kolmapäev, august 21, 2019

Pullerits: Kuidas ma avastasin rattaga sõites salajase objekti, mida ei leia isegi kaartidelt?

Pilt, mis kurvi tagant avanes, oli selline, nagu oleksin sattunud ulmefilmi.

Jalad nõudsid liigutamist. Neli päeva olin pidanud Maltal (fotol paremal) saadud vasaku põlve trauma tõttu pausi. Olin teinud põlvele kaks korda päevas külmakompressi, olin määrinud seda viieprotsendilise Diclaciga ning neelanud põletiku- ja valuvastaseid Voltaren Akti tablette. Ikka lootusega, et põlv paraneks. Teisipäeval ajasin Moabis vatti saanud Cube’i maastikuratta viimaks välja ning sõitsin hästi rahulikult, paar minutit vähem kui kahe tunniga ligi 40 kilomeetrit. Näete isegi, kui aeglane kiirus oli. Aga jälgisin pidevalt põlve, et see kusagilt valu ei tunneks. Pärast sõitu panin taas külmakompressi peale.

Järgmisel päeval, kui olin jõudnud äratundmisele, et põlv polnud hullemaks läinud, läksin uuesti sõitma. Sedapuhku pisut kiiremini. Plaanis oli vändata umbes kaks tundi, sest keegi tark on öelnud, et pikk treening peab olema sama pikk, nagu on plaanitav võistlus, ehkki Tartu rattamaraton tuleb ikka vähemalt kolmetunnine pingutus – aga kaks tundi on seda silmas pidades siiski parem kui ainult üks.

Sõitsin looduses (fotol ülal vasakul) ilma kindla plaanita lihtsalt mööda kruusaseid ja metsateid, millest paljudel polnud kunagi varem käinud. Keerasin siis ühe sõidureaga kruusateele, et vaatan, kuhu see viib. Tee viis läbi metsa, selle ääres kulgesid kraavid. Sõitsin ja sõitsin – et näis, mis ees ootab.

Aga see, mis ühtäkki vastu vaatas, oli täielik üllatus. Nagu oleks keegi mingi kosmoseraketi stardiagredaadi keset metsa püstitanud (fotol all vasakul). Puidutöötlemistehas? Pole seda mood. Viljaelevaator? Keset metsa?! Tulnukate sõiduk?

Ees oli keelumärgiga tõkkepuu. Tõkkepuu kõrval oli lisaks märk, et ei sõidukiga ega jalgsi tohi edasi minna. Pidasin märkidest kinni. Mul polnud mingitki soovi, et keegi mu peale kurjad koerad lahti laseb, käes selja taha väänab, koti pähe tõmbab ja kusagile pimedasse punkrisse viskab, et siis hakata selgitama, kes ma selline olen ja miks ma keeldudest kinni ei pidanud.

Objektile liiga lähedale ma ei pääsenud, seepärast on ka pilt üksjagu teraline. (Ma ei ütle, kus see objekt asub, sest tegemist on kahtlemata salajase objektiga. Vaatasin paar kilomeetrit eemalt üle põldude metsa suunas, kus salaobjekt asub - mitte midagi pole näha.)

Keerasin otsa ringi ja sõitsin tuldud teed tagasi. Ümberringi ei hingelistki. Ei ainsatki märki tee ääres, et keegi seal elaks või üldse olnud oleks. Samuti ei ainsatki haruteed.

Aga selgus, et üllatused polnud sellega veel lõppenud.

Mõned kilomeetrid eemal, suurema tee ääres, nägin üksikut maja. Keerasin selle eest uuele kruusateele ja mis ma nägin – tolle maja taga seisis Vene numbrimärgiga tumedat värvi sõiduauto. Miks peaks Vene numbrimärgiga sõiduk seisma salaobjektile lähima eramu taga? Mis on asja seletus?

Ma loodan, et kapo kontrollib saadud informatsiooni.

Kokku sõitsin 2:24ga 56,3 kilomeetrit. Need ei ole andmed, millesse tasub väga süüvida, sest need on saavutatud kerge sõiduga. Hoopis olulisem on teada saada, mida tegi Vene numbrimärgiga sõiduk ilmselgelt sõjalise objekti juures – sellise objekti juures, mille kohta ei näita ükski kaart mitte midagi ja mille kohta ei leia isegi internetist ühtki pilti.

Foto 1: St George'si laht Maltal. Foto autor: Priit Pullerits
Fotod 2 ja 4: Veekogu Eestis. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Salajane objekt keset metsa. Foto autor: Priit Pullerits

16 Kommentaarid:

At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Ah, mis sa plärad. AS TREV-2 Grupp soovib hakata tootma asfaltbetooni Tartu maakonnas, Tartu linnas, Kardla külas,Kardla baas kinnistul. Asfaltbetoonisegisti on paikne.

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

tartu.ee : "Keskkonnalubade taotlused
Tartu Linnavalitsus teatab, et Keskkonnaamet on võtnud menetlusse AS TREV-2 Grupp õhusaasteloa taotluse. Õhusaasteluba taotletakse Tartu linna Kardla külla Kardla baasi kinnistule paigaldatava paikse asfaltbetoonisegisti heiteallikatele. 14.03.2019"

Kõik ju avalik jutt, mis paanika külvamist blogipidaja siin teeb?

tartu.ee lehel tulevase objekti pildid ka olemas. Ajakirjanik...

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Eee …
Nagu vanasti öeldi - omaenda võttest selili!

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, sepad, kas teie meelest on asfaltbetoonisegisti selline objekt, et seda peab valvama Kaitseliit?

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Kuna objekti ei ole kaartidel, on selgelt tegemist kaitseotstarbelise objektiga. Kõik need üksikud jutud asfaldibetoonist on selge kamuflaaž.

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Mantrum teatab: "8.11.17- 11.11.17 Kardla baasi teede ja platside ehitus
8. nov. 2017
Tellija: Kaitseliit"

Siit järeldame, et maalapi omanik on Kaitseliit ja nad teevad väheke omale renditulu. Kuskil seal kõrval on veel miski relvade täristamiseks mõeldud harjutusväljak. Seega sportlik objekt, kust tuleb võõrad eemal hoida, et need tina ei saaks. Loodetavasti on betooni mehed instrueeritud vanarahva kombel mitte võsa all häda tegema.

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

ka paljud kommentaarid on kamu flaaž

 
At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

Noh Googli kaardil on juba märgitud miskid objektid ja ortofotol ka ehitus näha. Maaametis on kah värsked pildid rahvale uudistamiseks üleval. Tahaks hoopis kommentaari blogijalt, et mis juhtus puhates? Äkki on tegu vaenlaste ründega ja midagi hullu on blogipidajale sisse manustatud. Seda peaks uurima. Kas Maltal käimine on EL kodanikele ikka turvaline? See on tähtis ja vajab ametnike poolset kinnitust vähemalt siin blogis.

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Kui rattakiiver on fooliumiga vooderdatud pole selliste objektide läheduses karta midagi. Kui aga mitte, võivad tagajärjed olla väga kurvad ja pöördumatud.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Sellele objektile saab rattaga tagantpoolt läbi metsa täitsa ligi, käidud, nähtud.

 
At 08:14, Anonymous Anonüümne said...

Siit tuleb pikem selgitus kõigile, kes pole veel postituse sisust aru saanud. Tegemist on kokkuvõttega peagi ilmuva põneviku sissejuhatusest. Selle põneviku filmiõigustest on mitmed ülemaailmselt tuntud kompaniid valmis maksma veel enne teose valmimist ulmesummasid. Lühidalt on peategelaseks jalgrattasõiduhuviline keskealine härrasmees, kes avastab veidra objekti ja selle lähedalt kahtlase sõiduki. Tänu oma hiilgavale mõistusele suudab ta asjad kohe seostada ning asub professionaalsest huvist tegutsema. Omades olulisi sidemeid ja kontakte, mis on alguse saanud tema isiklikust sarmist ja ametitegevusest, hakkab ta lahendama mõistatust, mis lõpuks viib ootamatute avastusteni. Sellisteni, mis mõjutavad kogu maailma tulevikku. Asfalditehaseks maskeerituna on loodud seadmed, mis võimaldavad lugeda iga inimese mõtteid. Õige lähedal ollakse ka lahendusele, mis suudab mõtteid ka suunata. Nüüd on juba selge, et kangelane peab otsustama, kas selline tehnika on eetiliselt õige, kas see on õigetes kätes ja kas seda tuleb kaitsta või hävitada. Tegevus toimub lisaks Tartu ümbrusele ka Moabis, kus kangelane peab hakkama saama pahadega, kes teda maasturitel ja mootorratastel hävitada püüavad. Oluline koht on ka Malta, kus vaenlased tekitavad peategelasele põlvevigastuse, et tema tegevust takistada. Kuidas lugu lõpeb, ei ole veel teada.

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav tõlgendus. Aga peategelane ei saa olla Pullerits. Olete kasutanud väljendeid nagu keskealine, härrasmees, hiilgav mõistus.

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

Kas see võib olla Insener Garini Hüperboloid?
Vennaskond Tlnast

 
At 09:45, Anonymous Insener Garin said...

Jaa, just, see on Garini hüperboloid!!! Lõpuks oleme ühiste pingutustega asja jälile saanud.
Ainult et sel juhul tekib küsimus, mis saab Hollywoodile müüdavst käsikirjast? Tühipauk ja filmimeestele kott pähe?
Krt, olid need ikka vaenlase salakäsilased, kes tulid meid siia mingi asfaldibetooniga lollitama ja jälgi segama. Meie sekka on imbunud salakavalaid vastaseid, olge ettevaatlikud!

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Lgp 8:14, kas siin on vihje filmi Moabi kõrvalliinile:
https://kutv.com/news/local/moab-area-mystery-finally-answered-5-years-after-shooting-of-park-ranger

Ei nohh, paistab tulema kõva linatoes. Ime siis, et Hollywood sellise loo eest big bucks välja laob.

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

Big bukse näete nagu surnud eesli kõrvu te haledad vandenõuteooriate käsilased.

 

Postita kommentaar

<< Esileht