kolmapäev, märts 06, 2024

Pullerits: Superuudis hooaja lõpetuseks: Haanja maraton toimub!

Me nägime kolmapäeva õhtul laupäevase Haanja maratoni stardinimekirjas kahest Vasaloppeti kangelasest, Jaanust Laidveest ja Alar Savastverist, ainult ühte. Ja see ei olnud Laidvee. Kuigi ta on Haanja maratoni nimetanud, kui mu mälu nüüd vingerpussi ei mängi, oma lemmikmaratoniks.

Asi ei ole selles, et Laidvee nimi oleks puudu seetõttu, nagu jääks Haanja maraton ära. Ei jää! Helistasin kolmapäeva õhtul veidi pärast kella seitset Anti Saarepuule, Torino olümpia suusaprindi kaheksanda koha mehele, kes, muide, kandideeris mullu Riigikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas, ja teate, mida ta tegi? Viskas Haanja maratoni rajale lund juurde, et sõit saaks korralikes oludes toimuda. Ja see toimub, kinnitas Saarepuu.

Kuigi kohati on Haanjas lund lausa 40 sentimeetrit, kirjeldas Saarepuu, leidub siiski umbes poolteist kilomeetrit ka selliseid lõike, mida tuleb lumega turgutada, et saaks korralikult kaks klassikajälge sisse tõmmata. 39 km pikkune sõit toimub kaks korda samal ringil, mis keerutab Saarepuu sõnul üksjagu võistluskeskuse lähistel ning millelt jäävad välja Tsiamäe ning Kurgjärve suur tõus.

Kolmapäeva hommikul oli Haanjas kuus külmakraadi, päeva peale läks veidi kergelt üle nulli, kuid kella nelja ajal langes temperatuur taas miinusesse. See tähendab, et kui viimatised ilmaolud püsivad, ja prognoosi järgi püsivad, tuleb Saarepuu kinnitusel kiire sõit.

Neljapäeva hommikul ilmus Haanja maratoni pikema sõidu rohkem kui kolme ja poole saja osaleja nimekirja lõpuks ka Laidvee. Raio Piiroja on samuti kirjas.

*

Aga seda, et Eesti Rahvusringhääling ehk ERR on räigelt jalgpalli ja laskesuusatamise poole kaldu, soosides neid kõikvõimalikul moel ja surudes maha kõike, mis ei ole jalgpall ja laskesuusatamine, näitab kahevõistleja Kristjan Ilvese dressipluusi logode udutamine (pildil paremal) ETV ekraanil. Selle ilmestamiseks lisan allpool ekraanitõmmised ETV jalgpalli- ja laskesuusatamise telepildist, kus logod vaatavad uhkelt vastu, ilma et keegi neid udutama kipuks. See, mehed, on rõlge erapoolikus!

Foto 1: Suure Munamäe vaatetorn Haanjas. Foto autor: Arvo Meeks, Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix
Foto 2: Vaade Suure Munamäe vaatetornist Võru linna poole. Taamal paistavad Võru majad. Foto autor: Arvo Meeks, Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix
Foto 3: Suusataja Haanja suusa- ja puhkekeskuse lasketiiru juures. Foto autor: Arvo Meeks, Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix
Foto 4: Vaade Suure Munamäe vaatetornist Haanja suusakeskusele. Foto autor: Arvo Meeks, Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix

Foto 5: Kuvatõmmis Delfi ekraanilt
Foto 6: Kuvatõmmis ETV ekraanilt
Foto 7: Kuvatõmmis ETV ekraanilt

38 Kommentaarid:

At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Registreerunute nimekirjast ei leidnud ka ühtegi Pulleritsu? Kas see on mingi infotehnoloogiline tõrge või pani meie kangelane ennast kirja lastesõidule?

 
At 23:50, Anonymous Anonüümne said...

Mis superuudis?
Kas Haanja maratoni toimumine oli kahtluse all?

 
At 08:50, Blogger Priit Pullerits said...

Oli küll, vt 29. veebruari sissekanne.

 
At 09:01, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.postimees.ee/7974619/maailmarekordinaise-edu-saladus-peitus-nurgapealses-poes?

Sellist paska tuleb sport postimehest

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Põrgumasin tuleb?

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Hanja marafon samõi borzoi marafon v Estonia.

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Pulerits samõi borzoi marafonets v estonii

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

[...]„Spordiülekannetes ja treeningutel kuuluvad logod spordiriiete juurde - see on osa spordikeskkonnast,“ selgitas Eesti rahvusringhäälingu kommunikatsioonijuht Pille-Mai Helemäe. „Teine teema on sportlase intervjuu kodus ehk tegemist on isikuintervjuuga, mille puhul logode eksponeerimine sellises vormis ei ole põhjendatud ning on vastuolus ERR-i põhimõtetega.[...].

