pühapäev, aprill 12, 2020

Pullerits: Kuidas trööstitutes oludes motivatsiooni leida?

Lohutuseks ja virgutuseks tänase vastiku ilmaga kodus konutajaile kaks lühikest eksootilist klippi kaugetest ekstraerilistest paikadest.

Te arvate kindlasti, et sellel videol on lumi, eks! Kui kaunid ja säravpuhtad vallid, kas pole nii? Kui ilusasti nende vahel veereda saab... Aga vaat, eksite! Eriti kõvadele meestele: proovige ära vastata klipi kirjelduses esitatud küsimusele!

Ja siis selline kummaline kivilinn, City of Rocks, kus saab rattaga lustida, sest rahvast peaaegu polegi: leia ise oma trajektoor, vaata, kust mahub läbi ja kust jaksad üles pressida.

Miks küll meil Eestis selliseid imetabaseid rattasõidukohti pole?

Foto 1: Priit Pullerits suusataja laskumisasendis. Foto: Priit Pulleritsu erakogu

Foto 2: Priit Pullerits City of Rocksi pargis New Mexicos. Foto: Priit Pulleritsu erakogu

162 Kommentaarid:

At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Vastus valge liiva kõrbe kohta on siin https://m.youtube.com/watch?v=tSruWf7iaQM

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

Miks meil pole selliseid kohti?
Eks ta üks igavene ving ole - seal on alati parem kus meid ei ole!
Ning kõrbepojad igatsevad niisket maad ja metsa, mägede mehed lauskmaad …

Priit, kui piirid avanevad, siis mine sinna kus meeldib, ole õnnelik ja jäägi!
Pole vaja vahepeal Maarjamaale nutma tulla.

 
At 23:47, Anonymous Anonüümne said...

Iga sõit võib olla imetabane,aga jah kui ilm on pask(ja suur enamus ajast ongi)siis pole midagi parata.Sitast saia ei tee.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Kui papa Pullerits avab teile piire et paskades oludes motivatsiooni säilitada siis teie mölisete. Haledad sitakotid!

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Papa Pullerits alati idealiseerinud Ameerikat. Ja kiitnud MTB radasid , mida ta ise suures osas küll sõita ei julge. Ägeded on nad jahh, kuid asuvad ka mitmetuhande kilomeetri kaugusel ka see on fakt.
Hispaania laagerdajad on saanud juba dekaadi "puid alla" et tegelevad mõttetusega. Halloo?! Hispaania ja Itaalia on ikka neli korda ligemal ja seal on mida sõita.
Hispaania laagrid polegi olulised, asja kroon on see et mehel endal üle vaatamata, läbiproovimata enda kodust 200km raadiuses olevad kohalikud parimad MTB palad. Ei tea ta mis Vällamägi on, pole rattaga Munamäe taga metsast laskunud, pole sõitnud Piusa singleid, pole aimugi mis on Kotkamäed, Kodasoo-Ruu metsarajad , Saku metsas tehnilisi oskusi proovile pannud, või siis kasvõi oma Go Proga Piusa koobastes jalutamas käinud. No öelge kuis saab sellise inimese MTB raja arvamust/ arvustust tõsiselt võtta?


Huu

 
At 13:29, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake, Huu, selles see iva ongi, et Ameerika rajad asuvad nii kaugel, et iga könn sinna "köhima" ei pääseks. Selleks peab ikka haaret ja lendu olema, et tiivad sinnani üldse välja kannaks. Mõistate?

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Jah õige, võimas kotkas peab olema mitte piusa koopa rott. Isegi kondor, Kordiljeeride kuningas.

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit, millal uuriv ajakirjandus saab piiluda Alaveri toimikusse, kui mastaapne dopingutehas siis üles oli ehitatud.

 
At 15:06, Anonymous MargusM said...

siinkohal olen päri Huu´ga, selline mees ei ole mitte veenev kes oma ninaees olevat hinnata ei oska. Praegu on väga hea väikeseid matkasid ette võtta vms, lähene loovalt.

..ei mõista, Priit mine proovi oma lennukuse ja tiibade kandejõuga oma koobasteni jõuda. Paljukiidetud Trump võtab sul natist ja saad jalaga tagumikku- "go home white nigga!".
Mõistad?

Priit, kas Mati toetamises ka uudiseid? ikka kaitseme keemikut?

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Huu on võtnud patriootliku hoiaku aga Padre surub multikulti seekord? Hullud ajad.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Arstid panid Polkovniku lesele mitmeid diagnoose: mania grandiosa, nihilissimus acutus, globus hystericus, lambliad ehk maksalutikad, viimaseks Logorrhohea gradus gravis ehk sõnade kõhulahtisus.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Kumb siis on, kas Königsbergi kuningas või Kordiljeeride kuningas? Või mõlemat korraga? Võimas mees peab olema.

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

Ei noh. Kordiljeeride kunn kõlab uhkelt. Paika panevalt. EE kirjutab nii: "Kordiljeerid, Põhja-Ameerika Kordiljeerid, mäestik Põhja-Ameerika lääneosas; pikkus 6000 km, laius 500–1600 km, kõrgeim tipp McKinley (ka Denali, 6193 m). Jagunevad 2 põhiosaks: idas Kaljumäestik, lääne pool mitu ahelikku (Rannikuahelikud, Kaskaadid, Sierra Nevada). Põhiahelike vahel ja kõrval lava- (Yukoni, Fraseri, Columbia, Colorado) ja kiltmaad (Mehhiko kiltmaa). Laiemas mõttes nimetatakse Kordiljeerideks ka Ande (siis pikkus üle 18 000 km)."

Köningsbergi kunn on sellega võrreldes mõnitamine.

Omal ajal ülelennul tegin just Uus Mehhikos asuva Taose pueblo kohalt, mis on kunni sõnade järgi Ameerika vanimaid järjepideva asustusega külasid – seal on elatud juba üle tuhande aasta, oma esimese võimsa pildi lumiste Kordiljeeride mägede kohalt. Meie kunn polnud seda veel selleks ajaks vallutanud aga eelmine aasta tuli isegi see paik ära. Seega on ta täieõiguslik Kordiljeeride kuningas.

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Kui Alfaisaste verepulm tuleb virtuaalne, kas dopingut võib panna?

Spetsialistid, mis aineid keele ja naha alla panna, et virtuaal jooksul Mukunga moodi silgata ja virtuaal rattarallil Pulleritsu moodi panna?

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

to 18:53
Priit alles kirjutas sellest ju. Soovitas sõita autoga neid virtuaalrallisid. Metsaradadel sobib ka krossitsikkel.

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Königsbergi kunn, Kordiljeeride kondor, Balti kotkas, mehed te ikka mõistate millise mehega elate ühel ajal? Mõned isegi ühes linnas. Ya lucky shitbags!

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

We all very lucky

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake Priit olen näinud teie Ameerika reiside kalkulatsioone. Isegi kui see minu puhul läheks 1/3 võrra kallimaks , siiski suudaksin ma ikkagi kaks korda aastas Ameerikas "laagris käia" See tähendab lugeda. Tiivad kannavad küll!

1. Pole kunagi reisihuviline olnud, kui see just tööga, rattalaagriga (kord aastas)seotud pole. Te võite mind tasuta Ameerikasse saata turisti mängima, tänan ei. Ei viitsi!
2. 12 päevase laagri euroopas saab peetud alla tuhande euroga ilusti ära.
3. Kui eesmärk on raha laagrisse matta, siis tehke seda Jaapanis või Uus-Meremaal.

Huu

 
At 23:31, Anonymous sotside sabarakk said...

Ei saa Huust aru. Vaene mees on segaduses, ei tea ise ka, mis teeb ja tahab. Algul kiitleb, et võib Priidust kolmandiku rohkem rahagi Ameerika peale hakkama panna ja et võib seda teha kakas korda aastas. Mis see Priidu USA-reisi kulu oligi? 3600 eurot? Ja siis hakkab kopikakoiks, kes loeb iga senti, et saab Euroopas alla tonni laagris käia. Minu arvates kui mees on 2x4800=9600 USA reisile raha panev mees, siis mingist allatonni laagrist rääkimine küll sellega kokku ei käi.

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

Lgp. 23:31

Tõlgin. On arutu rattalaagrile 3600€ kulutada (isegi kui sul see võimalus on), ps. sõita selleks maailma teise otsa kui neli korda lähemal saab sama elamuse 4x odavamalt kätte. Lihtne!?

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Huu on tubli mees kuid Kordiljeeride kotkaga rinda pista pole mõtet. Ega talle väljakutset esitada. Kaotus mis kaotus.

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

10:30 tõlge läks väheke nihu. Millal Priit väitis, et ta laagerdab Kordiljeerides? Priit on seal ikka matkanud ja võtnud time out. Nö treeninguefekt on alati olnud hea boonus. Priit on promonud Ameerikas ratta seljas puhkamist ja ekskursiooni teenust. Seni on tema teenust kasutanud küll ainult üks tuttav. Ekstra treeningprogrammist Ameerikas pole aga siiani küll ühtegi sõna olnud. On toimunud rida üleskutseid, et ärge raisake aega treenimisele Euroopas ja avastage selle asemel Ameerikat. Mis on ju täitsa õige idee. Ameerikas on palju ilusaid paiku. Näiteks Sedona ümbruse punased ümarate lopsakate vormidega liivakivimäed, kus Tiidrek Nurme Ameerika-laagrite aegu harjutamas on käinud. Midagi teistsugust. Sedona on ilus turistikas, seal õõtsuvad ka mingid slute'd ringi, kuhu üksi ei laseks ühkski naine oma meest, nagu Amsterdamigi. Neid kellele Sedona slute'd meeldivad on ikka väga palju. Minge ja avastage. See pole Washington.

Va

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Kas sellise lömitamise ja lipitsemisega soovitakse lugejatele meelejärgi olla, oleneta sellest kes on võimul? Sellisel juhul peategi miinusesse jääma.

