neljapäev, juuli 09, 2020

Kodanik Männik: Kõik ratturid liikluseksamile ja kõigile kiivrid pähe!

Pärast seda, kui Tartus hukkus teisipäeval elektritõukerattaga sõitnud 49-aastane kiivrit mitte kandnud mees, kes pidurdas järsult, ent paiskus sellest hoolimata vastu kaubiku tagaratast, tahtis Hawaii Expressi nimekas rattamehaanik alias Kodanik Männik öelda kõigile järgmist.

Nimelt meenus talle seoses Tartus juhtunud õnnetusega üks enda äsja kogetud insident:

«Tulin Velospetsi poest Riia tänaval ja pöörasin paremale Decora/politseimaja parklast linna poole. Järgmises ristis, Riia-Raja ristmikul, pöörasin vasakule. Roheline tuli lubas sõita otse ja teha vasakpööret, samas oli roheline tuli ka jalakäijatele. Mõtlesin just tol hetkel, et liiklus on tihe, ja lootsin, et selja tagant ei tule elektrirattaga lollakas.

Tühjagi! Pöörasin vasakule ja nägin juhipoolsest aknast murdosa sekundi vältel, kuidas tuleb lennuga elektriratas, Tartu linna oma. Sellisel momendil ei jää muud üle, kui pedaal põhja vajutada. Muidu oleks ta end lihtsalt vastu tagumist vasakut ust sodiks sõitnud.

Pärast endamisi mõtisklesin, et tore küll, kui on roheline liikumine jne, aga tegelikkuses on see saamas probleemiks, kuna iga lammas lihtsalt rendib tõuksi ja ei vaata ette. Ettevaatamine tähendab ettevaatlikkust!»

Ta jätkas: «Läksin 1992 jalgrattatrenni ja 1993 pidin õppima liiklusreegleid ning sooritama eksami. Olin siis 12aastane. Enne ei tohtinud iseseisvalt rattaga trennibaasi ega koju sõita. Ratta saime baasist ja pärast trenni jätsime baasi. Pidime treeneri valvsa pilgu all trenni tegema Tähtvere pargis. Ja kui mindi maanteele, oli treener alati kaasas.»

Ja veel: «Elektriratas, mis arendab kiirust 25 km/h, ei tohiks üldse jalakäijatega ühel teel olla. Elektritõuksi kiiruse võiks piirata kuni 15km/h maksimaalselt. Sest see ületab niigi kolm korda jalakäija kiirust.»

Kodanik Männiku resümee: «Kõik eksamile ja kiivrid pähe!»

Foto 1: Päästetöötajad puhastamas Tartus Karlova linnaosas Salme ja Savikoja tänava ristmikul kohta, kus teisipäeval hukkus elektritõukerattaga sõitnud mees. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Fotod 2 ja 3: Elektritõukerattaga sõitvad naised mullu sügisel Tallinnas. Fotode autor: Erik Prozes, Postimees/Scanpix

101 Kommentaarid:

At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

"VIDEO | Taavi Aas: praegu ei plaanita kiivri kasutamist elektritõukeratturitele kohustuslikuks teha"

Ühesõnaga on vaja veel teatud hulk laipasid.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Jätke see loll kiiverdamine. Edasi tuleb turvavöö ja tõkiskingad susi teid söögu. Panna on vaja ilma piirava tillpehöörita. Kus on Kägu Toits Roobert ja teised iidse pulliratsutaja geeniga mehed? Raksake rusikas lauda ja nõudke vabadust!

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Vot siis, 25 km/h ja kohe "lennuga liikuv". Priit on oma 33 km/h keskmisega siis ju lausa sööstrattur. Tegelikult hea oleks jah kiivri vile üles tõmmata. See tekitab ägeda meedialainetuse. Äkki selle tulemusena hakatakse ehitama siledaid rattasõbralikke rattateid kus jalakäijad ja autod ei töllerda ees. Soovitavalt eraldatakse autoteedelt üks sõidurada betoonplokkide abil ratastele nagu mujal maailmas tavaks.

