reede, november 30, 2018

Pullerits: Miks on trenni minek nii keeruliseks tehtud?

Mõtlesin, et läheks õige trenni. Aga kui minema hakkasin, sattusin kohe plindrisse.

Vaja oleks ju sikutada sõude- ja suusaergomeetrit ning trenažöre, sest teistel treeningtöö minunimelisel ovaalil Tartus ja mujalgi ilmselt juba käib. Ent ega asfaldi toksimisest üksi kasu ole – see muutub kiiresti ennastkordavaks paigaltammumiseks ehk rutiiniks, rääkimata sellest lõhkumistööst, mida toksimine teeb näiteks küünarnukkidega. Niisiis: jõusaali!

Aga eks te katsuge sinna minna. Katsusin – ja läks nii. (Püüan järgnevat edastada lihtsustatult.)

MyFitnessis lükati lahkelt hinnakiri nina alla. Kuupakett – 75 eurot! «Nii kallis!» imestasin. Teatasin, et olen kuulnud, et kui hommikuti trennis käia, pidi tulema palju odavam. Kohe järgnes korrigeering: 32 eurot. See oli see hind, mida olin kuulnud, et tõesti kasseeritakse.

Edasi läks aga tõeliseks abrakadabraks. Tahtsin kuu aega kestvat paketti, aga tehti selgeks, et arvestus on kuupõhine, kuu esimesest viimase päevani. Kuid lubati arvestada jooksvast kuust vastav arv päevi – vähemalt nii ma sellest aru sain.

Järgmiseks teatati, et liitumismaks on ka. Ahsoo. Vastasin, et olen kuulnud, et sellega olla nii, et sellest ei saa alati lahti – et mõnel pool olla nii, et maksad vähemalt pool aastat, enne kui minema pääsed –, sest ma tahan ainult kuu aega trennis käia, kuna siis tuleb küllap lumi maha ja saab suusatama hakata. Mille peale sain teada, et lepingu lõpetamise kohta tuleb teha ka leping, ja selle saab teha kohe pärast seda, kui leping on sõlmitud, mis tundus ebaloogiline, aga kui nii on sätestatud, eks siis usun, et nii see käib.

Siis järgnes abivalmis soovitus, et kui tahan liikmemaksust pääseda, paneksin end kirja teises linna otsas, Annelinnas, sest seal saab liituda tasuta, aga pärast võib trennis käia igal pool. Ent selgi puhul ilmnes mingi nüanss, mida enam, tuleb tunnistada, ei mäleta, sest neid nüansse, mis iga aspektiga lisandus – ja ma ei ole siiamaani loetlenud kaugeltki kõiki –, sai lõpuks nii palju, et võimatu oli neid kõiki peas fikseerida ja seedida.

Lõpuks loetles MyFitnessi esindaja terve hulga keerulisi tingimusi, mis moodustasid suure paljude muutujatega valemi, nii et see lõi aju täiesti krussi. Ja asi läks vaid hullemaks, kui mainisin, et maksta soovin SportID kaudu.

Ütlesin siis ausalt, et igasuguseid tingimusi ja nüansse on neil liiga palju. Ja lisasin, et kui miski jääb paljusõnalisuse ja keerukuse foonil kliendile segaseks, siis tema iseeneslik reaktsioon on keerata selg ja minema minna, sest segased ja arusaamatud aspektid jätavad paratamatult mulje, et midagi üritatakse varjata, ja see midagi on alati sellist, millega klient lohku tõmmatakse.

Olgu öeldud, et mul ei ole ainsatki etteheidet MyFitnessi esindajale, kellega suhtlesin, sest ta käitus viisakalt ja abivalmilt ning valdas teemat, ent tingimused, millest lähtudes ta pidi tegutsema, oli MyFitness nii keeruliseks ajanud, et ilma eriettevalmistuseta ja lihtsalt kõrvalt kuulates ei ole võimalik neist aru saada.

Kui loete MyFitnessi liikmelepingut, siis näete, et lihtne soov kuu aega jõusaalis selle vähesel kasutusajal omal käel üldkehalist ettevalmistust teha on reguleeritud hirmpika dokumendiga. Oleks tahtnud maksta 32 eurot 30 päeva eest, oleks nõus ka liikmelepingu tasu maksma, aga miks see on tehtud nii neetult keeruliseks?

