reede, aprill 12, 2024

Pullerits: Kas Kersti Kaljulaid hakkab pürgima EOK presidendiks?

Nädal tagasi sain Eesti sporti kaua aega ning läbi ja lõhki tundvalt inimeselt intrigeerivat infot, mille kohaselt pidavat eelmine Eesti president Kersti Kaljulaid (fotol paremal) tahtma saada Eesti Olümpiakomitee presidendiks. Valimised toimuvad sügisel pärast Pariisi olümpiamänge.

Ega Kaljulaiu kandideerimises midagi ootamatu ja ebaloogilist oleks. Sportose tulemuste arhiivis näeb, et ta on osalenud nii suusatamise, jooksmise, rattasõidu kui kiiruisutamise võistlustel. Olen tema tegemistest spordis mitut puhku kirjutanud, sh isegi sellest, et ta on nooruses tegelenud võitlusaladega (kas mitte judoga? kahjuks ei suuda seda kirjutist arhiivist üles leida) ning kuidas ta kulutas Tokyo olümpia aegsel visiidil Jaapanisse ööle 750 eurot. Eks ma ole torkinud teda ajakirjanduses küllaga, ent sellegipoolest ei tee Kaljulaid nägu, nagu ta mind ei tunneks, vaid tuli eelmisel kevadel Tartu GP ajal Lossi mäe tõusu all, kust tegin rattasadulas oma traditsioonilist videolugu sellest võidusõidust, mulle ise ligi ja küsis, mida ma siin trollin.

Ega ühtki informatsiooni, mis tuleb, saa kohe tõe pähe võtta. Tuleb kontrollida. See võtab aega. Helistasin Kaljulaiu numbrile, millelt tema oli mulle viimati helistanud, aga keegi ei võtnud vastu. Siis helistasin tema meeskonna pressinumbril. Samuti vaikus. Siis helistati mõne tunni pärast hoopis kolmandalt numbrilt tagasi. Edastasin oma palve, et tahan teada, kas Kaljulaid kavatseb kandideerida EOK presidendiks, ja mulle lubati paari tunni pärast vastusega helistada. Aga ei helistatud.

Siis tuli uus nädal ja sootuks uued teemad. Tuli Konstantin Vassiljevi teema, millest kirjutasin kokku kolm lugu (neist ühe kahasse Ville Arikesega), sest Eesti Jalgpalli Liit jättis Postimehe kolleegide küsimustele tuimalt vastamata ning lõpuks oli Vassiljevilt saabunud seletus tema patsifismi kohta väheusutav, mis nõudis samuti avalikku sekkumist. Siis käisin Kohtla-Järve gümnaasiumis (kolmel vasakpoolsel fotol), kus vaatasin terve päeva, mis moodi käib vene noorte õpetamine eestikeelses koolis. Ühtlasi uurisin, mis tagajärjed võiks olla sellel, kui Jüri Ratas on hakanud meelelahutuslikuks suunamudijaks – ega ta muutu sedasi naeruväärseks? Varasemalt kokku 15 poliitilist kampaaniat korraldanud Ivo Rull nimetas mu lugu sel teemal suisa uurimuseks. Pole ime, kui Kaljulaidi teema, mis pole kuigi pakiline, jäi kõigi nende teemade taustal tagaplaanile.

Üldiselt on teada, et EOK presidendina tahab jätkata Urmas Sõõrumaa, kelle kohta käib minu arvates vägagi hästi iseloomustus, et tema taktika on lubada kampaania ajal igale alaliidule midagi ning kindlustada sedasi nende toetus. Aga mis on tema platvorm, kuhu Eesti sport läheb ning kuhu seda viia, selle kohta, nagu spordiinimestelt aru olen saanud, vaade puudub. Üks Eesti spordis juhtival kohal olnud inimene iseloomustas Sõõrumaa tegemisi EOK eesotsas sõnadega, mida on kasutanud Rasmus Mägi: süsteemne süsteemitus.

