teisipäev, detsember 04, 2018

Pullerits: Kas lõpuks saan ülekaalust lahti?

Kumb toob kiiremini parema tulemuse, kas rohkem treenimine või kehakaalu normaliseerimine?

Võite ju harjutada seitse-kaheksa tundi nädalas, aga kui kehakaal on ikka muljetavaldav, peaaegu kolmekohaline number, läheb nii rattasadulas kui suusakadel tõusudel raskeks. Ja tõusud – need on otsustavad. Eks pange endale viiekilone kott selga ja vaadake, kui mõnus on Tehvandi tõusust üles pressida!

Seega, tuleb töötada kilode vähendamise kallal. Nendega, nagu teate, oli mul vahepeal probleem. Ja tosina päevaga Californias tundsin, et probleem suureneb. Siis ei teinud ju üldse trenni ja tundsin, justkui hakkaks keskkohta polster kogunema. Suvel olin niigi jõudnud 72-73 kilo kanti (pikkus 186,5 c,m). Seda ei ole küll sama kohutavalt palju, nagu vene armee vesise pudru pealt naastes, mil kaalusin 80 kilo, aga ka mitte nii ideaalselt, nagu 67-68 kilo nooruspõlves, mil tegin keskmaajooksjana oma parimad tulemused.

Nüüd olen tänu sihikindlale tööle viimas kaalu näitajat õiges suunas. Viimastel andmetel olen raske 71 kilo. Päris paljutõotav, kas pole? Aga kaugel siiski ideaalsest, mis?
*
Ühest olulisest asjast veel. Kolleeg Aivar Pau kirjutas eile kolumni, kus võrdsustas Toompea miitingul nähtud võlla tapmisele kihutamisega ja teatas, et tema valulävi on ületatud. Siiski ei olnud need äsjased miitingulised, kes tõid võlla kujundi kasutamise Eesti poliitikasse. Need olid kuus aastat tagasi miitingulised Tartus, kes tulid välja palju konkreetsema loosungiga "Ansip ja Savisaar võlla"; väidetavalt olid nood miitingulised seotud Eesti vasakpoolsete tagatoaga. Kui nii, siis miks tookord keegi sellise loosungi kasutamise vastu ei protestinud? Ja miks nüüd kirjutatakse ühe erakonna nimele seda, mida nemad ei ole Eesti poliitikasse tegelikult toonud? Jah, Pau ei pruukinud seda kõike kohe algul teada, aga nüüd, kus see sai juba eile teatavaks, oleks võinud siiski oma kirjutisse vastava paranduse sisse viia - siis oleks lugu aus. Praegu jätab see oportunistliku hüsteeria mulje.

Foto 1: Priit Pullerits Silicon Valleys Microsofti kontoris. Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits Stanfordi ülikoolis Auguste Rodini skulptuuri "The Burghers of Calais" taustal. Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix
Foto 3: Priit Pullerits Microsofti vaneminseneri Raimond Siniveega Silicon Valleys Microsofti kontori ees. Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix

62 Kommentaarid:

At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Ähh, seni pole Eesti poliitikutest kedagi võlla aetud. Kõigile halastatakse nagu ka Calais ohvrioinastele. Ja teate miks? Selleks, et nad saaksid oma elukese eest valitsejaid tänada, kaua! Calais lugu juhtus 1346, aasta pärast Jüriöö ülestõusu lõplikku mahasurumist ja ülestõusnute ohverdamist. Siiani mäletatakse ja levitatakse koopiaid üle ilma.

Ei ole meil meest, kes suudaks Rodini kombel Euroopast pärit timukate poolt Paides hukatud 4 kuninga ja kaaskondsete kujusid jäädvustada. Pole ka rahastajaid. Kogu raha läks tsehhide akrüülkäkerdisse Vabakal.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Küll nüüd nutetakse joonistatud võlla pärast. Kui sellesama poliitiku tegevuse tõttu kõngevad haigustesse ja põlevad osmikutesse sajad inimesed, siis sümboolne võllas on pehme paitus. Mikser vigises ka midagi a la esmakordselt Eestis. Kas juba unustatud kuidas Varro Vooglaidu mõnitati kogu kirjutava ja visuaalse meedia musklit kasutades?