"Meediaekspert: kui valitsusesuunalise kriitika tõttu ei toetata ajakirjandust, siis on riigis midagi väga valesti"

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjandus kasutab oma teravaid nurki valikuliselt. Momendil selleks, et pappi saada. Täiesti loomulik äriline suhtumine. Kas see meile meeldib? Reklaamiandjatele ilmselgelt mitte. Põhjus on selles, et see kanal ei ole reklaami edastamiseks efektiivne, kuna ajakirjandusega rahulolevaid tarbijaid on liiga vähe. Aastaid on saetud oksa, millele on ise toetatud. See oks annab nüüd vaikselt järgi, paindub ning kes ei suuda sellel enam olla vajuvad maha. Sellegi poolest ei kao aja teemaline kirjandus kuskile. Toimub areng uuele tasemele.

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Olen eelkõnelejatega päri, mis puudutab ajakirjandust. Lihtsalt võiks asja kokku vôtta sõnadega - raha (ahnus) keerab asjad sinnasamusesse. Teame küll et asjad on teel sinnasamusesse, aga nõrgad oleme et selg sirgu lüüa.
Täna selgus kuidas on lood Priidu muude kolleegidega, Tartu Ülikoolis - kuhu on jõutud seal rahateenimisega (loe:ahnusega) - ilmus KAPO aastaraamat ja mida me loeme sealt, ülla-ülla (või ei olegi enam ülla, asjade loomulik käik) iraanlased Tartu Ülikoolis "majandamas"! Riigi salateenistused murravad (nagu iraanlased Tartu Ülikooli) IT- süsteemidesse sisse alati põhjusega, neil on eesmärk. Riigi salateenistuste resurss on piiratud ja tühja-tähja peale aega ei raiska, nagu tavalised Aafrika "üliõpilastest" õngitsejad. Seega võib väga suure tõenäosusega öelda, et iraanlased teavad mida nad teevad ja taotlevad. Aga... siin läheb asi huvitavaks - eelnevast järeldub, et iraanlastel peab olema eelinfo, mis ütleb, et Tartu Ülikooliga on mõtet tegeleda - salateenistuse resursse sellele kulutada. Kust said iraanlased selle eelinfo ehk kes on informaator Tartu Ülikoolis? Tartu Ülikoolis istub väga suure tõenäosusega üks või mitu inimest (tõenäoliselt iraanlane või mõne muud riigi kodanik, kuid Iraani päritolu), kes edastavad infot kodumaa teenistusele. Selle inimese (või isegi väikse raku) roll ei piirdu tavaliselt vaid info edastamisega, nende roll salateenistustes on ka info tõlgedamine ja vajaliku konteksti loomine, see on eriti vajalik sellise väikse riigi (ja keele) puhul nagu Eesti. Vastus põhiküsimusele, mis on iraanlaste ja nende siin Eesti ülikoolis töötavate käsilaste eesmärk, võib olla väga- väga vastik ja valus.

 
At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

Kas meie Andu tahetakse trellide taha panna?

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

12:26 Mis see muu seal Priidul ameerikas on kui rattalaager? Vaata neid tunde mis ta päevas rattaseljas veedab. Ega siis hispaania laagrites ka süstemaatiliselt treeningprogrammi läbita, lõike paugutata teha jms. Ikka enamus aja läheb just sama asja peale millega Priidu ameerikas tegeleb. Ehk tunde rattal ja nautimas uusi teid ja vaateid. Motivatsiooni kogumas. Küll neid ka tõusu seal ette tuleb kus pulsi ülesse saab.
Ja ka tulem sama, tunnid ratta seljas mitu nädalat jutti teeb füüsilise konditsiooniga imet. Kodu jõudes avastadki näed?! Kerged jalad jõudsid selleks aastaks kohale.

Huu

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Huu, see on muu, see on looduse- ja matkapuhkus.

Rattalaager käib aga siiski ainult veerevasse elementi https://www.euautoosad.ee/autovaruosad-kataloog/rattalaager .

Pane see sõna otsingusse ja saad aru, et eksid. Pealegi väga laialt mõeldes on rattaga laagerdamine selline, kus su kõrval on sama sihiga kamraadid, telk/majutus ja ratas. No ei ole. sihukest jama Priit kunagi teinud. Priit on käinud matkamas ja kõik tema matkapäevikud on siin meile nautimiseks väljas lugemiseks. Tubli mees, et nii teeb. Nõnda teab ka Huu, et mida liival sõitmisel oodata võib ja kas ikka tasub seda mõtet endale pähe võtta. Nii nagu me loeme ja vaatame kirjeldusi, kus inimesed möllavad Antarktikas või tatsavad üle Gröönimaa. Nad ei lähe sinna kunagi tegema trenni, kuigi tagasi tulevad treenitud meestena. Eesmärk ja ettevalmistus on ikkagi muul. Kui inimene kulutab raha, siis ta teeb seda miski eesmärgiga. Keegi ei hakka aastate viisi kulutama üüratuid summasid treenimiseks kui sellel puudub selgelt mõõdetav sportlik tulemus. Selliseid kulusid tehakse ikka raha kulutamise emotsiooni ajel. Kui tahad võid seda ka nimetada pika hamba ja mööndusega emotsioonilaagriks. See on aga hoopis teine teema. Mõni loeb ja ei näe emotsiooni. Samas on nendest kirjutistest tekkinud tüvitekst, mis kütab emotsiooni ka aastaid hiljem, pärast emotsioonilaagrit. See on ju täitsa väärt rahakulutamise nipp. Mida on Huul meenutada oma laagritest nüüd aastaid hiljem. Ainult asfalt...

 
At 19:34, Blogger Priit Pullerits said...

Huu eksib minu tegevuste tõlgendamisel ja 18:23 saab asjale väga täpselt pihta.

Need, mis ma teinud olen, ei ole rattalaagrid. Mind ei huvita seal tempo, kilometraaž, ei tõusunurk ega -meetrid - mull on see kõik poogen! Ainus, mis huvitab, on superemotsioon fantastilistest paikadest, millega tunnen tugevat hingelist sidet.

Ja see on hea küsimus: "Mida on Huul meenutada oma laagritest nüüd aastaid hiljem. Ainult asfalt..."

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Kummaline, et peale viimaste FIS-i paljastuste on MA viimanegi kaitseingel piinlikult vait jäänud.

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

MA on tubli mees. Tegi mida oskas. Kahjuks pole teda enam kellegile vaja ja lastakse seetõttu alla. Mooramees on oma töö teinud. Teda ja tema saavutusi pole endistel tarvis juba ammu. Me peaks talle andma päästerõnga, parem küll päästepaadi. Ta ju täitis äripoliitilist tellimust. Hästi sealjuures. Kui ta hingel pole surmasid ja "me tood",siis tuleb ta päästa. Ilma temata poleks meil neid hetki huntide karjas müttamisest. Suusahuntide, loomulikult.

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Mis teooria see nüüd on, et asfaltteedel sõites pole võimalik emotsioone kogeda? Kas seda saab ainult ookeanitaguses kivikõrbes ukerdades?

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Kas asfalt pole nagu vale paik emotsioonitsemiseks? Hoidke silmad ja kõrvad lahti ning pääsete üllatuslikest emotsioonidest

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Ära aja joga Priit. Sõitsid ju ka ise ameerikas kord asfladit, kas mitte silm ei säranud? Või jäi meelde vaid asfalt?
Asfalt emotsioonitu kangutamine?
Kuhu edasi demagoog?

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

Huu laagreid ei mäleta ta ka ise. Tema tulemusi ei tea samuti keegi. Emotsioonid on ammu haihtunud. Isegi argumente ei jätku. Mis me räägime. Lihtsalt ignoreerime. Selliseid põikpäiseid on ilm täis.

 
At 23:09, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Mehed , te ajate joga. Te käige kordki seal Hispaanias rattaga ära, sõitke mere ääres, mägedes jne. Kaunid vaated, ajaloolised ehitised, suplused meres, päike ilus loodus ja kui soovite, siis võite sõita nii, et praktiliselt inimesi ei kohta ja mis peamine ei mingit asfalti, kui sõidate mägedes, mööda matka ja karjaradu. Neil kes ajavad töra, et seal pole midagi mäletada, ilmselgelt ei tea mida nad räägivad. Loomulikult võite valida asfaldi ja uhada lihtsalt kilomeetreid, aga ka nii annab seda teha väga vaheldusrikkal ja kaunil maastikul. 100% nõus Huuga, et igal pool on toredaid rattaradu, ka meil siin samas Maarjamaal.Olen sõitnud rattaga ringi Soomes, Lätis Leedus, rootsis , Norras jne. Paned jalgrattad autokatusele võtad telgigi kaasa ja lähed. Otsid mingi vinge piirkonna, kus on veekogusid, metsa mägesid, paned laagri ülesse ja sõidad ringi. Topelt lahe on seda teha, kui sul on hea kaaslane või mõned head kaaslased, kellega saab seda ilu vahetult jagada. Lõkkel toiduvalmistamised, veekogudes ujumine, väike kalapüüki vahel sekka jne. Põhiline selleks, et ennast hästi tunda ei pea pool elu kuskil lennukis piinlema.

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ei mõista, et Huu käis maanterattaga laagris. Sealt alates jookseb kogu mõttekäik sohu, ei, rappa. Juhtub paljudel juhtivatel positsioonidel olijatel. Kutsehaigus. Mis sitikas teid hammustanud on. Pole teist kellegist reisikirja kirutajat. Tee ei suuda isegi suuga suurt linna kokku rääkida, mis siis kirjutamisest või käega tegemisest veel asja. Ainult rooli ja lemksu suudate kruttida. Pange oma laagri emotsioonid elutruult kirja. Siis on mida arutada. Kägu heietus ei kvalfitseeru selleks. Alla on isake käinud. Kuulsus on löönud pähe ja mõte kokku jooksnux. Äkki on see uus koroonasümptom?

