reede, november 23, 2018

Pullerits: Milliseid sportlikke õppetunde jagavad teile need, kes on valmis mind vahendajana usaldama?

Nagu paljud teisedki, kes täismeheeas rattasõiduga alustavad, tegi ka Tarmo Rei tüüpilise vea: temast sai kilomeetrite koguja. Lausa nii entusiastlik, et ta lükkas aasta viimaselgi päeval ratta välja, peaasi, et saaks kokku ümmarguse arvu kilomeetreid. Neid kogunes olenevalt aastast 13–14 tuhat.
Selge see, et kaua ei saanud selline enesepiitsutamine kesta. Ajapikku kuhjus väsimus. Värkus kadus. Ta sai aru, et kasu kilomeetrite tagaajamisest pole. «Harrastajale on oluline, et ta kuulaks oma keha ja annaks sellele puhkust,» lausub Rei (47), liha- ja toiduainetööstuse ettevõtte HKScan Estonia Baltikumi logistikajuht. «Kui keha ütleb, et ei taha trenni minna, ei ole vaja minna. Õige treenimine tähendab ka õiget puhkamist.»

Vaat nii algab ajakirja Ma Olen Jalgrattur värskeimas numbris mu endanimelises rubriigis «Pullerits tutvustab kõvasid harrastajaid» mu järjekordne lugu. Nagu ikka, saadab rubriigi päist ka sedapuhku uus pilt (vt vasakul). Kas teate, kus see on tehtud? Mis rada, mis nimega tõus?

Rei, mu loo kangelane, on ilmselt järjekordne näide harrastajast, kes on oma eesmärgid viimasel ajal ümber hinnanud. Kui varem jahtis ta häid tulemusi ja ihkas end teistega võrrelda, siis viimastel aastatel on ta pühendunud ennekõike hästi pikkadele ja rasketele sõitudele, nagu Haanja 150, kus on parimal korral tulnud kuuendaks, või 211 kilomeetri pikkune ja 7100 tõusumeetriga Salzkammerguti sõit Austria Alpides, kus tunamullu ei jõudnud 900-st startinust lõpuni ligi kolmandik. Rei jõudis: kolmteist ja pool tundi kestnud pingutus andis 132. koha.

Pikkade võistluste eelis, nagu Rei mulle oma vaatepunkti seletas, seisneb selles, et terad eralduvad hästi sõkaldest ning saab sõita palju omaette või väikses grupis. Pikkadel võistlustel ei luura neid ohte, mis enamikule jõukohastel distantsidel, eriti just maanteel, kus Rei tähelepanekuil võetakse sageli liiga arutuid riske. Selle tõttu on temagi mitut puhku kannatanud. Näiteks Tartu rattarallil on ta kukkunud lausa kolmel korral, ehkki alati suutnud siiski lõpuni sõita. Tõsi, mitte veretult. Kord pidi ta enda turgutamiseks heitma pärast finišit medpunktis isegi tilguti alla.

Kirjutan minagi homme Postimehe Arteris senisest sootuks teistmoodi rattasõidust, mis andis elamuse, mille sarnast Eestis ei leia kusagilt.

Ka lisaks avaldan, kes oli see imemees – tõepoolest imemees –, kelle Ford Mustang GT tuleva aasta mudeliga käisime hiljuti mööda Silicon Valley avenüüsid ja bulvareid furoori tekitamas ja pilke püüdmas. (Ei, see ei ole mee, kes on parempoolsel pildil vasakul! Vihje, ja enamgi veel, kellega tegu, leiate siit! Ja kui selle lõpuni vaatate, avastate sealt veel ühe üllatuse...)

 Aga millest räägib ajakirja Ma Olen Jalgrattur järjekordne, 15. number?

*Kaks Eesti rattaharrastajat Priit Salumäe ja Evgeni Nikolaevski võtsid Hispaanias Montserrati mäel ette Everestingu ja tegid selle ära. Kas teate, mis on Everesting?
*Kuidas Lauri Aus ja Raido Kodanipork tõid Barcelonas Eestile seni parimad olümpiamängude grupisõidu kohad.
*Rattamatka rubriigis võtab CityBike’i meeskond võtab vaatluse alla eesmärgid, ratta valiku ja seadistuse, sõiduasendi ja kogu varustuse.
*Oma ratta-aasta võtavad kokku Aksel Nõmmela, Martin Loo ja Greete Steinburg ning Cycling Tartu meeskond ka.
*Vana ratta rubriigis tuleb jutuks Riia jalgrattatehases 1958. aastal valmistatud naisteratas Riga-26.
*Punkti paneb Ivar Jurtšenko, kes küsib siimases veerus: kui inimene on juhm, siis mis sa teed?

