teisipäev, august 06, 2019

Pullerits: Mis meeskonnas jätkab Rein Taaramäe?

Rein Taaramäe oli Tour de France’il oma meeskonna, Total Direct Énergie parim. Leping selle klubiga kestab tal hooaja lõpuni. Mis saab edasi saab?

«Mulle väga meeldib see tiim, kus olen,» vastas mulle Taaramäe. «Arvan, et mingi pakkumine neil on. Olen aru saanud, et nad tahavad minuga jätkata.»

TDE on teatavasti UCI ProContinentali taseme meeskond. Taaramäe on enda sõnul TDEga väga rahul. «Osalen teise kategooria sõitudel, kus saan ise ka tulemust teha,» põhjendas ta.

Aga ta ei mõtle ainult enda tulemusele. «Sooviks väga sõita tiimis, millel oleks liider, nagu oli [Astanas Vincenzo] Nibali,» ütles Taaramäe. «Tunnen, et mul ei ole sellist võimu, et ise seda koormat kanda. Tihtipeale mägistel sõitudel on [praegu TDEs] nii, et okei, Taara, sina [pane] täna! Nädalastele tuuridele oleme läinud nii sõitma, et mina olen tiimi liider ja pean kokkuvõttes hea koha tegema.»

Taaramäe lausus, et teise kategooria sõitudel suudab ta ikka poodiumile jõuda, sest vastupidavust tal on. «Mägi korraga või tund korraga, ja mida lõpupoole ja raskem, seda parem mul on,» kirjeldas ta. «Teised väsivad ära. Seal ei ole olulist võimsust vaja, on lihtsalt vastupidavust vaja.» Aga kui minna sõitma maailma parimate vastu näiteks Pariis-Nice’i tuurile, oleks tema sõnul parem, kui keegi teine oleks meeskonna liider. «Seal on tase kõvem,» sõnas ta. Näiteks oma tänavust kolmandat kohta kolmeetapilisel Tour de l’Ainil peab ta võrreldavaks Pariis-Nice’i 10.–15. kohaga. Aga! «Kui lõpetan Pariis-Nice’i 14. kohaga, siis tiim sealt palju enesekindlust ja positiivsust ei saa,» lisas ta.

Niisiis: «Mul oleks vaja sellist õhkkonda, kus ma ei pea tiimiliider olema ja oma tulemust vaatama,» rääkis ta mulle enne Tour de France’i. «Kui ma mingi [töö] ära teen, teen olulisel tõusul tempot ja tõmban pundi selliseks, et 10–15 meest jääb järele, kõigil on väga raske ja minu meeskonna liider saab seal rünnata, siis minu töö oleks tehtud – pigem hakkan sinna aega jõudm, et sellist tööd teha.»

Küsisin, kas UCI WorldTeamidest on mõni tema vastu huvi tundnud.

«Ma ei ole küsinud, et [mu mänedžer sealt pakkumisi] otsikski,» rääkis Taaramäe mulle enne TdF-i. «Ma ei tea, kas ta on [nendega] minust rääkinudki. Arvan, et pigem ei ole. Mulle praegune süsteem meeldib. World Touri sõite on [TDE-l] natuke vähe, neid võiks olla rohkem, aga meil on pilet taga ajada, et saaks neid sõita. Uute reeglite järgi saavad punktide arvestuses kaks esimest ProContinentali meeskonda uuel aastal automaatselt kutse igale poole. Praegu [enne TdF-i] oleme [pingereas] esimesed. Kehv pool on see, et kui selle variandi võtame, siis järgmise aasta lõpus, kui me esimese kahe [ProContinentali meeskonna] hulgas ei ole, seda võimalust enam ei saa. Mõned World Touri sõidud ikka saaks sõita, aga vähe. Mingid kõlakad on, et Cofidis ja Total saavad [World Touri meeskondade hulka], mis ei ole lihtne, kui nad suuri sõitjaid juurde ei palka. Seal peab ka hakkama saama. Kui meil on head sõitjad nagu mina, aga mitte kõige paremad, siis tekib lõpuks ikkagi tulemuste puudus.»