 
At 23:54, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kägu polegi üritanud, mingit emotsiooni kruttida, ega isegi mitte suuga suurt linna teha. Pullerits on ajakirjanik ja väljaõppinud tindisolkija. Temale meeldib oma tegemistega eputada. Samas on Huul õigus, et kogu lugupidamise juures hr Pulleritsu ettevõtmiste suhtes, puudub tal võrdlusmoment. Pealegi kätt südamele pannes tuleb tunnistada ,et läheks pigem maantee rattaga Hispaaniasse, kui MB ga Moabi. Mõtte koht tekiks vaid juhul, nad mõlemad asuksid mõnetunnise lennureisi kaugusel. Nii nagu Pulleritsul on häid emotsioone Ameerikast, nii on minult tohutult häid emotsioone Hispaaniast. Nagu Pullerits laulab kiidulaulu Ameerikale, võiksin mina seda teha Hispaaniale. Aga milleks? Et tõestada, et mul pole koroonasümptomit või? Minu emotsioonid ja ilusad hetked kuuluvad mulle ja minu lähedastele. Mehed nagu mina ja Huu ei pea puhkuse ajal tööd tegema, nagu näiteks hr Pullerits seda teeb.

 
At 08:56, Blogger Priit Pullerits said...

Väga egoistlik suhtumine, lp hr Kägu: "Minu emotsioonid ja ilusad hetked kuuluvad mulle ja minu lähedastele." Ikka ainult endale ja endale, küüned üksnes enda poole. Kas nii on ilus käitud tsiklistide vennaskonnas... sõpruskonnas?!

Õige mees jagab kõike teistega. See ei ole üksnes suuremeelsus, see on ka sotsiaalne missioon, üldrahvalik panus, kogukondlik hüvang. Mitte kellelgi pole põhjust uskuda mingit kiidulaulu ükskõik mis kohale, kui seda ei ole ausalt ja ehedalt teistega jagatud. Vastasel korral on see kõik üldsõnaline retoorika, millel ei paista kuskilt otsast faktilist tõepõhja. Seepärast olengi kõike teiega jaganud, nii sõnas kui pildis, nii fikseeritud kui liikuvas pildis. Olen jaganud sendi täpsusega isegi väljaminekute suurust. (Erinevalt nt Huust.)

Tegelikult, mis seal salata, on mul hea meel, et te pole Moabi läinud. Ja loodan, et ei kavatsegi minna. Pange ise end korraks minu nahka, kui suudate, ja mõelge, kuidas Moab kaotaks oma võlu, fluidumi, eksootika, muinasjutulisuse, kui iga mees hakkaks latrama (ja enamasti küündimatult latrama) oma kogemustest Moabis, nagu nad nüüd latravad oma kogemustest euroliidu provintsides. Kui tülpimust tekitav see oleks, kas pole nii?

 
At 08:56, Blogger Priit Pullerits said...

Päevakajalist temaatikat kah! Veel üks üldrahvalik panus mult:

https://leht.postimees.ee/6949837/eesti-hoidub-kriisist-uisapaisa-valjumast?_ga=2.108754306.181180551.1583845549-113791172.1546514900

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu, milline egoist on Kägu. Hoiab kõik endale. Võtab hauda kaasa. Aga näed, Priidu emotsioon on selgelt mustvalgelt kõigile tasuta jagatav. Loed, mõtled, vangutad pead ja kõsid, et kas Kägu on kade või ta ei oska oma eredamaid seiku välja tuua. Pigem viimane, sest detailid on ununenud ja väga enam seda emotsiooni ei mäletagi.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Priit ka mind ei õpetanud ema-isa ,et internet pole koht kus kõiki jagama peab ja seda sendi täpsusega. Hammustasin sellest ise läbi ja õpetan nüüd oma lapsi et kõike ei riputata internetti, eelkõige seda mis puudutab iseennast. Sest sealt litsimajast ei kao mitte midagi ära, vaid jääb kuskile rippuma. Peale selle emotsioon ongi iseendale. Keegi ei suuda tunnet, lõhnu, õhku, värve edasi anda nagu inimene ise tunneb ja kõike seda läbi töötleb. Võid vaid öelda et tore oli. Kui hakkad videoid ja pilte lisama tüütad 15min. kuulajad ära. Me kõik oleme pidanud sünnipäevadel-külas slaide või reisipilte vaatama. Kui tüütud need on.
Jah õige mees jagab kõike. Miks siis ei jaga? Miks käib üksi Ameerika reisidel ja Moabis uitamas? On kordades lõbusam seda teha 1-2 parima sõbra, töökaaslasega. Ärgem forseerige nüüd sellest et käime korraldamas Hispaanias grupisõite.
Enamus kordadest oleme käinud neljakesi ja ka siis grupp mõni päev jagunenud paarideks , sest tempo ja vahest ka suunitlus olnud erinev.
Miks peaksin oma laagritest kiidulaulu laulma ja "reklaambrozüüre" jagama, nagu seda hr. Pullerits teeb. Kui ta samas veel kiivalt Moabi endale tahab hoida? Muideks see rong on teil läinud Priit. Moabi 5300 elaniku juures külastab seda aastas ümmargusel miljon turisti. Lisaks see arv kasvan iga aasta 15-20%. Kõlab nagu paras läbikäiguhoov,
Ainus asi mille üle rõõmustada Priidul ongi jäänud ,et keegi ei viitsi nii kaugele minna ja tahavad oma lõbu paari tunni lennu kauguselt kätte saada, olgu selleks siis Hispaania, Prantsusmaa, Norra, Slovakkia, Soome, Itaalia, Gruusia jne.
Lugege Kägu, mees saab asjale ilusti pihta.

Huu

 
At 10:04, Blogger Priit Pullerits said...

09:14... see ongi põhjus, miks emotsioone ja kogemusi tuleb talletada, sest ajapikku kaovad need muidu paksu udu sisse. Justkui poleks seda kõik olnudki. Kord lugesin oma 2012 ekspeditsiooni kirjeldust ja oleks selle nagu uuesti vahetult läbi elanud - nii huvitav, nii ootamatuid, ent täiesti ununenud asju tuli meelde.

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Huu on memmekas. Ainult julged avaldavad oma läbielatud emotsioone publikuga. Jagamisel saad väga edukalt kontrollida, et palju välja räägid. Privaatsemad seigad ja rodeokogemused võid jätta enda teada. Keegi ei pane pahaks.

 
At 10:07, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Härra Pullerits, teie küll ei peaks kedagi egoismis süüdistama! Te jagate oma emotsioone, sest see on teie töö ja leib, mingil määral ka teie kirg. aga ka kui te teete seda nii öelda ilma näilise ja otsese materiaalse huvita, siis tegelikult ikka selleks, et sellega eputada. Te teete seda soovist, et inimesed teid imetleksid, ülistaksid ja kadestaksid. 8:56 ütlete te ju välja kogu tõe ,mida te tegelikult soovite ja mõtlete. Erinevalt teist ei pea mina selleks, et oma emotsioone ja kogemusi upitada, tegema selleks maha ja halvustama teiste omi, eriti asjades ja kohtades,kus ise käinud pole. Minu sõnum on on olnud vaid see, et ehki Moab on väga kena kohakene, on maailmas ka palju teisi toredaid paikasid, mis pole põrmugi halvemad.

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Kindlasti on hea aegajalt enda läbielatud meenutada , turgutada. Kuid asjasse mitte puutuva inimese peal on seda raske teha.
Teil kindlasti jookseb ka blogistatistika, vean kihla single malt viski peale et teie pika reisi ajal, mil reisikirjeldusi postitasite kukkus blogi külastatavus ja kommentaarium kolinal alla poole, võrreldes maarjamaal toimunud ükskõik millise Tartu Maratoniga.

Huu

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Huu, te ei tea mida räägite. Ameerika lood on hitt läbi aegade. See on evergreen story. Need koguvad pidevalt ja korralikult klikke ka aastaid hiljem. Samas kui TM saab oma klikid kätte nädalaga ja vajub unustusse.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Toetame meie Andut, et meilt meie kuldasid ära ei võetaks.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Valus, väga valus on. Tekitasid lõhe isakeste ja kommentaariumi vahel. Ei ole hea nõndamoodi. Ajame ikka eesti asja ja olgu igavene sõprus Ameerika Ispaania ja Eesti vahel igal oma kotkas aga kui vaja lendame koos kõrgel mägede kohal uutele väljakutsetele vastu.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Kullad on vist siiski kindlalt paigas, neid ei raba enam keegi ära. Mõni jurist võiks siin valgustada kas peame ühte hoidma, et ei juhtuks halvimat või saab Andu üksi hakkama ja me ei pea liigselt kaasaelama ja tundma muret oma emotsioonide eheduse säilimise pärast.

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

PP Moabi videode vaadatavus numbrid ütlevad juba kõik, kiviklibu sellises esitluses vaadata, peab ikka kuri enda ja aja peale olema.

Ja pole siin mingit lõhet, Kõik on ühel poolel, lihtsalt ehe eputrilla PP on teisel pool.)


Kägu kirjutab kulda. Paraku on see just PP põhitegevus enda upitamisel, eiteakuhu.

"Erinevalt teist ei pea mina selleks, et oma emotsioone ja kogemusi upitada, tegema selleks maha ja halvustama teiste omi, eriti asjades ja kohtades,kus ise käinud pole."

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Tänasest väljatulekustrateegiast võib aru saada, et ühtegi rahvaspordivõistluste vähemalt sellel aastal ei toimu.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Videod on kehva vaadatavusega kuna on tehtud odavtehnikaga. Siililegi selge. Samas märk on maas ja edasi saab minna ainult paremaks. Uus reis, uus tehnika ja siis tuleb ka läbimurre. Tähesõit!