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Tänases Tartu Postimehes on Toomas Jürgensteini arvamus. Milline häbi! Seltsimees Jürgensteinile ja ka Tartu Postimehele. Härra Pullerits kahjuks ei saa meie, suusa- ja rattarahva halvakspanuga ühineda. We understoss.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Meenutusi ajaloost: "Särgiskandaal" (Wikipedia kirjutab)

2005 a. kandis Indrek Tarand Eesti Televisiooni ja Eesti Raadio vahelisel jalgpallimatšil särki kirjaga "Kommarid ahju!". Särgil oli nimekiri inimestest, kelle kohta see käis, eesotsas peaministri Andrus Ansipi ja presidendi Arnold Rüütliga.

 
At 17:37, Blogger Priit Pullerits said...

No näete siis, 15:21, olge tänatud! Inimvihkajalikkus ei saanud algust mitte nüüd, vaid on Eesti poliitikas juba juurdunud traditsioon, mille juurutajateks on siis olnud seesama Tarand ja needsamad sotsid.

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa olla nii nõrganärviline,et võllapuud nähes satud paanikasse, see on poliitiku palga sisse kirjutatud. Iga normaalse mõistusega inimene saab aru, et see on kujund, millega antakse märku, et selline poliitika on vastuvõetamatu.Kui poliitikud sõidavad rahvast üle ja teevad äärmuslike otsuseid, siis on ka protest äärmuslik ja vihane. See on inimloomusele omane emotsioon.Meest tuleb kasvatada meheks mitte lumehelbekeseks, kes vastasseisu kogedes püksid täis laseb. Ma ei näe siin vaid ilmavaatelist vastasseisu vaid vastasseisu laiemalt normaalsuse ja ebanormaalsuse vahel, mis asetub samasse rivvi kooseluseaduse ja muude perverssusega, mis ilmas praegu toimub-maailma uue korra kehtestamisega.

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, miks te avaldate oma blogis selliseid emotsionaalseid soperdisi( mõtlen seda A Pau 3 nda klassi tasemel kirjandit)? Kas sotside toetajad tõesti millekski enamaks võimelised ei ole või on teil seal "Postimehes" kõik tööl olevad ajakirjanikud sellisel "lumehelbekese" tasemel?

 
At 20:44, Blogger rattur said...

13.01-le

Eesti kirjamehed on küll ja küll seda Jüriöö lugu jäädvustanud, nt Kaplinski näidend Neljakuningapäev, praegugi värske lugemine.
vt https://kultuur.err.ee/308204/mart-valjataga-jaan-kaplinski-neljakuningapaevast-poliitika-ja-antipoliitika

 
At 21:17, Anonymous Kusti said...

Postimees ja Pullerits on ajast maha jäänud: https://ekspress.delfi.ee/elu/doktor-mihkel-mardna-eesti-uhiskonnas-on-dopingutarvitaja-hullem-kui-mortsukas-umbes-nagu-lapsepilastaja?id=84647773

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Rodin valas hukatavate kujud pronksi. See väheke teine klass võrreldes näidendiga. See nagu burger, linnamehe kiirsöök. Lähed mööda, peatud, fikseerid, manustad ja hiljem seedid. Turistid armastavad selliste jubinatega pilti teha. Mida kuulsat on aga teinud pronksist Tallinna korstnapühkija Eesti ujumise meistri Georg Otsa tänaval? 4 kunni passiks sinna paremini.

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

Miks sa halvustad ausa ameti esindajat?!! Enamus kuningaid pole teinud muud kui vaid sündinud kuldlusikas suus! Milleks neile mingit monumenti vaja? Mida nemad Eesti ujumise meistri heaks on teinud?

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Aus amet, kahtlemata, keegi ei halvusta. Tublisid ameteid on palju. Burgerimüüjad, pagarid, sibid - nad kõik vääriks kunnidena kohta korstnapühkija kõrval. Oma kätel võiks nad hoida nimetatud ujujat, meie suurimat maletajat, suurimat tv-staari ja tähtsaimat suusatajat. Ja korstnapühkijale münti suhu pistes, peaks saama mälestusnööbi ülikonna eest kaasa võtta. Innovatsioon!