Lõpuks pärisin Taaramäelt, kuhu on tal ratturina edasi minna ja pürgida.

«See oleneb tervisest,» vastas ta. «Kui mul praegune tase püsib, siis võiksin veel sõita; ise unistan sõita 40. eluaastani ja siis profispordi ära lõpetada.»

Nii, eeltöö on tehtud. Las professionaalsed spordiajakirjanikud teenivad ka oma leiva välja ja uurivad, mis meeskonnas Taaramäe edaspidi jätkab. Asjaarmastaja nagu mina ei pea ka alati kõike kandikul kõigile ette tassima. Mina sõidan oma sõite.

Foto 1: Rein Taaramäe tähistamas 2016. aastal Gir d'Italia 20. etapi võitmist. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Rein Taaramäe on mulluse Tour de France'i 10. etapil teistel eest ära sõitnud. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 3: Julian Alaphilippe (vasakul) ja Rein Taaramäe mulluse Tour de France'i 10. etapil. Foto autor: AFP/Scanpix

71 Kommentaarid:

At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Prof Taaramäe võitis laupäeval harrastajate Kaika rattamaratoni.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Kui palju võiks seekord Taaramäe jutuvadast tõena võtta?

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Korralik lugu. Tänan Priit.
Täpsustuseks Energy world touri minemas pole. Pigem on sinnapoole taas Cofidis kes sai lahti koormavast Bouhani lepingust ja said endale nüüd lubada Elia Viviani. Mees kes kindlasti sprindis mõnegi etapivõidu toob. Cedric Vasseur, kes kunagi visa ratturina, nüüd Cofidise managerina on teel sinna poole et Protouri litsents tagasi saada.
Kui samas Energy peab lootma Bonifacio, Terpstra punktidele. Taaramäe panus kespärane selles punktijahis olnud.
Kuidas masinavärk töötab?
Kui meeskond tahab Proteamiks saada, siis tuleb palgata mehi kes eelmine hooaeg kogusid palju vajalikke UCI punkte. Kui Bahrein alustas olid nad nii nahaalsed et palkas pensionile jäänud Purito meeskonna loomise ajaks, et vajalikud lisapunktid enda kontole saada. Fakt on see et mees pärast seda teami eest ühtegi sõitu ei teinud.
Samuti käitus CCC ja samuti toimib ka Israel Cycling Academy kes üsna kindlasti saamas endale litsentsi uueks aastaks (kas saame endale ühe Protouri mehe Miku Räime juurde?), samal teel ka Arkea-Samsic kes hankis endale Quintana koos tema punktidega.
See punktisüteem veidi sõge, aga nii ta paraku aastaid toiminud on.


Huu

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Selgitage mulle võhikule, miks peaks blogi lugejaid huvitama, mida teeb üks keskpärane sportlane, kelle best before on ilmselgelt juba möödas. Millega on see nn. rattaspordi Priit Narusk ära teeninud sellise tähelepanu, et temast ridamisi artikleid treitakse? Üheks põhjuseks on kindlasti, et ta harrastab juhtumisi sama ala mida Härra blogi peremees isegi fännab ja on viimasest nõksukese kõvem pedaalija. Samas kui maailma paremikuga võrrelda, siis on mõlemad ( vabandust otsekohesuse eest) suht tühjad kohad.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Intekas oli ok Reinuga. Muidugi ootasin Priidult postitust või seisukohta T.Johaugi poolt joostud 32+ something 10km tulemuse kohta Norra MV. Või siiski käib kibe uurimistöö Priidu poolt palju nö teiste alade tänaseid Eesti (tipp)sportlasi saaks samaväärse tulemusega hakkama.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Johaugi 32+ pole miski ime. Ta on pisike õbluke ehk igati jooksja tüüp ja profisuusataja trenni pealt pole see aeg miski ime. Ka suured ja raske kondiga suusatajad teevad 10km kõva aja. Silma hakkas et Andreas V oli koondise suusataja kohta kehva jooksma. Kaotas isale ja paljudele amatööridele.

