reede, märts 15, 2024

Pullerits: Kes usub Eesti Rahvusringhäälingu seletusi sponsorlogode näitamise kohta oma ekraanil?

Võib-olla mõni veel mäletab, et saatsin eelmise nädala keskel Eeesti Rahvusringhäälingule järelepärimise, kui sealt oli välja läinud järgmine õigustus, miks logod Kristjan Ilvese (fotol vasakul) dressil olid „Ringvaate” saates udutatud:

„Spordiülekannetes ja treeningutel kuuluvad logod spordiriiete juurde - see on osa spordikeskkonnast,“ selgitas ERRi kommunikatsioonijuht Pille-Mai Helemäe. „Teine teema on sportlase intervjuu kodus ehk tegemist on isikuintervjuuga, mille puhul logode eksponeerimine sellises vormis ei ole põhjendatud ning on vastuolus ERR-i põhimõtetega.”

Juhtisin järelepäringus ERRi tähelepanu laskesuusatajate Regina Ermitsa (tollal Oja; vasakpoolsel fotol nr) ja Kalev Ermitsa romansiloole - et see ei ole ju treening- ega võistlusolukord, vaid on kodus tehtud isikuintervjuu, aga logod on Regina Ermitsa dressipluusil segamatult näha.

Kirjutasin ERRile, et kuna võib eeldada, et põhjenduseks/õigustuseks tuleb väide, et too, 2023. aasta veebruaris eetrisse läinud lõik on tehtud juba eelmisel aastal, siis küsin, millal sätestas/kehtestas ERR reegli, et väljaspool võistlus- ja treeningolukorda logosid enam ekraanil ei näidata.

Minu teine küsimus ERRile kõlas: logosid on aastaid näinud jalgpalli teemal tehtud intervjuudes enne Eesti koondise mänge nn Lilleküla staadionil (fotol paremal), kus näiteks koondise peatreener on seatud tühjal staadionil - ei ole võistlus- ega treeningolukord! - kaadrisse nii, et taustal paistab jalgpalliliidu mõne sponsori, enamasti LHV logo. Sellest olen varem kirjutanud.

Küsisin sellest lähtuvalt: kuna tegemist ei ole võistlus- ega treeningolukorraga, siis kas edaspidi katab ERR selliseid võistlus- ja treeningväliseid usutlusi tehes samuti logod kinni (udutab need) või vähemasti komponeerib kaadri niimoodi, et need logod ei satu enam ekraanile?

Kolmandaks küsisin: kuna jalgpall ja laskesuusatamine (fotol paremal Regina Ermits) on ERRis nn eelistatud alad, mida kantakse üle väga palju, suures mahus ja sageli, siis kas ERR möönab, et edaspidi tuleb neil aladel eriti tähelepanelikult jälgida, et logod ei satuks ekraanile, sest vastasel juhul õõnestaks see ERR sõltumatust ja usaldusväärsust ning looks paratamatult mulje, et ERR on asunud ajakirjanduse positsioonilt ümber suhtekorraldaja positsioonile?

Sain selle nädala keskel ERRi kommunikatsiooniesindajalt sellise vastuse:

„Nii nagu „Ringvaate” intervjuu puhul, tuleb sellegi [Ermitsate] loo puhul tõdeda, et rõivastuse oleks pidanud enne intervjuu läbiviimist kooskõlastama ja leidma sobivama lahenduse. ERRi põhimõtted ei ole aastate jooksul muutunud ja kehtivad spordialadele võrdsetel alustel. Küll on erinevad teemapüstitused andnud põhjuse organisatsiooni sees kogemusi vahetada ja praktikaid ühtlustada. Süüdistada rahvusringhäälingut logode teadlikult fookusesse seadmises või tegutsemises sponsorite huvides on ilmselge liialdus. Samuti ei ole kohane ERRi spordiülekannete laiast valikust tuua välja kaht ala. Olgu märgitud, et jalgpalli ning laskesuusatamisega võrreldavas mahus (50-100 tundi) vahendavad ERR-i kanalid igal aastal ka kergejõustiku-, võrkpalli- ning jäähokiülekandeid.”