Või kuidas teile teie kogemused on tundunud?
*
Kui tahate midagi glamuursemat näha, siis lugege, mida räägib minust juutuuber Deana Noop ehk Deanabanana.

Foto 1 ja 3: Ülemiste keskuse MyFitnessi klubi avamine 10. mail 2017. Foto autor: Toni Läänsalu, Postimees/Scanpix
Foto 2: MyFitnessi klubi Riias. Foto autor: LETA/Scanpix
Foto 4: Küsimus: kus San Franciscos on mu GoPro leistangikaamera juhuslikult selle pildi teinud? Foto autor: Priit Pullerits

27 Kommentaarid:

At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Loll saab kirikuski peksa!
Miks enam Arena ei kõlba?
Seal on küll kuupilet natuke kallim - 45€ - kuid treeningute arv piiramatu ja ILMA lisatingimusteta. Leping ongi makse antud aja peale.
Grupitrennid (näiteks on sulle kindlasti vaja pilatest) hinna sees, lihtsalt pead ette registreerima, sest kohtade arv piiratud. Rattatrenn aitab parandada pedaleerimise tehnikat ning omal käel võid tõmmata nii sõude- kui suusaergomeetrit.

Kuigi pole kindel, kas sealsed ratturid sind enda seltsi tahavad...

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

Vene sõjaväes käinud mehed küll fitnessi ei tohiks minna. Mida see annab? Kükid koos noorte tibidega? Tõmbad trosse? Vaatad ennast peeglist? Aga tuleb Ngoronboro Suur-Ginea vabariigist? Mis siis? Hakkad kükkima? Ei. Siis on ikka poks, pankration ja rukopašnõi boi. Siberlased õpetasid hiina kaklust. Alguses seisad vaikselt paigal ja nurrud nagu amuuri tiiger. Kogud mägede energiat. Tunnetad kuidas kõhukoopas kraabib nagu tulise ahju roobiga. Siis ründad äkitselt nagu mandžuuria kull, hopp ja näpud silma!

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Ma käin praegu MyFitnessis, olen sealt vahepeal ära läinud ja taaskord uuesti liitunud.

Seal on kaks paketti, mis on mõistlikud. 49 euri eest saad minna sinna siis kui ise soovid. Ükskõik millisesse Tartu klubisse. 32 euri eest saad kõike sama, ainus konks on see, et klubisse pead sisenema enne kella 15:00-i. Peale kolme selle paketiga klubisse ei pääse. Liitumistasud on seal alati olnud, kampaania korras see sügis sain mina ka tasuta. Kuu aega saab edukalt Myfitnessis treenida 49 või 32 euri eest. Liitumine tasuta (hetkel). Sõlmid lepingu maksad kohe tasu ära ja ongi olemas. Konks on selles, et lepingu pead üles ütlema enne 15.detsembrit, kui jaanuarist enam maksta ei taha. Kui ütled lepingu üles vahemikus 16 dets kuni 15. jaanuar, siis pead jaanuari eest ka veel maksma. Lepingut saad põhimõtteliselt iga kell lõpetada ja liituda võid ka iga kell kui soovi on. Lisatasusid pole.

Eelmisel aastal käisin MyFitnessis klubis palju Caspar Austa trennides, trennid toimusid mätsi keskpaigani. 14. märts teatasin, et soovin lepingu lõpetada ja siis nii olingi. Sain klubis käia 31. märtsini.

Kui Priit soovib Myfitnessis ainult detsembris käia. Siis marssigu klubisse, liitugu (tasuta), sõlmid lepingu, maksad tasu ära 32/49 euri. Peale liitumisit ja maksimist ütled kohe, et soovid lepingu lõpetada ja 1. jaanuarist oledki vaba mees.

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

Uudistest loeb et jõustruktuurid harjutasid avaliku korra kaitsmist Toompeal. Väga huvitav. Lausa intrigeeriv. No kes lurjus tahaks Toompeal pahandust teha? Kes?
Vägisi tundub et neid hiina maadluse trikke läheb ühel vagural eestimaalasel õige pea vaja.

