laupäev, aprill 06, 2024

Pullerits: Kuidas Eesti Jalgpalli Liit hiilgab argpükslikkuse ja hambutusega

Kas mõni veel tõesti imestab, et Eesti jalgpallikoondise kapten Konstantin Vassiljev (fotol paremal), keda eesti rahvas on pikki aastaid toetanud, hoidnud, kiitnud, isegi armastanud, ei saa õigeid sõnu suust, kui pidi vastama küsimusele, mis läheb praegu eesti rahvale eksistentsiaalselt rohkem korda kui ükskõik milline 28 väravast, mille Vassiljev on Eesti rahvusmeeskonna eest löönud?

Pole põhjust imestada, sest Eesti jalgpalli suunav ja juhtiv Eesti Jalgpalli Liit on täpselt sama kõrvalepõiklev ja maotu, nagu oli Vassiljevi vastus Õhtulehe jalgpallisaates «Kolmas poolaeg», et tema ei ole Venemaa sõjas Ukraina vastu kummagi poolt, sest see, mis maailmas praegu toimub, on tema jaoks arusaamatu. 

Arusaamatu on mitte ainult see, millest Vassiljev juba kolmandal sõja-aastal endiselt aru ei saa, vaid arusaamatu on ka see, kuidas Eesti Jalgpalli Liit saab Vassiljevi öeldule nii argpükslikult ja hambutult reageerida.

Postimees küsis EJLilt konkreetselt kolm küsimust, millest esimene kõlas: kas pärast aastate jooksul toimunud Konstanin Vassiljevi sõnavõtte, mis ei mõista selgelt hukka Venemaa algatatud sõda Ukrainas, näeb EJL, et Vassiljev jätkuvalt sobib ja võib jätkata Eesti koondise kaptenina?

Kas saab veel selgemalt ja täpsemalt küsida? Ei saa. 

Küll aga on EJL-il raskusi selgelt ja arusaadavalt vastata. EJL saadab vastust edastama avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Eva Nõmme, kes paneb peale mittemidagiütleva plaadi: «Seisame Eesti eest, Ukraina toetamise poolt ja Venemaa agressiooni vastu. Ukraina toetamine tähendab iseenesest mõistetavalt, et oleme vastu Venemaa sõjale Ukrainas, oleme mõistnud ja mõistame selle hukka. Loodame kogu südamest, et sõda lõpeb Ukraina jaoks kogu oma territooriumi üle kontrolli taastamisega ja nii kiiresti kui võimalik.»

Venelastel, muide, on ütlemine, mis eesti keelde tõlgituna kõlab nii: «Erilistele põmmpeadele seletan veel korra.» Niisiis: Postimees ei küsinud EJL-lt EJLi suhtumist Venemaa alustatud sõtta, vaid Postimees küsis, kas EJLi arvates Vassiljev jätkuvalt sobib ja võib jätkata Eesti koondise kaptenina. Mis selles küsimuses nii keerukat on?!

Aga vaat ei paindu EJLi keel sellele vastama, nagu ei paindunud Vassiljevi keel ütlema, kelle poolt ta siis Venemaa alustatud agressioonisõjas ikkagi on.

Samamoodi jättis EJL vastamata Postimehe küsimusele, kas Eesti koondises võib olla veel vene emakeelega mängijaid, kel on Vassiljeviga sarnane seisukoht ja nad ei ütle konkreetselt välja, et Eesti Vabariigi huvides on, et Ukraina sõja Venemaaga võidaks.

Moka otsast poetas Nõmme oma ohtra-, ent samas suuresõnaliselt kõrvalehiiliva vastuse lõpus vastuseks Postimehe teisele küsimusele, kas EJLil on plaanis Vassiljeviga Venemaa sõjaga seotud teemadel vestelda, et jalgpalliliit ei ole seda veel teinud, aga teeb seda.

Kokkuvõte on sama kurb, nagu Eesti jalgpallikoondise bilanss. Kaks pommlööki lendavad ilusa kaarega EJLi väravavärku, nii et EJL isegi ei reageeri, kolmanda, nõrgima löögi järel suudab EJL palli oma värava alt läbi häda ebamääraselt eemale lüüa.

Kuu aega tagasi kirjutasin Postimehes ligi sada tuhat lugejat kogunud konkreetsete näidetega kolumni, kuidas Eesti poliitikud, ärimehed ja ametnikud ajakirjanike küsimustele vastamisest kõrvale hiilivad ning selle asemel oma ümmargust ja teemast kõrvale kalduvat juttu ajavad. Eesti Jalgpalli Liidu esindajatel jäi see ilmselt lugemata. Nüüd astusidki nad sama reha otsa, kuigi sai avalikult hoiatatud, et reha vedeleb maas.

Jälgin põnevusega, kellest saab järgmine põmmpea, kes seda hoiatust ignoreerib. Saab avaliku litaka.

(Muide, nüüd läks see teema juba ka suure kella külge!)

Foto 1: Konstantin Vassiljev Eesti-Poola tulemusega 1:5 lõppenud kohtumise ajal. Foto autor: Zumapress.com/Scanpix
Foto 2: Konstantin Vassiljev ja Aivar Pohlak 25. veebruaril jalgpallihooaja pidulikul avamisel. Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix
Foto 3: Konstantin Vassiljev mullu 17. oktoobril mängus Tai vastu. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 4: Konstantin Vassiljev mullu 9. septembril mängus Rootsi vastu. Foto autor: EPA/Scanpix
Foto 5: KOnstantsin Vassiljev mullu 18. juulil Tallinnas FC Flora kaptenina mängus Czestochowa Rakowi vastu. Foto autor: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix

38 Kommentaarid:

At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav on ka see, et korvpalli euroliiga põhiturniiri eelviimases voorus toimusid ilmselt kokkuleppemängud hispaania, türgi ja itaalia tiimide vahel, et kindlustada nõrgemate (kahe tiimi puhul) jõudmine üleminekumängudele. Itaalia puhul ilmselt kokkulepet polnud, aga natuke kahtlane oli, sest võitis see, kes kindlapeale nüüd sai edasi. Oleks läinud teistpidi, siis ilmselt oleks mõlemad itaalia tiimid jäänud joone alla.

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Eelmisele siis täienduseks, et Real Madrid kaotas Baskoniale, üks Istanbuli võistkond kaotas teisele Istanbuli tiimile ja Milano kaotas Bolognale.

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Delfile ajas isand Pohlak täpselt sama udu ja lükkas kogu Vassiljevi küsimuse peatreeneri Häberli kaele. Ilmselgelt puudub aga Šveitsi kodanikul isiklik kokkupuude Venemaa rahuga (st okupatsiooniga) ja seetõttu on küll kahtlane, kas sealtki mingit selget seisukohta on oodata, koondisest eemaldamisest rääkimata.
Tagatipuks ajas Pohlak samasugust häma ka Häberli enda edasise saatuse asjus (et kas jääb ametisse või mitte ja kui jääb siis kui kauaks). Nii et tegelikult jäi üldse lahtiseks, kes see peatreener saab olema, kes Vassiljevi asjus midagi otsustama hakkab.

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Šveits on neutraliteeti eviv maa, ta kodanike kolmandatel teemadel sundviskesse panek ei ole ilus. Pealegi blokiväline Eesti on paljude eestimaalaste unistus. Endine siseminister on ka sõja suhtes neutraalne - ei Vene ega Ukraina poolt, vaid rahu poolt. On ju kenasti öeldud. Meie Kostja, kelle mängijatarkust on jalka kommenteerijad ja asjatundjad taevani kiitnud, arutles sõja kulgemise üle. Mis on võimalik tulemus, kui Ukraina võidab või mis saab siis, kui Venemaa võidab. Rahu võib tulla. Kas pole samuti kenasti öeldud?

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Kogukond toetab.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Mis te saada tahate, futbol on venelaste ala, küsinud veel hokimeeste käest keda toetate. Hea et Pullerits tõrviku tõstab. Tõeline liider.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Tsiteerides klassikuid - toida koera palju tahad, hundi emm on ikka suurem (armsam).

 
At 18:20, Anonymous Kägu said...

Jälle hakkab üks suur vastandamine peale. Samasugune arulage käitumine nagu covidiga hirmutamine ja see süstihaip. Inimesel saab ja võib olla oma arvamus, mis ei peagi kõigile meeldima. Tore, et maailmas on inimesi, kes ei tegele ainult poliitkorrektse määgimisega vaid julgevad välja öelda oma ausa arvamuse. Tõsi ta on , et kus üha rohkem neid, kes hullu pilk silmis vaenlasi otsivad, on arukam vait olla. Las lollid lõugavad, küll millaski maha rahunevad, eriti kui lõpuks arust saavad kuidas asjad tegelikult on.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Kukulind on täis emm nagu näha!

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Kägu. Küll on tore, et meil on rahvuskoondise kapteniks mees, kes suhtub mõistvalt agressori ja sõjakurjategija tegevusse. Kägu teab ise ka, et tegelikult on ju vana tšekist jumala norm vana. Tähendab, mõtleb oma peaga, tubli!

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Kas Vassiljev on nüüd juba agressor ja sõjakurjategija. On imetlusväärne, et selline mees üldse viitsib ja tahab mängida meie kohalikus pasapeetrite pundis.

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Kui totakas see maailm on. Ühed ajavad venemaaga head äri, ehk sisuliselt toetavad, et sõda jätkuks, aga kuna nad ajavad paatosliku isamaalist juttu, siis on nad endiselt tähtsaltel juhtivatel kohtadel. Mida see Kostja siis ütles?! Filosofeeris, millised on võimalused, et see hullus läbi saaks. Mina viskaks sellise käitumise peale selle aasta kodaniku tiitli neile näkku ja saadaks selle riigi prsse. Isamaaline saab olla ka ilma riigita. Inimene sünnib vabana, aga riik teeb inimesest isiku ja orjastab ta koormistega. Vastu ei paku ta sisuliselt mitte midagi.

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

To 20:50 Teie jaoks ta olla sõjakurjategija ja agressor, aga miljonite jaoks on ta kangelane ja päästja. Maailmas ongi kõik suhteline ,nii et ärge olege oma seisukohtades nii jäik. Tegelikult ei tea te ju täpselt mis toimub ja kuidas asjad on? Te teate vaid seda ,mida ajakirjandus tahab, et teate ja millisena ajakirjandus laseb asjadel paista. Väga harva kajastab peavoolu meedia moonutamata tõde.

 
At 23:23, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Tegelikult peaks meie kõigi huvi olema, et see loll ja mõttetu sõda lõppeks üks kõik millisel moel ja meie ja meie lapsed ei peaks seda kinni maksma. Vassiljev pakkus välja variandid kuidas saavutada rahu ja lõpetada arutu verevalamine. Tundub et osadele seltsimeestele see ei sobi ja nad tahaksid, et see verevalamine jätkuks. Võibolla loodavad nad selle varjus peaministri eeskujul head äri ajada? Peab ikka olema fantaasia, et lugeda Vassiljevi sõnavõtust välja agressoriigi jne. blää blää blää toetamist.Eesti koondise kaptenipaelast ilma jätmine?!! Mai äss! Koondis või asi! See koondis tuleks kogu täiega laiali saata, et lõpetada maksumaksja raha eest meie riigi ja rahva häbistamine. Ajakirjandus kottigu parem, neid võrklaevasid ja pärtelperesid, kes töötavad nagu krdi maksalutikad, hävitades järkjärgult kõike, mis hea ja toimiv. Sportlaste asi on teha sporti, mitte poliitikat.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Ära soiu Kägu. See, et peale sõda tuleb rahu on kõva avastus. Ukraina kaotuse järel ka okupatsioon ja anneksioon. Tuttav olukord eks. Vaat siis sport ja poliitika lahus nii et hoia ja keela. "Filosofeerimise" asemel jäi häbiväärse Eesti jalgpallikoondise kaptenil julgusest puudu, et vastata küsimusele näiteks nii - ma venelasena toetan sõjas paratamatult Venemaad.
Miks sa, Kägu, venelaste suuvooder oled, pole õrna aimugi.

 
At 23:50, Anonymous Anonüümne said...

To 22:34
Kangelane ja päästja on ta ainult ajupestud moskalitele. Fakt on see, et oma sõnade järgi venelasi päästma tormanud "kangelased" külvasid esmajärjekorras pommidega üle valdavalt venelastega asustatud linnad, nagu nt Mariupol ja Harkiv. Fakt on ka see, et venelased ronisid võõrasse riiki sõdima, mitte vastupidi. Ja huvitav oleks siis teada, mis sinu ja Käo arvates "tegelikult toimub", millele te siin jube salapäraselt vihjate ?

 
At 08:39, Anonymous Anonüümne said...

22:34 on kui Vene papp Eestis, kes keerutab küsimusele vastust miks patriarh nimetas Vene vallutussõda pühaks sõjaks, et kõike asjaolusid ju ei tea, miks Vene kiriku juht just nii sõjale üles kutsus. Kõike me ju ei tea.

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Ka II maailmasõda hakkas Poola vallutamisega. Nood olid lihtsalt nõrgad. Ukrainlased on tublid. Naiivne on rääkida rahust kui maailmas on sõjalised konfliktid kestnud lakkamatult pärast II MS. Küsimus on vaid, et kuidas see jätkub. Millal ja kus pannakse mängu tuumaarsenal. Kuidas toimub elu pärast madinat, kas ainult kaevandustes või saab ka maapeal ilma skafandrita liikuda.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Kui te tahate nüüd väita, et Ukraina ründas Venemaad ja seda juba 2014 aastal siis peate natuke selgemalt argumenteerima!

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Vasiljev on venelane ja sellisena me peamegi teda võtma. Küll aga on hoopis tõsisemaks probleemiks riigikogu liige, ennast rahvuslaseks nimetav vv, kes ütleb, et: "Ukrainas PANDI PUKKI 2014. aastal poliitiline juhtkond, mis hakkas ellu viima seda programmi, et suruda Ukrainat NATOsse ja sellega põhimõtteliselt on kutsutud esile olukord, kus Ukraina on jõudnud sõtta." https://twitter.com/evateemad/status/1776605704322736225

See lause tuleks küll Postimehe esilehele rasvases kirjas ära trükkida, et ka kõige juhmimad saaksid aru, millised tegelased meie seas täiesti vabalt ringi jalutavad.

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ja Putini arvamusega saab ainult nõus olla - suurim geopoliitiline katastroof oli NSVL kokkuvarisemine. Kui seda poleks olnud jäänuks tänane sõda ära ja me kõik elaksime sõbralikult koos. Kõik need värvilised ja laulvad revolutsioonid pole midagi muud kui USA juhitud salaoperatsioonid.

Ukrainas pandi pukki 2014. aastal riigipöördega poliitiline juhtkond, kes NATO abiga alustas sõda. Eesti laulev revolutsioon oli samasugune asi. USA salaplaan pealkirjaga "Songbird", et NSVL ära lagundada ja rahva vara rikkurite kätte mängida. Tänaseks on meilt kõik ära varastatud.

Kägu saab sellest aru, aga ülejäänud ullikesed siin elavad oma roosas homoriigis edasi ja süstivad vaktsiini endale tagumikku. Kui enne oli veel mingi mõistusekübe alles, siis vaktsiin viis viimasegi arunatukese siinsete tarkade peast.

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Kes suudab suurt pilti näha ja oma peaga mõtelda, see ei tormanud laulva revolutsiooniga, hüsteeriaga kaasa vaid tegeles tol ajal tegelikult oluliste asjadega nagu loomakasvatus.

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Nõukogude ajal sai rubla eest mitmekäigulise lõuna ja töömehel oli alati kõht täis.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Seltsimees pareiko on kivi alt välja tulnud.
Polnud ammu aega tagasi kui seltsimees sõitis tibla lint peegli küljes. Elagu “eesti” jalgpall!

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Eesti jalgpalli eestistamise võib nüüd lõppenuks ja läbikukkunuks lugeda. Pohlak ja Ubakivi said juba ammu aru, et õiged väärtused futbolliga kanduvad edasi ikka vankadega, tee või tina. Need, kes ikka lootsid ja loodavad, et vassiljevitele tubli kodaniku autasusid andes ja paskotšisid vabas Euroopas koolitades saab neid nagu eestlasteks või eurooplasteks voolida, võiksid endaga rahu teha ja ehitatud õhulossi sinnapaika jätta. Praktiseerigu parem joogat, hoopis tulemislikum tegevus.

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Kuritegelik jalgpalli trenni meelitamine tuleks viivitamatult lõpetada.
Meeletu hulk lapsi paneb oma lapsepõlve sinna hakkama. Tulemuseks parimal juhul haiged põlved ja löttis keha.

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, võtame siis kokku, millega meie jalgpallurid on viimasel ajal silma paistnud ja uudisekünniseid ületanud.
Esiteks muidugi masendav kaotuste seeria nii koondisel kui Eesti klubidel eurosarjades. Siis jauramine selle ümber, kas luuserist peatreener vallandada või mitte. Siis pehmelt öeldes küsitavad rahade liigutamised (Karvasel Isakesel polnud probleemi EJL eelarvest miljon leida oma poja klubi päästmiseks). Kõige krooniks putinismi järgi lehkavad avaldused koondise kaptenilt ja EJL hambutu reageering selle suhtes.
Pole just ilus pilt.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Lähivälismaal elanuna võin kinnitada, et Eesti jalgpall on ületanud uudiskünnise sealses meedias seoses kihlveopettustega. Korduvalt. Millega seotust Lambanahk kogu aeg kategooriliselt eitab (räme naer saalis).

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

kuis Mihklil läheb põhja põrgus

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

`Mulle meenub Vaderi ütlus eks me oleks ehitus valdkonda jõudnud kui poleks jalgratta trenni hakanud tegema.Ehituses oleks saanud 25 possa oma võimetest kasutada saanud. Sellega piirdub,selle ületamine hakkab juba mitme inimese tööd tegema mis tundub selles maailmas ogarus.Miks ma seda kirjutan on raskus aru saada miks statistika amet helistab pühapäeval.Kas nad tahavad ka jõuda ehitajate 25 protsendi pingutuse juurde.Ma ütlen nad ei jõua kunagi kui nad jätkavad.Kuradi valitsuse orjad.Mis teema on võhma meeeste maaailmas jalgpall?

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

"Mis teema on võhma meeeste maaailmas jalgpall? "

Teema ikka. Vaata võhmamehed nokitsevad igaüks omaette kes triigib 50km klassikat , kes kuivab maratonirajal. Jalgpall ja teised mängud on aga rahvaste sõprus kuigi osasid mansasid ei taheta kokku lasta nagu vene ukraina, koread ja armeenid aserid onju. Kodumaine jalka on eeskätt integratsiooniprojekt. Kui meie võhmamehed tahavad lätlastel pea lõhki lüüa siis teevad vutimansa treenivad natuke ja vperjott.

Kui Padre käsitleb soojalt jalgpalli siis peame talle tänulikud olema , koos Padrega me võidame, tema juba nahlebnikutega kompromissile ei lähe. Tubli mees!

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Ilma Padreta oleme mehed, kadunud. Nüüd on vaja veel Kägu padre juurde ümber koolitusele saata siis saab rühma kokku võtta ja dessandi Tallinna peale teha.

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Madis Mihkels näitas täna, mida võhmamehed suudavad. Unustage jalgpall ja kettagolf.

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

Rahvaste sõprus on tore asi ,aga kas see seostub tõsiste võhma sportlaste individuaalsete saavutustega kahtlen.Rattaspordis on võimalik ,et ühed ulmelisemad rekordid tehtud,kus isegi poolproffi tasemel ei jõua 50 treenitud pool proffi ühe mehe vastu.Näide 100 miili maailma rekord alla kolme tunni.

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Mina pooldan:
Eesti jalgpalli võiks võtta lühidalt kokku kunagi ülikoolis pallimängude eriala küsimusega, et kui küsiti, et mis värvi on hokikohtunike riietus, siis üks vend vastas soliidselt, et:
Eest kollased, tagant pruunid..

 
At 00:09, Anonymous Anonüümne said...

Tänases maailmas on sportmängud (jalgpall korvpall) väga sobivad rahvaste sõpruse kasvatamise kommunistlikud farmid. Soomlased oma neegerkossaritega siin käisid tõmmati kohe üles teema et eestlased on mahajäänud idaeurooplased kes joovad rassismi endale sisse juba emapiimaga. Muide palju eesti vanamehi oli soomlaste süüdistusega kohe päri. Üks selline on audentesest toomas uuskam

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed peaks futbolistidega selge vahe sisse tegema. Ne naaši.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et futbolistid kardavad Pulleritsu ja peavad moka maas.

 

Postita kommentaar

<< Esileht