kolmapäev, oktoober 16, 2019

Pullerits: Pikka ja kurnav teekond - aga kuhu seekord?

Küsimus oli, kas lennuk jõuab õigeks ajaks Houstonisse. Võimalused olid 50:50. Sest kuigi hommikune väljalend algas paljulubavalt õigeaegse lahkumisega New Yorgi lähedase Newarki lennujaama terminalist, oli õhkutõusu ootejärjekorras juba kümme lennukit, enne kui Houstoni poole suunduma pidav Airbus seal sabas koha sisse võttis.

Olukord oli pingeline seetõttu, et Houstoni Bushi-nimelises lenujaamas jäi aega kõigest mõni minut üle tunni, et jõuda järgmisele lennukile. Arvestades, et seal tuli vahetada ka terminali, mis omakorda tekitas küsimuse, kas taas tuleb läbida ka turvakontroll, ei saanud sugugi kindel olla, et ma viimasest, neljandast lennust maha ei jää.

Neljast lennust esimene viis esmaspäeva pärastlõunal Tallinnast Kopenhagenisse. Seal jäi aega parajasti vaid nii palju, et kiirkõnnil lennujaama ühest otsa teise tormata. Lennule üle ookeani Ameerikasse tuleb aga alati varuda ekstraaega, sest eales ei tea, mis protseduure seal läbi tuleb teha. Nagu seegi kord: anda vastused kuuele pagasit ja elektroonikat puudutavale küsimusele (näiteks: kas keegi on viimase kahe nädala jooksul teie arvutit remontinud?) ning lasta, kui sind juhuslikult välja valitakse, teha oma pagasile lõhkeainetega kokkupuutumise kontroll.

Kaheksatunnine lend Kopenhagenist pimeduse saatel Newarki pole mingi lõbu. See kurnab ja ruineerib. Vähemasti oli immigratsiooniametnik lõbus. Palus mul erinevalt enamikust teistest anda vaid parema käe nelja sõrme jäljed (teised pidid andma mõlema käe sõrmede ja pöialde jäljed), ilmselt seetõttu, et mu andmed on ameeriklaste andmebaasis olemas ning sedapuhku antud jäljed juhatasid kohesele nende juurde. Liiati ei küsinud ta üldse, miks ma Ameerikasse tulen ja kui kauaks sinna jään. Ilmselt nägi ta oma arvutisüsteemist, et olen seni alati õigeaegselt tagasi läinud – miks ei peaks minema seegi kord?

Vähemasti õnnestus Newarkis leida kiiresti mikrobuss, mis viis lennuväljalähedasse Howard Johnsoni motelli. Kui lõpuks kell 11 magama sain, oli kell Eesti aja järgi juba järgmise päeva hommikul kuus. Seetõttu pole ime, et uni öösel juba enne kella kolme ära läks, sest teada ju on, et iga tund, mis harjumuspärase ajaga nihkesse läheb, nõuab päevapikkust kohanemist, ja rohkem kui ühe tunni organismi sisemine kell ööpäeva jooksul sind uue aja järgi sättida ei suuda.

Niisiis, kell viis üles ja kella kuue ajal lennujaama tagasi. Et ette võtta kogu teekonna kolmas lend Houstonisse. Sinna jõudis lennuk kohale umbes 45 minutit enne järgmise ehk viimase, neljanda lennu väljumist. Õnneks oli too lend toodud vahepeal B-terminalist C-terminali, mis tähendas, et monorelsil sõitu ei tule, vaid tuleb anda jalgadele valu, et C-terminali teise otsa jõuda.

Jõudsin kohale parajasti ajaks, kui enamik inimesi oli juba lennukile jõudnud. Jõudsin samuti pardale. Ees ootas kirjade järgi veidi rohkem kui kahetunnine lend.

Kuhu?

Foto 1: Priit Pullerits Ameerikas 15. oktoobril 2019. Priit Pulleritsu foto
Fotod 2-3: Priit Pulleritsu tehtud fotod Ameerikas 15. oktoobril 2019. Kus? Priit Pulleritsu fotod

23 Kommentaarid:

At 06:50, Anonymous Anonüümne said...

