laupäev, detsember 07, 2019

Pullerits: Kuidas mul õnnestus rallisõidu maailmameistrilt Martin Järveojalt saada pikk eksklusiivintervjuu?

Veidi rohkem kui aasta tagasi, mil Ott Tänak ja Martin Järveoja olid lõpetanud autoralli MM-võistlused kolmandana – teist aastat järjest –, lausus kaardilugeja Järveoja minu intervjuupalvele vastuseks, et soovib kahe hooaja vahelise napi vaba aja, mis jääb üle tänuüritustest ja järgmiseks hooajaks valmistumisest, pühendada oma perele. Kuid ta lubas: «Aga lepime kokku, et kui maailmameistriks tuleme, siis teeme intervjuu!»

Tänavu oktoobri lõpus Kataloonia rallil, MM-sarja eelviimasel etapil, kindlustasid Tänak ja Järveoja endale Eesti rahva suureks rõõmuks maailmameistritiitli.

Küsisin täna Postimehe Arteris ilmunud usutluse sissejuhatuseks Järveojalt, kas ta oskas aasta eest arvata, et peab tookordse lubaduse nii peatselt täitma?

«Absoluutselt. Juba 2018 oli hea aasta. Palju häid tulemusi läks igasuguste põhjuste nahka, aga juba siis olime väga konkurentsivõimelised ja mitte üldsegi kaugel maailmameistritiitlist. Selle pealt oli toda lubadust ka julgem anda.»

Kui küsisin, kas ta annab mõne pika intervjuu ka mõnele teisele ajakirjanikule, vastas ta, et ei. Et andis usutluse ainult mulle sellepärast, et ma aasta tagasi küsisin ja ta oli andnud selleks lubaduse. Ja lisas, et nüüd on tal sel põhjusel olnud hea teistele intervjuusoovidele ära öelda - liiati, märkis Järveoja, poleks pääsu sellest, et nagunii räägiks ta igal pool enam-vähem sama juttu.

Ma küsisin arvatavasti veidi teistmoodi asju, kui teised ilmselt küsinuks.

Kuidas kiiruslegendi ikkagi koostate, kui te ei saa ralli rada enne täiskiirusel läbi sõita, et veenduda, kas kurv on 3 või 4?

Miks on legend vanamoodsalt paberil, mitte näiteks tahvelarvutis või suisa ekraanil teie ees?

Kas nad Tänakuga kahe kõva konkurendi, Sébastien Ogier’i või Thierry Neuville’i kiiruslegendi järgi suudaksid rallit sõita?

Mul läheb isegi siledal teel juhi kõrval mobiili näppides teinekord süda pahaks. Kas tal kaarti vahtides ka läheb?

Kas Ott ei ole pidanud oksendama, sest rool on tema käes?

Kui tihti juhtub rallil, et kaarti lugedes kaob järg käest, ja mis siis saab?

Kuidas ta sõidu ajal juua saab, kui suu peab kogu aeg käima?

Kuidas on võimalik salongis 60 kraadi üle elada, endal veel paks riietus seljas?
*
Keda mu pikk intervjuu ei peaks paeluma, siis neil tänasest Postimehest minu alternatiivne käsitlus Mati Alaveri teemal. Olen sellele saanud juba väga positiivset tagasisidet, näiteks Eesti ühelt edukamalt teleprodutsendilt ja ühelt hinnatumalt spordiarstilt (mõlemad Tallinnast).

Foto 1: Martin Järveoja võidukarikatega oma kodu köögis. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Martin Järveoja. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Martin Järveoja tänavu Tšiili rallil. Foto Martin Järveoja erakogust
Foto 4: Martin Järveoja tänavu Saksamaa rallil. Foto Martin Järveoja erakogust

49 Kommentaarid:

At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

Mida erineb tavaline ja eksklusif intervju?

 
At 22:11, Anonymous MargusM said...

Kas nüüd hakkavadki sellised sisutihedad postitused olema?

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Eksklusiivne - mittekaasaarvatav; (muid) välistav, mittetäielik, midagi välja jättev.

Inklusiivne - eksklusiivse vastand, kõike sisaldav.

Seega eksklusiivintervjuu korral peategelane, piloot ise, Tänak, intervjuud ei anna, tuleb piirduda ta abimehega.

Inklusiivse puhul on muidugi hoopis teine tera - see mida rahvas tegelikult tahab - sõna võtab kangelane ise!

 
At 10:12, Blogger Priit Pullerits said...