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

Kas kommunikatsioonigurust sparringupartner käskis kärmelt uue postituse blogisse pista? Mis riigis me oleme, on siin veel vaba sõna või pannakse kõigile suukorv pähe?

 
At 00:31, Anonymous Anonüümne said...

Kurat, ma küsin sedasama! PP on rahva poolel, enamus siinseid kommimeistreid on rahva poolel, ometi käib pidev diversiooni ette valmistamine ja sihtmärgi hägustamine.

 
At 07:11, Anonymous Anonüümne said...

Selline kaal sellise pikkuse juures annab kehamassiindeksiks 20,4. Siin ülekaalust rääkida sobib vaid ühes seltskonnas - söömishäiret raviva psühhiaatri juures.

 
At 07:41, Blogger Priit Pullerits said...

Hurraa, üks kommentaar ka teemasse!
Kaal on nüüdisspordis ülioluline, ei maksa seda naeruvääristada ja alatähtsustada.

 
At 08:52, Anonymous Anonüümne said...

Spordis ei oluline mitte kaal, vaid lihasmassi kaal (õigemini lihasmassi ja üldise kaalu suhe).
Praeguses olukorras saavutad kiirema kaalulanguse just lihasmassi vähenemise arvel ja see enam saavutusvõimele kaasa ei aita. Või veelgi hullem, kiire vedeliku kaotusega kehas, mis on suisa ohtlik!
See hooajaväline kaalu kõikumine on normaalne - küsi Kangertilt või Taaramäelt, mitu kilo on vahe talvel ja suvel. Kui suusad alla saad, kaovad ÜLEARUSED kilod ise!

 
At 09:13, Anonymous Anonüümne said...

Rõõm kui saab ajada spordijuttu poliitilise populismi vahele.

Kaal on oluline, kuid nagu viimane tõdes siis ka mitte ainult. Kaalust vaat et olulisem on kehamassi indeks. Mägedes turnijad (ratta seljas ) ajavad selle numbri ulmeliseks tublisti alla 10% numbriks. Voigt kunagi kirjutas et asi on ikka sõge ja anoreksne. Kui alustas tuuri 4,8% rasva protsendiga, siis tuuri lõpuks oli sellest vaat et veel 1% maha sõitnud. Me kõik oleme näinud tuuri ratturi jalgu piltidel kolmandal nädalal, kui mahlad on välja imetud.
Kuid see pole oluline. Oluline on mida sa teed ja milleks sul oma keha tarvis on. Suusatajana on sul lihasmassi tarvis. Mae on vast priidust 5cm lühem ja kaalub siis 10kg rohkem kui Priit tippvormis ja Tehvandist lendas ta selliste näitudega ülesse.
Milleks sul keha tarvis on määrab siin kõik? Priit te ei jookse enam, mägesid eestis naljalt rattaga ei sõideta ei võistlus ei trenni olukordades.
Kas te olete professionaal? Peate olema ettevaatlik et vanuse lisandudes ja rühi halvenedes, te lihtsalt niru kõverik välja ei hakkaks nägema. Inimene võiks-peaks vormis olema, see on selge. Kuid hoidkem samas asju proportsioonides ja oludele vastavad. Liigse kõhnusega kelkimine jäägu modellidele.

Priidust 2cm pikem ja 10kg raskem, vormis Huu

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Ohh, kadunud poeg Huu ka siia ilmunud peael 9.9 kommi. Mis juhtus, miks nii pikk paus? Priit juba kartis surma. Jutt aga täpselt detsembri teemasse. Kõik meediat jälgivad zombid räägivad detsembris kaalust. Ei oska ka blogistaja originaalsemat teemat üles soojendada. Tiksub zombide rütmis. See on sulaselge mandumine, alistumine globalistlikule söögiahelale, mille haljamil oksal sitsivad Harvardi poisid.