PP pakub vaatamiseks üht pilti võistlustelt või treeningult ja teist sportlase kodust. ERRi vaatajal kannataks mõlema sportlase klippi vaadata klaarilt, kuid undama hakkaks sel juhul eelkõige erameedia - reklaamist kui nende leivast on võõras ampsu hauganud.

Paluks kogukonnale keerulisemat kaasust aruteluks, ärge udutage!

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits tirib tõe päevavalgele mingu selleks või mitu litakat aega.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Ilves Vedru intervjuus udustamata.

https://sport.err.ee/1609250028/ilves-on-otepaa-ule-uhke-vinge-et-uks-vaike-koht-teeb-nii-ageda-urituse

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

12:52-le meeldetuletuseks. Hiljuti sai näha ERR-st (saab ka praegu) saadet meie laskesuusakangelastest. Seal ka intervjuud koduses miljöös, mitte võistlustelt. Vaata järgi ja tuleta meelde, mis seal sportlastel seljas oli ja kui uduselt seal logod olid.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

https://etv.err.ee/1608558268/romanss-suusarajal-regina-oja-ja-kalev-ermits

 
At 15:37, Blogger Priit Pullerits said...

Hästi panete, lp 15:23 ja 15:24, ei lase ERRi apologeetidel ja sabarakkudel (a la 12:52) siin meid ära lollitada. Vaatasin üle Regina Oja koduse intervjuu: dressipluus logodega, ei mingit udutamist.

Vaat sellest tunnen ära kogukonna tõelise toe, kui siia põikavad silmakirjalikkuse, kahepalgelisuse ja vassimise õigustajad nurja surutakse ja paika pannakse juba enne, kui ma sekkuda jõuan. Tänu ja kiitus ning lugupidamine!

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Jabur näide, reklaam oleks saates nii või teisiti nähtaval olnud spordihetkedes. Osa saate udutamine oleks vaid teile ja Pulleritsule rahulduse toonud.

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

15:49 - ja Ilvese Ringvaate lõik erines siis mille poolest...??? Seal ka ju spordihetkede kohad polnud udutatud. Intervjuu kodus oli.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Kogukond on sabarakkudest pool sammu ees.

 
At 16:04, Blogger Priit Pullerits said...

Saatsin 12:52 tsiteeritu ning 15:23 ja 15:24 edastatu peale ERRile sellise järelepärimise:

Tere,
siin ERRi link laskesuusatajate Oja ja Ermitsa romansiloole - ei ole treening- ega võistlusolukord, on kodus isikuintervjuu -, vt Oja dressipluus logodega:

https://etv.err.ee/1608558268/romanss-suusarajal-regina-oja-ja-kalev-ermits

Kuna eeldan, et põhjenduseks/õigustuseks tuleb väide, et see lõik on tehtud juba varem, siis küsin, millal sätestas/kehtestas ERR reegli, et väljaspool võistlus- ja treeningolukorda logosid enam ekraanil ei näidata.

Teine küsimus: logosid on aastaid näinud jalgpalli teemal tehtud intervjuudes enne Eesti koondise mänge nn Lilleküla staadionil, kus nt koondise peatreener on seatud tühjal staadionil - ei ole võistlus- ega treeningolukord! - kaadrisse nii, et taustal paistab jalgpalliliidu mõne sponsori, enamasti LHV logo. Sellest olen ka kirjutanud:

https://arvamus.postimees.ee/6771040/priit-pullerits-jalgpalli-kannupoisid

Küsimus: kuna tegemist ei ole võistlus- ega treeningolukorraga, siis kas edaspidi katab ERR selliseid võistlus- ja treeningväliseid usutlusi tehes samuti logod kinni (udutab need) või vähemasti komponeerib kaadri niimoodi, et need logod ei satu enam ekraanile?

Ja kolmandaks: kuna jalgpall ja laskesuusatamine on ERRis nn eelistatud alad, mida kantakse üle väga palju, suures mahus ja sageli, siis kas möönate, et edaspidi tuleb neil aladel eriti tähelepanelikult jälgida, et logod ei satuks ekraanile, sest vastasel juhul õõnestaks see ERR sõltumatust ja usaldusväärsust ning looks paratamatult mulje, et ERR on asunud ajakirjanduse positsioonilt ümber suhtekorraldaja positsioonile?

