neljapäev, detsember 06, 2018

Pullerits: Tartu maratoni suur küsimus - kas riskida või passida?

Reede õhtuks tuleb otsustada, kas panna end Tartu maratonile 55 euro eest kirja või jätta registreerimine hilisemaks, riskides sellega, et tuleb maksta rohkem: kuni 1. veebruarini 70 eurot ning sealt edasi kuni 16. veebruarini, maratonieelse päevani, 110 eurot.

Põhjus, miks mitte praegu end kirja panna, tuleneb mõistagi tõsiasjast, et talved on kahtlased. 2016 jäi maraton ära, 2017 toimus Tehvandi kunstlumeringil 34-kilomeetrisena ning tänavu oludes, mis ei soosinud sugugi kiiret ja nauditavat sõitu: võitja aeg küündis kaheksa minutit üle kolme tunni ehk oli ligi 25 minutit kehvem, kui endise Norra suusaässa Eldar Rönningu võiduaeg normaaloludes aastal 2015.

Järelikult on täiesti võimalik panustada sellele, et maraton võib tänavugi ära jääda, mis tähendab, kui nii läheb, 55-eurost võitu. Need, kes siiski hiljemalt reede õhtul end kirja panevad, ei kaota maratoni ärajäämisel siiski kogu raha, vaid teatud osa sellest. See osa ei pruugi sugugi olla pool summast, nagu paljud arvavad – ja raha tagasi ei saa nagunii -, vaid sõltub korraldaja tehtud kulutustest (selle kohta saab täpsemalt lugeda üldjuhendi punkti 17 alt – süsteem on keeruline).

Kokkuvõttes tuleb ikkagi arvestada, et kui praegu maratoni toimumisele panustate, panete 55 eurot loteriisse või ruletti.

Kui nüüd kavaldada ja passida, et näis, milliseks ilm kujuneb, siis tuleb arvestada, et ega teise vooru lõpuks, 1. veebruariks, seis selgemaks saa. Sealt jääb maratonini veel kaks ja pool nädalat, mille jooksul võib lumi maha sadada või ära sulada ja jälle uuesti maha sadada. Niisiis on ilma jälgijaile teise vooruga arvestamine mõttetu, sest praegusega ei saa sugugi suurt selgemaks ega kindlamaks.

Mis tähendab, et veebruaris tuleb arvestada praegusega võrreldes juba kahekordse, 110-eurose väljaminekuga. Aga see-eest saab sellega venitada lausa maratoni eelõhtuni, mis tähendab, et selleks ajaks on raudkindel ja päevselge, kas maraton toimub või mitte. Kui ei toimu, olete hoidnud kokku 55 või 110 eurot – kui palju, oleneb teie vaatenurgast. Igatahes on registreerimiskulu null.

Siinkohal tuleb arvestada, et kes tahab saada varasemate maratonidega väljateenitud stardikohta, siis selle saab vaid juhul, kui panna end kirja enne teise registreerimisvooru lõppu ehk hiljemalt 1. veebruaril. Kolmandas voorus registreerides varasemaid tulemusi ei arvestata. Mis muudab neile, kellele stardikoht tähtis ja kes läheks sõitma koha peale, kolmandale voorule panustamise omakorda mõttetuks, sest seal saab stardikoha tagaotsa.

Kes tahab eriti suuri riske võtta, võib panustada sellele, et keegi registreerunuist haigestub, ning osta siis temalt number ära. Eks numbri hind tuleb leppida omavahel kokku (oletan, et selle saab esimese vooru hinna ehk 55 euroga), kuid peab arvestama, et ümber registreerides lisandub alates 2. veebruarist 10-eurone tasu.

Igatahes tundub ümberregistreerimise variant kõige ratsionaalsem, ehkki teisalt tuleb möönda, et sellega kaasneb asjaajamist ja närvipinget, eeskätt lähtudes sellest, kas õnnestub leida turul teie võimetele sobiv rinnanumber.

Paremuselt teine variant on teha süda külmaks ja kõvaks ning oodata veebruaris maratonieelse nädalani, et näis, mis siis saab. Kui maraton jääb ära – mille tõenäosus pole sugugi pelgalt teoreetiline -, olete kindel võidumees. Kui maraton siiski toimub, aga 110 eurot on teile ikkagi suur raha (lisaks 50-60 eurot suuskade määrimise eest, pluss transpordikulud), võib samuti säilitada külma verd, nagu tegin mullu, mil jätsin maratoni lihtsalt vahele – ja ausõna, mitte midagi sellest ei juhtunud. Peale selle, et paljud said protokollis astme võrra kõrgema koha.