Tulles kaalu eesmärgi juurde siiski, siis peab nentima, et karud koguvad enne rasket ja külma aega kõvasti rasva naha alla. Keegi ei muretse liigse kaalu pärast. Ärkavad aga alles siis kui kaal on normi vajunud. See on selline tugeva lihasega tüübi õige käitumismuster. Ei ole vaja kaalu all hoida eesmärgiga, et kuulide ette kiiremini joosta. Pigem komistad ja kukud kuulirahe all ja liigne kaal mõjub amortisaatorina. Teisisõnu neile, kes kuulide alla just ei trügi - kukkumisel on vaja luude terveks jätmiseks suuremat kaalu. Lennukiga kukkumisel on küll täpselt vastupidi. Seal pääsevad need, kes on kui udusuled ja kelle kondid painduvad rohkem - seega lühikesed tüübid, kellel on liigeste vahel vähem jäika materjali. Elu on kompromiss. Pikkust me ise vanemana enam reguleerida ei saa, kui just ei jää keegi nekrofitseeriva bakteri võimusesse oma jäsemetega. Medaleid koos kaasas käiva millise auhinnapaketiga, siinsed lugejad samuti ei teeni kaalu langetamise abil. Au? Kellel siinsetest kommijatest on veel au alles ja mis sellest loobumine maksab, tonn, kümp, mill? Kümpi milli eest müüte te kõik oma au maha, sh Priit. Muide pragmaatilise inimesena avastasin, et kui riik on sitt peremees ja pigistab riigifirmasid, siis tabureti peal kontorilaua peal istudes tuli pekki perse peale koguma hakata, et vältida jalaveeni trombi tekkimist. See oli küll ammu. Moraal on aga üks, kaal peab vastama tervislikule normile, mitte sportlikule eesmärgile. Tervisliku normi BMI on 30. See on just see nr, mille puhul elavad inimesed siinses ühiskonnas kõige kauem. Miks? seda ei tea keegi. See on lihtsalt tuim fakt, mis on vastuolus arstide soovitustega. Võib-olla mängivadki Tartu Ülikooli arstid pensionifondidega kokku ja soovitavad inimestel olla kõhnemad selleks, et lühemat aega peaks neile pinssi maksma. Selline lahe vanedenõuteooria enne jõuluprae kugistamist teile järamiseks!

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Olgu kuis nende lihastega on kindel ,et neid saada peab trenni tegema.Tähtsam veelgi on et kas need lihased saavad piisavalt kütust.Kas me ikka sööme päeva jooksul oma vajaminema kaloraasi täis.Ei tahaks uskuda ,et seda paljud teevad.Ja kui teevad siis sodi süües.Siin võib spekuleerida miks Ilvese suusa pool nii kehv oli.Ei tahaks uskuda et tehnilised nüansid lihasmälus on muutunud,pigem oligi kehva toitumus.

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Oi mehed mehed, kus on teie sisemine lennartmeri? Kus on teie sisemine patriott? Arutate siin kehakaalust nagu naisterubriigi beibed. Ning seda ajal, mil ekre peksab jalaga eesti rahvast!

Kas mitte Harvardi mehed ei postuleerinud - first things first!

Elimineerigem esmalt mõrtsukad ja eesti rahva lõhestajad, alles seejärel asugem isiklikku ilueedit silitama.

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult ei ole see toitumine meestele omane.Mees ei viitsi selliste pisiasjade peale pead vaevata.Aga paraku on keha targem kui lihtsalt talupoja mõistus.Loodus või moodsas keeles biokeemia elab oma reeglite järgi.

 
At 10:14, Blogger Priit Pullerits said...

Tere tagasi tulemast, Huu! Tekkis jah juba kahtlus, et ei tea, mis vahepeal saanud on...

No aga lihastest siis. Kui kaal peab olema väike, ja see sõltub paljus lihastest, siis kuidas rattal mägironijad, kes on teadagi minimaalse kaaluga, mäest üles ronivad - see pole ju ainult kerimine, see tähendab ka jõudu -, kui neil massi tekitavaid lihaseid olla ei tohi? Või on asi selles, et neil on lihaseid ainult jalgadel ja mujal mitte?

Suusatamises on, jah, ülakeha lihaseid vaja, see on selge, seal on jalad, eriti klassikasõidus, juba taandarengule määratud, eks?