 
At 15:28, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

EL bürokraatlik juhtimissüsteem on niigi juba räigelt üle reguleeritud. Praktika on ajaloo jooksul korduvalt näidatud ainult igasuguste käskude ja keeldudega ei muuda midagi, kui käsud ja keelud on totrad ja nende otstarve on valdvale enamusele mõistetamatu. Riik peaks andma inimestele vahendid, võimalused ja pakkuma kaitset ja turvalisust mitte sekkuma kõigesse ja kõikjal. Mina olen räigelt vastu kohustuslikus korras turvavöödele, kiivritele jne. Karistada inimesi asjade eest mille mitte täitmisel ta kahjustab vaid iseennast , ei ole enam demokraatia. Näiteks turvavöö puhul on kõigile teada, et temast on abi vaid väikestel kiirustel ja väikeste köksude puhul.Kui toimub laup kokkupõrge, siis on võimalus eluga pääseda ainult juhul kui sul on turvavöö kinnitamata ja sa lendad lihtsalt autost välja, kasvõi läbi klaasi. Minul isiklikult on mitu sellist tuttavat, kes on niimoodi pääsenud ja elavad ( samas autos, aga hukkusid need kellel oli turvavöö kinnitatud. Olen nõus, et juhtumeid kus turvavöö on sinu päästjaks on kindlasti rohkem, aga see ei anna õigust riigiaparaadil kätt minu taskusse ajada. Kohustuslik kiiver, kohustulik kiibistamine, kohustuslikud vaktsiinid, kohustuslik lobotoomia jne.
Olen nõus, et kergliiklusteedel on kord täiesti käest ära. Kui riik ja võimustrutuurid tahaksid midagi elanike turvalisuse ja heaolunimel teha, siis võiks saata sinna samuti regulaarselt politseipatrulle ( vabalt võiksid olla politsei kadetid või noorpolitseinikud), kes selgitaksid ja kutsuksid inimesi korrale. Sellised kergliiklusteed, kus suvaliselt võivad liigelda jalakäijad, jalgrattad, nagu selgub siis ka need tõuksid ( mootorsõidukid) ning isegi mopeedid, on tegelikult tõelised prssega välja mõeldud soperdised. Minuarvates on need ühed ohtlikumad kohad üldse. Olgu siis, kas jalgratta tee või kõnnitee, aga sellised on mõtetud. Jalakäijate osas on meie liikluskultuur ikka täiesti paigast ära.Jalakäijad jalutavad 4- 5 kesi kõrvuti ( rohkem enamasti ei mahu) ja hakkavad nagu koiliblikad ühest teeservast teise siblima, kui neile möödumiseks jalgratta kellaga märku anda. Hollandis ja isegi Soomes võib peksa saada, kui kui nagu töll suvaliselt jalgratta teel töllerdad, meil ronivad inimesed karjakesi jalgratta teele, kus pole lubatud jala käia ja neil jääb veel õigust ülegi. Koolidesse tuleks igasuguse LGPD ja muude hobusevarga oskuste juurutamise asemel sisse viia liiklusõpe. Kardan, et vanad koerad enam trikke ei õpi, pealegi on enamusel täiskavanutest siiski juhiload ja mingigi ettekujutus sellest, kuidas liiklus toimima peaks. Kahjuks segavad need igasugu tõuksid ja tasakaalu liikurid veel rohkem vett, sest keegi ei oska, ega taha neid kuhugi lahterdada ja mootorsõidukid mis tegelikult ei piirdu tühise 25 km/h kiirusega vaid suudavad arendada kiirust enam kui 70 km/h, on jalakäiate teedel täiesti ebanormaalne nähtus. Täiesti ebanormaalne muidugi on sõita ka sellisel kiirusel ilma korraliku turvavarustuseta autoteedel. Teatavasti sai üks sell sellega Lasnamäe kanalis hakkama. Selguse huvides mainin, et harjumuset kinnitan juhiistmel alati turvavööd ja kannan rattaga trenni tehes ka kiivrit, niisama tilulilutades piirdun nokamütsiga.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Kägu tabab pointi. Vormsi juures sulpsas purjeka kapten keset päeva merre. No mis see paat ikka kiirust arendab aga mees kadus hetkega vee alla ja jäigi sinna. Seega peaks kõigil veesõidukitel tegema kohustuslikuks päästevesti kandmise mis läheb vette sattudes õhku täis. Mees oleks veel elus kui selline seadus Eesti vetes kehtiks. Riiki huvitavad ikkagi ju maksumaksjad, et need otsa ei saaks. Tegelikult on see ju pseudo mure, sest hukka saanute asemele toome aga Ukrainast uusi asemele. Juhul kui õnnetus sünnib hukkunu süül, siis vaevalt ukrainlane rumalam on. Juhul kui aga halbade asjaolude tõttu, siis tark inimene peaks saama enenseohutuse vahendeid kanda. Ehk siis kui lähed lõbusõidule purjekaga või liini- või kruiisilaevale, siis peaks kapten olema kohustatud pakkuma kõigile pardale astujatele kompaktseid ja kena välimusega päästeveste kohe selga, mis ei sega toimetamist. Innovatiivselt mõeldes võiks sellise kohustuse seada paika EL direktiividega. See tekitaks innovatsioonipuhangu ja meeletu turvatoodete turu. Sellest sektorist sünniks uusi miljonäre. Võib-olla hakkab mõni ka tulevikus neist EOK presidendiks.

