reede, aprill 05, 2024

Pullerits: Kuidas ERRi sporditoimetus langetab uudiste latti

Ma olen ETV igaõhtuste spordiuudiste regulaarne vaataja, mistõttu mu tähelepanekud ei ole juhuslikud, vaid tummised ja süsteemsed. Aga eilne spordisaade üllatas vägevalt.

Seal oli poolteist minutit pikk uudislõik Saku Sportingu (küsimus laiale ringile: mis alaga on tegu?) mängijast Grete Dautist (fotol vasakul nr 10; küsimus laiale ringile: kui mitu korda on ta tulnud viimasel kolmel aastal Eesti meistriks?), kes oli mullu augustis siirdunud Norrasse, aga nüüd naaseb Eestisse. Kus ta siis vahepeal oli ja mida tegi?

Õnneks annab ERRi spordilugu sellele ka vastuse: „Norra esiliigas kümne naiskonna seas kolmandal kohal oleva Bergeni klubi põhitiimis Daut mänguaega veel teeninud pole, küll on ta võistelnud duubli eest.”

Tõlgime siis: Eesti jalgpallur mängib Norra tugevuselt teises liiga, aga mitte tolle põhikoosseisus, vaid teises, duubelrivistuses. Ja see on päeva kandvamaid uudiseid?!

Kas see peaks peegeldama Eesti jalgpalli tegelikku taset, et nii märkimisväärimatu tulemusega saab riigi olulisimas spordisaates terve videoloo? Või näitab see, et ERRi sporditoimetus on minetanud igasuguse tunnetuse, kust jookseb piir olulise ja ebaolulise vahel?

Foto: Grete Daut (nr 10) mängimas mullu Prantsusmaa koondise vastu, palli lööb Delphine Cascarino. Foto autor: imago images / PanoramiC / Scanpix

13 Kommentaarid:

At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Eks see uudis lähe kurioosumite rubriiki - sportlane, kellest keegi midagi ei tea enne ega ka pärast vabariigi tähtsaima spordisaate uudist.

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Sponsorite logod olid ikka ilusasti hägustatud?

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas saab nii õel olla? Err tuleb rohujuure tasandile lähemale ja nüüd selline kriitika. Uskumatu. Jah võib küsida, et miks jälle see ala. No ei ole ju naiselik kohe mitte. Ilmselt on tegu homo ja gei propaga, et rõhutada naiste võrdsust. Ma ka võrdlen ennast N14 naistega. Tase on selline. Võiks ju olla, et inimene otsustab ise, et millises klassis soovib ta võistelda. See ei tohi olla tsinovnikute poolt ettemääratud. Nii vanus kui sugu ei saa olla takistuseks.

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame fakte:

FIFA edetabel
- Eesti meeste jalkakoondis 123. kohal
- Eesti naiste jalkakoondis 99. kohal

2023. aastal peetud mängud
- meeeste koondis pidas 12 mängu ja sai 1 võidu, 3 viiki ja 8 kaotust
- naiste koondis pidas 13 mängu ja sai 4 võitu, 3 viiki ja 6 kaotust

2023. aastal löödud väravad
- meeste koondis lõi 5 väravat
- naiste koondis lõi 24 väravat


Kui üldse jalkast mõni uudis ERR teha, siis esialgu ikka ja ainult naiste jalkast. Kui kunagi see ime peaks juhtuma, et mehed õpivad lõpuks palli mängima, lõpetavad rumaluste rääkimise (vt viimaste aegade rumalpeadest lobasuud a la Pohlak, Vassiljev jne) ja tõusevad naiste koondisest ettepoole, noh siis võib ju mõne uudise neist teha.

Seniks, kuni mehed mängida ei oska ja toovad meie niigi paljukannatanud rahvale vaid häbi ja alandust, võiks ERR lõpetada nende haledatest ning vaid nutma ajavatest lõpututest läbikukkumistest rääkimis ära.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Järjekordse häbi eest hoolitses kord dopingureegleid rikkunud matimees, kes võttis mõõtu agressorriigi esindajaga ja kaotas. Kaua võib!

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpalllannad on ju kenad, mis teil nende vasta on?

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Kenad??? Kui soorebaseid kenadeks pidada siis küll.

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

To 18.47 https://et.wikipedia.org/wiki/Soorebane#/media/Fail:Estonia%E2%80%99s_first_high-voltage_designer_pylon_Bog_Fox.jpg
Minumeelest päris kena, kas pole?

 
At 21:46, Blogger Priit Pullerits said...

Aeg Vassiljev minema lüüa!

https://sport.postimees.ee/7994508/endised-koondislased-vassiljev-ei-peaks-enam-eestit-esindama

Ja ma mäletan, et oli spordiajakirjanikke, ja mitte vähe, kes tahtsid Vassiljevit omal ajal Eesti aasta parimaks sportlaseks valida...

 
At 22:58, Anonymous Anonüümne said...

Palun avaldada nende ajakirjanike nimekiri. Kasulike idiootide nimekiri on pikk. Kahjuks ajakirjanikud on nende sekka sattunud. Pehme jõud on ammu oma töö teinud. Nüüd on kõik hirmu täis.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

No omal ajal Kostja selliste lollide seisukohtadega vähemalt avalikkuse ees välja ei tulnud ka ja tosin aastat tagasi suuresti tänu temale meie jalgpallis üks ja ainuke ca pooleaastane helgem periood oli, kui jõudsime omas alagrupis teiseks ja finaalturniirile pääsemise play-off mängudele. Nii, et tol ajal oli tema kiitmine täitsa omal kohal. Muidugi selle "peaaegu jõudmise" eest aasta parima sportlase auhind oleks olnud ilmselge liialdus ja ülekohtune päriselt suuri tulemusi teinud ja tiitlivõistlustel medaleid toonud sportlaste suhtes. Tol 2012. aastal võitiski olümpial hõbeda toonud Nabi.
Mis puutub tänasesse päeva siis Konstatin "Venemaa võit tooks rahu" Vassiljevi jätkamine Eesti koondise kaptenina on muidugi häbiväärne ja eriti nõme, et EJL Pohlakuga eesotsas on selge seisukoha asemel asunud jälle mingit udu ajama.

 
At 10:48, Blogger Priit Pullerits said...

Selle udutamise teemal tegin täna, pühapäeva hommikul kohe järgmise sissekande.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Kuigi mul on kõik päevad ühesugused, on mul siiski täna laupäev.

 

Postita kommentaar

<< Esileht