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Isiklikult olen seda meelt et inimene on üks tervik.Kestvus alaldel hakkab lõppeks mõjutama kestvust keha nõrgim lüli.Ja alustada tulekski nõrgemate lülide järgi aitamisest.Ratta sõidus pealt näha nii ebaoluline kaela lihasgi näiteks kahandab tublisti võistluse teises pooles särtsu.Ehk siis võib öelda et distants on läinud pikaks vastavalt võimetele.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Lahendamata jäi küsimus miks on Tartu Maraton Vintidž? Nagu ma aru sain siis hr Pullerits ja tema semud on eesti keele ja grammatica küsimuses puristid, lausa ekstremistid, kui mitte päris äärmuslased.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits paneb talvisel laulupeol puusuusad alla?

https://sport.postimees.ee/6469745/tartu-maraton-labib-poneva-uuenduse

 
At 11:20, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, mis paganama vintage? Keeleinspektsioon tuleb kaela saata. Hea idee - helistangi sinna ja juhin tähelepanu!

Aga olen ka konstruktiivne: eesti keeles sobiks vanakooli Tartu maraton. Nii et mult ettepanek, kuidas nõme võõrkeelne termis asendada eestikeelsega.

 
At 11:26, Blogger Priit Pullerits said...

Kannan ette: näete, kuulan küül lugejate küsimusi ja probleeme. Kohe võtsin ühendust Keeleinspektsiooniga, rääkisin teema ära ja peagi saan vastuse. Siis annan teada.

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

EKI-l on kindel arusaamine, see pole teema. Asi ikkagi selles, et promotakse vintage aga kohale lubatakse minna romudega. Siin on käärid. Teisisõnu, kui vana pasaga kohale minakse, siis peaks saama disklahvi juba stardis ja finishisse viikse kollase retro miilitsaauto kongis.

Kui promotakse vintage, siis peab see tähendama ikkagi säravamaid elutruusid parimaid isendeid, millega kaasnevad kõigile vaatlejaile ühiselt positiivsed emotsioonid. Romuralli tasemel korraldamine lörtsib niigi kehva suusailma.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits! Nahker meile see keeleinspektsioon. Meile on tähtis teie isiklik tarm ja eeskuju. Kuidas ütlete, nõnda talitame! Nagu juba aastast 1996.

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Mis üheksakümne kuuendamal aastal juhtus, eelmine?

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Ainult jalgade jõust ei piisa, sest öeldakse ei kui juurde on vaja watte leida tuleb see leida puusadest mitte pelgalt reite ja säärte lihaste arvelt.
Ka kerged mehed peavad endas tubli hulga watte ülesse leidma et kiirematega kaasa minna. Vahe ongi küll otseselt seotud kehakaaluga . Et palju sa eluskaalu kohta suudad watte toota. Lihtne näide samal kiirusel liikuvate ja erinevas kaalus ratturite puhul:

80kg rider – 298W (3.73W/kg)
70kg rider – 266W (3.80W/kg)

Ka kerimine aitab siin kaasa. Kui ikka on mootor, mis suudab rohkelt hapniku toota, siis saab jalgade koormust sellega vähendada et kerides anda hoopis südamele rohkem tööd.
Paljalt kaaluga lüüa jälle ei saa. Tom Dumoulin (eraldistardi äss) ja Gerraint Thomas (eks. treki tempo mees)mõlemad 71kg mehed. Quinatana 58kg võrreldes ja ometi suudavad nad mõlemad vormis olles pool tundi 400w keskmist hoida ja Quintanal eest ära sõita. Samuti toimis Indurain kes mägedes istus sadulas ja endast max. watte välja pigistas, et mägikitsed tagasi ei võtaks seda mis ta eraldistardis saavutanud oli.
Lõbus uudis ongi see ja loodame et ka õnnestub ka et. ASO proovimas keelustada tuuril powermeetrit. See muudatud kindlasti muutmas võistluse käiku põnevamaks. Ei kujuta ette mida Froome siis stemmilt vaatama hakkab? Olen ise powermeetriga mägesid sõitnud, see on lihtsam ja ternni mõttes kindlasti ka mitte igav.
Suusatamises jah rattamehel vist parem treenida ennast uisus. Oleks nagu üldisele aeroobsele parem ja ka vist lihaste suhtes ligilähedasem rattasõidule. Näidanud seda ka praktika kus osad kiiruuisutajad suvel trekil ilma tegemas käisid ja vastupidi. P.s. Tartu Maraton olgu klassikas.

Huu

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Oooooh! Huu peaks piirduma oma blogiga.

 
At 14:17, Blogger Priit Pullerits said...

Ei-ei, Huu jutt on väärt jutt, mees kahtlemata tunneb asja.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Huu on väärt spetsialist, aga kas ka ustav võitleja? Bojets? Mees, kellega vajadusel luurele minna?
Me loodame et on.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Jah võimsus mõõtur on paras spikker küll võistlus tingimustes. Olen samuti sellepoolt ,et ei oleks seda eelist nende ees kellel seda pole.Aga kumb annab ikkagi suurema kasu säästes energiat ,pedaalimis kiirus või jõud sama sõidukiiruse juures.Kaldun arvama kuna võimsus mõõturit endal pole siis kiirem pedaalimine.Vähemalt võib idamaade näite põhjal kus mõningad inimolevused suudavad õmblus nõela läbi klaasi visata 5m pealt panna kiiruse süüks.

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Mina Huuga luurele ei läheks, sest Huu on sotsiaaldemokraat. Need müüvad vajadusel oma ema ka maha.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Ahsoo! Mulle jäi tunne nagu oleks tegu paadunud ekrelasega. Lubas pakudele molli panna. Aga võibolla eksin.

 
At 17:15, Blogger Priit Pullerits said...

Sotsid on muidugi kõige õudsemad tegelased. Nende olemust ja sisu iseloomustab kõige ilmekamalt see, et nad ei suuda avalikult välja öelda, et Eesti on rahvusriik. Kes seda avalikult kuulutada ei julge, sellel ei peaks Eesti avalikus elus üldse mingit rolli ega kohta olema.
Ma olen rääkinud.

 
At 17:21, Anonymous Kägu, kehakultuurlane ja nõukogude armee jefreitor said...

To 16:55 Te eksite ja rängalt! Vägivaldse ja fashistliku imago on EKRE kohta loonud just nimelt Sotsiaaldemokraadid. Tegelikuses on need inimesed valdavalt rahumeelsed ja sõbralikud. Provotseerimine, süüdilavastamine ja füüsilise vägivallaga ähvardamine on just nimelt sotsiaaldemokraatide stiil. Näiteks lubas meie eurosaadiki mõnda aega tagasi pooltele eestlastele augu kuklasse teha. Või võtame näituseks hr. Vahuvurri, te vaid vaadake, kuidas mees vahutab ja lausa keeb vihast kui vaid vähegi tekib võimalus rahva pärast häbeneda ja sellele sitasti öelda. Nii ,et pigem EKRE mees Huu ikkagi ei ole. Käitumise järgi otsustades, kaldub rohkem sotsi poole.
Vabandust, et teemasse ei kirjuta, aga see mõne kilogrammi pärast põdemine on pigem siukene beibede teema

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Hea Kägu, remark oli kirjutatud sarkasmiga.

 
At 18:05, Anonymous Kägu said...

Tegelikult ma usun, et Huu on tubli mees ja kindlasti on temas kõvasti potensiaali. Isegi, kui ta hetkel kaldub sotsialismuse poole, siis aja jooksul ta mõistab, mis õige mis vale. Küll isafiguurid mehe õigele rajale juhatavad, nagu omal ajal studioosus Martinigi

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei oleks nii optimistlik. Huu on keskealine nalbajoob. Rahvusromantilisi aateid sellisele pujäänile enam ei õpeta. Vala või sulatina silma.

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole asi nii hull ka .Rahvus romantika hakkabki keskea paiku.Eelnev aeg rohkem poos kui sedagi.

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Ahaa! Aga äkki ongi nii et meie siin möliseme, aga samal ajal isand Huu piinab oma eramu keldris mustlasi ja soroseestlasi.
Pole üldse välistatud?

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Igaljuhul on keskealisel vähem kaotada ,et radikaliseeruda.Samas kui käsi on antud spordile kas siis antakse teise käe oma saatanale.Mitut jumalat ei teeni edukalt.

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Vabalt võib teise käe saatanale anda. Ma kujutan ette mida kõike õõvastavat seal juhtub. Huu lõikab tuliste tangidega lapsi ja sunnib emasid pealt vaatama! Õudne!