Nüüd küsimus kõigile: öelge ausalt, kui usutav ja veenev kõlab teile ERRi saadetud vastus?

Foto 1: Kristjan Ilves 11. veebruaril Otepääl kahevõistluse MK-etapil. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Regina Ermits (keskel nr 14) laskesuusatamise MMil Nove Mestos 4x6 km teatesõidus. Foto autor: Joe Klamar, AFP/Scanpix
Foto 3: FC Flora ja Belgradi Partizani kohtumine Tallinnas Lilleküla staadionil 2021. aasta novembris. Foto autor: Konstantin Sednev, Postimees/Scanpix
Foto 4: Regina Ermits laskesuusatamise MMil Nove Mestos 12,5 km ühisstardist sõidus. Foto autor: Martin Divisek, EPA/Scanpix
Foto 5: Kasahstani laskesuusataja Asset Djussenov laskesuusatamise MK-etapil USAs Utah's Soldier Hollow's 10 km sõidus. Foto autor: Isaac Hale, AFP/Scanpix

48 Kommentaarid:

At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

Kõlab veenvalt küll aga olgem ausad siin blogis on nagu aastaringne hapukurgihooaeg- midagi asjalikku ei toimu, ainult mingid kolmandajärguliste teemade lõputu spinnimine! Nii see blogi koos Priiduga hääbub ja parem vist ongi. RIP.

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit, see on juba naljakas kuidas Sa meeleheitlikult tähelepanu kerjad ja oma ego upitad ning mitte millestki üritad intriigi välja tirida.
Aga pane edasi, su wannabedest ja uhhuudest "võhmameeste kogukond" ilmselgelt vajab seda...

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

21:48 ära solva võhmamehi nad kütavad sulle sellise keretäie et su lihane vanaema sind ära ei tunne.

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

to 19:38
kui midagi ei toimu ja hapukurgihooaeg, siis lihtsalt sõbralikult- tõmba na..ui

to 21.48
Põhimõtteliselt sama teema, kui ei sobi - tõmba n..ui
Kogukond kindlasti vajab seda ja mitte ilmselgelt, vaid kindlasti!!

to22:55 (pooldan kommentaari )
Mitte ainult lihane vanaema ei tunne ära, keegi ei tunne ja keretäis on ilmselt nii magus, et isegi oma nime enam ei mäleta, rääkimata soost, vanusest ja rassist!

 
At 01:04, Anonymous Anonüümne said...

Rahvale on vaja tsirkust ja leiba. On kuidas selle leivaga on aga laskesuusatamine asendab tsirkust küllalti hästi. Suured pealtvaatajate hordid raja ääres ja tele kopsakad vaatajate numbrid on selle tunnistajaks. Kommentaatorite pool võistluse kommentaaridest kulub rahvahulkade üle lugemisele ja kiitlemisele ning kekutamisele. Suusatatakse lühikesi jupikesi ja õnnestunud või siis mitte õnnestunud laskmine loob tsirkuse laadse aura.

 
At 01:10, Anonymous Anonüümne said...

to 23.35
* Kui siin on nii põnevad lood et ei saa oma ärritust kontrollitud siis ime!
* Põhimõtteliselt sama teema- kui tunned et ainult siin oled kuulatud ja tunned mingitki karjatunnet siis ime!
* NB! Ära unusta oma lihast vanaema, mine talle pühapäeval külla kui tal pole su nimi ja nägu meelest läinud siis loodetavasti ta rõõmustab ja teeb sulle pannkooke. Lase hea maitsta!

 
At 08:35, Anonymous Anonüümne said...

Selle sponsorite näitamise/mittenäitamise loogika on selline, et meedium on raha kulutanud selleks, et oma kraam rahvani toimetada. Kui keegi tahab nüüd selles kanalis oma reklaami teha siis tuleb maksta. Kui ei maksa siis ta bašoll tõ nahhui. Nüüd tuleb küsida, kas Ilvesele ETV-s esinemise eest maksti? Ermitsad küll tegid Tiislerile joogid välja. Idiootne lugu ühesõnaga.

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

Kui ETV teeb intervjuu palavalt armastatud näitlejaga, kellel on seljas dressid, millel kolm triipu ja Adidase logo, siis edaspidi tuleb need hägustada?

Kas hägustada tuleb ainult logo või ka kolm triipu, mis on selle brändi iseloomulik ja laialt tuntud tunnusjoon?

Kas edaspidi on loota, et ETVs siis kõikide firmade logod ja nimed kaovad ekraanilt kõikides saadetes?

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Miks laskesuusa ülekandmises tehakse reklaami interneti portaalise X, endise nimega Twitter? Miks teistele interneti portaalidele reklaami ei tehta?

 
At 09:48, Blogger Priit Pullerits said...

Asjalikud küsimused 08:55 - tänan kaasa mõtlemast.

Et enam ei tuleks selliseid lollusi, nagu kahelt esimeselt, pean neile avama tausta, mille teadmine kulub ära tegelikult kõigile.

Suured organisatsioonid, nagu ERR (või pangad või ministeeriumid jne), on ametisse võtnud pressiesindajad/kommunikatsioonijuhid, kelle ülesannete hulka kuulub vastata ajakirjanduse päringutele. Organisatsioonile on see muu hulgas kasulik sellepärast, et siis saab juhte säästa ajakirjanduse küsimustest, mis enamasti on ju ebameeldivad, sest ega ajakirjanduse ülesanne ole uurida, mis on hästi (selle kohta avaldab kommunikatsiooniosakond nagunii pressiteateid).

Niisiis ei jää ajakirjandusel muud üle, kui sõnastada küsimused ning saata need kirjalikult pressiesindajale/kommunikatsioonijuhile (edaspidi: komm-juht).

Nagu nägite, saatsin ERRile kolm küsimust. Kui lugesite vastust, siis sain neile aga ühise vastuse. Selles vastuses on vähemasti hea see, et on eristatav, milline lause on vastus millisele küsimusele. Kuid sageli, väga sageli juhtub nii, et saadad viis-kuus küsimust ning neile tuleb üks ja ühine vastus, mis justkui peaks katma kõik viis-kuus küsimust, kuid ei vasta tegelikult ühelegi neist konkreetselt, vaid on n-ö ümar korporatiivne mull, või teine võimalus: ühises vastuses sisaldub vastus näiteks teisele ja kolmandale küsimusele, kuid mitte esimesele ning neljandale, viiendale ja kuuendale küsimusele. Lühidalt: sageli jäävad mitmed küsimused vastamata ning teistele vastatakse üldsõnaliselt.

Jätkub...

 
At 09:49, Blogger Priit Pullerits said...

...järgneb:


Ajakirjandus satub halba seisu, sest enamasti pole lisaküsimuste esitamiseks aega, kuna korporatsiooni tööpäev hakkab lõppema ning samal ajal rõhub ajakirjanikule peale loo esitamise tähtaeg. Konkreetselt: ERRile saatsin küsimused pärast telefonivestlust 7. märtsil kell 16:02, kell 16:33 sain vastuse, et saan küsimustele vastused esmaspäeval ehk 11. märtsil, tegelikult sain vastused 13. märtsil kell 16:11.

Teine probleem on see, et kui saata kirjalikud küsimused, siis see eeldab, nagu oleks ajakirjandusel kogu vajalik info juba käes, mis aga kunagi nii ei ole. Nimelt, kui vastuseid kuulata/lugeda, tekib sageli uusi küsimusi (eriti just sisulisi: miks? kuidas?). Aga kui tegemist on kirjaliku kommunikatsiooniga, siis, nagu mainisin, täpsustavaid küsimusi aega esitada enam ei ole ega ole võimalustki selleks, mis kokkuvõttes tähendab, et tuleb kahjuks rahulduda sellega, mida komm-juht läkitas.

Kui te loete ERRi saadetud vastuseid, siis näete, et justkui on ju vastatud, aga väga palju oleks vaja esitada täpsustavaid lisaküsimusi. Näiteks Ermitsate loo kohta, et kui "ERR-i põhimõtted ei ole [logode näitamise osas] aastate jooksul muutunud", siis kes vastutab selle eest, et nende saates jäid logod udutamata, seda enam, et see oli pikalt tehtud saade, mitte päevakajaline, nagu Ilvese usutlus, mis tähendab, et ERR lasi kõigest hoolimata eetrisse saate, mis rikkus tema enda aastate jooksul väidetavalt muutumatuna püsinud põhimõtteid.

Samuti, mida ikkagi tähendab lause: "Küll on erinevad teemapüstitused andnud põhjuse organisatsiooni sees kogemusi vahetada ja praktikaid ühtlustada." See lause vajab sisulist sisustamist. Antud juhul on see puhtakujuline corporate bullshit.

Edasi: "Süüdistada rahvusringhäälingut logode teadlikult fookusesse seadmises või tegutsemises sponsorite huvides on ilmselge liialdus." See on lihtsalt retooriline vastuväide, mida minu valduses olevad tõaiasjad (ekraanitõmmised) ei toeta, aga näete, lihtsalt tuimalt eitatakse ja süüdistatakse vastu (liialdamises).

Ka vastuse lõpuosa vajab kriitlisemat analüüsi. ("Samuti ei ole kohane ERR-i spordiülekannete laiast valikust tuua välja kaht ala. Olgu märgitud, et jalgpalli ning laskesuusatamisega võrreldavas mahus (50-100 tundi) vahendavad ERR-i kanalid igal aastal ka kergejõustiku, võrkpalli ning jäähokiülekandeid.") Näiteks, kui ERR toob välja ajalise mahu, tuleks võrrelda, millega see aeg on sisustatud. Kergejõustikus, jalgpallis ja vist ka jäähokis näeme ainult tiitlivõistlusi. Näiteks ei näe me kergejõustikus Teemantliiga etappe, mis on võrreldav laskesuusatmise MK-etappidega, mis tähendab omakorda, et laskesuusatamises on võistluste nn latt lastud teiste aladega võrreldes allapoole, MK-etappide tasemele. Rääkimata sellest, et vahemik 50-100 tundi on väga lai, mis annab võimaluse, et kui kergejõustikut ja võrkpalli näidatakse näiteks 50 tundi, aga laskesuusatamist ja jalgpalli 100 tundi, siis ERRi käsitluses jäävad mahud samasse n-ö lahtrisse, kuigi vahe on kahekordne. Teisisõnu: siin oleks vaja saada ERRilt täpsemat lisateavet.

Kui tööd nii põhjalikult teha, siis võib loota, et jaanipäevaks saab lõpuks andmed kokku, kuid selleks ajaks on teema lootusetult n-ö maas ehk ununenud. Juba praegugi läks vastuste saamiseks kuus päeva.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Hea uudis on see, et noorsportlane Ränkel lõpetas oma kuulsusrikka karjääri 89. kohaga. Vana Tiisler plaanivat aga jätkata kõigele kriitikale sülitades.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

ERRilt küllalt jahe ja napp vastus kolmandalt osakonnalt PP püüdlikult koostatud küsimustele. Paistab, et PP spämm on ERRi ära tüüdanud, kes poleks.

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on õigel teel. Kogukond toetab ja kindlustab tagalat.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Mingit esteetika taset võiks ka pidada. Kergejõustik ja jäähoki ei ole võrdsed. Kergejõustikus näeme ilusaid noori inimesi kellest eeskuju võtta. Jäähoki on nagu jalgpall - mäng ja n-ö kommertsialiseeritud kuna mängude tulemused on kihlvedude tööstuse objekt. Eesti ei ole jäähoki esimeses liigas ja soome-venemaa tšehhi-kanada mängud huvitavad keda? Fänne ehk, aga laia publikut mitte. ERR käigu perse oma hokiga.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Soome-Rootsi-venemaa-Tšehhi mängivad omavahel välja Karjala karikat (Karjala õlle margi, mitte geograafilise piirkonna järgi). Aastast 2022 vahetati venemaa Šveitsi vastu välja arusaadavatel põhjustel. Kes selliseid asju ei tea pole ka õige võhmamees.

 
At 12:55, Anonymous MargusM said...

Kui nüüd hoki teemaks tuli siis, Priit, kas ei võiks natuke seda ala sama pedantselt tuulutada? Mis selles spordialas ikkagist tegelikult toimub ja palju seal seda venemeelsust kaane all podiseb?
Kaks hiljutist põhjust:
1. Tartu uhkus Välk 497 paar mängijat käisid Venemaal mängimas, see tuli küll välja ja said mängukeelud kuid kurram võtaks! mis nende meeste peas küll toimub..
2. Toimus noortetuuri matš ~14aastased (Ida-Virus) kus Tallinna tiimist hakati ukr. vastasmängijaid solvama ja nagu aru saan siis lõpuks läks seal ka lapsevanematega kähmluseks.. sic! Minu tagasihoidlik loogika ütleb et need vanemad on ~40.a ja elanud EV juba 30 aastat!

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Rahvusringhäälingult ootaks ka poliitiliselt korrektseid valikuid (erameedia on kui limonaadiautomaat, millelt enamat oodata on enesepettus). Tennis, hoki, jalgrattasõit - kõik nad on distsipliinid, milles tähtsaim ei ole olümpia või MM. Suure Slämmi turniirid, NHL (paljudele hokisõpradele KHL), TdF ja teised suurtuurid on väga edukad finantsiliselt. Ühest küljest kahtlemata hea, kui spordiala on tugevatel alustel, kuid paraku on nad kõik moraalselt vildakad. Venelased ja valgevenelased on neis oodatud ja teretulnud. ERR peaks vältima moraalseid värdjaid.
Jalka korruptiivne organisatsioon on üllatuslikult venelased kuidagi eemal hoida. Fännide surve pohlakutele? Jalka jäägu ikkagi limonaadiautomaati. Soovijal münt pilusse ja kollane jook on sorinal topsis.
WRC ja vormelisõidud on venelastele avatud - parim paik on nende vaatamiseks Kruusi staatiline rallistuudio, kus telekast saab telekat vaadata.
ERR on ja peabki olema täis kergeraksu (elagu Seb Coe!) ja talvel laske- ja murdmaasuusatamist, parem kui mitteudutatult. Sekka meeste koss ja naiste volle.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Venelased solvasid ukrainlasi hohollideks ja sealt see läks. Mitte ainult jäähokis kõikjal läheb ukrainlaste venelaste tõmblemiseks. Siis välismaa meedial hea kirjutada kuidas eestlased kiusavad häid venelasi ja ukrainlasi ka.

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

ei usu ERRi. Minu küssa on hoopis see,et kuidas paar päeva peale emakeelepäeva teatab Raits inglise keeles, et lõpetab karjääri.inglise keeles?? keda huvitab tema lõtemaine peale eestlaste, aga ikka tehakse avaldus inglise keeles? mida arvata?
kah priit

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Õige just. Iga päev.

 
At 15:24, Blogger Priit Pullerits said...

Lp kah priit - nõus, see on puhas kadakasakslus. Sest tõesti, keda huvitab rahvusvahelisel areenil parimal juhul viiendasse kümnesse jõudnud mehe lõpetamine?!

Lp MargusM - no ei ole hoki eestlaste mäng. Vene hais on seal endiselt kõva, vaatamata Liivikule ja Parrasele ja veel paarile eestlasele. Ei maksa seda hokit punnitada Eestis, kui see toetub meil paljus venelastele. Need kaks nimetatud intsidenti on piisavad näitamaks, et toida hunti palju tahad, tema vahib ikka metsa poole.

Kokkuvõttes ma ei saa üldse aru, miks peab ERRil olema nii suur sporditoimetus. Kuulge, sport on ju puhas meelelahutus ja äri - need kaks on erameedia valdkonnad. Nt saame lugeda ERRi ametlikust dokumendist, 2024 eelarvest (hoidke nüüd toolist kinni!):

Eesti jalgpallimeistrivõistluste 2024. aasta mängudest jõuab ERRi kanalitesse läbi hooaja 36 kohtumist.
Küsin: kellele ja milleks?! Kus on piisav avalik huvi??

See on päris suur hulk raha, mille spordi vahendamine ja kajastamine ERRi eelarvest ära võtab. Uudiste- ja sporditoimetuse tänavune eelarve on 8 819 043 eurot, sellest omatuludega saadakse 526 958 ja riigieelarve eraldisi on 8 292 085 eurot.

Sporditoimetuse eelarve tollest 8,8 miljonist on 2 197 945 eurot ehk peaaegu neljandik, sh omavahenditest tuleb 400 796 ja riigieelarvest 1 797 149 eurot.

Analyze this!

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

Olen Pulleritsu ga nõus ja mures samamoodi rahva raha põleb nagu jaani lõke. Saarna julgeb veel ülbitseda, Ansip teada saab siis saavad seal kõik nii et kõrvad punased.
Endine võhmamees Pärnu maakonnast

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

No vot, valitsus peab uue telemaja ehitamiseks makse tõstma aga ERR lööb samal ajal tuimalt raha laiaks jalgpalli ja hoki näitamisega.

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Sellel asjal peab sarvist haarama. Hea et Pullerits alguse teeb. Värisege rotid!

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Tänane daamide laskesuusa ülekande kommentaar on ilmselt uue madalseisu tipptase. Sellist diskorite möla ei lastaks ilmselt isegi Sky+ hommikuprogrammi eetrisse.

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

21:57 ei kuulnud aga hinnang on kurb. Sky+ on põhja muda.

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Kerisin laskesuusa läbi, vaatasin tiire. Masendav, vahepeal unustati Tuuli ja pr Ermits täitsa ära (ERR peaks ju ikka eestlaste tulemusi ikka esmalt ja koheselt kajastama), aga see milline ohkimine, ving, nutt ja hala oli kui Tandrevold mööda lasi, lausa jube… A la vana Tiisler - Ingrid oioioi, mis see nüüd oli, kuidas siis nii jne jne… Hale, väga hale…. Oma lemmikute nunnutamine jne, erapooletust on ikka väga vähe… ERR tegelased (niikuinii loete siinset blogi), aeg on muudatusteks

 
At 00:35, Anonymous Anonüümne said...

Mis seal laskesuusaülekandes veel toimus? Palun valgustage, kes nägi. Need asjad tuleb välja öelda ja siin on selleks õige koht. Seda blogi ei loe üksnes ERR, vaid kogu Eesti spordiüldsus, kel vähegi on nutti ja autoriteeti.

 
At 09:16, Anonymous Anonüümne said...

Mis krdi Tandrevolt, see tibi ei pääsenud isegi 30 hulka, seal oli märksa kobedamaid tükke

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

Kahju Aderist ja Kulbinist. Peavad oma kaaskommentaatoreid välja kannatama ja tundub, et nad on viimase piiri peal...

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Kui tahad tasuta suusakuurorte külastada siis tulebki natukene kannatada ka.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Kes on tõeline laskesuusafänn, tuleb 23. ja 24. märtsil eestikatele Haanjasse vaatama, kuidas Raits konkurentidele särgi püksi paneb.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Aeg pole mitte muudatusteks vaid Tiisler minema lüüa.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi seletaks, palun, mis siin paljudel Tiisleri vastu on? Ja kumma neist?

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Kuula neid Tiislereid lahtiste kõrvade ja kaine peaga, siis saad aru.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

15:05 - kuna laskesuusatamine on populaarne ja ülekanded põnevad, siis PP elab lihtsalt ERR sporditoimetuse ja ka kommentaatorite peal oma komplekse välja ja üritab igast pisiasjast "suurt skandaali" välja imeda. Ja miski kamp PP "võhmameestest jüngreid", kel tegelikult pole ei spordist ega muustki elust suurt aimugi (nagu ka PP-l enesel), kiidab kaasa ja kujutab ette, et just nemad koos PP-ga on hirmtähtsad arvamusliidrid 🤣😎 kelle najal vaid maailm koos püsib.
See blogi siin on paras huumorinurk - loed ja isegi ei imesta enam kuivõrd kirju on inimkond...

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Ubast sai veel aru kui elas kaasa norrakatele soomlastele, need olid vastuseis nõukogude spordimonstrumile, mis meile ei meeldinud. Nüüd on seisud teised. Sommid ja skandinaavlased on väga ennast täis et nemad on talispordi suveräänid. Ja veel mõne üksiku ala. Vaatame ralli pealt, soomlased kes peavad end kruusa ralli kunniks, olgu võidab mõni prantslane mis teed suur rahvas. Kui võidab Tänak ei mahu see nende hella hinge mida kurat kes on tillu eestlane et nende härrade, soomlaste lauas istub? Just sellest lähtekohast ei tohiks nende lakkumist olla kelle jaoks meie oleme mitte keegi. Kui meite naised olümpial kulla said oli Rootsi meedias kes kurat need postsovjeedi rotid sellised on kes olümpia kulda arvavad võita.

Tiisler nahhui ja mõnigi teine, spordi reportaaž olgu kuiv asjalik info mitte soolo teater. Nendest ilujutu narridest on juba siiber.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Ajal, mil Ilves hakkab võistlema murdmaa rajal, teeb ETV ülekande "ülipõnevast" Jalgpalli Premium Liiga mängust FC Nõmme United - Nõmme Kalju FC. Miks ETV?

Samas küsimus oleks ka siis kui poleks kahevõisluse MK etappi. Miks on vaja maksumaksja raha eest näidata tühje staadioni tribüüne?

 
At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

Nõmme derbit tuleb ikka riigitelevisioonis näidata.

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Mäletatavasti andis Pohlak ERR-ile 1milj. EURi. Priit võiks välja nõuda selle lepingu, mis selle tehingu juures sõlmiti.
T.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

15:17 No mida on vaja siia lugema trügida, kui siit midagi meelepärast lugeda ei ole. Tegemist on erablogiga. Kuidas saab kedagi häirida, mida siin kirjutatakse. Siin ei pretendeeri keegi arvamusliidriks olemisele. Laskesuusatamine on igati tore talisport aga sellest on saamas ERR-i poolt suunatav mittesportlik tilu-lilu, kui see nii jätkub. Kas olete vaadanud mida kirjutavad kaasaelajad, kelle tekst lastakse ekraanile. " Meil siin õlled ees, pidu käib,... jne samas vaimus". Ja need kaks põhikohaga kekutavat kommentaatorit ainult suruvad peale mittesportlikku õhkkonda kogu sellele ülekandele.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

tundub et siin on meestel koguaeg õlled ees niiet vahet pole.
Kui sa pole aru saanud siis Pullerits on siin blogis suht autoritaarne arvamusliider, on kaks arvamust- tema oma ja vale.

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

No vaatasin laskesuuska. Keda kotib, kas Tandrevold või Vitozzi? Mis see meie huvi ja mure on? Ja Tomingas eelviimane, trahve seitse...

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

19:56, sul polegi mõtet vaadata sporti, millest sa mitte muhvigi ei jaga.

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

20:21 ma ka ei jaga. Keda see klaasgloobus kotib? Minge poodi kui tahate, milleks üle ilma punnitada suuskadel, mis see kalpsamine maksab?

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Kommentaaride tase siin on hakanud minu meelest massiliselt alla käima, teen ettepaneku Padrele, et kõik kommentaarid avalikult isikustada, äkki siis saab prahist lahti siin!!!

 
At 22:58, Anonymous Anonüümne said...

Kui kommentaarid lähevad avalikult isikustatuks, siis samahästi kui seda blogi enam ei ole. Kahjuks nii see on.

 

Postita kommentaar

<< Esileht