Foto 1: Porine Tarmo Rei koos poja Karel Gustaviga pärast Rakke rattamaratoni lõpetamist 25. kohaga kolm aastat tagasi.. Foto Tarmo Rei erakogust
Foto 2: Priit Pullerits Treki rattaga mäest üles pressimas. Foto autor: Jaanus Laidvee
Foto 3: Cory Wallace Kanadast laskumas Nepalis Yak Attacki võistlustel 10. novembril. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 4: Ratturid ületamas Nepalis Yak Attacki võistlustel 11. novembril mägioja. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 5: Priit Pullerits vestlemas Silicon Valleys ServiceNow büroohoone viienda korruse rõdul Ain Indermittega. Foto autor: Sander Ilvest
Foto 6: Ajakirja Ma Olen Jalgrattur 15. number. Kaanepildi edastas Vahur Kalmre

83 Kommentaarid:

At 21:42, Anonymous Anonüümne said...

Postimees Spordis on klantsjutuke Alusalust. Tore kõik ja kiidame. Meeskiiruisutaja Marten Liiv on juba A grupi piirimail. Saskia Alusalu aga B grupi keskmik. Meile tehti selgeks et meeste tase spordis on kõvem ja konkurentsitihedam kui naistel. Ehk siis Marten on spordimeisterlikkuses pikalt Saskiast eespool. Ometi vahutab meedia Saskiast. Marten on unustuse klassis. Et kuidas kas räägime spordist Postimees Spordis või õngitseme klikke?

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Saskia on rahvuslik aare ja rohkem ei mölise mitte keegi!

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Ford Mustang... Mmmmmmmm.... Pilte paluks.

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...

Kui Paavst Eestis käis ta ütles et me kõik oleme Jesus Kristose lapsed. Ka peded ja teised patustajad, samuti jalgratturid.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Eriti armastab Jesos Kristos neid lapsi kes Mustangi autos juuksed tuules lehvimas kaaskodanikele trääsa näitavad.

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ainult Hesos Kristos, vaid me kõik armastame mustangiomanikke, sest need on reeglina tublid maksumaksjad ja kogukonna ühtsuse hoidjad.

 
At 13:23, Anonymous Ma ei ütle said...

Lugege, mis kirjas on. Tuttav kalamees ütles, et ta eelistab kalal käia meestega, sest naiste jaoks paat kõigub liialt ja neil võib süda pahaks minna. See on hooliv ja üsna mõistlik suhtumine.

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Paljud naised on kõvemad kalamehed kui mehed. Ma läheks iga kell naistega kalale. Mustangiga sõitma ja naistega kalale. Te mehed ei tea millest te ilma jääte. Küsige Padre käest.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

MK avaetapp on sõidetud. Mis mulje jäi?

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Mulje on täitsa tavaline. Mis tulema pidi, see tuli. Üle oma varju ei hüppa.
Suvel oli uudistes mõned lõuna-eesti rahvajooksud, millest suusakoondis osa võttis. Ainuke kes parimate seas oli Ränkel. Tõsi on, et kõvad suusatajad pole alati head jooksjad, kuid märk ikka, kui oled jooksus rahvaspordi keskmike seas, siis pole mõtet suusatamise mk-le minna. Pikk ja raske, suure kondiga suusataja ei saagi jooksus tipptulemust näidata, aga puhtalt aeroobse võimekuse pealt peaks ikka rahvajooksu kodumaiste amatööride esikümnes olema.

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Mingeid tulemusi võib siis loota, kui kohalikud külajooksud rahulikult kinni pannakse.
Enne pole mõtet nina piiritaha pista ja raha kulutada.
Vana Veerpalu hingab endiselt nooretel kuklasse.
No mida siin siis veel loota?

 
At 17:57, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, rattale ka valu annate või niisama imete käppa? Eile, laupäeval tegin võidukaga 1:30 ja täna Cube'i MTBga 1:55.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Jah, käppa imeme. Ei ole meist enam võitlejaid. Eesti spordi viimane triumff oli 1968 aasta NSVL meistritiitel võrkpallis. Hilisemast ajast on märkimisväärt vaid Erki kuld ja Müürsepa NBA. Aga see oli juba luigelaul ja hääbumine. Tõsi, sähvatus pilkases pimeduses oli 80 aastate eestimeelsete meeste staadionijooksu tase, kus riputi NSVL koondise piirimail. Kahjuks lõppes spordilembene nsvl enne otsa kui vormikõver kulda hakkas lubama.
Magistri tasemel spetsialiste on palju, kuid kuidas motiveerida poisid rahvusrekordeid ja olimpiamedaleid taevast alla tooma?

