reede, mai 24, 2013

Pullerits: Miks mehed muutuvad mökuks ja pehmoks?

No nii, nüüd on see siis ametlik. Meediaettevõtja Hans H. Luik on välja öelnud, et varem olid mehed kõvemad – olid julgemad, täis rohkemat pealehakkamist, parema stressitaluvusega. Toda põlvkonda, kuhu kuuluvad ka minuvanused mehed, nimetatakse võitjate põlvkonnaks. Aga uuel, nooremal põlvkonnal on Luige väitel puudu alfaisase jõust. Eileõhtuses «Kolmeraudses», minu ühes lemmiksaates, sest Mihkel Raud esindab seal alfaisase stiili, nimetas saatejuht uue põlvkonna mehi otsesõnu mökudeks ja pehmodeks.

See ei tule teile ju üllatusena, et olen Luige ja Raua liigitusega nõus. Olen ju seda teemat siin blogis samuti käsitlenud.

Kuigi Luik rääkis spetsiifiliselt äriinimestest, on tema liigitus ka igati asjakohane, kui vaatame spordiharrastajaid ja Eesti mehi üleüldse. Näeme kas või seda, et ühed sitkemad ja vintskemad sellid on kestusalade harrastajate seas just keskealised, pealt 40-aastased. Indrek Kelk, Klubi Tartu Maraton juhataja, on aastaid kurtnud, et noori mehi on massispordiüritustel vähe. Jah, kui vaatame nende ürituste pingerida, siis näeme, et esiots on nooremate päralt – mis on ka loomulik, sest noor ongi füüsiliselt võimekam kui keskealine. Aga need noored, kes kõrgemaid kohti nopivad, on nood üksikud, kes tegelevad vastava alaga pühendunult. Ehk on vähemalt pooleldi tippsportlased. Kuid vaadake laiemat pilti, ja te näete noorte meeste suhtelist põuda.

Mis teeb mehed pehmeks? Mugav kaasaegne elu, kus lapsest peale on vähe kohustusi ja vastutust. Tubane eluviis ja selle väärtustamine – kõva käsi on see, kes klaviatuuril kiirelt tippides ekraanil õiged aknad suudab avada. Skandinaavialiku pehmonduse eeskujuks seadmine. (Mu üks hea tuttav ütles Skandinaavia kohta tabavalt: munadeta ühiskond.) Naiselike väärtuste ületähtsustamine ja mehelike omaduste naeruvääristamine – teate ju isegi neid silte, nagu matšo, alfaisane jms. Koostöö seadmine individuaalsest pürgimusest olulisemaks. Püüded konkurentsi nivelleerida – teate ju küll neid jutte, et nn eliitkoolid tuleb kaotada, et koolide pingerida ei tohi koostada; ülikoolis ei tohi isegi hindeid enam avalikult välja panna, mis minu ajal oli täiesti normaalne ja tavaline: ülikooli astudes pandi eksamitulemused avalikult välja ja igaüks nägi, kui mitmes ta kui mitme punktiga pingereas on.

Seda nimekirja, mis teeb meestest mökud, jobud ja pehmod, võite ise jätkata.

Samas peab märkima, et mõnel mehel on pisut primitiivne ja ühekülgne arusaamine, et see, kes tahab vabaneda ohust, et teda peetakse pehmoks või mökuks, peab olema selline, kes kaalub ligi 100 kilo ning surub rinnalt vähemalt sama palju. Ei, küsimus on pigem mehe loomuses, mitte kehakaalus või biitsepsi rammus. Loomus – see on sirgeselgsus ja söakus, julgus öelda oma sõna ja kaitsta oma põhimõtteid, võidelda oma seisukohtade eest, ja kui tahate, siis võidelda ka spordirajal (see ei tähenda, et peab tingimata võitma, sest individuaalalal on võitjaid alati ainult üks).