Sõõrumaa (parempoolsel fotol paremal) šansid olenevad mõnel määral ka sellest, milliste tulemustega saabuvad Eesti sportlased koju Pariisi olümpialt. (Siin ja kõigi teiste puhul olen kasutanud tausta andmiseks pädevate allikate käest kuuldut.)

Saladus pole ka see, et EOK presidendiks soovib saada Gerd Kanter. Kuuldavasti on tema nn meeskonna liikmed sel teemal ka maad kuulamas käinud. Aga senine pagas, mis tal spordis juhi kohal ette näidata, ei ole veenev.

Teada on ka see, et EOK presidendiks soovib saada kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi, EOK asepresident ja tippspordikomisjoni esimees. Tema võimalused on praegustel hinnangutel siiski olematud, sest, nagu teadjad teavad, on tal olnud üks ämber teise otsa. Kergejõustikuringkondades liiguvad ka kahtlused, et need, kes julgevad teda kritiseerida, peavad arvestama, et kohe külastab nende õpilasi dopingukontroll. Kõik teavad ka tema n-ö väga headest suhetest Kristel Berendseniga, kes töötas aastail 2007–15 Eesti Antidopingu SA-s ning sealtmaalt edasi kergejõustikuliidu tehnilise sekretäri ja saavutusspordi juhina. 

Kindel kandideerija EOK presidendiks on ühe mu spordis ja äris hästiinformeeritud allika väitel kaitseminister Hanno Pevkur (vasakpoolsel fotol paremal), EOK asepresident ja neli aastat võrkpalliliitu juhtinud reformierakondlane. Minu info kohaselt peaks ta lähiajal saama kokku Teigamäega, et leppida omavahel kokku, kumb kandideerib, et nad ei läheks valimistele teineteise vastu. Saatsin täna hommikul kella poole kaheteistkümne ajal Pevkurile ka telefonisõnumi, et soovin temaga EOK presidendiks kandideerimise plaanist rääkida. Õhtupoolikul kella viie ajal saatis ta vastuse, et on parajasti USA, lisades: „Ega muud pole öelda, et minuga on sel teemal räägitud, aga ma pole sügavamalt selle peale mõelnud.”

Ahjaa, selle nädala algul sain telefonikõne ka Kaljulaiu lähikonnast. See tuli juba neljandalt numbrilt. Helistas kommunikatsioonijuht Mattias Tammet ning ütles sõnaselgelt, et Kaljulaid (parempoolsel fotol) ei kavatse EOK presidendiks kandideerida ega ole sellest ka mõelnud. Niisiis paistab – ja see on puhtalt minu arvamus –, et tuleb duell Sõõrumaa versus Pevkur.

Foto 1: President Kersti Kaljulaid andmas tänavu 20. veebruaril Postimehele intervjuud. Foto autor: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix
Fotod 2 ja 7: Priit Pullerits eelmise nädala reede hommikupoolikul sõitmas rattaga Tartus Toomemäel. Fotode autor: Aldo Luud, Õhtuleht
Foto 3: Priit Pullerits lahendamas selle nädala teisipäeval Kohtla-Järve gümnaasiumis 10. klassi bioloogiatunnis valkude ja nukleiinhapete teemalist tunnikontrolli. Ta sai 18 võimalikust punktist 15. Foto autor: Kristjan Teedema, Tartu Postimees / Scanpix
Foto 4: Priit Pullerits Kohtla-Järve gümnaasiumis Jelena Mirdi 10. klassi matemaatikatunnis. Foto autor: Kristjan Teedema, Tartu Postimees / Scanpix
Foto 5: Priit Pullerits pidamas Kohtla-Järve gümnaasiumi aatriumis teisipäeval esimese vahetunni ajal kooliperele minuti pikkust motivatsiooniloengut. Foto autor: Kristjan Teedema, Tartu Postimees / Scanpix
Foto 6: EOK president Urmas Sõõrumaa võtab mullu 11. detsembril Tallinna lennujaamas vastu ujumise lühiraja Euroopa meistrivõistlustel kuld- ja hõbemedali võitnud Eneli Jefimovat. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 8: Hanno Pevkur abikaasa Helin Pevkuriga tänavu Eesti Vabariigi 106. aastapäeva vastuvõtul. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 9: Kersti Kaljulaid tänavu 20. jaanuaril Mulgi uisumaratonil Viljandi järvel. Foto autor: Marko Saarm, Sakala/Scanpix

