laupäev, veebruar 16, 2019

Pullerits: Vähem kui ööpäev maratonini - kuidas pingeid maha laadida? Ja vaim võitluseks valmis timmida?

Taluperemees Säinas, eheda eestluse ja kaine mõistuse esindaja selle blogi sadade ja tuhandete lugejate seas, nõudis mu eelmise siinse etteaste järel, et mehed vajavad enne lahingusse minekut rahustamist ja motivatsioonikõnet. Aga kumba siis ikkagi? Need kaks on sisuliselt teineteist välistavad ju.

Nüüd olen isegi mina segaduses, mistõttu püüan mõlemad soovid korraga rahuldada – mis, kujutan ette, ei tule teile üllatusena, et seda suudan.

Niisiis, need, kes vajavad rahustamist, lugege lugu naistest, naljadest ja viineritest: kuidas sõideti Tartu maratoni selle kõrgaegadel, mil üritus oli palju värviküllasem kui praegu hoolimata nüüdsetest kirevatest suusakombedest. (Raske küsimus: kas minna homme maratonile Eesti või USA koondise vormis?)

Need, kes vajavad homseks motivatsiooni, lugege mu lugu maratonieelsest košmaarist, millele andis heakskiidu Martten Kaldvee isiklikult: kust ja kuidas leida mitte ainult sobiv määrdevariant, vaid ka edu toov suusapaar – ja asuge ruttu tegutsema!

Aga ma ise? Võtan asja külma kõhuga. Usaldan määrdemees Jaanus Kuntsi. See on tema ülesanne – leida mulle paslik suusapaar ning panna sinna alla pidav mis tahes ja libistav mis iganes. Miks ma peaksin oma pead vaevama asjadega, millest minu võim ja teadmised üle ei käi? Maratonieelsel päeval on muudki teha kui varustuse pärast mandražeerida – see põletab vaid vaimuenergiat, mida läheb homme kamaluga vaja. (Helistasin talle laupäeva keskpäeval, ta ütles, et tal on üks paar leitud, lähme täispangale, kas kõik või mitte midagi, ülemõelda pole vaja, hommikul stardis saan suusad kätte. Case closed.)

Pealegi olen oma põhitööl nagunii sel nädalal maksimumi andnud. Ülikoolis algas taas õppetöö – auditooriumis üle 80 tudengi, nii et kõik ei mahu laua taha istumagi. (Miks nad küll tulevad nii massiliselt mu kursusele, teades, et see on neetult raske?) Ja tänases lehes on mult lausa neli lugu. Lisaks eelviidatud kahele väga valus, karm ja traagiline lugu Eesti naistippjooksja pere halastamatust saatusest. (Just sain temalt kõne, milles ta tänas, et teda ära kuulasin, ja ütles, et tänu sellele on ta viimastel päevadel tundnud end palju kergemini.) Samuti lugu Rainer Vakrast, mis vaagib tema variante enne ja pärast valimisi.

Eile käisin Lõunakeskuses liuväljale rajatud maratonilaadal. Võtsin välja numbri ja osalesin terviseuuringul, kuhu on kaasatud üle 45-aastased meessoost harrastajad. Seal mõõdeti kehakoostist (mis iganes see tähendab) ja fikseeriti, et vererõhk on 120-80 ja pulsisagedus 54. Kohtusin ka ühe endise rahvusvaheliselt tituleeritud jalgratturiga, kes rääkis, kuidas ta GPS-jälgis Tartu teatemaratoni live-ülekannet ja mulle kaasa elas, lausa nii, et mõõtis kellaga, kas vahe jälitajatega püsib või väheneb. See läks, mis seal salata, mulle väga hinge.

Kes teab, äkki on hommegi neid jälgijaid kusagil oma mobiililt vaatamas, kuidas läheb.

Foto 1: 2018. aasta Tartu maratoni start. Foto autor: Kaimo Puniste / Klubi Tartu Maraton
Foto 2: Hetk mulluselt Tartu maratonilt. Foto autor: Ardo Säks / Klubi Tartu Maraton
Foto 3: Mulluse Tartu maratoni võitis prantslane Antoine Auger. Foto autor: Ardo Säks / Klubi Tartu Maraton
Foto 4: Tartu maratoni finišisirge ootab lõpetajaid. Pildistatud 13. veebruaril. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

75 Kommentaarid:

At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Kelgul on moslemihabe põski katmas. Tundub et on tõusev trend baltimere rannal. Küsiks millal härra Pullerits sarnase endale kasvatab?
Muide iraani rahva juht Khomeini pidas motivatsioonikõne Teherani keskväljakul 3,5 miljonile vaimustunud kuulajale.

