esmaspäev, august 07, 2023

Pullerits: Las MMil meeste grupisõidu solkijad maksavad tekitatud jama kinni!

Kas nägite, mis juhtus Šotimaal rattapordi MM-võistlustel meeste grupisõidus? Järsku jäi üheksaliikmeline jooksikute punt, kuhu kuulus ka lätlane Krists Neilands, keda Eurospordi kommentaatorid pidasid noist kõige kõvemaks sõitjaks, kitsal teel kergel tõusul autode taga seisma. Peagi tuli teade, et mingid protestijad on blokeerinud tee. Peagrupp oli selleks ajaks esimestest maas umbes seitse minutit ning kui seiskunud jooksikuile järele jõudis, peatus samuti.

Seisak kestis umbes 55 minutit, enne kui jooksikud ning neist umbes seitse minutit hiljem ka peagrupp uuesti teele said minna.

Hea oli see, et mitte kordagi ligi tunni jooksul ei näidatud protestijaid, kes olid end asfaldi külge liiminud, nagu hiljem selgus, ega mainitud ka seda, mille vastu nad protestisid. Nii peabki nendega käituma – et nad ei teeniks vähimatki tähelepanu. Ka Postimees oleks võinud jätta kirjutamata, mis protestiühendusega oli tegu ning mille vastu konkreetselt nad protestisid. See on parimaid vastumürke protestijate sporti mürgitavale tegevusele, kui nad tähelepanust ilma jätta.

Küll aga peaks nende teol olema karmid tagajärjed, et nad edaspidi enam selliseid lollusi ei teeks. Eurospordi kommentaatorid mainisid, et see protest on hoop korraldajaile, kes on võistlusteks ette näinud täpse ajakava, aga nüüd tuleb otseülekande tegemiseks kasutatava helikopteri rendiaega pikendada ja linnades, kust võistlus läbi läheb, teesulgemiste aega samuti. See tähendab, et korraldajate kulud suurenevad. Ja siin peitubki lahendus.

Uudistest on saanud lugeda, et politsei vahistas neli protestijat ja ühe nendega liitunu. Aga pole teada, mis nendega edasi tehakse. Minu ettepanek on järgmine: kõik lisakulud, mis korraldajail kaasnevad, peaks nad esitama protestijaile. Las nood siis maksavad kinni kopteri rendi lisatunni ja pikenenud teesulud ja mis kõik veel, mida seesugune protest tekitab.

Ma ei vaidle vastu sellele, et õigus protestida on demokraatliku ühiskonna oluline õigus, kuid protestida tuleb nii, et see ei tekita teistele kahjusid. Kui kaasnevad kahjud, tuleb need protestijail kinni maksta. Olen sada protsenti sellise lahenduse poolt ning pole midagi, mis mu arvamust kõigutaks, veel vähem – muudaks.

Fotod 1 ja 2: Meeste grupisõit pühapäeval jalgratturite MMil Šotimaal. Fotode autor: IMAGO / Photo News / Scanpix
Fotod 3 ja 4: Mathieu van der Poel Hollandist tuli pühapäeval Glasgow's meeste grupisõidu maailmameistriks. Fotode autor: IMAGO / Photo News / Scanpix ja IMAGO / frontalvision.com / Scanpix

42 Kommentaarid:

At 16:18, Anonymous MargusM said...

Kas Postimehe tööline on Postimehe nägu? Jah, on küll!
1. Sellesama postitusega pushid teemat ja lisaks ka link PM artiklile. Küll Glasgows tegeletetakse hagemisega, sina sellesse küll midagi tarka ei lisa.
2. Sinu postitus "laineidlöövast dopinguloost", mis jampsiga sa tegeled?! Ka selle oleks võinud sel moel kirjutamata jätta, pigem sõitnud rattaga see aeg!

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Ega need protestijad mingid pürjelid ole et neilt raha saab küsida. Ratas pole auto. Jala ratas seljas saanuks mööda minna, krt lasteaed

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

...aga saateautod? Te ei tunne distsipliini.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Mida arvavad sellest kõigest ROK ja Bach?

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Tartus möllab praegu Sajandi Torm... Isegi pool päeva ei suuda sünoptikud ilma ette ennustada aga mis saja aasta pärast saama hakkab, seda teame täpselt.

 
At 05:54, Anonymous Anonüümne said...

