pühapäev, oktoober 06, 2019

Pullerits: Vahelduseks värvikat kontrasti rattasõidu halli ja kurba päeva

Nüüd on nii lood, mehed, et ega pärast neerukivide eemaldamine operatsiooni kohe ikka lammutama hakata saa. Stent on ju veel sees. 7Fr silikoontent on homsest juba nädal aega ureeteris. See ei jäta oma mõju avaldamata teatud argiprotseduuride tegemisel. Sellegipoolest ajasin täna, pühapäeva pärastlõunal maanteeratta pärast nädalast pausi välja ja sõitsin 35,7 km 1:15.20ga, mis teeb keskmiseks kiiruseks 28,43 km/h - aga kuhu ongi praegu kiiret!

Ja ega hall, sombune, jahe ja isegi pisut sademeid puistav ilm väga just innusta! Seepärast on hea võrdluseks vaadata, kuidas on sõita megavärvikal rajal, kus, vean kihla, ei ole rattaga sõitnud varem mitte ükski eestlane. Ja see, muide, ei olegi seekord Moabi naabruses.

Foto 1: Priit Pullerits (paremal) Mary's Trailil. Foto: Priit Pullerits
Foto 2: Ruby Ranch Road. Foto autor: Priit Pullerits

45 Kommentaarid:

At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Juhe koos? Saan aru. Ega see ravi kerge ei ole. Parandame siis artikli vead. Täna on ilus värviline sügispäev, mis päädis MM järjekordse hõbemedaliga. Üle pikkada pikkade aegade üks laua alt väljaronimise sähvatus Eesti kergejõustikule. Oleme rõõmsad :) ja küll see õlg korda saab. Peaasi, et elamist ei sega ning jooma ei ajs. Aga nüüd stendist rääkides siis ei tasu eesti wikit siin tsiteerida, see on lollilõks ja blogiautor astus sisse. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Stent - stentimine (soone laiendamine ballooniga ja tugivõrgu paigaldamine soonde). Šunteerimine on soonte asendamine ja seda kasutatakse tihti siis kui süda pekkis.

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Üsna ühetooniliselt punakaspruun oli see "megavärvikas" rada.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Meestetegudest kah juttu. Miks Dohas ainult kolmel mehel odad lendu läksid, valgushõu lõikas teistel närvid tuhmiks?

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Ja seeveel, et ka odaviskesse on jõudnud valgete meeste allakäik

 
At 11:08, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 23:51, pange kokku erkpunane liivakivi, kollane liiv, mineraalidest mitmevärviline pinnas, lisaks erinevad geoloogilised moodustised ning see kõik erksinise taeva all - kus te seda Eestis näete? Euroopas? Mitte kuskil.

Magnus Kirdist on tõeliselt kahju. Tema oleks pidanud selle võistluse võitma. Küllap oleks võitnud ka, sest me ju teame, et ta suudab viimase või kahe viimase katsega teha võistluse parima tulemuse. Nüüd läks õlg õnnetult liigesest välja ja hõbe on nõrk lohutus; kuigi imeline, kuidas Kirt suudab seejuures teha head nägu, sest sellise tulemusega lõpetada... - see ei ole tema tase. 87-88 m oleks kindlasti pidanud ära tulema, see ta keskmine tase. Ja nüüd kaotada sellisele mehele Grenadalt... Kulla hind oli ikka väga odav. Muidugi võib öelda, et oleks Vetter visked klappima saanud, oleks võinud ka pronks tulla. Igahates väga õnnetu võistlus. Eriti seepärast, et kui miski liigesest korra välja käib, on alati oht, et see võib välja käia millal iganes ka järgmisel korral - kas pole nii (paraku...)?

 
At 11:10, Blogger Priit Pullerits said...

Kolleegid juhtisid Postimehes tähelepanu, et mu aasta eest tehtud intervjuu Magnus Kirdiga oli omajagu prohvetlik...

https://sport.postimees.ee/6399833/magnus-kirt-arteri-intervjuus-koige-tahtsam-on-pusida-terve

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin, et oda nurk oli meie mehel väga longus ca 33 kraadi. Sel Kariibi neegril oli aga oda kenasti püsti 40 kraadi lähedal mida loetakse ka ideaali lähedaseks. Moraal, et looduslastel on veel emapiimaga õige tehnika veres. Meie meestel on aga euroõpetuse järgi riist löntis ja rammitakse jõuga. Nii kaugele ei jõua nagu näha ka õla väljaviskamisest.

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

11:12, see looduslaps kasvab USAs. Betoondžunglis või nii.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Ah ega sest paarist viimase aasta ülikoolistipendiumist kohe inimene linnadzunglilapseks ei muutu. Ta ikka jääb lillelapseks edasi.

Päevakajane teema, et kas siinselt raketivägede kogukonnalt saadetakse idapoole täna ka tervituseks tähekesi teele?

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

40-ne kraadise nurga all läheb oda ikka väga taevasse ja tuleb sealt järsult alla, ca 30 kraadi või isegi natuke vähem peaks olema optimaalne.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

40 kraadise nurgaga heitmise ainuke puudus on, et oda kerkib käeulatusest kiiresti välja ja seetõttu ei jõuta anda piisavalt algkiirust. Madallennu spetsid hoiavad heite faasis kauem odast kinni ja saavad anda odale suurema algkiiruse, millega kompenseerivad madalat lennukaart. Madala 30 kraadise lennukaare puhul on vaja aga heite õnnestumiseks head stardikõrgust ja sobivaid tõusvaid õhuvoole, et tekiks suurem aerodünaamiline kergitav efekt. Nagu lõppvõistlusel näha oli, siis sobivaid õhuvoole ei jätkunud ja kõigil madalakaare meestel tuli oda viimastel katsetel kolaki maha.

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Kuulsusrikkasse nimekirja lisandus rahvuslik õlg.

 
At 17:15, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, kahjuks küll, 14:45. Siin jääb loota vaid Eesti tipparstidele, nagu need kolm, kes mindki vähem või rohkem aidanud. Kui kiiresti pääseb Kirt nende vastuvõtule? Ja kes on need kolm?

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Parem juba ameerikas. Või berliinis.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Kirt on juba selle ala suurima spetsialisti vastuvõtu saanud kohe koha peal. Ripsi juurde pole tal vaja minna.

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

Kogukonnas on päris mitu endise nõukogude raketiväe karastusega ohvitseri. Patriootilised mehed, teavad mis nende kohus, tõelised kotkad, mitte sugugi liberaalsed dolbajoobid.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Saab näha kui kotkad on PP blogi salaluure karastusega mehed. Kas hakkab tulema asjatundlikku inffi või jääb asi Ville Arikese kollanirese PM artikli tasemele?

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Jääb jah Ville tasemele. Pealtnägija juubelisaates nimetati kõige põnevama infi edastajaid vaimse häirega nägudeks. Ometi teadsid selle telejaama juba teises ilmas resideeruvad tähed neid põnevaid nüansse kümmekond aastat varem. See on vundament, millel lasub kord. Ja paks tolmukord, millele keegi ei julge avalikult õhkugi peale puhuda. Neile kes puhuvad leitakse kiirelt täpne diagnoos. Sellepärast jääbki nii nagu seni on. Peaasi, et ollakse õnnelikud. Iseasi, et kauaks seda õnne meile armulikult jagatakse. Igal asjal on hind. Valida on kas fosforiidi parseldamise või mõne muu mastaapse tasuga "igavese" õnne eest.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Vundamendist, igavesest õnnest, meetateadvuse maastikest las kirjutavad mehed kel selleks psühhoseksoloogilist kapatsiteeti, Huu, Padre, Säin ja teised. Suvalist kemberniiti pole mõtet.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Ehh, nähtava ja kuuldava meedia vahendusel sobilike vibratsioonide kommunikeerimine subjektidele nende soovitud moel käituma sundimiseks on reklaamigurude lemmik meetamantra. Unustage see. Tegelikult piisab nähtamatust ja kuuldamatust meediast sama efekti tekitamiseks. Seni kuni puudub teadmine sellise kanali aktiivsest toimimisest on subjektid ahhilkaga, mida usinalt ka kasutatakse eesmärkide saavutamiseks.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Ai ai. Piisab Priidul otsast lahti lasta kui kohe läheb isetegevuslikuks vibratsioonide ja sublimatsioonide meetasandile projekteerimiseks. Mida ütles suurte operatsioonide meister polkovnik Pirogov, Nikolai Ivanovitš? Aga seda et gangreneeritud jäse tuleb amputeerida. Sest kui vibreerib ei tule korralikust sihtimisest head nahka.

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Ei usu et Padre otsast lahti laseb. Ta mängib teiega kassi hiirt. Laseb teil õndsas usus vibreerida ja siis ühel hetkel prauhh! Langeb lõks kinni. Saate põmaka kahe silma vahele.

 
At 14:45, Blogger Priit Pullerits said...

Nüüd peaks võitlusvõime taastuma. Stent võeti välja, igavene pikk ja peenike soolikas....

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Kust see stent sisse pisteti, kas kusetist? Siis on küll si*lt valus värk. Oleks võinud jätta sinna allapoole sisse, siis oda koguaeg kikkis 30 kraadise nurga all. Hea kiiresti jõuliselt rammida igas olukorras.

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Noooo mehed salaluurajad. Suurima Liivimaa spordiuudise magasite maha. Kaunitar superstaar Laura Ikauniece on Kirdi tüdruksõber. Nõrk väga nõrk et suusablogis selline plokkbuster kajastama ja saame teada kollase pressi vahendusel. Ammu pole sellist pettumust kogenud. Johhaidiii

 
At 15:22, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

Mis kuradi kuseti, 14:50?! Armas aeg...
Mehel, seda enam võhmamehel on riist, millega rammid või rimmid või teed millist hookus-pookust vaid ja ei mingit stenti pole segama vaja.
Haarad ainult kätte ja muudkui mürad.

Heatahtlikult ütlen, paluks sellist pehmosegast elukauget iba siin seltskonnas mitte enam evida.

 
At 15:45, Blogger Priit Pullerits said...

14:19, see uudis kukkus maha ainuüksi sellepärast, et täna kella kolmveerand üheni oli stent sees ja fookus hägune. Vabandus kõigi blogimeeste ees! Alles nüüd hakkab pilt veidi selgemaks minema.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Ega see siin rannamaja ei ole, et kõik mutid ette laotatakse. Millal siin viimati teisest soost näod käisid? Peamiselt on siia kogunenud vikerkaareline avangard nagu Märt meile lahkelt tutvustab. Ja värin on põhiline, kasvõi hirmust.

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Vabandus vastu võetud. Märt räägib asja, pole vaja hookus pookust, kui on karbunkel tuleb rammida rammida rammida. Või mis oleks alternatiiv?

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Oi oi oi või Laura sai Magnuse võrku. Laura papa on Riia kinnisvara kunn, Magnusel mõnusad päevad tulekul lukshotelli soojas vannis kümmelda ja rammelda. Mmmmmmm. Valgamaa tüdrukutest kahju läti tüdrukud on jõukad ja Riia linn impeeriumi pärl.

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Kas kunnid mitte kõvad kivid ei ole? See tuhin läheb üle ja külma kiviga leili ei tule. Saavad kohalikud Leilid ka varsti oma võlusid proovida Magnuse peal.

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

Läti tüdrukutel on magusam kinnisvara ja Riia Hilton seisab väga kallis rajoonis. Valgamaa tüdrukutest kahju jah.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Siit tuleb ikka puhast "kulda" mehed, jätkake samas vaimus :)

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Valga tüdrukutel on ka täitsa magus kinnisvara. Peab vaid teadma kust limpsida, märdid.

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Rahvuslikku väärikust ei saa kinnisvara vastu vahetada. Tõsi ilton on nagu öeldakse kirss tordi peal. Eriti magus. Juba Toots teadis mis on hea mis parem. Njämma.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Inffi tuleb sajaga peale, kuid suusablogi tegeleb selle pidurdamisega. Küsime et kelle huvides? Kas Padregi kavatseb provintsilinnast Jurjevist ära magusasse Riia linna kolida? Rohkem kirsse jms magusat.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Tänapäeval liigub inff neljasajaga, aga ju on suusablogi isakestel omad plaanid ajada

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Inffi tuleb peale kuuesajaga, kuid Padre positsiooni resistansi suveräänse liidrina ei koti see karvavõrdki.

 
At 08:52, Anonymous Anonüümne said...

Mis Kirdi pruut... ossa püha püss:
https://kultuur.postimees.ee/6797987/eesti-sopran-pariisist-toob-webberi-muusikalid-oma-sunnimaale

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

Kurrat, sõjaväes karastunud värk, sellise sisse aet kusetoruga maanteekale ronida - NLiidu koondises oleks nihukese närviga kindlasti kõvale tambile vastu pidanud ja Rahu Tuurile kindlasti oma jälje jätnud!

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

Eesti nimi aga pärsia nina ütleb kõik. Mis sünnimaast sa mees puterdad? Meie kaitseme oma sünnimaad.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Miks ei ole siin rahvusliku muskli punnitamist näha? Ei ole meile siin karmil paekivi kaldal judude multikulti soojendamise muusikale vaja. Või on vä?

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Pruut võta lätist või äärmisel juhul Neemeni jõe kallastelt. Mitte mingil juhul mesopotaamiast. Big f

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Padrest saab aru, temal oli stent. Aga kus on kamraadid ja noored võhmamehed? Kas rahvuslik muskel on suusablogist lõplikult lahkunud?

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Mitte üksi muskel, ka rahvuslik vaim on suusablogist lahkunud. Kes on süüdi?

 

Postita kommentaar

<< Esileht