teisipäev, märts 04, 2014

Pullerits: Mida Rene Mandri mul teha keelas?

Kui pakute pealkirjas esitatud küsimuse vastuseks, et suusatada, siis olete kõvasti puusse pannud. Või plastikusse.

Kohe kindlasti ei ole õige vastus ka see, et keelas mul kirjutada Sotši olümpia raamatut ja käskis sel ajal hoopis vändata. Tõepoolest, terve eelmise nädala võtsin töölt vabaks, et maailmas unikaalsesse Eesti olümpiaraamatute traditsiooni jätkumisse oma panus anda. Sedapuhku oli toimetaja Gunnar Press määranud minu aladeks mäesuusatamise, vigursuusatamise, lumelauasõidu, lühirajauisutamise, samuti pidin kirjutama ühe olümpia kangelase portree (kas teate, kellest? Vihjeks: tema abikaasa sai olümpial pronksmedali) ja ühe visiooniloo, samuti valima juurde pildid, kirjutama neile allkirjad, leidma külgede veergudele huvitavaid detaile. See oli suur töö, võttis terve nädala. Aga te ei ole tulnud siia ju selleks, et lugeda, kuidas teha olümpiaraamatut. Te ju tahate teada, mida Vueltal 24. koha saanud Rene Mandri mul teha keelas.

Mandri ütles otse ja konkreetselt, et kaks armastatud näitajat – olles täpne, siis üks on minu armastatud ja teine enamiku teiste armastatud näitaja – tuleb ära unustada. See, tunnistan, oli algul pisut võõrastav. Et mida ma siis jälgima pean?

Mandri ütles, loomulikult otse ja konkreetselt, et nüüd tuleb jälgida hoopis uut näitajat. Jah, olin sellest kuulnud küll, aga polnud kunagi sellele tähelepanu osutanud. See oli isegi arusaamatuks jäänud. Aga Mandri tegi lühidalt selgeks, et kui tahan kiire grupiga kaasa minna, siis tuleb selle tempoga varakult harjuda. Selge. Ei mingit vastuvaidlemist, käsk on käsk ja vaidlustamisele ei kuulu.

Esimest korda uue näitaja järgi trenni tehes oli ikka üksjagu kentsakas tunne. Harjumatuse asi. Ja tuleb tunnistada, et Mandri seatud normist jäi pisut puudu. Kuid juba järgmisel päeval oli tunne palju parem, suutsin Mandri püstitatud standardist kinni pidada. Juhhei ja hõissasaa, hakkab tulema!

Aga ärge kiirustage sündmustest ette! Ei, ärge arvake, et olen juba oma Scotti maanteeratta asfaldile ajanud. Vara veel! Eelmise nädala kõik seitse rattasõitu – jah, seitse päeva järjest – tegin tunamullu kevadel Salt Lake Cityst ostetud 29-tolliste jooksudega Treki MTBga. Kuid nädala lõpus tõin ka Tartu A&T Spordis talvitunud Scotti koju. Vaatasin, mis sellel talve jooksul uuenenud oli:

esihammasratas FSA 130X53T Pro Road
kassett Shimano Tiagra HG50 9K
kett Shimano Deore HG53
pidurikummid BBB Roadstop
käigutross Shimano XTR
käigukõri Shimano SP41
piduritorss Shimano MNT (teras)
pidurikõri Shimano
lenksupeal Prof. Cork
lisaks uued rehvid ees ja taga

Laupäeval sõitsin Mandri juhiste järgi 1:46 ja pühapäeval, märjas ja tuules, 2:04. Nädala peale kokku veetsin sadulas 9:06. Kilomeetreid ei kogunenud küll palju, vaid 222,6, aga see pole kõige tähtsam, nagu on selgunud.

Olümpiaraamat läheb trükki märtsi teise poole algul. Jõgeva rattarallini on jäänud ainult kaks kuud ja 20 päeva.

Aga kes on liiga tuim tükk ning kellel see verd veel keema ei aja, vaadaku siia lingi alla. Ma arvan, et enamikul teist on siiski jõukohasem püüda minu tuulde võtta. Aga selleks tuleb teil end liigutama hakata.
******
A nice camping spot at the base of colorful hills near Onion Creek Road, Moab, Utah. 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1-3: Rene Mandri  2012. aasta suvel Rõuges Eesti meistrivõistlustel eraldistardist sõidus. Fotode autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

84 Kommentaarid:

At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

Watid ja kadents?

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

No ei tule neid lisaregistreerijaid, reklaami palju tahad.

