neljapäev, märts 07, 2019

Pullerits: Kas suusatamisega on nüüd tõesti selleks korraks lõpp?

Vahur Teppan, Hiina väike punalipp jope rinnal, olnuks saabunud dopingupesast Seefeldist selle nädala alguseks paariks päevaks Eestisse justkui ainuüksi selleks, et Lemeksi suusasarja kõige viimasel, seitsmendal etapil minu sõitu kommenteerida. Igatahes niipea kui ta Lähte suusastaadionil mikrofoni enda valdusse sai, puges ta peitu ajavõtu-Subaru taha, milles istus ja näppis arvutit tema vend Jaak, ajavõtu pealik, ning lasi aga hoogsalt tulla kõigel, mis tal vahepeal ajal mulle ilmselt ütlemata jäänud. Isegi minu USA koondise võistlusvorm ei pääsenud tema hambust: sellele heitis ta ette, et see on paari aasta vanune.

Ütlesin ta vennale, et huvitav, kui mind siin ei oleks, mida Vahur küll siis kommenteeriks. Ta vastas, et eks ta teeb tagasi seda, mida kõike ma aegade jooksul temast kirjutanud olen. Mille peale vastasin, et oma teada olen küll kirjutanud ainult kiitvat ja head. Sellega oli Jaak Teppan nõus.

Seekord, kolmapäeva varasel õhtupoolikul, ei lasknud enne starti suuski määridagi. Andsin need võistluspaigas lihtsalt Guido Soodla kätte ja palusin Kuzmini harjadega põhjad puhtaks lüüa. Seda teinud, tõstis ta ühe suusa nagu püssi vastu valgust palgesse ja tõdes: nii hästi pole mu suusad veel mitte kunagi läikinud.

Panin alla, sõitsin neli kilomeetrit, proovisin järele, kuidas pikal ja kiirel ning kahe kurviga laskumisel tegutseda – ning siis starti.

Lähte kahekilomeetrine ring on salakaval, seepärast alustasin rahulikult (fotol paremal). Salakavalus seisneb selles, et tõus ringi teisel poolel on kolmeetapiline: esmalt umbes sajameetrine kergemat sorti tõus, mis algul enamikule sõidetav tempovariandiga; seejärel pärast väikest laskumist ja tasast osa paisjärve kaldal järsult algav tõus, mis lööb tempo kohe alla ning lõpus ajab «nuki» veel pisut püsti; ning lõpetuseks pikkamisi laugelt algav, kui üha ülespoole kaarduv tõus – nii et kui lõpuks päris otsa oled jõudnud, näed, et isegi kõvadel sõidumeestel pole enam särtsu, et end sealt hooga pikale uisutatavale laskumisele tõugata. Seetõttu on loogiline esimesel ringil tagasi hoida.

Kui avaringilt saabusin (fotol vasakul), lasi Vahur Teppan jälle juba kaugelt kriitika valla. Küll ei meeldinud talle minu kurvitehnika, nii et soovitas Limpa laste suusakooli tundi tulla, küll hindas mu kätetöö nõrgaks, soovitades Allar Kivili (fotol kõige all vasakul) juurde trenni minna. Võtsin kurvi ära, suundusin teisele ringile ja näitasin talle oma selga ning pükside tagaosa, kus vasaku sääre allservas seisavad uhkelt tähed USA. Ja oleks ta veel näinud mu suusasärgi krae alla, mis seal kirjas on! Sinna on kirjutatud-trükitud: «You are representing the United States of America.»

Siis sain aru, milles vist asi: Teppan esindab ju mingit puna-Hiinat, mina aga võimsat Ameerikat. Muidugi paneb ju keelt teritama, kas pole nii?