Tõepoolest. Üks mees ennustas õigesti, kuid too tühistati noorte meeste põiede mõõtmiste tõttu.
Idiootlikuim uudiste magasin on kanal 2 uudised, seal loeb ilma tavaliselt napis kleidis objekt. AK on konservatiivne kanal, seal on ilmanaised pulmakleitides või kitlites.
Tasub vaadata Soome uudiseid, nood palju ilmaga mööda ei pane.

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Kord aastas/kuus poole päevaga puusse panna on ok. Vaevalt keegi ennustamise pärast oma vajalikud tegevused ära jätab. Kui Tänaku ilmamees seda ette ei näinud, siis ongi nii, et seda ei näegi keegi.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Kahju, et Debbie on pandud nn jalgpallistuudiosse. Tiislerid rikuvad talenti. Mis nende vene nimedega koledate stuudiokülalistega ikka primitiivi panna.

 
At 13:02, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Räägitakse, et homme hakkab raadi kandis taevast triikraudu sadama. Kõlab, küll kahtlaselt ja ehk isegi kohtlaselt, aga parem karta kui kahetseda. Seltsimehed ja ärge unustage ennast välgu ja rahe vastu vaktsineerida. Vaktsiin, ei hoia neid suht kontrollimatuid ilmanähtusid küll täielikult ära, aga vähemasti kui jääte rähe kätte või saate välgu tabamuse, siis pääsete kergemalt.

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, tule eelmisse teemasse, sa saad seal molli.

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Sildamit on süüdistatud samas, milles Kadastikku. Mõlemad on väga head ajakirjanikud. Kuid kas Sildam jäi nüüd lõplikult vahele? Paluks Pulleritsu kommentaari tekkinud olukorrale.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

To 13:29 Mine vaktsineerima

 
At 15:07, Blogger Priit Pullerits said...

Õige, selles skandaalis ei maksa muu, kui kogemus. Ma olen töötanud Sildamiga pikalt koos, kui Tatari tänaval alustasin Postimehes, jagasime pikka aega tuba, seal oli ka Urmas Paet kolmandana, tunnen väga hästi Sildami kõnestiili ja suhtlusmaneeri ning kujutan väga hästi, kuidas ta seda kõike ütles. Tal ongi oskus asju niimoodi öelda, et justkui ütleks, aga kahtled, et kas nii ikka ka mõtles või on see muigega, irooniaga, ja mis on asja tagamõte. Kummaline, et seda arutatakse nüüd tõsimeeli. Peab tundma ütlejat, et suuta asja adekvaatselt lahata ja tõlgendada.

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Ambivalentsus ongi agentide maneer.

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Kõige tragikoomilisem kogu selle "skandaali" juures on, et asja suureks puhujate põhilisteks argumentideks on poliitiline kultuur ja poliitiline kultuuritus ning siis veel kõige lõpuks ikka ka Eesti Rahvusvaheline Maine mida herr Sildam oma eravestluses korvamatult kahjustas. Opositsioon muutub ajaga ainult naeruväärsemaks ja närusemaks tühiräuskajate kambaks.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Kelle agent on herr Sildam? Olles kokkupuutunud temaga, siis pigem on ta üks kõvem agent kes teab mida teeb. Kapitalistlikus ühiskonnas tuleb kogu aeg raha küsida. See on normaalne. Iseasi, et kas kobarseadustega normaalsuse piire pole mitte üle võlli aetud ja nende jaoks on ka kobarrahasüsti vaja. Koalitsioon tahab vägisi presidendi tööga üle külvata, et ta suurte aukudega vigaseid seadusi läbi laseks.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall on lihtne ja robustne mäng. Sobib saksa ja vene kultuuri. Kahju et raha kõik purustab. Milleks meile jalgpall? Et andorraga viiki mängida? Milleks naiste jalgpall? Et saksa naiste käest meie marusjad ja viktorijad 9:0 saaks? Ei ole midavi katki kui eesti rahvusvahelises jalgoallis ei osaleks. Küllalt on korvpall võrkpall ja kergejõustik. Pullerits võiks rohkem suruda.

 
At 15:10, Blogger Priit Pullerits said...

Õige mõte, 14:46. Olla ühel alal mudaliigas, peksukott ja naerualune - kellele see kasulik on?