Toon ühe näite. Pärast esmaspäeval Postimehes ilmunud kirjutist (täisversiooni leiate lehest, veebist on oluliselt lühendatud variant), mis paljastas homoaktivistide tegelikku palet, asusid nood vasturünnakule. Nad saatsid nii mulle kui Postimehe juhtidele pika kirja, kus esitasid minu vastu ridamisi süüdistusi, sh loo kallutatuses. Paljud oleks ilmselt sellise rünnakkirja peale ära ehmunud ja saba jalge vahele tõmmanud, sest homoaktivistid on ju sõjakad ja halastamatud. Lükkasin nende süüdistused kõik ümber ning lisasin oma vastuskirja lõppu:

«Lisan, et minu silmis on Teie kiri järjekordne näide sellest, kuidas homoaktivistid püüavad massiivse kirjakampaaniaga (vt Teie adressaatide loetelu) heidutada ajakirjandust käsitlemast homotemaatikat faktidele tuginedes ja erapooletult. Seda kinnitab ka tõsiasi, et püüate oma kirjas suunata ajakirjandust kirjutama asjadest, mida just Teie eelistate kajastada, ning juhtida ajakirjandust kõrvale teemadelt, mis Teie ideoloogia ega nägemusega ei haaku.

Kui Te tunnete muret tasakaalustatud meediapildi pärast, siis minu kirjutis, kus saavad võrdselt sõna mõlemad pooled ning mis toetub faktilistele tõsiasjadele, on just oluline panus selle temaatika objektiivsemaks kajastamiseks Eesti meediapildis.»

Miks heidavad mõned kommentaarides aeg-ajalt ette, et olen mõnikord arrogantne ja irriteeriv ja sõjakas? Ilmselt jooksebki siit põlvkondade lõhe: need, kes nimetatud etteheiteid teevad, kuuluvad küllap uude põlvkonda, kelle esindajad pole harjunud, et minuealiste põlvkond on lihtsalt võitluslikum, kes endale niisama pähe istuda ei lase, vaid annab vastulöögi, nagu andsin homoaktivistidele.
*
NB: tõelised ja õiged mehed kommenteerivad seda sissekannet oma nime alt!
******
Amasa Back Trail and Kane Creek Canyon, Moab, Utah. 20. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Kas tunnete ära, kes on see rattur Giro d'Italial? Fotod autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Üks pingutab, kümned vaatavad pealt - see on Giro d'Italia. Foto autor: LaPresse/Scanpix
Foto 3: Ei, need ei ole siiski meespehmod. Kui lähemalt uurite, näete, et need on tavalised naised Saksamaal sadulas aega veetmas. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 4: Venelane Vladimir Gussev Giro d'Italia eraldistardist 18. etapil. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 5: Giro d'Italia - ainult väga kõvadele meestele. Foto autor: LaPresse/Scanpix

68 Kommentaarid:

At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Kelgu üritus on mõeldud jõukale keskklassile. Kahjuks on see klass Eestis õhuke. Sellepärast tundubki PP-le, et noored on mökud, kuna nad ei ole ennast veel kapitali puudumise tõttu alfadeks suutnud üles töötada. Kelk võiks parem muretseda, et miks meil keskklass nii õhuke on ja leida võimalusi selle suurendamiseks.

Üldiselt on see pehmode ja homode jutt äraleierdatud plaat.

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Aasta tsitaat Maalehest: Pole mingit mõtet õppida ülikoolis ajakirjandust. Piisab täiesti , kui ostate ühepäevase Pulleritsu koolituse ja sellest piisab.
Respect!

 
At 10:59, Anonymous Kenneth-Marcus said...

Õige Priit,
aga mis me teha saame? suur Ühiskond liigub kui karavan, mida üksikvõitleja ei peata,
patriarhaadi järel tuleb matriarhaat ja siis jälle p. ja jälle m.

Mingi refereering kuskilt "teaduslikust" artiklist seletas et tulevikus pole meest vaja, naised saavad nupulevajutusega käima peale, XY kromosoomi kandjad surevad välja.

Kas alles 1972 OM-il oli naiste pikim distants 800m?
Kes oskas siis arvata et 30 aasta pärast teevad naised suusahüppeid poksi ja takistusjooksu, MMA-d, tõstmist ... mida iganes,
ei oskagi kohe öelda kas on ala mida naised ei harrasta?