Kaks ringi ehk neli kilomeetrit jääb mõistagi lühikeseks. Selle maaga ei teki õiget võistlustunnetki. Nii saidki distants ja sõit otsa enne, kui õige hoog üles sai. Aeg tuli üle 40 sekundi parem kui jaanuari lõpus samal võistlusrajal: 10.42,1. Kummatigi andis see eile omas vanuseklassis alles seitsmenda koha. Mis tähendas paraku seda, et Lemeksi sarjas kukkusin seni hoitud kolmandalt kohalt viiendaks.

Tegelikult, hoolimata Teppani kommentaaridest, mida ma, muide, ei pidanud ses sarjas kuulama sugugi esimest korda, on Lemeksi sari üks kuldaväärt ettevõtmine. Kiitus korraldajatele eesotsas peakohtunik Ergo Kuke, sekretariaadi juhi Eike Laidveri ja ajavõtu ülema Jaak Teppaniga, kes liiati lasi tänavu palju talutavamat taustamuusikat kui mullu, mil see tekitas lausa peavalu. Ja ega tegelikult Vahur Teppani kommentaaridel ka viga olnud, eks seal oli mingi osa tõttki (aga ainult mingi osa!), kuigi enamasti keeras ta ikka kõvasti vinti peale. Aga see-eest oli lõbus – loodan, et mitte ainult mul, vaid teistel ka.

Kahju, et sari otsa sai.

Foto 1: Lähte suusaraja pika tõusu viimane nukk. Foto autor: Ergo Kukk
Foto 2: Mihkel Renning, M16 vanuseklassi kolmas Lähte pikal tõusul. Foto autor: Ergo Kukk
Foto 3: Priit Pullerits stardib ajavõtu-Subaru kõrvalt 4 km sõidule. Foto autor: Ergo Kukk
Foto 4: Priit Pullerits lõpetamas Lähtel 4 km sõidu esimest ringi. Foto autor: Ergo Kukk
Foto 5: Erki Parri, meeste põhiklassi 16., Lähte suusastaadionil. Foto autor: Ergo Kukk
Foto 6: Allar Kivil, M40 klassi võitja Lähtel. Foto autor: Ergo Kukk

70 Kommentaarid:

At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

Eestit esindada enam ei julge keegi- kes lehvitab hiina lippu, kes USA dressis kannikaid. Muide, ka Östersundis ei paistnud ühtegi sinimustvalget plagu raja ääres.

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Jah väga täpne kommentaar. Ma ka sellest lääne hilpude kandmisest aru ei saa. Alaväärsuskompleks vä? Padrest saab muidugi aru, tema on rahvusvaheline mees.

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Padre on kunn. Ta võib vabalt NSVL vapiga punases maikas patseerida. Keegi ei julge kobiseda sõnakestki.

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

"... Keegi ei julge kobiseda sõnakestki. " - peale Teppani. Viimasel on suur Hiina selja taga kaitseks!

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Kui veel dopinguteema juurde tagasi tulla, siis on huvitav, et keegi ei ole selgitusi küsinud Jaanus Teppanilt (vähemalt ei ole märganud mingit artiklit kuskil), kes oli ametlikult 2016-2018 suusakoondise peatreener ehk ajal kui väidetavalt Tammjärv, Kärp ja Veerpalu veredopingut kasutama hakkasid. Ehk nüüd Saarepuud materdatakse, aga tolleaegse treeneri käest ei küsi keegi midagi. PP-l ju Teppanitega tutvusi, kuidas siis seda intervjuud ei ole tehtud, et kuidas NL ajal dopingut pandi, kas Türgis pandi, millal Eesti koondis kasutama hakkas, mida Hiinas kasutatakse. Teadmisi peaks seal ju olema küll ja veel.

 
At 11:21, Anonymous Ärni Uduverest said...

USA vormist on juttu, aga veel kõvem aksessuaar on ju Dream Team Haanja müts.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Kahju. Ma ootasin alati PP sisukat intervjuud J Välbega. Pärast usa vormi see unistuseks jääb.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanduses ilmunu põhjal oli Teppan "Suusaliidu koondise peatreener", aga kuna meie "tippspportlased" olid enamues Alaveri jüngrid, siis Teppanil väga sõnaõigust polnud ja sportlastega tegeles üüberprofitiim Haanja.

