neljapäev, veebruar 28, 2019

Pullerits: Ärge kiirustage meie suusameeste posti naelutamisega!

Me ei pea selles Seefeldi dopinguloos kiirustama. Arusaadav, et kui infot pole, siis tekivad teooriad, sest kuidagi on ju vaja ses segases loos sotti saada. Aga seni kui sotti pole, võtaks äkki hoogu maha.

On ju täiesti võimalik, nagu mulle üks allikas välja pakkus, et Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu võisid olla lihtsalt Aleksei Poltoranini muulad. Ehk sidemehed Kasahhi suusataja ja väidetava jõugu vahel. Mis muidugi tekitab õigustatud küsimuse, et miks Tammjärv ja Veerpalu nii totaka rolliga nõustusid. Mis omakorda ei välista, et nad ei võinud ka ise soovida mõnda aega nõela otsas vedeleda.

Selliste lugude puhul on selged kaks asja. Esiteks, praegu saadaolevad pisidetailid võimendatakse üle. Nagu näiteks küsimus, miks elas just Veerpalu koos Tammjärvega eraldi, mitte Raido Ränkel. Ja mida ütles Tammjärv aasta aega tagasi. Kõik, mis kuidagigi juhtumiga seotud, tehakse suureks, sest reaalset ja asjassepuutuvat informatsiooni ju pole. Nii saabki väheoluline võimenduse ja omandab põhjendamatu lisatähenduse.

Teiseks on selliste lugude puhul selge, et nii nagu unenäod ei lähe kunagi elus täide, nii ei lähe ka ükski teooria, mis kus iganes punutakse, päriselt täide. Ehk tegelikkus on hoopis teine, kui inimesed sellest mõtlevad. Aga kuna info puudusel on nii palju valgeid laike täidetud inimeste fantaasia viljadega, siis on raske vahet teha, mis on ehtne ja mis mitte. Isegi ajakirjanikud koha peal kobavad udus ja pakuvad meile olulise asja pähe ebaolulist, nagu näiteks Kristjan Ilvese kommentaarid eestlasi tabanud skandaali kohta. No mida on tal sisukat öelda?

Veel üks asi; enamasti osutuvad teooriad pöörasemaks kui on asjade tegelik käik. Kas keegi ei ole mõelnud sellele, et äkki kasutasid uurijad Tammjärve ja Veerpalu söödana, et kogu loole jälile saada? Kas keegi ei ole mõelnud sellele, et äkki ongi Tammjärv ja Veerpalu lihtsalt tunnistajad, kes on isoleeritud seetõttu, et keegi ei saaks neid mõjutada?

Ma ei tunne Andreas Veerpalu, küll aga olen korduvalt suhelnud Karel Tammjärvega. Kirjutasin temast Eesti ajakirjanike seas esimese suurema loo, mis ilmus Tartu Postimehes. Tammjärv on Treffneri gümnaasiumi poiss, õppinud Tartu Ülikoolis matemaatilist statistikat ning tunamullusest TÜ Pärnu kolledžis ettevõtluse ja projektijuhtimise erialal. Ta on viisakas ja peaga poiss, temaga suheldes näed, et ta on hea lastetoaga. Kindlasti pidi ta oma haridustausta arvestades teadma, et ega mingi doping teda 28. kohalt 12. kohale aita. Seetõttu on raske uskuda, et ta olnuks pelgalt omakasu peal väljas.

Ühte ma ütlen teile: see lugu ei ole selline, nagu praegu paistab. Siin on midagi veel. No mõelge peaga: loos on kuulus Saksa dopinguarst ja tema klientide seas on kaks Eesti suusatajat, üks teise-kolmanda ešeloni ning teine neljanda-viienda ešeloni sõitja. Selliste sõitjatega tegelevad nn nurgaarstid, mitte suurte salalaborite käitajad.

Mina igatahes mõtlen praegu ka sellele, mida peavad tundma ja läbi elama Tammjärve ja Veerpalu vanemad, õed ja vennad. Pange ise ennast nende olukorda. Te ei tea, mis on juhtunud. Keegi ei räägi. Ja ainsad, mis te tunda saate, on suur mure ja suur häbi. Mõelge, kas te tahate selles olukorras olla! Ja kui ei taha, siis andke meie kahele suusamehele veidi hingetõmbeaega ja armu. Seni kui pole selgunud täpsemad tõsiasjad. Liiati, ega nad ole kedagi tapnud või vägistanud, isegi relvaga röövinud mitte.

Suuri mehi tuntakse nende suure empaatilise südame järgi.

Foto 1: Karel Tammjärv Seefeldis MMil suusavahetusega sõidus. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Andreas Veerpalu Seefeldis MMil suusavahetusega sõidus. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 3: Maja Erfurtis, mis on väidetavalt seotud dopingut pakkunud kuritegeliku rühmitusega. Foto autor: EPA/Scanpix
Foto 4: Teisipäevane dopinguteemaline uurijate pressikonverents Seefeldis. Foto autor: www.imago-images.de/Scanpix
Foto 5: Venelane Aleksandr Bolšunov (vasakult), norralane Martin Johnsrud Sundby ja Kasahstanni esindaja Aleksei Poltoranin Seefeldis MMil suusavahetusega sõidus. Foto autor: Reuters/Scanpix

122 Kommentaarid:

At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Aga Priit, ära siis levita uusi kuulujutu versioone.

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

"siis kust me ikkagi teame, et vereülekanne oli parajasti käimas?"

Deutschi on tarvis osata ja siis seda ametliku pressikonverentsi tekstist kuulata.

Aga kas tõesti tüüpilisele Eesti ajakirjanikule omaselt ei oska Herr Pullerits Euroopa tähtsaimat keelt?

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Infot on vähe ning seegi suuresti spekulatiivne. Järelikult infot ei ole tulnud, stirlitsid pole seekord tasemel olnud. Ei ole võimalik, et väikeses eesti suusatamise ringis ei äratanud kahtlust osade meeste seotus Alaveriga.

Eelmise postituse 11:06 kommemtaar tõuseb särava komeedina üle prahi. See mees on jälje üles võtnud.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, 15:20, see ei garanteeri veel midagi, et miskit saksa keeles öeldi. Selge ju ka see, et uurija tahab asju endale soodsas valguses näidata. Ka tema öeldus maksab kahelda.

 
At 15:53, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Nukral ajal on käes elevust täis päevad. Eesti suusatajate kõrgajad on tagasi. Üle pikkade aastate on põhjust jälle meie poiste tegemistele kaasa elada. Arutatakse võimalusi ja kaalutakse šansse. Meie suusapoisid on kõigi Eesti inimeste mõtetes.