Varjatud teod on selged. Jälgida pole vaja kiirust ja läbitud kilomeetreid (PP komme), pidevalt jälgida pole vaja ka pulssi (väidetavalt paljude teiste komme). Nn. uus näitaja, mis lubaks stardikiirendust võistlustel üle elada ("sest edasine on ju puhas grupis loksumine ja vaimu nüristamine"), on trenni alustamine maksimaalse pingutusega. Ehk siis kodust välja, ratta selga, ning stardikiirendus (kui rattaralli gruppidesse jagunemise moodustamine) ca 10 minutit (või vähemgi?) ning edasi tee trenniga, mida iganes aju või süda ihaldab.

Selle pärast küll trenniplaani ostma ei hakka.

 
At 11:20, Blogger Indrek Sarapuu said...

sekundeerin esimesele kommile. kui mandri soovitas ja teisel päeval läks juba paremini, siis peaks see kadents olema :)

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Kadents jah. Hea, et mitte kompressioonsokid vms posimisvärk. Aga tsiteerigem ülipikamaajooksjat Rünno Ruuli (Laulasmaa ulta 168 km võitja, läbinud 100 km 8 tunniga), kes ütleb, et tähtis pole mitte ainult sammu sagedus, vaid ka sammu pikkus. Tippjooksjatel on pikk samm. Kuidas on Pulleritsul lood sammu pikkusega?

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Mandre teeb Priidust "kerija"?

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Viktoriini vastused all:
Kiirus (tempo) -, hirm (pulss)-, südameläige (võimsusetunne)+.
Kadentsi võiks välistada, sest see oleks "masina jõllitamine ja iseenda mitte usaldamine".

 
At 13:52, Blogger Priit Pullerits said...

Sissekande keskel oli ka üks küsimus, aga too vist käib enamikule täiesti üle jõu?

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

> Et mida ma siis jälgima pean?

Et Jõgeva rattaralli blogis jätkuvalt orbiidis püsiks. Muidu pappi ei saa

> nädala võtsin töölt vabaks, et maailmas unikaalsesse Eesti olümpiaraamatute traditsiooni

Nüüd ka selge, miks mehest äkki sai suur Putini pooldaja

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Mitte Tiidrek, vaid Vedjohha jookseb tulevasi eesti rekordeid.
Mees jooksis just 3000m 8.09 ja kaotas Tiidrekule paar sekundit poolmaratonis.
Venelased ikka kehaliselt kövemad kui eestlased. Mida nägime Kristiina Pasha ja Gosha peal aastaid.

Pasha (Losk)
Gosha (Koshe)

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Võiks ehk seletada nende juppide iseeneslikku tekkimist ratta külge. Shimano on tipp-bränd, lihtne ajakirjanik ei jaksa eluilmas endale sellist tippvarustust osta.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Shimano on tipp-bränd, lihtne ajakirjanik ei jaksa eluilmas endale sellist tippvarustust osta.

Shimano teeb ka rahvale osasid, seega ei ole ta AINULT tippbränd

 
At 15:23, Blogger Priit Pullerits said...

Kui ma vaid teaks, 14:47. Mul ununes ratas sügise lõpul A&T Sporti, nüüd, kevade tulles, helistati, et viigu ratas eest ära, uus kaup tuleb sisse, siis läksin rattale järele, kaasa sain ka nimekirja, et näed, need ja need uued jupid on küljes. Eks spetsialistid, nagu 14:49 arvatavasti, oska mu loetelus toodud täpsema markeeringu põhjal öelda, kui tipp miski jupp on. Mina olen seda meelt, et keskenduda tuleb peamisele (kuidas trenni teha), mitte tilulilule, mis markeering on millise jupstüki peal.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Tippajakirjaniku elu nagu lill! Nagu politseinik kusagil Mehhikos, astub baari - õlu tasuta, sigaretimüüja, habemeajaja, stripiklubi - kõik pakuvad teenust tasuta!
Aga jah, uus kaup tuli sisse, A & T pani Pulleritsule mingid rahvajupid külge ) Tõsiselt kahju, et see mees varustusest tuhkagi ei jaga, ometi oleks ratta (aga samuti suusa- ja jooksuvarustuses) väga palju teadmist ja nüansse, mida harrastajatele jagada.

 
At 15:57, Anonymous Huulio said...

15:32 on Eesti ja Mehhiko elu paralleeliga mitte kümnesse, vaid tundub, et isegi kaheteistkümnesse pannud! :))

 
At 17:38, Anonymous Marvin said...

Kas olümpiaraamatusse läheb ka see fakt, et loetud päevad pärast Sotshi mängude lõppu alustas olümpiat võõrustanud riik sõjalist invasiooni Ukrainasse...(selle eest Euroopale ja muule maailmale arvet esitamata)?

 
At 18:03, Blogger Priit Pullerits said...