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

11:28, Jelena eksabikaasa intervjuuga peate piirduma.

https://om2018.postimees.ee/4400373/urmas-valbe-ma-ei-nae-takistust-ara-voita-olumpiamangud

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Neljasilmavestluses härra Pulleritsuga oleks kindlasti tulnud teema mille avaldamisküpsus oleks saabunud alles 2026 või hiljem veel. Praegu oleks Priidul trumbid taskus.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Lugemiseks ja paralleelide tõmbamiseks: https://sport.ohtuleht.ee/944870/peatukk-enn-selliku-raamatust-meie-olime-sunnitud-oma-verega-mangima-ja-kordan-veel-kord-see-sai-minule-saatuslikuks-

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

13:45 kas saab mõne lause kokkuvõtet? Mis nad siis tegid? Kah veri külmkappi?

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Lihtsam on küsida, kellel ei olnud?

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

To 14:11
Põhimõtteliselt Karel Tammjärve selgitus verega trikitamise osas.

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Käes on kriis. Jälle on meie suusatajad löögi all uue ähvardava tagantjärele dopingukontrolliga. Selge on see, et keegi jääb vahele. Mis saab aga varasematest medalitest, kas võime neid julgelt pidada ka edasi meie spordifännide omaks, need on kõik löögi alt väljas?

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Kes neid medaleid tagantjärgi kangutama hakkab? Info on küll see et 2002 SLC olümpia meie meeste triumf oli õnnestunud tapering. Huvitav kas Veerpalu andis 50km kulla Ivanovile kokkuleppe korras? Sest eks Alaveril olid suhted idapoole sees. Omavahel jagasid et kõik rahul oleks. Ivanov väga lühiajalise karjääriga mees.

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

10 aastat järelkontrolli aeg, tundub liiga palju?
Kas proovid seisavad 10 aastat muutumatul kujul, kahtlane?
Arvan, et advokaatide pärusmaa jälle.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Kiidaksin omalt poolt Lemeksi korraldustiimi. Antud sarja muudavad eriti heaks peensusteni läbi mõeldud formaat. Kui tahad, siis võistled, kui ei taha, siis sõidad oma lõbuks- rajad on alati korrektselt ette valmistatud ja tähistatud/kaunistatud. Erinevad distantsid ja elemendid arendavad kiirust, vastupidavust ja suusatamise juures nii vajalikku koordinatsiooni. Lisaks on võimalik lasta suuski hooldada, toidulaud, auhinnalaud. Kõige parem, et saad lastega tulla ja keegi tegeleb nendega tund aega. Kui kellelgi pole olnud raha ja võimalust, et lapsi suusatrenni viia, siis palun väga, siin on see täiesti tasuta võimalik. Isegi mitte tasuta, vaid lisaks antakse lastele kurki, küpsist ja teed! Lähtel paistis lapsi olevat silma järgi hinnates paarkümmend. Kas kuidagi oleks võimalik sarnane asi sisse viia orienteerumispäevakute raames? Muidugi kirss tordil on erinevad kommentaatorid alates Margus Aderist ja lõpetades Vahur Teppaniga. Veelkord suured tänud!

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Padret pole ammu näha olnud. Samuti pole teda Postimehe arvamusrubriigi veergudel totaalset tuld andmas. Kas küünarnuki vigastus on süvenenud?

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

Millal rehabiliteerite Mati K?

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Mati ja Andrus on kangelased. Siin pole küsimustki. Kahjuks nende meetodid on ajast maha jäänud. Panustada tuleks neile, kes astmarohtudega arenguhüppe suudavad saavutada. Seda on hea noorte, laste ja harrastajate peal katsetada, kes järelvalve alla ei kuulu.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Siinkohal peamegi mõtlema et millise eesti jätame järeltulevatele põlvedele. Kas eetilise ja jätkusuutliku või vananenud metoodikaga umbse konnatiigi. Kes ei tahaks kirssi tordil süüa ja teisi eurovabaduse mõnusid maitsta?