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Mulle meeldis https://ekspress.delfi.ee/ajalugu/kas-ajalugu-kordub-taudid-kestsid-eestis-kaua-ja-kaisid-ule-mitme-lainena?id=89537953 kus Põhjasõja katkulaine ajal Euroopa ägas surijate oietest pikki aastaid aga Eestis lahendati asi trahh ära. Tänane eriolukorra juht eelistab trahh lahendusele oigamist. Eks sellel on olemas eurosolidaarsuse mõõde, mis on ebamugav ja tüütu kuid tagab sakslastega õlgõla tunde. Isiklikult eelistaks sakslastele pugemise asemel nende paikapanemist, et näete meie tegime ära. Kahjuks pole selline lähenemine poliitilisi jõujooni järgiv ja on seetõttu põlu all.

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Ma eelistan ka sakslastele trahh trahh ära panemist. Koos ameerika kotkaga teeb ära. kuus päeva võtab aega ja plats puhas.

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Ma eelistaksin seda, et Njuuša mulle külmkapist uue õlle tooks. Siis poleks elul ju väga vigagi.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Jah, sakslased on unimütsid. Vaatame parem, mida räägib Noah'le jumal Gates, kes toetas 1999 aastal J Hopkinsi kooli 20 miljoni taalaga ja kellega koos nad korraldasid koroonaviiruse D päeva eelõhtul olulise silmiavava ürituse. https://youtu.be/iyFT8qXcOrM?t=415 Kes seda linki ei viitsi algusest lõpuni jälgida siis väga väike teetähiste kokkuvõte on siin jutus tema naisega - https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/melinda-gates-vaktsiini-valmimiseni-laheb-veel-vahemalt-poolteist-aastat?id=89529183 . Kui oskate kuulata sisuliselt tema juttu, siis just trahh käitumine aitab. Ainult imbed jäävad oigamise käitumise juurde.

 
At 16:21, Anonymous Kägu said...

Kes nimetavad Huud argpüksiks või pehmoks on kas kohtlased või lihtsalt lahmijad. Huu on üks väheseid selles blogis kirjutajaid, kelle tegelik identiteet on blogi pidajale ja väga paljudele lugejatele- kommenteerijatele teada. Võibolla on on Huul kohati asjadele pisut sotsilik lähenemine, aga ta on mees kellele on alati oma arvamus, kes julgeb selle välja öelda, ka siis, kui see erineb masside arvamusest ja on ebapopulaarne. Lisaks on alusetu süüdistada, et Huu teiega oma emotsioone ei jaga! Mees kirjtab sageli ülimalt profesionaalseid ja emotsioonidest tulvil kirjutisi jalgaratta teemadel. Need on informatiivsed ja neid on huvitav lugeda. Pealegi emotsioone on mõtet jagada inimestega, kes tahavad neist osa saada. Mida sa jagad inimsele, kes võtab kohe alguses tõrjva, halvustava või irvitava suhtumise ja ei üritagi asja süüvida. Ameerika ülistajatele veel nii palju, et mees, kes elab Eestis ja seega euroopas võiks pidada tähtsamaks oma koduseid asju ja teisejärgulisemaks kaugemaid asju, muidugi kui võõrastele pugemine ei ole tema eksistentsi mõte ja identiteedi mõõdupuu.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Herr Kägu, kas te olete poliittehnoloog, et rebite oma arvamuse tarbeks välja üksikuid sõnu kontekstist? Uskumatult madala lennuga mees! Madalal lennul on jah see eelis, et selliseid lendureid ei ole võimalik tabada, nad suudavad alati ohu eest kõrvale põigata. Teine probleem on see, et nad ei näe väga madalal lennul tervet lauset vaid ainult mõnda märksõna ning seetõttu teevad valesid järeldusi. Jah, ainult lollid ei tea kes on Huu aga see ei anna põhjust arvata, et Huu tehtud vigadest on põhjust mööda vaadata. Olete mehed, siis pange oma treeninglaagri ühe päeva emotsiooni kirjeldus PP-ga võrdlemiseks letti. Rodeo võib maha vaikida. Ei pane pahaks. Kui seda aga ei suuda, siis pole mõtet ärbelda. Õige patrioot ja rahvasportlane teeb trenni ainult Eestis iga ilmaga. Pole kuulnud, et Huu rahvasportlase tasemest kõrgemale küündinud oleks.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Mida mida? Kas rodeo mehed on teise sordi inimesed, et need maha vaikima peab? Kas ka suusablogi peale on langenud Vaikiva Ajastu sünge vari? Hallo härra Pullerits! Halloo isakesed emakesed te ei lase sel ometi sündida? !

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Mida, kas Hispaanias ongi laagri oluline osa rodeol? Ahsoo,selge siis! Kõrbes on tõesti rodeoga probleem.

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Harjutusi sabale.

https://sport.postimees.ee/6950365/11-eesti-tippsportlast-kes-naitavad-eeskuju-kuidas-karantiiniajal-heas-vormis-pusida

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

16:32 Kas te olete idioot või ainult mängite seda?

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

18:44 Olete pime või?

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Madala lennuga on need Padretajad ja isata rodeo fännid. Kes vahetaks oma isa ja kodumaa iga kell uue Njusa pildi vastu. Priit ka ei aita, vaid kiidab takka kui zombied talle hosiannat laulavad.
Õppejõuna peaks ju ometi vahet tegema arvamusel ja tagumiku lakkumisel, olgu viimane nii meeldiv kui tahes.

 
At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

Väga kahju et olemas kodumaata fänne. Tsombid, raisk!

 
At 20:45, Anonymous Anonüümne said...

Njuusaga on nii et isamaaline mees teeb tsäk tsäk ja pärast toob väikse karluti kodumaale. Sellest võib isegi spordimees saada. Olimpia tšempion, mis alal pole oluline.

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Tsombid tulevad kaa, ärge muretsege, tulevad.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

To 16.32 Kuidas te saate midagi nii lolli ja mõtetut kirjutada ja seda veel suhteliselt talutavas ja kooliharidusele viitavas emakeeles? Esiteks on mõtet võrrelda vaid emotsioone, mis on kirja pandud ühe ja sama inimese poolt ja teiseks, kui näiteks Moabist kirjutab kirjanduslikke andeid mitte omav inimene ja viimast peldikut kiidab meile Pulleritsu sugune libekeel ja kirjatsura, siis mida me sellest saame? Pole mõtet sõnu ritta laduda, kui tahad vaid lahmida ja ise ka ei tea mida õelda tahad!

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

Kellegi mune on julgelt liiga kõvasti pigistatud. Pole viga, elad üle!

 
At 01:05, Anonymous Anonüümne said...

21:56 su juhe käib mitu tiiru üle kera. Iga loll saabki aru PP jutust, et sinna pole asja treenima minna. See ongi see emotsioon mida PP kirjeldab. Ja hästi selgelt ning ausalt. See, et see talle meeldib on tema isiklik asi. Oma mõttetutest Hispaania laagritest ei suuda te sama ausalt kirjutada, sest muidu naine teid enam sinna ei laseks ja peaks teid kodust põgenejaks, võtaks kotid raudsesse haardesse ja pigistaks rahakoti rauad kinni. Hispaania pole matkamiseks vaid rannikul peesitamiseks.

 
At 02:06, Anonymous Anonüümne said...

Miks peaks eelmist mõttetu meest kottima, kui teised käivad nn. mõttetutest Hispaania laagrist?

 
At 08:15, Anonymous Anonüümne said...

To 01:05. Hispaania on väga suur maa, kus on nii mõndagi. On tõesti kahetsusväärne kui oled suutnud seal leida piirkondi kust oled hankinud sellise viha ja vihkamise selle ma suhtes. Pigem tundub muidugi, et sa pole seal kunagi käinudki,vähemalt tõeliselt mitte.

 
At 08:24, Anonymous Anonüümne said...

Maailm on suur kera. Aga miks just Hispaania ja nii igal aastal. Hispaania on eelkõige Costa del Sol. Kahjuks tullakse sealt tirinal koju tagasi. Ei suudeta näha seda paika oma kirstu matmiseks. Nii on. Järelikult on Eesti palju parem paik.

 
At 09:02, Blogger Priit Pullerits said...

Debatt on kuum, see on hea, järelikult veri vemmeldab ja te pole ajusurmas, nagu osa riigikogu, nagu hiljuti kuulsime väidet.

Jah, õige on see, et Moab ei ole mulle mingi treenimise kohta. Taguge see endale pealuu sisse: ma ei käi Moabis treeninglaagris! Käin seal sellepärast, et seal on Big Lonely, sellepärast, et see on Big Open Country, sellepärast, et see on Canyon Country, sellepärast, et see on Red Rock Country, sellepärast, et see on... lihtsalt Beautiful.

Ja parim viis tolle Moabi ümbruse imemaa uurimiseks on jalgratas. Sest autoga ei pääse kusagile, kui sul pole just monster jeepi, ja jalgsi on vahemaad liiga pikad, et matkata. Ja loomulikult: seal on tehtud kõik, et maastikuratturid tunneks end nagu paradiisis.

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Ameerika kotka tiiva alla mahub kaks hispaania ja kolm eesti kotkast ja veel üks väike lõvi. Pole võrreldav. Ameerika first ja sitakotid järel. Kordiljeeri kondor juhib karja ja punkt!

Kuhu oma maised jäänused kanda? El Pasost lõuna poole lagedatel küngastel on paik nimega Guadalupe. Väga püha koht, Neitsi Maria kaitse all on Guadalupe, Our Mother of Americas, Home of Saint Virgins, sinna matke. Pole välistatud et Padrel on seal 2 x 0,6 broneeritud.