Suusablogigi on tagasi oma juurte juures ja igavuse üle pole põhjust enam kurta. Padrel on korraga mitu rauda tules ja küll me saame veel tõde kuulda. Praegusele põnevusele jääb isegi Tartu suusamaratoni stardieelne minut alla.

Lugupeetud Pullerits, meie usume endiselt teisse ja loodame tõe väljaselgitamise alal Teie reporteritöö oskustele. Seniks, kuni tõde pole selgunud, jätame Veerpalu, Tammjärve ja loomulikult ka Rainer Vakra – mehe, kes pani vaimset dopingut – rahule. Suusapoistele saadame kuivikuid, kuid Vakrale anname pühapäeval oma hääle. Unustage halb ja tehke head, käes on aususesse uskumise hullud päevad.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud Säinas. Oi kui ilusti ütlete - "aususesse uskumise hullud päevad"; aga oi kui kibe see on. MM

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Härra Säina kirjapandut mina loen alati austusest püsti seistes.

 
At 16:05, Blogger Priit Pullerits said...

Võimas, taluperemees Säinas, eestlane! Minu sügav lugupidamine. Suuta isegi siis, kui midagi sisulist öelda pole, esineda viis korda ilusamini, võimsamini ja sisukamalt kui Eesti president - selleni annab küündida!

Jah, olen võtnud ühendust meestega, kes kindlasti midagi teavad, aga seni, kui nemad ei ole midagi paljastanud, ei saa ma ka öelda, et kellega. Aga olgu lisatud, et madalalt ei ole praegu mõtet lennata, tuleb sihtida kõige kõrgemale. Sest kes ei tahaks selgust?

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Jep, see eraldi hotellides elamise jutt on ikka väga kahtlane. Seda tirooli neli viis tärni saavad endale lubada siiski norrakad ja sedagi staarid kel isiklik sponsor. Seega seina panemine.
Lisame et võistkond, kelle suusatajad siiski moodustavad peaks igal juhul pead jalad koos elama. Psühholoogia. Võistkonna hinge tsementeerimine on asja sisu.
Kui spekuleerime, et Tammjärv on ässam kui Kõrge, Veerpalu, Ränkel, siis kuidas mõjub see üldisele võistkonna vaimule kui on teada juba mitu kuud ette, et mees elab MMil teistest eraldi? Noh, spetsialistid?

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Naiste teatesõidu vahed tundusid ülisuured. Kas paljud võistkonnad ei julgenud mingeid protseduure läbi viia enne starti?

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

А Куст Те вытате ет Сависаар он мунн.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Nõus Priidu mõtetega, aga siiski... Päris lambist ei saanud ju Tammjärv ja Veerpalu ju ka söödaks saada. Ainus loogika on selles, et nad on nii suuremeelsed ja vabatahtlikult läksid Eesti suusatajate au päästma, aitasid võimudel avastada suur dopingupettus. See oleks küll üks ilus lugu, kui nii oleks. Sellise looga saaks isegi Andrus Veerpalu pattudest puhtaks.

See teooria pole väga loogiline, et väike Veerpalu ja Tammjärv raha eest Poltoraninile doppi tassisid vms. Milleks sellise lollusega tegeleda. Kui väike Veerpalu teadsid, et Poltoranin paneb doppi, siis teadis sellest ka ju Andrus. Pole väga usutav lugu.

Aga ses suhtes on lugu põnev, et ilmselgelt pole Tammjärv ja väike Veerpalu loo peakangelased. Kuidas nad loosse sattusid, see on rohkem kui kummaline. Ajakirjanikele ilmselt kalendriaasta tippsündmus.

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Kui Sarapuu tõesti ei tea, nagu ta väidab, siis millega põhjendas Tammjärv talle eraldi öömaja broneerimist ja seal võistluste ajal elamist? Allergiline kamraadide sokkide suhtes? Kuulab klassikat samal ajal kui teised räppi? Pole mõtet lasta endale krae vahele siristada, poisid ja tüdrukud. Ei ole meie vahel saladusi.

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Eelmise postituse kell 15:41 kommentaar küsib paremaid küsimusi kui terve PP uus postitus kokku.
Siin arvati et meie poisid ei tassiks Poltoraninile raha eest doppi. Aga miks mitte? Kasahstan pole sul nälja vabariik. Kas Padre mitte Astana Profitiimi helesinist rattasärki ei kandnud päeval mil alistas legendaarse Caspar Austa enda?

Kui ühel päeval ujuvad välja Padre kontaktid Nursultan Nasarbayevi endaga, mida me siis teeme? Kelle käest infot küsime?

 
At 17:27, Anonymous Ants, kooner võhmamees said...

Once again, the Norwegian connection. The coach of the Austrian team, Norwegian Trond Nystad, was the head coach of Norway 2011-16. He was the head coach when Johnsrud Sundby was overdosing potent asthma medication with Nebulizers in the Wax trailer shortly before competition. He was the head coach in the season leading up to Johaug being caught with Clostebol in her system. The claims from Nystad and successor Løfshus have always been that if anything shady is going on in the Norwegian team, they would have known. Now he says he didn’t have a single clue that two members of his Austrian team were doping. Nystad was married to former German National team skier Claudia Künzel.

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

17:13 soovib mingit kodumaiselt arusaadavat ja lihtsameelset nõia leidmist. Üldpilti 15:41 küssidega ei näe. Kas keegi teadis või mitte - sellele oskavad kusjuures kõige paremini pühapäeval mutid saunas vastata, nemad muideks teadsid juba ammu!

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

No kui see on juba inglise keeles kirjutatud, siis on see küll oluline ja tõene info.

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Oh oleks blogiperemees ka Andrus-poisi ja Kristiina süüdistuste ajal nii vaguralt fakte oodanud...

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

Saarepuu ütles, et Tammjärv on ka varem omale võistluspaigale lähemal eraldi elamise võtnud. Oma raha eest. Nii. Teades kui peost suhu Tiim Haanja elab, siis kust Tammjärve raha pärineb?

Huvitav palju eraldi majake ka maksab 2 nädalaks MM- i ajal Seefeldis?

T

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Ah et kui tegemist on tavaliste narkomuuladega, siis on kõik kõige paremas korras? Selle järelduse peale ise kohe ei tulnudki.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Raske uskuda et Padrel oma vilepuhujat ei olnud. Tasapisi ilmneb eraldi elamine jms. kahtlane on toimunud pikema aja jooksul. Ikka väga tömp nina peab olema kui suitsu lõhna ei tunne.