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Skandinaavia pehmode komme poisslapsele mitu nime panna on ka meile jõudnud,
vaata Astana meeskonna nimesid, on Dmitri, Jossip, Tanel ja Paolo

Rootsi mees on Frederik Carl Wilhelm (või ei tea ema kes kolmest oli lapse isa?)

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Priidu kirjutisest tuleb välja, et kõige kõvemad mehed on homoaktivistid, sest nad julgevad seista oma põhimõtete eest ning on sõjakad ja halastamatud.

 
At 11:44, Anonymous Jaana S. said...

Minu mees muutus ka mökuks. Istub kodus ja vahib telekat midagi ei tee. Kupataks ta teie juurde Velomeeste trenni aga te ei taha ju oma kampa mökut või mis?

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Kui ma ütlen, et ma olen alfaisane, kas ma siis olen alfaisane?

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Džiiro Itaalia 19.etapp jääb ära lume tõttu.
Priidul on õigus - PEHMOD!!!

 
At 12:18, Anonymous Rainer 05671822 said...

Jaana too oma diivanipehmo meile trenni. Me teeme tast mehe.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Loodusseadus, nõrgad surevad välja, hakkab jõudma teisele tasandile. See seadus muudab inimkonna kõigepealt lödinäppudeks ja pededeks. See peatab soo jätkamise ning inimkond ongi allakäigutrepil.
Kuskilt peab ju sellele paljunemisele piiri ette tõmbama. Meid, inimesi on lihtsalt liiga palju. Normaalsete limiit on täis.
B-to

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

>> See ei tule teile ju üllatusena, [..] Olen ju seda teemat siin blogis samuti käsitlenud.

Tundub, et Eesti Ekspressi ajakirjanikud käivad Pulleritsu blogist teemasid varastamas.
Nt eilses EE numbris Tiina Jõgeda kirjutab alfaisastest ja keegi teine EE-lane kirjutab hipsteritest.
Varastamine on v-o palju öeldud (mis on on infoühiskonnas teema vargus?), kuid tunne on küll, et käiakse tšekkimas, mis teemad aktuaalsed on.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Ma teen ettepaneku muuta kaasautori nimi Lobamokast Alfaisaseks. Kuidas tundub.
Alfaisane

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

NÄGIN NEEGRIT

Eile nägin ma neegit.
Sõitis Hiiu-Astangu kergliiklusteel[1] ja lasi vilet.
Neegril oli kaks silma. Kaks jalga. Kaks kätt.
Neeger nagu neeger ikka.
Võib-olla oli see LGBT[2] neeger.
Jalgrattal oli kaks ratast. Lenks, kaks pidurit.
Kaks vänta.
Ratas nagu ratas ikka.
Võib-olla oli see MTB[3] ratas.
Ratta värvi ei pannud tähele.
Aga mis seal vahet on?

1 ehitatud EL Ühtekuuluvuspoliitika fondi toetusega.
2 akronüüm koondmõistele Lesbid, Geid, Biseksuaalid, muutsoolised (Transgender), http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT.
3 maastikuratas.

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Kui Luik ütleb, siis on ametlik. Ahah. Konnatiik, ausõna.

 
At 13:37, Blogger tahv inaf said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 13:40, Anonymous Taavi Eilat said...