 
At 09:16, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Tegelikult käib kogu diskusioon selle üle, et maailmas on veel olemas kauneid ja mõnusaid paikasid peale Moabi. Need asuvad siin samas meie kodu mandril ja nende eelis Moabi suhtes seisneb eelkõige lihtsamas ja valutumas kättesaamises. Hispaania oma mitmekülgse looduse ja ajalooliste vaatamisväärsustega on toodud lihtsalt näiteks, sest riik mis pindalat enam kui 11 korda Eestist suurem ei ole pelgalt Costa del sol, nagu mõned oma lühinägelikud inimesed ( pigem vist 1 inimene) arvavad. Tekkib küsimus, et kui inimene ei suuda selliselt hunnitult maalahmakalt enda jaoks midagi köitvat leida, siis kas ta üldse kuskilt suudab? Öeldakse, et pidevalt igav on inimestel, kes on ise sisutud ja igavad. Muideks Hispaania kohta on kirjutatud erinevates keeletes väga arvukalt igasugu reisikirjasid arvustusi jne, mis on tulvil igasugu emotsioone. Kogu lugupidamise juures hr Pulleritsus suhtes pean tunnistama, et paljud neist on tehtud hoopis põhjalikumalt ja kirglikumalt , kui meie blogi peremees seda suudab. Kes tahab see loeb, kes mitte, las jonnib edasi nagu väike unine laps pühapäeva hommikul, kui ema ütleb talle "tere hommikust", et ei ole tere hommikust, ei ole! Mul on tunne et inimestele, kes tavatsevad kõike halvustada ja põlastada, mida nad ei tunne ja ei suuda mõista, on nende samade asjade selgitamine sama mõttetu, nagu rääkida paadunud pederastile naise suguelundi väärtustest.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Braavo Kägu!

 
At 09:29, Anonymous Hispaania fänn said...

Kägu on kunn

 
At 09:49, Anonymous Oraakel said...

Priidul võtab asjade mõistmine lihtsalt oluliselt kauem aega kui tavainimesel. Asi ei ole ainult tema konservatiivsuses vaid pigem põikpäisuses ja soovimatuses tunnistada, kellelgi võib milleski rohkem õigus olla kui temal. Kui vaadata, kuidas Priit elujooksul on jõudnud asjadeni mille vastu ta on eelnevalt tulihingeliselt võidelnud ja kirjutanud halvustavad artikleid, siis on enam kui kindel, et peagi koidab see päev, kui perekond Pullerits veedab kõik oma puhkused just nimelt Hispaanias ning kriitika osaliseks saavad need, kes teevad seda kusagil mujal. Iseäranis hävitava hinnangu saavad need lollpead, kes on nii juhmid, et raiskavad oma aega ja raha kuhugile teisele mandrile sõitmise peale nagu näiteks Ameerikasse ja Moabi.

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne ütles ...

21:56 su juhe käib mitu tiiru üle kera. Iga loll saabki aru PP jutust, et sinna pole asja treenima minna. See ongi see emotsioon mida PP kirjeldab. Ja hästi selgelt ning ausalt. See, et see talle meeldib on tema isiklik asi. Oma mõttetutest Hispaania laagritest ei suuda te sama ausalt kirjutada, sest muidu naine teid enam sinna ei laseks ja peaks teid kodust põgenejaks, võtaks kotid raudsesse haardesse ja pigistaks rahakoti rauad kinni. Hispaania pole matkamiseks vaid rannikul peesitamiseks.

01:05
Miks te abiellute naisega , kelle eest peab põgenema ja miks te olete selline "tossike" ja munadeta olevus, et peate nagu koer naise käest luba küsima? Õige mees võtab omale naise, kes jaksab tema tempos püsida ja kellega saab ühistel matkadel lisaks kõigele ka rodeot harrastada.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Kägu tsiteerib Lonely Planetit, irv. Hari ennast mees ja too oma kobedamate reisikirjelduste nimestik letti kui tahad miskit depatti pidada. Kui oled mees, siis ära lahmi, ole konkreetne oma viidetes, mitte nagu riigikogulane või stamp valitsuse liige- ükskõik mis iseseisvuse aastast.

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Kellelgi ikka munad väga valutavad. Kuule mees (10:24) võta pitsike konjakit või suhkru vett ja rahune maha. Ainuke kes siin erinevate sõnavõttude all lahmib oled sa ju ise?! ei mingeid argumente, ei mingit loogikat ,erinevalt sellest samusest Kägust. Keegi ei pea sulle sitavaresele kogu aeg midagi letti laduma. Ole ise ka vahel mees või vähemalt üritagi seda.

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Ma isiklikult ei ootaks naiselt omas tempos püsimist, see võib mu armsama murda. Ei ajaks teda sitaste ja tuulise ilmadega maanteele karme vastutuule iile taluma. Naised jäägu naisteks ja mehed meesteks see selle elu mõnusa hoiabki.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Eesti sitaste ilmade jaoks pole veel ratturi riietust välja mõeldud - äri idee õmblejad. Riietus peab olema selline, et äärmuslikes oludes nagu siin vahel on tunneks end nagu toas. Ei ole riietusest kasu millest vesine külm lõikab läbi luude ja kahjustab võib olla jäädavalt kudesi. Sport jäägu ikka arendavaks mitte lõhkuvaks tegevuseks.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Naised võetakse kaasa ikka ilusa päikeselise ilmaga. Sellepärast ju inimesed Hispaanias matkamas käivadki, et seal paistab enamasti kogu aeg päike, on soe, pole nii sitaseid ja tuuliseid maanteid. Sportlikul mehel on tore omada sportliku naist.Koos naisega matkamine või koos treenimine, ei tähenda ninast veri väljas "pulleritsulikku panemist"! Karmide tuuleiilide ilmnemisel lõikab mees rinnaga tuult ja sätib naisukese kaitsult oma laia turja taha.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

10:37 ülbitseb. Koroona lõi pähe?

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

sitakottidega tulebki ülbe olla, teist keelt nad ei mõista.

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Sitakottidega mölisevad koroonahaiged. Tore!

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Tunnistan ausalt, et kui Säinas, Huu, Kägu ja veel mõned tublid mehed siin blogis ei käiks ja ei kirjutaks, siis poleks siin midagi lugeda.Peale padretamise vaid vaimuvaesed irinad ja ilmselgelt üle jaksu punnitamised.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Koroona haigetega mõlisevad sitakotid!

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Välislaagrites käiakse ikka oma majandusliku muskli demonstreerimisesks. Ispaania on kohalike osside seas väga kõva sõna olnud juba aegade algusest aga tark mees läheb ikkagi Moabi. Korraliku ökoloogilise jalajälje maha jätmisest tuleb veel erilisem rahulolu inge.

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu kadus saare rodeo ja jooma kunn, kas haigus murdis maha ja viis siit blogist minema või sai tal Säina, Huu, Kägu ja veel mõne tubli mehe panusest villand?

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Kas sel kevadel on virtuaalsed rattalaagrid?
Palju kilumeetreid kõvematel väntajatel on?

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Ispaania on neile, kelle ego ei kannata suurel rattasõidul üle poole tunni esimesele kaotada. teistel pole seal nühkimiseks vajadust. Eestis võid lõdvalt ajada ilma laagrita ennast vormi millega kaotad esimesele 15 minutit. Küsimus on motivatsioonis ja sellise kaotuse mõttekuses. Ispaania aitab motti kompenseerida eelkõige oma randadae ja rodeoga. See on asja point. Moabis rodeod ei ole. Rodeo on Sedonas. Jätke meelde!

 
At 11:45, Anonymous allikas said...

Saare jooma ja rodeokunnil kui tõsisel maamehel sai padretajatest ja teistest pasapeetritest villand

 
At 12:01, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Kägu: "nende eelis Moabi suhtes seisneb eelkõige lihtsamas ja valutumas kättesaamises". -- See ei ole eelis! Teate ju küll: see, mis lihtsalt ja valutult tuleb, ega sel suurt väärtust ole! Hinnaline on ikka see, mille kättesaamise nimel oled pidanud vaeva nägema.

Veel Kägu: "Muideks Hispaania kohta on kirjutatud erinevates keeletes väga arvukalt igasugu reisikirjasid arvustusi jne, mis on tulvil igasugu emotsioone." -- Kas olete lugenud Edward Abbey "Desert Solitaire'i" Moabi kohta? See on kaasaegse macholiku seikluskirjanduse tüvitekst, krestomaatiline klassika!

11:28 ütleb välja karmi tõe, et mis paik on kellele!

 
At 12:06, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, nii see on, 11:35: Moabis rodeod ei ole. Mitte mingisugust. Seal ei käi titulitutamist, nagu Ispaanias, kui tugineda Ispaania-kogemusega meeste väidetule.

Ja veel: kas mõne Ispaania rattakoha kohta on ka välja antud selline 400 lk tellis, nagu Moabi kohta see:

https://www.amazon.com/Mountain-Biking-Moab-Greatest-Off-Road/dp/0762728000

Ja kui lööte google'i otsingusse "books mountain biking moab",siis vaadake ja imestage silmad peast välja, kui palju on selle kohta raamatuid välja antud! Millise Ispaania linna rattaradade kohta on sama palju raamatuid üllitatud? Näited, palun?

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

Pikas plaanis üksteisele ärapanemine ei vii kuhugi. Ma saan aru väga hästi Eesti on väike riik mille külaelu oli ülesehitatud klatsile ja see on verekaudu edasi kandunud järgmistele põlvedele. Aga sellest on võimalik loobuda kui olla tugevam neist kaasatulnud pahedest. Sellekoha pealt on meil palju õppust võtta Ameerika mägiratturite kogukonnalt kus pigem oldakse üksteisele kasulikud. Jagatakse rõõme, isegi äri huvisi üheskoos.On loodud saite kus tõsised harrastajad saavad osta sadu rattamaailma tuntud kaubamärke samade hindadega, mis jaemüüjad ehk 60 protsenti odavamalt leti hinnast jne. Et ikka see liikumine kasvaks ja olla toeks üksteisele. Siin käib aga üksteisele puude alla ladumine. Lõpetame selle.

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Ma ütlesin teile lõhe ja nüüd on suusablogi pannis. Kes raisk ajas Padre ja isakesed tülli? Padre ja isad seisavad samal pool kaevikuserva ja teineteise ehk gigantide võimsatel õlgadel. Meie väiksed sitakotid võime vaid altpoolt hädaga toetada. Kui lubatakse.