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

Eraldi elamine, tohutult põnev, äkki pandi kotte ka veel? Kuidas te ei taipa, et substraadi mõtteviis ei hõlma sporti eraldi, vaid ainult eksistentsi. Sport on mäng, ärge sättige seda põhiliseks. Siin ristuvad kontekstid.

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Austerlased tunnistasid ylesse ja on vabad. Meite omad naudivad külalislahkust edasi, ei saa ju oma isandat reeta, siis käriseb täiega.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Kes oli see Priit kes valjuhäälset Alaveri tagasi nõudis?!
Meie poisid , Poltoranin. Eelmine jama. Mati on rohkem kui kahtlane mees.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Polto ja austerlased tunnistasid süüd ja lasti vabadusse. Veerpalule ja Tammjärvele on aga Austria pogrimaja ilmselt meeldima hakanud ja ööbivad ka täna seal.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Meie poisid on sitkest puust.

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Endiselt häirib, et austrias juhib seda va värki puhaste paberitegaJohaugi, Sundby jt puhaste poiste-tüdrukute punti juhtinud Trond Nystad. Erinevalt siin viidatud Alaveri varasematest õpilastest on Nystadi õpilased juba varem süüdi mõistetud dopparid.

Norra, Rootsi, Soome koondise hotellisid ei jälgitud.

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Esimene ešelon mängib tase kõrgemal. Sommide naised olid täna pill lahti. Nagu eilne Niskanen väga löödud oma kahvatuma medali pärast. Neile vist on üllatus, et konkurendid kuivalt eest libisevad. Paremad aerosoolid kasutusele võetud? Tundmatud saksa naised oleks peaaegu Venemaalegi ära teinud.

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

Olukord on komplitseeritud. PP on asjaga kursis, kuid tundub et tahab kellelegi šahhi ja mati panna. Praegu käib võidujooks valeinfo ettesöötmise rindel.

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

Mida sa üles tunnistad kui ei ole midagi üles tunnistada?

 
At 20:32, Anonymous Seni ainuke vähegi tasemel artikkkel. said...

https://ekspress.delfi.ee/kuum/viimased-paevad-vabade-meestena-koik-mida-teame-karel-tammjarve-ja-andreas-veerpalu-tegemistest-enne-vahistamist-seefeldis?id=85471769

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Pöördelised päevad ajavad ärevusse. Kindlasti on Padrel mõned rahustavad sõnad meile öelda.

 
At 20:57, Blogger Priit Pullerits said...

Tere, mehed!

Sõna sekka ka poliitikasse ehk mis on tegelikult tähtis: minu argumentatsioon Postimehe arvamusküljel enne valimisi, miks sotse ei saa absoluutselt usaldada:

https://arvamus.postimees.ee/6534467/priit-pullerits-sotside-parishada

Lugege ja levitage, et 4.3.19 ärgates ei ootaks ees vastik üllatus.

Aga meite mehed on Seefeldis sitkest puust jah! Ei neid niisama kergelt hirmutamise ega meelitamisega murra. Nad seal Euroopas saavad veel näha, mida tähendab üks õige kõva ja vintske eesti mees. Ei - lausa kaks meest! No ja kuulge: kes siis laseb nendest Euroopa pehmodest end üldse heidutada? Nood ei julge ju sõrmi sahtli vahelegi lüüa!

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

https://youtu.be/ihP_MSLAIj8

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

"Või see väidetav tõsiasi, et üks Austria suusataja olla tabatud, kanüül käsivarres, vereülekanne käimas. Kui vaatate allikaid kriitiliselt – ja ajakirjanikuna olen seda alati õppinud tegema –, siis kust me ikkagi teame, et vereülekanne oli parajasti käimas?"

Miks PP pressikonverentsi ei kuulanud, kas see pole siis allikas, aga ehk on ka video võltsing.

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ainult sotse ei saa usaldada. Ka kõiki muid peale EKRE. RE Isamaa E200, kõik nad on globalismipuru. Kuidas defineerida rahvuslust? Kurat meie tänases vastasseisus on see ju meile lihtsaks tehtud - läbi vaenlase, läbi ränga venekeelsuse meelsuse pressingu. Ei tee need tühjad sotsid midagi. Kang ja kuvalda on KE käes. Yana Toom püsib vagusi. Järelikult on asjad tema vaatevinklist traksis. Kaitseväes ajavad venelased näpud ninna ja Isamaa kaitseminister lükkab asja kalevi alla! Mis sest deklaratsioonist välja pressida? Kui Saar oleks vastanud et JAH sotsid on sala rahvuslikud, mis siis? Mitte jutt vaid teod näitavad.
Härra Pullerits, te käsitlete poliitilist situatsiooni pehmelt ja konformistlikult. Ajage selg sirgu! Kalevite rahvas väärib rohkem kui permanentset võõraste tagumikuvahe limpsimist.

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks pole EKRE järgmises valitsuses, seega pole ka otsustaja, ehk milleks valida?

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Et mis mees see Andreas on, meenutame https://sport.delfi.ee/news/varia/muu/fotod-sundmuskohalt-olumpiavoitja-andrus-veerpalu-poeg-tegi-avarii?id=70057429
Mis asjaoludel see avarii juhtus, et kas oli millegi mõju all või mitte, ei tea aga 5km enne avariid sõitis minust mööda asulas ja minu hinnangul oli auto sõidukiirus suurusjärgus 150 ja üle. Kui sinna avariikohale jõudsin, olid näha pidurdusjäljed juba 50 ja enam meetrit enne ristmikku, sellest hoolimata on avarii tagajärjed sellised nagu piltidelt näha, ehk siis kaudselt võib kiirust isegi arvutada. See näitab isiku mõtlemisvõimet ja seaduskuulekust. Kui ebakaine peab olema aga oma kodukandi teel sellise ristmiku mahamagamiseks?

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Ja tuletame nüüd meelde, mis karistuse kangelane purjus peaga tehtud avarii eest sai? Northug näiteks ei istu sarnase teo eest enam kunagi autorooli aga Eestis käivad asjad teisiti.

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et kirvega seal kurge ei püüta, arvan et meie mehi on piisavalt filmitud ja pealtkuulatud.

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Mu meelest on just tegu normaalse inimesega. Järelikult on noortel meestel ikka veel isu naiste järele, mitte ei peeretata turvaliselt vuntsidega onu süles. Pehmet pedeeuroopat tahate, kus avariisiid pole ja lilled lõhnavad ja liblikad lendavad?

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

4.3.19 hommikul ärgates peab nii mõnigi mees tunnistama lõhkist küna ja valesti panustamise emotsionaalset šokki.
Vara kiita eesti meeste vastupanu võimet. Oleks siis et brittide käes vangis. Saksalane teeb mossadi poistega koostööd. Need juba teavad kuidas keelepaelad valla päästa. Puht psükoloogiliste trikkide abil.