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Debbie tuleb ka ära päästa. Ei ole vaja et ta suhtleb sidorovite ja kovaljovidega. Levadia venejuudi seltskond kerigu perse siit.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits julgeb võtta "mission impossible" ja päästa Debbie tagasi eesti rahvuslikule lainele? Või peab Kägu taas "märja" töö ette võtma?

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Kägu paistab sirgjooneliselt tõhus mees olema, tema peale saaks loota küll, kui sihi ette näitad. Operatsioon "Debbie päästmine" vajab rafineeritumat lähenemist, sest ERR on karm kant, ühest küljest Aeti naiskamp, teisalt Tiislerid oma juhhuutamiste ja õhulosside ehitamisega, lisaks poliitkorrektsusnõuetest tulenevad riskid. Aga, mehed, nagu te olete tähele pannud, siis Padre meie entusiasmi Debbie suhtes ei jaga. Milles võib asi olla? Padrel on hulga rohkem infot kui meil, ses osas oleme sitakotid. Kas ja kus on Debbie ametit õppinud? Võib-olla on Padre Debbie õppetöid parandanud ja seal midagi suurepärast ei leidnud. Padre talentide ja tulevikulootuste nimekiri võib hoopis teine olla.

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Jah, siseringi liikmena tean, et Debbie polnud Padre oivikute nimekirjas. Aga sinna on ka sitax raske saada. Elu näitab, et Padre tunneb potentsiaalikad tegijad ilmeksimatult ära. Selle peale on tal nina.

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Kas jätame siis Debbie marksistlike šaakalite pureda? Poleks uskunud.

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin eelmise teema lõpus Kägu heietusi. Äkki lõi lambike põlema. Vaadake mehed te (ka Pullerits) olete sellest venevihast sedavõrd pimestatud, sellele niivõrd keskendunud, et te ei näe enam suurt pilti. Kes ei näe ja ei taha tunnistada, et kõik mis tuleb läänest ei ole sugugi, vaid puhas kuld on idioodid! Kliimahüsteeria, rohepööre, homopropaganda ja sooneutraalsus on veel väiksed ja tühised probleemid.

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Nii on, mis vabast maailmast kasulikku on tulnud, seevastu Venemaalt, punasest Hiinast ja mujalt...

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Muidugi ei tule läänest puhas kuld, kuid see ei pese puhtaks vene impeeriumi putinistlikku ohtu meile. Õilis venemaa võitleb lääne homode vastu kus meie väikese vahetusrahana ohvriks jääme,sest venemaa näeb meid kui lääne lohe kintsukaapijat.

Seega Varro Vooglaiu idealistlik arvamus et kui meie mõistame hukka ameerika pahandused iraagi ja liibüa vastu, siis venemaa nagu saab aru ja annab meile armu. Ei anna, küsige Pulleritsu käest tema teab seda asja.

 
At 22:10, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Lugesin uudisnupukest, et Uganda (mitte segi ajada Ukrainaga) valitsus keelas riigis igasuguse LGPT(jne )promomise ära, selle peale katkestas Maailma Pank igauguse koostöö selle riigiga seniks kuni räige inimõiguste rikkumine lõpetatakse. Vot nii härrased käivad asjad vabas ja progressiivses maailmas, isegi pangad sekkuvad juba riigi võimustruktuuride tegevusse, kui sinna kogematta mõni vale inimene etteotsa satub. Tänapäeva turvaliste E -valimiste juures juhtub sellist jama muidugi haruarva, aga ikka tuleb ette riigi ette otsa satub mõni inimsööja või muidu kõlvatu tegelane. Lähim hea näide on meile tuua Ungarist, kus riiki juhib fashist ,inimsööja ja muidu igati kõlvatu inimene (Hullem veel kui Helmed kahe peale kokku).

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Hiinat ärge puutuge. Tänu Hiinlastele üldse maailm veel koos püsib. Vähe on maailmas neid asju mille tegemisel või loomisel ei oleks ühel või teisel viisil olnud abiks väikese hiinlase või mõne teise pilusilmse olendi käsi.

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

22:10 hästi pandud

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

Ungarlaste viisavabadusele pani USA piirangud peale kuna neil on riigi eesotsas selline hea mees. Ja nooremal kaabul õnnestus hiljuti Ungarit külastades pääseda Orbani korraldatud õhtusöögile. Sitahäda oli sellisest austusest kõrvust tõstetud iseenesest mõistetavalt. Tal viimasel ajal üldse häid hetki tuleb aruharva ette.

