kolmapäev, veebruar 27, 2019

Pullerits: Kas see on nüüd surmahoop Eesti suusatamisele?


Infot on vähe, aga see-eest see info, mis meil on, on ärevaks tegev. Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu on Austrias muust ühiskonnast isoleeritud. Ja Andrus Veerpalu hoolealune Aleksei Poltoranin samuti.

Teame ajakirjanduse vahendusel vaid nii palju, et Austria kriminaalpolitsei andmete kohaselt nähti Tammjärve ja Andreas Veerpalu nii maailmameistrivõistluste eel kui ka selle ajal regulaarselt organiseerunud kurjategijate juures. Selle kohta olevat ka videomaterjal.

Fotodel Karel Tammjärv (ülal) ja Andreas Veerpalu Austrias Seefeldis suusatamise MM-võistlustel suusavahetusega sõidus. Fotode autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpx

64 Kommentaarid:

At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Võtame rahulikult. Tegemist oli jõu operatsiooniga. Süüdistusi ei ole, nimesid ametlikult ei ole, see kõlab pigem hoiatuslasuna dopinguarstide suunas. Kas ja mis selgub vast paari kuu pärast.

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

On mis on, aga minul tekivad küsimused meie treenerite võimekuse kohta.
Kui dopinguga suudetakse vaevu vaevu 30 kanti sõita, siis mis kiviaegse metoodikaga see treenimine meil käib??????

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Murdmaasuusaga on igal juhul kööga. Aga laskesuusas on seisud ju üldse mitte pahad. Pthüi-pthüi...

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

Huvitavat kugemist kah:

Tabel 1 TH kulud 2018/19
Nr Artikkel Kulud
2018/19
Kulu %
1. Töölepingud ja toetused 130 000 € 27,5 %
2. Hoolderühma kogukulu 120 000 € 25,4 %
3. Treeninglaagrid 100 000 € 21,2 %
4. MK ja kontinentaalkarika stardid 70 200 € 14,9 %
5. Autod 31 000 € 6,6 %
6 Riietus 10 000 € 2,1 %
7. Õigusabi kulud 7 250 € 1,5 %
8 Tervisekontroll ja testimine 4 000 € 0,8 %
9 Summa 472 450 € 100 %


Tabel 2 TH tulud 2018/19
Nr Artikkel Tulud
2018-19
Tulu
%-des
1 Merko ja Merko aktsionärid 150 000 € 31,7 %
2 Sportlaste isiklikud sponsorlepingud 88 000 € 18,6 %
3 Kapitel (Nordic Hotel Forum) 50 000 € 10,6 %
4 Riigipoolne toetus / läbi EOK/ 28 800 € 6,1 %
5 ELKE AUTO 25 000 € 5,3 %
6 Mapri Ehitus 25 000 € 5,3 %
7 Patricija Eiduka omafinantseering 15 000 € 3,2 %
8 Tallink 10 000 € +
laevapiletid
2,1 %
9 Spordimeditsiini SA 4 000 € 0,8 %
10 K.K.Kõrge riigipoolne toetus /läbi EOK/ 2 000 € 0,4 %
11. Eesti Suusaliit 0 € 0 %
12 Kokku tulud 22.10.18. 397 800 € 84,1 %
13. Puuduolev summa 22.10.18. 74 650 € 15,9 %

 
At 18:05, Blogger Priit Pullerits said...

Antud juhul, vaadates eelnevat tabelit, tundub, et ESL tegi õigesti, kui jättis oma osaluse Team Haanjas nulli peale. Pole panustanud, pole ka süüd.

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Eks näe mis saab, aga kas see Team Haanja mitte sellepärast ei tekkinud ja eraldaunud Suusaliidust, et saaks jätkata vana treeneri treenimisel?

 
At 18:24, Blogger Andrus said...

Priit,nüüd oleks tarvis hankida infot allikatelt, ja neid sul kindlasti on, selleks, et veidigi asjas selgust saada. Väga kahtlen, et asjaga on eesti poolel seotud vaid kaks nimetatud keskpärasemast kehvemat murdmaasuusatajat.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Kardan, et siin koha peal pole infot, ring on väga väike.
Kuidagi väga lollilt jäid vahele, isegi amatöörlikult.