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Kui pressikonverentsist aru ei saanud või ei uskunud, siis tõestus:

https://www.youtube.com/watch?v=ihP_MSLAIj8

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Eesti ajakirjandus ja ka Priit on hoidnud väga madalat profiili. Ses suhtes õige, enne ei saa ju süüdi mõista, kui tõde ei tea. Aga meie suvalised tondid saame siin ju spekuleerida küll. See Tammjärve ja Veerpalu värk on tõesti kummaline, aga kui Poltoranin sinna punti sai, siis olin 99% kindel, et ta on doppi pannud ja ma ei eksinud. Oleks see vast spordiime kui Eesti mehed puhtalt pääsevad ja AV ja MA jäävad ka puhtaks. Tammjärv ja väike Veerpalu läksid nimme sinna punti, et olla spioonid. Geelitati Poltoranin doppi panema, et siis saaks endid ja AV ja MA puhtaks pesta. Oleks see vast vandenõu.

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Hetkel olevate andmete põhjal on jube keeruline uskuda eestlastele positiivset lahendust. Palju häirivaid fakte on välja tulnud.

1) Tammjärv ja Veerpalu elasid teistest eraldi ja sel hooajal varemi nii olnud, olid kahekesi kuskil Itaalias, kui teised Soomes. Nad pole nii rikkad suusatajad ja sel tasemel, et saaksid omale eraldi maja lubada. Pole väga loogiline.

2) Politsei jälgis kõnealuste isikute liikumisi mitu päeva. Järelikult jälgiti ju meie meeste liikumisi

3) Poltoranin tunnistas süüd. Andrus Veerpalu ei teadnud sellest midagi? Kui ei teadnud, kas ta siis ei teadnud midagi ka poja dopinguvärgist. Lihtsalt kokkusattumus, et Veerpalu ja Poltoranin korraga panid doppi ja issi/treener ei teadnud asjast midagi. Raske siin loogikat leida.

Kui selgubki, et eestlased olid vahendajad, siis mis oli nende motiiv? Põhimõtteliselt on vahendamine ju sama kui ise dopingut tarvitada. Fakt on see, et mõlemil juhul on kõrvade vahel korrast ära.

Loodame, et tuleb mingi ime lahendus ja Eesti suusatamine kuidagigi pääseb. Lihtsalt pole vaja seda jama eestile nii palju.

Aga raske uskuda, et sealt puhtalt välja tullakse. Näis.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit juba fantaseeris suures optimismis, et ärme veel süüdi tunnista ja pakkus oma lugusid välja. Millised lood nüüd alles jäänud on? Ma ise ei suuda ühtegi lugu välja mõelda, mis tunduks reaalne. Teoreetilised võimalused on alati. Aga no kes pakub hea variandi, kuidas meie mehed veel täiesti puhtad on?

 
At 23:02, Anonymous Elmar said...

kui uudiseid lugeda ja asjade kulgu jälgida, siis tunduvad meie poisid olema need kõige suuremad pätid. Näe teised lasti vabadusse, aga meie omad vaevlevad ikka veel hispaania saabastes. Tuues paralleele keskaegse nõiajahiga, siis küll tunnistavad poisid peagi ennast süüdi suures veeuputuses, keskaegses katkus, ülemaailmses pagulaskriisis jne.
Pole muidugi võimatu, et see kõik on konkurentide korraldatud. Eesti eliidil jäi sõitmata suusavahetusega sõit ja ilmselt jääb sõitmata ka meeste teate sõit

 
At 23:14, Anonymous Anonüümne said...

Hirmuga mõtlen, mis oli t e g e l i k u l t Pulleritsu Alutaguse maratonitulemuse taga - lausa viimaste aastate parim sõit, väidab tindirüütel ise. Teppani vanad suusad ja libe parafiin? Kahtlen. Tunnistagem ausalt, kellega koos on Priit viimastel öödel maganud? Viimane aeg on ka selle mehe tegemised luubi alla võtta.

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

See on ilmselge, et norralastele oli vaja tee puhtaks teha, et nad lõpuks saaksid oma ihaldatud võidu 15 km klassikalises sõiduviisis. See oli vist väga, väga ammu , kui norral õnnestus see distants MM il võita. Eestlased on ju teada tuntud kõvad klassikamehed, kes on ennegi norralalaste nina alt medaleid napsanud. Tammjärv oma 27 kohaga tundus vägagi kahtlane ja ohtlik ning me kõik mäletame Andreas Veerpalu võimsat lõpuspurti suusavahetusega sõidus. Parem karta, kui kahetseda ja see tõttu orgunnitigi mehed kinnimajja. tõenäoliselt neid enne võistluste lõppu sealt välja ei lasta kui nad just "informaatoriks" ei hakka või siis ennast dopingu kasutamises süüdi ei tunnista.

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

Delfile teadaolevalt pääsesid Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv äsja vahi alt vabaks!
7 min tagasi

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

Super, jõuavad ehk siis veel teateka starti isegi, vorm peaks hea olema?

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

Ei usu, et jõuavad, sest Eesti võistkonda pole ülesse antud

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes avaldatud pildid värsketest vabadest meestest ütlevad rohkem kui tuhat sõna- sitakotid ei julge enam isegi oma nägusi avalikult näidata, pähe tõmmatud kapuutsi alt paistavad ainult lurjuste ninaotsad. Ausad mehed nii küll ei tee.

 
At 00:45, Anonymous Anonüümne said...

No arvata oli, et see olnuks muinasjutt, kui nad puhtad olnuks. Ma ütlesin kohe alguses, et see pole normaalne, et Tammjärve kaliibriga sportlane üksi majakeses elab. Aga no isegi ajakirjandus ei uskunud seda, ega vaevunud isegi uurima seda, kuidas Tammjärv eelneva hooaja jooksul TÄPSELT elanud oli. Aga see lugu pole veel lõppenud. AV ja MA on ju ka olukorraga seotud. See lugu alles algas. Sisuliselt Eestilt ju medaleid ära ei võetud. Eesti suusatamises on miljon dopingujuhtumit olnud, aga no süüdi jäid esimesed 2 ja need ka sportliku taseme mõttes täiesti suvakad.

 
At 01:07, Anonymous Anonüümne said...

Poltoraninite peres on nüüd nii proua kui härra dopinguga vahele jäänud. Veerpalude peres aga isa ja poeg. Isegi Savisaare krutskid hakkavad kahvatuma selle jama taustal.

 
At 01:09, Anonymous Anonüümne said...