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Kõik hakkab kodust pihta.Kui ei kasvata vanemad ei kasvata ammugi võõrad,võõraste loodud seadused.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Õiget juttu räägivad mehed.

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on kunn

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Kui terve mõistus saab alguse kodust, siis küll. Vaatan neid elektritõuksi inimesi ja imestan ,et vigastatuid ja surnuid veel nii vähe on? Sõidetakse üksi , kahekesi ja suht reeglina ilma kiivrita ja loomulikult on 25km/h sellise väikeste ratastega lauaga suur kiirus. Iga rattur teab et väike ratas loeb tee auke ja ebatasusi palju võimendatumalt kui näiteks 29'' ratas.
Samas on nende arv massiliselt kasvanud see aasta ju küllap ka kukkumiste puum jõuab varsti järgi.
Poiss nuianud pea aasta elektritõuksi, nu ei saa talle seda lubada toimuvat hullust kõrvalt vaadates. Samuti soovita kasvatusmetoodikasse võtta sisse termin, et kõik peale pea suudavad arstid suht ilusti kokku lappida. Seega kandkem kiivrit. Olen elus ühe kiivri praguliseks kukkunud. Pea ise pääses ehmatusega.

Huu

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu argus küll. Lapsed jäävad 5 meetriga 25 km/h puhul tõuksiga seisma. Täiskasvanud 7 meetriga. Särtsutõuks on lahe. Ärge nüüd nii memmerätti ka pugege. Jalakäijad jäävad ka auto alla isegi bussipaviljonis bussi oodates. Autos olles võid külateel kuuli saada jalakäijalt. Selle kohta ei oskagi öelda, et kas Eestis on turvaline või juba toimub siin hübriidsõda.

 
At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

Usun et särtsutõuks on lahe. Ei vaidlegi sellele vastu (loomulikult ka proovinud), kuid paraku ei oska sellist riista kuhugile paigutada liikluses veel.
Nagu rattaspordi juures, piirdub paarist ahvist oma käitumisega kes kogu mentaliteedi mutta tambib ja elektritõuksidel tänu kättesaadavusele selliseid kasutajaid liiga palju.

Huu

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Võibolla päästaks see ,et isakesed teevad särtsutõukside blogi kus aegajalt manitsetakse kasutajaid ja üldse kujundataks mentaliteeti nagu meil siin.Enamus kõik peast ratturid jooksad või suusatajad.Selge see et nende moeasjadega läheb kaasa igasuguseid,kellest ei saa kunagi tõsiselt teemas olevat inimest peaasi ,et saaks aind lahku pille.

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Blogi mõte särtsurahvale on hea. Saaks pataljoni moodsalt mõtlevaid isamaalisi noori Kalevite kantsi päästma.

 
At 11:36, Anonymous MargusM said...

Juba kujutan seda blogi ette..
"..sõitsin linnas tund aega 37kmh keskmisega ja pulss ei läinud üle 100, nohh kutid tehke järgi. POV!"
Huumoriklassika saaks kindlasti ühe dimensiooni juurde.

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Ähh, mul on pulss iga sõit üle 100. Tihti isegi keskmine. Ja seda 25-30 km/h keskmise juures. 37 alla 100 on kõva tulemus, mitte huumor!

 
At 19:52, Anonymous MargusM said...

..kas me räägime ikka el.tõuksidest?
:)

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Vaevalt, et see blogi ainult el.tõuksidega piirdub. Kui tõuksile sadul peale panna, siis pole see enam ju tõuks vaid el.roller.

 
At 21:46, Blogger Priit Pullerits said...

