti sisaldava materjali puhul peab ajakirjanik ära kuulama kõik osapooled.

5.1. Kui kellegi kohta avaldatakse tõsiseid süüdistusi, tuleks talle võimaluse korral pakkuda kommentaari võimalust samas numbris või saates.

Mnjaa, siin on ikka karm ja tõsine möödapanek.

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Kas Padre on resistansi juht?

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Väga võimalik et on. Rasketel aegadel, pöördelistel aegadel peab rahva selja taga seisma juht, kes vastutust võtta ei karda.

 
At 12:40, Anonymous Mehine Risto said...

Kogume klikke.

https://sport.postimees.ee/6465990/alaver-laanest-juht-peaks-votma-vastutuse?utm_campaign=6465990&utm_medium=banner&utm_source=mail.ee

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole vaja klikke koguda. Vähemalt mitte siin.
Tõstatatud teema on asine eriti tänasel tunnil mil ühiskonda lõhestatakse ja eesti rahvas kardab. Vaja on juhti kes rahva sleppi võtab ja tormilainetest läbi veab.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Mati Alaver on selline vedajamees, aga üks mees temast parem on veel - see on Padre Pullerits.

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Täitsa nõus. Padre Pullerits on mees vedama ja tegema. Kellel on rohkem autoriteeti? Presidendil või peaministril või Kaitsejõudude ülemjuhatal? Õige vastus on Padre Pulleritsul.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui Padre arreteeritakse, siis on kogu resistanss käpuli?

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Sinu konstruktsioon ei päde. Kes julgeb Padret arreteerida? Võibolla Mossad, aga pigem siiski mitte. Seega, resistants jääb püsima.

Enne mõtle, siis küsi.

 
At 07:53, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas võiks see pealkiri ja sisu kõlada täpselt kolm kuud hiljem?

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne!

 

Postita kommentaar

<< Esileht