Olen pehmo, täiega pehmo. Uhkelt Pehmo!
Kui mitte-pehmoks teeb inimese motoorne füüsiline pingutus, siis mina küll see olla ei taha. Pigem ikka olla "pehmeke".
Teate mis juhtub kui teha lõputult lõigutrenni, jooksmist või ratast? Ikka see vana hea nüristumine. Mitte, et ma ei suudaks seada endale eesmärke, kuid igasugune vaimsus keeldub seadmast eesmärke tegevuse juures, mis kordab ennast igal võimalikul hetkel. Ma lihtsalt tõstan pärast kahte kuud jooksutrenni käed üles ja küsin: milleks see kõik? See ei tulene sellest, et mu füüsiline vorm oleks kehv ja ei jõuaks. Jõuan küll (poolmaratoni aeg 1.37 näitab minu meelest üsna head vormi), kuid asi on lihtsalt nüristumises.
Oht jääda kinni iganenud süsteemi, kus võidab ikkagi mitte-homo, kes on kõige kiirem, on täitsa hirmus perspektiiv.
Ajudeta lõigutrenn nüristab igasuguse loovuse. Ma ei väida, et loovisikud ei tee trenni. Kuid nende tehtav trenn ei saa olla nii tuim.
Lähen uhkelt kaasaegse tantsu trenni ja tunnetan seal oma keha füüsilisemalt ja reaalsemalt kui üheski jooksutrennis. See tund, mis kulutada näiteks oma keha tunnetusele kaasaegse tantsu juures on nii füüsiliselt (eelneva loo autor ilmselt ei teagi selliste lihaste olemasolu või pole vähemalt nende koormatust tundud) kui ka vaimselt koormavam kui ükski motoorne treeningliik.
Ma väidan ikkagi, et oluline ei ole igas olukorras võita (kuigi enamasti kui ma võistlen, siis ma võidan) vaid ikkagi enesetunnetus. Arusaam, milline on mu keha ja milline on maailm selle ümber. Ei ole tuima trammile sarnast liikumist mööda rööbast, kus on ette kirjutatud, et see on mehelik ja see on naiselik ja see on homo ja see on õige.
Olemata homo ja olemata aktivist, kuulutan ma end uhklet pehmoks. hurraa!
(Uskumatu, et ma praegu kulutasin aega selle postituse kommenteerimisele)

 
At 13:52, Anonymous Karl Vader said...

vaat Taavi on õige eesti mees. Selliste meestega jõuame kaugele

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

ülemisel pildil on loomulikult Kanks, sõidab esimest pikka TT etappi. kui blogipidaja esitab taolisi küsimusi, siis ta eeldab, et lugejateks on spordivõõrad inimesed. ühtlasi näitab see ära, kuhu PP blogi jõudnud on. spordiblogi pole ta enam ammu.

 
At 14:08, Anonymous Muigu said...

PP blogil pole häda midagi. Mina olen pehmo ja c-isane (kuigi endine sportlane) aga ei kurda.
Tore ja nalja saab kui homod hädaldavad ja alfaisased küsimusi esitavad. Jõudu edasiseks!

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit -
mis eesmärgiga Jõgeva Rattarallile lähed?
Valikvastused -
a) üldvõitu võtma
b) vanuseklassi võitu võtma
c) kolmandat varianti ei saa olla, sest ülejäänud variandid on pehmodele!

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

To 13:12
Viisakas oleks öelda - eile nägin aafriklast!

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa pane oma blogisse võimalus igale kommentaareile hindeid anda. Saad ka ise teada, mida tegelikult, so anonüümselt, arvatakse. Taavi saaks kohe minult 12 silma.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

14:40, kust sa tead, et ta oli aafriklane?

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Poliitiliselt kõige korrektsem on afroameeriklane. Mis sellest, et murjam ise näiteks austraaliast tulnud on.

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Enne 40. eluaastat ei hakkagi mehed sporti tegema. Siis alles hakkavad, tervis nõuab. Enne pole põhjust.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Mis pagana afroameeriklane? Kui keegi tumedanahaline tuleb Austraaliast, siis on ta kõigi eelduste kohaselt aborigeen, kellel ei tarvitse Aafrika ja Ameerikaga olla juba kümneid tuhandeid aastaid mingit seost. Mine näiteks Hollandisse, seal on palju neegreid, kes on mitmeid põlvkondi seal elanud. Ja kas Puškini vanavanaisa oli ka afroameeriklane? Kas Puškin ise oli afroameeriklane?

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Kas seda homoaktivistide kaebekirja, mis Postimehele saadeti, avalikustada ei võiks? Veel parem, kirjuta sellest kaebekirjast veel üks artikkel.

