laupäev, august 31, 2019

Pullerits: Milline ettevalmistus aitab Tartu rattamaratoniks?

Kaks nädalat on veel jäänud. Olukord on siia-sinna. Sõitnud olen, aga põlved on süütust suplemisest Malta rannikul ikka veel tundelised. Sadulast on targem mitte tõusta. See omakorda tähendab, et taguotsa luuotsad saavad kõvasti vatti.

Tegelikult peab põhiettevalmistus nüüdseks juba tehtud olema. Mitmekesisus, nagu näete, on edu võti. Eriti hea, kui kedagi pole segamas. Viis ja kolmveerand tundi – selle aja jooksul nägin ainult ühtainsat teist ratturit ja üht sõidukit kolme reisijaga. Puhast sõiduaega kolm minutit üle nelja tunni, kilomeetreid kokku pisut üle neljakümne. Aga treeningul peabki olema raskem kui võistlusel.

Fotol: Maastikurattur Alban Lakata Austriast Šveitsis. Foto autor: EPA/Scanpix

36 Kommentaarid:

At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

Härra oleks võinud minna Viljandisse Filtri lühikesele distantsile, kui põlv oleks lubanud. Kõik trennid on ju ca. sama pikad kui võistlustrass. Kui trennikiirused kurvilisel liiklusega teel blogipostituste järgi on keskmiselt 35 km/h, siis võistluskiirus võistluspulsiga julgelt üle 40 km/h. Sellise kiirusega oleks olnud võistlusel kunn, oleks saanud gruppi kontrollida, atröövi teha, mehed tööle käsutada ja lõputõusul kõigile põske panna

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

2020 keelatakse Euroopa Liidus floori põhised suusamäärded. Ilma selleta pole aga suusatamisel ju mõtet. Kas sulgeme siis ka suusablogi?

 
At 23:09, Anonymous MargusM said...

Heh, 40km/h võistluskiirusega võtad veel ise põske!
Postimehes laiutab spordirubriigis suurelt, jalka Itaalia liiga otseülekanne, wtf!

 
At 07:14, Anonymous Anonüümne said...

40 km/h võistluskiirus- MargusM, olen nõus.
Käin ainult maastikuvõistlustel, peale rattaralli loomulikult.
Paar aastat tagasi käisin Filtri Elva lühikesel sõidul, kus liidergrupi keskmine kiirus oli 38 km/h, sealt ka minu arvamus. Olen nõus, et ühe võistluse põhjal ei saa teha põhjapanevaid järeldusi.
Eile olin Viljandi Filtri pikal, üllatas võistlejate tase (enda tase Boschi rattamaratonidel ca. 100 koha ümber). Linnas anti mitteametlik start, linna ääres ametlik start. Mõtlesin enne starti taktikat rattaralli järgi, et esimesse gruppi pole mõtet ilmselt minna taha loksuma jne, aga reaalne elu oli see et juba ametliku stardini (võistlus veel ei käinud) sõideti sellise hooga, et jäin üksi.
Lõpuks sõitsin mõnusa võistluse kõige viimases gruppettos keskmise kiirusega 37 km/h.
Täiesti kindel, et on palju inimesi, kes tahaks pikka sõita aga ei julge minna tasme pärast. Mida teha et olukord muutuks- pagan teab

 
At 08:57, Anonymous Anonüümne said...

Endal sama olukord eelmisega.
Sellepärast käin ka lühikest nüüd harva sõitmas, sest võistluse tund väikese plussiga sõiduaega ei vääri autoga kohalesõitu ja päeva kulutamist, samas pikal on osalejaid vähem ja tase nii palju tugevam, et viletsal päeval üksi või väikes grupiga lõpus loksuda ei paku nagu elamust.
Tean ka teisi kelle on sellepärast valikus MTB maratonid.

Pole vaja öelda, et nõrk olen, tean seda isegi.)

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

Jälle Moab???
Who cares?

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

07:14 Kui käid päeval füüsilist tööd tegemas siis see 37 km h keskmist on väga hea.Ei tasu üle mõelda pingutada.40 kmh keskmist hakkab tippsport selleks ,et sellesse klubisse saada peab treeningu ja puhkuse tasakaal piinliku täpsusega paigas olema.Füüsilise töö tegija kulutatud päevane energia kulu + 2 tundi ja rohkem rattatreeningut otsa läheb juba üle 5k kcal energiat,seda ei suuda parima tahtmise juures tagasi süüa.Defitsiit tekkib iga päev vähemalt 2000 kcal.Mingi ajapärast küljes ventricular_tachycardia ja riigil juures üks üleval peetav halvemal juhul hauda minek.Ja nüüd kiitke ennast et sedagi suudate,võite kõvaks meheks lugeda end.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Filtri pikad distantsid pole just jah pühapäevasportlaste jaoks. Fakto auto Tallinna Rahvasõit oli enne Filtriga ühendamist veel üks selline koht, kus kannatas pikemat maad ka sõita ilma, et kohe viimaste hulka jääks. Kunagi see loodi vist eesmärgiga lisaks TRR-le luua ka põhja pool üks suurem maanteeratturite rahvaspordiüritus. Aga selle aasta etapil vaatasin, et lõpetajaid oli pikal alla 150(umbes 5 aastat tagasi oli ca 350), isegi viimase keskmine oli üle 30 ja keskmisega 35km/h poleks saavutanud paremat kohta kui tagantpoolt 8. TRR-l olid sellise kiiruse juures vist juba üle pooltest lõpetajatest eespool. Nii, et ürituse nimetus "rahvasõit" on mõnevõrra eksitav, võiks siis lihtsalt olla Filtri Tallinna etapp.

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei usu et 40kmh keskmist klubi vennad kuidagi halvasti peaks suhtuma neisse kes jagavad seal neid viimaseid kohti 35kmh keskmist kiirustega.Teatakse väga hästi mis on mõlemas klubis olemise puudujäägid.Ja need ei kaalu kindlasti üksteist üle.

 
At 16:02, Blogger Priit Pullerits said...

Asjalik arutelu. Aitäh mehele, Boschi 100 piiril sõitjale, kes selle käima tõmbas.

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Millest see suur hirm tahapoole jääda? Nagunii kõik ei mahu poodiumile.
Kui pidevalt tagant sõitudest eemale jäävad, siis ongi tulevikus rajal ainult +/-10 enam-vähem võrdset võistlejat!

Võib-olla ongi siis see sõitudest osalejate vähenemise põhjus, et mõned mehed kogu aeg pressivad, et "panna on vaja"? Ja kui ei jaksa panna, siis näiteks blogiperemees siin kirjutab ülbelt kui pehmod nad on ning polegi nagu rajale enam asja...

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Nii on.

PS. Ainult kommentaariumi pärast tasubki siin käia.

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Kui pikal filtril algavad keskmised kiirused pluss 35 km/h, siis on selge, et sinna sattub aina vähem karvajalgu ja nii ongi mõnel etapil lõpetajaid juba alla saja.

Sellises tempos jätkates kuivab pikk sõit veel rohkem kokku.

PP TRR keskmine oli 36 km/h.

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Selge on see et mida kiiremaks tahta saada, seda täpsemalt tuleb enda tegemisi kalkuleerima hakata või lasta siis sellel tükk tarkvaral enda eest ära teha.Tarkvara mis tunneb sind mingi hetk paremini kui sa ise ennast. http://baronbiosys.com

 
At 21:48, Anonymous MargusM said...

Mis olukorda te muuta tahate.. tulge ja sõitke nii kiiresti kui oskate ja ongi OK. Filtri etappe on see aasta ka lühemateks kärbitud, ma ei saa aru mida siin karta on. Pigem saage aru et aeglasemalt sõit pole mingi häbiasi.. ntx Viljandi lühikest sõitis üks 120kg mees kroksidega ja ~3tundi.. kõik algab ikka sellest et ise tuleb kohal olla, ega keegi teine teie eest osalemist ära ei tee. Ja ärge seadke omale ulme eesmärkisid.

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Mis Padre jaoks trenn 40km/h, see teiste karvajalg sitakottide jaoks ulme. Vaat mis tähendab kui kevadel Moabis põhja laduda.

 
At 09:03, Anonymous Anonüümne said...

Paides (!) käis eile jalgpalli vaatamas 710 inimest
Paides elanikke 7900

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Vat nii Priit. 9% linna elanikest käis jalgpallimängu vaatamas.
Leia nüüd sellest miskit negatiivset.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

See on väikelinna efekt. Kui oma üks mansa kohtub naaberpisilinna koondisega. Prestiiz ja tsirkus korraga kaks ühes.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Eile oli "keda kotib Vueltal" uhke päev. Vaid 94km etapp Androrra mägedes..3400 tõusumeetrit, paduvihma , kruusateid ja draamat rohkem kui terve TdF kokku. Hämmastav kui selline "ilukirjandus" ei koti?

Küsiks veel, et kui vaid eestlasi jälgime. Kas Priit ikka öösel vaatas kuidas omadel Kanadas XCO MM'il läks? Rada oli raju. Tõusu nurgad kõõlusid 20-30% vahel ja laskumised sellised et lihtsurelik suudaks vast tagumiku peal lohistades sealt vaid alla saada.

Huu

 
At 10:52, Blogger Priit Pullerits said...

Vastus 09.40-le - aga 91% ei käinud jalgpalli vaatamas.

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Need 91% olid ratastooli vanaisad.

 
At 15:06, Blogger Priit Pullerits said...

Te võite siin ju kommentaariumi pärast käia, 19:04, kuid ilma teevad ikkagi minu sissekanded. Vaadake seda:

https://sport.delfi.ee/news/jalgpall/eesti/priit-pullerits-paneb-err-ile-puid-alla-kahju-kohe-nende-spordireporteritest?id=87293609

 
At 15:29, Anonymous Kärna Ärni said...

Pullerits, Haanja100-ks tuleb valmistuda.
Suur Kruusaralli on poisike selle kõrval.

 
At 00:18, Anonymous MargusM said...

Priit ei saa H100-ks valmistuda sest rada liiga pikk ja võib papud ära määrida, jõuab õhtul väsinult koju ja saab naiselt veel ka manitseda..

Pealegi ei hakka Priidu hammas praktilisematele teemadele peale, ntx kütuse bio-solkimine, pensi 2 sammas jne. Priit on õigem selline muljetaja vend, õhumüüja nagu Lobjakaski.

 
At 08:23, Anonymous Anonüümne said...

Täna öösel kui teises nooruses karvajalg õndsat und nägi, oli korterisse ilmunud kodukäia ja elektrilise projektori ekraani alla kerinud mida saab teha ainult puldist. Tegu võib ka olla kõrgemate jõudude poolt saadetud sõnumiga et kui haanja 100 l ei osale siis sured. Projektori ekraan meenutab vägagi tühja matuse pilti mustade raamidega. Meenub isegi ühe karmi bändi lugu Get this or die. Nii siis nalja ei mõisteta kui karva jalg tahab kuidagi eemale nihverdada haanja 100st.

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Huu kasutab tuntud kruusarallit selleks, et ennast pärast järjekordset antibiootikumi kuuri Haanja 100 ks. läbimise konditsiooni saada. See aasta veel katsetaks "oinasarvedega" Cyclokaga. Ratas sai selleks puhuks piimagi rehvidesse sisekummi asemel.
Lubasin et tänavu viimane kord seda 89km. kimada. Kui just lapsed ei taha kunagi seltsiks mind kaasa.

Ja alati kui Moabi omanik arvab et Haanja 100 pole liialt suur challange, siis tänavu erakordne võimalus läbida 100km asemel 100miili Haanja metsades-mägedes ja seda ühel ringil.

Huu

 
At 09:49, Blogger Priit Pullerits said...

Huu, mulle meeldib teie ülevaade oma tegemistest, sest see suvine üks-häda-ajab-teist-taga-ja-sõita-ei-saa hakkab juba meenutama kurikuulsa Kevin Uljaste saagat Postimehe AK Juurika rubriigis.

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Keegi tark ütles korvpalli mm il et peksupoisse on liiga palju. Sama häda suusablogis. Huu ja Padre möllavad, mõni tubli haanja100lane lisaks, ülejäänud on kõik peksupoisid.

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Sitakotid peksupoisid nolbajoobid kõigile on ruumi suusabloogis

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Eks sa sõida 100% kui sul kõris istub mädakolle ootab kas allub seekord antibiootikumidele või läheb noa alla.
Oled proovinud?
Sama hea kui läheksid oma haige põlvega uut 800m rekordit püüdma.

Saaks hooaeg läbi, aga raviks.

Huu

 
At 10:55, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Huu, te hooaeg on juba ammu sisuliselt läbi.

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Eile oli saade kus rääkis oma loo estonialt pääsenu. Läbiv küsimus oli miks meie pääsesime ja teised läksid. Vastus võib olla, et ei olda valmis. Haanja 100 võib olla ainus avalik väljakutse, et oma valmis olekut testida, eriti veel siis kui ilm kisub käest minema. Loomulikult võib ja peabki parandama seda väidet kellel mõlema sündmusega kogemus.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Aga loodame et seda enam võtab isake Huu sõna suusablogi veergudel. Kui mees räägib siis peksupoisid kuulavad hiir vaikselt.

 
At 13:46, Blogger Priit Pullerits said...

Jaa, Huu on siin end Eesti rattakogukonnas kõvasti üles töötanud. Vaadake, (nagu kirjutab 10:28:) sitakotid, peksupoisid, [t]olbajoobid, kuidas järjepidev sihikindel töö viib sihile. Me ei tea Huu resultaatidest ratta seljas tuhkagi, aga noormees seletab asja, nagu Taaramäe ja Kangertki ei suudaks vist.

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Huu kui kogukonna vana kala paneb kõigile põske

 

Postita kommentaar

<< Esileht