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Miinusega tuleb rattale puhkust anda ja mitte punnida.
Kehale ja vaimule tuleb avaheldus teiste aladega kasuks.

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

Mott hakkas edenema küll, kui sahistati et Pullerits saadab Ameerikast portsu puertoriiko tüdrukuid Eesti spordi altarile kiiruslike lihaskiudude osakaalu suurendamise eesmärgil. Millal tüdrukud saabuvad kui väga saladus ei ole?

 
At 22:15, Blogger Priit Pullerits said...

Oleneb rändekompakti heakskiitmisest.

 
At 07:53, Blogger Priit Pullerits said...

Aga ei tule vist Puerto Rico välejalgu, sest rahvale ei meeldi.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi tellimusel läbi viidud küsitlusest selgub, et 18-aastastest ja vanematest kodanikest pooldab 26% Eesti ühinemist ÜRO globaalse ränderaamistikuga. Küsitluse viis 20.-25. novembrini läbi Turu-uuringute AS.

Inimestele esitati 4-palli skaalal küsimus: “Kas Eesti peaks Teie arvates ühinema ÜRO globaalse ränderaamistikuga?” 26% vastanutest ütles “Jah” või “Pigem jah”, 56% ütles “Pigem ei” või “Ei” ning 18% “Ei oska öelda”. Seega leppe pooldajad on selges vähemuses ning leppe vastu kaldub üle poole valimisõiguslikest Eesti kodanikest.

 
At 08:09, Anonymous Mina olen Robert said...

Lahe. Nii pole valitsust vajagi. Küsitlusfirma lahendab probleemid. Kes sõidab Marokosse ei ütlema, kas telefonirobot või paneme valitsusjuhiks lihtsalt roboti.

 
At 08:57, Anonymous Anonüümne said...

Boss ikka teeme trenni ,mott on laes.Äratus 5:30.Põhimõtteliselt kohe üldfüüsiline treening.Kella 9ni.Kell 10 rattaga tööle 13km intervall.Kell 15 tagasi rattaga 13km -kerimine.Peale tund venitusi ja üldfüüsiline.kokku paar tundi.Ja nii igapäev.Plaanis 900 skalpi kevadel võtta.Mida külvad seda lõikad.

 
At 09:08, Blogger Priit Pullerits said...

Ohoo, võimas! Ärge üle pange.

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole võimalik üle panna kui asjad tasakaalus.8 tunnise tööpäevaga oli see pidev probleem.Pidev sundimine väsimuse foonil,see paraku ei vii edasi.

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Eks sellist juttu, et sportlikud eesmärgid tuleb ringi mängida ja kolitakse ülipikkade maade peale konkurentsivabalt iseendaga võitlema räägivad ikka need, kel vanus tuleb peale ning noortega enam võidu kihutada ei jaksa

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Ehh ajakirjanik, misasi see Haanja 150 on?

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake kuidas nüüd hakatakse rändelepet Ukraina sündmuste alla ära peitma. Ratas kutsus kokku julgeolekukomisjoni.
Kui Putin tahaks võiks ta Eesti nukuvabariigi rõngasse keerata pronksimäsu vol2 abil, ehk sisepoliitilist mäsu kasutades.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

15:06

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Nutikalt sehkendades võiks need trinidadi ja puertoriiko tüdrukud sisse smuugeldada väljaspool kvooti.
Kuulutada välja eri olukord. Rahvuslik katastroof tipp- ja tervisespordi sektoris. 1,4km suusatamises kaotus 12sek ja süveneb.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Kui juba, siis kuuba tüdrukuid tooge ka. Neil on samamoodi kiired lihase kiud, pikad jalad ja prink pepu. Küll õpivad suusatamise selgeks kui korralikult motiveerida.

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Tartu tüdrukuid ka.

 
At 17:33, Blogger Priit Pullerits said...

Veidi vox populit. Rongis, kui kuulan naiste juttu, valitsevad võitluslikud meeleolud, et nemad ei taha, et siia tulevad neegrid ja tööd ei tee ja ainult nõuavad. Toetuvad oma lastelt kuuldud Soome kogemustele ja oludele.

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Et kuuba ja puertoriiko preilisid siis ei tulegi? Bollocks.

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Läheb veel mõni sajand kui neegrist tööinimene saab,kui saab.Fakt on see neid ei saa karjana tööle panna.Üksi töötades aga murduvad .Loom on loom

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Asi on palju tõsisem.
Meil siin tehakse tsirkust. Milline krokodillipisarate valamine läks lahti Tarandi provokatsiooni peale. Olukord on nagu 1940 suvel. Kui tarandisugustele reeturitele täna mitte peksa anda, siis saavad meie lapsed, naised ja vanurid homme pagulastelt peksa. Ning mitte sõbralikku müksamist nagu vanale oinale osaks sai.