 
At 20:01, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 18:12, mõtlesin kirja avaldamise peale. Ühelt poolt on tegemist kirjavahetuse saladuse ja puutumatusega ehk ilma teise poole nõusolekuta kirja avaldada ei tohi. Teisalt, kõik kirjad, mis on adresseeritud lehetoimetusele, on käsitletavad toimetusele laekunud materjalina. Eriti juhul, kui adressaadiks on peale minu vastutav peatoimetaja, peatoimetaja ja uudistetoimetuse juhataja. Miks muidu see kiri nii paljudele sai saadetud, kui see polnud mõeldud tähelepanu just tähelepanu pälvimiseks. Nii et sellest aspektist peaks tõepoolest mul olema selle kirja avaldamise õigus. Hea meelega teeksin seda, et te näeksite ise kõike ja saaksite ise otsustada. Mina olen neis asjades avatud asjaajamise poolt.

Kui õldsuse soov kirja näha on olemas - kas on? -, siis uurin Postimehe juristilt, mida tema selle avaldamise kohta ütleb. Kuigi siin võib olla see konks, et kuna kiri oli adresseeritud Postimehe inimestele, siis see blogi kui avaldamiskoht ei ole Postimehega seotud (väitku siin mõned oma järjekindlusega, mida iganes) ning siinse blogi temaatika minu homoteemalise looga ammugi mitte, mis siis, et nimetatud küsimused siin aeg-ajalt läbi jooksevad. Kuid kirjutis, millele homoõiguslased reageerisid, ilmus siiski Postimehe kaubamärgi all.

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
kas oled kuulnud? Politsei on võtnud Suurbritannia sõjakoolid ja kaitseväe asutused kaitse alla. Briti sõjaväelastel soovitatakse vormiriietuses kasarmute territooriumilt mitte lahkuda.
Kui sõjavägi ei julge enam kasarmutest väljuda, kas pole see siis lõpu algus? .

 
At 20:25, Anonymous Ants said...

20.01 PP: Ühelt poolt on tegemist kirjavahetuse saladuse ja puutumatusega ehk ilma teise poole nõusolekuta kirja avaldada ei tohi.

Kuidas Evelin Ilvese Kalevi kräpi kirja avaldamine selles kontekstis tundub?

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

PP: see blogi kui avaldamiskoht ei ole Postimehega seotud

palju sa siis postimehe itimeestele maksid nende träkkimise pluginate eest mis sinu jaoks spetsiaalselt tehti?

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

Varsti ei tohi öelda ka ruberoid ja brikett, öö kõlab samuti rassistlikult.

Teet

 
At 23:05, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits: Miks mehed muutuvad mökuks ja pehmoks?

Ja nii küsib mees, kes kunagi pidas X-dreami B-raja läbimist eluohtlikuks. O sancta simplicitas.

ain

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 01:46, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks kaaluda linnuvaatlejaks hakkamist. Birdwatching on eriti Inglismaal populaarne (kestvus)ala.

 
At 07:51, Anonymous Anonüümne said...

"Kuid kirjutis, millele homoõiguslased reageerisid, ilmus siiski Postimehe kaubamärgi all."

Aga siis ju võikski ka selle kaebekirja Postimehes avaldada. Vastulause nime all või midagi taolist.

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Tänases Eesti Päevalehes on hea artikkel alfaisastest. Parem, kui see blogipostitus.

 
At 10:16, Blogger Priit Pullerits said...

Ei või, 07:51, sest too kaebekiri kubiseb alusetutest süüdistustest. Kui ajakirjanik ei saa vastutustundetult süüdistusi loopida, ei lase me seda ajakirjanduses ka teistel teha.

20:25, see küsimus on ammu lahendatud, et mul oli õigus seda avaldada. Sellest oli tollal pikalt jutu, otsige see üles ja tehke endale selgeks. Ei ole mõtet hurraaga lahtisest uksest sisse murda - saate selle uksega vastu pead.

20:25 - ei maksnud absoluutselt mitte midagi.

Ain, 23:05 - ma ju kirjutasin sissekandes, et alfaisasust ei defineeri pelgalt füüsiline tugevus ega vastupidavus, vaid pigem muud isiksusomadused, sh mitteallumine igasuguste jobude diktaadile (vaata, kui paljud on mökulikult teatud teemade osas saba jalge vahele tõmmanud) ja julgus seista avalikult oma seisukohtade eest ning neid kaitsta.

20:02 - nagu öeldakse: täpe. Sinna on see Euroopa oma immigratsiooni-"lembusega" jõudnud. See on üks näide jobususest ja mökuks olemisest - ei juletud immigrantidele vastu seista, räägiti poliitkorrektselt humanismist ja muust sellisest ehk käituti jobudena, lasti endale pähe istuda, ei juletud õigel ajal õigeid põhimõtteid maksma panna, ning nüüd on selle enesehävitusliku käitumise tulemus käes. Palju õnne! Teine selline enda võttest selili lendav riik on Rootsi, millest kirjutasin ka täna lehes väikse remargi.

 
At 10:19, Anonymous Anonüümne said...

"Kangert, kes on pealtnäha, kuid mitte sisimas, tagasihoidlik ja leebe võtab asja rahulikult: «Minu hing lubab teha abilise tööd, ja teengi. Liidriroll tekitab meeletut stressi – tiimi ja fännide ootused, meedia tähelepanu ... Taaramäe saab ses olukorras hakkama. Samas ... ehk saaksin minagi." - alfa või pehmo? kas ongi ainult 2 võimalust või on skaala laiem? kas kõik alfad on ühepalju alfad või on üks alfa, kes teised omaarust alfad peksab beetaks? kas näiteks PP(kas on alfa?) ja mike tyson (kas on alfa?)on võrdsed alfad :DDD? kes on eestis naistest alfad? või naiste kohta ei saa nii öelda?? naised on mõeldud alfade teenimiseks? on kahte sorti inimesi- ühed, kes jaotavad inimesi sortideks ja teised, kes ei jaota.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

"20:25 - ei maksnud absoluutselt mitte midagi." ehk tegid tööajast kõrvalisi asju

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

"Ei või, sest too kaebekiri kubiseb alusetutest süüdistustest. Kui ajakirjanik ei saa vastutustundetult süüdistusi loopida, ei lase me seda ajakirjanduses ka teistel teha."

Oot oot, nüüd ei saa ma aru. Arvamusrubriigis avaldatavad artiklid sisaldavad ju samuti pidevalt subjektiivseid ja tihti mitte paika pidavaid väiteid. Mis moodi see homode kaebekiri siis sellest erineb. Vastutus nende väidete esitamise eest lasub ju kirjatüki autoril. Ja koos selle kaebekirjaga saaks ju avaldada omakorda Postimehe vastuväited homode esitatud etteheidetele.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Nonii, kui alfaisasus ei väljendu füüsises, siis miks mõni aeg tagasi rääkisite tönavapildis nähtavatest meestest, kellel on kerge õllekõht ning tegite omad järeldused, et nad on lodevad ja mõttetud mehed? Aga võibolla on nad hoopis tõsised alfaisased, kellele välimus ei loe?
Teiseks - hakata tembeldama sõjaväge lollideks ja pehmodeks selle põhjal, et terrorirünnaku ohus ei soovitata vormis tänaval ringi käia (mis põhimõtteliselt tähendab suure risti rinnale tegemist - ole kui alfa iganes, kui ikka 2-3 troppi sulle lihakirvestega kallale tulevad, pole midagi teha), on pehmelt öeldes lauslollus. Mida siis tegema peaks? Väed tänavatele ja kehtestame mingisuguse politseiriigi?
Taavi

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Vabandan, võibolla eelmine kommentaar tundus väga ründav - ei olnud nii mõeldud, lihtsalt tahaks diskussiooni arendada.
Taavi

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Justin Petrone, kitarritinistaja ja pehmo. Aga näe, lastega teeb paljudele 3:1 ära (paljudele ka 3:0).

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

minu arvates tähendab (alfa)isasus ka seda, et mehel on normaalne perekond ja normaalsed lapsed.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Kas see tähendab, et oma tütardel ei tohiks lasta semmida omavanuste "pehmodega", vaid tuleks neid suunata keskealiste alfaisaste poole?

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, Teil paistab olevat kuhjaga komplekse ja nende kirjanduslik allasurumine on naeruväärne. See kirjeldatud pehmo ei erine ju mehest, kes ei oska ise suuskigi määrida ega rattakummi vahetada!