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

Kahju et Padrel on põlv rikkis. Moabi mahu pealt ja paari intervalli trenni järel teeks 33+ ja teil oleks suud lukus.

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Mis teiste alade tippe? Vaid suusatajad ja orienteerujad teevad jooksus tulemuse. Ega ometi ratturid ja ujujad? Kas Kanepi ja Kontaveit jookseks alla 50min? Vaevalt.

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Viimane ümber Pühajärve jooks 10,7km - meie uus laskesuusalootus veidi alla 37 minuti. Staadion ja profiil ümber Pühajärve ei ole muidugi võrreldavad aga mingi pildi annab seegi.

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

Rahvusvahel konkureerimiseks peab ikka väga 30 algusesse jooksma.

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

to 17:10
Kämoon,iga aktiivselt tegutsev rahvusvahelisel tasemel profisportlane (jätame rakejõustiklased ja lauamängude mängijad kõrvale) jookseb 10 km alla 50 minuti kui vähegi viitsib.

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea miskit. Eriti Eesti proffide puhul. Alusalu vaevles 49 min, ja peeti teda kõvaks jooksjaks. Puhas aja peale jooksmine võib osutuda pähkliks kuigi alguses tundub et noo mis see teha pole

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Saskia Alusalu jooksis eelmine aasta alla 50, kui oli see 100x10 km teatrjooks vms. Eelmisel aastal Kelly Sildaru jooksis Maijooksul korraliku aja, samal ajal end ise filmides. Rene Mandri on ca 3 tunniga maratoni jooksnud. Naiste jaoks 50 mintsa pole eriline piir, küll aga 45 min. Meeste jaoks see piir u. 40 min. Olen kindel, et kõik jalkakoondislased alla 40 min ei jookseks kümmet. Kuigi peaks.

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Kelly jah, väike nääps aga suur Kanepi nüüd küll alla 50 ei jookse.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et härrad Padre ja Valdmaa ütlevad. Ei vaja suvalist sitakottide jõminat.

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Kanepi kaalub oma 74 kilo vist ka. Neid mehi ka liiga palju pole, kelle kaal 80 pluss kilo ja jookseb alla 40 min. Jüri Jaanson selles arvestuses Eesti kõige kõvem mees. Selline vanus, selline kaal ja alla 40 min jookseb. Kel midagi vastu panna on?

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

17:55 on ka sitakotte kes jooksivad 32+, isegi siin blogis väga võimalik

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Kangert jooksis 2017 Pärnu rannajooksus 10 km. 35 min.

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Ja mandri ei jooksnud maratoni mitte ca. 3 h. vaid 2:46, see on oluline vahe. Vaevalt see Kangertki mingi erilist jooksutrenni enne võistlust tegi.
Mind huvitavad küll Taaramäe tegemised, kõvasti rohkem kui näiteks Tänaku omad. Pro Touri võistluste tase on lihtsalt nii kõva, et seal üleüldse keegi rahvuskaaslane võistleb on juba päris hea. Siin Estonian Cupil saame vana Cofidise profist pudelivedaja käest igast asendist põske

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Palju siis Tänaku 10 km aeg mootori abita on? See paneb paika, kes ta oma sisu poolest tegelikult on. Kas Kanepi paneb talle põske?

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav kui kõva võiks olla naiste vehklemise koondise jooksutempo? Panevad suusakoondise omadele põske küll? Tennisistidele ka?

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Padre ju kohtus proua Beljajevaga. Katsusid rammu ka. Saaks vabalt prognoosi teha plussmiinus kaks minutit et kui kiirelt Julia penikoorma silkab.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Koos Juliaga silkaks meelsasti rohkem kui ühe penikoorma.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

No tal ju peale saba ei hüppa riiete all midagi. Mis seal toredat on?

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Ega see spekuleerimine kuhugi ei vii. Tuleb kõik meie tuntud sportlased 10 km jooksule kokku ajada, kel seni veel ühelgi avalikul võistlusel protokollis aega kirjas pole. Avalik huvi, ngu näha, on tohutu. Hr Pullerits äkki korraldab ära, tal neid isiklikke kontakte ja respecti ju jagub?