Lükkaks veel ümber napaka arvamuse et küll pagud siit soojema ja magusama Saksa poole rändavad. Uued seadused tehakse sellised et Eesti kvoodipagulased istuvad Eestis sunnismaisena esimesed 20aastat. Ega saksa loll ei ole et Eesti pagud endale võtab.

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Loodetavasti teil seal Tartu kandis pannakse resistance'i kokku? Mehed kogunevad? Jagude ülemad määratakse? Kutsungid täpsustatakse? Ameerikast abi kutsusite?
Ilma naljata, lõuna-eesti sitakotid, Eesti saatus on teie käes. Meie, põhja-vojevoodkonna rotid siin loodame tei peale.

 
At 23:34, Anonymous MargusM said...

no pole eriti asjalikkust siin.. piinlik : )
ise küll ei julgeks Eesti saatust anda mehele kes murdelistel hetkedel hoopis ameerikas autode peale märgamas käib.. klikivideot ma ei vaadanud.

Lisaks Soomele on sama seis ka Rootsis kus pagulastele renditud hotellid tuleb peale nende edasi suunamist remonti saata, sest puha peldik neist järgi jäänud- kuid hotelliomanikud mõmisevad rahulolevalt, sest ka suure osa remondist maksab riik kinni (täpsemalt ei mäleta),topeltkasu missugune, rikas riik neil!

compacti osas oli Kuku keskpäevatund jälle sisukas, tasub kuulata:
http://podcast.kuku.postimees.ee/saated/keskpaevatund/

..ja sealt sidus hästi ka mõte sellest palju raha "migreenijate" süsteemi maetakse versus palju sellest kasu tulemas.. sellest ei taha keegi rääkida?
Sarnasel tulususe teemal oli hiljuti hea näitlik kirjutis ka Kristjan Pordilt:
https://novaator.err.ee/877126/hiidtehastel-ja-nigeeria-kirjapettustel-voib-olla-mondagi-uhist

Hääd puremist ja püsige ikka soones, Tähtere ovaalil pannakse paaristõugetes nii mis mühin ; )

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

Ärge pabistage. Soomuse tegemise vennaskond riisub koore pagulaste teemalt. Kuna neil mujal soomust teha ei lasta, siis peavad nad siin jätkusuutlikud olema, muidu tuleb omavahel karvupidi sehkendamist kassiarmastajast vanaga. Pagulaste teema on siin aktuaalne olnud kogu iseseisvuse aja ja on külmutatuna sama kaua vähemalt veel. Tsaari ajal anti kah kohalikele 5 põlve kosumiseks, et optimism ei sureks. Sama nüüd. Siinseid põlisasukaid on palju kotitud ja seda mõistetakse. On veel üks aga. Kohalik geenipaabel ajab sõprade ila tilkuma. Selle parima utiliseerimisvõimalusega ei suudeta veel hakkama saada. Küll aga tuleb ka see aeg. Aga ükskord algab aega, kus kõik pirrud kahel otsal lausa löövad lõkendama. Lausa tuleleeki lõikab, käte kalju kammitsasta. Küll siis Kalev jõuab koju oma lastel õnne tooma, Eesti põlve uueks looma.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Koolivend Jürgen näitas kuivõrd isamaaline ja eestimeelne mees ta on. Elasime kaasa.

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

10.00

 
At 10:55, Blogger Priit Pullerits said...

kas teie usute, et kui läheb ränderaamistiku juurutamiseks, siis saab Eesti öelda, et meie seda täies mahus ei juuruta, sest meil on sellele lisatud riigikogu deklaratsioon ja seetõttu mõned punktid meie puhul ei kehti? Või naerdakse Eesti selline enda arust nutikas vingerdamine lihtsalt välja?

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Palju PM-le selle agenda eest makstakse? Kas tõesti on elu Eestis nii korras, et ajakirjandusel pole peale näppude jalgevahel liigutamise muud enam teha.

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Need haledad deklaratsioonid on vaid siseriiklikuks rahva lollitamiseks mõeldud häma. Kuivõrd eesti juhtkond on 100% brüsseli konksu otsas siplev ussike näitab riukalik jokk slaalom leppe läbisurumisel.
Kus on see deklaratsiooni tekst? Ei ole seda. Kogu "eesti eri" piirdus ühe spordimehe udutamisega a la "migratsioon pole inimõigus".

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Palju PM-le selle agenda eest makstakse?