Üleeile Hiiumaal MTBga 30 km keskmisega 30,3 km/h.
Täna 46,7 km MTBga keskmisega 28 km/h, sellest oli üle poole kruusal.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

vanainimene hakkab vist seniilseks muutuma... MTB, 30 km, keskmine 30,3 km/h... mis see eesmärk oli või miks pongestad?? kui tahad asfaldil kihutada võta maantekas... bike ongi selleks, et keerad asfaldilt maha, naudid mõnda singlit, keerad metsa alla, ehk läbi mõne rannaniidu mere äärde jne jne... kuna ei tea, miks sellised kiirused jm, siis ei kritiseeri, aga kui polegi põhjust ja niisama kihutasid asfaldil/kruusal, siis loe esimest lauset veelkord... p.s. olen teinud MTB-ga mööda rannikut hiiumaale tiiru peale, mõnusad mälestused

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Eks see mingi sõltuvus on. Tunned kuidas jalalihased rütmiliselt sirgeks ajades jäigsatuvad ja seejärel pehmeks muutuvad. Pikapeale tekib sellest tundest sõltuvuse laadne olukord, kus dopamiinide voog ajju kestab ka mitmeid tunde pärast sooritust. See tekitab vajaduse panna ni, et aju saaks kindlapeale dopamiinilaksu kätte. see aga eeldab kergelt punasesse laskmist, et tekiks väike õhuahmimise tunne. Pärast on hea surin. Suitsumees haaraks veel sigari järele kah. Noh, nii see on, kes ei tea, et miks on vaja pongestada. Samas kellel on naine 20-30 tuuris, see otsib seda tunnet muust tegevusest.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

Ümber Eesti rullsuusataja lõpetab täna Taaralinnas.
Kas Pullerits läheb finishisse reportaazi tegema?

https://martkevin.ee/umber-eesti

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Oleneb milline kruusa tee on. Kui igatepidi treppis ja lahtisi kive täis siis 30ga seal lasta on ju puhas hullus.Võistlus tempo.Väsitab metsikul kiirusel seda karbon ratast.Priidul vast ammu täis see paarsada tuhat põrutust raamile,millest edasi hakkab loterii millal raam puruneb.Igaksjuhuks jätaks selle niisama linnas rahulikult sõitmiseks ja hakkaks uue poole vaatama.Ei maksa lõputult hullu panna.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Eestis oleks ammu aeg sellist teenust nagu karbon raami röntgen uuring ja mitte nagu kombeks lajatada hinnaga mida pead jälle tegema millegi arvelt vaid hinnaga nagu mõõdad rehvirõhku kuskil tanklas.Arvata on et tegelikkuses pole paljud rattad enam siin turul sellisteks kiirusteks mõeldud nagu siin promotakse.

 
At 16:19, Anonymous MargusM said...

to 15.35
Aga palun, tee oma mõte teoks! Sõidutaksin omagi ratta "rehvirõhu kontrollimise hinna eest" sinu juurest läbi.
..ah et paljukest see aparaat maksiski, mingi pool milli? Nõuhau ja kogemused toome poole hinnaga Ukrainast?

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Lolliks läinud oma karbooni sõltuvusega! Milleks seda trenni rattale vaja on?

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

16:19 see oleks paras projekt tehnika ülikooli tudengitele.Ei pea kuskilt sisse ostma neid.Küll riik toetab kui näeb et see on vajalik.

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

Mart Kevin paneb jälle hullu. 140 km on täis, Tartu pole enam kaugel, aga veel on minna. Anname au kõvale võhmamehele, võhmamehed!

 
At 19:06, Anonymous MargusM said...

Priit, oma suurepäraste kiirusnäitajatega sattusid natuke vales kohas olema, eile Pruus ja Loo said poolteise tunni keskmise ainult 17,5kmh.
Sel ajal kui sina redutasid roostikus ja paugutasid tühja jagati meistritiitleid kuni M7 vanuseklassini.

 
At 20:41, Blogger Priit Pullerits said...

Ahh sa kurram, MargusM, oleks ma seda teadnud, oleks tulnud ja platsi puhtaks löönud.
Täna Hiiumaal NTBga 39,3 km, sellest taas pool kruusal, 1:22.40ga. Ahh, arvutage keskmine ise!

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

NTB on miski naiste matkaratas vää?

 
At 01:30, Anonymous Anonüümne said...

PP uhab nüridaid kruusateid keset Hiiumaad ja veel suurel kiirusel.
Puhas nürimeelsus, puhkuse kuritarvitaminw,))

Ise tegin tiiru peale ja veel nii, et enamua aega meri paistis. Eks selleks ole vaja teada olusid, teist tehnikat ja ka kiirus on teine.






 
At 08:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas Hiiumaal on rannik kõik veel lahtine ilusa valge liivaga, nagu paradiisi saarel või on 30 aastaga metsikumaks muutunud? Igaljuhul mäletan ma selgelt et see paik oli Eestis konkurentsitult parim.

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

MTB'ga keskmist junnida? Põikamas isegi kruusale selle rattaga vahest?
Kuhu edasi?

Huu

 
At 12:02, Blogger Priit Pullerits said...

Jaa, Hiiumaal on head rannad. Inimesi vähe, ruumi lahedalt, eraldatus, palju privaatsust. Paremat on raske tahta. Kui veel ka terve kahekorruseline maja sinu päralt, siis nagu paremaks minna ei saagi. Jaa, siis võib vahelduseks ka kruusateid uhada, Hiiumaa asustamata keskmaad tundma õppida. Lisaks on kruusal sõitmise suutlikkus Eesti maastikuvõistlustel, kas või TRRil, määrava tähtsusega.
Tervitades hetkel Käinast

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Nimetame siinset mtbd matkaspordiks pigem.Mujal maailmas mtb tütrikute tase on juba selline ,et hoia hinge kinni. https://www.youtube.com/watch?v=BbCwW85kbAw

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

27 aastane tidrik, ehh. Paistab, et 12:06 on juba vana-vanaisa.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

See rattasport hoiab noorena küll ei oleks pakkunud sellist vanust

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

Siuke alla sõit on hirmus. Turvalisem on puking pull taltsutada või mõni tugev särtsakas j maa tüdruk.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

TRR-l pole küll kruusa just teab mis palju varasemalt olnud, aga no kunagi ei tea mis rada järgmisel aastal välja valitakse, eks ole. No ja virtuaalrallil ei keelanud keegi kasvõi 100% kruusakatel sõita. Nii, et uha aga edasi.

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

Krt ma ütle see blogi inspireerib.1-mitu pead ja jõutakse tõele aina lähemale.Eesti mtb nokia on kruusa tee.Meil pole mingit võimalust murda mägedes harjutavaid fightereid.Kes tahab jätab hüvasti Eestiga.Kindlasti aga leiame siin trassi kruusal mis annab peale sõitu emotsiooni et see oli krdi raske.Mul on mulje jäänud et siin käib ka sõjamehi nimelt roomik tangi juhte kelle võimuses on sellist kruusa teed pakkuda?

 
At 21:07, Blogger Priit Pullerits said...

Ega kruus pole nali. Lahtised kivid, millega võid pihta saada, augud, liivased teeservad, rohkem kurve kui asfaldil, suuremad kiirused kui metsas.

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

Nii on perses kruusa teel ma olen kogenud vastu tuules kõige suuremat sportliku viha.Ei taha mõelda mis watti saavad meie armastatud rattad. See ületab poolega mis maanteel üksi sõites.Kruusal saab oma tõelise looma välja lasta kui olukord nõuab.Loomulikult vajab selline vihane spordiala raja äärde ergutustüdrukuid et selline pingutamine poleks asjata.

 
At 09:05, Anonymous Anonüümne said...

Tüdrukud seilasid eile õhtul sadamasse. Äkki nad ergutavad blogiperemeest rasketel hetkedel, võib-olla annavad ka mõne inteka teemal - "mis tunne on".

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Välismaal olid kord ergutus tüdrukud raja ääres. Tuli tuule iil ja kergitas kleidi sabasid. Mõnel oli kitsad trussikud jalas. Pealtvaatajad olid kohe nagu uue hingamise sisse saanud. Eks ta ole, sport ja meisterlikkus käivad käsi käes.

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Suured väljamaa tuurid saavad seda endale lubada, kuidas aga kruusarallide äärde kitsaste trussikutega tüdrukud orgunnida pole lihtne finantsmajanduslik pähkel lahendada.

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Finantsmajanduslikult raskel ajal sobivad ka ilma kitsaste trussikuteta tüdrukud.