Keda see sihtkoht huvitab, ahh? Monetaarses maailmas pakub huvi vaid sellise vintsutamise hind. See on väg, väga põnev number, mille nimel inimene ennast nii pikalt solgutada laseb.

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

Vaba mees ei sõida ühistranspordiga. Põhimõte mis peaks kõigil isakestel ajju talletunud olema.

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on jänkide juurde komandeeritud.
Jälle Räniorus?

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole räni orus. Teksase orus. Sealt saab hea hinnaga nahka ja sarvi. Pullerits ostab endale piisoninahast buutsid ja laia vöö.

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Kas Priit läks raamatid müüma? Tal neid ju küll kogunenud. Või müüb Minu Moab raamatu maketti ettetellijatele Southwesternis? Kahtlemtult on oodata reklaamartiklite laviini sponsori soovil. Sõltumatu ajakirjanik, maiäss!

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Jätke Pullerits rahule. Tubli mees on puhkuse välja teeninud. Kuidas on olukord rahvusliku õlaga? Kas keegi teab?

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on New Mexicos.

https://en.wikipedia.org/wiki/San_Felipe_de_Neri_Church

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Padre läks oma põllevendadele külla.
https://www.mephgcoftexas.org/

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Guatemala?

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Loodame sisutihedat lugu ja ehk on Šefil aega käia ka Galvestonis, vanade konkistadooride pealinnas. Sealt on palju õppida kuidas orjad peninukid ja sitakotid ahelaisse neetida ja ise troonile tõusta ning miljoneid ruutmiile mandriala valitseda. Galveston on nagu Kroonlinn, impeeriumi valitsejate salajane tugipunkt.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Galveston,_Texas

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Oh sa põrgu! Galveston on nagu väike vatikan, sealt juhitakse 3/4 maailma kellasid ja kangisid. Kui Putin teada saab et Padre Pullerits on Galvestoni padredega semuks saanud, siis on tal jänes püksis kohe.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Aga ongi raisk. Räniorg, San Francisco, isegi New York on Galvestoniga võrreldes morsipidu.

 
At 16:17, Blogger Priit Pullerits said...

Hinnainfo tuleb ka, 06:05, kui lõpuks kõik kulud kokku löön.

Jah, 08:55, siit edasi Hyundai Tucsoniga.

Nii on, 12:07. Oma mõjuareaali tuleb laiendada.

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Kellega Pullerits seal kaugel maal kohtub?

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Galvestonis võiks kohtuda Rehe inkarnatsiooniga uues dokumentaalses raamistikus. Priit oleks sellistele üksikutele hingedele sobiv giid lõpututel Moabi inimtühjadel radadel.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Ka teksasemaal on pikad inimtühjad rajad. Loodame et Padre kui võõramaa mees seal eksitusse ei satu. Galvestoni kotermann võtab kauni pruuni tüdruku kuju ja hakkab rändurit ära preeriasse meelitama.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Võib vist blogi mõneks ajaks jälle pausile panna...

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

Kas tegemist võiks olla "Better Call Saul" tegevuskohaga?

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Mis ülesannetega PP jänkidemaale saadeti?

 
At 22:49, Anonymous MargusM said...

Vahelduseks siin jätkuvale hapukurgi hooajale üks päris uudis ka: Norman Vahtra sai profi lepingu! Harva saab keegi amatöörist otse World Touri lepingu ja meie poiss tegi selle ära!

 
At 23:14, Anonymous Anonüümne said...

Kuugel kaardi põhjal on Galvestonist Padre saarele Mehhiko lahe lõunakäärus 8 tunni pikkune teekond. Kellega kohtub Padre Corpus Christi kastellis?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Padre_Island

 
At 05:20, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, jätse see Texas, ma ei ole seal.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Kas lennati siis hjuustonist edasi albukerki? Või läks ülikiire sõit naaberosariiki? Kuidas nende lubatud piisoninahast puutsidega jääb? Made in Lone Star State by local crafts.

 

Postita kommentaar

<< Esileht