55 Kommentaarid:

At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Kahju, et Kaljulaid ei osale. Ilmselt pole piisavat põnevust pakkuv amet, ja CV kaunistamist presidendi ametiga KK ei vaja, erinevalt teistest, eriti Sõõrukast, kes "ostab" seeläbi autoriteeti. Sõõruka pättused ja narrused võiksid välistada ametis jätkamise. Pigem Kanter kui Pevkur.

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Autoriteet tuleb ikkagi kas kapitali või pättustega mitte sileda ametiga. Viimane on puhas PR. Kui paneksime sinna ametisse mõne köögitüdruku, siis kaoks sel ametil igasugune prestiiž. Tegelikult tuleb ikkagi otse küsida, et miks on täiskasvanud inimesele seda ametit vaja, millist probleemi saab sellega lahendada?

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

14:01
Ei maksa nii tormakaid otsuseid teha. Kui Sportose tulemuste arhiivi vaadata, selgub et Pevkur on osalenud kolmel võistlusel (2 jooksu 2x3,2 km + 1 suusatamine 44 km, kokku seega 50,4 km võistlusrajal). Kanter on aga sama arhiivi andmetel osalenud kõigest kahel võistlusel, jooksud - 42,195km + 6km, kokku 48,195 km võistlemist). Järelikult on Pevkur võistelnud 2,205 km rohkem kui Kanter!

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Kaljulaidil veel aega on. Praegu on võimalus ennast mujal ja palju olulisemates kohtades välja elada. Võibolla ehk järgmine kord. Sellisel juhul pigem Pevkur kui Kanter. Viimane tundub kuidagi lahja sellise koha jaoks. Medalite olemasolu sellise koha juures ei ole näitaja nagu ka rahvaspordi üritustel osalemine.

 
At 17:27, Blogger Pärtel said...

Kas uuriv ajakirjanik võtab uurida ka temanimelise ovaali kõrvale rajatava parkla teema? Cui bono? Miks tehti salaja? Kuidas toimib reformierakondlik seeneniidistik? Või on kõik aus ning parkla rajamise taustaks on siiras usk, et Eesti rahva vähese liikumise põhjuseks on see, et inimesed ei pääse autoga spordirajatistele piisavalt lähedale? Kodanik tahaks väga sporti teha, aga loobub, kui kuuleb, et sporditeenusele ligipääsemiseks peab esmalt 500 meetrit kõndima.

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Pärtel, kahjuks see tänapäeval pahatihti nii ongi. Sama teema ka jõusaalidega, mis paiknevad maapinnast mõned meetrid kõrgemal. Lihaseid treenima minnes valitakse trepi asemel lift, et sõita
teisele või kolmandale korrusele.

 
At 18:26, Blogger Priit Pullerits said...

Pärtel, sellega tegelevad juba kolleegid Tartu Postimehes, ei hakka nende tööd dubleerima.

Pealegi, kas sa Tartu linna volikogu liikmena pole infole palju lähemal kui mina?

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

Oleks huvitav näha neid tasuvus- ja mõjuuuringuid kuidas tartlaste tervis nüüd noolena üles lendab..
Pärtli vihjed on kindlasti väärt, imelik et Priit neid miskiks ei pea..

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Koer toitvat kätt ei hammusta.

 
At 10:08, Anonymous Anonüümne said...

Teoreetiliselt. Pane nüüd ennast potentsiaalse sponsori olukorda: kui raha tuleb küsima Urki Sõõrumaa või Gerd Kanter?