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Kõige selle taustal oleks ääretult põnev teada, mis toimub hetkel Postimehe sporditoimetuses, kui on hästiteada fakt, et toimetust juhib üks ustavamaid matipoisse.

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Vanem Veerpalu tundub sel korral puhas vähemalt. Muidu istuks ta ka juba vangitornis.

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Vaene M.K. Nüüd tulevad kurjad onud Austriamaalt ja hakkavad küsimusi esitama. Äkki küsivad ka lätlase ja sakslase kohta. Loss väriseb. On oht muutuda Eesti ekspordiartikliks, üheotsapiletiga trellitatud kongi.

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

Merko võib vaid õnne tänada, et nad "Team Haanja" nimisponsoriks ei hakanud. US Postal Service'i nimi on tänaseni määritud.

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

Infot peaks ju päris lihtsalt saama juurde hankida. Anti Saarepuu pole ju pokri pistetud või on? Suusaliit ei osanud kommenteerida, kuid nii Saarepuu kui ka Ränkel ja Ilmselt ka Himma ja veel mõni tegelane oskab kindlasti kommenteerida seda, miks elasid Tammjärv ja Veerpalu teistest eraldi. See fakt on ju päris ärevakstegev. Tõmmake nüüd kiirelt traati Alaverile ja Saarepuule ja vanale Veerpalule ja kui keegi ei taha kommenteerida, siis ongi ju selge, et asi on rohkem kui hapu. Kui ikka aus värk, siis annaks iga tegelane komme. Põhiküsimus polegi selles, kas pandi doppi või ei. Aga praegu kohe mind huvitab pigem see, miks nad eraldi majas olid.

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Valus raisk. Tuletage nüüd meelde MM eelseid rõõmsaid ülemeelikuid ülbeid naerunägusid Postimehe videos osalistena Kaljuveer ja Saarepuu.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Kust te mehed värsket inffi imete? Välismaalt või suusblogi kodustelt veergudelt?

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

Info maksab, aga tundub, et siin suusablogis pole kellegil mitte sittagi. Nõrk on see suusablogi, peab minema linna peale uurima vaatame mis baarides räägitakse.
Jirzek Kriiza

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

Kui Padre tilgutab, siis imeme, kui ei, siis limpsame kuiva kurku. Sulle Jirzek on keretäis soolas. Katsu mitte pihku jääda.

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

Mardna: “Äkki unustasid poisid lihtsalt kanüülid deklareerida”

Nagu mida kuradit!?

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Kanüülid on eelmise gen teema. Vaja on kaasaegsemat inffi. Paljud saavad sportides südari. Märk millest, nooruse laiskusest ja hilisest lihaskonna allutamisest treeningkoormustele? Või on laiatarbe toiduained liigselt solgitud lisanditega.

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Eks see järjest enam patustamise moodi paistab. Kui oleks ekslik lugu ja kogu seltskond on kindel, et midagi sellist ei tehta, naerdaks kogu see lugu valju häälega maha. Kuna seda ei toimu, siis järelikult ikka miskit toimus, mida oleks põhjust varjata, kuid hetkel ei teata, kas see võib olla see?

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Poiste koht peaks pigem olema psühho-neuroloogia kliinikus, mitte kinnimajas.Väike Veerpalu pole vist kunagi 50 hulkagi sõitnud MK etapil.

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Väike Veerpalu võitles suusavahetusega sõidus viimase koha eest kes lõpetasid. Poleks dopingut pannud oleks kindel viimane olnud

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

See asi on ikka väga hapu. Kui öeldi, et 2 eestlast, 2 austerlast ja 1 kasahh on vahele jäänud, kas siis keegi, kes suusaülekannet vaatas, arvas, et see kasahh pole Poltaranin. Ilmselt me kõik koheselt arvasime, et see on Poltaranin. Kui ilmus ka see fakt, et Tammjärv ja Veerpalu elasid eraldi, miskipärast ei mahtunud Ränkeliga samasse hotelli, siis see fakt tegi asja ikka väga hapuks. Nüüd siis ju eriti loogiline pande. Poltaranin, Mati Alaver, mõlemad veerpalud ja lisaks veel Tammjärv. Sellises olukorras loota, et tänased kahtlusalused on puhtad kui prillikivid, siis jh...