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

See on pooliku hooaja kitsaskoht et mehed selmet trenni teha ja uute lahingute ootuses norinal leiba luusse lasta unelevad kitsaste trussikutega tüdrukutest. Olümpia medaleid sellise haljaava suhtumisega ei tule.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei tea, meil promenaadil, kilulinnas, linnuvaatlust tehes, möödusid 99% tidrikuid ainult liibukates, paljaste säärtega või lausa jalgevaheni palaste reitega. Lisaks veel ohtralt vaateid nende lõua alla, oma vetruvate atraktsioonidega silmailuks. Sihuke hoog st puraks tuli sisse, homme lähen panen ja realiseerin moti laksu ära, täna taastun.

 
At 23:03, Anonymous Ülo väikesaarelt said...

Mehed, millal viina joome?

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Olümpia jäi ära. Õnneks on elu ka ilma olümpiata ilus. Kui mõni võimsate lihastega eliit klassi rattamees mööda tuhiseb või kitsaste trussikutega tüdruk sulle sõbralikult lehvitab.

 
At 10:41, Blogger Priit Pullerits said...

Ai, kurjam, siin Hiiumaal on pidevalt selline vaatepilt, et... juba kaks päeva rattaga ralli ära jäänud. Sest muidu on ka hea ilma selletagi.
Aga mis nii saab?

 
At 10:42, Blogger Priit Pullerits said...

Eestikad ju pooleteise nädala pärast Rakkes, kas pole?
Kuidas vormi lihvida, kui beach nii lahe...?

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Mis siis ikka saab. Puhkad välja ennast ja ajad keha rannavormi.

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas meie murdmaakoondise uus sünd?


https://sport.postimees.ee/7018711/eesti-suusakoondis-sai-paika-peatreeneri-teadmisi-proovitakse-tuua-ka-valismaalt

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Nooooh olge sõbrad, mis krdi naiste koondis. Kandepind väike ja naised sünnitagu uusi eestlasi. Ise nägite rootsi talendid treenisid end norrakaid püüdes poolsurnuks ja jätsid karjäärid pooleli, või kellega eesti naised võidu suusatavad, ukraina valgevenega? Ka sealt tuleb suhkamit mis moti alla viib. Millal saab eesti naiste koondis vastu bulgaaria rumeenia hiinale? 6 aasta pärast? Usub ka keegi?

Korvpallis käib ka selline jutt viimased 20 aastat et meil on jõle talendikas U16 koondis sealt kasvavad vägilased aga kui suureks kasvavad saavad soome ja mongoolia käest nagu.... noh nagu?

 
At 15:46, Anonymous Naiste treener said...

Aitame, 14:50, aitame.

...nagu rannamees rotti!

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Nagu rannamees rotti paneme alles siis kui papa Pullerits suusatamise peadirektoriks hakkab. Ennem mitte.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas peremees Hiiumaalt ilusaid pilte ka postitab?

 
At 17:54, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, neljapäeval, Hiiumaal MTBga 44,3 km veidi alla 1:40, keskmine kiirus 26,6 km/h. Olid peamiselt kruusateed, samuti mõned metsaalused rohtunud rajad, aga ka asfalti ikka. Endomondos näete, kus.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Endomondos näete, kus.

Ei näe kallis peremees, jüripäevast saati ei näe.

 
At 07:54, Anonymous Anonüümne said...

Ilusaid pilte võiks küll olla rohkemb

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Vanasti olid Pulleritsu blogis sellised rannapildid.

https://ekspress.delfi.ee/elu/pulleritsu-preemia-kovadele-meestele?id=70219689

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Sama kehtib ka täna. Kõvadele meestele lähevad kõik ilusad tüdrukud mehele vahet pole kas kitsad või pikad trussikud jalas iga kell.

 
At 11:16, Anonymous MargusM said...

Hea näide kuidas satutakse veebis soovimatutesse kohtadesse preemiaobjektiks ..ja kes see Pullerits veel on? Maasikakorjaja?
"Pulleritsu blogisse sattumisest polnud tal õrna aimugi. Üleüldse ei teadnud ta, kes Pullerits on – nime oli siiski kusagilt kuulnud."

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

MargusM, olgem siiski täpsed ja objektiivsed, Greetele tema "uus staatus" väga meeldis. Loeme ikka artikli lõpuni, või käib see nüüdisaja pehmodel siiski üle jõu?

 
At 21:16, Blogger Priit Pullerits said...