Aha sa mait (ja Huulio), uute jupstükkide loetelu lõppu ununes lisada, et A & T Sport kasseris mul nende eest summa, mille väljateenimiseks pean ma ikkagi kaks päeva tõsiselt tööd rabama (või pigem kolm, sest ettevõtte, kus töötan, maksab korralikult makse, mitte nii, nagu enamik spordi-"MTÜsid", kel jääb üle veel jultumust selle nimel kohtusse minna, et neilt makse tahetakse sisse nõuda). Mõne kõrvaltöö eest teenib selle summa muidugi kahe-kolme tunniga, aga ega neid kõrvaltöid iga nädal ka pakuta.

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Mõtlesin ka, et kas tõesti sai blogipidaja peale vaadates aru, millised jupid külge olid pandud. Selgus, et ikka nimekiri oli abiks. Aga A&T Sport teeb meil Europarki või? Viid ratta sinna, osutatakse küsimata teenust ja siis esitatakse arve.

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

Rõõm kuulda, et A & T Spordis juba uus kaup kohal. Käsin eelmine nädal Sportland Runningus (Kristiine Keskuses), seal ka uut kaupa. Rein Sokk pakkis Mizuno Wave Rider 17 karpe lahti. Uus U4ic vahetalla tehnoloogia pehmendusvõime olevat 40% vanast suurem. Kaal 50 g väiksem. Minu eelistus on aga pigem New Balance 1080 v4. Neid aga Eesti poodides ei müüdagi, tuleb internetist osta.

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Vic Wilde ja Aljona Zavarzina.


Teet

 
At 22:58, Anonymous Anonüümne said...

> Mõne kõrvaltöö eest teenib selle summa muidugi kahe-kolme tunniga

Tipptase.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Aga ikkagi Priit, üle tunni aja rattaga trenni teha pidi olema ju mõtetu ajaraisk? Kas sinus võtab võimust selgrootu limuklus?
Teet

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

Mõne kõrvaltööga ei saa tunniga, nõutakse kaks-kolm tundi..

 
At 23:15, Blogger Priit Pullerits said...

Läks terve päev, aga lõpuks tuli Teedult 22:56 õige vastus: Vic Wilde ja Aljona Zavarzina, lumelaua paralleelsuurslaalomi kuld ja pronks, lisaks võitis endine ameeriklane Vic, nüüd Victor Ivan Wild, kulla ka paralleelslaalomis.

 
At 01:08, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et Pulleritsu talenti teatud mõttes alahinnatakse. Ei, mitte et Priit Pulleritsu ei teataks. Ülesanded ja võimalused-väljakutsed, mida mehele pakutakse, on tihti tema tegelikest võimetest tükk maad allpool.

 
At 01:12, Anonymous Rein said...

Priit, kahtlemata tuleb ratta seljas tühi-tähi ja neid iseloomustavad näitajad ära unustada! Selles on Mandril kindlasti õigus, KUID...

Ega enne saa keegi heaks võidusõitjaks, kui pole omandatud kolme kõige tähtsamat nippi.
Esimest kasutab võidusõitja siis, kui ta võidu poole alles pressib.
Teist siis, kui võit on just saadud ja tšempion võidukalt finishisirgel käsi üleval triumfeerib.
Kolmas nipp osutub asendamatuks siis, kui tšainikutele on vaja näidata, et kes on siiski kes (no näiteks pärast medali kaela saamist VIP alal auringe tehes).

Kui te Renega nende peatükkideni pole veel jõudnud, siis siin on hea materjal kodutööks, et hiljem trennis kiiremini ainet omandaksid.
Väärt nipid videos 9:40-10:20.
http://arhiiv.err.ee/vaata/mommi-ja-aabits-r

 
At 01:18, Anonymous Anonüümne said...

Scott, kas see on rataste hulgas umbes nagu suuskade seas Fischer?

 
At 03:20, Anonymous Anonüümne said...

Palju kadents peab siis olema?
Vaevalt, et PP Wate mõõdab, see vidin on hullem, kui pulsikell PP jaoks, arvan ma, hinnast rääkimata

 
At 08:34, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 01:08, kui viitate sellele, et pidin olümpiaraamatusse kirjutama aladest, mis meile Eestis tunduvad enamikule teise- ja kolmandajärgulised, mitte aga murdmaasuusatamisest, siis ütlen ausalt, et palju huvitavam on kirjutada neist mulle usaldatud aladest, sest esiteks saan teada palju uut ja teiseks on seal värvikamad tegelased kui murdmaasuusatamises ja kolmandaks on nood alad põnevamad kui murdmaasuusatamine, nii et kirjutamisainest on enam kui küll, probleem oli pigem see, et hr toimetaja oli endiselt eraldanud liiga palju ruumi murdmaale, mida ta ka ise tunnistab, ja ehk teenimatult vähe nn uutele aladele, mida ootab kahtlemata taliolümpial suur tulevik. Nt kui palju oli lühirajauisutamises draamat ja "kino"! Ja selline tegelane, nagu Viktor An - milline elukäik! Või Vic Ivan Wild - samuti, milline elukäik! Aga öelge, mida huvitavat ja uut on Björgenist kirjutada või Northugist - mitte midagi, kõik on ammu sadu kordi ära kirjutatud. Nii et tänud toimetaja Pressile mulle eraldatud hea valiku eest! Peagi korraldan siin aga diskussioon-ajurünnaku, mis või kes panna olümpiaraamatu kaanele. Ärge sel teemal veel tulistage, liiga vara, lasete tühipaugu.