Vaata eilset PM juhtkirja. Nii viletsat, primitiivset ja läbinähtavat petmist ei kirjutatud ka nõuka ajal. Rändeleppe VASTU hääletamine oleks juhtkirja kohaselt olnud Eesti müümine Kremli rüppe???

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake FB leht Hanno Puskar. Mees kirjutab ja viitab originaal dokumentidele.
Liitunud riigid ei saa teha mingit isetegevust. Eriti pisku Eesti. Tegemist pole enam osa inimeste Siberisse küüditamisega vaid siber tuuakse siia kohale.

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, lumi tuli maha, minge parem paaris tõukeid tegema!

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Enne suusatama minemist viskasin pilgu ka äriilma. Keegi Tom on 16 aastat aega veetnud papi leotamisega ja uurinud ja puurinud kuidas Buratino kombel raha kasvatada. Nüüd siis tõi ta välja selle hobi karmi tõe. Selle aja jooksul on ta selle aju nikastamisega teeninud puhtalt 50€ nädalas, vägev! Tervelt 10€ tööpäevas. Siinkohal on paslik küsida, et palju PM tasub päevas meie blogipidajale. Tahaks kangesti natuke rahakotis sorida ja võrrelda. Kumb jääb tulususe poolelt peale, kas kapitali kasvatamine või vaimu närimine? No ega siinset blogi ju ainult lugejate ilusate sõnade pärast ei peeta. Seda juttu võib rääkida kas EKRE koosolekul või riigikogus.

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Mida arvab kohalik löögiträäsa grupeering Ukrainlastele Wambola appi saatmisest? Eesti ju kah mereriik. Eesti peab alati olema esimene kes sõprade palvele jah sõna ütleb.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Võite kasvõi Türapea appi saata, kasu sellest pole. Eesti rahvas on tühjaks imetud.

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Eesti upub ise. Sellises olukorras isegi vaid diplomaatiliste käikude tegemine on sauna taga pissimine. Ukraina rahvusliku rikkuse jagavad omavahel maailma suured. Eestil pole sinna vähimatki asja. Raha või relvade saatmine sinna? Kellele?
Piiride puutumatust argumendiks tuua?

Kui kuskil kaugel oleks SuurEesti kes tahaks EV rahvale appi tulla. Kuidas seda teha? Valitsus ja RK pole ju rahva poolel. Täna ei maksa uneleda ei ukraina ega eesti rahva aitamisest/päästmisest. Riik ja rahvas ei kattu. Saavutatud on olukord mida kirjeldas ST protokoll.

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

PP küsib küsimusi. Aga teie enda asjatundlik arvamus? Kus see on?

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Arvamus on, et PP teenib selle blogiga rohkem kui Tom oma investeeringutelt. Vaim võidab väe.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Mõni ime et kostariika tüdrukud ei julge Eestisse noori sprintereid sünnitama tulla. Ekre röövlid hirmutavad nad soolasambaks.

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

PP ja tema ustavate kaasajooksikute kärerahvuslik retoorika võtab ka mul hirmuhigi aegajalt pinnale. Pole ime et trinidadi väledad tüdrukud tõrguvad tulema. Aga kust nad teavad mida suusablogis debateeritakse?

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Kui Luunjakandis mehed resistansi rakukese loovad, kas võime kindlad olla et neid nutikalt ära ei reedeta? Kas Padre võib kinnitada et tema staabist ei tilgu sensitiivset infot?

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

13:45
Kes imes Eesti rahva tühjaks?

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, otsustage ükskord ära, kust te neid välejalgseid tüdrukuid tahate, kas trinidadist või puertoriikost või kostariikast või kuubalt. Need on, jah, kõik ühtemoodi väikse algustähe riigid. Nagu euroopa mehed on väikse n-ga mehed.

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Ekre imes.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Pole vahet, kust need tüdrukud tulevad. Oluline on, mis neist edasi saab.

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Algne leping oli puertoriiko tüdrukutega. Info aga levis Kariibi vabariigi basseinis kiiresti. Teised tahtsid ka. Aga küsige Padre käest. Tema seal San Frantsiskos sehkendas. Pildid ka olemas.
Isiklikult soovitan kuuba tüdrukuid. Võimsad reied. Hea ka vabatehnikat sõita, mitte ainult klassikat.

 
At 19:31, Anonymous Hurmur Herbert said...