Jaa, nii see oli, et tollele tüdrikule auhinnaks olemine meeldis. Ekspress üritas seal teemat üles tõmmata, et vaat kui inetu ja šovinistlik, pakkuda neidist preemiaks, et tüdrik saatis EE sellise lähenemise kuu peale ja oli õnnelik ja uhke, et ta auhinnaks sai.

 
At 21:17, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, reedel, 1:45ga 47,5 km, peamiselt kruusal ja ka pehmetel metsateedel, asfalti oli vähe. Keskmine kiirus arvutage ise!

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Iga tubli tüdruk tahab olla suusablogi isakeste ja trimmis lihastega võhmameeste ihalduse objekt ja seksi tibuke. Õige suhtumine, velkam!

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

Ilus 3d prinditud ameeriklane tulekul https://www.superstrata.bike/ Carbon,mehed carbon:)

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Keegi mulle raha annab võlgu? Võtaks paar tükki ära ebaigi eest liiga ulmeliselt odav ikka.https://www.indiegogo.com/projects/superstrata-bike#/

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP Rakkes XXL-sõidu stardis?

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Hiiumaal olla kah sinivetikad. Saab näha kuidas kõrvetavad suplused vormile mõjuvad. Äkki on nagu doping - võimalik uus nokia ja medalid tulevad kilinal kolinal.

 
At 04:17, Anonymous Anonüümne said...

Kohtusin teel Sikanoviga. Nägin eemalt, et astub ette. Vilgutasin tuld ja võtsin hoo maha, ikka päris maha. Tema astus teelt ära ja andis teed. Nii kena, mõtlesin ja viskasin viis. Siis prantsatasin rentslisse. Sikanov uuris kohe - здарова? Ja osundas, et лестница. Oli jah. Tegelikult nägin isegi aga möödumisel tegin kitsaste olude tõttu sendise valearvestuse ja panin pedaaliga sinna nõnda vastu, et ratas lendas alt. Hüppasin kärmelt tagasi ratta selga ja tegin minekut. Ega siin polnud molutada miskit. Ennegi teona liikudes käbla pandud. Võib-olla oleks pidanud Sikanovist mööduma ratas käe kõrval. Aga arvatavasti on tal ka siis omad nipid varuks.

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Tunnustatud suusablogi sfääri lisandub järjest filosoofe. No tubli tubli.

Aga nii üldises plaanis on kõik korras, 04:17? :D

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Õnneks on enamus sfääri rahvast tublid spordi mehed kes armastavad kiire kruusaralli krõbinat kummide all ja kitsaste trussikutega tüdrukuid. On ka mehi kes nuusutavad nahkpükste krudinat aga nendega tuleme toime. Vähemalt seni oleme tulnud. No pasaran!

 
At 17:35, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, pühapäeval, Hiiumaal MTBga 48,8 km, aega kulus tsipa alla 1:45, käisin ära ka keset saart Pihla turbakarjääris, seal päris ägedad kaks ristkülikukujulist täitsa kiiret sõitu võimaldavad ringid. Keskmine kiirus tuli 27,9 km/h, teekate oli enamjaolt kruus, mõnes kohas neetult kivine, küll alles hüpitas.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Jajah, selles hüpitamises asi ongi. Rattaga sõitsin nimelt Toompeal. Sealsete hängimispaikade vahel tuleb liikuda munakivisillutistel. Õudsalt väristab. Mõtlesin võtta tempot maha ja liiklesin kohati ka inimtühjadel kõnniteedel. Sinna see Sikanov nö asjatama asuski ilma tõsise põhjuseta. Võib-olla tahtis filosoofiliselt näidata, et kes tegelikult selle mäe otsas liikumist juhib. Tundus olevat sihuke asjalik vana. Teadis mida tegi. Moraal on tegelikult lihtne. Toompeal ei tohibotsida lihtsamaid võimalusi. Seal tuleb põrutada täiega. Kui enam ei jaksa, siis tuleb lihtsalt kuskil pingil hinge tõmmata ja seejärel edasi panna või mäelt alla ronida. Nõrkadel sinna asja ei ole.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Vanade nahkpükste krõbin on kindlasti väga erutav aga pange nüüd Njuuša viimane video mängima, mehed on pinges ja kanges. Ja filosoofid võiksid üldse vähem möliseda. Vaid Kägul ja Toitsil on lõppematu limiit filosohveerida.

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Munade peal sõitmine pole mingi filosofeerimine. Kui ikka kangus peale tuleb, siis munadel krõbistamine võtab pinged maha.