Lp 01:18, ma arvan ja usun, et rattasõidus pole sel nii suurt vahet nagu suusatamises, mis firma toodangut kasutad. Seetõttu, nagu näete, on rataste valik ka palju kirjum kui suuskade valik, kui vaatate tippvõistlusi ja millega ässad sõidavad.

Mu blogis on mõni mees püüdnud lolli järjekindlusega mingite maratonide poodiumipilte postitades meid veenda, et Fischer ei ole tegija, sest ta on otsinud poodiumil välja igasugu muude firmade suuskadega võitjaid. Aga kas see mees olümpiat ka vaatas? Kas ta nägi, kui suure protsendi moodustasid murdmaas ja lumelauas need, kes sõitsid Fischeritega? Kui ei näinud, vaadaku veel kord, ja kui ikka ei näe, siis mingu silmaarsti juurde.

Miks on maratonidel paremate hulgas palju mitte-Fischeritega sõitjaid? Minu teooria: Fischer panustab ainult maailma parimatest paremate varustamisele. Mis siis teise ja kolmanda ešeloni sõitjatele üle jääb? Ega muud, kui tuleb minna Fischerist üksjagu kehvemate suusafirmade ukse taha koputama, et kas saaks mõne paari. Loogiline ju?

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole loogiline. Just ütlesid ju: "Aga kas see mees olümpiat ka vaatas? Kas ta nägi, kui suure protsendi moodustasid murdmaas ja lumelauas need, kes sõitsid Fischeritega?" Kas need kõik on maailma parimatest parimad ja need, kes maratonidel on paremate seas, on neist kõigist viletsamad ja Fischer ei anna neile suuski ja peavad mujalt minema almust paluma?" Mitte et ma Fischeri headuses kahtleks, vaid sinu loogikas.

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

Profiteam-vandamehed.ee

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Suuskade osas ei ole päris nõus.
Minu hinnangul tuli palju Fischeri võite puhtalt seepärast, et head sõitjad nende toodangut kasutavad.
Kas Justyna poleks näiteks Rossignoliga võitnud? Sama näiteks Björgeniga.
See, et tippsõitjad on saadud Fischeri suuski kasutama, on juba teine teema. Respekt neile ses suhtes.

 
At 10:13, Blogger Priit Pullerits said...

Esmalt, hommikul kirjutades lipsas viga sisse. Kirjutasin:...kui suure protsendi moodustasid murdmaas ja lumelauas... Lumelaua asemel mõtlesin siiski laskesuusatamist.

Eks tipud sõidavad seepärast Fischeritega, 09:38, et need on kõige paremad. Kui te võistleksite maailma absoluutses tipus, ka te valiksite siis suusad, mis ei ole parimad ja annaksite sedasi mitukümmend sekundit lihtsalt ära?

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Veidike statistikat - Sotšis said medaleid 6 tootja murdmaasuusad (murdmaa-ja laskesuusatajad ning kahevõistlejad):
1. Fischer (33K-29H-30P)
2. Rossignol (6K-9H-8P)
3. Madshus (6K-6H-5P)
4. One Way (1K)
5. Salomon (2H)
6. Atomic (1H-3P)

Fischeri ülekaal on masendav

I.A.

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Masendusega tegeleb psühhiaater, see ei puutu asjasse. Kas te müügitööst olete midagi kuulnud?

 
At 11:37, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei saa neist aru, kellele I.A. lajatab statistikaga silmade vahele, näidates, et Fischer teenis Sotšis peaaegu kaks korda rohkem medaleid kui teised viis kokku, ja ikka ajavad mõned tüübid oma joru vastu, et see ei loe. Põmmpead...