 
At 00:04, Anonymous Anonüümne said...

See saab kindlasti huvitav nimekiri olema, keda labor oma viie aastase töötamise ajal teenindas.

 
At 00:09, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea palju see taks seal ka oli?

 
At 00:11, Anonymous Anonüümne said...

... Nõus. Vasale tahtsin sinimustvalge mütsi panna, jätan targu koju, kühveldan vaikides läbi, häbi on, oi kui häbi.
Vaatasin ak ja seal kommenteeris väga leidlikus võtmes teemat mihkel mardna...juhuslik süstal ununenud spordikotti. Tuletan meelde, et mardna oli meie kiku arst, kui ta dopingukahtluste sai.

 
At 00:22, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, mis te arvate kuidas neid kord hooajal õigele päevale ajastatud supervormis sõite siis ajastatud on?
Timmitud küttesegu sisse ja minek. Top 20 terendab. Kui veel saaks treenida ka vägevate mahtudega: nii et ära taastuks, ütleme süstida mingit asja, mis taastumist kiirendaks, siis veel kõrgemale.

Ausalt öeldes, ma loodan, et kutid organiseeritud kurjategijatelt kanepit või prostituute käisid hankimas, siis poleks vähemalt häbi.




 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Loen siin neid kommentaare ja häbi hakkab. Ja mitte seepärast, et Eesti suusatajad on segatud järjekordsesse dopinguskandaali (mis võib tõesti olla surmahoobiks meie suusaspordile rahvusvahelisel tasemel, peletades eemale ka viimased toetajad), vaid kommentaaridest õhkuvavast parastamisest ja negativismist - tüüpiliselt eestlaslik. Tegelikke fakte ja süüdistuse sisu ei tea ju veel isegi PP.

 
At 08:39, Anonymous Anonüümne said...

Süddeutsche Zeitung kirjutab, kuidas politsei hoidis silma peal sellel, kuidas Erfurdist verekullerid asusid teele, et sportlased saaks enne starti vereülekande tehtud. Ühtlasi nimetab Johannes Dürri võtmetunnistajaks, tema dopinguproov oli positiivne 2014 olümpial.

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

Poltoranin ikka pani midagi suukaudset ehk kui nii võtta.

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

8:30 mis need tegelikud faktid siis olla võiksid?

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et Padre meile üht teist informatiivset tilgutab. Oleme ikkagi üks pere.

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Linna peal ei teadnud keegi mitte midagi, Nimega baaris olnud inglased polnud Musgrave nimegi kuulnud, ütlesid, et mis seeni sa mees sööd, et sellist juttu ajad.
Jirzek

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Meie mehed on juba 24 h kartsas ja siiani ei tea keegi mis süüdistusega. Keiser Kaljuveer passib kohapeal ja ei ole saanud vahendada mitte bittigi. Lõunaks võiks ikka paragrahv teada olla, issi pihile võetud ja koju kindel sõnum saadetud, et kas lükkame traktoriga kunstlume rajad jõkke ja teeme ruumi kevadisele rattasõidule või jätkub meil ka edasi optimismi järgmist põlvkonda suusatajaid trenni saata.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Artikkel ilmus eilses lehes, siseinfo?

https://www.autoleht.ee/uudised/uudised.php?uid=58000

"No näiteks keda huvitab murdmaasuusatamine pärast seda, kui Eesti suusatajad ... khm ... absoluutselt dopingut ei tarvitanud?"

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

11:01 sa paned mingi tasulise uudise lingi siia, mis sa arvad, et me oleme kõik idioodid või, kui tahad teavitada, siis kopeeri jutt siia, ega me ei pea su oletuste eest 1.99 välja käima. Krdi tüübid ikka. Padre peab hakkama korda majja lööma.
Jirzek

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Üks asi on alustuseks selge. Viis sportlast, neist neli teisest koosseisust, ei anna sissetulekut sakslasest arstile, advokaadist isale ning organiseeritud kuritegevusele selle ümber. Ega ka paarile sportlasest kullerile-vahemehele.