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Pilt 4 "Painted Ladies" See ju igas Googli otsingus esikohal SF kohta.

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen soovinud linnale kuuluvates spordibaasides peale jooksu vaid pesta, kuid sellist teenust ei ole ka hinnakirjas.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Pesed, räpakott, kodus. Linna spordibaasid on valgele maksujõulisele elanikkonnale, mitte vaesuritele.

 
At 11:26, Blogger Priit Pullerits said...

Soovitan neil, kellele meie Eesti elu ei meeldi, lugeda Arteris mu intervjuud ettevõtja Rainer Sternfeldiga, kelle jutust selgub jahmatav tõsiasi, et elu Eestis on palju inimlikum ja mugavam kui kuulsas ja innovaatilises Silicon Valleys, mille eluolu iseloomustab ta teiste seas sõnaga absurdne.

https://www.postimees.ee/6466273/rainer-sternfeld-eesti-elukorraldus-on-palju-mugavam-ja-inimlikum-kui-raniorus

Siin ka väike videoklipp tutvustuseks:
https://www.facebook.com/PostimeesArter/videos/206253743621709/

Lp 23:51, olete andnud õige vastuse. Oletasin, et kuna GoPro klõpsis pildi veidi ootamatu ja tavapärasest teistsuguse nurga alt, ei tunne paljud seda ilmakuulsat vaadet ära. Teie tundsite - kiitus!

https://www.facebook.com/PostimeesArter/videos/206253743621709/

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Postimees kui piinlikkuse lipulaev (juhtkiri Sorose CEUst) ja ajupesu automaat. Tsekkige video Tartu inimeste kommentaaridest Toompea miitingu asjas. Vanad inimesed, ise eestlased ja ajavad töllakat juttu - ekre ei tohi kasutada füüsilist vägivalda!!! Ekre on äärmus ja ekre on süüdi!
Kus on see paljukiidetud eestlaste haritus? Tõupuhtad pupujukud! Mida AK punareporterid ees seletavad, see võetakse kohe tõeks! Häbi selliste tartlaste pärast. Kas teil ka hr. Pullerits?

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Ammu pole kuulnud kõmisevat kommentaari. Ei Padrelt ega üheltki resistansi mehelt. Kas Ossinovitch kuulutas juba vaikiva ajastu?

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

Vaikiv ajastu on meil kõikidel põues. Padre kui autoriteetne mees püramiidi tipust saab veel mõne aja pasunat puhuda, teistel on juba lõõrid kinni. Kõik on õige.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Tänava lõpus vilksatasid nahkmantlis mehed. Käeraudade kõlinat oli ka kuulda. Parem vaiki olla kui mokka kõbistada. Siililegi selge.

 
At 18:02, Anonymous Sotside fänn said...

Mehed, ärge lömitage! Kõik lõõrid lahti ja ei hoia arvamust vaka all. Nagu Toompea näitas, läheb varsti tõeliseks võitluseks, õhuvõngutamise aeg saab läbi. Meie tund on tulekul! Nagu meil vene armees öeldi: v boju! Lahingusse!

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Läheks või kohe lahingusse kuid vaenlast ei tohi alahinnata. Mis siis kui Padre on arreteeritud ja viidud teadmata suunas? Nii tormame isegi pea ees hukatusse.

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Padre on püramiidi tipus. Kes teda julgeb arreteerida?

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Püramiidi tipus jah, aga ei või teada. Järsku ongi arreteeritud. Ei või välistada.

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Las Kaldvee võtab juhtimise üle.

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Kaldvee on tubli, aga liiga noor. Juht peab olema Vene armee karastusega.

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit, aga mina liitusin sellise klubiga nagu Eesti Terviserajad ja ülla, ülla täitsa tasuta. Saan käia üle Eesti 110 klubis ja jõulinnakud, jooksu, ratta, suusarajad 24/7 ilma rahata. Peale selle on veel värske õhk karastus omastkäest:)

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Ma ütlesin teile mehed. Kui Padre arreteeritakse, siis on resistanss ninali poris. Kas nii kehvakesed me olemegi?

 
At 21:11, Blogger Priit Pullerits said...

No nii, mehed, ei mingit mämmerdamist. Nüüd on kõik erakonnad mul mune pidi pihus ja kui sealt konkreetset vastust ei tule, järgneb järjekordne pauk.

https://arvamus.postimees.ee/6466739/priit-pullerits-kust-algab-massilisus-ah

 
At 21:25, Anonymous Kägu said...

Härra Pullerits mõtisklesin Teie kirjutise lõpus oleva küsimuse üle ja minul tekkis ka küsimus. Kas Teie oskate nimetada mõnda Eesti poliitikut, kes on on lubanud midagi millest tal erilist aimu oleks? Millal ja kus selline asi viimati juhtus?

 
At 21:43, Anonymous Kägu said...

Lugesin taas üllitist postimehest viimase nädala eesti "suursündmusest" https://arvamus.postimees.ee/6466968/vastutuse-veeretaja.
Olen antud juhtumi kohta lugenud ja kuulnud ka sootuks teistsuguseid arvamusi ja seda eelkõige kohal viibinud lähedal seisvatelt inimestelt. Loomulikult on need kallutatud väljamõeldised ja postimees sellist rämpsu ei avalda. Ainult faktidega tõestatud absoluutne tõde on see, mida kuulutab postimees. Kuigi kui sirvida teisi tuntud väljaandeid üle Euroopa, siis paljudes neist on sm. Tarandi pilt, kus tal on silm sinine ja tampoon ninas. Ilmselge, et paarist vopsust jalaga pehmesse kohta sellised kehavigastused ei teki. Mulle tundub, Sotsid on võtnud hr Pulleritsu kriitikat tõsiselt ja on algatanud ennastsalgava kampaania kujundamaks Eestile Euroopa ( miks mitte maailma) ühe vägivaldsema riigi imagot. Usun, et ükski migrant ei taha vabatahtlikult reisida riiki, kus isegi europarlamendi liige saab päisepäeva ajal sõpradega jalutades täiesti ilma igasuguse põhjuseta molli.

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

21:43 migrandid pole argpüksid. Sinise silmaga Tarand on neile hane selga vesi. Mõttetu arutluskäik teil.

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Eestisuguse miniriigi puhul pole massi- ja tavalisel migratsioonil mitte mingisugust vahet.
Miks ei näe te suurt pilti? Migratsioon on idee. Kiiremas korras peab GCM lepingust lahti ütlema, numbrite üle arutlemine on tühi töö. Eesti on juba täna oma venelaste, ukrainlaste kaukaaslaste ja hiinlastega multikulti hale pesa. Muide meediast on läbi käinud väljend "pagulaste kogukond". Ehk siis Eestimaa tulevik on eestlaste, muulaste ja pagulaste kogukonnad. Hakkame tänaval haledalt peksa saama.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Ei no pagana pihta, PP õpilane teeb eksamil uudises faktivea pärast hoolikaid tuupimisi. Kas TÜ-s käib PP käe all ainult tuupimine või kuskil õpetatakse ka mõtlema ja vigu faktidest eristama? Uskumatu. Osalesin mõtlemist õpetava asutuse Vincent van Gogh'i maali Tähistaeva peol ja märkasin seal ühte infarktieelses seisundis rapsivat selli. Hoidsin näpud ristis, et tüüp kokku ei vajuks. Vedas. Kõik läks hästi. Ometi järgmine päev, tuupimist promova asutuse peol nii hästi enam ei läinud. Seal oli vaja proffide füüsilist sekkumist. Tekib muidugi küsimus, et kas kõike peab siin maailmas lahendama füüsiliselt või mõnikord on kasu ka lihtsalt hoolimisest?

 
At 11:44, Blogger Priit Pullerits said...

Hea, et seda küsite, 11:07. Ajakirjanduses on faktiviga viga ning sellele ei saa läbi sõrmede vaadata, sest ajakirjandus - hea ajakirjandus - põhinebki faktidel. Eks laske endast nn loov lugu kirjutada, kus teid puudutavate faktidega on suvaliselt ringi käidud, ja vaadake, kuidas see teile siis meeldib!

 

Postita kommentaar

<< Esileht