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Tundub,et Mati peab küll teise eriala valima,arvan et ta kandideerib parlamentti EKRE ridades.

 
At 06:50, Anonymous Anonüümne said...

Eelmisele paneks küll maksahaagi.

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Kõigile paneks maksahaagi!

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Boss peab tulema olukorda rahustama.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

EKRE oleks Mati, Angela, Andruse ja Andrease oma liikmeks olemise üle uhke. Mai kuistel erakorralistel valimistel võiks arvedtada lisanduva 50k häälega.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

250k+ häält

 
At 17:36, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Asjalood on sassis ja segased. Arvamusliider Padre on lahinguväljalt lahkunud ja blogi kommentaariumis palju uljaid lahinguid pidanud sõjamehed, kes varasemalt paistsid silma karuse oleku ning karmi ütlemisega, ei tea enam kuidas olla või mida mõelda. Suure kurbusega hinges näen, et suusablogi lugejate seas ilmnevad allaandmise meeleolud ning pealiini puudumise tõttu on tekkinud arvamuste paljusus. Priit Pullerits, öelge nüüd üks mehe sõna, mis ka sõna oleks. Mida me kõigest sellest õudusest arvama peame? Missugune on suusablogi ametlik pealiin?

Tammjärve koha pealt on Pulleritsu seisukoht selge – tuleb mõista ja andestada. Nii tehtigi, talle on andestatud ja ta on unustatud. Kuid mida peame arvama Matist, Andrusest, Kristinast ja kõigist muudest suusalibistajatest, kusekurnajatest ning verenõrutajatest? Missugune seisukoht võtta libekeelsete ja hästimakstud advokaatide suhtes? Mida arvata suhtekorraldajatest, kes verise vale valgeks tõeks rääkisid? Mida mõelda tõpratohtritest, kes inimkatseid tegid? Palju raskeid küsimusi. Need küsimused pole enam klaaspärlimäng sõnadega. Neile küsimustele vastamine võib olla valik kogu ülejäänud eluks. Siin enam nalja ei mõisteta. Kui valesti vastad, murtakse järgmisel Tartu maratonil suusad puruks ja suusatamisega ei ole lõpp mitte selleks korraks, vaid alatiseks.

Kuidas siis jääb? Kas suusatamisega on nüüd tõesti selleks korraks lõpp?

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Jah tõesti, sellist arvamuste paljusust ei saa lubada, ohtlik pealiinile.
Peatreener Saarepuud ei saa ka päris ära unustada. Kes kui palju teadis.

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Võimalik, et PP lendas välismaale. Kiireloomuline komandeering. Majanduspoliitistel põhjustel.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Kõik see mees valededektori alla. Küsimus pole mitte selles, et kas tehti, vaid kas sellega tegelemine on edaspidi OK. Fritsud tegid kah inimkatseid, mille tulemustel tänane TÜ arstiteaduskond pikka liugu laseb. Sellised katsed ei ole tänapäeval aktsepteeritavad. Samas pühaisade pedofiilia pole kah ok aga ikka loeme vesiseid paljastusi. Võttes katsejänesteks nõrgad, kelle juttu keegi peavoolus tõena ei tolereeri, saab korraldada väga küünilisi võimudemonstratsioone. Kui sellist nähtust edaspidi ei eksisteeriks, siis kas poleks õigem selliste katsete kohta hinnakiri koostada? Sellised sigadused ei kao süsteemist kuhugi nagu ka maailma vanim amet.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Kes on mees keda suures maailmas tuntakse nime "kindral" järgi?

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Padre või?

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole. Padre on padre.

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Ljubov Ivanovna Jegorova oli suusatades leitnanti auastmes. Ehk on vahepeal karjääri teinud ja generalissimuseks saanud? Kuigi ka raketiväelasest Padrele on siin viimasel ajal seoses varasemate väljaütlemisetega teatud vari tekkinud... Kurat, kedagi ei saa enam usaldada!