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpalli kannupoistest on hea lugu. Reklaami palju tahad ei tule sellest midagi. Palli jalgadega ringi sirgeldamime on käbedate rahvaste sport. Koguk

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Kiitus Priit! Väga õige päring ERR-le. Ma ise suurt arvamusjõudu ei oma, kuid mulle tundub täiesti rumalus üldse rahastada jalgpalli jpt.meeskonna alasi mis ilmselgelt ei jõua ealeski maailmas isegi keskmike hulka. Ometi meil oleks palju noori kellele tuleks luua võimalusi rohkem ja ma ei mõtle stiilis, et tervele suusaklubile, vaid sealt klubist ainult ühele. Siis tuleks ka maailma parimaid.

 
At 07:41, Anonymous Anonüümne said...

Tere Priit!

Anna siis palun kogukonnale infot ka Põrgumasina kohta. Praegu nii fluoriga suusapaar kui ka parafiiniga suusapaar ettevalmistatud. Sinu info põhjal saab siis valiku teha.

Jõudu!

 
At 09:31, Blogger Priit Pullerits said...

Põrgumasinast.

Robert Peets on kuuldavasti kodumail.
Mitteametlikel andmeil pigem ei tule põrgumasinat, aga ametlikult seda keegi seni ei kinnita.

Siiski tasub meeles pidada, et Haanja maraton on ka Eesti pikamaa meistrivõistlus, nii et see võib asjade seisu mõjutada. Kõik oleneb sellest, mis korralduse saab Peets FISilt.

Oleks ma kohtdele sõitja, siis fluori ei paneks, aga tagapool, arvan, et oleks rumal hakata hooaja lõpus kedagi fluori pärast karistama.

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Millal see lubatud Laidvee Vasaloppeti reportaaž siis lõpuks tuleb?

 
At 09:41, Blogger Priit Pullerits said...

Lisaks:

Jaanus Laidvee andis teada, et Vasaloppeti reportaaž on valmimas. See tuleb täna üles. Tuleb põnev lugemine.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Ai jah, vastu nädalavahetust krutitakse kõvad pinged üles.
Võhmameestel on põrgumasina pärast kõva särin sees ja muidumeestel ootusärevus Laidvee reportaaži suhtes.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Loodame näha verd ja pisaraid Laidvee reportaasis. Tartu maraton oli selline leige aga Vasas oli kindlasti karm võitlus vaenulike rootslaste norjakkide vastu kõigi küünte ja hammastega. (umbes nagu Pullerits Moabis navaahode külge)

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Ootame Laidvee sissekannet, lähen kohe peale tööd ja ostan ühe õlle ka kõrvale. Et mõnusam lugeda oleks. Endal see Vasa surin veel sees, oli üks õudne sõit (kogu seda starti hilinemine, ummikuid, soparallit stardis ja pehmet rada ning vihma;)

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

@14:04 - ainult ühe? Vaasalt taastumiseks olex ikka sixpacki vaja:()

 
At 14:35, Anonymous Õlle- ja spordisõber said...

Misasja, 14:04 ja 14:18?!
12 on miinimumide miinimum.
18-24 oleks optimaalne.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Mõnel mehel siin on fookus täitsa paigast ja nad on kaldunud alkoholismi libedale teele. Pullerits võiks joodikud siit blogist välja visata.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Legend räägib, et üks briti kriketimängija suutis lennul Inglismaalt Austraaliasse ära juua 57 õlut. Lennukilt maha ta tuli teda loomulikult kanda.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

ei aita siin ka sixpack, kannatus on juba katkenud. Haljast on vaja.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Alkohoolikud on Pulleritsu blogi täitsa ära vallutanud

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Ilmselt tänasel tähtsal päeval viib isegi Pullerits kimbu nelke koju ja tõstab abikaasa terviseks pitsi. Head rahvusvahelist nõukogude naistepäeva !
Kägu, kehakultuurlane

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Mine pekki, Kägu ka nina välja pistnud. Räägi muljeid kus olid, mida tegid, kas mõni suusk on veel terve

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on emm!

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Naistepäeva õhtu võtab iga võhmamehe härdaks. Õlle kõrvale Laidvee Vasa sissekanne, edasi laskesuusatamise mk, loodetavasti tuleb mahlakat ka kägu sulest …ja vaatab homme, kas jaksab Haanja sõita v piirdub Jõulumäe otsaga.

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Naistepäev on töötavate naistega solidaarne olemise päev, igati aus ja väärikas. Suusa ja võhmamehed on solidaarsed. Võhmanaistele palju õnne ja kui märkate et Pullerits ja tema sõbrad šovinistlikke liigutusi teevad siis kohe litakas ära, kaua võib!

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

Võhmanaised peaks vaatama jah et kui Pullerits ja Kägu liiga kukke hakkavad panema siis kohe sirakas kirja.

 

Postita kommentaar

<< Esileht