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Isand Pulleritsust on väga raske aru saada. Heas usus ja enda huumorimeelest kantuna arvan, et eelmise postituse lõpus kirjutatud jutt sellest, kuidas Pullerits ja Kelk maratoni alguses rajale pääsemist ootavate suusasõprade ees avalikult lepivad, on sarkastiline nali. Sobiks B-kategooria komöödiafilmi stseeniks küll. Samas, väike hirm on, et ehk isand Pullerits mõtleb seda tõsiselt, see oleks hull lugu küll. MM

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peaks nuusutama poliitilist skenet. Nimelt et kui palju pooldajaid ta kaotab pärast sellist avalikku leppimist.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Lepitakse ikka peale verevalamist mitte enne.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Vastasseis tuleb säilitada. Pärast sooja vere lõhna sissehingamist saavutavad mehed vajaliku ergutamiseerituse taseme.

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Närveerijatele infot otse rajalt. Rajatraktor liikus tund tagasi Kuutsemäel Elva poole. Rada enne traktorit võrdlemisi jäine (kuigi õhutemperatuur 4-5 kraadi), otse traktori järel jälg muidugi märjem. Ehk määrdevalik sõltub pigem sellest, mis kohal sõidetakse. Esiotsas rada pigem kiire, tagapool muidugi pehmem.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Just see vastasseis peaks jääma. Ega kumbki ju oma "valimislubadusest" taganenud tegelikult pole.
Priit arvab ikka veel et rattavõistlused ja on liiga ohtlikud ja ei jäta võimalust Kelgul vaipa alt tõmmata kui mingigi võimalus kuskilt kirvendama peaks.
Jahh möödas on need ajad kui Priit pööbli üle irvitades VIP telgis kana sõi.
Nüüdseks jäänud vaid lõbu uurida, et kas supi hulgas ikka liha on, või see Kelgu käsul välja riisutud.

Eeldada sellisest olukorrast leppimist "suurel laval" ja pealtvaatajata pisaraid selle tseremoonia juures oleks ääretult väiklane.
Tegelikkusses mõlemad suure südamega mehed ,kes teevad oma asja. Kui sellise kirega tehakse pole ime et inimesi tekkimas kes sinuga absoluutselt nõus ei ole.

Vaikseks ja vaoshoituks on Priit ennem Tartu Maratoni jäänud. Kuhu on kadunud sütitavad lood koletust purakast mis sees ja sajandi sõidust mis pühapäeval ees ootamas?


Huu

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

To MM

Pullerits mõtleb seda tõsiselt. Su hirmudeks on põhjus.

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Kui nii, siis raske juhtum. Aga selleks on tõenduspõhine abi olemas - kognitiiv käitumuslik teraapia.
Isand Pulleritsu puhul on üks asi väga ühemõtteline - väga väle mees. Ja selle üle tasub rõõmustada, plus sügav kummardus. MM

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Tegin kerge 24km jooksuotsa. (1.45 läks aega, nii et PP kriteeriumite järgi seasörk ja mõttetu mees). Homme tuleb maratonile vist maikaga minna. Määrimata suusaga niikuinii.

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Vibu on vinna tõmmatud. Mingist pingete mahalaadimisest ei saa enam juttugi olla. Machinal on pöörded peal. Kumab läbi konkurentide hirm. Padre on vormis ja siit tuleb vibrat nagu kuulipilduja torust.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Üks tagasihoidlik palve ka isand Pulleritsule. Teie olete suur ajakirjanik, näinud ajakirjandust siin ja seal pool suurt merd, panustanud ajakirjandusse nii akadeemia rindel kui ajakirjanduse päris maailmas. Seega teate teie ajakirjanduse teooriast ja praktikast kõik ja mina mitte midagi. Kuid mul arvamus, et ajakirjanduse kroonijuveel on uuriv ajakirjandus, mis teps mitte ei rahuldu sellega, mis näib, ja läheb faktide uurimisel lõpuni välja, avades asja tõelise olemuse ja põhjuse. Nõnda oled kannatlikud lugejad jätkuvalt jätnud nälga, lausa lootusi petnud, et vastaksid füüsika, keemia, materjaliteaduse, tootmise ja jumal teab mille sügavustesse kaevudes küsimusele, miks üks suusk libiseb ja teine ei libise. Iga koolitatud ja päriselt elus tegutsenud inimene ju teab, et vastus sellele küsimusele ei ole see, et keegi härra need välja valis. Nõnda loodan, et kui testosterooni tase on maratonil alla viidud, siis jätkub aega ja tahtmist uurivat ajakirjandust teha. Tänulik lugeja olek siis tänulik vähemalt järgmise suusahooajani kui mitte kauem. MM

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Esimesed 1.5 tundi saab liuväli jäärennis siis olema, vähemalt esimesel poole sõitjatel.

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Nii on ,paaki täidetakse iga kahe tunni tagant kvaliteetse värske kütusega.Ainus hirm ongi, et kütusesse mõni haige neeger naelu pole toppinud.

 
At 14:57, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Jaa, pole midagi öelda. Priit Pullerits on peenvormide suurmeister. Annad talle ülesande mis poleks jõukohane isegi Eesti mütoloogiast tuntud kratile, aga näe – tema saab hakkama. Kui vaja kannab sõelaga vett või teeb liivast köie. Ja kui vaja rahustab kogu rahvaväe ainsa postitusega maha ning samas kütab võiduiha meeltesse.

PS. Vakrast kirjutatud loo puänt oli meisterlik. Võib tõdeda, et loo jaoks vajalikud allikad olid sõna otseses mõttes lausa maa alt välja kaevatud. Vot see on juba reporteritöö. Kuigi Vakra vist on veel kõvem mees kui Pullerits. Vakra vaikib kui haud, kannatab ära kõik löögid, mida vali saatus tema vastu paiskab ning on ka järgmised neli aastat sooja koha peal. Selliste vastu ei saa isegi peenvormide suurmeistrid.

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Säinas on tõeline talent blogi peremehe suunamises ja peenes juhtimises.

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Vakra tegi mida paljud enne ja pärast teda. Nö meinstriimi jutt. Palju räpasem lugu oli süvariigi info-opp rahva vastu, ehk see eestlaste väljamaalase kividega loopimise häbitu konstruktsioon. Kas mitte Vakra asi ei kaevatud välja spetsiaalselt RE seltsimeeste pettuse katmiseks? Tule alt ära nihutamiseks? Mulle tundub väga sedamoodist. Kas mõni teravama ninaga blogilane või bossid semud ei arva sama? Või on käed ja suud erakondliku supikausi külge kleebitud?

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Sama skeem nagu eelmistega tehti. Tarandi asi puhuti suureks et rahval poleks mahti Rändeleppe hääletuse asjas pikalt kurjustada.

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Laupäeval on jälle seeni söödud))))

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu lubatud pinge langus jäi saamata. Ma ootasin aimatavaid kurve ja orgusid mägesid ujumise või suusatrikoo all tuntud sportlase laulja või tv staari esituses. Ning Tarmo Tiislerit ma siinkohal ei mõtelnud võite mürki võtta selle peale.

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Sai tehtud. Võtsin mürki. Tarmo Tiislerit ei taha näha ka läbi angažeeritud udupilve.

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Tarmo Tiisler liibuvas trikoos oleks paljudele siinsetele kõvameestele unistuste siirup.

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Tehke silmad lahti, sellises nn. liibuvas Tiislereid on stardis piisavalt ja mitte ainult TM-l.

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Kas Otepääl vene sbornaja enam ei treeni? Kunagi Pullerits suusatas samal tõusunukil ja fotod vene naistest trennikombensoonis olid igati läänepärase furnissaažiga. Tiislerit ei taha.

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
sul oli postituses küsimus ja ma tahaks aidata vastusega, kuid on väike probleem - Millise riigi koondisse sa kuulud? Kui teed endale vastuse selgeks, siis selle järgi talitagi.

Normaalsed mitte-koondislased seda võistlustel selga ei pane, sest pole vastavat vormi auga välja teeninud. Kingitu aga pannakse kappi kui kallis suveniir.
Eeldan, et õppejõuna sul nii palju raha on, et ise riie osta ning selleks pole vaja Kuntsi ja Teppani õpetust.

 
At 20:15, Blogger Priit Pullerits said...

USA kombe tõi viimasel võistlusel nii hea tulemuse, vist elu parima tempo, et kvalifitseerun sellega võistlema. Või mis suusaüldsus arvab ja mida eelistab?

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Forma odeždõ No 1 - golõi tors.

 
At 20:55, Anonymous Anonüümne said...

No veel variante -

Forma odezdõ nomer tri - shinel zapravlenõi v trussõ, või
forma odeždõ nomer vosem - odevajemsja kak možem!

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

Padre on boss. Padrele sobib hästi USA stars & straips küll. Kuigi noh, ega punane kombe NSVL vapiga rinnal ka paha poleks. Iga kell stiilsem neegrimaa tähtedest triipudest. Klassikaline aarialane Steve Ovett võistles kodustel matšidel punanes nsvl vapiga maikas. Juhtkond vaatas ja pabistas, aga Steve saatis nad kõik down the swamp. Youtuubist vaadake järgi.

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Jelena V kaudu annaks kindlasti sebida. Küll mõni vabrik ka nõukanostalgiat toodab. Saab tutika polüester punase sisseõmmeldud alukatega dressi. Kuldkollase vapiga rindade vahel. Konkurentidel võtab kunagise spordi hiigelmaa atribuutika nägemine võitlusvaimu nulli.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Kurat, üldse ei tule und. Ei tea, kas sai ikka õige määrdeettevõte valitud. Äkki on kombinaat. Lubasid küll, et käsitsi valivad määrded ja annavad homme parimad suusad, aga äkki keegi sõidab tõusul või laskumisel mööda?

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Mul närv juba nädal püsti. Iga päev rada sulab. Kas hommikul tuleb jooksutossud jalga panna? Õnneks loobusin. Närv ei pidanud pingele vastu. Oleks Kelk andnud kahurilume garantii trassile, oleksin kolmekordistanud mahtu, et blogipidajale kandadele astuda. Seekord pääses. Passime paremat võimalust jõekaldal.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd on kõht ka lahti. Järelikult tippvorm, kui viirused ründavad.

 
At 23:32, Anonymous MargusM said...

..jälgin siin Priidu rapsimist ja naer tuleb peale.
Vennike vist mandrossib oma koduuberikus, neli päeva jutti postitus teha.. sellist "paugutamist" ei meenugi. Lisaks veel mõttetud ajaleheartiklid, ainult Tali Tiidu lugu oli huvitav.
Kuid räägime nüüd ka kõige häirivamast klikimagnetist, sest seda ju Priit oma töös kummardab!
wtf! Vakra loo lõpus kostitatakse mind lausa kolme seksi teemaga a´la- kas on normaalne kui seksides tuleb pissihäda, 6 asja mida ei tohiks enne seksi teha, 3 põhjust mis seksimine võib valulik olla.. mis kurat toimub, kas ma sattusin naiste seksilehte lugema?
Ma saan aru et Priit on uhke oma kasvandike üle kuid saatke see Dagmar Lamp &Co kutsekooli õppima ehk saavad ka mingi rakendusliku väljundi ! !
See pask mida on pool Postimeest täis ajab iiveldama ( ka spordi osakond jm..)

 
At 06:23, Blogger Priit Pullerits said...

Teen nuudleid ehk pastat. Magasin enda kohta normaalselt. Kl 7.10 tuleb autojuht Art Soonets ja viib Tehvandile, kus suusad juba ootavad.

 
At 07:03, Anonymous Anonüümne said...

Tehvandi +1
Nüpli, Pühajärve, Sihva -1
Elva 0

 
At 08:24, Anonymous Anonüümne said...

Ma teen pannkooke, magasin väga hästi. Söön, vaatan TSM stardi ära, siis rattatiir. Teen 63 km, pärast võrdleme aega ja max kiirust.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Priit top 300 Matul, papa on hoos.

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

23:32 õigust räägid mees.

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

Kas Padre püsib konkurentsis?

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Papa vist katkestas, või siis väsis täitsa ära.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Himma on teistest ette rebinud ja sõidab 100 ga Finishi suunas. Natuke teist teed küll, aga suund on õige.

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et rada on libe nagu litsi kube.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Libe või mitte, kus tuhiseb PP?

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

397 esialgsetel andmetel

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit lõpetas. Koht 397! hurra ! Tubli vanameister!

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

397!!! Kunts ei olnud ülesannete kõrgusel.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Ainult 2005 ja 2015 on olnud koht kehvem.

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

409 ChampionChips andmetel. Aeg on hea aga koht on mäda. Õnneks pani kostümeeritud rebasele pika puuga ära.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Kas see rebane oli mingi Giovanni?

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Ei, hoopis 223 Erkki.

Küsime Priidult tüviküssa:"kuidas tunne on?"

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Las Padre tõmbab hinge tagasi. Pärast kuuleme.

 
At 13:35, Blogger Priit Pullerits said...

Tehtud. 3.25ga. Krt, pool maad kepiotsata, sinna see läks. Pärast arstid mõõtsid, vaatasid siis näite ja ütlesid, et poleks nagu pingutanudki. Mõned ikka oskavad sind läbi näha...

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

No näed, tüviküssale vastus käes. Väga operatiivne! Elu tulemus läks kepi jama taha. Kepp olgu alati terav ja ei tohi valel hetkel pesast välja libiseda. See teeb igal mehel meele mõruks, eriti kui kiiremini kepiga liigutad.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Potentsiaali oli siis 2.50ga teha?

 
At 14:24, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, 2.50ga küll mitte, aga 3.20 olnuks raudselt rünnatav. Paraku ei pea randmed ja küünarnukid ka seda tampi kolm ja pool tundi vastu, kuigi olid teibitud, kuid ikka hakkasid tuikama ja valu tegems. Pärast finišit arstid mõõtsid vererõhu 130/70 ja pulsi 84, mõne aja pärast 74.
Kuldmärgi sain ka ikkagi

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Eks ka vanematel meestel ole vahel selle kepiga jamasid. Raiol oli ka probleeme, aga õnneks sai ikka enne lõppu ühe naise käest keppi.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

See on looduse seadus. Kui kirjatööga tegeled siis pole suusamaratonil lootust. Naba ei pea vastu. Tuleb metsa tööle minna, nagu Mäntyranta, nagu Vedenin ja Harpunin, nagu norra tüdrukud Björkin ja teised. Huvitav kuidas Veerpalu sai, tema vist ei käinud metsas?

 
At 14:37, Anonymous MargusM said...

Kui randmed ja küünarnukid ei pea tampi kolm ja pool tundi vastu siis tulebki kiiremini sõita, nii 2.50 kanti:)

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Oleks pidanud karjuma- keppi, keppi kogu aeg, ehk keegi oleks ikka andnud. Eks näis, mis need piinatud käed homme ütlevad, kas arstid nende kohta ei öelnud midagi?

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Ega me enne ei usu kui härra Kelguga kimbus on selfi tehtud ja suusablogisse postitatud. Kas sõjakirves on maha maetud või mitte?
Moslemihabeme saab seekord andeks.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

3.3.19 on tähtaeg. Pärast seda ei saa enam midagi andeks. Ei habet ega postimehe haljaava artikleid.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit, see oli ikka inetu kuidas ansipi pikk väimeespoiss trügis oma tagaotsa numbriga stardis otse 300 gruppi. Priit Äkitsi lased Andrusel korrale kutsuda.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Back to basics. Enne TM 2020 tuleb orgunnida retk Lõunapoolusele. Sealses karmis maastikus treenib randmed ja küünarnukid ideaalseks, samuti karastub vaim.

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Kindel et see TM 2020 ikka tuleb? Vaata kui peale valimisi Helme homodega valitsuse teeb, siis on ka igasugu tiluliluga kööga.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Teleülekandes oli paar humoorikat lõiku PP aadressil. Esmalt tuletati meelde stardiärevuses toimunud minestamist MK show-sõidu eel. Teine käsitlus tänase tubli tulemuse puhul. Osa tulemusest kindlasti ka ühel suuremal tausta-tiimil. Määrdemehe ja autojuhi nime oleme hiljuti lugenud, aga füsio jne?

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Padre. Järgmisel aastal ma sõidan sinust mööda oma poesuuskadega. Täna jäi ~9min puudu, aga seda "tänu" halvale stardikohal. Pidin lausa 650st suusatajast mööduma.

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Ära hüppa, konn! Padre näitas täna, et kõigist tagasilöökidest hoolimata läheb ta iga aastaga üha tugevamaks.

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

16:52 absoluutselt

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

17:12 Taustajõud lähevad jah kõvaks. Oluline on fakt, et vaatamata varustuse lagunemisele, ei hakanud ta rajal keppi küsima nagu kalamees isegi mitte TP-des. Kas häbi või hädavabandus tagant järgi? Pakun esimest, sest dementne ta küll ei ole.

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Padre sulest ootaks armutut kriitikat. Sesr vaid nii on võimalikud edusammud tulevikku.

 
At 18:35, Blogger Priit Pullerits said...

Keda peab kritiseerima, 18:20?

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Kõike ja kõiki. Nii suur rahvapidu ei saa olla ilma vigasteta

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Alustada võiks Kelgu habemest. Järgmiseks naljad, mis kõlasid maratonil. Need olid alla igasugust arvestust.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Narri meest aga mitte mehe habet. Nüüd kerkib küsimus et kes on meie mees? Ma ei mõtle siin Riisalut. Pulleritsul pole habet. Vahur T on vist samuti silelõug. Aga Soonets? Aga Säinas? Vaat see on oluline teada.

 

Postita kommentaar

<< Esileht