Hea käsitlus, 22:19. Väga terane!

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Mõlgutan mis kuradi pärast kirjutab meie meedia mitmenimelisi norra suusatajaid alati piinlikult pikalt need uhrenholdt falla maiken caspersen......
Kas serveriruumi ei peaks säästma? Samas meie nimed on mujal meedias ikka Tanak ja Vermalu oli kuidas juhtub kirjutet?

Või on see traditsioon Uba aegdest kus valitses harras austus muu maailma suusatajate vastu kus räägiti vaatajale kogu võõra inimese suguselts vanaemadeni välja.

Vastik vastik vastik!

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits teab, aga varjab.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits teab sada asja millest ta meile ei iitsatagi. Aga mängib sõpra.

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peaks tegema sisuka intervjuu Jelena Valerjevnaga. Hetke kõige kõvem suusa treener maailmas.

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Parem mõni noor tõkkejooksja - pikad jalad ja lühike seelik koos Papa Pulleritsuga diivanil istumas immidžile peab ka mõtlema tänases audiovisuo infopommitamise maailmas.

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Pekki. Tegin tööd. Kodus. Lõin naela seina. Tund aega lõin. See selleks. Olin nagu töömees, noh. Elan kaasaga. Seega tegin tööd mitte ainult endale vaid ka ju naisele. Naine tasus natuuras, pool tundi, noh halastusest või nii. Nüüd on mul probleem. Kuidas pean seda tuludeklaris kajastama. Siiani tegime sellist partertehingut mustalt. Makse ei maksnud. Nüüd hakkas mul südametunnistus vaevama. Ma ju petan poliitikute ja ekspertide jutu järgi riiki. Deklareerimata sissetulek ju. No õhtul teki all värk. Nüüd jooksis mul pea umbe, et mida deklareerida. Kas naela löömist ainult või peab ka naine deklareerima öötööd, voodis? Ja mis hinnaga? Või peab sedaxdeklareerima pistisena? Äkki mõni maksuspets teab õiget vastust. Usun, et ma ei ole oma murega üksi. Meie ses on vast veel südametunnistusega inimesi, kellel analoogne mure on. Vast annab keegi vihje, et kuidas oleks riik rahul ja poliitikud ei ajaks kollast mulli.

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

To 00:03 Olen üllatunud, et siin selliseid inimesi käib. Mees sa ei ole häbiks mitte ainult sellele blogile, vaid kogu riigile!

 
At 07:03, Anonymous Anonüümne said...

Häbi jah. Aastate peale nigu alternatiivkulu arvestades tuleb päris mitu sidrunit kokku. Kõik on sportlikult sängis kiiresti maha laristatud. Peaks edaspidi vähemalt nõudma, et tasumine toimuks rullirajal. Äkki pääseb kodustest ületunnitöödest nõnda.

 
At 08:31, Anonymous Anonüümne said...

Oot, mul on nüüd probleem aasta parimate sportlaste valimisega. Tänak ja Järveoja kandideerivad võistkonnana. Tänak tuli maailmameistriks sõitjatest, Järveoja kaardilugejatest. Minu arusaamise järgi peaksid nad kandideerima mõlemad meessportlastena mitte võistkonnana. Võistkondadest võitis ju hoopiski Hyundai.

 
At 09:20, Blogger Priit Pullerits said...

Läheb huvitavaks. Hea tähelepanek, 8.31!

Aga palju tõsisem on 00.03 mure. See on ilmselt enamiku probleem. Teada ju on, et tasuta lõunaid pole, tasuta naelalöömisi ammugi mitte.

Kõik oleneb naise kvalifikatsioonist ja vabariigi valitsuse määrusega kehtestatud hinnakirjast. Igal juhul aga tundub mulle, et siin tuleb vähemasti tasuda erisoodustusmaks. Ent see sõltub ju taas teenuse maksumusest.

Igatahes väga loll olukord. 00.03-le jääb vaid kaasa tunda. Midagi pole teha, soovitan juhtunut varjata, sest kui aus olete, siis meie õigusriik, võite ses kindel olla, karistab täie rangusega. Hea, kui pääsete siis pelgalt tingimisi, nagu Mati K.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Sellepärast räägingi anonüümselt, et mine tea... Unistan ju tegelikult olla transparentne, et ei peaks midagi varjama. Soovin elada klaasmajas, kus kõik seinad mitte ainult ei kosta vaid ka paistavad läbi. Nii on muretum. Las siis riik ise vaatab, et mitu naela seina surun ja saadab mulle ise e-deklari, mille lihtsalt kinnitan id-kaardiga ära ja kord aastas toimub arveldus. Ainult, et kuskil võiks olla piinlikult detailne hinnakiri, et kui ma miskit teen, siis palju selle pealt pean maksu riigile tasuma. No ja kui naabrinaisele appi lähen brobono, ta tänavale hulkuma läinud koera otsima, siis kuidas selle arveldamine peab käima, kes maksab maksud? Väga hull on lugu siis, kui ta üleaedsele oma peenralt sibulat vastuteenena annab. Kas ikka tohin vastu võtta? Pärast pannakse häbiposti, et jätsin maksud tasumata!

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

10:45 mine perse mees, kirjuta oma lolli fantaasiat mujal,

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, sinu semud panevad südamele, ära lase suusablogi solgipange vajuda.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Kes on Pulleritsu anonüümsed semud? Kuik ja Räims? Lemps ja Munaott? Doktor Piirimägi ka enam ei kirjuta. Kas on saanud bloki kui mittekonservatiivsete ideede levitaja?

 
At 14:17, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Kehval ajal on Järveojagi väärt laululind. Kuid see on ikka selline kõrvalisel kohal istuja jutt. Vaja oleks saada inklusiivne intervjuu mehega kes määrab jutu sisu, seab tempo ja suunab juga. Ja see mees ei ole mitte Ott Tänak. Mida tarka oleks tal öelda? Kas tema sõnades oleks üldistusjõudu? Kahtlen. Kuid kelle sõnades ja küsimustes on midagi, mis võtab kokku kogu meie ajastu vaimu? Kes on küsimuste suurmeister ja surematute mõtete sepistaja?
Kaua me peame leppima siin igasuguste kõrvalistujate ja minevikust pärit Baibadega. Nemad on eilne päev. Tulevikumehi tuleks hoopis uurida. Selgeks tuleks teha mis nad arvavad elust ja inimestest ning kuidas sünnivad mõtted ja paljuräägitud postitused. Hindan, et aeg on sealmaal kus ajakirjanduslikule lahkamislauale tuleks seada hoopis austatud blogiperemees ise.

Kuid kes suudaks sellise töö ette võtta? Kes oleks vääriline vastane Heraklese mõõtu kangelasele? Minu teada on Eestis vaid üks inimene, kes kannab selle mõõdu välja. Ja see ei ole niisama arvamus, see on igati pädevate testidega välja uuritud. Vaid see üks Herakles suudaks teha Pulleritsuga intervjuu, millest räägitakse blogi elupäevade lõpuni. Aga kes see Herakles võiks olla?

Niisiis, kas blogi peremees on nõus intervjuuga mis vaatab iga kivi alla ja kisub viimasedki salamõtted ilmarahva ette? Seniks kuni siin selgust ei ole võib tegeleda Heraklese väljaselgitamisega.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Praktika näitab, et Priit ignoreerib jõuliselt anonüümseid küsimusi. Valib neist välja endale sobivad, millele miskit kostab. Selle põhjal saab Herakles väljasõeluda kivid, mille alla rahvas näha tahab ja mida blogiperemees kardab. Kuidas sundida aga Priit neile vastama? Võib-olla polegi vaja lasta neile vastata sest vastamata jätmine annab pildi sellest, kellega on tegelikult tegu.

 
At 16:04, Blogger Priit Pullerits said...

Kui Heraklese välja sõelute, andke mulle ka teada. Eks siis vaatame, kas on ikka piisavalt kõva vastane.
No kuulge, ei saa ju nii, et teen iseendaga intervjuu!

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Kaks võimalust kes Priitu intervjuuerib. Vilja Kiisler või vana Kadastik. Müüride langemine saab olema totaalne.

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

Säinas paneb pada. Vassib meie ajud kaheksasse. Herakles on Pullerits ise. Kes siis veel?

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Pole paha! https://www.postimees.ee/6845639/austria-lopetas-kriminaaluurimise-mati-alaveri-suhtes

 
At 17:43, Blogger Priit Pullerits said...

No näete, polnudki seal siis mingit rahvusvahelist vandenõud. Mati Alaver pidas survele vastu ja Austria tegi mökmök, otsides välja haleda põhjenduse.

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

Aga me ei tea, mis kohtupabrites kirjas on?
B
Või PP teab?

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Targad mehed näevad hanituse läbi. Herakles on Pullerits ise. Tema salanimi Preisi Monarhia Taastamise Fondi eliitjunkrute ringis. Kui teaksite asja oleksite hirmust keeletud.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gebhard_Leberecht_von_Bl%C3%BCcher

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen alati hirmust roheline kui Pulleritsu blogi loen. Kuna olen kehva suusa ja veel viletsam rattamees.

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Kas Ott ei olnud nõus Pulleritsule intervjuud andma?

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on klassikalise kreeka rooma eliitspordi evangelist. Õigesti teeb et naftašeikide sabas küpsisepuru ei korja. Autosport on puhas exxoni perse lakkumine.

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Kui persest eurosid kukub siis tasub lakkumist küll.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Anname aasta treeneri valikul hääle Matile. Toetame legendaarset suusatreenerit.

 
At 21:42, Anonymous Anonüümne said...

Muide Pullerits teadis et Mati pole süüdi. Näete nüüd sitakotid.

 
At 23:50, Blogger Priit Pullerits said...

Ott ei ole nõus kellelegi intervjuud andma. Võibolla heal päeval ainult Pahvile.

 
At 08:09, Anonymous Anonüümne said...

Tänakut teatakse eestis ja soomes. Mujal on kuulsaim eestlane Klavan. Loomulikult huvitab rahvast autosport, kuid see on F1. Üle tolmuse põllu yarisega sõitmine on friikide ala. Üli nišš.

 
At 08:40, Anonymous Anonüümne said...

Arvan ka et olgu juba intervjuu Martin Reimiga, või mõne luuser korvpalluriga,

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Mati peidab oma toimikuid.
Isegi sõber Pahv on vihane. Priidu aga kaitseb meest edasi, ootuses teda treeneriks omale saada mingil sõgedal uitmõttel.

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Mati ja Aivar on vägev legendaarne tandem.

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Kui kedagi veel jooks huvitab, siis Loomingu Raamatukogus ilmus lühiromaan Emil Zatopekist. Ajastule omaselt paljastatakse ka vaenulikke elemente, reetureid, lääne kummardajaid, trotskiste, sotsiaaldemokraate, kulakuid.

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

Trotskistid raisk on alati Pulleritsule kaikaid kodar loopinud

 
At 12:40, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Kui 20 kiislerit panna üksteise otsa ulatuks see vaevu Heraklesele poolde säärde. Kui juurde lisada kadastiku vaim siis venitaks põlveõndlani välja. See mingi võrdsete võitlus poleks. Rohkem kangelase kandidaate lagedale ei ilmunud. Nii ei jäägi muud üle kui blogiperemees peab ikka iseennast intervjueerima. See oleks juba midagi. Pakuks pinget ja saaks teha panuseid, et kes kelle maha murrab, kas küsija või vastaja. Äkki jääb seis isegi viiki ning tuleb korduskohtumine? Vot oleks asi millest räägitakse igaviku lõpuni. Kuid ega vist blogiperemees seda kangelastegu teha julge ja väljakutse iseendale jääb esitamata? Iseenda võitmine pole kerge töö. Herakleseki ei tulnud sellega toime. Kui üldse keegi, siis ainult ehk Moabi kuumus ja Tartu ajakirjanduskateedri karmis õhus karastunud PP suudaks seda.

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Kui Mati on õigeks mõistetud peab temalt nüüd vabandust paluma. Pullerits kui oma semu saab seda teha isiklikult. Teised aga kuidas? Kokkuvõtva petitsiooni vormis?

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Keegi hea sulega mees võiks kollektiivse vabanduse kirja koostada. Me kõik kirjutame alla, ekskluuding muidugi homod ja sotsid ja Priit viib Matile.

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Sellisel juhul polegi allakirjutajaid eriti.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

14:30 tohoh põrgu!!!

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Ärge jamage mehed, kas asi juba nii ull?

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Las Pullerits Pullerits intervjuu jääb tulevikku. Praegu peab Mati rehabiliteerimise protsessi käima lükkama. Heraklese töö. Kes teeb?

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Lase P v P intervjuu jääb. PP on võlgu raporti mis eesmärgil ja motivaatoritel tehti viimane NM ja TX reis. Kas oli lõbu pärast või otsitakse eesti viimsepäeva pätriootidele oma rantš ja paarkend hektarit maad?

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Milliseid siuksu indiaanlaste ellujäämise võtteid võiks kasutada post apokalüpsis Eestis? Neil vist oli seal autonoomse elektri ja puhta vee filtreerimise favela seal kuskil?

 

Postita kommentaar

<< Esileht