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Ma tean pr Beljajevat. Sihikindel ja tahtejõuline noor naine. Vanale Cofidise profile paneb põske iga kell.

 
At 20:38, Anonymous Mari said...

Ma tahaks ka põske saada. Hakkab juba ununema...

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits õhtul koju tuleb saate kõik põske nii mis sahiseb

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Kus see Mari silkab, et põske ei saa? Esmalt tuleb kodust välja astuda, soovitavalt liibukates ja raseerituna.

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Selline eri spordialade proffide ja pool proffide 10 km jooksuvõistlus oleks korraldamist väärt ettevõtmine.
Iga ala saaks Eesti meistri 10 km jooksus.

 
At 23:06, Blogger Priit Pullerits said...

Ma kogu aeg mõtlen, et küll mõnele pakub hasarti teiste aegadega spekuleerimine ja teiste tulemustega kelkimine, et küll Kangert jooksis nii ja Jaanson naa. Rääkige oma aegadest ka! Ütlete siin, et alla 40 peaks jooksma. Olete siis jooksnud või ei ole? Omalt poolt võin öelda, et ei ole kordagi jooksnud 10 km üle 40 minuti. Kui oli kehv päev, siis jooksin 38 ja poolega. See oli altminek. Üldiselt võisin teha suht vabalt ligi 10 km fartleki maanteel alla 4.00 km tempoga. Kui räägin, siis oma aegadest. Muidu võiks ju ka siin hakata vehkima ja kekkama ja norima, et Keenia mehed panevad 27 minutiga. Mis mõte sel on?

 
At 07:12, Anonymous Anonüümne said...

10 km. kordagi üle 40 min. pinguta palju tahad on päris kõva avaldus, võttis suugi muigele. Küllap hr. Pullerits võib pöördukse ka pauguga kinni lüüa.

 
At 08:17, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen jooksnud 39 minutiga. Kaalu on rohkem kui pikkust, kui pikkuselt esimene number eest ära võtta. Kehamassiindeks oli sel hetkel 25.2. KMI ja aja seos, see on tõeline töövõime näitaja. Ainult aeg maksab siis, kui jooksed alla 30 minuti. Üle 30 min jooksjad on kõik lihtsurelikud.

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Alla 30 min jaoks peab väga julmalt tööd tegema. Trenni ma mõtlen. 28-27 min puhul pead juba erilist antropoloogiat ja liikumist omama. Selline lasseviren tüüp. Idaafrika platoo kõrenditest ei räägi üldse. Esimene alla 13min jooksja Moorcroft on videod tuubis olemas. Jälgige keha ja sellest tulevat ökonoomset liikumist.
Vana Tšikin ütles et Pulleritsu potentsiaal vähese trenniga oli 1.45 ja 3.36

 
At 10:02, Anonymous Anonüümne said...

Mis mehed siin on , räägivad jooksust nagu balletist? Keda see huvitab? Ainus mis huvitab on kes kellele ära paneb. Samuti ei huvita kedagi mitte Reinu uus mansa vaid uus palgalipik. See on oluline, mitte mingi profisõidu võit, amatööride omast rääkimata. Kõiki huvitab materiaalne stiimul, mis paneb mehe liikuma, mis paneb hästi elama. Neid numbreid kuuldes hakkavad jõnglastel silmad särama, et kui palju mänguasju ja naisi selle papi eest saab. Raha ja sugutung on liikuma panevad jõud. Kõik muu on lillelaste loba.

 
At 10:07, Blogger Priit Pullerits said...

3:36 ei usu, 1500 polnud minu ala, aga 800 - miks ka mitte. Ma ei teinud nooruses üldse sporti, ometi tulin ja panin peaaegu kõigile kergejõustikupoistele võistlustel alates 300 meetrist pähe. Ja nood poisid tegid ikka trenni, käisid laagrites. Mäletan seda, kui läksin millalgi keskkoolis jooksma 300 meetrit tõkkeid, olemata elus varem kordagi tõkkeid jooksnud. Seetõttu ei teinud ka sooja, sest mis mul seal teha oleks olnud? Kui esimesele tõkkele peale läksin, imestasin, et kuramus, parema jala asemel vasakuga. No okei, tuleb siis joosta selle jalaga, mis ette jääb. Lõpus jäin siiski teiseks, samm eriti ei klappinud, aga pärast kõik vaatasid, mokk töllakil, et kust, kurat, see tüüp tuli ja meile pähe tegi.
Aga ei saa taga nutta seda, et nooruses jooksutrenn tegemata jäi, sest oli, mis oli, ja läks, nagu läks. Mis muidugi näitab seda, et treenerid oleks pidanud olema agressiivsemad ja mind tulema ära rääkima. Ma olin tagasihoidlik poiss, ei läinud ennast ise ka kuskile peale suruma. Näiteks ükskord põhikooli lõpus oli vaja koolil mitmevõistlejad välja panna. Oleksin valmis olnud minema, ise kordagi varem mitmevõistlust tegemata, aga kehalise õpetaja vaatas minust mööda (okei, heited-tõuked olid mul tõesti olematud) ja ega ma ise ka läinud siis suruma, et õpetaja, õpetaja, lubage mul minna. Jooksus oleks seal ikka teistele pähe ladunud ja ega mul hüpped ka kehvad olnud, näiteks karjapoissi hüppasin kooli parkettpõrandaga saalis maadlusmatile 1.45.

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Kurat jah, lillelaste loba ja narr kelkimine. Ainus mis maksab on 1.45 letti lüüa. Või karbunklisse nagu siin soovitavad.

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

Saksa keeles karmunklisse, eesti keeles põske.

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

"Rallibuumi tuules: Eestis peetakse esmakordselt kiiruskatsetega rattavõistlus
Sel pühapäeval, 11. augustil toimub profirattur Tanel Kangerti eestvedamisel Pärnumaal Jõulumäel esmakordselt uue formaadiga rattavõistlus Gravel Grinder Estonia 2019."

Kas PP on joonel?

 
At 13:44, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, sel päeval on ärasõit!

Aga kuidagi vaikseks jäi siin, kui hakkasin ka jooksmisest rääkima. Kõik mehed, kes kelkisid teiste jooksutulemustega, võtsid madalamaks kui rohi, sest eks neil pole enda kontolt midagi ette näidata. Mis viga teiste tulemusi letti lüüa! Tegelikult on see muidugi mage.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Reinuvader on laupäeval Kullamaal stardis, kas Pullerits ka?

https://sport.postimees.ee/6747747/tanavusel-kullamaa-rattamaratonil-stardib-ka-taaramae?utm_campaign=6747747&utm_medium=banner&utm_source=mail.ee

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Olen jooksnud 10 km 36.25. Kaalusin siis 82 kg. Nime ei tahaks öelda, sest kui nimi Priidu blogist läbi käib, siis on mul kohe mitme inimesega suhted sassis, sh tööandjaga.

Priit kirjutab, et "Ma ei teinud nooruses üldse sporti, ometi tulin ja panin peaaegu kõigile kergejõustikupoistele võistlustel alates 300 meetrist pähe. Ja nood poisid tegid ikka trenni, käisid laagrites."

Varasematest Priidu tekstidest on jäänud mulje, et ta ei pea end üldse andekaks. Tahaks teada, et kas tänane statement on uus tuul mineviku hindamisel? Või kuulun ma nende pooletoobiliste blogilugejate hulka, kes meistri seniseid väljaütlemisi on valesti tõlgendanud?

 
At 14:52, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake, eelmine, andekas oleks ma olnud siis, kui oleks tolles 300 tõkkejooksus järgmist kolme sekundiga võitnud. Sellised mehed on andekad! Ma ei tea, kas Eestis ongi üldse mõnda andekat jooksjat olnud. Kui, siis ehk Sellik äkki.

Aga imelikud tööandjad teil! Ma kirjutan siin juba üle tosina aasta ja mingit probleemi pole ühegi tööandjaga olnud, kuigi mu nimi ei ole lühikülaline kuskil kommentaariumis, vaid iga sisekande eesotsas. Te ärge usaldage neid nõrganärvilisi tööandjaid, mina selliste heaks küll pigem ei töötaks, kui oleks valik. Kas teil tõesti pole?

Aga rattavõistlused, nagu küsib 14:23? Nendega tuleb pausi pidada, pärast seda juhtumit hakkad asjade üle ikka korralikult järele mõtlema - noor mees, võidusõitja, sai sirgel ja lamadel teel surma...
https://www.thesun.co.uk/sport/cycling/9659831/cyclist-bjorg-lambrecht-dies-22-crash-tour-of-poland/

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

No jaa, jama lugu. Siin on näha betoonist truup mille vastu Bjorg surnuks kukkus - https://youtu.be/M55gDlZUGpQ?t=90 ja siin on näha kuidas ta pundist välja sööstis vastu truupi - https://youtu.be/aMTbJhPp4DM?t=5 .

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Ja kui nüüd eriti täpne olla, siis juhuts õnnetus Palowiecka ja Popiela tee ristmiku kõrval kraavi ületaval truubil Belkis. Muide 13 aastat tagasi hukkus mäletatavasti ka tartlane Mati J maasturiga vastu teetruupi põrutades Tartu-Jõhvi teel.

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits soovis paar aastat tagasi töökohta vahetada, siis uus tööandja ei tahtnud teda tööle võtta. Osadele inimestele lihtsalt ei sobi see faktidega liiga vabalt ringi käimine (näit Pekingi OM raamat) või seisukohtade pidev muutmine (nagu siin paar päeva tagasi ilmekalt välja toodi). Pullerits on ilmselt vahva semu, aga tööandja peab töötajat ka usaldama. Aga kui tööandja mõtleb PBK reklaamide müügile, siis pole aega muidugi töötajatele nõudmisi esitada.

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Olin 13;kui 800m —2.18,aga pansies mitmevõistlejate punti.Loopisime dünamo staadionil T.Berendsenile,T .Suurväljale,J,Lemberile ,——-tööriistu tagaasi ja jälgisime mängu,et ise ükskord sama kõVaks saada.Treener oli Juhan Toimet —paras tolvan,ei osanud meiega midagi Peale hakata.Edasi vene kroonu—-Moskva okrugi spartakiadil sain kõrguses 3-a koha———10 päeva puhkust,starikutel karbid lahti,Olin alles 3 kuud teeninud,sis tuli talv ja jälle spartkiaad suusas,Lund sitaks ja -33.Meileorgunniti suusad MUKATTSEVOST—-TISA—peenikesed lauad,zam.staaba oli kõva suusahunt.10km-4 koht ,teates saime 5-a koha.Kossus saime ka oma priisõvi poistega okrugis pronksi 2 a järjest.Muidugi AKSK vennad neil üritustel ei osalenud.Teisel starikuaastal kordus sama rida ,aga puhkust exam ei saanud,sest vsõskaanjeid oli palju——einohh pulli said ikka rohkem ,kui rubla eest.Peale kroonut,naine,lapsed—-vahelduseks hakkasin jälle liigutama—Jooks,ratas,suusk,sang,sõudmine,koss.10km-36.33.Ironman suts alla 10 tunni.

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

...aga kirjutamisoskus alla arvestuse. Kas kogu aur läks vene kroonus välja?

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

No kirjutamisoskuse üle kommenteerimine on siin blogis löök põlvega allapoole vööd. Jätame selle 18:03 pedandi arvestusest välja. Rohkem on selliseid 17:51 tõsiseid sõnaseadjaid siia vaja. Ega see pole keelepededekümbluse koht. Siin öeldakse nagu on. Ja teetruup ei ole lihtsalt lame maa. See on kraav ja värk. Sellil tekkis pundis kontakt ja nii ta läks. Oleks truubi asemel betoonist või puust post õigesse kohta sattunud, oleks tulemus sama. Üldiselt on tee ohtlik paik. 2 etapil kus finishis oli kiiruseks 80+, tehti ka massikäbla. Harrastajana tekib selle peale küsimus juba ammu, et miks peab osalema oma raha eest adreka laksu saamiseks miskil spordiüritusel, kus võib surma saada. Eriti tobe on selline sündmus firmaspordi üritusel. Sörkida üksi lihtsalt pead kaotades kaljust alla on veel nõmedam kui pundis juhitavuse kaotamisel betooni lennata. Neid eriti nõmedaid juhtumeid jätkub ju igale poole. Kui palju on reportereid hukkunud oma tööpostil? Nimekiri tuleb masendavalt pikk aga ikka leidub uusi nägusid, kes seda kõike uuesti teevad. Müstika või maagia?!

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd olen ma küll täiesti kindel, et Priit on selle kirjutise välja mõelnud, või siis Taarakas on bipolaarne ? Mees kirjutab oma blogis nüüd täiesti vastupidist juttu sellele, mida ta siin vahepeal on juba kirjutanud. Enne tuuri ülistas Taarakat, tegemist oli ühe parima ratturiga maailmas ja tegemist kindla liidriga, nüüd, peale tuuri, on jutt järsku vastupidine.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

See kroonu vend oma ookrugi kolmanda kohaga on päris ohooo. Padre paneb sellistele kehkenpükstele kuivalt põske.

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

No kuulge, kas kedagi huvitab sportlase arvamus? See ei maksa miskit. See on lihtne lehetäide nagu suhkruvatt. Meid huvitab see, et kuidas sportides terveks jääda. Kujutate ette, et kõnnite metsas ja siauh olete järgmine hetk vööni urus? Vajute läbi sileda maa ja nõnda 3 korda ühel hooajal. Hea kui terveks jääte. Metsloomi ei huvita mingid euronõuded. Elavad kus tahavad ja nii nagu soovivad. Astud ratta seljast metsa vahel teelt kõrvale vett laskma ja võidki olla kadunud inimene. Õudne!

 
At 21:22, Blogger Priit Pullerits said...

20:32, ju teil on arusaamise ja lugemise oskusega raskusi. Ei ole mina seda juttu välja mõelnud, nagu ei ole Taaramäe bipolaarne. Äkki olete hoopis teie, kui asjast kaheti aru saate? Palun laske end kontrollida.

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

On Pulleritsu arvamus ja on vale arvamus. Nagu alati.

 
At 01:36, Anonymous Anonüümne said...

On vale arvamus, on õige arvamus ja on PP arvamus.

 
At 08:22, Anonymous Dmb-80 said...

18.03 ja 20.42—le.Priit küsis10km aegade kohta ja jutt läks sujuvalt kõrgushüppele,tuletasin oma noorusaegu meelde.Lootke nüüd kahekesi selle Peale,et ei Kohtu minuga kunagi——-taoksin teid hoobilt ära. 17.51.

 
At 08:37, Anonymous Anonüümne said...

8:22 sulle pandi su teksti põhjal diagnoos - loll nagu lammas. Kuid aina hullemaks läheb. Nüüd juba rusikad püsti. Unusta taadike oma nooruse "hiilgeajad". Esimene teismeline paneb sulle kümme sisse enne kui asjast arugi saad. Iseseisvalt potil ikka käid?

 
At 09:09, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Kes ikka jutust aru ei saa, sellele tuleb tappa anda. Kord peab majja saama, muidu hakkavad pead lendama, silmad lüüakse siniseks, ninad viltu ning kõik kohad on süüdlase verd täis. Siis on käes jälle need ammused head ajad, kui õiged eluviisid on aujärjele tõstetud ning vastaliste pead musta mulla alla maetud. Aeg on käes ühe korraliku tapeluse järgi. Saaks ometigi kord õhu puhtaks.