Olukord olnuks teine kui tegemist olnuks ühe praktiseeriva arstiga ühes kliinikus, aga ka sel juhul on patsientide hulk pigem ebapiisav.

120+ politseinikku operatsioonil näitab, millega on tegu. 10-20 inimesest koosnev grupeering, keda on pikemalt jälgitud ning selle kliendid. Pakun, et 10 sportlast vaja iga grupeeringu liikme tööshoidmiseks. Ehk siis asi on laiem. Dürr mainis spordialasid, mille hulgas oli ka mäesuusatamine, rattasport, üks pallimäng. Viimases kolmes liiguvad reaalsed rahad erinevalt murdmaasuusatamisest. Ja seda tulekski siin taustal näha.
Politsei ei ründa miljardeid maksvat jalgpallivõistkonda ega paari tippratturit, kes positiivset proovi ei annaks ning seetõttu case kokku kukuks.
Praegu ilmselt paremad paragrahvid, saab poolkaudsete tõenditega kohtu ette, kulisside taga saab suurtele mängijatele saata sõnumi, et nad on pildil.
Teadmata, kas EPO mikrokogused või oma vere/plasma manipulatsioonid, on pigem dopinguproovist positiivse märgi lepidmine märg unenägu. See, mida Aafrika jooksjate puhul aastaid kahtlustatakse, aga kunagi ei ole suudetud tõestada.

 
At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

->11:01
See pole mitte siseinfo, vaid võime järeldusi teha ning maailmast ise, ilma autoriteetide ja iidolite vahenduseta aru saada.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Hiljuti oli siin teemaks, et Audiga sõita ei ole koššer. Kui sa just ei ole Norras maksukuritegusi toime pannud. Siis võib. Nüüd aga võeti übermenšide korrakaitse üksuste poolt kinni Toyota piloodid Tammjärv ja Veerpalu. Kes meil veel Toyotaga sõidab? Õige! Kraavi-Ott. Kui nüüd veel meenutada aastat 1995, mil Toyota ralli meeskond sai 12 kuulise disklaffi illegaalse turbo detaili eest... Siis tulevik on meie spordisõprade jaoks tume.

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Näete siis mehed mis on kvaliteet ja mis on niisama möla. Viimasega vihjan ma mitmele Postimehe artiklitele kus vahendatakse rootsi ja norski sportlaste öeldut a la 'küll on hea et pahad kinni nabiti. Nad kompromiteerivad meie ilusat sporti. Pange neile pikk tisklahv".

Esimesega aga 11:06 kommemtaarile. Ole meheks, kõva vana oled. Respekt.

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

11:06 on kõva vana tõesti. Respektist üksi on vähe. PP peaks talle kasti saksa õlut tegema. Või ka kaks.

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Las PP ütleb ise ka sõna sekka. Niisama laterdada oskame kõik.

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

11:06 ajab huvitavat juttu. Kui op on rahakate kommertsspordi manipulaatorite hoiatamiseks siis on tegemist kentsaka juhtumiga. Jõudemonstratsioon ilma 5 aastat kestva jätkuva tuuseldamiseta pole tõsiseltvõetav. Maha joostakse miskid üle käte läinud pisisulid. Mardna võiks rääkida, et palju on arstidel teadmist dopingu mõjust ja selle kasutamisest igapäevases elus nö legaalsetel eesmärkidel tervise päästmiseks. See avardaks rahva vaatepilti spordi aususe müüdi realistlikusest. See, et KGB korra ajal oli sport siin eneseväljendamise osaks ei peaks jätkuma lõputu vabaduse tingimustes. Rahvas ei peaks jälgima spordikangelasi vaid oma sissetulekuid ja nõudma aktiivselt efektiivsemaid tootmisvahendeid, millega opereerimine võimaldaks ka inimeste elustandardeid oluliselt parendada.

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, millal Priit meile infot tilgutab? Kasvõi sellist, et ta ise midagi teab, aga öelda veel ei saa.

Muideks Poltoranini abikaasa, kes on laskesuusataja Olga Poltoranina, see sai ju novembris võistluskeelu.

Samamoodi austerlased otsisid nende elamised läbi.