Millel põhines Priidu optimism, oli kuidagi lihtsameelne loota, et nii suur ja tõsine operatsiooni tühjalt läbi viiakse?

 
At 06:39, Anonymous Anonüümne said...

kuidas tõlgendada sõnaühendit dopingu-keiss?
kah priit

 
At 07:11, Anonymous Anonüümne said...

Advokaadid käskisid öelda selle dopingukeiss sõna ma arvan. Ilmselt tunnistavad kõik end süüdi. Austerlased ja Poltoranin seda ka tegid. Ilmselt ei hakanud seepärast keegi vastu, et Austrias nad lähevad ju reaalselt vangi. Nüüd ilmselt kõik jäävad süüdi, aga pääsevad vangimajast.

Aga tõesti, see Priidu optimism oli kuidagi kummaline, targem olnuks lihtsalt mitte kommenteerida?

MA ja AV intekad oleks ilmselt väga põnevad, aga sealt ei hakka ilmselt midagi tulema. Ei kujuta ette kuidas nemad ja nende pered Eestis edasi elada saaks, suusatamise juures nad ka olla ei saa. MA-l muidugi lihtne, ta penskar, saab elada paksu metsa sees.

 
At 07:27, Anonymous Anonüümne said...

Praegu on kõige lohutavam see “Liiati, ega nad ole kedagi tapnud või vägistanud, isegi relvaga röövinud mitte“. Ja kui keegi kedagi maha lööb, saab lohutada, et näed siis, ainult ühe.

R

 
At 07:50, Anonymous Anonüümne said...

Kohe alguses oli siin küsimus, et miks Padre mõistis raevukalt ja üheselt süüdi Andruse ja Kiku (ka Mati), kes aga hiljem õigeks mõisteti, kuid nüüd manitseb vaoshoitusele?
Kas on süüdi tema valetavad allikad? Või sõi/jõi kokteili ise ennem Alutagust?
Suusaliidu avaldusest:"... Eesti Suusaliit peab kahetsusväärselt tõdema, et Eesti suusasportlased Tammjärv ja Veerpalu on dopingu tarvitamises kinnitanud oma süüd treener Anti Saarepuule..."

Ootame Padre suurt sõnavõttu rohkem kui Suurt Mõõduvõttu!

 
At 07:53, Anonymous Anonüümne said...

Mõistame hukka sõnapaaril pole enam tähendust.

 
At 07:57, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits: "Aitab jamast! Tooge Mati Alaver tagasi!"
Väga vahva nõudmine oli alles paar kuud tagasi.

 
At 07:59, Anonymous Anonüümne said...

Saarepuu saab omanimelise agentuuri teha nüüd. Anti Dopinguagentuur.

 
At 07:59, Anonymous Anonüümne said...

Oleks vast aeg pisut lähemale asja tuumale liikuda.
Kuidas dr Mardna sai arvata, et ehk on küsimus nõelte ja kanüülide deklareerimata käitlemises. Kas ta teadis midagi? Kas ta teab, kuidas neid asju tehakse?
Kes võttis ettevalmistusperioodil vere ja külmutas selle kui jutt veredopingust?
Kes olid teadlikud?

Eks aeg annab arutust. Küsida tuleb aga ka nendelt, kes eriti rääkida ei taha ning kes algselt kaitsele viskusid.

On aeg suusasport puhtaks luua. Tulemusi saab ka teisiti; tuleb anda võimalus uue treenerite põlvkonna kasvatamiseks.

Innovatsioonita ei saa ning norrakate vastu ei saa lähiajal keegi, kuid parem nii.

 
At 08:02, Anonymous Anonüümne said...

Mind jällegi huvitaks, kes seda tegevust finantseeris? Kas sellisel tasemel suusatajatel nagu Veerpalu ja Tammjärv, on piisavalt suured sissetulekud, et sellist asja finantseerida? Ma ei ole absoluutselt kursis vastavate hinnakirjadega, aga millegipärast kujutan ette, et see on oluliselt kallim kui hambaarstil käimine. Lisaks veel sõidukulud ja majutused ja ei tea mis kõik veel võib sellega seotud olla.
Ja mis huvi on sellisel finantseerijal? Reklaaminäoks olemine võib ju ka võimalik olla, aga sellise taseme juures...

 
At 08:20, Anonymous Anonüümne said...


Nystad,Nystad,Nystad … kus küll ma seda nime enne kuulnud olen :))

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

Kuidagi kummaline on see, et paljud kippusid kaitsma Veerpalut ja Tammjärve. Mardna, Pullerits, Pilv. AV esimese dopingujuhtumi puhul rahvas oli pigem AV poolt, sest polnud mingit alust arvata, et panigi doppi ja siis pani ajakirjandus korralikult puid alla. Samas see lugu veits segaseks ju jäigi. Ametlikku süüd ei tuvastatudki ju, kuigi jh.... Aga nüüd, kui oli niipalju ilmselgeid tõendeid, mis viitavaddopingu-keissile, siis suured isad hakkasid kaitsma. Öeldi ju selgelt välja, et neid jälgiti päevi. Ajakirjandus ei vaevunud omaalgatuslikult uurimagi Tammjärve elukohtasid. Sellises kontekstis seda vaadata kui süütut fakti. Oli ju teada, et Olga Poltoranina jäi ka dopinguga vahele. Ta ju Poltoranini abikaasa, tema treener on Andrus Veerpalu, kes on Andrease isa. See pidanuks olema ikka Hiina ime, et meie poisid seal puhtad on. Lihtsam olnuks meie suurtel isadel seekord ehk vaikida olnud. Aga ju siis ajakirjandus ja suured isad tunnetavad seda, et omal ajal sai vast liiga tehtud Andrusele ja teistele? Sest lennati ju sisse, aga süüd ju polnud.

 
At 08:37, Anonymous Anonüümne said...

Väga tahaks teada, mis toimus Tammjärve ja Andreas Veerpalu peas. Priit ju kiitis siin Tammjärve, et tal hea kodune kasvatus ja haritud ning nutikas poiss. Kui Tammjärv oleks olnud Värniku peaehitusega ja eelnevalt poleks suusatamises dopingujuhtumeid olnud, siis saanuks veel aru. Aga antud juhul oli meestele ju selge, et kui vahele jääd, siis pole mitte su sportlaskarjäär kaheks aastaks läbi, vaid kogu Su elu siin riigis on läbi. See on ju ette teada, et sa oled ühiskonna jaoks hullem kui mõrvar, eriti sellises kontekstis nagu praegu, kus eelnevate aastate jooksul nii palju juhtunud on. Kuidas said poisid nii rumalad olla?