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

"rattarallini on jäänud ainult kaks kuud ja 20 päeva"

Muuseas ümber Viljandi järve jooksuni alla kahe kuu..
Käia saad, rattaga intensiivset trenni teha ja V-stiilis suusatada samuti - pehmel pinnasel mõõdukal sammul sörkimisele ei saa olla mingeid meditsiinilisi vastunäidustusi.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Õige, PP, põmmpäid on meie ümber kahetsusväärselt palju, kes millestki midagi aru ei saa, aga ainult mölisevad mingit täielikku iba! Masendavad töllid.
See 11:33 võib vabalt olla ka Peltoneni müügimees ja sellelt positsioonilt loota enam-vähemgi adekvaatset käsitlust on muidugi selgelt palju tahetud.
Aga kui empaatiliselt läheneda, siis Peltoneni müügimehe masendus on ka mõistetav, sest konkurentide troonimine sellistes tabelites ajab s**a keema muidugi.

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Teenitud medalid on fakt.
Aga need medalid võideti ikka suusataja mitte suuskade poolt.
Laskesuusa osas kasutavad Prantsuse ja Norra ässad edukalt teisi marke ja võidud tulevad.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Laskesuusatamises eraldi võetuna ei olnud seis Sotšis oluliselt erinev üldisest pildist:
1. Fischer (14K-12H-14P)
2. Madshus (4K-2H-2P)
3. Rossignol (2K-3H-2P)
4. Salomon (2H)
5. Atomic (1H-2P)

I.A.

 
At 12:55, Blogger Priit Pullerits said...

Mnjaa, faktid loevad, faktid. Aitäh, I.A., et olete siin peale minu veel üks väheseid, kes reporteritööd teeb ega niisama muljeta. Lugupidamine!

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Laskesuusas osakaalud juba teised, mis tõestab sportlase olulisust.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu loogikat järgides peaksime ringi jooksma Pumades (maailma kiireim mees Usain Bolt kannab Pumasid), adidastega (õed Luiged jmt Eesti tipud) või isegi Boost-nimeliste paatidega (Viljar Vallimäe eelistus). Kui vaatame aga tõsiseid tegijaid, kes sponsorlepingutest ei sõltu, nagu nt ülipikamaajooksja Rünno Ruul või Finland Ice Marathon 2013 16. koha saavutanud Dr Holden, siis neil on hoopis teised margid kasutusel. Saucony, Icebug, ...
Väga head kaubamärki ei saagi OM-l või MM-il (või Super Bowl'il) reklaamida. Seepärast ongi seal adidas, Nike, Fischer... tippkvaliteeti mittemõistvale laiale massile suunatud kaup.

 
At 15:01, Blogger Uku said...

Miks statistilised "faktid" ei räägi alati kogu tõde?

Just enne olümpiat vaatasin "Eurosporti" ja seal tõi kommentaator välja asjaolu, et 78% võistlejatest kasutab "Fischeri" suuski. Kui see tegelikult ka peaks nii olema, siis lihtsa lahutustehte tulemusel saame, et 22% jääb muudele markidele (olgu öeldud, et antud numbrid on lähedased ka 80/20 printsiibile) See selleks, tegelikult tahan aga välja tuua hoopis olulisema, mille järeldamiseks paljud üldse suutelised ei olegi.... Mida ma tahan, et te mõistaksite?

 
At 15:06, Anonymous Petri-Osmo, Espoo said...

Uku, did you know that 73.6% of all statistics are made up?

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanikele - Paul Bragiel on sel nädalal Eestis ja võtab positiivseid kontakte vastu!

 
At 15:25, Blogger Tauno said...

Samas toob I.A statistika välja ka selle, et võita on võimalik ka Rossignoli ja Madshuse suuskadega. Vastuvaidlematu fakt.
Kui tegelikkuses on võimalik võita mitme erineva suusamargiga, siis see viitab ka, et erinevused suuskade omadustes ei ole nii reljeefsed, kui siin siin mõned viitavad.
Kõnekas on siinjuures meelde tuletada naiste 30 km ja meeste 50 km sõite. Mõlemas sõidus olid ühe riigi koondiste esindajatel ülekaalukalt paremad suusad ning minu asjatundmatu silma jaoks ei olnud koondiste sees suuskade omadustel suurt erinevust. Norra naistel oli kaks Fisherit ning üks Madshuse paar ja meestel kaks Rossignoli ja üks Fisheri paar. Miski ei viita, et Fisheri suusal oleks nendes sõitudes olnud märgatav ülekaal.

Tegelikult jääb see siine arutelu ikkagi teoreetiliseks. Niikaua, kuni sõna ei võta inimene, kes oleks võistlustasemel testinud kõigi olulisemate tootjate suuski, või ei ole ette näidata usaldusväärseid teistmistulemusi, ei ole meil ikkagi tõisiseltvõetavaid andmeid.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Ja nüüd siis läksid "koerad" Vargamäe Jaagu kallale.

 
At 15:33, Blogger Priit Pullerits said...

Tean, 15:08, Paul võttis minuga ühendust ja kutsus lantšile, et arutada spordi- ja äriasju. Küsisin, kas ta jätkab ikka edasi oma pürgimisi. Ta ütles, et mõtleb veel. Utsitasin teda takka, et jätkaku, ta on ju nii suure maa juba läbinud, kuidagi allaandjalik oleks pooleli jätta. Pakkusin ka välja, et võiksime multimiljonidollarimehega koos trenni teha. Talle meeldis see mõte. Aga siin topivad mõned mehed kedagi "dr" Holdenit esile, ja promovad Rünno Ruuli, kes (RR) on kahtlemata tubli mees, mina nii palju küll joosta ei suudaks, isegi kuu ajaga, aga kes on Bragieli mastaapi meestega võrreldes siiski lokaalne tegija.

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

Petri-Osmo võiks ükskord ära otsustada, kas ta on Helsinkist nagu varem enda kohta teatas või Espoost, nagu täna kuulutab. Muidu on see nagu jutus kahest piiderist, üks noor ja algaja, teine vana peer, ja siis too noor vihastab, et mis too vana piider tõmbleb seal taga edasi-tagasi, otsustagu juba ükskord ära, kas tahab olla in või out. Sellised karmid naljad Osmo, eh?

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Lahja tulemus 78% kohta, ei muud.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Estonia ülivõimasalt populaarseima spordiblogi (95% turuosa, üle 10 000 külastuse kuus) omanikuga kohtumine on Paulile suur au.
Vaadates Bragieli varasemaid tegutsemismeetodeid, ei välista, et Paul teeb ettepaneku anda $25,000 blogi tegevuse laiendamiseks. (Vastutasuks 8% blogi omandiõigusest). Eesti on ju nagu kullaauk -- konkurendid p_rsekukkunud (a la Jooksuportaal). Kõrval aga Venemaa avastamata turg.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

http://data.fis-ski.com/dynamic/athlete-biography.html?sector=CC&competitorid=190315&type=result

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

Väike arvutus ütleb et ficher on pigem kehva kui hea.

Kui 78% suuskadest olid ficherid kuid nendega võideti vaid 66% medalitest, siis on nagu päris lahja tulemus... Pigem on ficheril jube hea müügitiim...

Elagu statistika.

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Kiire möödalask - tühipauk:

Tobreluts+sinimustvalge avatseremoonial.

37-aastane vanameister laseb-suusatab oma viiendatel mängudel
meie koondislastest kõikse paremini.

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

17:22-l hakkab juba tulema. 66/78 = 0.84. Fischer - laialt kasutatav, aga alla keskmise suusk.

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

Siin on pilt Paul Bragieli firma kontorist San Franciscos. Kontor ühitab kohviku ja IT-firma.. Väliselt on kõik täiesti nagu kohvik. :)))) Priit, ehk valgustad mis äriasju Bragiel tahab Sinu abil ajada? Kas ta otsib siit vaba raha, mida eestlased tema SF idufirmadesse investeeriksid? Kui ei, siis mida ta siit otsib? )

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

Või soovib Paul Bragiel ise Eestisse investeerida? Või on, eh-eh, Eestiga kontaktivõtmise taga hoopis romantilisemad põhjused?

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Paul is back! Ja väikese provitsilinna elu keeratakse pahupidi..

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Swix Classicu edetabel 2014. Kommentaarid on liigsed

1 [NOR] JOHAN KJØLSTAD UNBA 660 Rossignol
2 [NOR] JOHN KRISTIAN DAHL UNBA 543 Madshus
3 [NOR] SIMEN ØSTENSEN CENT 506 Atomic
4 [SWE] DANIEL TYNELL TTYN 385 Salomon
5 [CZE] STANISLAV ŘEZÁČ CENT 380 Madshus
6 [SWE] JÖRGEN BRINK LEAS 318 Madshus
7 [NOR] CHRISTOFFER CALLESEN LEAS 300 Fischer
8 [NOR] ANDERS AUKLAND CENT 295 Atomic
9 [NOR] JØRGEN AUKLAND CENT 273 Atomic
10 [NOR] TORE BJØRSETH BERDAL UNBA 265 Madshus

 
At 22:10, Blogger Priit Pullerits said...

See on uskumatu, kuidas mitte-Fischeri väikestel meestel p*rse kriibib, küll nad väänavad arve nii ja naa, nt nende loogika: kui Tartu maratonil stardib 6000st 4000 osalejat Fischeritega ja Fischeritega võidetakse kolm esimest kohta, siis on see jube sitt tulemus - nii palju Fischereid stardis ja nii vähe medaleid -- no hirnu ribadeks sellise ebaloogika peale!

Asjalikumatest asjadest. Et mida Paul teeb? Otsige vastust: Gamefounders! That's an educated guess.