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole Padre. Padre kui resistansi juht on Comandante.

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Comandante on saksa keeli kindral. Nii et kahtlused on õigustatud.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Mis meil sellest päälikust. Itaalia maffia pidi hoolitsema liiga jutukate vahelejäänute tuleviku eest. Kus põrgus me oleme?

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

Padre oli viimast korda eetris eelmisel neljapäeval, 8.märtsil. Ah et siis itaalia maffia. Pikad kombitsad neil.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Ehk on Padre ratta tuulisesse kevadesse välja ajanud?

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Kas on lootust Itaalia maffia kombitsate vahelt elusana tagasi tulla?

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Kui sul Tšetšeenia mahvia seljataga on siis mingid italjaanod ajavad vaid naerma. Tõenäoliselt Padre hetkel loobki sidemeid või soojendab vanu suhteid mitte vaid enese vaid kogu Eesti suusatamise tuleviku kindlustamiseks.

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

17:28 loodame sama.

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Lugege ikka tõelistest meestest ka : https://majandus24.postimees.ee/6541537/video-umber-maailma-purjetanud-eestlane-joudis-parast-252-paeva-seilamist-finisisse?_ga=2.24504627.840546489.1551721087-590526949.1453728897

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei näe probleemi kui maffia saab eksisteerida väga edukalt meie kõrval ,miks ei peaks saama dopingu alaliit.Kus juures võidavad kõik.Hoida lihtsalt lahus asju nii ,et võidurahad oleks oluliselt suuremad dopingu piiranguteta suusatamises.Ja meelelahutus jätkub täis tuuridel edasi.Praegune dopingu uudiste tootmise kogus on juba ületanud igasuguse taluvuse piiri.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Vana uhab suuska ja taastub. Paistab, et on mahviga üle pannud. Jutud kadumisest on enneaegsed. Äkki on hoopis ainete mõju all ja ei ole jututuju? Teeb meie kõigi eest inimkatseid, et me ei peaks ise sellega ennast lõhkuma. Tänuväärt tegevus. Tahaks ainult teada, et kuidas tunne on , Priit?

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Loodame, et on legaalsed ained.

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Jäine tuul puhus üle metsalagendiku.
Tumedas nahkjopes mees surus käe aeglaselt põuetasku ja tõmbas sealt välja tuhmilt helkiva püstoli.
Hommikusest pakasest kohmetunud sõrmedega urgitses ta portfellist padrunisalve ja lükkas selle harjunud liigutusega käepidemesse.
Siis vaatas ta karmi pilguga endast mõne meetri kaugusel seisvat inimgruppi. Kostis kaitseriivi metalne naksatus.
Ärevil nägudega inimesed kangestusid paigale. Keegi ei hinganud, pead laskusid rinnale.
Relvaga käsi tõusis aeglaselt. Mõni sulges erutusest silmad. Lajatas pauk.

Tartu Maraton oli alanud

 
At 07:45, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea, 23:13! :)

 
At 07:59, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole hea. Ma näen siin ilmselget fašismiohvrite mälestuse solvamise katset.
Lisaks veel meelevaldset seostamist. Kelk peaks siit korraliku kompensatsiiini saama peale kaebamist.

 
At 08:54, Anonymous Anonüümne said...

Murepilved murepilved. Kas Padre on ohvississe tööle ilmunud?

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

Padre poolt eksperiment kas on võimalik kolm päeva ilma blogita elus hakkama saada ,lisaks saab teada palju on tal jüngreid kes muret tunnevad tema üle.Ütleme nii 50.50 seis pole varem näinud et ta on nii pikalt eemal ja vaevalt talle sellised halva maiguga eksperimendid ka pähe löövad.Mõni lähedal seisev inimene võiks tõesti mure koormat vähendada.