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Mida rohkem asjade üle järele mõelda, seda loogilisemaks kõik läheb. Priit kiitis siin Tammjärve, et tubli ja haritud mees ja ongi, ainult et pätipoiss. Pätid peavadki nutikad olema. Tammjärv ju TH juhatuses ja oskab asju ajada, järelikult nutikas, oskab asju ajada, järelikult oskab susserda, äritegevuses on see hindamatu oskus. Saarepuu ja Ränkel tunduvad kehakeele ja jutu järgi ausad poisid olema. Tundubki, et Veerpalud, MA ja Karel Tammjärv ongi kõik ühes pundis, lisaks veel Poltoranin. Tundub loogiline, et Poltoranin pani doppi, sest seal riigis vaja ju medalit, kui on medal, siis on ka meeletu papp taga. Aga mis on siiski Tammjärve ja Veerpalu motiiv? Saavd 10-20 kohta parema koha, ja siis? Sellega ju pappi juurde ei tule, erinevalt sellest kui Poltoranin saab 4. koha asemel näiteks 1. koha. Samas on TH-l ju raha ka, vähemalt Tammjärve jaoks. Kuidas on võimalik, et ilma tulemusteta Eesti suusataja saab lubada omale mingit maja rentida. Alaliidu poolt oli ju hotell olemas. Siit saab järeldada, et mingid rahad liikusid. MA, Andrus Veerpalu ja Poltoranini kaudu liikusid, kõik olid kuidagi seotud? Tundub vägagi loogiline, et tänu selle tegevusele sai Tammjärv ja lootsid saada ka Veerpalud ja AV pappi. Kõike siin ilmas tehakse ju papi nimel.

Mille eest Tammjärv pappi sai, vot see oleks põnev teadmine. 37. koht või 17. koht, see ju eriliselt sissetulekut ju ei muuda, motiiv pidi olema suurem.

Kui mul oleks võimalik saada miljonäriks, siis oleks kuidagi isegi loogiline panna kogu oma elu ja materiaalne vara korraga panti, et äkki joppab ja ongi elu kindlustatud. Aga miks panna kogu oma vara panti ja riskida kõigest ilmajäämisega, kui võimalik võit oleks vaid 1 pulgakomm.

Mis ma tahan öelda, võimalik võit pidi olema oluliselt suurem. Ajakirjanikuhärrad võiksid nüüd välja uurida, mis see motiiv oli ja kuidas rahad liikuma pidid. Ajakirjanikele on see keiss ju parim mis olla saab. Ilmselt tänasel hetkel ei kurda keegi, et peab öösel tööd tegema ja öötundidest töötegemise eest pappi ei saa jne. Sisemine tuhh on nii kõva, et andke ainult hagu.

 
At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

Palun asjatundjatelt kommentaare, et miks Ida-Saksamaal kurjategijate dopingukeskuses Erfurtis on peal kirjas Velosport? On sel sidet meie teise kuulsust toonud spordialaga mis sõltub samuti taastumise efektiivsusest?

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Veel selget kinnitust pole, aga ilmselt selle lausega eksis Priit rängalt:

Esiteks, praegu saadaolevad pisidetailid võimendatakse üle. Nagu näiteks küsimus, miks elas just Veerpalu koos Tammjärvega eraldi, mitte Raido Ränkel.

Tuleb välja, et see oli/on üks võtmeküsimus. Priit, saad aru, et Ränkel ei saanud nendega samas majas elada, sest siis ta oleks küsinud, et kuhu te mehed lähete. Miks Veerpalu ja Tammjärv käisid Itaalias ja teised Soomes. Priit tundub muidu nutikas poiss olema, aga nüüd ei viitsitud/tahetud uurida neid asju, mida saanuks uurida. Mitte et see midagi muudaks, aja jooksul tuleb kõik välja. Aga lihtsalt pidada seda asja tähtsusetuks - no ma ei tea.

Natuke peab olema loogilist mõtlemist ja sisetunnet ja vastavalt sellele peabki ajakirjanik küsimusi ju esitama. Aga no kui loogika ei tööta ja sisetunne puudub. Siis polegi muud, kui võtta sõna sellistel teemadel, et tegelikult ta ju tore poiss ja et äkki oli midagi deklareerimata. Hallooo, mehed! 120 politseinikku, suur aardejaht, väideti KOHE alguses, et neid tegelasi on jälgitud ja nähtud liikumas kurjategijate juurde ja tagasi. Kuidas sellises olukorras on vähetähtis see fakt, et miks Ränkel ei elanud koos Tammjärvega.

Ka see oli ju selge, nagu praeguseks selgunud, et selle operatsiooni taga on kümneid ja kümneid tegelasi. Selliste faktide ja loogikate põhjal asuti niimoodi kaitsma meie mehi. Süüdi ei pea ju ka mõistma, lihtsam olnuks ju vaikida.

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

Andreas elas Norras ja ehk hargneb ka siit niidike miljonite juurde, millest räägib 09:09. Või teisalt, MA head suhted venelastega ja ehk kasutati eestlasi, et norrakaid vahele võtta...asi ju alles algas.
kah priit

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Lihtsalt hetkel oli tore, kuna tulevikku niikuinii pole, või on? Pigistada neiu rinda murukamaral, on selline muru olemas, kus pole wifit? Huvitav on mõelda, millest tulevik koosneb. Hr Säinas näiteks ütleb lausa: Üle pikkade aastate on põhjust jälle meie poiste tegemistele kaasa elada.

Ehk liidab ühiskonda.. Elu on suurem kui meie ja see loob ennast kuidagi. Spordi kontekstis pole dopingule vabandust, aga sport on ka mäng ainult lahtiharutatult.

Seegi blogi on üks "veredoping", treeningitelt tuuakse entusiastlik veri sisse ning raskel hetkel saadakse siit tuge. Peaks minema häbenema?

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ainult. Vere. See blogi on vaimudoping. Kust mujalt saad sa tarkust ja tuge meestelt, kes kuulsad kaugemal kui Otepääl? Esimene asi kuhu tõttad hommikul on suusablogi.

 
At 09:55, Anonymous MargusM said...

Kas nüüd saab alustada suusapoiste posti naelutamisega?
Igaljuhul väga piinlik lugu.
Kogu suusasüsteemis tuleks korralik restart teha, kannatajaid on palju kuid mis teha..

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole mõtet kurjustada, miks mehi kohe risti ei hakatud lööma. Priit lähtus õigesti süütuse presumptsioonist. Iga uue infokillu valguses saab ainult tagantjärele tarkusena kireda, et selge see, et mehed elasid eraldi ainult koos dopingu panemiseks.