 
At 12:55, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Härra Pullerist, kas te teate lugu imekaunist päikselisest rannast ja neegrist, kes lamas palmi all, kõht täis ja mõnus olla? Ümberringi vedelesid maas küpsed banaaanid. Valge mees läks mööda nägi neegrit ja otsustas, et aitab ta haljale oksale. Soovitaski neegril ennast püsti ajada banaanid kokku korjata ja turule viia. Neeger küsib imestunult, et milleks? Valge mees selgitab siis, et kui sa need banaanid turule kannad saad sa raha ja raha eest saad omale käru, millega saad rohkem banaane turule viia. Nähes neegri imestunud ja mõistmatut ilmet selgitab edasi, et mingi aja möödudes saad sa nii palju raha, et osta endale auto ja niimoodi saad sa veel rohkem banaane turule viia. Neeger küsib, et mille krdi pärast ma seda tegema peaks. Valge mees selgitab edasi, et vaata neeger, kui sa möned aastad neid banaane autoga turule vead, siis sa saadosta endale maja, rajada sinna juurde väikese banaani istanduse ja minna ja võta oma käega oma aiast banaani! Härra Pullerits, minu soovitus olge vahest natuke rohkem neeger ja ärge minge alati igale poole ringiga nagu kilplane. asjade väärtus ei sõltu hinnasildist vaid sellest milline on nende asjade väärtus konkreetselt teie jaoks. Veelkord toonitan kõigile töplastele , et mina ei halvusta kohtasid, mis on teile armsad ja kallid, lihtsalt leian, et samaväärseid asju mida te vaimustunult kirjeldate, saab oluliselt odavamalt lihtsamalt ja oluliselt sagedamini. Saab vältida ühekülgsust ja rutiini. See samune Hispaania (miks mitte Horvaatia, Portugal jne) ei tähenda tingimata ainult mööda asfalti maantee rattaga uhamist või nürivõitu ja igavat rannaliival peesitamist. Vaid inimtühja kaunist loodust, päikest ja soojust hingematvalt ilusaid vaateid mägedes, ajaloolisi vaatamisväärsuseid,külluses odavat ja värsket toitu ( puuviljad, mereannid jne), ( ka veini, kes soovib) väga soodsate hindadega normaalset majutust jne. Tõeline paradiisi maa. Kes soovivad elagu edasi veendumuses, et midagi sellist pole olemas ja mida rohkem sa millegi eest maksad, seda parem see tingimata on, ma ei saa seda keelata. Aga tõeliselt vinge on võtta kokku mõnus väike sõbralik punt ja organiseerida näiteks septembri lõpus Hispaanias selline paarinädalane rattamatk. Magamisvarustuse võib vabalt kohapealt osta ja pärast minema visata, sest see ei maksa seal sisuliselt midagi, kui osta näiteks decathloni poest. Muidugi võib alati minna ka üksi, aga inimene on siiski karja loom ja vahetult jagatud emotsioon on võimsam, kui lihtsalt emotsioon.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, kuradi isekas tüüp, sulle on korduvalt öeldud, et ära luuleta, pane oma parima reisipäeva kirjeldus letti ja me laigime seda. Kui sa oma jutuoskuse baasilt ei saa sellega hakkama, siis ongi fakt, et tegelikult haibid valet kohta ja tegevust. See, et sulle seal meeldib, ei tähenda, et see peab meeldima neile, kes seal ei taha laagerdada. Vaba maa, igaüks otsustab ise. Ainuke mida saad teha, et oke konkreetne ja lõpeta reformistlik üldistamine kitsa näite baasilt.

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Issand millist jäärapäist mäda Priit suudab toota. Käi Antarktikas, see on raskesti kätte saadav. Saad pärast karata jalalt-jalale aastaid ja kõiki sitakottideks sõimata.
Kedagi ei huvita reisikirjeldused!

Hispaania ratta teedest kirjutatud?
Alusta 76. aastat toimunud Vueltast, kus osa pärleid seal samas lõunarannikul kus enamus lödipüksid käivad oma motivatsiooni paaki täitmas. Mtb radadest ei alustagi.
Hispaania on ratturite maa. Kultuur on aasta sada juuri ajanud, autojuhid viisakad ratturite vastu (ehmatavalt viisakad võrreldes koduga). Ahh mis ma seletan. Hanerasva Hansule see kohale ei jõua. Kui veel provotseerida, siis teie "mitte ajasurnud" sõbrad veel näevad millise pasa sees nad on kui see koroona tolm vaibub.

 
At 13:12, Anonymous Ülo väikesaarelt said...

Mehed, mis te nüüd siin kraaklete? Mul läks selle jama peale nüüd rodeo ja viina isu ära

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Ülo ole täitsamees ja löö kord majja ning peksa lödipüksid minema

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

https://www.mtbproject.com/ Põhimõtteliselt saaks sünnist surmani igapäev uuel rajal olla kui sündida kuldlusikas suus.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Ärme muretseme, õhtu on noor alles.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Mõni tûüp ei saa midagi aru mida Kägu kirjutab ja ajab oma sisutut jama sihitult edasi.

Tegelikult troll trollib lihtsalt.

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Jah hea Ülo, ole mees löö plats puhtaks ja räägi kuidas mandri naistele rodeot tegid.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Oled osalenud 76 aasta vueltal ja ikka elus. Oo kristus on ülestõusnud! Kirjelda siis seda sündmust oma sõnadega. Aga kui sa lihtsalt ülbasid nagu reffidele tavaks siis saame aru, et opositsioonis on elu p-ses. Õudne. Keerab ära küll.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Mehed,otsite tõde,aga see on meil 1 ja ainus——-rodeo.Kodumaal saab ka väga edukalt trenni teha,pole vaja kuskil kaugel minna kõvaks ajama———120km kolme poolega,sörk peale,eit päevitas terrassil ja rodeo veel lõdvestuseks,vot niiiii———-jõudsimegi põhieesmärgini välja,tasuta ja millised vaated,emotsioonid,nauding,jne......

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, esiteks olete te korduvalt väitnud, et google on laiatarbe kaup masside arvamuse mõjutamiseks ja teiseks kui soovite Hispaania ratta teede kohta midagi lugeda, siis otsige infot ikka Hispaania keeles. Miks peaks uhke, suur ja võimas rahvas kasutama mingisugust röstbiifide dialekti? Kui teid millegi eest kiita siis hea , et te infot liivi või udmurdi keeles ei otsinud.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

TO 13:35 Kas Pullerits maksab teile päevade viisi trollimise eest palka ka või piisab teile sellestki ,kui ta teil keelega oma pärakut puudutada lubab?

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi Kägu juttu üldse võtab yõsiselt ja loeb? Mäletan, et üks Kägu saabus Itaaliast ja nõudis Eestis koroonatesti, arstid tahtsid ta joonelt hullarisse saata. Kas need kaks kägu on sugulased äkki?

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits tuleb tõdeda, et isaksesed on teil ilmselgelt üle pea kasvanud! Jääte neile oma enese blogis toimuvas argumenteeritud vestluses mäekõrguselt alla ja seda isegi vaatamata sellele, et teid on abistamas innukas trollide armee, kes viimase relvana on lahinguväljale toonud labasuse. Teen ettepaneku kapituleeruda ja teemat vahetada.

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

14:01 Miski reffide stiil käib siin punase niidina läbi, et kui asi on puu taga siis ikka räägitakse viimse hingetõmbeni saabunud võidust. Vaata ringi. Nn isakeste sõnum on, et neil oma sõnu lihtsalt ei ole. Nad on sõnatud. Räägivad internetis olevatest viirusliku levikuga meemidest. Nõrk. Kuna pidevalt on veeretud suvalistel teedel ja matkad on eelnevalt planeerimata ning mõtestamata. Tavalisele trennihullule väga sobiv, sest teda huvitavad ainult õige kiirus, koormus, soe kliima ja madal kulu. Spordilaagris muud polegi vaja. Igasugused vaated ja emotsioonid ainult segavad väntamist.

Seda veel, et see siin ongi sitakottide ja trollide blogi, kus mõnel trollil on ka tuvastamiseks nimeke juures. Kas sa tõesti said sellest alles praegu teada?

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

No kurat! Sitakottide ja trollide blogi? See blogg on viimaseks moraalseks majakaks tänases mädanevas ühiskonnas, kus endised sovhoosidirektorid mängivad rahvuslasi, ärikad nimetavad endid sotsideks ja tegelike tegijate kesikute maaimavaatele nime panna on võimatu.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Seda veel, et see siin ongi sitakottide ja trollide blogi, kus mõnel trollil on ka tuvastamiseks nimeke juures
************
Seega Pullerits on siis troll? või ikkagi sitatkott?

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Ütle, kes on su sõbrad ja ma ütlen, kes oled sa ise. Seda blogi ei oleks kui siin poleks nii palju semusid koos. On normaalne, et igal sitakotist semul on isiklik arvamus, mis plingib majakana vabas maailmas. Nii teame, et see troll veel elab ja hingab ning pole lasknud mädaneval ühiskonnal endast üle lasta.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Tore et ka sitakottidele positiivset tähelepanu pööratakse. Hispaanias pole käind ameerikas ammugi mitte ega piusas. Kord sõitsin paidest türile aga see oli 1985.

Valdek, väike sitakott (tervitan Pulleritsu ja isakesi)

 
At 15:52, Anonymous sotside sabarakk said...

Karm, kuidas meestel on pinge sees, testosteroon mässab, hormoonid möllavad, otsivad väljapääsu... Kuidas saan aidata?

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Valdek, mäletad ikka õieti, sõitsid või jooksid? Ja kui ikka sõitsid siis kas rula või rattaga, loodetavasti mitte bussiga?

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, peame ikka 2 + 2 reeglist kinni ja ei püüa pakkuda siin imemise teenust.Eks. Eriti sotsid.