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Sama kehtib Padre kohta. Ta võib lõpmatuseni kägu ajada, meie loeme ja paneme hoolikalt kõrva taha iga sõna ja koma.

 
At 20:53, Anonymous MargusM said...

Pange jah üksteisele oma komadega kõrva taha!
Harida tuleb ennast ise ja mõelda tuleb ikka oma peaga!
Kasutage internetti ometi otstarbekalt.

 
At 08:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit,trei uus pealkiri,paljudel siin katused juba sõidavad.

 
At 09:28, Blogger Priit Pullerits said...

Kannatust, ega,ma Hiiumaale lõpmatuseni jää!

 
At 15:37, Blogger Andres P said...

21. AUG KELL 07:00 – 23. AUG KELL 10:00
FIS Roller Ski World Cup Otepää-Tehvandi

Kodumaised toksijad Otepääle staare vaatama! 22 aug tuuakse isegi Tartusse kohale 21km vaba massstart.

 
At 19:40, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Tundub, et härra Pullerits täitsa fännab Hiiumaad. Hiiumaa on lahe jah, aga Hispaanias sügisel või siis varakevadel, on tegelikult veel lahedam. Rahvast on vähe ja seal on lisaks niisama ilusale loodusele siiski korralikud mäed! Tugev mees ja alfaisane, tahab ju ikka mäest ülesse sõita!

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Krdi moodi, nendel rullidel seda vabatehnika massstarti küll sõidetakse? Kardan, et see saab verine ettevõtmine olema

 
At 20:29, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, teisipäeval, mõtlesin, et teen MTBga kergelt 30 km, aga tegin peaaegu 45, ajaga 1:42.35. Oli ka metsateid ja -radu, kahel ojaületusel said jalad märjaks. Hommikul Hiiumaa põhjarannikul liivas ja tuules jalgsi 7 km, puhas mõnu. Inimesi peaaegu polegi. Õhtul Suursäärel ka veel teine matkaring.

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Iiu naised on härra Pulleritsu ära teinud. Nad teavad kuidas rikas ja kuulus mandri mees ära skrapuleerida nii et see ise mõhkugi aimu ei saa. Asjalood ei ole kiita. Peab hakkama uut blogi kunni valima. Ei tea kas Huu on
valmis?

 
At 05:17, Anonymous Anonüümne said...

19:41, see käib nii, eriti alates 03:00.

Nõrganärvilistel palun mitte vaadata.

 
At 05:23, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust, link on siin:
Roller skiing

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Huud nähti viimati Saaremaal. Kuna mehest pole kaua kuulda järelikult Saare naised skrapuleerisid ta ära. Asjalood ei ole kiita. Meid jääb aina vähemaks.

 
At 11:16, Anonymous Vana suusahunt said...

Suusakunn Northug annab seal ikka valusalt minna!
Jaa, sealt on meie noortel ja andekatel palju-palju õppida.

 
At 20:17, Blogger Priit Pullerits said...

Mis õppida?! Panna on vaja!

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Kuldsed sõnad Härra Pullerits!!

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Südasuvel ajate miskit jama suusatamisest. Olete ikka väljamaganud või jääb valgetel öödel uneaega napiks? Kodanik Pullerits teab teile rääkida mis juhtub asfaldi toksimisel liigestega. Ärge promoge tervistkahjustava käitumisega videosid. Võtke seda kui õppematerjali, et nii ei tohi teha!

 
At 10:31, Blogger Priit Pullerits said...

Veidi kannatust, mehed! Täna, reedel, tuleb peagi uus sissekanne - ja seda liikuva pildiga. Ei, ärge pabistage, ei tule Moabist!

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Ootame, härra Pullerits, ootame pingsalt!

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas tuleb tõsine panemine või poole tagumikuga hõõrumine?

 
At 12:55, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

Ja maskuliinsetele võhmameestele võiks mõni hingekosutav Ohhoota ka olla. Nii ammu pole ju olnud, peremees!

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Tünaamiline peab olema.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Meie meeste sõitu keegi jälgib https://livestream.com/romania-live-events/ts2020?fbclid=IwAR1a-NDM2oIxer-9WWyf0fXs5ZLDtgenmNgJ_Z7ppGr-HeODOFuPLewAU90 algab 25 km lõpu tõus,viimane 7 eriti raske

 

Postita kommentaar

<< Esileht