Tekkis küsimus, et kas veredoping sportlase biopassi üldse mingit jälge ei jäta? Biopassi tõttu on terve hulk vahelejääjaid. On see vahelejääjate rumalus või testijate pime õnn?

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

09:53 siin kirjutab mehi, kes on kuulsamad kui Otepääl? Mis need mehed nii kuulsaks tegi? Äkki vere imemine?

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

See protseduur on odavam, kui korra heas hambakliinikus käia.

Miks ei tehtud seda algusest lõpuni kõike ise, oli nõudlust ja oma sisering tarbijaid, see on meditsiini mõttes lihtne, odav ja ei vaja professori teadmisi.

Täielik amatöörlus, osta selline teenus sisse ja olla suures listis kirjas, siin ei aita nn "kõks" ka enam.))

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Miks kohe verd imema? Ikka infot. Kui palju mehi tegutseb Berliinis Manchesteris Moskvas Tartus ja Silikon Vällis kes kõik siin lahkelt oma tarkust jagavad?

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

See protseduur on päris ohtlik - näiteks ajada kogemata kahe sportlase verekotid segi. Vale veregrupi ülekanne võib lõppeda surmaga. Samuti, kui veri on halvaks läinud. Väga ohtlik mäng.

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

09:53 juba naelutab siin. Keegi mainis, et ka politseinikud olid dopingutarvitajate hulgas olnud. Mida selle tarkusega nüüd peale hakata? Ma ei näe mingit kaasmaõtlemise soovi teis tekkivat.

 
At 10:28, Blogger Priit Pullerits said...

Ja nüüd meenutame, milline pikk vaidlus käis TH ja ESL lepingu üle, mida TH ei tahtnud allkirjastada ja kus oli vist ju teemaks ka puhta spordi garantii, mis THd segas. Oli nii?

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

10:25 Delfi oraakel

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Ma võin oma nime alt ka kirjutada, kui te, sitad selle välja kannatate.

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

Ilus oleks dopingulabori pildile ka aadress juurde panna
https://www.arzt-auskunft.de/arzt/allgemeinmedizin/erfurt/dr-heidrun-schmidt-1195601

Praxis für Allgemeinmedizin Dres. med. H. + M. Schmidt Tel: 0361 74 54 822
Öffnungszeiten: Montag: 8:00 - 12:00 und 15:30 - 18:00 Dienstag , Mittwoch: 8:00 -12:00, Do: 15:30 - 18:00 , Freitag: 8:00 - 11:00

Hasenwende 10
99089 Erfurt

Homepage: www.sportmedizin-schmidt.de

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

Huviga ootaks arenguid laskesuusatamise MM-il Östersundis - kes võistlejatest ootamatult "haigestub" ja kohale ei lähe. Loodetavasti on Eesti sportlaste tervis korras.

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

10:27 mis loll jutt? Mida see ütleb et mehed ise politsei ametit omasid? Mitte sittagi. Hetkel tegelesid nad spordiga. Tegid väikest pettust ja jokk.
Saksa sportlased kõik sõjaväelased. Homme süüriasse lahingusse nad ju ei lähe.

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Ega dopinguprooviga neid ei püüa, sisuliselt on vaja saada sportlane süstal veenis pildile, alla selle heade advokaatide vastu ei saa.
Sellest ka põhjalik jälitustegevus.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

See on ambivalentsus, kui vaja on sportlased, kui vaja, politseinikud. Mitte kunagi eraldi, vaid kuidas just hetkel sobib. Nagu kadumistrikk. Nüüd oleks huvitav mõelda sellest, millest koosneb tulevik. Ainult hüsteeriast? Pilt neiust murul tundus ärritavat. Räägime siis meestest.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Kui neiu on murul, siis tema rinda ei pea mitte pigistama, tema rinda peab silitama.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

10:33 parem mitte. Las jääda kõik mis enne.

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Endisele miilitsale N. Selile lõppe EOK presidentuur krim. karistusega. Nüüd istub EOK troonil taas endine miilits U. Sõõrumaa, kes lubas faktidele ja reeglitele tuginedes süüdlased tuvastada. Saame näha, mis tulevik toob...

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Mispärast 09:53 hakkas ennast närviliselt tundma ja miks tulevikust rääkimine on krim karistatav?

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Nii, ja nagu eriti PP peaks mäletama, on Trond Nystadil ka huvitavate sidemetega vend?

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

11:11
Mis ma ütlesin, et naised tekitavad tüli.

11:12
Edu teile, põlvede nõtkutamisel ja risti ette vehkimisel.

 
At 12:04, Blogger Priit Pullerits said...

Praegu Saarepuu ja Tammjärve otse pressikonverents PM küljel. Vaadake!

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

Seal pole midagi uut, eilsed pildid ütlesid juba kõik.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Tammjärves on vähemalt niipalju meest, et julgeb teha, julgeb ka tunnistada. Veerpalud ja Alaver on paraku siatakotid. Kurb ...

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Tammjärvele pöial püsti mees olemise eest. Oleks 2011 sama tehtud, oleks see juba unustatud ja me poleks täna selles olukorras, kus täna.
Ja need 2011 uskujad.....kahju küll, aga paras.

 
At 12:31, Anonymous Nystadi dopavänn said...

Skandinaavia suusatajate uskujad.. jõudu muinasjutu ilusama poolega jätkates!

 
At 12:36, Blogger Priit Pullerits said...

Karel Tammjärves, jah, on vähemalt meest. Sellega, usun, võitis ta endale paar plusspunkti kogu selle jama sees. Erinevalt muudest tegelastest.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Julgeb tunnistada, ei pugenud peitu, seega saab eluga edasi minna, selles mõttes täitsamees.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Kurb lugu.

Kuid ikkagi sooviks teda, kuidas Padrest sai paari aasta tagusest Veerpalu ja Alaveri tümitajast nende kiitja ning kutsus neid tagasi Eesti suusatamist parandama. Isegi Saksa ja Austria politsei väited nüüd ei olevat midagi väärt, sest tema allikad ütlesid midagi muud...
Ja siis äkki niimoodi?

Rahvas ootab ikka veel Isakese Suurt Sõnavõttu!

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Saarepuu oli küll pressikal nagu hunnik sitta. Tammjärv aga suutis ennast ülal pidada nagu mees. Ja no veerpalud- lihtsalt hale.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Kõik eksivad, ka Padre njuhh.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

to 12.31
Hulk verekotte jäi avamata ja juba eile toimus Seefeldi võistlustel üht-teist huvitavat, sh seoses Norra sportlastega .

