neljapäev, detsember 20, 2018

Pullerits: Aga kellele panustab sel talvel president?

Meid ootab ees kõvade meeste talv. Lausa mitmel rindel. See on esimene hea uudis.

Teine hea uudis on see, et vabariigi president ei ole mind unustanud ning panustab kõigi märkide järgi minule.

Mille muuga seda seletada, kui ükski eelmine president – ei Lennart Meri, keda intervjueerisin esimest korda Washingtonis Valge Maja õuel, kui ta oli juba istunud musta läikivasse limusiini (oi, millised lumivalged triiksärgi mansetid tal olid!); ei Arnold Rüütel, kelle abikaasa Ingridit käisin nende Tartu kodus Ilmatari tänavas intervjueerimas siis, kui Rüütel oli presidendiks saanud, ja kes (räägin proua Ingridist) pöördus kõigist Eesti ajakirjanikest just minu poole, kui soovis esitada oma versiooni kurikuulsast nn Kadriorgia loost; ei Toomas Hendrik Ilves, kellest tegin enda toimetatud ajakirjas Favoriit suure esikaaneloo juba sellal, kui ta oli Washingtonis alles Eesti suursaadik – jah, ei ükski eelmine president pole mind hoolimata neile osutatud tähelepanust pidanud jõulukaardi vääriliseks, aga Kersti Kaljulaid pidas.

President Kaljulaidi minu nimele läkitatud jõulukaart (kahel ülemisel fotol) saabus selle nädala alguses. Ja vaevalt, et ta saatis selle üksnes seepärast, et tõstatasin ühe rahvaspordiürituse eel küsimuse, kas ta sööb lihaga või lihata suppi (mille peale pidas ta vajalikuks mulle pühapäeval helistada), ning vaevalt ka seepärast, et olen avaldanud Arteris kaks talle pühendatud spordilugu, millest ühes lasin Eesti parimatel maastikusõitjatel jagada talle nõu enne Tartu rattamaratoni ja teises püüdsin teda ärgitada osalema 100x10 km teatejooksus, milles Eesti püstitas maailmarekordi.

Oletusi võib teha igasuguseid, aga fakt on see, et tuleb kõvade meeste talv. Juba seepärast, et lumi on harukordselt vara maas. Pulleritsu seaduse/reegli järgi on ju teada, et Tartu maraton suure-suure tõenäosusega pigem toimub, kui jõulupühade paiku saab Tartu kandis looduslikul lumel suusatada. Kuigi põhipanuse lumevaiba loomisse annavad lumekahurid – täna, neljapäeva õhtulgi töötas neid Tartus Tähtvere spordipargi ovaali keskel tervelt kolm –, on kohati ka looduslik lumi väikesi riske võttes suusatatav. Igatahes oli täna õhtul ka Vahur Teppani SuusaAkadeemia / Limpa suusakooli / Suusavendade hooldestaap avatud ja määrdetöö käis. Kuulduste järgi pidi sinna õhtul saabuma ka Teppan isiklikult.

Mis kõik tähendab, et talvel tuleb kõva arvete klaarimine ning kes pole veel treeningutega tõsiselt alustanud, on vastastele andnud laiskusest suure edumaa. Mõned mehed teevad kindlasti juba kaks treeningut päevas. (Räägin endast.)

«Tulistamine» käib, jah, igal rindel. Aeg on selline, et armu keegi ei anna. Tänase Postimehe arvamusküljel andsin tuld nende pihta, kes on oma nõrkusest toiduteemasse kinni jäänud. Äsja ilmus ka ajakirja Jooksja aasta viimane number, kaanel Märt Avandi, selle kõrval tulipunase kirjaga tekst: «Priit Pullerits piitsutab poosetajaid».

Tõeliselt kõvade meeste heitluseks läheb nüüd talvel ka poliitikas. Ma olen juba tükk aega oma blogi kommentaariumis rääkinud, et Kaja Kallas on nõrk, et tema kui naine parteijuhina ei kanna välja – ja näete, Reformierakonna langev reiting kinnitab seda. Olen isegi spordimees Jürgen Ligilt küsinud: «Millal liidri vahetuseks läheb, sest asi on ju kriitiline. Miks peaks näitaja üles pöörama?»

