teisipäev, mai 29, 2012

Pullerits: Mida sportlikku rääkida raadios?

Kolmapäeval kell 13.05 on Kuku raadio eetris saade «Vahetund Postimehega», kus räägime Moabi reisikaaslase Jaanus Laidveega sellest, mis kolme nädala vältel Ameerika maastikuratturite ja džiibihullude paradiisis tõeliselt toimus. Muuseas tuleb juttu ka sellest, kui palju too seiklus maksma läks.

Nagu öeldakse: parem üks kord kuulda kui sada korda lugeda. Nii et püsige lainel!

Juhul kui teil on tekkinud küsimusi, millele seoses saate teemaga vastust soovite, siis olge head ja jätke oma küsimused siia kommentaariumi.
San Diego, California. 7. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits.

Ülemisel fotol: Jaanus Laidvee 17. aprillil Moabi lähistel Bartlett Washis mõõtmas rattaga, kas GMC Terrain mahub laiuse poolest kahe suure kivi vahelt läbi sõitma või mitte. Foto autor: Priit Pullerits

28 Kommentaarid:

At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

/// mis kolme nädala vältel Ameerika maastikuratturite ja džiibihullude paradiisis tõeliselt toimus///

Nüüd ma teen nalja, aga räägitakse, et Ameerikas on parem trenni teha ja pärast häid tulemusi teha, sest et igasugused toidulisandid ja värgid on väga hästi kättesaadavad. On ju mõnigi mees peale dopinguga patustamist süüdistanud selles Ameerikast tellitud toidulisandeid.

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas Moabis neegritega oli? Kas sai rahulikult olla või tulid väga häirima? Kas Laidvee ka kannatas?

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Kas jalgrattur Jaanus Laidvee, endise Julianus Inkasso ühe aktsionäri, telefonikõnesid kuulati Moabi kõrbes pealt või sinna Kapo kuri käsi ei ulatunud?

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks ei ole võimalik seda saadet kuulata, seetõttu paluks võimaluse korral teha lugu siia - miks PP arvates Moab-i rattakilomeetrid ei lähe treeningu kirja ja mis asjad on PP arvates üldse "tühjad kilomeetrid", s.t. kilomeetrid, mida ei ole vaja arvestada suusatades, joostes või rattasõidul.
See aitaks kindlasti edaspidi paremini mõista autori heietusi tema sportliku ettevalmistuse/treeningu kohta. Loomulikult oleks ka kergem vastata meile esitatud küsimustele, et miks ja kuidas on hr. PP saanud (või ilma jäänud?) soovitud tulemusest...

Mart

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Mis vabalajal Moabis ja USAS teha oli ja tegite? Või oli tegemist sellise rutiinse (rutiin on muide parim puhkus) treeniglaagriga: magad, sööd, treenid.

Mati

 
At 09:55, Blogger Heiki said...

Võibolla teil juba ka plaanis aga huvi pakub just planeerimise pool - kui palju ette, kui põhjalikult jne.

Samuti võiksid uuesti korra peatuda sellel, et miks ikkagi USA ja Moabi?

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

postimehes räigelt pettunud. eetrit raisatakse suvalistele matkajuttudele. kuku raadio on raadio mõtlevale inimesele. jätan vahtunni postimehega seekord kindlasti vahele. pettunud.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit kas sa ratta pealt tolli ja käibemaksu ikka maksid ära?

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Minuarust hea ja tempokas saade, mulle meeldis. Hea täiendus blogile. Tänud!l

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

http://podcast.kuku.ee/2012/05/30/vahetund-postimehega-2012-05-30/

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Pigem oleks kuulanud, kuidas Priit Reformierakonnaga seotud skandaali uurib, mitte aga oma blogi sissekandeid üle räägib. Pigem siit kivi Postimehe kapsaaeda.

Isiklik arvamus!

 
At 16:51, Blogger Priit Pullerits said...

Vastan:

20:05 - Ameerikas toidulisandeid ei ostnud, mul olid Dexali geelid ja batoonid Eestist kaasas.

20:34 - mina ei näinud Moabis ühtegi neegrit, ühte nägin Green Riveri bensiinijaamas tankimas. Jaanus väitis, et tema nägi kümmet neegrit. Ükski neist meid ei seganud.

21:13 - küsimusele on võimatu vastata, seda teab vaid kapo, aga ei tajunud meist kumbki, et meid oleks pealt kuulatud.

08:30, Mart - nn tühjad kilomeetrit on sõit rattaga tööle, täna nt sõit rattaga mööda Tallinna linna Kuku raadio toimetusse ning PM toimetuse ja raudteejaama vahet.

09:25, Mati - kõik see aeg oligi vaba aeg. Olen korduvalt rääkinud, et see ei olnud mingi treeninglaager. Kõik need sõidud ja seiklused olidki vaba ehk puhkuse aja sisuks ja täiteks.

09:55, Heiki Pruul - loodetavasti saite saatest vastuse. Planeerisin reisi neli-viis kuud, sellele eelnes umbes aasta kirjanduse põhjal sealsete radadega tutvumist ja nende hindamist. Lõpuks olid plaanid ikka pisut suuremad, kui tegelikult ellu õnnestus viia.

Aitäh, 14:53, minu arust tuli ka saade tugeva "nelja" peale välja.

16:10 - seekord paraku jäid, jah, teie ootused täitmata. Uurivat ajakirjandust peab ma tegema ikka leheveergudel, mitte raadios, raadios jäänuks üle vaid teema üle targutada ja sepkuleerida, seda ma ei tahtnud teha.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Oleks ma teadnud, et mulle PM pedepromo täna saatis, siis oleks saates küsinud, et kas ka Moabis pedetamiseks läks? Uued ajad, uued kombed. Võib-olla saame väsinud AA asemel mõne poolpede ja eks isiklik kogemus ju rikastab. Enivei kuna Pandora laegas on lehe poolt avatud, siis pole esitatud küsimus ka kuidagi solvav. Palun seda mitte välja rookida emotsionaalse kõrghetke mõjul.

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Ohh-noh, polnudki köikse hullem. Pelgasin, et tuleb reisipäeviku ümberjutustus valikuliselt, aga ei- selline üleüldine mula, natuke korralduslikku infot ka ning usun, et sellisel kujul esitatuna tekkis mönes kiusatus asja lähemalt uurida. Muigele ajas natuke saate ülesehitus, kus Priit isalikul kombel palus Jaanus-poisil köik ausalt ja kohe ära rääkida, et mis, kes, kus....
Edu ja tervist, Maamees

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Aru ma ei saa, miks on tarvis "tühje miile" Moabis vändates geele ja batoone Eestist puhkusele kaasa vedada? Või on see mõnele ka "tiksumise" ajal põhitoidus?

 
At 21:47, Blogger Priit Pullerits said...

18:12 - pedevärk on mulle absoluutselt vastuvõetamatu ja totaalselt tülgastav, eriti selle propaganda. Nagu küllap enamikule spordimeestest, kes on alfaisased, mitte beetaisased, kellele annab hästi pihta EPLis Argo Tuulik: http://www.epl.ee/news/arvamus/argo-tuulik-beetaisaste-vastu.d?id=64378466

Mul ema ka ütles, et ta kuulis täna, et väga paljud inimesed olid väljendanud meelepaha ja nördimust selle pedelehe üle PMi vahel.

21:27 - aga mis see teie mure on, mida ma rattasõidu ajal söön? Kui ikka 4-5 tundi järjest väljas olla, on energiavaruna geeli ja batooni lihtsam taskus kaasa vedada kui seljakotis karbiga lõunaeinet koos selle soojendamiseks vajaliku priimusega.

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Palun selgitage, miks esialgseid plaane ei õnnestunud ellu viia. Raha? Ilmaolud? Ebapädev planeerimine?

 
At 22:33, Blogger Priit Pullerits said...

Hea meelega selgitan. Kui võtad raamatud lahti ja loed, et punktist A pukti B on n+1 miili ja tee on sandy ja rocky, siis ega sa oska ikka täpselt arvata, kui palju selle vahemaa läbimiseks aega kulub, isegi kui on pakutud, et 4-6 tundi. Liiga suur vahemik ju, ja ma ei tea ka, mis oludes ja kelle võimete järgi seda aega on pakutud. Lisaks kulub aega sellele, et sõita autoga džiibiteed pidi raja alguspunkti, seal ratas kokku panna, varustus korda sättida, jne. Ja samamoodi sa ju ei tea, et teele on ilmunud uusi takistusi, mida ületada, ja et võid kusagilt valesti panna. Nii juhtubki paratamatult, et mõtled, et jõuan teha päevas kolm rattarada, aga tegelikult ei jõua teha õieti kahtegi. Näiteks Canyonlandsi Needlesi piirkonnas üle Elephant Hilli sõites nägin silti, et vasakule Chesler Parkini on 5 miili ja paremale Confluence Overlookile 3 miili, ja kui õhtu läheneb, ja tead, et Chesler Parki tuleb lisaks veel viimane miil matkata, siis valid Confluence'i, sest kahte ei jõua. Nii et sellised logistilised valikud ja asjaolud, mis ei paista ka parimast raamatust välja. Näiteks kust võisime me arvestada, et sedapuhku tuleb kevad sealkandis eriti sademetevaene ja seetõttu on liiv hullult pehme ja paks ja takistab edasiliikumist. Aga oleks ju võinud ka vastupidi minna: sajab sageli ja siis on kogu pinnas kõikjal mülgas, nii et liikuda üldse ei saa, ainult slickrockil.

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Loen küll Pulleritsu blogi, aga ei loe Postimeest. Uskumatu, millist "vaimutoitu" see viimane pakkuma on hakanud: kunagi oli Puna-Hiina propaganda, nüüd pedepropaganda jne.

 
At 08:25, Anonymous Anonüümne said...

Priit !
Tänud vastamast.
Kuid lugedes Sinu kirjeldust ameerikmannide maal, siis võid julgelt nii jooksukilomeetrid kui ka rattamiilid (kilomeetritesse ümber arvestatuna) oma üldise läbisõidu sisse lugeda. Pole neid vaja meie eest peita ja sealjuures ennast petta, et vaat kui väikese läbisõidu pealt tegin MILLISED Jooksumaratoni ja Rattaralli tulemused! Tegelik kilometraaž on oluliselt suurem. Ja jooksule/rattasõidule kulunud aeg!
Kui ei usu, siis küsi oma sõpradelt treeningukorüfeedelt - aeg on samatähtis kui kiirus või distants (eriti ratta sadulatunne).

Mart

PS. Rattasadula tunde kohta ütles mulle kunagi Kalle Kirsiaed - peale hooaja vahelist pausi kulub ka proffil 1000 km, enne kui p...e tuimaks läheb.

 
At 10:53, Blogger Pärtel said...

Priit, kas tuled ka homsele Olümpiajooksule "elu vormi" realiseerima? Vanasti käisid ju lausa Valgas 10km maanteejooksudel.
http://www.jooks.ee/olympiajooks/index.php

 
At 17:54, Blogger Priit Pullerits said...

Pärtel, loe järgmist sissekannet!

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Dumbbells are an integral component of any pounds and power instruction course and maintaining this in mind Cap physical fitness
products manufactures them maintaining in mind the best level of superior assurance.


Feel free to surf to my web-site :: dumbbells for sale

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

These Bowflex 552 are loaded with metal tabs that lock plates well, making certain that your education is safe and also
enjoyable.

Also visit my web site Report abuse

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

Hassle-free Compact Machine-This compact household health club steps 5'5" x 3'2", which can make it perfect for the smallest of physical exercise rooms.

Here is my webpage: http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/bowflex-selecttech-dumbbells-ultimate-home-exercising/

 
At 01:10, Anonymous Anonüümne said...

I will then post it for everyone to see.

my webpage ... dumbbell sets

 
At 05:01, Blogger chenlili said...

football shirts
mishka clothing
light up shoes
stuart weitzman
coach outlet
oakley sunglasses
supra shoes
replica watches
polo outlet
jordans
20188.14chenjinyan

 
At 09:29, Blogger Unknown said...

bottega veneta
nike
marc jacobs handbags
argentina world cup jersey
reebok outlet store
sac longchamp
dior sunglasses
kobe 10
pandora
ferragamo shoes
2018.9.7chenlixiang

 

Postita kommentaar

<< Esileht