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

pehmo vs alfa-isaste teemal võtab sõna mees, kes ei julge rulluisutada ja Mammaste järsematest nõlvadest alla sõita.

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Eestis on jah paraku mehed pehmod -kui on vihmane ilm, siis jäetakse trenn ära...kui müristab, siis üleüldse võistlema ei minda ja veedetakse aega diivanil - tuleks võtta eeskuju eestlannadest-pereemadest - peale ca 1000 eur/kuus palka võimaldavat päevatööd naised tulevad koju ja olenemata konditsioonist pestakse pesu, antakse diivanil lösutavale pehmole lihatükk ette ja loetakse lastele unejuttu...

 
At 20:03, Blogger Priit Pullerits said...

Seni, kui te siin täna mingit diskussiooni püüdsite arendada, tegid kõvad mehed Jõgevamaal karmis tuules 107 km võidu. Reportaaž ka tuleb! Pisut kannatust, palun.

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Alfaisased vahetavad ise oma jooksudel rehve ja kodus lambipirne.

 
At 00:40, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 03:13, Anonymous Anonüümne said...

Taavi, miks vabandada? Rohkem AKI inimesi võiks sõna võtta oma nime alt. Aga muidugi me teame, et PPle helistavad kõik toimetajad, kui nad kedagi tööle tahavad võtta - PP ise ütles.

Regards,

Anon

 
At 03:30, Anonymous Anonüümne said...

Jah, üsna lihtne on olla oma nime alt väljas oma jõuliste vaadetega, kui ollakse sisuliselt tenuuri peal ja kui nimetet vaated on klikkide ja mahu garandiks.

 
At 11:56, Blogger Priit Pullerits said...

00:40, kui antud teemal sõna hakkate võtma, pange oma Jõgeva sõidu aeg ja koht alla. Vastasel juhul pole mõtet tulla siia sõna võtma ja teiste tulemustega ärplema.

Kõige nõmedamad ongi need, kes ise midagi ei tee ega suuda, aga tulevad siia teiste tulemustega vehkima. Siin rääkigu igaüks iseenda eest.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

PP 11:56. Pahv ei tohiks üldse midagi spordist kirjutada, kui tal oma tulemust samast võistlusest all pole? Sama sinuga Priit. Tiitlivõistlustest ükskõik mille arvamine ei ole lubatud enne, kui sa oma kettakaar või 110 mtj aega võrdluseks ei too.

 
At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

4 tundi tagasi oli 60 kommentaari. 2 tundi tagasi oli 59 ja nüüd on 58. Põnev relatiivsus.

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

17:15, kvantitaadi asemel keskenduks siiski kvalitaadile.

Le Komme Ntaari

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kuhu on kadunud mitmed varasemad kommenteerijad, kes esinesid oma nime all ja kirjutasid ainult teemasse puutuvaid ja asjalikke kommentaare? Nt Maamees, Peip, Dr Holden, Andres Keba, Madis?

 
At 17:35, Blogger Priit Pullerits said...

17:29, mitte ükski nimetatutest ei ole siin kommentaare kirjutanud. Tuhandendat korda erilistele põmmpeadele: anonüümsele kriitikale siin kohta pole, kõik läheb kustutamisele. Nii on ja nii jääb, ja minu pärast kaevake, kuhu vaid tahate.

 
At 18:06, Blogger Priit Pullerits said...

..kustutatu, elage oma kibestumist mujal välja. Te ei pea siia tulema. Kui ei meeldi, minge mujale - internet on materjale täis, lugege muud ja kommenteerige seal. Mina teiesuguse lahkumisest puudust ei tunne ja keegi teine samuti mitte.

 
At 03:04, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:07, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:10, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 11:32, Blogger Unknown said...

the north face
moncler outlet
49ers jersey
ecco shoes outlet
pandora charms
nike blazer
bills jerseys
michael kors handbags outlet
michael kors
michael kors handbags
20170317

 
At 08:50, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.7.13
ray ban eyeglasses
longchamp outlet
yeezy
christian louboutin shoes
nhl jerseys
nike factory outlet
basket nike femme
louboutin shoes
jordans
nike blazer

 

Postita kommentaar

<< Esileht