Ta väljendas optimismi, et «praegune on võnge, trend on paraku pikem». Ma ei usu. Mart Helme ja Jüri Ratas on seadnud valimiste eel jõulise ja maskuliinse, isegi karmi ja halastamatu tooni, ning kes selles taktis kaasa rääkida ei suuda, selle hääl lihtsalt ei kõla. Nagu Kallase hääl. Nagu ka Ossinovski või tolle teise, Eesti 200 Kallase hääl.

See peab olema totaalne ignorant, kes ei näe, et see talv tuleb kõikjal kõvade meeste talv. Ees seisavad turbulentsed ja ettearvamatud ajad. President, riigipea, ei saa neile aegadele vastu minna ihuüksi. On küll öeldud, et ka üks võib olla lahinguväljal sõdur. Jah, võib. Aga võita ei pruugi. Võidu tagavad need, kes on valmis minema karmi võitlusse ja selleks end aegsasti ka vajalikku konditsiooni viivad.

Fotod 1 ja 2: President Kersti Kaljulaidi läkitatud jõulukaart Priit Pulleritsule. Fotode autor: Priit Pullerits
Foto 3: Kersti Kaljulaid 2007. aasta suvel jooksul ümber Ülemiste järve. Foto autor: Janne Salumäe / Sportfoto
Foto 4: 2017. aasta Tartu maraton Tehvandi ringil: naiste eliitgrupp. Foto autor: Arvo Meeks, Valgamaalane/Scanpix
Foto 5: Kes see on, kes teeb jõulist paaristõuketööd 2017. aasta Tartu maratonil Tehvandi staadionilt väljudes? Foto autor: Arvo Meeks, Valgamaalane/Scanpix
Foto 6: Kes see sõidab ilusas vahelduvtõuketehnikas 2017. aasta Tartu maratonil Tehvandi staadionilt väljudes? Foto autor: Arvo Meeks, Valgamaalane/Scanpix
Foto 7: Naiste eliitgrupi sõitjad kangutamas 2017. aasta Tartu maratonil paaristõugetega rajast väljas mäest üles. Foto autor: Arvo Meeks, Valgamaalane/Scanpix

50 Kommentaarid:

At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Aplaus, mr President! I mean, hr Pullerits. Well done.
Õppige, sitakotid.

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

Kadedusest pean nentima, et nimi oli ainult ümbrikul. Ja kui juba jutuks tuli, siis presidendivalimiste kord on juba töökindlaks lihvitud või see jääbki toimima nähtamatute niidikeste taktis? Siit tuleb otseselt küsimus, et kes keda siis paneb?

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Mina jälle nendin, et kohas kus on võimalik, kohas kus on lausa vajalik näidata tunnet, emotsiooni, ühtehoidmist, sedasama fakin õmblusteta ühiskonda, jääb see tegemata. Sõidetakse rohmakalt üle. Loomuldasa viitan ma jõulukaardi mitmekeelsusele. Me oleme lõpuks kõige kiuste omariiklusega rahvas, oma presidendiga, kusjuures ei ole üldse kindel kaua seda "õnne" kestab, saadab president oma eesti inimestele kõigi maailma imperialistide keelsete õnnitlustega kaardi. Mina näen siin suhtumist, sähke, nautige sitakotid Nööli kuniks teile seda lubatakse.

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Me ei taipa siiani mis on riik. Kui president saadab inimesele tähtpäeval kaardi, siis ei tule see Arnoldilt, Toomaselt, Kerstilt vaid institutsioonilt ehk riigilt.
Tubli venelane kes sellise kaardi saab mõtleb - President Estonii sõlajet mne kartotšku, a huuli zdes napiisano na russkom i nemetskom??? Eto že podlost! Neuvaženije tšeloveka!
Eestlane oma kadakluses muidugi vaatab et ooo Kristmas, ooo Nöjeel! Võimas!

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Kui suvel sai Caspar Austa mitme minutiga paika pandud, siis loodame et talvel tehakse Vahur Teppani selg prügiseks. Tundub et noortele kukkedele on tormihoiatus antud. Sõudetrenažööri siiber 10 ei asi millega naljatada.

 
At 23:14, Anonymous Anonüümne said...

TM pidi ju ära jääma, soovitus oli mitte odava hinnaga regada.
Nüüd siis võib kallima hinnaga nime kirja panna?

 
At 01:58, Anonymous Anonüümne said...

Padre tõmbab teile kõigile koti pähe.

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

01:58 - nõus!
Probleem ainult selles, et kust kohast see kott võtta?
A&T pani Tartus poe kinni ja kas teised enam soodukaga annavad? Teppan äkki?

Või tuleb tal enda peast see kott võtta? Mõttel on jumet, sest äkki näeb, et juba praegu 2 korda päevas trennides võib hooaja põhistartideks külili olla...

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ainult Teppan, kogu tiim Aanja tuleb selg ees vanameistrile vastu kui distants piisavalt pikk ja suusk pidama saadud. See talv tuleb positsioonide otsustav ümbermängimine. Saate näha, memmepojad.

 
At 09:37, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

See, et lugupeetud PP presidendilt jõulukaardi sai on märkimisväärne asi, elame kaasa, kiidame heaks ning tunneme rõõmu.
Me kõik oleme juba ammu arvanud, et meie asi on õige asi ja see mida me ajame on ka kõigi teiste huvides. Olgugi, et nad seda praegu ei mõista. Kuigi meie aetav asi paljudele ei meeldi on see siisiki nende, mitte meie probleem. Hea, et president seda mõistab ja nüüd on ka kirjalik tunnistus olemas.

Kuid üks asi mis presidendi jõulukaardist veelgi olulisem on vajab endiselt lahendamist. Kellele PP ise jõulukaardi saatis?

 
At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

PP sai kaardi ka Vladimiri pojalt. Seda ei saa siiski enne õiget aega välja käia. Positsioonide mäng, junõu.

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

"PP sai kaardi ka Vladimiri pojalt. Seda ei saa siiski enne õiget aega välja käia. Positsioonide mäng, junõu.
09:57" - õige, sest õigeusklike jõulud on ju palju hiljem!

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Kui Jordan Peterson saadaks kellelegi meist jõulukaardi, siis see oleks asi, millega vehkida. Tolerastide käilakuju jõulutervitus pole aga tõsiste meeste arvates sittagi väärt.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Kohtusin veel enne kui hr Savisaar esimest korda linnapeaks sai, ühe prohvetiga. Täna sai tema ettekuulutusest järjekordne tõekuulutus tõeks, sündinud faktiks. Elagu Eesti!

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Taas on Alusalu persoonilugu ja nimi üle terve ekraani. Tark spordisõber näeb et M Liiv teeb kõvemat tulemust, ning siinsed eksperdid tõestasid juba kevadel ära et meeste klassis on konkurents karmim, ehk meeste 9.koht vastab vabalt naiste 3.kohale. Aga kus sa sellega ikka Saskia seda teist ja kolmandat ikka Saskia käest küsitakse kas midagi kripeldama ei jäänud. Karjäär, vaimne arenemine, eesti lipp lehvimas jms naistelehe ja kroonikalik vaht pulbitseb vastu Postimehe spordirubriigist. Küsiks siis Suure Superviisori enda käest mis suunas uus noor sporditoimetuse juht seda vankrit veab?

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks Team Haanjale on nüüd Team Altay, mida Pullerits oma M.K.A loos mainis.
Kes seal sõidavad ja kas nad on Suure Mõõduvõtu stardis?

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Rootsi aasta sportlase valimisel ei saanud laskesuusa olümpiavõitja Hanna Öberg isegi mitte nominatsiooni. Eestis samal ajal on ajakirjanike arvates Saskia Alusalu paremuselt teise tulemuse saavutanud sportlane Katrina Lehise järel. Vot nii on lood...

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Oh jah, Saskia ja Lustia. Aga loodame et tuleb Padre ja ütleb mida ta kõigest sellest rahva seljas liugu laskmisest arvab.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Padre arvamus võib olla väga karm.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Kui see kallutatud liugulaskmine pole võimuklikihaip, siis mis üldse on haip?

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

Suvise jalka MM-i kohta tuli statistika. Väidavad, et üle poole maailma rahvastikust vaatas jalka MM-i. Küsimus, kas Priit kvalifitseerus ka vaatajana?

https://sport.ohtuleht.ee/912504/statistika-suvist-jalgpalli-mmi-vaatas-ligi-pool-kogu-maailma-elanikkonnast

Lugedes artiklit, siis kahtlustan, et Priit on ikka ka nende hulgas, kes MMi vaatas, sest statistikasse läheb vist 1 minut vaatamist ka.

Priit, vaatasid siis jalkat või ei?

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Minusugune kõnts pidi leppima Jüri ja Kaja kaartidega. Jüri kaart on kallim, kohe näha, et ergas. Kaja oma pastelne. Näha kohe, et opositsioonis pappi vähe ja peab pasteldes sussi sahistama. Ikkagi olen rõõmus. Mõlemal on suusailma motiive hästi tabatud ja kui nime ei tunbe, siis pilt ka kenasti peal. Saaja nimi oli küll puudu aga usun, et nad panid need ikka isiklikult mulle posti kuigi allkirjad olid trükitud. Nüüd pööbli pittu sussisahistamisele! Pärast võib-olla läheb veel panemiseks, vaatame, ilm on ilus.

 
At 18:35, Blogger Priit Pullerits said...

Ei vaadanud, 17:02, ei ainsatki sekundit.
Aga ütleme, et oleksin vaadanud sõbra pool või tööl kolm minutit. Kuidas see oleks fikseeritud ja statistiasse kantud, ah? Mis nõksuga? Vaadake, kõik selline väljakuulutatud statistika MMi kohta on puhas bluff. Andmeid ei ole, aga piisab, kui midagi enesekindlalt väita.

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

17:02 tolbajoob keda see sinu jalka kotib. Padre ütles juba ammu et tegi jalka matšide ajal imitatsiooni jooksu liiva karjääris raskusega vöö ümber kõhu.
Ainukesed spordid mis siin blogis arutluse all on suusk, ratas, sõudmine, poks ja pankration. Vahest harva naiste võrkpall.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Ei, ta imiteeris ainult ühe käega vahelduvtõuget tugitoolis istudes - põlved ei lubanud joosta ja tagumik rattaga sõita tollal ju, teine käsi aga vajab teipimist. 19:13 tolbajoob ei tea vist üldse oma liidri tervisest midagi.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits kirjutab, et Jüri Ratas on võtnud jõulise ja maskuliinse positsiooni sisse. Tänases Postimehe arvamusrubriigis aga pahandab Tarmo Pikner teemal Jüri Ratase olematu jõulisus, häbiväärt lödisus.
Kus on tõde?
Kus on tõde?

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Jah tõesti, where is the truuth? Neikid truuth?

 
At 00:04, Anonymous Anonüümne said...

Tõde on rahva südames.
Kes sooviks enamuse Toompea täissöönud vargalimukatest esmajärjekorras veel enne pühi ära kägistada.
Muidu hea plaani häda on ainult selles, et asemele asuksid veelgi suuremad tõprad...

 
At 00:09, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin aasta parimaid ja mida mida? Alusalu enne Kontaveiti, Kuuske ja Sildaru? Spordiajakirjanikud puhta lubjakaseerunud. Alusalu 4.koht uisutamise massisõidus, mis on lohutussõit neile kes normaalses sõidus ei kvalifitseeru, supsas sinna põhjusel, et keegi teine seda jahtima ei läinud. Johhaidii ja daa!

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

Tõde on jah rahva südames, aga mis sest kasu kui rahvale antakse regulaarselt kumminuuti, pisargaasi ja feik uudiseid.

 
At 00:27, Anonymous Anonüümne said...

0:04 - mis meil tõbrastest. Enamike nende näppimise tuju kaob ära võimatult kiiresti. Mälestus sellest mõtteharjutusest hajub nagu peo järgne pohmakas. Korraks toimub mingi sähvatus ja jälle on kõik õnnelikud nagu Men in Blackis. Kõnts vajub tagasi oma kõblade juurde ja elu läheb nii kui muiste omandatud rollides.

 
At 00:44, Anonymous Anonüümne said...

Tagumine aeg trenne alustada on Priidu suust õige jutt. Kui soov saada Tartu Maratoniks mingissegi konditsiooni. Heasse vormi enam nii ehk nii ei saa. Selleks tarvidus ikka pool aastat eeltööd teha, seda 1,5 kuuga ei tee. Nii et ettevaatust Priit nende koormuste ja kahe trennikorraga päevas.
Sain ka ise suuskadele. Kiidan Nõmme-Harku rajategijaid. Igati ilus km. ring oli ja seda iga stiili harrastajale. Enda seis oli kohutav. Tasakaal vilets, iga kiirem liigutus ajas pulsi liiga ülesse. Regulaarselt ikka liigutanud ennast. Suusatamine karm aeroobne ala.
Vaatasin mehi kes looma jõul paaristõugetel lendasid. Oli näha et need mehed olid kodutöö juba sügisel ära teinud.

Huu

 
At 09:45, Anonymous Antikristus said...

Peab ka keldrist oma puusuusad ülesse otsima.Olen seda meelt et üle 15 minuti +he koha peal istumine tapab tervist.Loodame et teekonna kõrvale jääb mõni söögikoht kus pakutakse elusaid rotte ketsupiga.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Õige rõvedaid tüüpe siia satub. Ketsupi paned töll ise peale.

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

Foto 3 autor pole mitte Sportfoto, vaid Janne Salumäe.

 
At 17:01, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, laupäeval käis treeningtöö. Näiteks Euroopa ekspeister Allan Oras oli väljas, lubas mulle, et korraldab kevadel taas Kõlleste rattamaratoni. Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer oli ka sõitmas, ütles, et mu tehnika klassikasõidus paistab eemalt väga hea. Jah, aga eks ma ole selle nimel ka kaks päeva tööd teinud.

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits Priit, stardigrupp 4.

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

Kiidame heaks.

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Kiidame jah pühendumust ja rahva motiveerimist, aga isiklikke teravaid ja tabavaid seisukohavõtte on viimasel ajal harvem kuulda. Meestel kaob kindel pinnas jalge alt.

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

Kas Padre peab teil ninaaluse ka puhtaks pühkima?

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, kas see padretamine ei ole mitte idanaabri õigeusuruumist pärit komme, mida usinad agendid siin praktiseerivad? Õhtumaades on teenäitajateks ikka doktorid. Ma arvan, et dr on ikka kaalukam tiitel. Kui aga on vaja kasutada maailma tähtsaimat tiitlit, siis tuleks pöörduda ta poole meie isa vormis. Muidu ei saa enam aru, et kas siin võtavad sõna sohipojad, idaagendid või miskid sekti liikmed.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Õhtumaades on teenäitajateks muftid. Doktorid on eilne päev.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Parem Padre kui mufti

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Minu valik on ka Padre.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Kelle juhtimisel vallutati Metsik Lääs?
Kelle taktikepi all muudeti Ameerika kiviklibused maad viljakandvateks põldudeks?
Kes viis Jumalasõna kalifornia paganlikele hõimudele?
Kes seisis kõigi nende suurte missioonide eesotsas?

http://californiamissionsfoundation.org/the-california-missions/

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Õppige mehed maailma ajalugu, siis teate kelle taktikepi all trenni teha ja põldu harida.

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

Ärge ajaga pead segi siin. Nt Harry Männil oli Malta Ordu liige aga mingit trenni ta küll ei teinud. Vast ainult miskeid harjutusi. Ordu on kotanud Vahemerel igasuguse kontrolli. Hävingu põhjustasid demokraatidest prantslased, kes selle organisatsiooni jõuga ära kohisid ja murjamid omale katlakütjateks importisid. Viimases hädas pöördusid ordukad Paul I poole, et see korra majja lööks libedate prantslastega. Aga peagi tehti ka Venemaa isevalitsejatega sakslaste abil sotid selgeks. Siin on ikka padredest mõjusamad jõud mängus. Üheks neist on raha. Kuhu raha suunatakse, nii on. Ei aita siin padre ka miskit. Tõsi ka raha liigutamiseks on ustavaid jüngreid vaja. Kas aga kohalik padre tiitli omanik on seda?

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Väga huvitav ja isegi täitsa huvitav. Aga kes olid need demokraatlikud prantslased? Mingid lotringi kehvikud? Kas mitte selle kivi alla pole vähk peitu pugenud?

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Harry Männil oligi vales ordus. Ajalugu näitas meile seda. Padre on õiges.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Mis täna õige, see homme vale. Kõik muutub. Raha jääb.

 

Postita kommentaar

<< Esileht