Galina Višnevskaja, Alina Raikova, Darja Klimina-Ussanova, Olga Poltoranina, Jan Savitski, Maksim Brauni, Anna Kistanova, Anton Pantovi ja Vassilii Potkorõtovi dopingukaasus sai alguse 8. veebruaril, kui Austria ametivõimud otsisid Hochfilzenis läbi Kasahstani koondise ruumid.

Raske uskuda seda teooriat, et Poltoranin on puhas poiss. Nii abikaasa kui ka treenerid on seotud olnud dopingujuhtumitega. Teoorias muidugi on kõik võimalik.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd on norrakad ka mängu segatud. Austria koondise treeenr on NORRAKAS.
Midagi ikka tilgub.
Jirzek

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Austria suusaliidu esindaja Markus Gandler kinnitas kohalikule ringhääling ORD-le, et vahistatud on Hauke ja Baldauf. Seejuures ilmnes, et dopingukahtlustusega arreteeritud suusatajad kuulusid Austria POLITSEI ridadesse.

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Tühja lahmid Jirzek, oled jälle seente peal?
See et Austria koondise treener keegi noormees norrakas ei tähenda mitte s*ttagi. Ta on VÄLJASPOOL ringi. Norrakatel on vastuajamise know-how tasemel. Seda näitasid Johaugi ja Sundby kaasused.

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

11:06 info on loogiline ning sellest tulenevalt väga tõenäoline. Vaid Padre üksi suudab 11:06 esitatud skriptokrüüni osas otsustavalt kaasa rääkida. Ootame südamete põksudes.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Ma just selle peale lähengi välja, et see norrakas on natuke pärisnorrakate ringist väljas, teda ei tõtta kogu see norra kamp kaitsma kohe, et äkki hakkab midagi tilkuma nüüd.

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

nägite - kopeerin Delfist
Austria suusakoondise norralasest peatreener Trond Nystad rääkis Norra meediale, et talle teadaolevatel andmetel tegutsesid dopinguskandaaliga seotud inimesed ühes Austria koondise hotelli lähedal asuvas majas, kuhu oli loodud "dopingusalong".

Võimalik, et see treener ise koputaski vaikselt kuhugi.

Jirzek

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

No vot. Mida oligi vaja tõestada- norrakate vandenõu Suure Suusariigi vastu. Karel ja Andreas läksid omast arust naistesse sinna majja aga tegelikult söödeti neile sisse jumal-teab-mida. Ja lõpuks pandi üldse vangi. Küll Pilve-härra lõpuks õigluse jalule seab jälle.

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

Padre püsib vagusi. Ma kardan et teda mässitakse parasjagu vandenõu limasesse võrku.

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Kuulasin Taavi Libe intervjuud Seiliga, Libe kenasti küsis, kas suusaliit polnud teadlik sellest, et Veerpalu ja Tammjärv elasid eraldi. Suusaliit vastas, et nemad polnud sellest teadlikud, kuidas see võimalik on? Ma saan aru, et TH ja suusaliit ei saa hästi läbi, aga MMile saadab siiski ju suusaliit, järelikult on neil ka õigus teada kes kus on. Või neid see ei huvita. Saarepuu väitis vaid niipalju, et Tammjärvel oli see koht juba detsembrist kinni pandud. No peabki ju olema, kui organiseeritud tegevuses tahetakse olla. Saarepuu ei maininud midagi selle kohta, et miks ta just Veerpaluga maja jagas, mitte nt Ränkeliga. Millest sellised valikud. Miks otsustas Tammjärv minna majakesse? Vanasti ju ka Šmigun elas eraldi, aga ta oli staar ka. Ok, praegu Tammjärv kõige kõvem, aga miks ta just Veerpaluga peaks maja jagama??? Miks mitte Ränkeliga? Selliseid küsimusi saaks Saarepuu käest ju küsida küll ja ka teiste meie meeste käest ka. Aga no ilmselt üsna pea mingi info tuleb meile. Ootame põnevusega...

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Aivar Pilv tegi selgeks, et meie poistel dopsilugu ei tule. Ta ei saanud reeglite tõttu öelda, kas on juba maandunud või alles lennukis.