Neljapäeva õhtupoolikul igatahes näis, et paljudki passivad. Põhidistantsi ehk 63 km osalejate nimekiri ei rabanud just pikkusega. Näiteks eesti keeles levinud A-tähega perekonnanime kandjaid oli kirjas 44. P-tähelisi oli siiski üle kahe korra rohkem: 94.

Mida otsustate teie?

Fotod 1 ja 2: Tänavune Tartu maraton. Fotode autor: Tarmo Haud / Klubi Tartu Maraton
Foto 3: Telesaatejuht Grete Lõbu on tulevase Tartu maratoni üks esmakordseid osalejaid. Foto autor: Krõõt Tarkmeel / Klubi Tartu Maraton
Foto 4: Tartu maraton 1980. aastatel. Foto autor: Eesti Filmiarhiiv / Klubi Tartu Maraton

60 Kommentaarid:

At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Kas Grete Lõbu on potentsiaalne Raivo E Tamm, või kes? Ei näe põhjust miks GL esile tõsta tuhandete teiste seas?
Teine asi kui PP võtaks ta isikliku käenduse alla. Joonistaks trenniplaani ning juhendaks tehnika omandamisel. Ning hoiaks meidki kursis proua Lõbu edusammudega maratoniks valmistumisel teksti ja piltide kaudu.
See oleks uus tase Eesti rahvaspordi ja žurnalistika lõimumisel. Näiteks vehklemiserandevuu toona veel preili Beljajevaga oli esimene pääsuke selles paradigmas ja väga populaarne selline. Ootame edasisi arenguid.

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

55 euri seljanka eest. Lisaks tagant startides esimesed kilomeetrid suuskadel jalutamist. Tänan, ei. Vintage distants peaks vintage hinnaga olema

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Vastupidi. Vintage distants on selle aasta eri. Vintage alla pole häbi vähemalt 85€ panna.

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

PP eelmise aasta ennustus oli, et maratoni ei toimu.

 
At 22:58, Blogger Priit Pullerits said...

Kaks korda järjest ma ei eksi.

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

No eks selle 55 euriku eest saab ikka midagi muud ka kui kausitäie seljankat, aga kuidagi äriks on viimasel ajal muutunud see rahvasport. Iseenesest on selline maraton tore üritus ja traditsoon, teisalt on see muutunud liiga kasumiahneks. Kuna see on ikkagi riikliku tähtsusega maraton, siis võiks riik vähemasti maaomanikega lepingute suhtes natuke aidata. Vabastada näiteks maaomanikud kelle maatükke trass läbib osaliselt või täielikult maamaksust jne.Tartu maratoni kontor on paisunud liiga suureks ja ülalpidamiskulud kallid. Ometigi kasutavad nad väga palju nn tasuta tööjõudu. Selliseid entusiasmist õla alla panejaid oleks ilmselt rohkemgi, kui spordiüritusel osalemise hinnad oleksid mõistlikumad. Minumeelst oleks ausam äri üldse, et osaljad broneeriksid omale koha ettemaksuga (mida ei tagastata, kui maratoni ilma tõttu ei toimu) ja maksaksid täis hinna alles siis kui numbreid välja võetakse. Mille krdi pärast on nii et, inimesed peavad oma sissetulekutega riskima ja kirjutama kõik korstnasse, kui maratoni ei toimu, aga korraldaja kasseerib ikka jackpoti. Kui kogu ürituse toimumine sõltub ilmast, siis olgu ka ettevõtjal oma risk

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Aga proovi mõni suusavõistlus niimoodi korraldada ja vaata kuidas välja veab.

 
At 23:58, Anonymous Anonüümne said...

Teeks põhiseadusesse muudatuse, et TRM läbimine annab valimistel 10 häält esituhandes lõpetajale. 5 häält teises ja 3 häält viimastes ning pooletera raja lõpetajatele. Siis ei küsitaks enam mõtte kohta midagi. Rahvas tormaks rajale ka täielikus poris, et saaks Eestit uueks luua ja vana pasa välja lüüa. Palju selline põhiseaduse muudatus ostetavate pläramentääride abil maksma läheks?

 
At 00:46, Anonymous Suusaromantik said...