Loen ning rõõmustan, et lõpuks on lagedale ilmunud ausad inimesed, kes julgevad meie kõigi mõtetes oleva salasoovi korraliku tapeluse järgi otse välja öelda. Sellistest karustest meestest maksab lugu pidada. Need mehed julgevad öelda, julgevad teha ja kui vaja siis löövad vastase luud-kondid ühe raksakaga puruks. Selline julge mees on iga naise unistus. Kahju, et selliseid tublisid alfaisaseid viimasel ajal põlatakse. Aga küll me veel ennast näitame. Kaua tuld tuha all ei hoia, küll see lööb veel lõõmama ning siis pühime kogu roosa löga meie maalt minema ja kõik teerullid lükkame kraavi.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Ega tänavapoksija pole miski lillelaps, kes teismelistelt tappa saab. Vennal on noorusest vankade tagumise refleksid tugevalt sees, need ei unune nagu kõndiminegi. Kui sa oled ratast sõitnud või ainult lidunud või vutti peksnud, siis pole sellise 80 aasta dembli vastu sul miskit lootustki.

 
At 09:22, Anonymous Äll Ükskivi said...

Priidu arvamus on nagu valgus. Valgus pole aga õige ega vale, see on kas sinine või punane või valge. Valge on ta ainult neile kes liiguvad Priidu mõttega ühes tempos ja suudavad samaaegselt õiges suunas pead pöörata. Need kes jäävad Priidust maha või kelle poole Priit tõttab nendele on ta jutt vastavalt kas veripunane jura või helesinine unistus. Täpselt nagu valgus paistab maal kondajale olenevalt sellest kas täht eemaldub või läheneb talle.

Ja küll Taarakas oleks ammu kisa tõstnud kui talle Priidu jutt poleks meeldinud. Sport on ikka meelelahutus ja meeldivus on väga oluline näitaja.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Õige mõttekäik, 09.22. Priit on MEELELAHUTAJA. Ja selles valguses tuleb tema stoorisid ka lugeda, aga mitte otsida sealt tõde ja teha nende põhjal järeldusi. Rahvale on vaja pakkuda tsirkust! Isegi osad valitsuse liikmed liiguvad samas voolus ju.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Meelelahutaja on Tanel Kangert. Ta ise ütles seda. Priidul on kindlasti missioon. See väljendub sellistes sõnavõttudes nagu on välja toonud 09.09. Kui seda blogi siin poleks, siis ei teakski, et meie seas on selliseid mehi nagu taluperemees Säinas. Ta on tõsiseltvõetav ja usalduskrediidiga juba seepärast, et vaadake, kui selgelt, korrektselt ja loovalt on ta mõtted väljendatud. Ookrugi kolmes mees seevastu on küll kahtlane ennastimetlev töllimoodi elukas, kõva ärpleja.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

9:52 oled sa ikka kindel, et 9.09 on eestlane? Rahvuse rõhutamine on kombeks vene luurajatel, kes üritavad paista kohalikena ja tõelisi rahvuslasi õnge tõmmata.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

PP nime ei leia H100 stardinimekirjast.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cP6iTf4TkU0cXHxfUBHomIvC0q1-lSVVHL6-DoR9aw0/edit#gid=0

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Tõelised rahvuslased on koondunud PP selja taha (resistansi võitlejad kõigilt elualadelt) ja blogisse (isamaalised tsiklistid staierid mailerid biatlonistid ja triatlonistid).

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

PP pole veel avalikustanud mida ütles tuntud rahvuslane ja triatlonist J Ligi talle talvel usalduslikus vestluses.

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Ookrugi kolmas mees on kõva mees. Ootaks temalt lisa ookrugi rekordeid ja ja sitakottide karistamist vasaku käega.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Ärge narrige midagi. Ookrugi kolmas mees otsib teid üles ja teeb lihakotleti. Siin nalja ei ole. Ilma trennita Moskva ookrugis kõigile pidnuhhinisse panna pole eesti konnatiik. Isegi vanakestel jäi karp lahti.

 
At 14:30, Blogger Priit Pullerits said...

12:51-le. Ligi rahvuslus on minu silmis juba ammuilma suur küsimärk, arvestades kas või Reformierakonna kõikehõlmavat liberalismi, aga ka mitte ainult seda.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Haanja 100 listis ei näe ühtegi sellel sajandil sündinud inimest.Eesti tulevik on suur küsimärk üldse.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Ligi suhtes õige jutt.

 

Postita kommentaar

<< Esileht