 
At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

Kohutav!

 
At 20:34, Anonymous MargusM said...

Kuulge mehed, pidage nüüd piiri!
Asi pöördub juba Huu laimamiseks. Ta ei pea teile meeldima kuid see ei anna teile õigust sellisel viisil käitumiseks.

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

See siin on vist nn küberkiusamine, kui ma ei eksi. Huvitav, kas Huud koolis ka kiusati? Enamasti saadab kiusamine kiusatavat kogu elu. Ma arvan, et olgu Huu pealegi sots ja padusoroslane. Vähemasti on ta spordimees ja tal on mõningased teadmised jalgratta spordist.Huu peab aru saama, et igav on. Ilm on nigelapoolne, suusatama ei lähe ja jalgratta sõiduks pole ka kõige parem ilm. vähemasti Tallinas on tuuline ja mingit ollust tibutab alla. Aga teema on selline mis punastama paneb. Peaksime arutama ühe keskeakriisis vaevleva anoreksiku ülekaalu teemadel? Sõbralik huumor mõne lihtsameelse totukese aadressil tundub parem olema.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Keegi ei laima Huud. Väited pole veel laimamine. Kui Huu tõestab, et tema keldris pole piinariistu ja butcheri-tüüpi varustust, siis võib teema lõpetada.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes on ikka vahel häid uudiseid ka
https://poliitika.postimees.ee/6470000/sotsid-kaotasid-oopaevaga-22-liiget?fbclid=IwAR0x3gX90RO9fQ1uUWxHLpAEBmvgfSk_YAqdM00YnWezwYEcSZu6rb2iaQ4
Seda lugedes meenub vägisi anektoot, kus vanemees suremas ja tahab enne surma sotsiks saada, nooh tehakse siis kiirelt ära ja suurivoodil viimase hingetõmbega, tuleb vanamehel naeratus näole ja sositab rahulolevalt, üks sots jälle surnud.

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

See anekdoot on puhas pask. Kus on huumor, kus on leidlikkus?

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Anekdoot on lahe aga numbrid, sula müra. Huu peaks kogukonda oma kadumisest valgustama. Mis vahepeal toimus ja kes käskis jälle sõna võtta? Muidu on see värk kangesti Tõnismäe pronkssõduri sugemetega provokaatori käitumismustri moodi.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Aina hullemaks lähevad väited. Kus oli Huu? Kas ISISe laagris?

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Anektoot tundub selline keskpärane. Selline absurdihuumor vms. Oleks Pullerits siin, siis tema oskaks kindlasti paremini klassifitseerida.Samas kui asja vaadata tõsihingelise sotsi vaatevinklist, siis on anektoot muidugi puhas pask, eriti hetkel.Igatahes Huu tundub olema väga kahtlane vend. Tegemist võib olla vaenlase luurajaga, kes teeb märkmeid siin valitseva meelsuse ja riigivastaste sõnavõttude kohta. Soovitan olla ettevaatlik

 
At 22:25, Anonymous Tambet said...

Huu tundub üldiselt küll olema selline lahe rahvamees. Teab fakte ja viskab villast, umbes nagu üks napsumehest eurosaadik. Igaljuhul tasub tõesti olla pigem väga ettevaatlik. Muidu võib juhtuda, et sul rebitakse mikrofon käest ja pärast kaevatakse veel kehavigastuste tekitamise eest kohtusse. Umbes, et liiga kõvasti hoidsid vms.

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Anekdoot peab olema nö elulähedane. Elegantne. See siin on vägisi välja kakitud. Situatsioon on ju ebausutav.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Huu teiega luurele küll ei tule.
On nii apoliitiline kui siin provokatiivses riigis seda üldse olla saab ja suudab

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

Mis siis teha? Kas andestame Huule?

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Kui Huu hing on puhas nagu prillikivi, siis andestame. Kui mees ei julge aga oma hingeseisundit deklareerida, siis pole midagi teha.

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

Kui Huu ekresse astub ja siia avalduse koopia esitab, siis dabroo ja velkam. Võtame kadunud poja tagasi.

 

Postita kommentaar

<< Esileht