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Urki lubas pudrumägesid, aga reaalsus on midagi muud.

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Sõõrukas jälle presidendiks tahtmas? Ei noh, siis võiks EOK presidendi koha teha juba eluaegseks. Nii nagu Rooma paavst. Või siis nagu jalgpallidiidu presidendi koht. See juba on eluaegne.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

President presidendiks aga seal EOK juhatuses on praegu rohkem kui mitu aferisti, kellele spordiga igasugune puutumus puudub. Kellele see kasulik on?

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Parim kandidaat EOK juhiks oleks Aivar Pohlak

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Käisin täna kalaturul. Ilma peata kalad olid täpselt poole kallimad, kui need millel pead veel otsas. Kui müüjalt selgitust küsisin, siis ta vastas, et ka inimeste puhul on see ju nii, et hoopis kõrgemalt on hinnatud need kellel pole pead. Pullerits on kogu elanud põhimõttel, et oma peaga mõtlemine on saatanast ja te vaid vaadake kui hinnatud ta on, samas Varro, kellel IQ on oluliselt suurem on Eesti üks vihatumaid inimesi.

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Selle pärast Vorro ka ülikoolist sule sappa sai, et tal oli nii kõrge IQ.

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Inimene pole kala.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Kõrge IQ ei välista et loll oled. Varro lubas oma kehaga minna katedraali kaitsma.

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Varro lubas tina ka anda, kui mõni arst tema lapsi vaktsineerida üritaks.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei hakkaks nende sitasüstijate peale tina raiskama, aga soola laseks küll neile tagumiste põskede pihta.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

13:56 arstisüst on teine asi, see on su isiklik. Varro kavatseb minna tiblade huve kaitsma selle asemel et oma laste peale mõelda, suur hing kahtlemata.

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, püsime teemas. EOK president on soovitavalt 1. võhmanaine või -mees., 2. Tartu suusamaraton on must, 3. julgeb Eestit esindada ROKis väärtuspõhiste seisukohtadaga, mitte ei lalise, aga Aasia, Aafrika ja Venemaa arvab teisiti., 4. pole korruptant, liiklus- ega muu huligaan, vaid võitleb korruptantide, dopingumeeste ja huligaanidega; ei kasuta keelatud suusamäärdeid. Kogukond täiendagu kriteeriume.
Meeskandidaat peab lisaks saama Pulleritsu Kõva Mehe Testis soliidse tulemuse. VV-l pole lootustki.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

5. 800m isiklik tippmark 1.55,9 või kiirem.

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Lubage, härrased, ma esitan kandidaadiks tuntud Tartu vanaisa, kõva võhmamehe, kes Eesti asja ajanud nii headel kui ka halbadel aegadel, maratone läbinud nõnda palju, et võimatu kokku lugeda, kes ei pasanda ennast Pulleritsu küsimuste peale täis ja läbib need heade või väga heade tulemustega. See mees on härra Andrus Ansip.

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks on limonaadimasinal alati oma arvamus olemas, kindlasti ka limonaadimaksust.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Ansip on muidu hea pakkumine aga tänasel päeval see spordijuhtimine nii lihtne enam pole, et lõikad staadionitel linte, paugutad stardipüstolit, surud võitjatel käppa ning jagad lillebukette ja karavan läheb iseenesest edasi. Nagu me Sõõrumaa puhul näinud oleme. Alustamiseks ja harjutamiseks tuleks kõigepealt proovida mõne alaliidu juhtimist, siis tekib enne suure rooli taha hüppamist mingi ettekujutus, kuidas asjad käivad ja kuidas nad käima peaksid.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Küll Ansip oskab end kolhoosi-laadses struktuuris (mis need alaliidud muud on) ennast kehtestada. Moderniseerida tuleb, tuleb paljudele karjalaskeaeg.

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Valige Pohlak ma ütlen! Krt kuidas te ometi aru ei saa, et tuleb valida Pohlak!

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

EOK presidendiks saamiseks piisab kui annad lollidele sportlastele suuri lubadusi. Valivad kohe ära. Jätad lubadused täitmata ja kui uued valimised tulemas lubad jälle samu asju. Lihtne ju.

"Sportlane on sportlane, tihtipeale jääb ju kooliharidus lünklikuks ja tea, paljukest seda oma mõtlemistki on ja nii edasi."

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Tvelv points ajalootunni eest. 🤣

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Ajalugu teevad suured mehed. Ansip las dirigeerib EOK direktori pulti aga Padre ja Pärtel kontrolligu iga tema liigutust.

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

Mis pagana Pärtel, Pohlak tuleb valida noh!

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

EOK juhtimise peaks enda kätte haarama must hobune. Kes see on, seda ma küll ei tea.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

https://om.postimees.ee/7999979/venemaa-ja-valgevene-tennisistidele-tehti-erand-et-nood-ikkagi-olumpiale-saaks. Tore, kas pole! Headus ja kaine mõistus võidab. Kurjad kadedad Pulleritsu sõbrad saavad taas hambaid kiristada.

 
At 13:46, Anonymous Kägu said...

Hurraa! Tallinn on nüüd vaba! Edasi seltsimees Sotsinovski leeninliku lipu all !

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Selline see maailm kord on. Rasked ajad, korealane ei saanud enam linna juhtimisega hakkama. Nüüd pandi vene suurärimehe poeg isiklikult eestlaste pealinna jõukust ja õnne kokku ajama. Eks me salamisi lootime, et valitakse Yana Toom või siis Marina Kaljurandki, aga kahjuks nad vales parteis. Pullerits on vait? Ilmselt sõitis pealinna uuele linnapeale kingitusi viima ja suhteid sättima. Hiljemalt ülehomme saame postimehest lugeda, millised toreda eestimeelse mehe oskasid rahva teenrid pukki upitada. Halleluuja!

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Ansip on kõva töövõimega mees, kuid ta vajab mehi oma meeskonda, kes peavad sammu ja uue hingamise toovad. Pulleritsu usalduse on võitnud ka J.Kriisk - ideaalne mees kolhoosikorra lammutamiseks. Ühtlasi tähendaks see bye-bye mitteametkondliku suhtluse meistrile hr Teigamägile. Ideaalne hetk põhimõttelisteks muutusteks, murranguks.

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Aina kasvava sõjaohu olukorras ongi õige, et juhtideks valitakse riigile kõige ustavamad ja briljantsema minevikuga inimesed. Marina Kaljuranna valime EOK presidendiks, ei hullu. Kaljulaid ei taha paneme Kaljuranna. Paljud inimesed ei suuda neil niikuinii vahet teha.

 
At 14:24, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Ansip?! (1978 astus Nõukogude Liidu Kommunistlikku Parteisse.Ta töötas kaks aastat Eestimaa Kommunistliku Partei Tartu Rajoonikomitee tööstusosakonnas. sõjaväeteenistus Balti laevastikus sõjaväeosas nr 63413 414. Oli roodukomandöri asetäitja poliitalal (politruk/zampolit; ideoloogiaohvitseri ametikoht kuulus KGB alla ja olid tihedalt seotud eriosakonnaga); arvati reservi vanemleitnandina. )
Tõepoolest suurepärane valik EOK presidendiks. Selle blogi lugejaskond ja kommentaarid on mind alati üllatanud erakordse taiplikuse, isamaalisuse ja eetiliste põhimõtetega

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Ossinovski! Suurepärane valik! Rasketel aegadel peavadki juhtivatel kohtadel olema kõige ustavamad, briljantsema minevikuga isamaalised inimesed.

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, EOK presidendi amet ei nõua eetikat vaid head suhtlemist, papi väljaajamise oskust ja sidemeid ida ja lääne ideoloogia superstaaaridega, meistritega.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Millega, Kägu, ise nõukogude ajal tegelesid? Isegi Nõukogude armees ei edutatud. Majandis või MTJ-s edenesid? Aga elu oli tol ajal ju suurepärane - praad maksis kopikaid ja moraalinormid olid traditsioonilised. Spordisüsteem tootis ilmameistreid ja olümpiavõitjaid. Mis partei toda toredust vedas?

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Arnold Greeni kõrval on Ansip ikka päris poisike.

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

Kuna endised kommud ja kõik venemeelsed ja venekeelsed praegusel ajal moes on, siis tasuks äkki kaaluda J Kogani kanditatuuri EOK juhatusse.

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Kogan, kes oli vajalik hääl pealinnas enamlaste-kelamlaste ajal, on ammu juba manalamees. 17:59, kirjutage omale jõukohasemates blogides.

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Pilt 4 näitab ikka meisterklassi kiilaspäisuse varjamisel, peaks vist õppust võtma ja ka vaksapikkused juuksed pealaele keeramiseks kasvatama, veider on see keskea kiilakaks jäämine endalegi.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Doktor Pullerits on eeskujuks paljudele.

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

Oi Kuram! tasus tulla üla pika aja siia lugema. Sain ka teada, et Ženja on ära koolenud ja juba päris ammu. Oli omal ajal siuke huvitav vend , natuke nagu showmees isegi. Kahju küll näe üks hea kandidaat EOK presidendi koha peale vähem. Minu teada pole tallinnas kunagi varem venelasest linnapead olnudki? Inglased valisid omale moslemi linnapeaks, miks meie ei peaks venelast valima. Pealegi kui Putin peaks külla tulema, siis vahest ongi hea kui keegi teda siin kohapeal kenasti emakeeles vastu võtab. Usun, et tubli ja ustava riigikodanikuna kiidab ka Pullerits kilulinnlaste valiku heaks. Võiks uurida, kas seltsimees Ossinovskil ka mingisugune sportlik taust on?

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

Ossinovk saadab oma esindaja Tartusse Pulleritsu juurde. Kingitustega. Tark mees teab et peab liitlasi otsima vaimuga linnast ja meeste juurest kes vabariigi juhtkangide manu asjatavad.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

https://www.err.ee/1609286901/impulss-kui-kerge-voi-raske-on-vabaneda-vene-kodakondsusest

Jalgpallur sai kerge vaevaga lahti vene kodakondsusest ja on nüüd täieõiguslik riigikogu valija, Delfi peatoimetaja aga nutab, et tema loogikaga kohaliku omavalitsuse valimise blokeerimine kohe kuidagi ei haaku. Ausalt öeldes on kummaline, et Eesti vabariik peab õpetama Delfi väljaandjale loogikat. Kas me ei soojenda ussi kõril?

 
At 11:11, Blogger Priit Pullerits said...

Tänane uudis:

Pühapäeval mõisteti rahvusvahelise laskesuusaliidu (IBU) endine president Anders Besseberg korruptsioonis süüdi ja talle määrati kolmeaastane vanglakaristus.

Huvitav, kas siit viivad mingid niidid ka selleni, miks on ERRis juba aastaid laskesuusatamist nii palju? Lihtsalt küsin, ei väida midagi. Aga huvitav oleks teada saada, kuidas sealt alaliidust vene raha toel tehtud otsused ka mujal asjade kulgu mõjutada võisid. Kahjuks jäävad enda käed lühikeseks, et väljaspool Eesti piire toimunu tagamaid uurida.

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

11:11 karta on sedamoodi jah.

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Küsi Pavarotti käest.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Kui isegi norrakas tinistati ära, Simm tinistati ära, siis millised on üldse meie šansid, et meid kõiki ära ei tinistata?

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Kasvata endale pikemad käed, alati saab mugavalt öelda et oma käed jäävad lühikeseks.. ajakirjandus või asi.

 

Postita kommentaar

<< Esileht