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

Jüngreid on palju, aga mõni semu võiks teada anda mis olukord. Kuna Padre pole usklik siis hingehoidjat rabi tal ei ole. Järgmine on ihuarst. Kas Rips teab? Kui, siis miks ta vaikib? Järelikult ei tea. Mure läheb suuremaks.

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Lumi tuli taas maha, nii et suusatamine jätkub, aga tundub, et Pulleritsu blogiga on hoopis lõpp

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Mingi häire on majas. Priit nigu tirtsti kohusetundlikult kell 8 posti otsas. Tuleb töine nädal. Suusatamise blogiga on lõpp. On keegi kuskil PP spordi või rattablogi näinud? See peaks varsti sündima.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Kas Priit Pullerits on liitunud sotsidega ja rahvuslikult meelestatud suusablogi hüljanud? Kas sotsid pääsevad PP juhtimisel valitsusse? Ärevad ajad. Palju segadust. Kes teab tõde?

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Jätke palun õudusjuttude levitamine. Loodame et kõik on siiski nii nagu vanasti. Padre peaks sõnumi saatma et everything very best ja national souveregnity will be preserved in all Gods sake!

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

Rahvuslik suveräänsus ja independenss on ammu maha müüdud ja hunt sellega! Meid huvitab et Suusablogi eesti meeste kätte jääb ega müüda liberaalse partokraatia limasesse püünisesse. Ootame sellekohast kinnitust.

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Me kõik oleme liberaalse partokraatia kannupoisid. Võibolla vaid Huu ja Säinas välja arvata.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Ehh, vana nühib praegu lauluväljaku taga ovaalil juba tunnike suuska. Mis jama see nüüd on? Tempo on kõva, just kui oleks tõhusaid aineid manustanud.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Olen kuulnud halbu uudiseid. Kahjuks on need veel kinnitamata, aga suhteliselt usaldusväärsetest allikatest. Padre istuvat praegu mingis Austria väikelinnas, niiskes ja külmas keldris ning politsei ajavat talle nõelu sõrmeküünte alla. Eks näis kaua ta vastu peab?

 
At 12:40, Blogger Andrus said...

Vilja Kiisler " Hullumaja puhvet" 👍👍
Kiitus kolleegile julge sõnavõtu eest.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Uudiseid Austriast!
Pulleritsu kinnipidamise põhjuste tagamaad on peidus selles artiklis:

reede, detsember 14, 2018
Pullerits: Nüüd alles läheb kasvuhormooni tarbimiseks!

Saate selle ise arhiivis avada ja lugeda. Lugege eriti hoolikalt viimast lõiku. Arvan, et see saab Pulleritsu jaoks olema nii suusatamise, kui ka üldse sportimise lõpp. Ilmselt jääb see blogigi nüüd siin soiku. Kurb lugu.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Andrus, ei saa aru mida sa täpselt kiidad? Kiislerit?

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Sotsid valitsusse ei saanud, Pullerits liitub uue koalitsiooniga ja suusablogi liidetakse Postimehe sporditoimetusega. Hullumaja puhvet! Mis küll toimub?

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

See on kõige hullem mis olla saab. Uuskommunistliku suunitlusega suusablogi elame veel kuidagi üle (nutuga kurgus), aga blogi liitmise Postimehe sporditoimetusega küll mitte.

Mitu loogika vastuolu siit leiate?
https://sport.postimees.ee/6541864/tervisemuredest-hoolimata-mmil-22-kohta-tousnud-tomingal-oli-soidu-eel-nutt-kurgus

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Ai kurram. Kui ekre valitsusse saab siis läheb kruvide kinni keeramiseks. Loodame et Padrel on Ekre eliiti connection olemas.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Padrel on kõikjale konnekšen olemas.

 
At 05:15, Blogger yanmaneee said...

jordan shoes
asics shoes
michael kors
asics running shoes
supreme t shirt
michael kors outlet
balenciaga
vapormax
air jordan
timberland outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht