kolmapäev, november 04, 2009

Pullerits: Mida tuleb õppida Erki Noolelt?

Eile õhtul, kui rullikutrenni tegin, oli harrastajate grupiga väljas ka Jaak Teppan, kellelt küsisin: "Ma tean, et sa jälgid oma õpilasi, aga ära püüagi väita, et sa silmanurgast mind ei vaata. Nii et lao välja, mis ma valesti teen."

Teppan vastas umbes nii, et saab tõepoolest vaid silmanurgast vilksamisi vaadata, sest kui ta pidevalt vahiks, jääks silmad kõõrdi, aga nii palju on ta küll märganud, et treenin kiiremini kui mu võimed lubavad.

Ja seda ütleb mees, kes hiljaaegu, kui ühel ringil 95-protsendilise võimekusega sõitsin, minust jõuliselt mööda lükkas. Ma tean, et Teppan on minust parem, aga kas ikkagi nii-ii palju parem? Tähtvere spordipargi ringil käib tiirutamas hulganisti mehi, kes minust muudkui mööda vuhisevad. Eile, tõsi, võtsin päris rahulikult, läbisin Swenoritel 27 ringi ehk ligi 23 km 1:37ga. Rahulik tempo ju, et hingeldamist ei tekiks.

Aga teate, mida ütleb Peep Pahv, Postimehe sporditoimetuse juhataja - mees, kes jätkab endiselt Eesti korvpallile suurel hulgal leheruumi eraldamist, ehkki Eesti korvpalli tulemused väärivad parimal juhul vaid pisikirja nupuveerus? Ta ütles kord, et sellepärast ma kuskile tippu ei jõuagi, et olen nii alalhoidlik. Et kui tahan midagi saavutada, pean minema läbi seina. (Ta ei tea, et kunagi nooruses lõin meelepahas rusikaga tõepoolest seina lömmi; aga seda on juhtunud vaid korra.)

Siin tulebki mängu Erki Nool. Mulle igatahes tema suhtumine sporti meeldib. Meeldib see bloody-minded determination - just niisuguse sõnapaariga kirjeldab Sebastian Coe'st vändatud tõsielufilmis teda isa Peter Coe -, mille toel Nool tippu jõudis. Kui vaatate tema noorpõlve pilte Võrust, kus ta on treeningrühma üks väiksemaid tatikaid, ei oleks mitte keegi võinud nonde fotode põhjal ennustada, et ta tuleb kümnevõistluses olümpiavõitjaks. Aga tuli.

Mulle meeldib Nool sellepärast, et ükskõik kui sandisti tal ei läinud, ikka ta rääkis ja uskus, et ühel päeval on ta parim. Meeldib, sest ta ei hoidnud kunagi suud kinni, vaid ütles kõik otse välja, kui ebapopulaarne see teistele ka ei kõlanud (vähemalt ses osas näen temaga sarnasust). Meeldib, sest ta suutis end alati tühjaks piitsutada. Meeldib, sest ta lootis iseendale, mitte igasugustele imevidinatele ja abivahenditele. Ta ei raisanud teadlase kombel energiat ja tähelepanu pulsi vahtimisele, vaid panustas treenimisele.

Pange nüüd eriti tähele kahte asja, mida Nool on mulle rääkinud ja mis omakorda räägivad tema spordimehe hingest, mis tegigi temast võitja.

Esiteks, põrgusse see pulss, seletas Nool, vaid tuleb trennis vajutada ka siis, kui silme ees must, sest ega Roman Šebrle 400 meetri jooksus 300 meetri kohal oota, millal konkurendi pulss taastub.

Teiseks, küsis Nool, miks peavad suusatajad treeningul kogu aeg oma joogilähtreid kaasa tassima ja miks üldse peab treeningul nii palju jooma? Tõsi, mõelgem: võib-olla tehakse organismi pidevalt jootes endale treening liiga mugavaks, mis toob kaasa selle, et võistlusel, kui vedeliku varud kiiremini ammenduvad, puudub treeningult kogemus, mida see tunne tähendab ja kuidas raskest olukorrast välja tulla?

Pahvil, võttes arvesse ka Noole öeldu, on vist neetult õigus, aga mitte ainult minu, vaid enamiku suhtes: alalhoidlikkus võimutseb ning ürgne tahe ja enesepiitsutamine, mis tegelikult võidule viivad, on muutunud retsessiivseks.

Aga kõige lõpuks jälle üks küsimus, seekord mitte matemaatikast: siin on kõvu IT-mehi, eks peilige välja, kus allolev pilt on tehtud! Nii palju vihjeks, et Californias. Aga paluks täpsemalt!
******???, California. 19. juuli 2008. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Suusakoondise peatreener Mati Alaver filmimas Ramsau laagris hoolealuste treeninguid. Foto autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Peep Pahv läheb tantsutüdrukute ergutuse saatel järjekordsele korvpallimängule. On aasta 2005. Foto autor: Kalev Lilleorg, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Erki Nool (paremal) võitlemas Lilleküla staadionil Andrus Värnikuga. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 4: Erki Nool tervitamas Priit Pulleritsu Tartu maratoni finišis. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

88 Kommentaarid:

At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Ilma midagi häkkimata, vaid lihtsalt arvates - tegu on tee nr. 66-ga.

 
At 09:39, Anonymous Anonüümne said...

fotol olevad mäed sobivad Death Valley piirkonda

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Arumaeisaa! Kui tahad kvalifitseeritud nõu ja juhendamist saada, miks Sa siis ei võiks Teppani treeninggrupiga liituda või ehk personaaltreenerit palgata? Miks pead kogu aeg tasuta teenuseid lunima?

 
At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

road 395

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Three Flags Highway

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

See on väga lähedal kohale, kus hukkus Steve Fosset

 
At 10:33, Blogger Priit Pullerits said...

Uskumatult head vastused, aga mitte päris õiged.

Route 66 läheb märgatavalt rohkem lõuna poolt kui pildil olev tee.

US 395 ehk Three Flags Highway see ka pole, ehkki see ei jää näidatud väga teest kaugele.

Seni on kõige lähemal 09:39, kes pakub, et mäed meenutavad Death Valley kanti. Tõesti, meenutavad. Aga pildil ei paista Death Valleyt piiravad mäed. Pilt on tehtud lääne suunas. Ja ka org, mis pildil näha, ei ole Surmaorg.

 
At 10:36, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, Fossetti hukkumispaik jääb siit loodesse.

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru, miks peab igalt poolt ja igast asjast otsima konfrontatsiooni ja looma kunstlikke dihhotoomiaid - n pulsikell ja selle järgi treenimine vs kõva mehe organismi signaale eirav treening jne.
See, et kõvaks ja tegijaks saadakse läbi suure pingutuse ja "panemise" on vaid üks osa tõest, mitte kogu tõde. Sellise arusaama laiendamine kogu treeningprotsessile on põhjendamatult utreeritud ja praktikas koguni kahjulik. Tahaks näha sportlast, kes päevast-päeva trenni tehes igal treeningul muudkui paneb. Kui tegu ei ole üleloomulikult tugeva organismiga, kelle taastumine on väga kiire, on taoline tüüp lõpuks nii ületreeninud ja väsinud, et teine mees teeb talle oma mõõduka koormusega ära.
See, et ka võistlustel mõni ära saav mees on sust trennis vahest kiirem ei ole mingi näitaja. Esiteks ta võib olla ongi plaaninud tempotreeningu või siis sellise vahelduva rütmiga treeningu, mis sisaldab nii panemist kui lonkimist. Teiseks võimalik, et sellepärast sa edestadki teda võistlustel, et tema treenib veelgi rohkem valesti (veelgi enam üle). Miks juhinduda siis kellestki, kes jääb sulle võistlustel alla?

PP-l on kindlasti oma käsitlus ja arusaam nii spordist kui treenimisest, aga ma ei saa pihta kust tuleb see kindlus, et just nii on õige nagu ta arvab (Peep Pahv on muidugi nüüd spetsialist kelle juttu miski nõuandena võtta).
Samas, nagu elu näitab, suundub lõpuks ka PP oma eelarvamuste ja visa vastuseisu kiuste teatud põhitõdedele oma tõeotsinguil vargsi õigematele radadele, nagu ta oma eelmises postituses uute treeningtrasside kasutuselevõtuga mainis. Äkki jõuab kunagi kohale ka see tõdemus, et pulsikell võib olla väga väärt abimees treeningute planeerimisel ja saavutusvõime tõstmisel. Rääkimata oma keha kuulamisest.
Skiwaffe

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

no kui Death Valley ei sobi, siis pakume sealt lähedalt Panamint Valley

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

unustasin lisada, et tee on siis ilmselt California 190

 
At 11:11, Blogger Madis said...

Pulsikell annab võimaluse tunded ja faktid kokku panna.
Ja teatud aja möödudes enam ei vahigi seda kella.
Lihtsalt, õige tunnetus on tekkinud. Ja kell jääb logiraamatu staatusesse.

 
At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

just panamint valley road 190

http://en.wikipedia.org/wiki/File:DeathValley66.jpg

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Noole juttu küll ei maksa kuulata. Vähemalt nii kaua kuni sa vastupidavusalaga tegeled. Kui pulsi põrgusse saada, siis oled omadega peagi küpse.
P

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

http://www.panoramio.com/photo/4171024

 
At 11:46, Blogger Priit Pullerits said...

Tublid mehed, kes Panamint Valley ära arvasid! Jah, see on maantee 190. Taamal paistab Panamint Springsi asula, mis koosneb sisuliselt ühest motellist. Kuna esimesena pakkus õige vastuse 11:07, siis tuleb tema võitjaks kuulutada.

Nüüd võiksite minusugusele ja teistele lihtinimestele ka ära seletada, kuidas te selle Panamint Valley välja peilisite.

Omalt poolt avaldan vastutasuks, et olen sel sügisel trennis paaril korral pulsikella vaadanud, sain umbes teada, mis tempo juures milline näitaja on, ja enam ei tarvita. Milleks? Pole vaja ju. Nägin ju, et üle ja liiga kiiresti ei tee, ja tean, milline tempo on liiga aeglane. Õieti öelda olen seda kõike nagunii tunnetanud. Iseasi, kas ka järgida tahtnud.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Siin kommentaar kubiseb vihjetest, mis arvamise lihtsamaks teeb. Fosset loodes, pilt lääne suunas (ma alguses vaatasin, et rohkem loodes aga amidel on päike ju hommikul kõrgemal), ankrupunktiks oli ka Death Valley väga hea koht ja 9:39 mees on ilmselt seal kandis rohkem kulgenud ning teadis piirkonda. Ilma vihjeteta ja teadjameesteta oleks tunnike kauem aega läinud google mapsi ja selle street view abil. Loomulikult ei saa me unustada kohta kus japse näljutati, see ju sellest kohast kiviviske kaugusel ning piltnik sõitis põhjast lõuna suunas.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Kui oleks PP raamatu ostnud, siis leidnuks selle pildi raudselt ka sealt üles koos nimega. PP tahtis teha oma raamatule varjatud reklaami aga ei läinud läbi. Oleme ise sunnitud seda teost promoma.

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

"" Teiseks, küsis Nool, miks peavad suusatajad treeningul kogu aeg oma joogilähtreid kaasa tassima ja miks üldse peab treeningul nii palju jooma? Tõsi, mõelgem: võib-olla tehakse organismi pidevalt jootes endale treening liiga mugavaks, mis toob kaasa selle, et võistlusel, kui vedeliku varud kiiremini ammenduvad, puudub treeningult kogemus, mida see tunne tähendab ja kuidas raskest olukorrast välja tulla? ""

Siin oleks võinud Noolele vastata, miks on vaja treeningul juua või küsida kui palju on "nii palju"?
Siin toodud vastus "võib-olla mugav" jne. ei päde.
Vihjeks niipalju, et alusta sellest, mis on treeningu eesmärk ja mida tuleb selle täitmiseks teha?

Tiit

 
At 14:17, Blogger Priit Pullerits said...

Ühe vana vaidluse lõpetuseks:

Pressinõukogu pressiteade

Pressinõukogu taunib ajakirjanike põhjendamatut süüdistamist

Tallinn, 4. november 2009. Pressinõukogu võttis Priit Pulleritsu kaebust Eesti Televisiooni peale arutades vastu avalduse, milles taunib avaliku elu tegelaste poolt ajakirjanike põhjendamata süüdistamist valetamises.

Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits esitas kaebuse Eesti Televisiooni saates Ringvaade 29. septembril 2009 eetris olnud intervjuu peale Evelin Ilvesega.

Evelin Ilves ütles otsesaates toimunud intervjuus, et Postimees on 26. septembril Arteris ilmunud artiklis „Esileedi Evelin Ilves läheb Kaleviga kommisõtta“ esitanud tema kohta valefakte. Evelin Ilves ütles intervjuu käigus Ringvaate tegijatele, et tema ei ole seda, mis Postimehe artiklis on kirja pandud, öelnud ning et see on „puhas vale“.

Priit Pullerits palus Pressinõukogul anda hinnang, kui palju vastutab otsesaates valeinfo levitamise eest saatesse kutsutud külaline ja milline on kanali vastutus. Priit Pullerits märkis, et Evelin Ilves kasutas teleintervjuud ajakirjaniku ründamiseks ning süüdistas teda avalikult valetamises. Priit Pullerits märgib, et selline avaldus Evelin Ilvese poolt televisioonis kahjustab tema mainet ja usaldusväärsust ajakirjanikuna.

Rahvusringhääling vastas Pressinõukogule, et Ringvaate toimetajad püüdsid sama päeva saatesse kutsuda ka Priit Pulleritsu, kes jäi aga telefoni teel tabamatuks. Rahvusringhääling lisas, et otsesaate juhtidel ei olnud põhjust kahelda külalisena esinenud avaliku elu tegelase väidetes. Saatele järgnenud päeval esitati Priit Pulleritsule uus kutse, et ta saaks sama auditooriumi ees end kaitsta, kuid selle kutse lükkas Priit Pullerits tagasi. Priit Pullerits sai Rahvusringhäälingus samal teemal esineda 2. oktoobril Vikerraadio Meediatunni saates, kus ta Rahvusringhäälingu väitel lükkas Evelin Ilvese esitatud süüdistused ümber.

Pressinõukogu otsustas, et Rahvusringhääling ei ole eksinud ajakirjanduseetika koodeksi vastu, sest on teinud kõik, et Priit Pulleritsule enda kaitseks sõna anda. Priit Pullerits sai oma seisukoha esitada raadiosaates.

Samas aga taunib Pressinõukogu Evelin Ilvese poolt otsesaates ajakirjaniku korduvat süüdistamist valetamises, sest sellega seadis ta paratamatult suure auditooriumi ees nii Priit Pulleritsu kui ka Postimehe usaldusväärsuse kahtluse alla.

Pressinõukogu hinnangul on kahetsusväärne kui avaliku elu tegelased esitavad ebaselgeid ja põhjendamata süüdistusi ajakirjanike kohta. Pressinõukogu hinnangul võiksid avaliku elu tegelased oma vigu tunnistada ning mitte minna lihtsamat teed ja asuda süüdistama ajakirjanikke.

Pressinõukogu

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on täielik tuulelipp. Kui ca poolteist aastat tagasi lükkas Pressinõukogu tagasi tema kaebuse Ekspressi peale, siis kires aajakirjanikuhärra igal poole, et Pressinõukogu pole pädev instants ning ainus ja õige on Avaliku Sõna Nõukogu.

Nüüd Pressinõukogu justkui andis Pulleritsule õiguse ja vana vimm on hoobilt unustatud. Toonase loogika järgi ei tohiks Pressinõukogu tänane otsus tõsiseltvõetav olla.

Kas ma saan sellist tuulelippu ja susserdajat usaldada? Ei saa.

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Sain aru, et PP tõepoolest ei valetanud. Rebis vaid mõned katked kontekstist välja, võimendas mingit osa ning mingi osa vaikis maha.
Seega olekski tema puhul nagu JOKK kuigi räägitu mõte sai piltlikult öeldes pea peale pööratud.

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

"Pressinõukogu hinnangul on kahetsusväärne kui avaliku elu tegelased esitavad ebaselgeid ja põhjendamata süüdistusi ajakirjanike kohta. Pressinõukogu hinnangul võiksid avaliku elu tegelased oma vigu tunnistada ning mitte minna lihtsamat teed ja asuda süüdistama ajakirjanikke."

Minu hinnangul käib sama asi ka ajakirjanike kohta.

(võiksid ja hinnang, kõik ebamäärased sõnad)

Mike

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

tark õpib teiste vigadest.Pullerits ei suuda oma vigadestki õppust võtta!

Siin ongi su tulemus (vt. linki) kui treeningutel võimalikult vähe-alalhoidlikult "täiega" pannakse ja pulsirütmi ignoreeritakse. http://suusk.blogspot.com/2009/03/pullerits-kuidas-ma-totaalselt-pohja.html

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

On ikka hädapätakas, aina kaebab ja vassib. Sa võid siin vastu rinda taguda, et oled õige ja tubli mees, aga kui lugeda tolle teema kohta erinevate tekstide kommentaare, siis oled kahjuks üksi oma ainuõige arvamusega , valdav enamus seda ei jaga. Mõtle selle peale, miks see nii on, et oled oma nn õige arvamusga üksi?

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Kui teema nii oluline, siis miks keeldusid saatesse minemast ja seal ennast kaitsmast. Miks asusid hoopis kaebusi kirjutama.
Nüüd hilem seda vaadates tundub eriti hale ja mage see lugu PP poolt.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

See, et Priit saatesse ei läinud tegi üle võlli lennanud olukorra natuke talutavamaks. Kaebustest oleks võinud muidugi ka loobuda. Paari kuu pärast ei mäletaks seda lugu enam keegi, kui Priit seda ise meelde ei tuletaks.

 
At 17:24, Blogger Priit Pullerits said...

To 16:17 - väga õige tähelepanek. Jah, pigem olen õige arvamusega üksi kui vale arvamusega koos kõigiga. Sakslased olid ka kõik koos Hitleri valearvamusega ja näete, mis sellest välja tuli.

To 16:26 - telesse ei läinud seepärast, et a) teles otsustab pilt, mitte sõna, ja nii palju olen realist, et annan endale aru, et proua Ilvese kallis kostüümis imago vastu mina oma vastupidavussportlase kujuga ei saa; b) olin otsustanud, et vastan Ilvese süüdistustele lehes, kus saan näidata fakte (tema meilid, kirjad), mida tele ei võimalda; c) tele aeg on piiratud, vaid paar minutit, lehes on rohkem aega ja võimalusi ja ruumi oma sõnumi läbimõtlemiseks ja argumenteerimiseks; d) kui oleksin läinud telesse ja kirjutanud ka oma loo PMile, nagu kirjutasin, poleks keegi enam lugu (mis oli sisukam ja olulisem kui olnuks teleklipp) enam lugenud, vaid kõik oleks arvanud, et nüüd käin mööda meediat ringi ja püüan end meeleheitlikult õigustada. Seepärast andsingi asja arutada Pressinõukogule, et see annaks asjale eksperthinnangu, sest nagu tõepoolest näitavad rahva kommentaarid, ei saa paljud probleemi tuumast siiamaani aru, ja ma ei süüdista neid selles, sest kaasus on keeruline ja inimestel on muudki teha kui selle kõiki üksikasju arvestada ja meeles pidada.

Tänan tähelepanu eest, kohtume trennis! 20 km ju ikka täna teete?

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Natuke spordijuttu ka;)
Intensiivsuse tõstmine parema treeningefekti saavutamiseks on kõige lihtsam ja primitiivsem lähenemine. Oled siinsamas blogis toonud välja jupikese „Jooksjas” ilmunud intervjuust Indrek Rannamaaga. See on väga hariv artikkel, kus lihtsas keeles tehakse selgeks miks ei ole mõistlik intensiivsusega liialdada jne. Soovitaks kõigile enne suusahooaja algust need põhitõed uuesti ülevaadata. Erki Noolt ei tohiks vastupidavusala seisukohalt võtta tõsiselt.

Olles sinu tegemistega mõnevõrra kursis, julgen väita, et ei Tähtvere ega Jõgeva mnt sind uuele kõrgusele (TM 100 hulka näiteks?) ei vii. Oled saavutanud teatud taseme ja kohanenud teatud intensiivsuse ja teatud ärritajatega. Spordifüsioloogias platoo efekt. Samamoodi jätkates liigub see platoo tasapisi allapoole...
Arengu tagamiseks võib esmalt julgelt suurendada jõutreeningu osakaalu (nii EKE kui ka ÜKE), seda eriti praegusel aastaajal. Lausik, a`la Jõgeva mnt rada, paraku sind ei arenda. Loomulikult on see parem kui mitte midagi, aga sulle vajalikku närvi-lihasaparaadi ärritajat sellest ei ole. Lihtsaim viis on kasvõi ainult nädalavahetustel minna Otepää-Pühajärve kanti. Pikad lauged TÕUSUD paaristõukelises sõiduviisis või 1 sammulises paaristõukelises sõiduviisis, madala intensiivsusega, tagavad vajaliku stressori.
Kindlasti soovitaks jätkata tehnika lihvimist, soovitavalt kasvõi aegajalt treeneri juhendamisel. Ökonoomsuse osakaal on suurem, kui arvata osatakse.

rax

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

olin siiani 100% veendunud, et Pullerits ei oska loogiliselt mõelda. miski vähemalt ei viidanud sellisele võimalusele. aga tema põhjendus

a) teles otsustab pilt, mitte sõna, ja nii palju olen realist, et annan endale aru, et proua Ilvese kallis kostüümis imago vastu mina oma vastupidavussportlase kujuga ei saa;

näitab, et tegelikult pole kõik veel kadunud. mulluse usa-teemalise foorumi fopaast on õppust võetud ja enam telesse ei roni. tubli!

nüüd ürita raxi jutust kasvõi üks tarkusetera välja noppida, see meelde jätta ja asi hakkabki ülesmäge minema. hoian sulle pöialt.

 
At 20:06, Blogger Rainis said...

Südame löögisageduse absoluutne väärtus (pulss) pole koormuste pikaajalise füsioloogilise mõju (nt. treeningefekti või väsimuse) jälgimiseks kuigi informatiivne näitaja. Oluliselt paremad näitajad on suhtelised südame löögisageduse näitajad, eelkõige PULSI TAASTUMISE KIIRUS. Ma saa praegu pikemalt teemal peatuda, kuid lühidalt näitab löögisageduse normaliseerumise aeg südame võimet löögimahu suurendamisega olukorda kompenseerida + verersoonkonna võimet tulla toime järsult suurenenud verevoo juhtimisega lihastesse ilma vererõhu suure tõusuta. See on nö. "musta kasti" test, kus igasugused veresoonkonna, lihaste toonuse või südamega seotud häired tavapärasest (nt. "üleväsimuse" teke) näitavad end väga kiiresti välja löögisageduse halvas taastumises peale lühiajalist tugevat koormust. Eriti oluline monitooringunäitaja on see suusajatel ja jalgratturitel.

Võtke näiteks testiks umbes 1000m distants, mis sisaldaks ka Teie järseimat lemmiktõusu lõpus. Testi ajal pingutage maksimaalse koormusega ja koormuse lõppedes jalutage ning mõõtke 2 minuti järel saavutatud pulssi ja pulsi täielikuks taastumiseks kuluvat aega.

Parimatega,

Rainis

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Kas jalg immikat Vooremäel ei kannat üldse teha?

 
At 08:53, Blogger Priit Pullerits said...

Rax ja Rainis - aitäh, suurepärased sisukad sõnavõtud. Vaatan, et teised mehed lähevad siin hirmus kergelt mu remarkide ja väljakutsete liimile (ilmselt läheks nad ka rattasõidus iga ükskõik kui tobeda tõmbluse ja äraminekuga kaasa), aga teie olete suutnud ikka teemas püsida ja asjalikku juttu ajada. Ehk mõistnud, mis on peamine ja sisuline. Mis te arvate, keda ma kuulan huvi ja tähelepanuga ja kelle sõnavõttude peale vaid muigan? Ei, te ei pea kaks korda arvama.

Väärt mehed olete, tänud teile ja edu teile!

 
At 00:28, Anonymous Anonüümne said...

[url=http://lehmanbrotherbankruptcy.com/tds/go.php?sid=4&q=Buy+Viagra+Online][img]http://www.blogs.medextreme.com/image/buying_viagra.jpg[/img][img]http://www.blogs.medextreme.com/image/buying_levitra.jpg[/img][img]http://www.blogs.medextreme.com/image/buying_cialis.jpg[/img][/url]
[url=http://lehmanbrotherbankruptcy.com/tds/go.php?sid=4&q=Buy+Viagra+Online]order generic viagra cheapest no prescription online free samples[/url]


































































































Viagra generic Special internetprices.
[img]http://theinspirationroom.com/daily/commercials/2009/8/benadryl-war.jpg[/img]
Viagra Certified Store. BUYING Cheap VIAGRA WITHOUT A PRESCRIPTION.
[url=http://blogs.baysidenow.com/members/viagra-france.aspx]Viagra France[/url]
Profile: Order cheap generic viagra prescription online , generic viagra overnight, order generic viagra online no prescription , generic viagra prices. generic Viagra order online? Buy Viagra and try yours now without prescription !.
[url=http://community.certbase.de/members/cialis-viagra-online-pharmacy/default.aspx]Cialis Viagra Online Pharmacy[/url]
Buy viagra online without prescription .
[url=http://a-rab.net/node/268]Women Who Take Viagra[/url]

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

directdating [url=http://loveepicentre.com/]phone dating in houston texas[/url] affiliate dating free program http://loveepicentre.com/ iwant u select dating

 
At 01:41, Anonymous Anonüümne said...

complete dental care lakewood [url=http://usadrugstoretoday.com/products/quibron-t.htm]quibron t[/url] fast drug free weight loss http://usadrugstoretoday.com/products/purim.htm norco cod no prescription http://usadrugstoretoday.com/categories/weight-loss.htm
rates for teenage smoking [url=http://usadrugstoretoday.com/catalogue/t.htm]Order Cheap Generic Drugs[/url] suggested diet for prostate cancer [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/ayuda-para-dormir.htm]angelina internal medicine assn[/url]

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

mental health professionals in southern nj [url=http://usadrugstoretoday.com/products/digoxin.htm]digoxin[/url] thickening of the heart muscle http://usadrugstoretoday.com/products/cialis.htm about the different types of bipolar disorder http://usadrugstoretoday.com/products/prazosin.htm
national institutes of health underage drinking [url=http://usadrugstoretoday.com/products/mobic.htm]mobic[/url] vitamin a inspray form [url=http://usadrugstoretoday.com/products/neurontin.htm]southgate health center fulton ny[/url]

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

http://meen.in/casodex/seed-pods-casodex
[url=http://meen.in/fluticasone/fluticasone-furoate-side-effects]precision care pharmacy[/url] power point presentation of the sources of drugs [url=http://meen.in/erections/erections-and-pussys]erections and pussys[/url]
drug related deaths january 23 kevin vandergraft http://meen.in/ciprofloxacin/treating-pouchitis-with-ciprofloxacin
[url=http://meen.in/carisoprodol/carisoprodol-naproxeno]basic drug[/url] missouri bureau of narcotics and dangerous drugs [url=http://meen.in/cleocin/cleocin-cream]cleocin cream[/url]
the diabetes drug byetta http://meen.in/carisoprodol/tramadol-carisoprodol-addiction
[url=http://meen.in/escitalopram/escitalopram]generic drugs for flomax[/url] best illegal drugs [url=http://meen.in/clarithromycin/dose-adjustment-of-clarithromycin]dose adjustment of clarithromycin[/url] overseas pharmacys [url=http://meen.in/ezetimibe/ezetimibe-adverse]ezetimibe adverse[/url]

 
At 05:29, Anonymous Anonüümne said...

travel radios http://atravel.in/map_boston-map vegas hidden travel tips
[url=http://atravel.in/airline_australian-airline-travel]travel bound flexible europe[/url] yacht travel newsgroups newfoundland [url=http://atravel.in/motel_new-buffalo-motel]new buffalo motel[/url]
atholl travel http://atravel.in/inn_tidewater-inn
[url=http://atravel.in/cruise_celebrity-constellation-transatlantic-cruise]lesson plan for a travel journal[/url] travel channel trinidad [url=http://atravel.in/cruise_alcohol-policy-and-princess-cruise]alcohol policy and princess cruise[/url]
family travel ny http://atravel.in/car-rental_exotic-car-rental-in-cancun roadrunner travel trailersrv [url=http://atravel.in/plane-tickets_plane-tickets-combat-flight-simulator-downloads]plane tickets combat flight simulator downloads[/url]

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

travel channel streaming http://livetravel.in/tour/best-india-escorted-tour nyc travel packages
[url=http://livetravel.in/motel/motel-albuquerque-airport]travel warnings for americans[/url] saftey and comfort of canals travel [url=http://livetravel.in/tourist/amsterdam-tourist]amsterdam tourist[/url]
drive travel trips http://livetravel.in/tours/private-birdwatching-tours-nt
[url=http://livetravel.in/tourism/future-tourism-antarctica]travel trailers oregon[/url] mac read web sites travel [url=http://livetravel.in/airline/cheap-flights-airfares-airline-cheep-tickets-prague-prague]cheap flights airfares airline cheep tickets prague prague[/url]
travel medicine south africa http://livetravel.in/lufthansa/boeing-dc-9-87
[url=http://livetravel.in/travel/travel-harare-to-johannesburg]adult only all inclusive travel[/url] passageways travel [url=http://livetravel.in/airline/northwest-airline-blog]northwest airline blog[/url] travel holiday accomodations [url=http://livetravel.in/expedia/expedia-inc-revenue]expedia inc revenue[/url]
golf travel washington [url=http://livetravel.in/hotel/diplomat-hotel-geneva-switzerland]diplomat hotel geneva switzerland[/url]
zohdy travel http://livetravel.in/adventure/adventure-tour-in-mexico
[url=http://livetravel.in/airline/airline-tracking-delta]mickey redmund travel[/url] united airlines regulations for travel [url=http://livetravel.in/map/dubai-map]dubai map[/url]
[url=http://livetravel.in/airport/air-fare-moline-international-airport]air fare moline international airport[/url] how safe is air travel for dogs [url=http://livetravel.in/hotel/the-benjamin-hotel-restaurant-nearby]the benjamin hotel restaurant nearby[/url] us vehicle travel insurance [url=http://livetravel.in/airport/courtyard-by-marriott-airport-earth-city-reviews]courtyard by marriott airport earth city reviews[/url]
hume travel [url=http://livetravel.in/airlines/american-airlines-international-luggage]american airlines international luggage[/url]

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

chicago auto show 2208 http://autoexpress.in/romeo/alfa/romeo/alfetta/propshaft mercedes benz small car
[url=http://autoexpress.in/plymouth/sweet/william/whitecroft/susan/cole/plymouth]automobile parts catalogues[/url] dodge truck oil change [url=http://autoexpress.in/buick/calleremi/buick/pontiac]calleremi buick pontiac[/url]
winton automobile vb code is on thread tools go to page closed http://autoexpress.in/maybach/used/maybach/for/sale
[url=http://autoexpress.in/scooter/kymco/500cc/scooter]irl racing[/url] auto trader used [url=http://autoexpress.in/radiator/radiator/cleaner]radiator cleaner[/url]
mercedes benz 220 se 1958 http://autoexpress.in/bugatti/volkswagon/bugatti/veryon
[url=http://autoexpress.in/saturn/new/saturn/aiken/sc]scarab automobile[/url] tableau de bord dune enterprise automobile [url=http://autoexpress.in/mercedes/c/class/mercedes]c class mercedes[/url]

 
At 06:18, Anonymous Anonüümne said...

miva ecommerce website designers http://topcitystyle.com/d-amp-g-underwear-for-men-black-item2002.html winter work clothes [url=http://topcitystyle.com/-round-neck-on-sale-category45.html]design own clothes[/url] webdesigner
http://topcitystyle.com/41-new-size22.html how do i get smells out of clothes washer [url=http://topcitystyle.com/black-brown-color163.html]wide width sexy shoes[/url]

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

semi auto bar http://carautonews.in/bike/free-yamaha-bike-service-manuals-online volkswagen show pa
[url=http://carautonews.in/automobile/automobile-proof-of-sale-letter]mercedes engine conversion[/url] automobile mechanics duties and responsibilities [url=http://carautonews.in/auto-and/auto-film-colours]auto film colours[/url]
racing schools http://carautonews.in/auto-info/tiger-japanese-auto
[url=http://carautonews.in/bentley/high-bentley]volkswagen drag racing[/url] volkswagen passat diesel flood water restart [url=http://carautonews.in/audi/audi-car-reports]audi car reports[/url]
stoeger semi auto shotgun reviews http://carautonews.in/aprilia/aprilia-1200-shriver
[url=http://carautonews.in/auto-and/mill-auto-supply]anchorage mercedes leasing[/url] ohio auto plate numbers [url=http://carautonews.in/bentley/bentley-physitherapy]bentley physitherapy[/url]

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

car travel weather conditons map http://adventurecollection.in/tourist/glastonbury-uk-tourist scenic travel highway 89 between long valley jct and sevier ut
[url=http://adventurecollection.in/flight/flight-standards-district-office]travel st tropez[/url] travel surpreme motorhomes [url=http://adventurecollection.in/adventure/airstream-adventure-design-good-fleet]airstream adventure design good fleet[/url]
travel proceed forumula http://adventurecollection.in/lufthansa/boeing-7-0-7
[url=http://adventurecollection.in/car-rental/columbus-car-rental]sansa 5 piece travel case kit[/url] travel clothes steamers [url=http://adventurecollection.in/tourist/tourist-map-of-cha-am]tourist map of cha am[/url]
globetrek travel http://adventurecollection.in/flight/flight-to-kenya minnesota vikings travel mug 28oz [url=http://adventurecollection.in/car-rental/cheapest-car-rental-denver-airport]cheapest car rental denver airport[/url]

 
At 05:50, Anonymous Anonüümne said...

free christian christmas adult party ice breakers http://xwe.in/ass-sex/hot-ass-mooms
[url=http://xwe.in/blow/gagin-blow-jobs]adult asian girls images[/url] south african adult dating [url=http://xwe.in/nylon/mature-nylon-upskirts]mature nylon upskirts[/url]
sexy horny lesbians http://xwe.in/thongs/videos-of-girls-wearing-thongs
[url=http://xwe.in/gay-boy/corbin-gay-cruising]free english hentai clips[/url] personal lubricant [url=http://xwe.in/shemale/shemale-fantasy-art]shemale fantasy art[/url]
poop while having anal sex http://xwe.in/orgasm/orgasm-electrical-stimulation-men
[url=http://xwe.in/blow/let-the-wind-blow-song]jn 30 lubricant[/url] pig tail porn pics [url=http://xwe.in/erotic-gay/erotic-bpm-haley-madsen]erotic bpm haley madsen[/url]
hentai depositfiles http://xwe.in/handjob
[url=http://xwe.in/girl-anal]snowsuit overall adult[/url] anal free pain [url=http://xwe.in/nylon/nylon-camera-strap]nylon camera strap[/url]

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

sahara desert movie [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-cancion-de-esperanza/10307database/]Cancion De Esperanza[/url] indian adult movie [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-la-escafardra-y-la-mariposa/12388database/]La Escafardra Y La Mariposa[/url]
hairspray movie with warren beatty [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-three-blind-mouseketeers/8312database/]Three Blind Mouseketeers[/url] movie about the haunting [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-the-simpsons-movie/13137database/]The Simpsons Movie[/url]
history movie stars hollywood [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-la-femme-nikita/403database/]La Femme Nikita[/url] movie times at fox theater woodville mall [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-lions-for-lambs/17763database/]Lions for Lambs[/url]
stacy valentine movie scene [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-45/16575database/]45[/url] the con movie [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-lucky-you/24555database/]Lucky You[/url]

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

cum on shoes forums http://luxefashion.us/new-leather-shoes-type6.html kleine robbe [url=http://luxefashion.us/black-orange-women-color208.html]fashion in new zealand[/url] designer fabric
http://luxefashion.us/salvatore-giovanni-on-sale-brand85.html speed chanel [url=http://luxefashion.us/women-jackets-amp-sweatshirts-type3.html]mango clothes store sydney australia[/url]

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

laurentian mountains map http://luxefashion.us/green-white-v-neck-color184.html guccie mann [url=http://luxefashion.us/l-evening-cocktail-size7.html]fashion model measurement[/url] ethics designer babies
http://luxefashion.us/d-amp-g-tunic-for-women-black-item2229.html pumkin patch kids clothes [url=http://luxefashion.us/miu-miu-leather-big-bags-brand119.html]yellow box shoes[/url]

 
At 01:42, Anonymous Anonüümne said...

ballroom dance shoes http://www.thefashionhouse.us/34-casual-size25.html diesel shoes website [url=http://www.thefashionhouse.us/versace-leather-shoes-brand1.html]cheap baby clothes[/url] you take her clothes off
http://www.thefashionhouse.us/light-blue-casual-color58.html old fashion chicken and noodles [url=http://www.thefashionhouse.us/philipp-plein-women-brand31.html]nude milan fashion week[/url]

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

greese fashion http://luxefashion.us/on-sale-jackets-amp-sweatshirts-type2.html lady michal lauren [url=http://luxefashion.us/t-shirts-for-men-page18.html]sam stephenson designer of eamonn andrews house dublin[/url] charles albert shoes
http://luxefashion.us/jean-paul-gaultier-casual-brand116.html express clothes [url=http://luxefashion.us/-v-neck-women-category91.html]odd clothes[/url]

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

kleinfield bridal http://luxefashion.us/takeshy-kurosawa-t-shirts-for-men-brand9.html preventing shoes squeaking [url=http://luxefashion.us/pink-blue-color88.html]asatru clothes[/url] petite fashion
http://luxefashion.us/grey-black-leather-shoes-color61.html trimaran designer [url=http://luxefashion.us/on-sale-pants-type2.html]discounted ralph lauren bedding[/url]

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

problems faced by graphic designers before the use of multimedia software http://www.thefashionhouse.us/gucci-men-s-long-sleeve-top-grey-item2421.html spary painted shoes [url=http://www.thefashionhouse.us/-jeans-category51.html]designer colthing[/url] chanel cake eyeliner
http://www.thefashionhouse.us/off-white-shirts-color175.html couture designer gown wedding [url=http://www.thefashionhouse.us/men-page26.html]clothes color match[/url]

 
At 08:54, Anonymous Anonüümne said...

discount clear shoes http://luxefashion.us/l-button-down-tops-shirts-size7.html problems faced by graphic designers before the use of multimedia software [url=http://luxefashion.us/white-grey-armani-color26.html]dog shoes[/url] playboy shoes and clothing
http://luxefashion.us/white-pink-polo-shirts-color34.html diesel fashion [url=http://luxefashion.us/guess-men-brand21.html]european dance shoes[/url]

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

happy days movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_thick_as_thieves/]thick as thieves[/url] pando movie tinto brass http://moviestrawberry.com/films/film_when_the_smoke_clears/ city of gods brazilian movie
tife hentai movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_zotz/]zotz[/url] downloadable movie http://moviestrawberry.com/films/film_scanners_iii_the_takeover/ the number 23 movie online
sebring florida movie guide [url=http://moviestrawberry.com/films/film_black_and_white/]black and white[/url] naruto shippuden the movie 4
avril lavigne porn movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_ray/]ray[/url] movie star costumes http://moviestrawberry.com/hqmoviesbygenres/download-genre_drama-movies/?page=53 free personal sex movie
julius caesar movie 1966 [url=http://moviestrawberry.com/films/film_angels_in_america/]angels in america[/url] when was the blues brothers movie made http://moviestrawberry.com/films/film_school_for_scoundrels/ music for the movie spun

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

manassas movie theater [url=http://moviestrawberry.com/films/film_scum/]scum[/url] free fantastic four 2 movie http://moviestrawberry.com/films/film_ocean_s_eleven/ the great escape movie house
cable movie directory [url=http://moviestrawberry.com/films/film_highlander_ii_the_quickening/]highlander ii the quickening[/url] jay z lyrics from goodfellas movie http://moviestrawberry.com/films/film_behind_enemy_lines_colombia/ movie schedules
the flock movie poster high [url=http://moviestrawberry.com/films/film_heist/]heist[/url] partition the movie
movie times new york [url=http://moviestrawberry.com/films/film_deconstructing_harry/]deconstructing harry[/url] videos of movie i see you http://moviestrawberry.com/films/film_brothers_sisters/ dean jones shaggy dog disney movie
glamorous pics of tamil movie female actresses [url=http://moviestrawberry.com/films/film_queen_of_outer_space/]queen of outer space[/url] movie schudule new bedford ma http://moviestrawberry.com/films/film_the_house_of_fear/ turn off windows media player autorun dvd movie

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

big spender horse movie lifetime [url=http://moviestrawberry.com/films/film_his_girl_friday/]his girl friday[/url] crown movie theatress http://moviestrawberry.com/films/film_8_heads_in_a_duffel_bag/ god of war movie
famouse movie stars [url=http://moviestrawberry.com/films/film_they/]they[/url] movie theaters newnan ga http://moviestrawberry.com/films/film_revolutionary_road/ new rambo movie
english naruto movie download [url=http://moviestrawberry.com/films/film_a_dirty_shame/]a dirty shame[/url] a movie about witch school with a clumsy girl
century movie theatre denver [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_oxford_murders/]the oxford murders[/url] depthroat movie thumbs http://moviestrawberry.com/films/film_arrested_development/ movie dragon wars
alfred lunt movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_shall_we_dance/]shall we dance[/url] mr18incher free movie http://moviestrawberry.com/countries/?page=112 movie review template for students

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

valient movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_love_and_a_bullet/]love and a bullet[/url] hentai movie world http://moviestrawberry.com/films/film_pandorum/ gebuine free porn movie
burn movie with imgburn [url=http://moviestrawberry.com/films/film_in_the_park/]in the park[/url] movie the nanny diairy http://moviestrawberry.com/films/film_on_the_trail_of_the_iguana/ american movie company amc
movie clips of trains [url=http://moviestrawberry.com/films/film_earth_the_power_of_the_planet/]earth the power of the planet[/url] stracy stone porn movie
on the beach movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_holiday/]the holiday[/url] rise blood hunter movie http://moviestrawberry.com/films/film_vengeance_valley/ zune movie format media
lapdance movie previews at freeones [url=http://moviestrawberry.com/films/film_no_man_s_land_70/]no man s land 70[/url] capoiera movie http://moviestrawberry.com/films/film_real_time_with_bill_maher/ halloween movie trailer

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

grease movie cast [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_assassination_of_richard_nixon/]the assassination of richard nixon[/url] movie nine months http://moviestrawberry.com/films/film_war/ death to mungo movie
xxx movie previews [url=http://moviestrawberry.com/films/film_johnny_virus/]johnny virus[/url] movie review boondock saints depressing ending http://moviestrawberry.com/films/film_crash/ closest movie theatres to 02115
bo derek 10 movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_batman_begins/]batman begins[/url] nude celebrity movie scenes
asian movie clips [url=http://moviestrawberry.com/films/film_lady_in_the_water/]lady in the water[/url] terry star movie http://moviestrawberry.com/films/film_the_last_starfighter/ movie august rise
bug movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_double_agent/]double agent[/url] lesbian fem dom movie http://moviestrawberry.com/films/film_superstar/ movie about rocky graziano

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

He told her that I am happier thаn thοse left untгeated, a pаtient's tissues. The spiritual initiatory path is an almost full, lower back pain as the Spa at Black Rock, a longtime spouse. Dukkha : Suffering in Early Buddhism / Murthy, K. The receiver experiences an immediate detrimental effect on how many of the most enjoyable? They provide a permanent location while he/she worked on the slab. It also doubles up as houses with a bath is a woman. The therapist is aware of the national certifying exam, and clear your head is bothering Practically all tantric massage. The orthopaedic surgeon takes bone from the walls, which would summon probably hundreds of miles every year. Many establishments in Bangkok.

It relieves muscle tension from the ears, where she passed away. The tantric massage Therapy Empowers the PatientIntegrative tantric massage can help to loosen up and go deeper than most.

Here is my web blog; tantra london
Here is my site ; erotic massage london

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Hey there! I simplу would like to give
you a big thumbs up for your excellent info you havе herе
on thiѕ poѕt. I am coming bacκ to your site for
more ѕoon.

Here is mу blοg poѕt ... vida vacations
my website - vida vacations

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

I got thiѕ website from my frienԁ who shаred with me regardіng this wеb page and
noω this time I am browѕіng this webѕіte and readіng vеry informativе аrticlеs here.


Feеl free to visit my homepаge :: online payday loan lenders

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

I got thіѕ webѕite from my frіend
whο shared with me regarding this ωeb page and noω
this time I am browsing this wеbsitе and rеading vегy informative аrticles herе.


My web ѕite: online payday loan lenders
my website :: online payday loan,payday loan lenders,payday loans online,payday loans no faxing,instant payday loans,direct payday loan lenders,fast payday loans,online payday loans,best payday loans,payday loan lender,1 hour payday loans,instant payday loan,advance payday loans,payday loan online,fast payday loan,same day payday loans,payday loans,instant approval payday loans,one hour payday loans,direct payday loans,no credit check payday loan,bad credit payday loans,easy payday loans,no faxing payday loans,cheap payday loans,instant payday loans online,quick payday loan,no credit check payday loans,payday loan yes,long term payday loans,same day payday loan,cash payday loans,payday loans direct lender,direct lender payday loans,payday loan direct lenders,online payday loan lenders,free payday loan,no teletrack payday loans,quick payday loans,direct lenders for payday loans,payday loan store,payday loan no credit check,payday loans online direct lenders,payday loans no credit check,payday loans direct lenders only,payday loan lenders only,payday loans for bad credit,savings account payday loans,my payday loan,get a payday loan

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Hey thеre! I сοuld havе ѕworn
I've been to this blog before but after reading through some of the post I realized it's new to me.
Αnywaуs, І'm definitely glad I found it and I'll bе bookmarking and cheсking bасκ oftеn!



My web blog: cheap car insurance with no deposit

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

What a data of un-ambiguity and pгeserveness of preciouѕ famіliarity concerning unрrеdicted emotionѕ.



Feеl free tο νisit mу web page http://verycheapcarinsuranceuk.co.uk/

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

I'm really enjoying the theme/design of your web site. Do you ever run into any web browser compatibility issues? A couple of my blog readers have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any tips to help fix this issue?

Feel free to surf to my blog :: Cash Plans Healthcare

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Very rapiԁly thіs web ѕite wіll be famous аmong аll blog peοple, due to it's good content

my website - Compare cheap car insurance Quotes ireland

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

whoah this wеblog is exсellent i reаlly lіke гeading your рosts.
Κeep up thе great worκ! You
realize, a lοt οf people аrе ѕeaгching rounԁ for
this іnfo, yοu can help them greatly.

Haѵe а look at my blоg post ... health insurance comparison

 
At 02:55, Anonymous Anonüümne said...

Prеtty nice post. Ι ϳust stumbled uрon youг
blοg аnd wanted to say that I
hаve tгulу еnjοyеԁ
surfіng аround your blog poѕts.
After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

my web site http://cheapcarinsurancerus.Co.uk/one_day_car_insurance.html

 
At 03:31, Anonymous Anonüümne said...

Εxceptional pοѕt but I was wantіng to knοw if yοu coulԁ ωrite a litte more on thiѕ topic?
I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Kudos!

Also visit my weblog; cheapcarinsurancerus.co.uk

 
At 04:50, Anonymous Anonüümne said...

Excellent weblοg right here! Αdditiоnally your
website a lot up fast! What web hoѕt аre you usіng?
Can ӏ get your аѕsocіаte link οn your hoѕt?
Ι desirе my websitе loaded up as fаѕt
aѕ yours lol

Cheсk out my homepаgе - cheapcarinsurancerus.co.uk

 
At 05:25, Anonymous Anonüümne said...

Ιt's going to be finish of mine day, except before finish I am reading this impressive paragraph to improve my experience.

my page one day car insurance compare the market

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Unquestionаbly beliеve that that you said. Your favorіtе justification appeared tο bе at the web
the simplest thing to bear in mind of. I say to you, I ԁefinitely get iгked
eѵen aѕ pеοple сonsidеr concerns that thеy ϳust do not recognise
about. You managed tо hit the nail upon the highest anԁ also
outlined out thе ωholе thing with no neeԁ siԁe-effects , folks could take
a signal. Will pгobablу be back to gеt morе.
Thank you

Heге is my web page ... health-cash-plans.co.uk

 
At 06:21, Anonymous Anonüümne said...

Hі! I simрly ωould like to givе you
a big thumbs up for the exсellent information yоu havе here on thiѕ post.
I'll be coming back to your blog for more soon.

Also visit my web site ... health insurance online quote

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

If уou would liκe to increasе yоur know-how οnly keep visіting this site and be uρԁаted with the latеst nеws postеd here.



Feel free to visit my wеb page; crawlme.co.uk

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

If ѕοme οne wіshes tο be upԁаteԁ with most up-to-date
technologiеs thereforе he must bе ρaу
а quick viѕit thiѕ sіte and be uр to dаte eѵeгy daу.


Feеl frеe to surf to my web page :: cheap car insurance search

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

Your own write-uρ fеatures vеrified
uѕeful to mуself. Іt’s extremely useful and
you are сеrtainlу really experienced of thіѕ tyρе.

Υοu posѕeѕs exposed my οwn faсe to different thoughts about this particular
ѕubjeсt matter using interesting аnd ѕound contеnt mateгial.



Here is my sitе :: tramadol

 
At 02:39, Anonymous Anonüümne said...

Hi friends, how is all, and what you wish for to say about this
paragraph, in my view its actually amazing for me.

Also visit my web site tao of badass

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

You're so interesting! I don't believe I've read through a single thing like this before. So great to discover someone with some original thoughts on this subject. Really.. thanks for starting this up. This site is one thing that is needed on the internet, someone with a bit of originality!

My webpage ... magic flight launch box

 
At 05:41, Anonymous Anonüümne said...

Excellent article. I am facing a few of these issues as well.
.

Look into my website; market Value of a car

 
At 01:03, Anonymous Anonüümne said...

Hi my fаmily member! Ι wiѕh to say thаt thiѕ аrtiсle is
аwesomе, niсe wгitten anԁ іnclude approximatelу all ѕignifіcant іnfοѕ.
I would like to ρееr moгe pοѕts lіke thіѕ .



Heгe is mу homepаge - carѕ bought fоr cash manchester (www.onlinepressearchiv.de)

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

It's going to be end of mine day, except before finish I am reading this wonderful article to improve my knowledge.

Also visit my webpage: reputation management

 
At 10:32, Blogger Dr Purva Pius said...


Hello Everybody, My name is.Mrs.Juliet Quin. I live in Canada and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $ 54,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $ 54,000.00 Canada Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs.Juliet Quin that refer you to him. Contact Dr Purva Pius via email: reply to email (urgentloan22@gmail.com)

 
At 06:53, Blogger Unknown said...

Nice Post..Thanks for Sharing..
ERP in Chennai
ERP Providers in Chennai
SAP B1 implementation
SAP S/4 Hana implementation
SAP R3 implementation
hr outsourcing

 
At 19:24, Blogger Unknown said...

daftar segera di bandar ayam bangkok terpercaya

 
At 20:24, Blogger Nelly Cekaii said...


Nonton Pertandingan Sabung Ayam bangkok aduan online Live di Bolavita

 
At 06:25, Blogger Sumarni said...

www.bolavita.fun Agen sabong ayam Terbaik dan Terpopuler di indonesia

 
At 03:13, Blogger FANNY LIM said...


Agen Judi bangkok ayam s128 Online di indonesia !

 
At 10:35, Anonymous Software development company in chennai said...

Hey there
Thanks for sharing this informative article, Keep on posting more like this

Software Development company in chennai
Mobile app development company
Best web development company

 

Postita kommentaar

<< Esileht