Ja mida me teie arvates oma blogis nende 25 000 dollariga tegema peaksin? Täiesti mõttetu summa.

Ma juba seletasin, 19:54 - Fischeril ei jätku tähelepanu mingi tühise Swix Classicu jaoks, kus on kas kolmandajärgulised suusatajad või kustunud endised tegijad. Fischer panustab sinna, kus on feimi ja sulli ehk tõeliste tipptegijatega tippvõistlustele. Uku ju ütles teile, et seal kasutab 78 protsenti Fischeri suuski. Nii peavadki tolle mingi Swix Classicu mehed käima nõrgemate firmade uksi kraapimas, et äkki nemad annavad neile mõned paarid tasuta. Kuidas te küll nii juhm olete, et sellest aru ei saa?

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Aga nädalavahetusel on Tartus tulemas 100m suusamaraton. Palju Tallinnas tulijad kilomeetri hinnaks arvutavad ka?

 
At 22:27, Blogger Priit Pullerits said...

...Ei tule seda! Teil on vale info!

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Olümpiaraamatut vaevalt et õnnestub apoliitiliselt teha.
Sest ükskõik, mis nurga alt vaadata Putin siis sisse, õigemini LUBAS sisse viia (mingil määral viis ka), tõmbas natuke välja (aga võib veel rohkem sisse viia!) - ja kogu maailm jälgib nagu lummatud. Ärge öelge, et sellel ei ole Sotši olümpiamängudega seost.

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

Kes kelle ust kraabib. Kas Jörgen Brink Madshuse ust või Madshus Jörgen Brinki ust?

Teet

 
At 23:05, Anonymous Anonüümne said...

Simen Ostensen, Team Centric (end Xtra Personnel) võttis huvi mõttes osa Norra MV-test. Sundby jt koondise staarid tegid püksid täis, sest "kustunud endine tegija" tegi neile kõigile (lühikesel distantsil!) ära!

 
At 23:18, Anonymous Peltoneni müügimees said...

Aga tegelikult on meil kõige paremad suusad!

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Ilus ja lihtne elu on vist ikka suures brändiusus ja kummardamises :)

PS, mul pole midagi ficheri vastu - paistab hea suusk. Aga kas ta nüüd teistest mäekõrguselt üle on - vaevalt küll, muidu ei oleks ühtegi medalit ühegi teise suusaga.

Kahjuks veab hetkel PP'd loogika alt, kuigi süüdistab selles teisi.

PP võiks aru saada suhtarvudest. Kui suusk a on hea ning mäekõrguselt parem kui suusad b c ja d, ning seda kasutab hulk n, siis tõeliselt hea suusa puhul peaks olema medalikohtadel suusapaare a olema vähemalt n+1. Või vähemalt võiks suhtarv olla sama medalisaajate ja osalejate suhtes. Aga ei ole. Unusta korra brand ära, võta külmalt, ilma brandita - kui suudad. Aga kardan et ei suuda.

 
At 00:08, Anonymous Anonüümne said...

23:28 tehniliselt küll lünklik ja konarlik arutlus on õiges suunas (Võib-olla on tegu Tartu Ülikooli tudengiga? - fakulteetidest, kus tõeväänamist ja purusilmaajamist ei õpetata).

> kui Tartu maratonil stardib 6000st 4000 osalejat Fischeritega ja Fischeritega võidetakse kolm esimest kohta

Klubi Tartu Maraton ametlik teadaanne: "Tartu Maratoni võidu nimel võitlesid pingelises lõpuheitluses 17 parimat meest, kellest esimesena ületas finišijoone Simen Oestensen (NOR) ajaga 2:45:01. Napilt jäi teiseks eelmise aasta Tartu Maratoni võitja Joergen Brink (SWE) ajaga 2:45:02.1, kolmanda koha võttis kahekordne Tartu Maratoni võitja Anders Aukland (NOR) ajaga 2:45:02.3.

Parima eestlasena finišeeris grupifinišis 11 kohal Algo Kärp ajaga 2:45:07."

Vaadake ülalpool tabelist, mis suuski kasutavad SIMEN ØSTENSEN, JÖRGEN BRINK, ANDERS AUKLAND. Mitte Fischereid.

Pullerits - nööridesse, nagu alati.

(Jah, Algo Kärp sõitis vist küll Fischeritega).

 
At 02:50, Anonymous Anonüümne said...

> Peagi korraldan siin aga diskussioon-ajurünnaku, mis või kes panna olümpiaraamatu kaanele.

Arvan, et referendumi või plebitsiidi korraldamine pole vajalik, sest kaanel peaks olema Priit Pullerits. See oleks kõige loogilisem valik ja aitaks tagada ka raamatu kommertsedu.