Mehed, asi on iseenesest väga lihtne, vahet pole, kust tüdrukud tulevad, peaasi et on ilusad, hakkajad ja tragid ning eksperimenteerimisraamistik ei tohiks neile olla ka võõras mitte.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Ainult higi? Siin käib pingutamine, et väike n oleks märg ja tekiks vastupandamatu tung kontrollida üle riiklikud teabekanalid, mis kinnitaksid, et kord on endine. Järgmine kord mõtled aga mitu korda, et kas julged siia valgustatud paika piiluda. On oht, et see imeb endasse. Ei hakka lugema nimesid, mis on siit ära imetud (nt harku karvajalg). Kes ja miks imeb, ei tea. Siia jäävad järgi kõige tugevama staminaga alustalad. Need keda ei võta ükski jõud.

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

20:11 tõsine situatsiooni analüüs, aga mis ümbernurga vihjamine siin toimub?

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

20:11

 
At 22:17, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, juba mitmes kord jätate kommentaariks ainult kellaaja. See on risustamine! Nii odavaid klikke pole vaja. Kui sõna võtate, olgu sisu ka.

Mis on Herberti viidatud eksperimenteerimisraamistik? Meil oli ränderaamistik...

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, siin ongi rebaselõks peidus. Trooja hoorss. Koos ränderaamistikuga saime ka teised raamistikud kauba peale - peturaamistiku, kitumisraamistiku, lollimängimisraamistiku, ekreonsüüdiraamistiku, imemisraamistiku, jürgenligitahtishääletada-agaseedereilasknudhääletadaraamistiku. Selline tore preesnevipakike enne peatset jõuluraamistikku.

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Resistansi mehed tahtsivad teada kas Padre on rahvaga samal pool parrikaadi? Ehk raamistikku? Muidu pole mõtet metsa minna. Talv on ka peale tulemas. Hingeõhuga vindiluku soojendamine ei ole väga mõnus töö. Keele võib kinni kleepida kogemata. Talv on ka peale tulemas.

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

Jaa. Mehed, olge oma soovidega ettevaatlikud. Muidu peame avama pandooraraamistiku. Praegu on ju tegelikult mõnus. Pärast avamist aga...

 
At 10:02, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 22:53, olen samal poolel rahvaga - vt mu kommentaar kl 07:53, olen seal mainitud 56 protsendi seas. Teil ei maksa minus kahelda. mehed.

 
At 12:10, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Raamistik võib mõnel juhul olla kasulik riistapuu, eriti sel juhul kui on tarvis näiteks maal toanurka riputada või aknaklaas seina sisse paigutada. Maali ilma sobiva raamistikuta mina seina peale ei paneks, nii on lugu ka aknaklaasiga - ikka esmalt raam ümber ja alles siis seina. Kuid muudel juhtudel tuleb mõelda raamist välja ja mitte takerduda puisesse juriidikasse ning kaaluda kasu ja sündida võivat kahju. Ja ei sünni sest raamistikust miskit kasu ega tõuse kahju. Pigem on ta üks tühi ja tarbetu jutuvada, mis vaid armsa ilmarahva hulgas palju segadust külvanud on. Asjalikum inimene läheb hoopis sahvrisse võtab sealt naeri ning sööb selle lõunasöögiks ära. Kuid mis sa siin sööd, kui ilmarahvas akna taga kisab.

Meeled kuumakskütnud ränderaamistik on siinseski õpetatud inimeste koosmõtlemise kohas kirelõkked süüdanud. Mis me siis veel räägime muudest ja vähema akadeemilise õhuga paikadest. Kisa on tõusnud taevani ja juba küsitakse teineteiselt nõudliku häälega aru - oled sa meiega või oled sa valel poolel. Nii on asjad sealmaal, et juba lugupeetud PP on sunnitud meile truudust vanduma ja tõestama oma lojaalust. Käes on päevad, kus nalja enam ei mõisteta, meest näod on tõsised ja iga sõna on must kui tökat ning hääled kõlavad kui tõrrepõhjast. Vaid siin blogis on veel säilinud viimased tervemõistuse raasukesed.

Ei meeldi mulle püüne peale ronivad mikrofonikisavad euroklounid ega jalaga tagumikku andvad tegelinskid ja just neile klounidele ja kraaklejatele oleks üht korralikku raamistikku vaja, mis nad meeleparanduse raskele teele suunaks. Kakskümmend ja viis vitsahoopi ning kolmkümmend ja viis meieisapalvet oleks neile asjakohane raamistik. Ehk siis tuleb mõistus pähe. Kui kõigest sellest veel väheks jääb tuleb tulla siinsesse blogisse ja lugeda otsast peale veelkord kõik blogipostitused koos kommentaaridega läbi. Siis sünnib teadmine, et kuis maailm korraldatud on ning miks päeval päike ja öösel kuu paistab. Meeled rahunevad maha ning saabub õnnis jõulurahu.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Katastroofiline on siinkohal asjaolu, et meedia, avalikkus ja rahvas räägib Tarandist, samas kui Baaside lepingu vol2 POOLT hääletanud Riigikogust, ehk rahva REETMISEST aastal 2018 ei räägi enam keegi!!
Tarandi lollimäng oli deepstate'i ettekavatsetud taktikaline käik, see ei olnud juhuslik etteaste!