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Njuša sõpradele kurb uudis. Njuša on ainult fotošopi tulemus. https://elu24.postimees.ee/6950980/nyusha-ja-ta-abikaasa-jaid-photoshopiga-haledalt-vahele

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Talvel jäi purakas välja laskmata ja jõuvahekorrad paika panemata. Nüüd segatust kui palju.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Talv on karm. Peremees on kah õppinud, et külmaga ei tasu sõitma minna. Loodetavasti ikka tervis korras ja probleem on ainult nirus ilmas. Pikalt kodusolemine pidi tekitama treenivatel isenditel erilise õue minemise kiheluse. Äkki aitab väike autosõit lemmikradadel jamast välja?

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Ei pea õue minema. Võta postimehe Njuša fotošopp lahti ja kohe kihelus maandub.

 
At 17:12, Anonymous MargusM said...

njahh, see kommentaarium on justkui läbilõige ühiskonnast : )
Lõhestunud mikrokommuun kus ühelpool blogipidaja oma trolliarmeega ja teiselpool mõtlemisvõimelised kommentaariumi kunnid kes julgevad ka nimeliselt end isikustada.

Väärtuspõhine konflikt kus ühelpool on ainuma tõe kuulutaja ja teiselpool mimekesiste võimaluste pooldajad. Mis edasi, kas win-win või win overall? Blogiajalugu viitab viimatisele tendentsile, kus teravamad pliiatsid vastu seina tömbiks lüüakse.. kuni järgmise korrani!

Kainet mõistmist kõigile!

 
At 17:43, Anonymous Fakti kontroll said...

Veebikolumnist Priit Pullerits ütles ...

Jah, nii see on, 11:35: Moabis rodeod ei ole. Mitte mingisugust. Seal ei käi titulitutamist, nagu Ispaanias, kui tugineda Ispaania-kogemusega meeste väidetule.

Ja veel: kas mõne Ispaania rattakoha kohta on ka välja antud selline 400 lk tellis, nagu Moabi kohta see:

https://www.amazon.com/Mountain-Biking-Moab-Greatest-Off-Road/dp/0762728000

Ja kui lööte google'i otsingusse "books mountain biking moab",siis vaadake ja imestage silmad peast välja, kui palju on selle kohta raamatuid välja antud! Millise Ispaania linna rattaradade kohta on sama palju raamatuid üllitatud? Näited, palun?


1)Viibides Meerika mandril kõigile "sitakottidele" kättesaamatus kõrbes olete te "rodeole" oluliselt lähemal kui näiteks Huu kes veedab mõnusalt ja sportlikult aega "Ispaanias". Ennast haritud maheks tituleeriv mees ja pealegi veel ajakirjanik võiks teha vahet sõnadel "corrida" ja "rodeo"
2)Kui tahad lugeda pakse raamatuid ratta sõidu kohta Hispaanias, pead õppima keeli ja unustama ära oma venelase mentaliteedi.
3)Googel on laiatarbe kaup, mis on tehtud masside arvamuse mõjutamiseks ja sellisele infole tuginemine näitab teie tegelikku taset.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Julged mehed võiks siis rääkida oma ispaania lemmikpaikadest. Miks nii arad kui juba nimedki kirjas siin blogis? Julgus kadunud. On hoopis tossikesed. Eks ta ole. Julgetel meestel on lihast. Ratturitel ju seda pole. On vaid vähestel julgetel sprinteritel.

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Milleks nad peaksid seda tegema? Julged mehed on nii julged, et ei pea kogu elu samades paikades käima. Nad ei karda avastada uusi asju ja käia uutes kohtades. Tossikesed ja trollid, aga käivad kogu elu samades kohtades ja katavad kõrvad kinni, kui keegi üritab neile rääkida, et maailmas on olemas veel lahedaid ja toredaid kohtasid. Milleks rääkida headest asjadest inimesele, kes tegelikult ei taha sellest midagi kuulda vaid haub ainult plaane, kuidas seda maha teha ja labastada?

 
At 18:38, Blogger Priit Pullerits said...

Võtke nüüd heaga tükk maad vaiksemaks!

Ah et mina käin Moabis muudkui samades paikades? Tõesti või? Te ise usute, mida te patrate?

Ma käisin Moabis esimest korda Mr JL-ga 2012. Kolm nädalat. Väheks jäi.

Neli aastat hiljem olin Moabis tagasi, sest eelmisest korrast oli nii palju radasid sõitmata jäänud. Sõitsin kolm nädalat jutti, palju rohkem kilomeetreid kui 2012.

Kolm aastat hiljem olin taas Moabis, sest eelmisest ja üle-eelmisest korrast oli nii palju radasid sõitmata jäänud. Sõitsin jälle kolm nädalat, veel rohkem kui eelmisel korral. (Rääkimata sellest, et korra käisin vahepeal suvel ka Moabis - radadel, mis matkajaile.)

Ja mis te arvate, et mul on nüüd seal tõesti kõik rajad läbi sõidetud?

Ei ole. Ei ole...

Nimetage Ispaania linn, kus olete 3x3 nädalat hagu andnud ja ikka ei ole kõiki radasid, mis sealt hargnevad, suutnud läbi vändata!

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

17:15 Jäta nüüd tähtsam on lihas massi suhe kehakaalu kohta ja rasva protsent. Tõsiselt treenival isegi alla 70 kg ratturil on lihas massi rohkem kui suvalisel tänavalt tulnud 85 kg karvajalal, rääkimata füüsilistest eelistest mis vähese rasvaprotsendiga kaasnevad.Kui rääkida 85kg meestest 5 rasva protsendiga siis tasub seda meest karta ja võib päris palju kurja teha siin Eesti sisestel mõõduvõtmistel ja miks ka mitte väljaspool.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Nii ägedat matši pole ammu olnud. Vaid vähese rasvaprotsendi ja kõva välismaa offroad karastusega mehed tulevad sellisest välja.

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

Võtke nüüd heaga tükk maad vaiksemaks!

Ah et mina käin Moabis muudkui samades paikades? Tõesti või? Te ise usute, mida te patrate?

Ma käisin Moabis esimest korda Mr JL-ga 2012. Kolm nädalat. Väheks jäi.

Neli aastat hiljem olin Moabis tagasi, sest eelmisest korrast oli nii palju radasid sõitmata jäänud. Sõitsin kolm nädalat jutti, palju rohkem kilomeetreid kui 2012.

Kolm aastat hiljem olin taas Moabis, sest eelmisest ja üle-eelmisest korrast oli nii palju radasid sõitmata jäänud. Sõitsin jälle kolm nädalat, veel rohkem kui eelmisel korral. (Rääkimata sellest, et korra käisin vahepeal suvel ka Moabis - radadel, mis matkajaile.)

Ja mis te arvate, et mul on nüüd seal tõesti kõik rajad läbi sõidetud?

Ei ole. Ei ole...

Nimetage Ispaania linn, kus olete 3x3 nädalat hagu andnud ja ikka ei ole kõiki radasid, mis sealt hargnevad, suutnud läbi vändata!

18:38

***********************************************************************************
Priit ja siis on sul veel võimalus sõita kõiki neid radasid näituseks roosa rattaga ja kollase siniste mummudega rattaga jne. Saite sitakotid, on mõni teist espania vännidest sõitunud mõnel rajal näituseks rohelise rattaga, millele on peale tikitud punased tuletõrjeautod?
Ei ole eks? Saite taas sitakotid!

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb kahetsusega nentida, et Priidu väitlemiskunst on langemas kõigi nende padretavate trollide tasemele. See viimane argumenteerimine on nii lapsik, et sellele ei oskagi midagi vastata.

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Ispaania rotid kiunuvad mõnsalt. Jalgratturil on poksijaga võrreldes alati tark rõhuda jalgade kiirusele. Sellest eelisest tuleneb ka praktiline argus, aja möla ja tõmba uttu. Unustage ära jutt keskmisest kaalust. See ei ole isegi pooltõde. Asi on 100 prossa julguses. Te ei julge esineda oma radade asukohtade ja parimate paikadega.

 
At 22:16, Blogger Priit Pullerits said...

19:56, kui te ei suuda midagi vastata, siis öelgegi ausalt, et te ei suuda, mitte ärge hakake seda, kelle argumentidele te vastu ei suuda astuda, süüdistama lapsikuses. Otse vastupidi: teie selline käitumine ei ole ainult lapsik, vaid küündimatu ja küüniline takkaotsa ka.

Siin on juba tükk aega nõutud, et Ispaania mehed tuleks ja laoks ma mõned veenvad faktid letti. Asjata on nõutud. Peale ümmarguse hülgejutu ei ole nad juba mitu päeva suutnud midagi esitada, ei ühtki emotsioone kruttivat memuaari ega detailset ülevaadet ühestki seiklusest. Üks vend siin küll ärples, et tema sõitis 1976. aasta Vueltat, aga vaatasin protokolli - no ei ole seal ühtegi eesti nime osalenute hulgas.

Mitme-setme päeva jooksul ei ole me Ispaania meestelt saanud kahjuks mitte kui midagi, mis suudaks siin publikut veenda. Ausalt öeldes oleks oodanud neilt ikkagi tugevamat etteastet, seda enam, et neid on kümneid, aga Moabi eest kostan siin mina ihuüksi. Ja ikka jäävad mulle pikalt alla. Nõrk.

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

Ratturina ma pigem rõhun intelligentsusele, et jääda igas olukorras rahulikuks. Siis ei tekki vajadust rusikatega härbelda sest see ei muudaks miskit. Praktiline väärtus puudub. Ebamõistlik oleks tegeleda asjadega mis ei loo väärtust,väärikust.

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

Bossul lipsas väike viga sisse- jutt ei käinud mitte 1976 aasta Vueltast, vaid viide oli et Vueltat on toimunud 76 aastat.

Sellega seoses meenus Lance Armstrongi "vabandus" oma vägitegude kohta- TdF on toimunud üle 100 aasta ja selle aja jooksul on kasutatud kõiki mõeldavaid ja mõeldamatuid pettusi võitmiseks, noh, proovisin siis ka. Pea kahe tunnine intekas ise siin: https://www.youtube.com/watch?v=rEfSdPz1WtA

 
At 23:03, Anonymous Kägu. said...