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Ungarlased näevad samuti suurt pilti, nagu venelasedki. Suur-Ungari on ju kena plaan. Naabritele see niiväga küll ei meeldi, aga see on nende probleem. Ametlikult pani USA viisa piirangud peale seetõttu, et Orban ja kompanii jagab passe kui Venemaa varemalt Donbassis, Transnistrias, Pribaltikas ja mujal. Ungari on maailmasõdades valel pool olnud, see on nende häda. Madjarite lootused on Orbanil, kes neutraalse reaalpoliitikuna püüab Ungari seekord õigel poolel hoida.

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

Küll ka Ugandas on kohalikku kogukonda toetavaid pankasid ja hoiu-laenuühinguid. Seal on ka Parvel Pruunsildasid. Miks peaks üks aus ugandalane ootama globalistlikult massoonühingult juudaseekleid?

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

23:21 Sellepärast, et inimene on raha ja pankade ori. Kas meie eestlased ei ole väga maiad globalistide juudaseeklite peale? Küsige Pulleritsult, ärge sõbrustege temaga vaid küsige otse ja konkreetseid küsimusi. Küsige näiteks, kuidas sai üks ajakirjanik kes aastakümneid mingisuguse vana ameerika saaniga ringi kärutas äkki jõukaks, et läks lihtsalt poodi ja ostis uue jaapani luksusauto? Äkki teab Pullerits isegi rääkida , kuidas sai üks velsker äkki kõmm riigikokku? Milliste teenete eest ? Kas tuli maha müüa ainult au või lisaks reeta ka oma riik, rahvas ja aidata kaas globalistide maailmavallutus plaanidele? Tuleb küsida valusaid ja konkreetseid küsimusi!

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Liiga palju valusaid küsimusi, kui Pulleritsu Pacificat nutame küll kõik taga.

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks siiski nii palju kogukonnale vastu tulla et nahutab kommusid ja aitab Debbie tagasi koju.

 
At 12:33, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Pulleritsul pole ilmselt aega. Ta kirjutab spordiuudiseid. Näe üks suurepärane uudis just ilmus. https://sport.postimees.ee/7831669/fotod-maailma-koige-kaunima-pepu-omanik-tegi-totaalse-muutuse-ja-proovib-katt-spordirindel?fbclid=IwAR22B0koyp8UZR8_S4_bXQse0ZEt03TL7d1bXWhaEL4YSX7b8tt7om8tBjY

 
At 13:08, Blogger Priit Pullerits said...

Mul on selle ja teiste samasuguste uudistega sama palju pistmist nagu käo maailmavaatega, mis tolereerib vene värdjaid ja veremaad.

 
At 13:41, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Pullerits te ei kui pikalt postimehe palgal oleva ajakirjanik võiks öelda, et isegi üks reklaamnägusid, ei taha vastutada analoogsete selles ajalehes ilmuvate soperdiste eest, küll, aga tahate, et kõik vene teadlased, sportlased , kultuuritöötajad jne. kannaksid vastutust Venemaa valitsuse tegude eest?. Muide väike täpsustus ka, ma ei toeta vene värdjaid ja venemaa poliitikuid, ega tolereeri neid, ma toetan tublisid ja töökaid vene inimesi, kes ei sõdi , ega ole agressiivselt meelestatud.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Ära pläma Kägu: ma toetan tublisid ja töökaid vene inimesi, kes ei sõdi , ega ole agressiivselt meelestatud.

Kus sa selliseid näed? Võib-olla mõned on, aga ära ole lihtsameelne debiil - nemad ei muuda suurt pilti. Suur pilt on see, mida maalib PP.

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

To 13:45 Kas te tõepoolest olete nii juhm, et usute, et valdav osa venemaalasi toetab mingit sõda?!! Uskuge vähemalt üks kolmandik isegi ei tea, et mingi sõda toimub.

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Mis sel uudisel siis viga on? Kaunitar teeb kükke 200 kilogrammi raskusega ja jalapresse 500 kiloga. Pole paha! Kägu, tee järgi.

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Muidugi toetavad sõda! Puutin on sõjakäigu ette võtnud ikka oma rahva hüvanguks. On ikka naiivseid siin, kes arvavad, et Putin on paha, aga vene rahvas hea.

 

Postita kommentaar

<< Esileht