 
At 09:15, Anonymous Filoloog said...

Olgem täpsed, plebistsiit siiski.

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Mõne mehe loogika lonkab ikka mõlemat jalga ning kohati on lausa jalutu.
Olümpial suusatmises võidetud medaled jagunesid:
Ficher - 66%
Rossignol - 17%

66/17=3,89

Järeldus: Fischer on 3,89 korda parem suusk kui Rossignol. Kas nii või?

Mõne mehe maailmapilt on ikka väga lihtsustatud.

See, et olümpial suusatamises võidetud medalitest 66% saadi Fischeri suuskadega näitab ainult seda, et 66% juhtudest oli selleks Ficsheri suusk. Kas ja mitu korda on Fischer suusad paremad muude tootjate suuskadest eeldab ikka natuke rohkem uurimistööd ja pisut põhjalikkumat analüüsi. Vt ka mõisteid nagu turunduskulud, turuosa, teaduslik lähenemine jne.

Maailm ei ole must ja valge, isegi mustvalgel telekal võib näha musta ja valge eri varjundeid. Rääkimata päriselust kus on lausa vikerkaarevärvid.

Priit, kuidas suhtud sellesse, et viskan sulle kinda ja kutsun sind duellile. Relvadeks valime suusad. Sinul vabariigi parimad Fischerid, minul paari aasta vanused keskmise hinnaklassi Rossignolid. Kohaks lumine mäenõlv, kus vaatame kellel siis on pikem liug. Sellel talvel vist küll enam lume puudumise tõttu ei saa teha aga järgmine talv võiks ära teha. Peltoneni, Salomoni ja Visu mehed tahavad ka äkki ühineda.

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Ja palju kadents PP peab siis olema, kes vastab?

 
At 09:46, Anonymous Peltoneni müügimees said...

09:23, mina võin kohe täna liugu teha ja kõigile visseri ja rossi meestele koha kätte näidata! Meie suuskade libisemisel pole vahet, kas lumi puudub või mitte, nii et ainult nimeta aeg ja koht.

 
At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

Kevadine rattasõidu kadents võiks olla 90-100 p/m. Eeldades, et sõidate siledal maal.

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Minu väide on, et kui suuskadelt kirjad eemaldada nin suusad määrida ühtemoodi ei suuda ükski siin kommenteerijatest sh PP pimetestis öelda, millaga ta sõitis. Pealegi, kui suusk on määritud, siis tehasepind lumeni ei puutu ja tähtsust ei oma. Suusapõhi hoiab ainult määret kinni. Mõni paqremini, mõni halvemini.

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Kevadine rattasõidu kadents võiks olla 90-100 p/m. Eeldades, et sõidate siledal maal.

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

PP, palju kadents on, millega mõõdad

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Nii lolli juttu kui 10:01, annab ikka ajada. Tee endale kõigepealt suusamäärimise algtõed selgeks ja seejärel loe uuesti seda jama, mida kirjutasid. Kui piinlik hakkab, siis hakkad juba midagigi taipama...

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

Kas see 10.01 jutt on sama loll kui teatud suusamargi, ketsimargi, rattamargi kinnisilmi kiitmine? Või veel rumalam?

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Visud aastast 2005+massi 115 kg = pikk liug

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Suusatootjad keplevad omavahel:

http://www.postimees.ee/1070472/kohus-soome-firma-suusad-pole-fischeri-koopiad

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

09:23, ei maksa arvata, et turunduskulud vaid idikate masseerimiseks mõeldud on, ja et 2/3 tipptegijaist vaid juhuslikult noid vissereid on sunnitud taluma. Vastupidi, kui vaid meenutada PP reporteritööd tolle suusatehase ühe ametimehega, et uurida võistusvarustuse parseldamist - muuseas, nood nn spordiklubid on lisaks maksude optimeerimisele osavad ka vara mahakandmisel - siis, nagu hästi mäletate, saadeti PP viisakalt puu taha. Küll aga ei ole see teda kuidagimoodi heidutanud vissereid kasutamast. Nagu mainisin, vastupidi. Millist valemit PP puhul kasutada?

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Oluliselt suurem tõenäosus on tulla medalile, kui sõidad Rossi, Madshuse või Atomicuga - puhas tõenäosusteooria!

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Priit tunnistab ainult MK-d ja sõidab ka ainult MK-l oma Fischeritega! Laskesuusatamise kunnid sõidavad Rossi ja Madshusega ning see on fakt mida Priit ümber ei lükka! Fischer on väga hea suusk, aga ta ei ole oluliselt parem kui teised! Isegi OneWay suusaga on võimalik tulla olümpiavõitjaks - maailm on muutunud :-)

 

Postita kommentaar

<< Esileht