Priit, lõpetame selle Hispaania teema praegu ja jääme ootama kuni ka sinust selle riigi tulihingeline fänn saab nagu siin keegi Oraakel ennustas.Sul võtavad asjad lihtsalt pisut kauem aega kui teistel. Kuna majandus kukub, küll pead sinagi hakkama rohkem raha lugema ja leppima rohkem selle niiöelda tavakodaniku eluga. Hispaania saab olema Moabile heaks alternatiiviks ja peagi sa avastad , et olid rumal, ja matsid pool oma elu lendamise ja elutus kõrbes sõitmise peale. Sõitsid küll palju erinevaid radasid, aga need erinesid üksteisest sama vähe kui kübar kaabust. Küll siis kõik me saame lugeda sinu sulest pärinevaid ülistusi hispaania rahvale , kliimale, tradisioonidele ja loomulikult saame lugeda ka sellest ,kui arutult rumalad on kõik need, kes veedavad oma ratta puhkust kusagil mujal. Kindlasti parandab see veelgi sõbralike suhteid kahe riigi vahel. Meie valitsus alustas juba tee sillutamisega. Hiljuti tehti Hispaaniale rahaline annetus ja kingiti mõnikümmend tuhat kaitse maski. Hea algus, kas pole? Kasu sellest saame meie kõik. Lugedes sinu koolitatud käega kirjutatud arvustusi jäävad uskuma ka kõige hullemad skeptikud ja ka nemad võtavad Hispaania tee jalgealla. turism elavneb majandus õitseb ja elu saab olema lill. Halleluuja!

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

22:36 demonstreerib , et mata tunni ajal oli ta trennis. Maga välja! Vuelta hakkas pihta 1935. Arvuta veelkord! Ja üritusi on toimunud 74 korda. Kahju, et vale uudiseid levitad!

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

Kägu otsib vägisi kangi kodaratesse. Ole mees, lao oma oodid konkreetsest päevast ispaanias välja, ära sussita nagu tuntud tennisist, keda peremees mõnitas.

 
At 23:30, Anonymous MargusM said...

Hispaanias on konkistadoorid ja matadoorid, rotid olid ka kuid need saadeti üle ookeani "kultuurisaadikuteks".
Paluks Hispaaniasse ja Kolumbusesse , kes avastas teile Ameerika, ilma milleta me loeksime siin aegade lõpuni suusajutukesi, suhtuda väärikalt ja lugupidavalt!

Aga lugude nõudmistega on nii, et kuskil saunalaval või lõkkeõhtul räägitakse lugusid mis imelised ja meeldejäävad. Te siin võite nõuda mis tahate.
..teisalt, kui ikka väga vajad tõestust elu olemasolust siis tõmba YTuub käima ja leiad väga huvitavaid reisi vlogisid terveks koroona ajaks!

 
At 23:41, Anonymous Anonüümne said...

MarxM, kedagi ei koti miski hägune tuub. Vaja on eestlasest ratturi oma sõnadega lugu, mida saab 5 mintsaga läbi lugeda kõige ägedamast päevast koos mõnede ilustavate heal tasemel piltidega. Soovitavalt parema kaameraga kui peremehel. Pole? Rottidel pole lugusid ega pilte, milles asi? Käi lugu välja või vaiki!

 
At 23:42, Anonymous Anonüümne said...

Lootusetu dispuut.
Astusin maha sest see karusell mis Priidul peas pöörab on lõpuks avastatud igiliikur. Mis vääramatu jõuna edasi jahvatab.
Ütled et Moabist väljaspool on ka võimalik rattaga huvitavaid teid sõita ja ennast hästi tunda. Sellel nõuab emotsionaalset esseed mis tema MOabi kirjad üle trumpaks.
1. Moabi kirjeldused ei huvita kedagi, vaata või oma blogi külastatvust nende ajal. Ja need on kuivad faktid.
2. Moabi "omamine" ja patendeerimine eestis on sama väärtuslik kui omada kuu peal hektar maad.

 
At 00:45, Anonymous Anonüümne said...

23:42 oled tavaline trennisõltlane. Sa ei naudi ispaaniat vaid lööd seal aega surnuks. Kaua võib ühes kohas laagerdada? See kulub juba esimese korraga pähe.

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et vulkaani purse settib pea ja asjad võtavad taas mõnusa turvalise asendi.

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake külamehed, elu on selline, et sa võid olla ujunud kottpimedal keskööl 9 kordsete soojade lainete vahel ja vaadanud sealt alt üles laine tipus olevale valgusallikale ning järgmisel hetkel olla ise laine tipus ja näha inglivaatest oma emalaeva nagu peopesa peal aga kui sa seda juttu kirja pole suutnud panna, siis enamik inimesi ei tea, et selline asi on üldse võimalik, et sedasi on hängitud vabatahtlikult ja eluga välja tuldud. Paned selle seikluse aga tüvitekstina kirja ja see kõik on uudistamiseks vabalt loetav ning viidatav kas ajuvaba hulluse või superlaheda kogemusena. Tehke ära ja ärge ajage siin oma ispaaniast ülgemöla!

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

ma ka käisin korra ispaanias, teneriifel... vedelsin rannas, mäe otsa sõitsin autoga... rodeot tegin...

 
At 09:35, Blogger Priit Pullerits said...

09:17 on võtnud kogu temaatika väga reljeefselt, ent ometi täpselt kokku.
Aitäh!

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Tunnistan ausalt, et ei ole Moabis käinud. Ega tunne mingit tõmmet. Püüdsin tulutult paaril korral Priidu videosid vaadata, kuid jäid igavaks kiviklibuks. Ainsad erinevused on kivide suuruses...

Samas olen sõitnud jalgrattal väljaspool Eestit päris palju - näiteks Tenerifel, Baierimaal, Baskimaal, Vaalsis, Floridas ja Ontarios. Seal on looduse VAHELDUSRIKKUST nii et hinge võtab kinni!

Vanarahvas teadis rääkida - kellele ema, kellele tütar, kellele mõlemad. (Ka rodeotamiseks!)

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Padrel on õigus. Ei ole Moabist suuremat.
Padret ei maeta El Paso tuulisele karjamaale, ka Rio Grande kallastele mitte, vaid Königsbergi katedraali krüpti, teutooni ja preisi kunnide kõrvale. Väärikus ennekõike.

 
At 10:19, Anonymous Anonüümne said...

Vara veel Padre matust korraldada. Enne peab Emajõe kaldad peninukkidest puhtaks rookima ja palju palju tööd on veel teha. Eestimaa uueks luua. Vale meediale kont kurku lükata ja palju muud.

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Oooo Rio Grande majesteetlikud kaldad, kaunid küpressisalud, tüdrukud jalutavad ja ootavad unistades oma printsi.

 
At 12:46, Anonymous MargusM said...

9.17 mõistan et tulid eluga välja, tubli!
Jätate tähelepanuta asjaolu et neid seiklusi, nende olemasolu, on siin juba ka kirjeldatud kuid ilma võbeleva koloriidist väljas videota. Samuti pole teistel olnud tugivat eksponeerimis vajadust, see on täiesti OK.

ja Priit eksib, täpselt võtab teema kokku hoopis 9:47, iga lõik kui puhas kuld!

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Priidu õigustused tunduvad kohati 2b tasemel, on ikka täiesti naljakas tõestamis vajadus, ju siis endale, aga milleks?

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Marx sa oled puutaburett ja ei mõista lihtsat juttugi. Ära enam peale võta. Kainene. Õpi vahelduseks ka arvutama ja ehk saad siis ka järjele.

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Margus pole ise käinud ei Ispaanias ega Moabis aga ikka möliseb. Lödipüksluse madalaim vorm.

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Paneks selle Moabi teema holdile ja tuleks pärast padrunite laadimist tagasi.

Seni jätkaks mustade sponsorite teemal, milest jutustas Kristjan Port - https://sport.err.ee/1078583/kristjan-port-dopingupatused-ei-taha-meiega-ara-leppida

Kristjan tegeleb nn rohepesuga kui väidab, et spordis tegutsevad mustad sponsorid. Kristjan üritab julgelt juhtida tähelepanu üksikutele mustadele eraettevõtjatele. See on probleem. ta viitab, et läbi EOK riigi rahastusel olev asutus peab dopingu probleemi patuoinasteks kitsalt erasektorit. Kas tõesti ongi see nii?

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Kuradipärast ma oma rattasõitudest tüviteksti moodustama pean. Paatoslikku proosat sinna juurde ,kui lähedal surmale ikka olin.
Keda see huvitab?
Tüviteksti võid Priit oma tudengitelt nõuda.
Minu rattasõidud on minu emotsioon, ma ei pea kellelegi meeldima ega võistlema oma emotsioonidega. Veel hullem tüütute videotega.

olen rääkinud
Huu

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Huu, valgustamata tsiklist, sinu surmakogemus ei koti kedagi. Huvi pakub aga see, et kus sõitsid, mis silma jäi ja kas soovitad ja kui soovitad siis miks ja mis puhuks. Mõni hull võib-olla kaalub su rada ja äkki lisab miskit erilist oma programmi. On selliseid hulle kes õpivad teiste kogemustest ja ei raiska aega ihasugustes paikades valede aparaatidega kolistamiseks. Ja point jutul on, et ei koti väljamaa trollide arvamus vaid signeeritud oma mehe nägemus. On oluline vahe, et sa tead, mis mehega on tegu võrreldes suvalise kolliga, kellest sa ei tea pokkeri terminites, et kas tegu on kivikõva või musta bluffi ajava ratturiga või miski vahepealne. Pealegi on eestlasel põhjamaalik vaatenurk mis erineb mägedepoegade iseloomustusest. Sellepärast ongi Priidu jutt hindamatu väärtusega, et juhul kui kellegil tekib miski plaan, siis on millega tutvuda. Võib-olla jõuab sulle nüüd kohale aga tõenäoliselt on su pliiatsi teravust arvestades pigem see jutt nagu hanerasva omava linnu selga vett visata.

 

Postita kommentaar

<< Esileht