esmaspäev, aprill 08, 2024

Pullerits: Millal selgub Vassiljevi saatus ja kas EJLi tegevus satub ka lõpuks luubi alla?

Laupäeva õhtupoolikul said mitmed ajakirjanikud, Eesti jalgpalli juhid ja noorjalgpallurid ning isegi kultuuriminister (vasakpoolsel pildil vasakul) kirja, milles kõlavad süüdistused Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku aadressil. Kuna kiri on läkitatud paljude-paljude adressaatideni, siis ei saa selle sisu enam vaka all hoida. Näis, kas see tõuseb teemaks, sest veel täna hommikul oli kahtlane tunne, et näiteks Konstantin Vassiljevi teema püüab EJL sujuvalt ära unustada.

Helistasin siis EJLi avalike ja koostöösuhete osakonna juhatajale Eva Nõmmele ning tuletasin meelde Postimehe kahte küsimust Vassiljevi teemal, mille EJL oli jätnud vastamata ning millest tulenevalt kirjutasin laupäeva hommikul, vabal päeval vabast ajast ka kriitilise kolumni. Nõmme ütles, et on seda lugenud, mille peale laususin, et seda oligi ju võimatu lugemata jätta, ning tunnustasin teda selle eest, et ta end kirjutatuga kursis hoiab, mitte nii nagu mõned jalgpalliga seotud tegelased, kes, nagu ajakirjandusest on saanud lugeda, on ajakirjanike päringutele vastanud, et pole Vassiljevi (all parempoolsel fotol esiplaanil) räägitut lugenud ning on teemaga kursis ainult pealkirjade tasemel.

Küsisin Nõmmelt, kas saan tänase päeva jooksul Postimehe kahele küsimusele, mis eelmise töönädala lõpus jäid vastamata, tänase päeva jooksul vastuse. Nõmme ütles, et EJL-il on sel teemal homme, teisipäeval juhatuse koosolek ning pärast seda on ta valmis küsimustele vastama. Ta ütles, et koosolekul on päevakorras ainult üks punkt, ja kuigi see ei ole tema sõnul veel sõnastatud, puudutab see küsimus Vassiljevit. Homne koosolek algab õhtul kell kaheksa.

Küsisin ka, kas Nõmme on saanud kirja noorjalgpallurilt selle kohta, mis puudutab Pohlaku väidetavat huvide konflikti Eesti jalgpalli ja FC Flora juhina. Ta ütles, et ei ole. Tegin kindlaks, et kiri on saadetud EJLi üldmeilile. Küll aga sain mõni tund pärast telefonivestlust Nõmmega pikas telefonivestluses ühe jalgpalli liidu teise tegelasega mu jutu sees infot, et esiteks ei vastavat Pohlaku väitel tema pihta tehtud kriitika tõele ning teiseks võib allpool reprodutseeritud kirjas sisalduva ühe miljoni euro väite peale tulla ametlikum asjaajamine, mis ei pruugi lõppeda sellest kirjutanud ajakirjanike kasuks. Kiri ise on järgmine (selguse ja korrektsuse huvides veidi toimetatud).

Kuidas küll meie jalgpall on selleni langenud? Kas A. Pohlakule on lubatud oma volitusi ületada? Kas EJLi juhatusel ja riigil juba karikas täis ei saa, kuidas juhitakse EJLi ja FC Florat? Sel [eelmisel] nädalal tuli avalikuks, kuidas EJL võtab laenu ja annab ettemaksu Florale (1 miljon eurot) – kuidas on see võimalik? Antud tehingut ei saa üks [isik] teha; kuidas on see võimalik, et EJL teised liikmed teevad ebaseadusliku tehingu kaasa?

Reedel oli selline juhtum, kus Flora treeningule tuli sõnavõtuga Aivar Pohlak. Rääkis, kuidas meie Flora ajab õiget asja, kuidas meie Flora on Eesti parim kasvatajaklubi; kuidas meie Florast pääseb kõige lihtsamalt noortekoondistesse ja ka A-koondisesse. Kas EJL, Pohlak ja Flora ei peaks olema eraldi seisvad ja sõltumatud ühingud?

Pohlak ütles, et Levadiasse pole mõtet minna, kuna Levadias on ärimehed ning kõike tehakse raha pärast, aga meie Flora on üks pere ja hoiame kokku raskel ajal; et Levadias pole võimalik edasi areneda jne. Kuidas on see võimalik, et EJL tuleb Flora klubi ees sellist asja noormängijatele rääkima ning mõjutama noorte otsuseid? Öelda noormängijatele, et kes meie pere reedab, sel tagasiteed enam pole? Lihtsalt tundub uskumatu, kuidas kõik näevad, aga antud isikuga midagi ette ei võeta.

Loodan väga, et EJL saadab ajagraafiku meile, kes on lisatud Cc-sse, millal on teistes klubides Pohlaku motivatsioonikõned tulemas?

Suured tänud mõningatele ajakirjanikele, kes on julgenud antud teemasid käsitleda. Väga palju oleks uurida noortetöö kohta (mida tarbivad noortetreenerid) ja noortetreenerite pidutsemiste kohta välisturniiridel, kus noormängijad jäetakse hotelli ning treenerid veedavad aega ööklubides.
*

Esimese reaktsioonina ütleks, et on hea, et EJLi suunal püsib ja koguneb surve, sest jalgpall on ise end suureks ja oluliseks positsioneerinud – ja sellega käib kaasas ka see, et paratamatult satud suurema luubi alla. Eestis on lausa jalgpalliajakirjanike klubi, sealsed liikmed võiks peale koondise mängude, kust nagunii midagi head oodata pole, võtta uurimise alla ka palju maisemad, palju karmimad küsimused.

*

Võhmamehed, pidage vastu, küll naasen ma meie teemade juurde, aga enne tuleb mõnel pool mujal kord majja luua. Teie kannatlikkus ja tugi ei ole seejuures sugugi vähetähtsad.

Foto 1: Eesti–Belgia EM jalgpalli valikmäng mullu 20. juunil Tallinnas. Foto autor: Madis Veltman, Postimees/Scanpix
Foto 2: FC Flora särgis Konstantin Vassiljev võitlemas 9. detsembril 2021 UEFA konverentsiliigas Belgia meeskonna KAA Gent mängija Gianni Bruno vastu. Foto autor: ZUMA Press / Scanpix
Foto 3: Aivar Pohlak tänavuse jalgpallihooaja pidulikul avamisel 25. veebruaril. Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix
Foto 4: Aivar Pohlak 12. novembril 2022 Flora ja Levadia viimase mängu eel. Flora sai karika. Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix
Foto 5: Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) sõitmas pühapäeval Paris-Roubaix' võidusõidu võidu suunas. Foto autor: ZUMA Press / Scanpix

48 Kommentaarid:

At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Toetame.
Võhmameeste Selts "Isamaa ilu hoieldes", Pärnu maakond

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

EJLi võrk aina sahiseb.

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Priit, uuri palun, mida mõtlevad ja kuidas tunnevad end ejl’i juhatuse liikmed.
Tunduvad pealtnäha tublid ja lugupeetud inimesed, aga hetkel teevad vaikides end küll avalikult täis.

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Hahaa Postimehe käblikud. Orienteerujale pole pikamaa lönts mingi kõrvalala. Elagu võhmamehed.
https://sport.postimees.ee/7995959/kaheksakordne-maailmameister-naitas-korvalalal-mustilist-tulemust?

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Uue juhatuse liikme Schwede sõnul valib liikmeid juhatusse Pohlak. EJL liikme arvamus või tunne on üks vähem tähtsaid asju Eesti spordis.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Schwede on filosoof, rääkigu nüüd puistagu südant Pulleritsule.

 
At 17:03, Blogger Priit Pullerits said...

Delfi:
Endine Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan tõdes, et tema jaoks on Konstantin Vassiljev eestlane, kelle koht on rahvusmeeskonnas. "Olen isiklikult temaga rääkinud sel teemal ja minu jaoks on ta eestlane. Miks? Kui ma küsisin talt, et kui meil peaks Eesti riigis sõjaoht tekkima, siis kas mina ja tema kõnnime õlg õla kõrval sellele vastu, siis ta vastas sellele jaatavalt. See on minu jaoks kõige tähtsam küsimus."

PP:
Vastu kõndimisest on vähe kasu, tuld tuleb vaenlase pihta anda. Kas Vassiljev on nõus andma venelaste pihta tuld?

Teiseks, miks peavad teised Vassiljevit katma? Täna Klavan, eile Pareiko. Kui oled koondise kapten, siis su sõna maksab - ammu olnuks aeg tulla ise välja ning öelda ja selgitada. Isegi kui ajakirjandus ei ole seda küsinud, siis ega tänapäeval pea ootama, millal ajakirjanik helistab. Tänapäeval saab ise oma sõnumit levitada, kasutades selleks nii jalgpalli liidu kodulehekülge kui some keskkondi. Vassiljev on olnud pärast Õhtulehega rääkimist vait.

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Üks Pohlakutest uuris asja ja jõudis järeldusele, et mingit Vassiljevit ei ole tegelikult olemaski. Fännid olevat rahul.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Ärge puhuge fännidele hambasse.

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

Schwede las võtab vastutuse. Tema punnitas seda prolede kultuuri igast otsast nagu mingit ime asja.

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

to 16:09
Näete siis, Pohlak valib EJL liikmeid, EJL liikmed valivad jällegi Pohlakut. Süsteem toimib ja mis peamine, sisekliima on EJL-s hea!

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peaks ka vastutuse võtma, tema dirigeerib tähendusruume ja positsioone.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Lp Padre, kui jalgpalli mädapaisega oleme ühele poole saanud, palun võtame ette Haapsalu maffia ja Nelis-Naukase tsunfti ja muidugi putinliku vehklemisliidu.

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Padrel polnud aega. EJL juhatusse oleks tulnud oma mees istutada. Schwedel tuleb kõrvad pihku võtta ja tuliseks teha ning edaspidine meediaväljund konfiskeerida. Pettis Eesti rahvast.

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Kujunenud olukorras oleks Pardel lisakäsa vaja. Kus, kurat, on Soonets, ah!

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Ma lisaks veel siia juurde Padrele süvaanalüüsi Eesti kooliharidusest, selle uuendamisest ja üldse täielikust mahajäämusest ( ärge saage valesti aru, Pisa testid ei näita reaalset arengutaset ning ajaga kaasaskäimist! )
Põhipunktid oleks, millele keskenduda haridussüsteemis ja üldse tänapäevases maailmas:
1. Loogika - peaks olema igas haridusastmes eraldi aine, min. 3 tundi nädalas!
2. Loovus - peaks olema igas haridusastmes eraldi aine, min. 3 tundi nädalas!
3. Kehaline kasvatus ( sõltumata kooli haridussuunast ) min. 5 tundi nädalas!

Kui me need kriteeriumid lähima 10 aasta jooksul suudaks paika loksutada, siis võin mürki võtta, et meil oleks nii rindel kui jalgpalli koondise mängudes mingigi variant reaalselt edu saavutada!
Kui me neid alustalasid enam ei austa ja neile rõhku ei pööra, siis ütlen ausalt Eesti riik - NÄGEMIST!!!

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Soonets reetis Padre ja reetis kogukonna. Väga kahetsusväärne.

 
At 22:57, Anonymous Anonüümne said...

Klaavan ja Pareiko on munadega mehed. Piirojale ilmselt lubati oma endise koondisekaaslase pihta stta loopimise eest täiendavaid püügi lubasid, keelu ajal ja keelualal kalastamist vms, aga võibolla ta ongi oma loomult selline põhimõttetu. Noh ülejäänud lohhidelt pole loota, et nad koondisekaaslase eest seista julgeks. Pole neist mängumehi, ega julgeid ja isikliku arvamust omavaid kodanikke.Puudub kodanikujulgus, meeskonnavaim jne, sellepärast pole ka tulemusi. Nõukogude ajast teada tuntud värk, et kellel oma arvamust ei ole, see lepib ühiskondliku arvamusega. Jalgpalli Liidu vennad on äraootaval seisukohal. Ühestküljest ju mingit pretsedenti tegelikult pole. Vähemalt kui mõistusega võtta, aga samas on käsk paanikat külvata ja rahvuslikku vaenu õhutada. Kuna jalgpallil on viimasel ajal krdi stasti läinud siis ongi mehed dilemma ees, kas lasta püksid rebadele karjuda juhmistunud massidega kaasa. Kui lisaks veel valada krokodilli pisaraid raputada endale tuhka pähe, siis ehk saab sooja koha peal edasi muneda.

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Levada ütles Kostja mõtteveerengu kohta - temaga on kõik selge. Nii hindas Levadia omanik Flora mängumeest.

 
At 00:35, Anonymous Anonüümne said...

Piiroja tegi koos Pohlakutega Norra maksuametile mõnusa tünga. Nüüd peavad kõik asjaosalised peenikest naeru

 
At 01:07, Anonymous Anonüümne said...

Õhtune vöönd.
EJLi aparatšikutele.

Kulo - Uimane ja Väsinud.

https://www.youtube.com/watch?v=8p05p8NL-Hw

 
At 08:24, Anonymous Anonüümne said...

Teenindav ajakirjanik sportlasega intervjuus - näidispoomine.

 
At 08:49, Anonymous Anonüümne said...

Kuule 22.57, sellist mäda ei ole vaja ajada.
Pareikoga on ammu kõik selge, tibla lint peegli küljes.
Klavani osas keeruline hinnata, miks taskutibla hea sõnaga kaitsma hakkas.
Kostja ja Eesti eest väljas. Jah, aga millise Eesti? Tundub vägisi, et janatoomiliku ja mišakõlvartliku Eesti, mis enamikele eestlastele vastukarva on.

 
At 08:53, Anonymous Anonüümne said...

Oh seda õudust küll. Üks Eesti aasta sportlane ja koondist lugematuid kordi esindanud inimene sai ainult agressorriigi kodanikuga väljakule minemise eest peaaegu et rahvavaenlase tiitli. Teine Eesti koondist korduvalt esindanud, Eesti aasta kodaniku tiitli saanud spordimees on äkki osutunud putinistiks ja tõpraks sest julges oma isiklikku arvamust avaldada. Kolmas järjekordne molekulide küüsi sattunud sangar läks tõbrasest puutinlase ja valitseva Euroopa meistriga kogunisti käsipidi kokku, sai muidugi tappa. Ootaks nüüd selle kodaniku personaalküsimuse tõstatamist kõige kõrgemal tasemel. Aja kirjandusest rääkimata.

 
At 09:01, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamees Ligi ütles kunagi midagi sellist õigesti: kuidas hinnata tippmeeskonna peamiselt pingil istuvat eesti spordimeest. On kõva? Pigem odav.

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

T.Tiisler hakkab 20 min pärast Võimlas futbolist Vassiljevit õigustama või...

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks kõigele on Novitšok julgust saanud vehklemisliidus saboteerimiseks. Samuti teada-tuntud tibla.

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Jaa. Panso kooli mees - üks, kes on kaamerate ees ja teine, kes on tribüünidel ja võistlustel taamal vene tüüpleksikaga võimlemas.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

09 56 kes ne on ?

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Novosjolov

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Kolja on kosta masti mees? Päriselt?

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Kolja paneb kohtunikele ka lõuga, kui vaja. Lai silmaring.

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, kuulame MENi ka ära, siis võtame Padrega tegevussuunad ette. Kahju, et Tserp on teises meediamajas. Pulleritsuga lööksid nad platsi absoluutselt puhtaks.

 
At 11:40, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Loen siin, et selle massivaktsineerimise tagajärjel on lastel ja noortel immuunsus oluliselt vähenenud ja lapsed on erinevate tõbede vastu siuliselt kaitsetud. Ütleks vaid, et see pole vaid laste probleem. Päris huvitav, kui paljud neist "ühiskondlikule arvamusele" tuginevatest inimestest on kuulanud või siis vähemalt lugenud, mida Vassiljev tegelikult ütles? Igatahes on see hea näide sellest kui vähe väärt on avalik arvamus, ühel hetkel oled aasta inimene ja kõigi lemmik, teisel hetkel põlualune ja peksukott. Võibolla peaks ka eestlased püüdlema selles suunas, et hindaksid inimesi rohkem nende mõtete ja tegude põhjal, mitte pelgalt rahvuse järgi. Miks vaadatakse läbi sõrmede, kui mõni põliseestlaste järeltulija kogu rahvale aastaid ainult stta keerab ja samas reageeritakse tuliselt igale vene juurtega tegelase keelevääratusele. Võibolla ongi see lühinägelik väiklus põhjuseks, miks me oleme väike ja väljasurev rahvus.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Ühel hetkel on vaikus ja rahu aga järgmisel hetkel tassivad moskoovia sõdurid su wc potti ja pesumasinat minema. Selline see elu kord juba on.

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Kägu see "eestlane keerab sitta ja venelase keelevääratuse peale" on pinna virvendus. See on selline odav ise et juba keelevääratuse peale. Ei ole nii. Pealegi on venelasi kellest ei saa aru et nad pole eestlased. Räägivad nagu kulda.
Küll hinnatakse sisu järgi, võrdle Ivan Makarov ja poluvernik Jüri Kivit ja idioot Mati Väärtnõu. Muide Vooglaid on sõber Väärtnõuga. Mida sellest arvata? Vooglaid on nagu leenin, arvab et kui olla ilus hakkab kogu Euraasia eestimaalasteks ja õnnelik elu saab hoogu.

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

Makarov on PD välimusega puhas tiblunn, väärtustelt putinist. Kivit on Eesti venelaste hea tuju saadik, kloun. Vooglaid on Kägu ja Mati mentor - kubermanglane. Nood vennad ei ole Vene uusokupatsiooni korral üllatusmehed. Pelga ootamatuid kollaborante.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Vahepeal vaatame, et milliste spordisaavutustega hiilgavad tartlased - https://kroonika.delfi.ee/artikkel/120284091/sada-kilomeetrit-24-tunniga-vaid-olut-juues-kolm-tartu-meest-votsid-ette-poorase-katsumuse

Järgmise ringi võiks teha viinaga ja triatloni formaadis.

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa aru, mis mõttes see pöörane oli? Ainult veega oleks jah 24h/100km pöörane:)

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Makarov on ainus eesti rahvuslane umbes nagu Pullerits noorest peast enne Kolumbia suurkoolis õppimist.

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi saaks Suurt Intervjuud refereerida? Ette tänades.

https://www.ohtuleht.ee/sport/1104562/suur-intervjuu-priit-pullerits-ma-ei-vihka-jalgpalli-kuid-jalgpall-on-eesti-spordi-suurim-roovel

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu Columbia ülikooli kõrvale on Makarovil panna EPA. Ühel on mainekate ja mõjukate USA juutide ja demokraatide tugi, teine on kalakasvatuse läbinud kolhoosikonservatiiv. See on hullem, kui näppu sellesamusega võrrelda.

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

On küll suurim röövel. Peame arvestama et meil pole elanikkonda 70 miljonit kust käblikuid tuleb nagu seeni pärast vihma igale spordialale. Meie ressurss on väga piiratud. Voldemar Putin ütles suured sõnad, tee ühte asja aga tee hästi. Ubljudok. Milleks meile haige mehe mäng käsipall? Milleks võrkpall, need mõlemad röövivad pikkasid talente mida saaks korvpalli sisse panna. Sedagi ei osata enam mängida tuuakse Soomest treener. Mitmes oli Läti kossu mm il? Mitmes oli naaber Eesti?

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

https://om.postimees.ee/7996842/britid-tegid-venemaa-suhtes-kannapoorde

Venemaa on jälle koššer. Britid lasid püksid maha.

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

To 15:21
Putin "supsutas" kuhu ja kellele vaja ja saigi kannapööre tehtud?

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Kägule kurb uudis, kuigi kõrgharidus on talle niigi üle jõu käiv olnud.

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120284074/uhhuumeelne-oppejoud-ei-jatka-opetamist-tallinna-ulikoolis

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

Varro doktorantuur lõppes umbes sama kuulsusetult.

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Varro on nii uhhhuu ta ei saa aru et on Neeme Lalli ja KOOS seltsimeeste juures oma sepp.

 

Postita kommentaar

<< Esileht