Kui 1940 oli infopimedus, ehk keegi kuskil ei seletanud, millega tegu, siis mis nüüd viga kui igal matsil raadio ja internet taskus?

 
At 12:43, Blogger Priit Pullerits said...

Tarand sai jalaga tagumikku - so what? Ise läks seda norima. Aga keegi ei räägi sellest, et Valgamaal andis 17-aastane tatt pereisale, kes talle suitsu ei andnud, sellise kolaka, et pereisa suri - see, et Eestimaal võid suvalise käest lihtsalt surma saada, see ei eruta peaaegu kedagi, selle kohta ei tehta avaldusi. Mille poolest on too pereisa, kes ei läinud kedagi provotseerima, vähem väärtuslik kui Tarand, ah?

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Kes tuleb alati puhtalt välja? Sõber Jürgen. Tegi Tarandi suunas sõbraliku ata ata ja rahvas kommib et tubli Jürgen, oled sõnakas mees ja mis peaasi, rahva poolel!
Aga mina küsin, et kes jooksis peldikusse peitu, kui otsustamisel oli eesti rahva saatus? Või oli jälle ekre süüdi?

Kas Padre meid vähe õpetanud on? Väikest asja oleme kõvad urgitsema, Suurt Pilti aga ei näe!

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Pereisa ju ise läks seda norima. Andnud suitsu, istund kodus või olnud alandlik poleks midagi juhtunud. Kui pereisa ei meeldi või Tarand ei meeldi tuleb rusikat käiku lasta. Kas nii?

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

17 on igati teovõimeline ja vastutav iga. Koolipapad on seda suitsunorijat veidralt kasvatanud. See ju Valgamaa. Piiriülene äri on seal norm. Riiki paistab nende jaoks liiga vähe. Tegemist ju ääremaaga. Tõsieestlase jaoks on see samasugune paik mis Stalini ajal Siber. Seal ongi karmid reeglid. Vaatad silma ainult juhul kui julged ja tead, et saad vaadeldava isikuga omal jõul hakkama. Muidu istud ruumis või lukustatud autos ja ei suhtle võõrastega. See on Eesti. Welcome!

 
At 13:52, Blogger Priit Pullerits said...

Las ma ütlen selge sõnaga: kõige rohkem ei käi pinda isegi need, kes otsustaval hetkel rahva meelsuse vastu hääletavad, sest vähemalt julgevad nad oma seisukoha välja öelda; kõige rohkem pinda käivad need, kes hääletuse ajaks "peldikusse jooksevad" ega söanda/taha/oska jne, mis iganes verb siinkohal, selget seisukohta võtta - eriti veel sellised, kes enne kõva häält teevad. Selles mõttes on kogu Reformierakonna käitumine, sh koolivend Jürgeni oma, üliüliülimage!

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Braavo härra Pullerits! See on MEHE SÕNA!
Reformi teguviis ei olnud juhuslik peataolek, nad kavatsesid teadlikult istuda mitmel toolil. Olla pailapsed korraga brüsseli ja rahva silmis. Jürgen ju oma blogis õigustab peldikussepagemist rohkesõnaliselt. See olevat eriti peen sisepoliitiline ninanips isamaale ja ekrele. See et laps ehk eesti rahvas koos pesuveega rentslisse visati, seda pisiasja ei pane Jürgen suures tuhinas tähele. Anname talle selle andeks. Isamaaline mees ikkagi.

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

17 aastane mustlane on võitleja. Eriti lõuna eesti vanuritega võrreldes. Pea on tänu eestlastest riigiisadele saabumas lisa sitkeid võitlejaid aafrikast.
Täna teeme toredat nalja teemal indrekupeksupäev, kuid peagi seisab meil ees tegelik peks. Kes teist keskealised spordimehed olete nõus seisma vastamisi noore ja kiire neegriga? Kes on tänavakakluses kogenud vend. Kui neid on 2-3? Noad ka abiks.

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Tarand on eneseimetlejast elevandiluust tornis elav kloun. Teda ei huvida resultaat vaid naudib protsessi kui sellist ja tähelepanu.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Tarandi keiss mis talle endale võis olla isikliku ego pidupäev, oli suurepäraselt välja mängitud. Tema pusletükk sobib suurepäraselt suurde seina.
Klassikaline võte. Teeme rahva tahte vastase käki, ning samal ajal viskame neile kondi hambusse. Las närivad!

 
At 14:59, Blogger Priit Pullerits said...

Reformi tegevusele rändekompakti asjus peab teaduslikule täpse hinnangu andma ajaloolane Pärtel P, minu arust on see maakeeli öeldes puhas nihverdamine, mida iganes koolivend Jürgen seal õigustuseks ka ei ütle. Kuulake mind: hea ja õige käitumine on see, mida õigustama ei pea - see on käitumine, mis on selge, mehine, klaar. Õigustamise vajadus tekib alati siis, kui on vaja mõni kõver asi sirgeks painutada.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Jah. Suurt pilti hoidke silme ees. Eriti väikerahvas, kel ei ole massi taga mis lubaks vigu teha.
Internet on olemas, vaadake sealt kui perses on omadega suured rahvad, britid, sakslased. May esineb televisioonis kõnega, ta sisuliselt lakub islamistide taguotsa, ta palub davaite zit druzhno! Saage aru oma skaipi imetlev eesti rahvas, kui endine uhke imperiaalne rahvas on põlvili, siis mida oodata aastasadu orjuses elanud eesti rahvalt? Iseteadlik, pindalalt suur ja maailmas tuntud Kanada on mentaalselt maha surutud. Islamipartei pressib end seal parlamenti. Kohalikud vigisevad ja nõustuvad.

Mida maksab Jürgeni ümmargune deklaratsioon Migratsioon pole inimõigus? Kas selle deklaratsiooni taga on sajad noored eestlastest poliitikud, tuhanded noored eestlastest ohvitserid ja seersandid? Mustlased käivad üle piiri taludes vargil. Oma maarahvast ei suudeta kaitsta juhuslike gastrollijate eest.
Kui Nestor ütleb et Eesti kvoot 2020 on N pagulast, siis kas Jürgen tõuseb püsti ja ütleb et eesti rahvas on vastu? Kas Jürgen ütleb et 2018 võtsime vastu deklaratsiooni? Isegi kui ütleb, siis kus on inimesed ja tulejõud ja vaimne jõud et seista deklaratsiooni taga? Ei ole seda.

 
At 15:49, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole neist meestest selle ütlejat, 15:46.

On ainult üks mees, kes julgeb öelda - see olen mina. Ma ma ütlen: Eesti kvoot on null!

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

See ÜRO rändepakt loob sisuliselt praeguse maailma uueks, ning seda MITTE meie huvides. Ka ilma liitumata ei pääse Eesti selle mõjudest.
Parim lahendus oleks minna müts peos põlvili Putini juurde. Elu läheb sitemaks, kuid mitte nii sitaks kui iseseisvalt.

Homne Hiina on maailma valitseja ja usal pole mahti oma väärtuspõhiste pisisõprade eest seista.

Millal saab meile selgeks et lepingud ja usaldus ei maksa midagi kui sul pole noort liha kasarmus ja püssirohtu ladudes?

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Mida Pärteli hinnang meile annab? Tegu on tehtud. Pärast kaklust... ei vehita.

Ligi on ere näide, missugune ei tohi olla poliitik. Vahutab et küll nüüd sai Seederile koht kätte näidatud ja veel üht teist selgeks? Kellele selgeks? Mida selgeks?

Tegelikult tegi Kaja selgeks et nüüd kõnnime välja ja ants. Jürgenil oli võimalus ajalukku minna - jääda üksi saali ja hääletada vastu. Olla kordki EESTI RAHVA huvide eest väljas. Ometi ta ei teinud seda. Pudukaupmees.

Eesti rahva traagika on siin: me ei saa parata kui parlamendis istuvad Stalnuhhin ja Toom, abi pole ka eestlastest, kelle aidamehe aru ei mõika vastutuse määra, mis seisab väikese riigi ja väikese rahva ees.

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Kus on Pärtel P hinnang?
Solideerun eelnevate isafiguuride hinnanguga kuidas teravik on suurelt asjalt väikese peale suunatud. Kogu onlain ja offlain meedia tegeleb Tarandi personaalküsimusega. See et Eesti rahvas pauguga maha müüdi, see pole nagu üldse asi.

Sitalt on ilget silmakirjalikkust. EPLis on uuelt siseministrilt süüdistav kirjutis justkui oleks rahvas süüdi, et valitsus ei saa rahulikult migrante vastu võtta. Raisk ise sigatsevad täiega üle rahva pea ja ole lahke.
http://epl.delfi.ee/news/eesti/katri-raik-me-ei-kasuta-ara-vaikese-riigi-voimalusi-et-oma-inimestega-suhelda?id=84578719

 

Postita kommentaar

<< Esileht