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Tammjärv tunnistas ka ise, et nimme otsisid privaataet majutust ja ajakirjanikuhärra ütleb, et see väheoluline detail. Mu sisetunne ütles kohe, et see on eriti halb märk. Tuleb siiski kasutada loogilist mõtlemist.

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

to 12:39 -
Eks eksitakse ikka.
Lihtsalt kurb-naljakas on see, et sel ajal, kui Isake tõrvas suusatajaid, tulid nad süüdistustest tehnilistel põhjustel välja, kuid nüüd kaitses ajal, kui saadakse kätte "näppudega koogipurgis".

Egas midagi, Padre peab oma allikate usaldusväärsused uuesti üle vaatama ja mõned neist edaspidi välistama.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Kui kaotad kalendriga ei päästa ka keelatud võtted.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Vaatleme missugustele punutud teooriatele ja fantaasia viljadele siis Kaarel Tammjärv äsja vee peale tõmbas:

1. Priit Pullerits: "On ju täiesti võimalik, nagu mulle üks allikas välja pakkus, et Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu võisid olla lihtsalt Aleksei Poltoranini muulad."

2. Priit Pullerits: "Esiteks, praegu saadaolevad pisidetailid võimendatakse üle. Nagu näiteks küsimus, miks elas just Veerpalu koos Tammjärvega eraldi, mitte Raido Ränkel".

3. Priit Pullerits: "...enamasti osutuvad teooriad pöörasemaks kui on asjade tegelik käik. Kas keegi ei ole mõelnud sellele, et äkki kasutasid uurijad Tammjärve ja Veerpalu söödana, et kogu loole jälile saada?"

4. Priit Pullerits: "Kindlasti pidi ta oma haridustausta arvestades teadma, et ega mingi doping teda 28. kohalt 12. kohale aita. Seetõttu on raske uskuda, et ta olnuks pelgalt omakasu peal väljas."

5. Priit Pullerits: "Ühte ma ütlen teile: ... No mõelge peaga: loos on kuulus Saksa dopinguarst ja tema klientide seas on kaks Eesti suusatajat, üks teise-kolmanda ešeloni ning teine neljanda-viienda ešeloni sõitja. Selliste sõitjatega tegelevad nn nurgaarstid, mitte suurte salalaborite käitajad."

Prohvetlikud sõnad siin artiklis Priit Pulleritsu poolt:
"Teiseks on selliste lugude puhul selge, et nii nagu unenäod ei lähe kunagi elus täide, nii ei lähe ka ükski teooria, mis kus iganes punutakse, päriselt täide. Ehk tegelikkus on hoopis teine, kui inimesed sellest mõtlevad. Aga kuna info puudusel on nii palju valgeid laike täidetud inimeste fantaasia viljadega, siis on raske vahet teha, mis on ehtne ja mis mitte."

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

to 13:03 -

5+

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Aplaus..

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge nüüd, vaadates Tammjärve esinemist, siis on tüübil nutti ja närvi, et eeskujulikult kuulajatega manipuleerida. ma kahtlen sügavalt, et ta seal kõik ära rääkis.
Saarepuu, aga oli silmaga näha shokis ja pigem ta tõesti ei teadnud.

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Tundub nagu Alaver oleks Pulleritsu nime alt siin kirjutamas käinud.

 
At 13:30, Anonymous MargusM said...

13.03 on teinud tubli analüüsi kuid ei see rõõmusta.
Maru pettumus on peal ja minuarust kõige suurema ehk isegi igavikulise häbiposti ehitasid endale Alaver ja Veerpalu.
Laiemas plaanis peaks vist korralikult üle vaatama meie spordimeditsiini spetsialistide seotuse..
Tööd jätkub tervele põlvkonnale.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Nende uudiste valguses peaksid Mati Alaver ja Andrus Veerpalu ja miks mitte ka Jaak Mae ausalt rääkima, mismoodi toimus nende meeste tähelend. Oleksid vähemalt ausad mehed.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Jep, Alaver ja Veerpalu hakkavad ausalt rääkima... Kas põrgus saab nüüd suusatada?

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Jah, võib arvata, et Alaver ja Andrus Veerpalu ja Jaak Mae jäävad oma vana laulu juurde, kuidas siis oli kõik aus ja Jaak Mael on sünnipärase eripärana väga suur hemoglobiini näit veres jne, jne. + kõik muud professionaalsete koomikute jutud. Samuti kallis Kiku oma suurte siiraste silmadega.

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Kurat, just Tammjärvest on isegi natuke kahju.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

https://youtu.be/m-Qy3i2s3fE?t=43
Saan kinnitada kõigi Teie ees, et ma ei ole keelatud aineid tarvitanud.
Igati korrektne tundub.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui nüüd vandenõu teooriaid edasi lükata siis kas saame välistada, et pensionärist Alaver lükati lihtsalt tanki? On ikka kindel, et ainult väga väike ring konspiraatoreid omaette natuke nikerdasid selle dopinguvärgiga ja suured bossid ei adunud halligi?

 
At 19:21, Blogger Eliška Alžbětka said...

Ma pole kunagi näinud ega kuulnud sellistest inimestest nagu dr Idialu. Dr Idialu on inimkujul jumal, inimesed nimetavad teda maapealseks jumalaks. Mu abikaasa petab mind alati ja iga kord, kui ma ütlen talle, et lõpeta petmine, ärritub ta ja ähvardab majast lahkuda, jätkab ta mitu kuud petmist, sest toob teise naise koju, kui mind seal pole. Armastasin teda nii väga ega tahtnud teda kaotada, kuid oma suureks üllatuseks tulin ühel päeval tema töölt tagasi ja avastasin, et ta võttis oma asjad ja läks teise naise juurde elama. Ma nutsin ja jäin pikka aega üksi, kuni mu sõber kontoris rääkis mulle, kuidas dr Idialu aitas tal pärast 6-aastast lahutust oma abikaasa tagasi tuua, nii et võtsin WhatsApi kaudu kohe ühendust doktor Idialuga ja rääkisin talle oma olukorrast ning ta ütles mulle : ta aitab mind ja mu abikaasa tuleb tagasi ja palub mind põlvili 12-16 tunni jooksul. Tegin kõik, mida doktor Idialu mulle ütles, ja minu suureks rõõmuks juhtus kõik 13 tunni jooksul täpselt nii, nagu doktor Idialu enne ütles. Mu abikaasa tuli minu juurde tagasi ja kukkus põlvili, nuttes ja andestades talle andeks. Kas vajad abi? Võtke arsti Idialuga kohe ühendust e-posti teel: doctoridialuspellcaster@gmail.com või WhatsApp: +2348118448718

 

Postita kommentaar

<< Esileht