Ikka kirja, kuidas siis teisiti?!
Suusasõbrana pole mitte mingisugustki huvi suusaspordi suretamisel osaline olla.

 
At 06:08, Anonymous Anonüümne said...

Naisterahva tagumiku graafilise profiili absoluutne kujutletav max kõrgusväärtus 15cm külgvaates, üle selle pole väga sportlik, läheb suusatamine raskeks.

 
At 06:56, Anonymous Anonüümne said...

Statistika seisukohast rääkides - selle aasta ennustusega eksimise tõenäosus ei sõltu eelmise aasta eksimusest. Vaatamata eelmisel aastal oma ennustusega eksimisele on su tõenäosus taas ekside ikkagi 50%.

 
At 08:10, Anonymous Anonüümne said...

Statistika seisukohast rääkides - maja on võimalik siiski võita, juhul kui suudad mängu taandada 50-50 tõenäosusele (ja panusele pole ülempiiri määratud).
@kaevur

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

Mis oli selle pika ja lohiseva postituse mõte?
a) teha Kelgule tünga ja keelitada rahvast mitte registreerima? Algul hirmutame lumepuuduse ja pärast kõrge hinnaga?
b) postituse genereerimine, sest midagi muud ei ole kirjutada?

Priidul pole paljuks visata õhku 50 eurot määrimise eest , sest ise ei viitsi seda õppida, kuid registreerimise eest, mis aitaks ettevalmistusi teha, on 55 palju?
Tee oma ratastele tavahooldus järgmisel aastal ise ja jääb pihku mitme Maratoni raha...

Saaks veel aru, kui Priit lööks selja sirgu ja keelduks protestiks üldse sellisel üritusel ja sellise hinnaga osalemast, aga ei, kuidagi ikka tahaks - algul viriseb ja pärast susserdab kuidagi teise eelregistreerunu numbriga. Pehmo ja selgrootu värk!
Võta eeskuju kaaslinlasest, kes avaliku teatega astub tagasi Tartu volikogust protestiks ametnike palkade mõõdutundetu tõusu vastu.

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

Eksimus kindlasti ka, aga kui võtta ennustusena, siis kas pole just nii?

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Ärge nüüd @kaevuri teooriast liialt vaimustuge. Loodusjõududega võitlemine ei ole sama mis majaga kemplemine. Siis kui ühekäelised röövlid olid siin mail uus teema, siis sai seda teooriat proovitud. Ühest küljest nõuab see rangeimat distsipliini, mida blogiperemees on siiani suutnud demonstreerida vaid New Yorgis Manhattanil metroopiletiraha kokkuhoidmisega juhul kui see oli mingi tobe kihlvedu aga mitte koonerdamine. Praktikas oli võit maja üle napp. Majal on alati nupp manipulatsiooniks. Teisisõnu on ka kõige kehvemal talvel võimalik tasakaalupunkti nii rihtida, et TRM-l oleks lumi kenasti maas toimumise üle otsustamise ja maratoni toimumise hetkel. Selleks peaks aga kellegil olema majas käsi sees, et kokkumängida. Kelk saab oma annaalidest registreerimisnimekirjade järgi vaadata, et kas Eestis on kellegil käsi sees. Seda peaks saama teha ka ajakirjanikud. Leida üles mehed/naised, kes regavadki ära ainult neile TRM üritustele, mis kindlalt toimuvad ja ei jäta ühtegi TRM-i vahele kui ilm käkki ei keera. VAevalt, et kõik eksimatud on aga sellest saab lühikese nimekirja, kes enim matsu jagavad. Ja siis tuleb teha seda, mida ajakirjanikud kõige paremini oskavad - intervjuud ja sisuturundused.

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Panen ennast kirja siis kui näeb et on võimalus 150-200km trenni teha ennem maratoni . 400km.oleks veel parem. Jah treenitud inimene suudaks selle läbi teha ka 0 pealt , kuid ei istu sellised lähenemised. Tulemus jäägu tulemuseks, ennem maratoni treenimine tagab minu jaoks olulise, ehk mõnusama läbimistunde maratoni päeval.
Kui 200km on trenni tehtud võin ka minna sinna ringi peale tiirutama. Sest eelmine kord seda janti kõrvalt vaadates tekkis küll tahtmine seal ise osaleda.

Huu

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Enne peaks vanad võlad ära õiendama.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Ega see retro ka ei sobi. Kuigi parem kui vintidž. Pendel on liiga äärmusse liikunud.
Kas olete viimase 20 aasta vältel kohanud eesti noort nimega Madis? Kardan et ei. Viimase ajastu madised on kõik nimede Matthias Matthew Miitšael all peidus. Enamp ei saa poolele maale pidama jääda, nüüd peab täiega lõpuni panema. Ma üldse ei imestaks kui Padre lööb Postimehe ukse selja taga kinni ja lansseerib uue seitungi nime all Rahvusliku Vabastusliikumise Front ja Eestimeeste Vahva Esilemarss.

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Täna on viimane võimalus osta 55 eurone loterii-pilet.
Pullerits end hetke seisuga kirja pole pannud.

 
At 14:17, Blogger Priit Pullerits said...

Huu toob taas sisse õige ja aruka lähenemise. Kuigi sots (kindel pole, aga nii räägitakse), kuid ikkagi inimene! Tõesti, eelmine aasta jätsin ju seepärast minemata, et mul oli koos umbes 300 km ja selle pealt teadsin, et head nahka ei tule. Ei olekski tulnud. Näe, üks tark mees läks sõitu ja ei jõudnudki lõpuni, heitis hinge. (Rahu tema põrmule!) Seega on hr Huu lähenemine õige, et 400 km peaks ikka all olema, vähema pealt on mõttetu kannatamine. Nägite ju, eelmine aasta olid kõik vähe treeninud ja ajad olid ka kehvakesed. (Ärge ilma küll süüdistage, sest ilma kohta teate ju isegi, et pole kehva ilma, on kehv riietus ja varustus!)

Siinkohal tahan tänada neid, kes andsid siin blogis idee võtta kriitiliselt ette vanakoolimaratoni võõramaine nimi - näete, nüüd tõstsin selle teema suure ilmarahva ette:

https://tartu.postimees.ee/6471418/priit-pullerits-onnetu-nimevalik

Mis te arvate, kas Klubi Tartu Maraton taob seda vintage'i-sõna edasi või võtab ükskord ka ratsionaalseid argumete kuulda?

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Tartu Maratoni ukse taha on võimalik toimetada surnud pühvli korjus. Mul üks tuttav tegutseb sellel alal.
Seda juhul kui ei võeta kuulda ratsionaalseid argumente. Öelge neile et 10.dets on deadline ehk surma kuupäev.

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

KRT, pikemad prognoosid lubavad külma, see tähendab, et vähemalt kunstlumeringidel on võimalik 400km kahe kuuga ehk täis tiirutada.

Eelmine aasta kuulasin PP-d ja hilisema registreerimisega hävisin rahas.

Täna regan ära ja toetan püha üritust))

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

See, et Priit targutab nime aga mitte sisu üle on puhas sisuturundus. Selge PM-i kui koostööpartneri tellimustöö lõhnaga. Kas endal vastik ei ole nokkida täiesti mõttetu haibi kallal? Ameerikas õpetati seda. Kivist vee väljapigistamine = Eestis musta pori loopimine.

Jättes kõrvale altruismi - minu meelest on Kelk liiga julge olemisega, et talle oleks sobilik raha kinkida, siis kui ikka sulakindlat rada ei suudeta kahe punkti vahele meisterdada siis ole sel üritusel mõtet. Mööda lühikest ringi mingit kilometraaži taga ajada on sellise ürituse kontekstis nõme. Ei midagi vintagelikku.

Kelk peaks praegu julgelt paraadsammul kõndima oma lumekahurite kolonnide ees mis on plusskraadidel lume tootmise võimekusega, siis tekiks team pühasse üritusse usk ja ajaks rahakoti rauad laiali. Isegi juhul kui enne trenni teha ei saa. No aga sellist säästu-koonerdamise-vanarisu promoüritust omale kalendrisse panna - käsi ei tõuse klikkima, ega raha teele lennutama.

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Kas surnud eesli kõrvadest ei piisa? Pealegi on see juba läbiproovitud variant. Odav ja ökonoomne. Sümbolina väga jõuline ja semiootika spetsialistid saaksid meedias edvistada.

 
At 16:08, Blogger Priit Pullerits said...

Kas Indrek Kelk on liiga enesekindel või on hakanud mänguriks?
Eile väljastas ta pressiteate, kus oli küsimus: "Kas 46. Tartu Maraton toimub?"
Ja Kelk vastas: "Täna, 6. detsembril saab öelda kindlas kõneviisis, et Tartu Maraton toimub."
Niisiis, lugu selge ja lihtne: Tartu maraton toimub ja nimi kirja!
Aga stopp!
Mis siis saab, kui ilmaolude tõttu maraton ikkagi toimuda ei saa?
Siis on kuri karjas. Sest meil on must valgel peakorraldaja lubadus, et maraton toimub. Et 46. (sic!) Tartu maraton toimub! Ja kui see siis ei toimu, on peakorraldaja andnud juriidiliselt igasuguse katteta lubaduse, mille tagamõte on inimestelt hiljemalt täna 55 eurot kätte saada.
Kui maraton ära peaks jääma, on hr Kelk selle üteluse tõttu otse öeldes pigis või rahvusvahelises keeles, nagu talle vist paistab ka meeldivast, in a deep shit. Karta on, et siis asi ainult pühvli korjustega (vt 15:01) küll ei piirdu.

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Mind huvitab, mida ütleb selliste katteta lubaduste kohta Ivo Obershneider Roosikrantsi advokaadibüroost

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Kas kolhoos on kunstlund tootma hakkanud,
et täna toimumisgarantii anda ja puusuusameestele ringide peal maraton maha müüa?

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit ütles eelmina aasta, et maratoni ei toimu, aga toimus.
Priit ütleb see aasta, et maratoni ei toimu, aga toimub, Kelgul on selleks võimalus olemas.
Seega ajab PP juba teist aasta järjest häma, ei muud, küsimus ainult milleks?

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

Kes on Pulleritsu arvates parimad?

https://sport.postimees.ee/section/4753

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Siin kommentaarides on konkreetne vihje, et küsida tuleb neilt, kes teavad rohkem. Küsime oyse, et kas see pull vormistatakse ära või on lehtedes argpüksid. Kui PP ei tee, siis ÄP? Neil ju moto lausa julgelt ja ausalt.

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

Kas 46. Tartu Maraton toimub, jah toimub aga mis aastal ei tea keegi

 
At 18:21, Anonymous Anonüümne said...

Ivo läks Aafrikasse safarile. Otsustas lõõgastuda pingelise hooaja lõppedes. Laseb mõned pühvlid ja antiloobid. Sarved toob koju ja kinnitab seinale. Naha müüb maha heategevuslikul otstarbel.

 
At 18:23, Blogger Priit Pullerits said...

Vastan, 17:50 - just hääletasin:
Lehis, Sildaru, Kuusk
Kirt, Novosjolov, Kiivikas
Tustit, Sildaru, Nelis-Naukas
epee naiskond, Tänak-Järveoja, võrkpalli rahvusmeeskond

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

400km kogumiseks on Tähtveres 600m kunstlumerada valmis.

 
At 21:01, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Välja saan hakkan panema! Õnneks pole enam kaua istuda.

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Mehed! Äratus!
Karvajalg on tagasi. Hurraaaa! Nüüd ei pea Padre üksi sitakottidega vägikaigast vedama. Ning rahvusromantilisi ideaale ei pea enam häbelikult vaka all hoidma. Küll on tore!! Karvajalg tõmbab kõigile üle küüru ja kurgi!

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Kus Karvajalg kinni on?

Kas Pullerits on homme 600sel ovaalil tiirutamas?

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Padrel päris asjalik pingerida. Polegi nagu millegi kallal vinguda. Sildaru on liiga kõrgel. Kuusk ja Kontaveit on iga kell üle. Vigursuusa eri harusid on palju. Nendest ühel kõva olla?

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Kas need noored poisid keda Karvajalg kunagi kasvatas ja treenis on tänaseks juba NATO ohvitserid?

 
At 00:57, Anonymous Anonüümne said...

Hääletuse tulemuseks saab olema populaarsem, mitte parim.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Mitte pooulaarseim, vaid haibitum. Tegelane, keda näevad meediaärikad tulusaima rahalehmana. Sel pole midagi pistmist inimlije väärtustefa. Tegemist on hiiglasliku seebimulliga, mis disintegratsioonil ajab rahva nutma ja nende pisarate pealt saab jälle kõva rulli tasku pista. Hiljem saab aga panustada memorabiilia tuludele. Tõsine perpetum mobile.

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Jah täpselt, haibituim.
Näeme seda suurepäraselt ühe mootoripõristaja näitel. Rahvale on tsirkust vaja, kuid kõigi ožääride növillide mägiste vilsonite igat repliigikest teatada?? Pole ime et rahva vaimne tervis on rebadel.
Õnneks on Padre oma ustavate semudega hiirekliki kaugusel. Meie vastus neile on surnud eesli kõrvad!!!

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb Karvajalg ja võtab teil kõigil kõrvad pihku!

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

Kui Karvajalg endalt ahelad heidab ja end köidikutest vabastab....

 
At 16:44, Blogger Priit Pullerits said...

Talve avalöök tehtud. 18,8 km suuskadel kirjas.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Mida te spordimehed sööte-mono aatomilist kulda?Kui juba hooaja alguses sellised trennid siis ma jätan parem suusad nurka seisma.

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

See on vist mingi hälve. Otsida lund ja siis seal hullata kui mürsik. Esmalt lööb pähe ületreeningu eelne sündroom. See tuleb sellest, et seniilsemasse ikka jõudes ei kannata keha vana vslu sama hästi välja kui varem ja seetõttu jookseb esmalt juhe kokku panema hakates. Hoiame pöialt, et see hullemaid tagajärgi ei tooks.

Kelk aga on ekstsentrik kes hoolitseb nõukaaja veidrike eest kuid ei hooli 100+ isamaaliste jörmide austamisest. Lõunanaabrid on ammu tabanud, et tänavarahutustel aitavad korda tagada just kaalukamad jõud ja on nende tarvis ka vastava absoluutkaalukati avanud nagu jõualadel. Millal Kelgule see mõte pähe kummitama taotakse, et ka TRM peab isamaaliste jõumehi enda rüppe meelitama?

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

20:59 väga asjaline sõnavõtt. Jõuline ja patriotismist pakatav. Ehk hakkab meilgi idanema. Padre üksi Kelgu vastu vist ei saa. Aga koos Karvajalaga? Koos suruvad asja raginal läbi.
Lähenema peab kompleksselt. Uuel siseministril on näpp telefoninupul valmis märulipolitsei kaptenile helistama. Kui tartukandimeestel 100+ tippvormis suusatajad vastu panna siis väike müdistamine hoiab toonust ja vere ringlemas.

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas Karvajalg on Padrega samal pool barrikaadi?

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

See oleks uhke kui tunned esi saja mehi suusas jooksus rattas -kõigile võiks anda tunnustuse,see pole lihtne.

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Kõik peaks sinna poole püüdlema kes tahavad taga toas asju arutada

 
At 22:16, Blogger Priit Pullerits said...

Karvajalg on alati minuga samal pool barrikaadi. Küsige talt üle, kui ei usu.

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

Oleme ausad kui j'uame oma tegudega esi saja sisse siis me ei saa oma pealiskaudsuses kunagi teada kes seal on.Mind isilikult motiveerib firma eestis kus olla kasvõi viimane,aga ma tean et sinna jõudmine pole paljalt ülikooli lõpetamine.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kus sõitsid, omanimelisel või kogunisti Tehvandil?

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Endomondos ju kirjas, et omanimelisel. Rütm oli ääretult ebaühtlane. Alguses nagu kevadine vasikas, siis kokkujooksmine, seejärel taastumine ja uus paugtamine ja lõpp nagu tossul fatbaigil ilma lisapauerita.

 
At 03:02, Anonymous Anonüümne said...

Kas suusatas või hargitas, seal on suur vahe?

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Kui Padre ja Karvajalg on samal pool barrikaadi, siis vaenlane võib endale viimse hingekella ära lüüa.

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Ja ta lööb selle. Omaenda käega. Ting tong.

 
At 14:51, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, pühapäeval teine suusatrenn - 24 km.

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Mina arvan, et trennis käivad noored, kes alles korjavad kogemusi, lihvivad tehnikat. Tohib küsida, et mitmes noorus 24 km läbimise järel saabus? Vaatasin oma annaalid järgi ja tõdesin, et selline kiirus oli mul neljakümpiselt. Selles eas lüüakse hävituslendurid pinsile ja öeldakse, et sa pole enam noor ja terav. Otse öeldakse, et teenistusse pole enam asja ja tõmba uttu. Seega peab siis rääkima juba mitte treeningust vaid kehahoolitsusest. Parimad kehahoolitsused viivad ka uimased lendurid seitsmendasse taevasse. Äkki saaksime ka teada, et mitmendasse taevasse jõuti Tähtvere ovaalil?

 

Postita kommentaar

<< Esileht