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

13:54 sportlased teatavad oma asu- ja ööbimiskoha 1 tunni täpsusega, Te tabasite naelatajat täpselt pea pihta.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Neid küsimusi oleks pidanud küsima juba palju palju varem. Oli ju näha et Saarepuu ei vea välja ei treeneri ega autoriteedi positsiooni. Miks andis ESL mingile eratiimile vabad käed? MMil esindatakse riiki. FIS küsib küsimusi ikka ESLi jukude käest, mitte Saarepuult?

Ei saa isegi eeldada, et Saarepuu EI oleks teadnud osade meeste sahkermahkerist.

Ootame kannatamatult Padre hinnanguid eetika poliitika moraali tasandilt ponnistades.

 
At 14:55, Blogger Priit Pullerits said...

Need tulevad, 14:43!

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Kas Padre sõidab Tiim Haanja mütsiga? Mis seosed siin veel võivad mängus olla?
Jirzek

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Padrest pole kippu ega kõppu. Järsku on arreteeritud?

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Ilmselt Priidu juhtimisel PM küsis need küsimused Saarepuult ära. Aga see detail oli Saarepuu oli Saarepuu intervjuust huvitav, et Andrus Veerpalu oli küsinud Saarepuult, kas ta teab midagi. See viitab natuke nagu sellele, et ongi täielik üllatuspomm. Äkki AV oligi omal ajal puhas nagu prillikivi. Aga Poltoranin ja väike Veerpalu arvasid, et doping ongi ok ja salaja panid doppi. Tuleb välja, et Tammjärv on pikemat aega üksi vaikselt sahkerdanud. Ja pappi on ka vist palju, saavad elada siiski luks elu, sõidavad nibin-nabin 30 sisse ja saavad lubada vingemat majutust kui alaliit kinni plekib. Hästi elavad. Kahtlane värk.

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

PM-i artiklist jäi kuidagi mulje, et Karel Tammjärv majandab kuidagi üksi, varemgi üksi elamisi endale hankinud jne. Tundub kuidagi kummaline. Panigi üksi salaja doppi? Tundub ju vägagi loogiline, et üksi elada vaja selleks, et sahker-mahker teha. Aga nüüd võiks ju Saarepuult veel uurida, kellega siis Tammjärv varasemalt tuba jaganud on eraldi majakeses. Kas olnud üksi ja siis AV-ga või on ka teisi koondislasi temaga samas majas varasemalt olnud? Ränkel, Kilp, elavad nad siis sageli Tammjärvest eraldi? Saarepuule ja suusaliidule peaks ju nt viimase hooaja kõik majutused ju teada olema. Millal, kellega ja kus.

See on Saarepuult veits loll jutt, et kui sportlane on rikas, siis ta elab seal kus tahab. MMi tasemel jalkas on ikka nii nagu treener ütleb ja magatakse seal kus treener ütleb, ütlevad treenerid ka seda, kas ja kellega ja millal sa seksid. Siinkohal saab treener siiski vastutuse võtta. Kui ta ikka koondise hotellist öösel salaja plehku paneb ja tunnikese kahe pärast tagasi on nii et keegi ei märka, siis ei saa tõesti treener vastutada. Aga antud juhul saab ju küll. Koondise peatreener ju ütleb, kes kus on. Ja me räägime siin ju reasuusatajatest, mitte medalivõitjatest.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

to 13:54

Huvitav, kas Šmigun elas vanasti eraldi, sest ta oli staar... või oli ta staar sellepärast, et elas eraldi? Go figure.

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Eraldi elamistest on varem palju räägitud, seal ju kõrguste vahed ja sõiduaeg ka mängus. Kui on mingi võimalus osadel endale lubada lähemal/kõrgemal elamist, siis ei saa see olla treeneri asi keelata, hoopis kasulik on ju kogu tiimile. Mingi võistkonnaalaga võrrelda, kus tiim peab koos olema ei ole kohane. Olles isegi mägedes suuskamas (maratonid) käinud, on ikka väga vahe kas elad sarnasel kõrgusel kus starti lähed või tuled madalamalt pikema sõiduga starti.

 
At 05:15, Blogger yanmaneee said...

jordan shoes
asics shoes
michael kors
asics running shoes
supreme t shirt
michael kors outlet
balenciaga
vapormax
air jordan
timberland outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht